2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy cz.II - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-03, 10:26   #4021
kasienka1701
Zadomowienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

Dziewczyny w pewnej kwestii toczy się dyskusja na fb i jest pomysł żeby założyć klub w ktorym będzie można pisać o prywatnych sprawach bez obawy że będą to czytać goście np. co wy na to?
Na lipcówkach dziewczyny mają taki klub i moga bez skrępowania pisac o wszystkim
Ja jestem za.Zwłaszcza,że mamy już stałe grono piszących,dobrze sie znamy i w ten sposób można by na luzie pogadać szczerze o prywatnych sprawach itp.

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 10:30   #4022
bibet
Raczkowanie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
bibet a czemu w Szwecji nie miałabyć na co liczyć? jeśli chodzi o fizjoterapię to Polska jest niestety sto lat za murzynami... za granicą to jest przynajmniej kilku w każdym szpitalu..a u nas
Nie do końca tak jest, tutaj wiele rzeczy jest bagatelizowanych, wszystko uznawane jest za naturalne i przypuszczam, że dzieciaczkiem z jakimś wiekszym problemem zaczynają się interesować później niż u nas jak już ewidentnie widać braki. Trochę czytałam na ten temat na prośbę chłopaka który ćwiczył z Zuzą i nie jest tak kolorowo jakby się wydawało. Fakt w Polsce za wszystko trzeba sobie zapłacić albo czekać na niewiadomo jakie terminy, tutaj i generalnie w skandynawii dziecko zwłaszcza jest na pierwszym miejscu ale problemem są braki kadrowe, stąd niezadowolenie ludu z czasu jaki trzeba odczekać żeby się dostać do jakiegokolwiek specjalisty. Nietórych rzeczy w ogóle kontrolują w ciąży np. czym bardzo ryzykują przykład mam na sobie, bo w 30 tyg poszłam do ginekologa w Polsce i okazało się, ze mam niedoczynność tarczycy, za niski poziom ft4, jest to akurat niezbyt dobra sytuacja dla malucha w brzuchu. Po przyjeździ tutaj zapytałam dlaczego nie zrobiono mi tego badania na co usłyszałam odpowiedź od mojego ginekologa(hiszpanka) tutaj, którego wtedy zobaczyłam pierwszy raz na oczy ,że szwedzi sprawdzają to przeważnie u osób otyłych do których widocznie położna mnie nie zakfalifikowała. Potwierdziła te słowa moja lekarka domowa(meksykanka). Obie powierdziły, że Szwecja planuje rutynowo kontrolować to dpoiero w ciągu dwóch najbliższych lat a w ich krajach robi się to badanie rutynowo. No i kto byłby winny gdyby z małą było coś nie tak??
Kraj ogólnie superowy do życia i bardzo prorodzinny, ale służba zdrowia to trochę kuleje. Chociaż poród mimo, że nie najkrótszy i najprzyjemniejszy wspominam miło własnie dzięki dwóm zmianom położnych.
No to się rozpisałam
bibet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 10:33   #4023
onevittoria
Raczkowanie

Hej dziewczyny, czy pozwolicie, że dołączę do Waszego grona?
Jakiś czas temu zachęciła mnie do tego IlonaN2 i postanowiłam się odezwać

Mam synka Jasia ur. 1 października, który od kilku dni trenuje swoje umiejętności wokalne krzycząc i piszcząc niemiłosiernie głośno do zabawek od samego rana do późnego wieczora, przez co pewnie wkrótce narazimy się sąsiadom hehe

Teraz mam właśnie chwilkę ciszy, gdyż maleństwo słodko sobie po jedzonku śpi, a ja mogę troszku posiedzieć przed kompem
onevittoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 10:35   #4024
hagar1
Rozeznanie

hej mamusie,

my właśnie zaliczamy pierwszą drzemkę. moje dziecko dziś w nocy zrobiło mi znów niespodziankę i przespało 6 h to już druga noc z kolei. zasnęła o 20.30, po godzinie obudziła się na małe co nieco a potem spała do 3.40, zjadła i obudziła się przed 7. myślałam że to już pobudka a tu kolejna niespodzianka, maluch zjadł i pospał jeszcze do 8.30 oby tak dalej, ale znając moje dziecię nie ma co za wcześnie snuć planów na przyszłość, tu wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie

