|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
wiesz kazala mi zrobic badanie takie jak na poczatku ciazy czyli: toxo i odczyn Cobsa- cos w tym tylu nie wiem bo pisze ona jak kura pazura ![]() Cytat:
bo moj to tylko do mnie :"jeszcze ci sie ten wizaz nie znudzil, ile mozna o tym samym w kolko gadac"
|
|
|
#3063 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
witajcie babeczki
![]() nawet dobrze, że wizaż wczoraj zamulał, bo nie ma za dużo nadrabiania noc znowu nieprzespana. nie mogę się dobrze ułoży, bo tak mnie biodro boli ech ale co tu zrobić. zastanawiam się, czy to na pewno od ciąży, bo w sumie też przed ciążą narzekałam na ból w biodrze (teraz nasilił się), albo miednicy, np jak leżałam na płaskim. któraś z was też tak miała? w ogóle do jakiego lekarza się z tym udać?My z TŻ też się wczoraj trochę poprzytulaliśmy, ale na szczęście jest ok. Dzidzia tylko mniej się dziś rusza ![]() Andziot śliczny brzuszek i chyba większy jest, niż miałaś z Zosią, czy mi się wydaje? Matallewar brzuszek poszedł baaaardzo do przodu ![]() Kasiu ja biorę tardyferon + fol. rano i wieczorem po posiłku. a co do gina 5minut od domu to ja tak mam za***ista sprawa ![]() u mnie był ostatnio kuzyn 10letni dwa dni. siedział cały dzień przed kompem, albo przed tv. jakby go nie było..... dla mnie to nawet lepiej, bo nie musiałam się nim zajmować i kochana koniecznie będziesz musiała znaleźć chwilę i opisać usg !!!!Mary sukieneczki boskie laski co do x-landerów, to jest fajna opcja na ich stronie porównanie modeli http://www.x-lander.pl/porownaj_modele i zaznaczone, co który ma
|
|
#3064 |
|
Wtajemniczenie
|
martynka a jesteś pewna że nie poprawi się jego zachowanie??
ja też mam nieciekawą sytuację ale wciąż jednak mam nadzieję że będzie lepiej kiedy urodzi się dziecko.ja daję sobie jeszcze trochę czasu. czemu tak trudno jest trafić na porządnego faceta
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Andziot, ja tez kocham EDM Własnie dzis paczke z nową dostawą dostałam Super brzunio ! matallewar, dzieki za cynk o auchanie sliczne rzeczywrrr ale mam zaległosci ! cały dzien nie zagladałam tzn wlazłam na wizaz, tylko nic nie przeczytałam własciwie bo młyn
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, dalej na nocki a dzis wrocilam z pracy po 7 rano wiec awantura bo sie ksiaze obudzil. A jak on lazi po calym domu do 12 w nocy albo przychodzi do lozka z laptopem jak spie i sie budze to musi byc dobrze. Nie raz szlam przez niego na nocke po 3 albo 4 godzinach snu bo wiecej mi spac nie dal a on obrazony bo sie obudzil po 8 godzinach spania!
vanes on sie nie zmieni a ja mam dosc katorgi bo uwierz mi dla mnie to juz jest nie do zniesienia i w cudowna przemiane nie wierze. Nie chce miec z nim nic wspolnego i nie chce zeby mial prawa do dziecka bo ono tylko na tym ucierpi i bedzie mialo zszargane nerwy tak jak ja. On teraz mi nie pomaga chociaz wie, ze mam ciaze wysokiego ryzyka i powinnam odpoczywac a zamiast tego sprzatam i dzwigam zakupy. Az sie boje myslkec co bedzie po porodzie bo w pologu zaraz po urodzeniu dziecka nie widze siebie sprzatajacej na blysk mieszkanie i bieganie po ciezkie zakupy z mega podpaska miedzy nogami i dzieckiem w wozku. Wtedy to dopiero by byla frustracja bo musialby do sklepu wyjsc.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-02-03 o 13:52 |
|
|
|
#3067 |
|
Wtajemniczenie
|
Martynko ja nie wiem, jak Ty to wytrzymujesz. za dobra jesteś dla niego. olej go totalnie i np. gotuj tylko dla siebie itp. nie zwracaj na niego uwagi. nie ma co się męczyć i denerwować przez takiego GNOJA
|
|
#3068 |
|
Zadomowienie
|
Aliczka88dlaczego mnie kusisz ty nie dobra następnym zakupem? Dlaczego?!
