|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2
Cytat:
Z powodu staży też jestem zdołowania. W piątek mam wizytę w UP to się dopytam ale i tak wiem, że będzie ciężko. |
|
|
|
|
#1952 |
|
Crazy turtle lady
|
Ja jestem ponad 2 m-ce bezrobotna i czasem jak zanoszę gdzieś Cv to mam wrażenie, jakbym żebrała o pracę.
Zaraz lecę do babci po Panoramę Firm i żeby wiedzieć gdzie uderzać, ale mam coraz mniej motywacji i chęci, często słyszę że mam za wysokie kwalifikacje albo ludzie okazują zdziwienie że tak naprawdę ciężko pracę znaleźć. Najgorsze jest taka sztuczna litość
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
antunka ja podobnie jak Ty, po studiach wróciłam do rodzinnego miasta, domu, czego cholernie żałuję.
Pracowałam jako kelnerka, bez problemu udało by się dopasować drugą pracę. Wrociłam tylko ze względu na stąz. W październiku po mojej obronie, środkow juz nie bylo na staze. A teraz jeszcze nie ma. Ja rozumiem że nowy rok, trzeba to ogarnac ale naprawde to przegiecie jest.
|
#1954 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie ma co sie zalamywac, UP z roku na rok dostaja co raz mniej kasy z Ministrestwa, ale mysle ze jest to podyktowane tym, ze urzedy same zdobywaja o wiele wieksze srodki piszac projekty unijne dla bezrobotnych. |
|
|
|
|
#1955 |
|
Crazy turtle lady
|
_Ewelko_ ja byłam na dwoch stażach, jeden był w lipcu , zupełnie przypadkowo się dowiedziałam, za drugim chodziłam od stycznia do...marca.
I cały czas nikt nic nie wiedział, a ja twardo tam łaziłam...i wyłaziłam. Cóz, wydaje mi sie że niektóre rzeczy z urzędów trzeba "wyłazić"
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za tą informację! Właśnie liczę na to, mój PUP z tego co widzę na stronach miał właśnie takie projekty unijne co roku skąd dostawali kasę na staże.
|
|
#1957 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie co roku sa pisane projekty z tych dwoch instytucji dla osob ktore chca otworzyc wlasna dzialanosci, i b. czesto srodki przewyzszaja kwote tych 19 tys jaka daje PUP ze srodkow od ministerstwa ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
bylam na stazu w takim urzedzie wiec troche orientuje sie co i jak![]() urzedy po prostu beda musialy, zreszta jak co roku, zwiekszyc ilosc pisanych projektow. dodam jeszcze ze okres zimowy, jest niestety najgprszy, jest taki zastoj w ofertach ze masakra, sytuacja ta powtarza sie co rok. z wlasnego doswiadczenia jeszcze napisze, ze teraz mozna zalapac sie na krotka robote w urzedach skarbowych, praca bez jakichs szalenstw, bo przewaznie jest to wklepywanie danych z pitow do kompa, ale zawsze mozna tam nabyc jakies znajomosci, bez ktorych wiadomo jest teraz ciezko Edytowane przez 11022011 Czas edycji: 2011-02-02 o 16:13 |
||
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
ja też się po niedzieli do mnie do pup-u przejadę dowiedzieć o staże choć nie mam pojęcia czy sie na nie kwalifikuję. Planuję też w przyszłym tyg przejechać się do ch pochodzić po sklepach i moze tam poskładać cv. Nie tego szukam, ale kasa co raz bardziej potrzebna. Niesttey minusem pracy w sklepach po za płacą są jej godziny i obawiam się, ze wiecej dziecka nie będę widzieć niż to warte ale zobaczymy.