Cytat:
Napisane przez bibet Pokaż wiadomość
jeżeli chodzi o czuprynę to od wczoraj robię jej "kitka" z grzywki bo włosy "wchodzą" już do oczu a tż nie zgadza się na podcięcie. Jeżeli chodzi o nóżki w buzi i ssanie kciuków to chodząc z nią na ćwiczenia, pan który je prowadził bawił się z nią łaskocząc prawą rączką lewą nóżkę i na odwrót. My też tak czasem się z nią bawiliśmy bo powiedział nam, że krzywdy jej nie zrobimy napewno - no i w efekcie od tygodnia bawi się tak sama a jaki ma ubaw. Jak rozbieram ją żeby zmienić pieluchę to wtedy najbardziej nie ma to jak goły tyłek i stópki w buzi.
ja też się z nią podobnie bawię, daje jej palucha od stopy do rączki albo gilgam nim po dziąśle, mała bardzo to lubi, ale jeszcze chyba nie wie że to jej stopa, nie mumie jeszcze sama się nią bawić

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Muszę się wam pochwalić,że Tż zrobił mi wczoraj niespodziankę i zabrał mnie na romantyczną kolację Wrócił z pracy i kazał mi się zrobić na "bóstwo" i zabrał mnie do restauracji...Jeju jak fajnie.Tak się zrelaksowałam i do tego w końcu mogłam wyglądać jak człowiek.No i Tż przy okazji jaki romantik się zrobił.Cała czas mrugał do mnie zalotnie,zupełnie jak za czasów kiedy chodziliśmy na randki...

Ps. Mam tylko nadzieje,że to nie był jednorazowy wybryk
brawa dla takiego mężczyzny. oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
mój syn też ciągnie nogi do góry - nie chciał a wystarczyło że dostał takie skarpetki od koleżanki
http://www.agito.pl/zabawki/playskoo...48.342616.html
jedna grzechocze druga piszczy- teraz czy je ma czy nie leżąc na plecach ciągnie nogi i nawet paluchy do buzi pcha
ale lubi też na brzuchu uderzać nogami w podłogę bo fajnie piszczą i ma ubaw
ja mam podobne skarpety, mają grzechotki, dostałam od koleżanki ale jeszcze jaj małej nie zakładałam, muszę jej ubrać i sprawdzić.

szczesliwa cudna córcia

Cytat:

Dziewczyny w pewnej kwestii toczy się dyskusja na fb i jest pomysł żeby założyć klub w ktorym będzie można pisać o prywatnych sprawach bez obawy że będą to czytać goście np. co wy na to?
Na lipcówkach dziewczyny mają taki klub i moga bez skrępowania pisac o wszystkim
a ten klub to na wizazu, tak??? bo ja na fb nie mam konta

Edytowane przez hagar1
Czas edycji: 2011-02-03 o 10:38
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 10:49   #4025
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie ja dawno o tym mówiłam że bez sensu iść na fb - tylko po to żeby było anonimowo jak można założyć prywatny klub tu na wizażu i tam pisać o tym co nie chcemy na ogólnym - my na żonkach mamy taki klub i naprawdę bez obaw piszemy o tym co nie chcemy na ogólnym...

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

waniliaania kasienka hagar skarpetki są super ale jak dziecko za kuma o co chodzi

aaneczka gratuluje DOmisiowej nocki a ten link ci działa http://z-jak-zabawki.pl/Skarpetki-Grzechotki-270.html

onevittoria witaj

hagar trzymam kciuki żeby dziecie nadal tak pięknie spało

no i zapomniałam wam powiedzieć mój syn od tygodnia non stop wywala jęzor!! cały czas buhahhaha pcha go macha bawi się.. bosko
Stary 2011-02-03, 10:55   #4026
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie ja dawno o tym mówiłam że bez sensu iść na fb - tylko po to żeby było anonimowo jak można założyć prywatny klub tu na wizażu i tam pisać o tym co nie chcemy na ogólnym - my na żonkach mamy taki klub i naprawdę bez obaw piszemy o tym co nie chcemy na ogólnym...