mary no i tak przez ciebie siadłam na all i szukam ciuchów dla Ola...nie lubię licytacji, od razu klikam opcje z kup teraz matallewar no wyraźnie powędrował w górę Dziewczyny jak mnie wzięło, na jedzenie! Teraz mi sie chyba zacznie przybieranie no bo w piątym miechu mieć tylko 3 na + toz to az strach!Więc kupiłam chrupiące ziarniste bułeczki, sałatę, ser pleśniowy, łososia i papryczki jalapeno. Kanapeczki jak ta lala
|
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
moria, jak coś, to do Deltimu tzn do fabryki w czestochowie - zadzwonić mozesz z pytaniem ile kosztuje... no problem abym Ci kupiła i np wysłała jeżeli cena bedzie korzystna
Drobiazg, trzeba sobie pomagać
|
#3070 |
|
Wtajemniczenie
|
najprostrzy sposob pozbawienia go ojcostwa prowokacja-tak zrobiła moja kuzynka sprowokowała swojego męża żeby ją uderzył nie mocno ale jednak póxniej sama poobijała sobie nadgarstek i poszła na obdukcje...faceci w nerwach nie wiedzą co robią teraz jest samotną matką wychowującą dziecko ale jest szczęśliwa bo bez faceta który nie miał do niej szacunku.
|
#3071 |
|
Zadomowienie
|
Kurna, dziewczyny mi jest tak przykro ze musicie sie jeszcze z nimi w naszym stanie użerać...
Kiedys, na poczatku, jak zaczęliśmy ze soba mieszkać, czyli jakieś 3-4 lata temu to kłóciliśmy sie okropnie. Nie pamietam juz nawet o co. Sama wiem ze byłam okropnie dla niego złośliwa, teraz tego bardzo żałuje. Dlatego jestem zwolennikiem po 1-sze najpierw zaprzyjaźnienia się ze swą miłością, bo inaczej związek jest do dupy. Po 2-gie zamieszkanie ze soba przynajmniej przez rok przed ślubem. Wtedy to wychodzi szydło z worka!
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tylko bieganina do sklepu, w plecaku dzwigam 5 kg ziemniakow albo 8 kilowy zwirek dla kota a w rekach jeszcze reklamowki z innymi prodkutami. A od sklepu do domu 10 minut bardzo szybkim krokiem wiec z takim ciezarem czasem ide nawet 20 minut bo sie mecze. Jak nic zajecie dla kobiety w ciazy |
|
|
|
|
#3073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strasznie się oburzyłam Twoja radą! Nie przesadzasz Ty czasem! |
|
|
|
|
#3074 |
|
Wtajemniczenie
|
dorkabl ja mojego tż znam 3 lata mieszkaliśmy ze sobą jakieś pół roku i uwierz że lepszej pary jak my nie znał nikt. przez 3 lata pokłuciliśmy się może ze 2 razy. wszystko zmieniło się w dniu wesela o czym już pisałam. od tego momentu nie potrafię się z nim dogadać wciąż ta sama śpiewka...
na faceta nie ma reguły i zawsze trzeba brać poprawkę
|
#3075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taka stara jestem ![]() i nie mów mi że syn, bo córa siedzi podobno i tak ma zostać ![]() jem obiadek i czytam Was dalej
|
|
|
|
|
#3078 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak teraz patrzę, że my wszystkie mamy mieć synków Mary poziomkowa śliczne rzeczy Matallewar no brzuszek cudowny i tak się szybko zmienia ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3079 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak Klaudia przyjedzie bede musiala sie nia troche zajac-to nie chlopak ale zobaczymy. Pewnie ze fajnie miec blisko gina niz tuc sie pol miasta w tramwaju lub w korkach...![]() Cytat:
martynka89 uciekaj skarbie szybko od niego!!! i czemu ty na nocki robisz????????? wg rozporzedzenia bhp zabrania sie pracowac kobieta ciezarnym w nocy ja tak pracowalam, w ciazy nie bylam ale ledwo fukcjonowalam... zemeczysz tego malego szkraba w sobie. Strasznie mi ciebie szkoda
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sie moge tylko podeprzec przykładami ze swojego zycia. Były wojny okropne! Trzaskanie drzwiami i inne duperele. Potraffiłam go słowami naprawdę doprowadzić do białej goraczki ale żeby bić...no nie róbmy patologii...ja jednak wierze w ludzi... Chciałam tylko jeszcze dodać że kazdego dnia uświadamiam sobie ze wyszłam za odpowiedniego człowieka i ze życie to naprawdę sztuka kompromisu. No i ze ja tu nic nie radze tylko wyrazam zdanie (żebym czasem nie została żle zrozumiana) w tych sprawach bo sie na tym poprostu nie znam
|
|
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3082 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane mamuśki
ja dzisiaj nie biegnę do szpitala bo się przeziębiłam.. gardło boli i nie chcę się doprawić... próbowałam płukać sobie woda z soda oczyszczoną, ale nie dałam rady obrzydlistwo... i dzidzia mi się słabo rusza... mam łożysko na przedniej ścianie i ciągle się denerwuję.. ale staram się nie panikować bo wiem, że te ruchy mogą być słabsze z łożyskiem z przodu... choć dzisiaj zastanawiam się czy w 22 tyg. mogłam już czuć dzidzie koło pępka??? bo chyba tak własnie mnie synalek posmyrał... i mój tz uparł się na PIOTRA.... a ja nie chcę... i staram mu się to wyperswadować... ładne imię, ale znamy chyba z 5 i to w najbliższym otoczeniu...szfagier, szef, kumpel...itd. za dużo ich. Dziewczyny sliczne ubranka wrzucacie... wszystkie sa rewelacyjne No i brzuszki ANdziot ![]() matallewar niewiarygona róznica w tak krótkim czasie ![]() ja później tez wrzucę swój to ocenicie czy nie panikuje, że za mały jest jak na 22 tydz
|
#3083 |
|
Wtajemniczenie
|
nie każda dziewczyna patrzy na wygląd oczywiście nie mówię że facet ma być zaniedbany ale bez przesady.