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
no dokładnie kompletnie nie ma gdzie składać tych aplikacji
już myślałam nad tym by iść na stacje i zostawić CV na stronie pisze, że trzeba prosto do kierownika iść i się zapytać, a czy nie mogłabym pracowników zapytać czy nie orientują się czy kierownik poszukuje kogoś nowego ? i ewentualnie zostawić CV ?
|
#1960 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja ci powiem tak nie pytaj pracownikow czy kierownik kogos potrzebuje, nie raz zdarza sie tak, ze pracownicy nie sa o tym poinformowani, a poza tym dzis moze nie potrzebowac, a jutro bedzie na gwalt szukac kogos, a tak twoje cv bedzie u niego lezalo |
|
|
|
|
#1961 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ariena, rozumiem, że teraz sobie plujesz w brodę, ale wiesz... wtedy nie mogłas tego przewidzieć, że takie problemy z pracą będą. Ja też studiowałam dziennie i mimo wszystko nie żałuję, bo w życiu bym tyle nie wyniosła ze studiów, gdybym była na zaocznych, nie rozwinęłabym swoich zainteresowań itd. Teraz przynajmniej wiem, co chcę robić i w jakim kierunku iść. Gorsza sprawa, że w tym własnie kierunku trzeba mieć chyba bardzo szerokie plecy, żeby znaleźć dobrą, ciekawą pracę tuż po studiach Jeśli już czegoś żałuję to tego, że nie zaczęłam szukać pracy po 4 roku na spokojnie, przynajmniej miałabym większe doświadczenie w chwili obecnej... bo też sądzę, że te 2-3 lata temu byłoby łatwiej coś znaleźć. A ja się chciałam poświęcić magisterce. I teraz się zastanawiam, po co mi to było właściwie
|
|
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę nad pracą chałupniczą. Robienie kokardek ? hm...?
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego w pon Jade do urzędu po pierwsze zapytać na kiedy mam ustalona wizytę u pośrednika bo gdzieś zgubiłam kartkę z data i godzina jedyne co wiem że w marcu. po drugie chce zapytać o staż bo mam na oku pracodawcę, dokładnie w WTZ więc związane z moim wykształceniem. zobaczymy co mi powiedzą. |
|
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
oj moja droga ja marzę o pracy chałupniczej. ale to jest wszystko obstawione przez znajomych. mój brat nawet nie dał rady mnie wkręcić, jego kolega obsadził wszystkie babki ciotki sąsiadki emerytki które jak dzikie psy walczyły o tę pracę. a 99% ofert typu "wplać pieniądze dostarczymy materiały" to ściemy.
mój rosyjski idzie lepiej, umiem już czytać ![]() i nikt nadal się nie odezwał :/ bosko |
|
|
|
#1965 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
heh życie.Dziś się zastanawiałam czy może od października nie pójść na jakiś inny kierunek inżynierski na politechnice albo na podyplomówkę tylko czy za rok, dwa będzie praca po takiej np mechanice czy innym dziwactwie Bez sensu to wszystko.
|
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w desperacji wysłałam nawet CV na roznoszenie ulotek..
I postanowiłam, że spróbuję zatrudnić się w KFC, bo jak tak dalej pójdzie, to nie znajdę niczego fajnego do października :/
|
#1968 |
|
BAN stały
|
Mi PUP wczoraj odebrał wszelkie nadzieje.Na przedłużenie stażu nie mam szans, bo dostaną tak mało środków,że wyślą tylko osoby, które nie były wogóle nigdy na stażu i najprawdopodobniej jeszcze bardziej zawężą to grono.
|
|
|
|
#1969 |
|
Raczkowanie
|
kurcze, to u mnie też już tak na pewno będzie, byłam już 6-mcy na stażu, raczej zmarnowany czas....ahh
|
|
|
|
#1970 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie nadal nic nie ma
tzn znalazłam jedno ogłoszenie i to takie jak by mnie interesowało, ale ponieważ nie mam doświadczenia to nie wiem czy aplikować w sumie nic mi nie szkodzi. A czy już u Was mówią coś konkretniej na temat kiedy będą rozdysponowywać staże?