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

waniliaania kasienka hagar skarpetki są super ale jak dziecko za kuma o co chodzi

aaneczka gratuluje DOmisiowej nocki a ten link ci działa http://z-jak-zabawki.pl/Skarpetki-Grzechotki-270.html

onevittoria witaj

hagar trzymam kciuki żeby dziecie nadal tak pięknie spało

no i zapomniałam wam powiedzieć mój syn od tygodnia non stop wywala jęzor!! cały czas buhahhaha pcha go macha bawi się.. bosko
no właśnie, bo czasami lepiej się wygadać komuś poprzez neta niż najblizszej przyjaciołce a tutaj jest wiele dziewczyn, które są naprawdę bardzo zgrane i byłoby super...bo na fb podoba mi się tylko właśnie ta anonimowość, a tak poza tym to jest bałagan i za małe literki

Hagar tak na wizażu
Byśmy zaprosiły dziewczyny które są z nami od początku i nowe stopniowo w miarę poznania się, bo były już przypadki ,zę ktoś zawitał do nas na chwilę i potem znikał...

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 11:00   #4027
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, bo czasami lepiej się wygadać komuś poprzez neta niż najblizszej przyjaciołce a tutaj jest wiele dziewczyn, które są naprawdę bardzo zgrane i byłoby super...bo na fb podoba mi się tylko właśnie ta anonimowość, a tak poza tym to jest bałagan i za małe literki

Hagar tak na wizażu
Byśmy zaprosiły dziewczyny które są z nami od początku i nowe stopniowo w miarę poznania się, bo były już przypadki ,zę ktoś zawitał do nas na chwilę i potem znikał...
no my robiłyśmy tak samo - najpierw były w klubie te które były od począku i znały się a potem w miarę pisania nowe - bo czasem się ktoś pojawiał tylko na chwilkę..
Stary 2011-02-03, 11:10   #4028
gabisun
Zakorzenienie

Założyłam klub, zaraz powysyłam zaproszenia mam nadzieję ,że z czasem się rozkręci i wrócą dziewczyny z fb

Stary 2011-02-03, 11:10   #4029
ninaad
Wtajemniczenie

no to jak któraś wie jak założyć ten klub to niech zakłada i zaprasza starą gwardię

My dziś ostatni dzień u mojej rodzinki, jutro rano znowu w autobus i do Gdańska. Mam nadzieję, że nie będzie dużo pasażerów i podróż przebiegnie tak samo bezproblemowo jak w tę stronę
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 11:23   #4030
martucha84
Zakorzenienie

dziękuję za zaproszenie - już przyjęłam czekam na resztę dziewczyn
Stary 2011-02-03, 11:32   #4031
Pomidora
Zakorzenienie

Zaproszenie przyjęte Marta, Tymo ma te same skarpetki, bardzo nam się przydają w rehabilitacji! w Ale jeszcze nie obczaja co z nimi poza rehabilitacją zrobić

Hagar, zazdroszczę takich pięknych drzemek! My ciągle śpimy po 3 godziny :/

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 11:40   #4032
gabisun
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że się rozkręci i będziemy znowu wszystkie razem

dla mnie tutaj jest bardziej kameralnie, bo na fb to czasami jedna przez drugą "krzyczy" no i ja potem nie mogę nic znaleźć

Stary 2011-02-03, 11:55   #4033
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
ja miałam z rossmana z żabami i też go nie kręciły...
do czasu... myślę że był za mały i nie kumał o co chodzi., teraz już je uwielbia i jedne i drugie
hehe no to poczekam i zobaczymy za jakiś

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:07   #4034
onevittoria
Raczkowanie

Przedstawiam także mojego malucha
1. w domku i 2. moja rybka na basenie

Dziewczyny mam pytanie, czy wasze dzieciaczki ciągną się za uszka? Mój od niedawna dowiedział się, że ma uszy i cały czas się za nie poszarpuje, boję się że zaczną mu odstawać. Nie wiem co robić żeby go od tego odzwyczaić. Czapeczki mu nie założę, bo będzie krzyk, a opaskę ściąga sobie non stop na oczęta, więc taki sposób też nie zdaje egzaminu
Macie może jakiś sensowny pomysł jak pokonać ten jego zwyczaj?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jk.jpg (125,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jk2.jpg (66,4 KB, 28 załadowań)

Stary 2011-02-03, 12:16   #4035
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
My dziś ostatni dzień u mojej rodzinki, jutro rano znowu w autobus i do Gdańska. Mam nadzieję, że nie będzie dużo pasażerów i podróż przebiegnie tak samo bezproblemowo jak w tę stronę
trzymam kciuki żeby tak było

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Zaproszenie przyjęte Marta, Tymo ma te same skarpetki, bardzo nam się przydają w rehabilitacji! w Ale jeszcze nie obczaja co z nimi poza rehabilitacją zrobić

Hagar, zazdroszczę takich pięknych drzemek! My ciągle śpimy po 3 godziny :/
spoko spoko jeszcze trochę a obczai..