ja tam na wygląd tak nie patrzyłam tylko na charakter.bo wcześniej się na prawdę dogadywaliśmy ze sobą. czasem po prostu tak w życiu bywa...
|
#3084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koniecznie musimy sie zmobilizowac z tym, ze ja codzien dwa razy dziennie smaruje w kupie razniej! ![]() Cytat:
ja po obiadku teraz wcinam pistacje i pije soczek marchwiowo-jabluszkowo-pomaranczowy wlasnej produkcji
|
||
|
|
|
#3085 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm widzę ze chyba zostałam źle zrozumiana czasem po prostu nie ma innego wyjścia jeśli chce się uciec od człowieka to trzeba zrobić wszystko zeby to się udało nawet tak radykalnymi środkami. a jeśli dał się sprowokować to tylko świadczy o nim.
|
#3086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak samo mi zabronil okien myc choc wiem ze on raczej tego nie zrobi....ale przynajmniej pracuje ciezko nieraz po 16h to mu wybaczam... ale twoj po prostu mnie przeraza-co za typ
|
|
|
#3087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martynko brak mi słów na tego palanta na prawdę... to okropne ze musisz to znosić. przeciez jestes w ciazy i nie mowie zeby traktowac ciezarną jak obłoznie chora, ale praca na nocki i tachanie zakupów, niedosypianie itd... to niewskazane dla cieżarnej po prostu. szkoda ze nie mozesz wrocic do domu i odciac sie od tego gbura. on sie nie zmieni. faceci nie zmieniaja sie od tak w jakis cudowny sposób. szkoda ze nie jest na tyle dojrzały, żeby zrozumiec ze ma odejść chociaż. bo po takim facecie nie spodziewałabym się, że nagle stanie sie czuły i opiekuńczy. powinnas uciekac od niego Martynko... moim zdaniem bedzie tylko gorzej, oby nie zaczał Cię bić... bo bedzie dziecko i bedzie płąkało w nocy i ksiaże nie bedzie sie mogl wyspac... wtedy si edopeiro nasłuchasz. Cytat:
|
|
#3088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ze swoim mężem mieszkam od pół roku czyli od ślubu ale za to przed byliśmy parą od 9 lat. I prawde mówiąc zawsze między nami były sprzeczki ale to chyba wynikało tez z naszych charakterków , ale teraz za to dogadujemy się dużo lepiej.
|
|
#3089 |
|
Wtajemniczenie
|
andziotku ty mój
ten tekst z "jak slicznie Pani wygląda, to będzie syn" był ze względu na komentarze od ludzików, o których już pisałas tutaj ja też tak ciągle słyszę i też będzie córa gadałyśmy już o tym
|
#3090 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

A swoją drogą to całkiem fajna ta Twoja gin i cytologię Ci zrobiła i ponowne badania na tokso - wykazuje zainteresowanie 

bo moj to tylko do mnie :"jeszcze ci sie ten wizaz nie znudzil, ile mozna o tym samym w kolko gadac" 
Przykro mi. A Ty Kochana dalej na nocki pracujesz?
ech ale co tu zrobić. zastanawiam się, czy to na pewno od ciąży, bo w sumie też przed ciążą narzekałam na ból w biodrze (teraz nasilił się), albo miednicy, np jak leżałam na płaskim. któraś z was też tak miała? w ogóle do jakiego lekarza się z tym udać?

), dala mi recepte na zelazo i kupilam - tardyferon fol i tu mam pytanie :ktora z was to juz bierze? jak czesto i o jakiej porze dnia???