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1973 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=*misia*;24819972
A czy już u Was mówią coś konkretniej na temat kiedy będą rozdysponowywać staże?[/QUOTE] W moim PUP na dniach ma przyjść decyzja z Ministerstwa o wysokości przyznanych środków, wtedy będą już mogli zacząć podpisywać umowy,fizycznie pieniądze będą na przełomie marca/kwietnia. Ale babka powiedziała, że ludzie już przynoszą wnioski więc ja też poproszę kadrową z mojej firmy żeby zaczęła go przygotowywać, nie wierzę że się dostanę. U mnie będzie będzie specjalna komisja, która będzie decydowała kto dostanie staż,ze względu na tak małe środki więc pewnie będą to osoby, które nie były jeszcze na stażu i ich pracodawca zdeklaruje się, że po stażu zatrudni.... |
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze musze sie chyba w przyszłym tygodniu do UP przejechac i dowiedziec czy na jakikolwiek staz się kwalifikuję.
Dziewczyny a czy ktoras szuka pracy w W-wie w dziale HR?
|
#1975 |
|
Raczkowanie
|
misia aplikuj
|
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Knopersik już wysłałam, w sumie nic mi nie szkodzi, a przecież na zaświadczeniu z ukończenia kursu mam wyraźnie napisane "...umiejętności do samodzielnej pracy w służbach persolnalnych"
|
#1977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a może mi ktoś powiedzieć jak zrobić wrażenie na rozmowie kwalifikacyjnej? Bo byłam chyba na 10 i zawsze przyjmują kogoś innego |
|
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do zrobienia wrażenia na rozmowie, to chyba nie pomogę bo też jakoś jeszcze mi się skutecznie nikogo do siebie nie udało przekonać. Myślę, że z "widocznych" cech charakteru dobrze widziana jest otwarta postawa, uśmiech i jak najmniej okazywania stresu. Ja jakoś na rozmowach ostatnio trafiałam na samych facetów prowadzących te rozmowy i wczoraj do męża się śmiałam, ze chyba na następna rozmowę założę zamiast spodni spódniczkę, moze to coś pomoże
|
|
#1979 |
|
Raczkowanie
|
Nie zdziwiłabym się jakby pomogła taka spódniczka
kiedyś na praktykach jak byłam, to szukali fakturzystki i przyjęli właśnie tą, która przyszła w spódnicy oczywiście rozmowa była z prezesem - facetem ja znowu mam takie szczęście, że zawsze debila z siebie zrobię. Ostatnio poszłam na rozmowę do sklepu odzieżowego, gdzie przy wyjściu wpadłam na wieszaki W jednej kancelarii jak byłam to akurat pogoda była straszna i przez nieuwagę błotem pobrudziłam cały dywan takie jest moje szczęście...
|
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś się dowiedziałam, że zlecenia nie dostałam i mineło mi przed oczami 500 zł, cięzkie kilka dni roboty i nic z tego. Masakra.
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

Kolejny dzień żadnych ofert nie ma, kurcze nawet nie ma gdzie wysłać aplikacji porozsyłać

Czyli np jak PUP rok temu dostał 7mln na staże to teraz dostanie 2mln zł...
I tak jest w całym kraju, tego się nie spodziewałam. Mój PUP czeka na decyzję ile będzie mieć tych pieniędzy i na co je przeznaczać. Wątpię że dostanę ten staż.
bylam na stazu w takim urzedzie wiec troche orientuje sie co i jak

!!!) że mają taki nabór i czy jestem chętna. Ale nie było szans na zatrudnienie więc przerwałam staż i poszłam na mgr dzienne w październiku. Ale głupia byłam.

ide zaraz do urzędu, moj pierwszy raz 
heh życie.
kiedyś na praktykach jak byłam, to szukali fakturzystki i przyjęli właśnie tą, która przyszła w spódnicy