Cytat:

dla mnie tutaj jest bardziej kameralnie, bo na fb to czasami jedna przez drugą "krzyczy" no i ja potem nie mogę nic znaleźć
też mam taką nadzieję

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
hehe no to poczekam i zobaczymy za jakiś
daj znać czy się zainteresowała

Cytat:
Napisane przez onevittoria Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanie, czy wasze dzieciaczki ciągną się za uszka? Mój od niedawna dowiedział się, że ma uszy i cały czas się za nie poszarpuje, boję się że zaczną mu odstawać. Nie wiem co robić żeby go od tego odzwyczaić. Czapeczki mu nie założę, bo będzie krzyk, a opaskę ściąga sobie non stop na oczęta, więc taki sposób też nie zdaje egzaminu
witamy smyka oj a gdzie chodzicie na basen poopowiadaj o tym trochę - my też się basenujemy mój Pat uwielbia wodę
a co do ucha to nie pomogę.. bo nie mam pojęcia
Stary 2011-02-03, 12:20   #4036
gabisun
Zakorzenienie

moja ciąga się za ucho często jak jest spiąca, ale też podczas karmienia i to tak mocno ,że muszę jej wyrywać to ucho

Stary 2011-02-03, 12:28   #4037
kotekk81
Zakorzenienie

hej

ja z pewnych wzgledow nie udzielam sie za bardzo na wizazu bo mam niemilego podczzytywacza ktoremu kiedys natluke no ale tak to jest jak sie nie ma wlasnego zycia

ale do klubu chetnie bym zagladala

pozdrawiam cieplutko

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 13:15   #4038
onevittoria
Raczkowanie

Cytat:
trzymam kciuki żeby tak było

spoko spoko jeszcze trochę a obczai..

też mam taką nadzieję

daj znać czy się zainteresowała

witamy smyka oj a gdzie chodzicie na basen poopowiadaj o tym trochę - my też się basenujemy mój Pat uwielbia wodę
a co do ucha to nie pomogę.. bo nie mam pojęcia
Basenujemy się w Krakowie, poszliśmy zaraz przed końcem czwartego miesiąca.
Troszkę się baliśmy zaczynać w zimie, żeby się mały nie przeziębił, ale po basenie pakujemy go w ciepły kombinezon i do fotelika, na to kocyk i szybciutko do autka Takie zajęcie to rewelacyjna sprawa Cała nasza trójka była zadowolona. Chodzimy na zajęcia dla bobasów. Mały wody wcale się nie wystraszył, nawet gdy pan ratownik polewał mu główkę wodą z konewki Z tego co zaobserwowałam to chyba jednak rodzice przeżywają te kąpiele bardziej niż maluchy Zajęcia trwają 30 min i mają na celu oswojenie dzieciaczków z wodą. Po chlapankach i taplaniu się w wodzie, pod koniec zajęć wszystkie bobasy zanurkowały i mocno wymęczone "rozeszły się" już do domków. Widzę, że takie zajęcia cieszą się coraz większą popularnością. My jesteśmy zadowoleni, bo to dla nas fajna odmiana i możemy coś porobić w trójkę poza domkiem

Martucha, a u Was dzieciaczki mają dojść do etapu samodzielnego pływania? Ciekawa jestem jak to jest, bo szczerze mówiąc to się nie dopytałam jak to u nas będzie. Fajnie, że więcej nas chodzi na basen, nasze bobaski będą nieźle wysportowane

Cytat:
moja ciąga się za ucho często jak jest spiąca, ale też podczas karmienia i to tak mocno ,że muszę jej wyrywać to ucho
Eeehhh te maluchy i ich pomysły..... Oby im to szybko minęło. Mój praktykuje ciągnięcie się za ucho szczególnie gdy się głęboko zamyśli nad czymś No nic, skoro nie jest jedynym fanem takiej zabawy to może nie będzie źle, szybko się odzwyczai i nie ucierpi na tym jego wizerunek hehe

Stary 2011-02-03, 13:31   #4039
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

gabisun -ja jestem jak najbardziej ZA takim pomysłem. Będę mogła bez obaw się wywnętrzać

hagar-jak ja Ci zazdroszczę 6h spania u mnie standard-pobudka co 2 godzinyi nowy standard:Mati od dwóch dni jak się budzi o 3 w nocy to zje,zaczyna sobie gadaćooo, uuuuu, guuuuu, oooooooo. Gada tak z 10-15 min,potem mąż idziwe mu pieluszkę zmienić, znów je i dopiero zasypia(uuuwaga rekord do 6.10)

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

onevittoria-witamy

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Pomi-nareszcie jakieś pocieszenie,że nie jestem sama w kwestii pobudek nocnych bo powoli łapię doła,że wszystkie dzieciaczki tak ładnie już śpią od dluższego czasu, albo chociaż zaczynają ładnie spać, a mój wręcz na odwrót

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

onevittoria-mój miał jakiś czas temu taką fazę,że się ciągnął za uszka i za włosy (nawet poszłam do pediatry sprawdzić mu uszy,ale okazało się,ża są zdrowe). Po prostu odkrył nowy "obiekt" i się nimi bawiłPrzeszło mu po około 2tygodniach-teraz zaczął namiętenie jeść piąstki
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 13:42   #4040
fem
Raczkowanie

cześć kochane...

jestem jak najbardziej za klubem, bo faktycznie jest na fb mały harmiderek... a ja wole miejsca bardziej kameralne...

onevittoria witaj Kuba ciągle odkrywa nowe części ciała i nowe umiejętności, ciagnięcie za ucho tez było, a teraz notorycznie wymachujeprawą rączka i uderza nia o brzuszek albo o nogę... ja nic z tym nie robie i nie wydaje mi się, żeby to jakoś źle wpływało na kształty naszych dziciaczków... jak mi kiedys powiedział pediatra, kiedy Kuba ciągle miział się po tyle główki i ciągnął za włoski, że coś go zainteresowało i będzie to powtarzał dopóki nie odnajdzie nowego zajęcia... także głowa do góry nic się nie stanie...

dziewczyny ja generalnie staram się czytać was, tym bardziej, że zrobiło się bardziej kameralnie i mniej do czytania, ale nie mam jakoś weny pisać, mimoże nieraz wiem co odpisać...
teraz kiedy Kuba juz ma ustalone własnym rytmem drzemki, to zawsze wchodzę na wizaż, ale nie zawsze chce mi się odpisywać...

martucha świetne skarpeteczki... tez mielismy te rossmanowski (w sumie jescze mamy) i Kuba lubi nimi grzechotać, ale jakieś wielkiego szału nie ma... wogóle to zauważyłam, że najbardziej lubi kiedy robie rózne minki, to wtedy ma ubaw po pachy, zwłaszcza kiedy jest na golaska a ja udaję że go zjadam... śmiechu wtedy co niemiara

szczęśliwa masz przeuroczą córuchnę

nam znowu przeleciało szcepienie w tym tygodniu, bo nasz pediatra jest teraz na urlopie, a będzie w przyszłym tygodniu...
ale pielęgniarka która szczepi powiedziała, że nic się nie stanie jak przeczekamy jescze ten tydzień, więc czekamy, ewentualnie jakbym bardzo się niecierpiliwiła to jakis inny pediatra zbada maluszka, ale ja wole do tego którego juz znamy...

z Kubusiem wszystko wporządku, choc mielismy taki mały incydent we wtorek (mam nadzieję, że to był incydent), mój synek bardzo wystraszył swoich rodziców robiąc kupkę z krawią... niewyobrażacie sobie jakiego miała stracha, że do szpitala trzeba będzie iść, ale skończyło się na wizycie u pediatry (inny niz nasz) i będziemy musieli zrobić jeszcze tylko badania, żeby potwierdzić, że to może być alergia na białko... bo generalnie z panią doktor wywnioskowałysmy, że zjadłam za dużo rzeczy z białkiem i to mogło wywołać taką reakcję kupkową... ale teraz jest juz ok, Kuba wygląda na zdrowego i nic a nic nie wskazuje na to, żeby mu cokolwiek dokuczało oprócz drażliwych dziąseł...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 14:24   #4041
czita18
Raczkowanie

GG do czita18

gabisun chyba na fb zle mnie zrozumialas... ja nie mam nic przeciwko klubowi... to bylby dobry pomysl ale gdyby padl przed fb, skoro teraz wszystkie narzekamy ze czesc pisze na fb a czesc na wizazu to co dopiero bedzie teraz.... nie da sie pisac w 3 miejscach jednoczesnie tak samo jak nie da sie przekonac wszystkich do jednego miejsca... no chyba ze chcesz zakladajac klub odciac tych co nie lubisz czy jak... no nie wiem to tylko moje zdanie ale tym sposobem chyba rozlecimy sie calkowicie...
czita18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 14:36   #4042
hagar1
Rozeznanie

Cytat:

słodki bobas.
co do ciągania się za uszka to moja córcia też tak miała, tarmosiła nimi okropnie, teraz już tak nie ma. nie wiem czy należy dziecko tego oduczać, niech poznaje swoje ciało, wątpię aby od tego miało odstające uszy. na pewni za jakiś czas maluch zainteresuje się inną częścią ciała a uszy pójdą w odstawkę

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
hagar-jak ja Ci zazdroszczę 6h spania u mnie standard-pobudka co 2 godzinyi nowy standard:Mati od dwóch dni jak się budzi o 3 w nocy to zje,zaczyna sobie gadaćooo, uuuuu, guuuuu, oooooooo. Gada tak z 10-15 min,potem mąż idziwe mu pieluszkę zmienić, znów je i dopiero zasypia(uuuwaga rekord do 6.10)
powiem ci że moja mała też ostatnio kilka razy przebudziła się w nocy i po karmieniu zamiast spać to ona zaczyna sobie gadać. już się bałam że jej się noc z dniem pomylił ale to było chyba przejściowe.
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 15:06   #4043
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

witam
Chile nie zaglądałam i mam tyle do nadrobienia

Po pierwsze onevittoria witam Dodam ze Marat zaważyła mnie na forum i okazało się że jesteśmy z jednego osiedla Tera sie spotykamy na spacerkach w realu

kotekk
masz rację tam sie należy

Martucha
super skarpetki Musze je kupić Atak w ogóle to ja chyba zakochana w Twoim pacie jestem

No i witam nowe mamy z podobnymi dziećmi

A u nas troszkę lepiej Tzn ze mną i TZ lepiej ale nei zapeszam No i Franek codzienni po kąpieli zjada bebilon z butli i nauczył sie po nim usypiać bo zawsze chciał jeszcze cyca i teraz 120 ml zjada i dziś zrobię 150 bo czasem chce więcej Noce jak to noce Den o 20-stej dokarmiam go na śnie o 22-23 i budzi się o 2 i 5-6 pośpi jeszcze godzinkę i po 7 na nogach No ale on wcześnie spać chodzi i pewnie stąd te pobudki Nie narzekam Czasem sie zdarzy że obudzi się dopiero o 4 więc już jest lepiej Choć mama ochotę przetestować żeby o tej 2 dostawić go na chwilkę i dać cyca i potem wetknąc smoka (samo danie smoka nie skutkuje) a on je bardzo mało No ale zobaczymy
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 15:12   #4044
gabi1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hagar1 Pokaż wiadomość
my właśnie zaliczamy pierwszą drzemkę. moje dziecko dziś w nocy zrobiło mi znów niespodziankę i przespało 6 h to już druga noc z kolei. zasnęła o 20.30, po godzinie obudziła się na małe co nieco a potem spała do 3.40, zjadła i obudziła się przed 7. myślałam że to już pobudka a tu kolejna niespodzianka, maluch zjadł i pospał jeszcze do 8.30 oby tak dalej, ale znając moje dziecię nie ma co za wcześnie snuć planów na przyszłość, tu wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie
u mnie też dzisiaj były tylko 2 pobudki chociaż wieczorem robiło się nieciekawie bo mała zjadła o 19.30 po kąpieli a już o 21 obudziła się z takim krzykiem że szok. ale zjadła i spała do 1 a potem do 4 i 7 dobrze chociaż że po jedzeniu odkładam ją do łóżeczka i zasypia od razu

Edytowane przez gabi1985
Czas edycji: 2011-02-03 o 15:14
gabi1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 15:16   #4045
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

laseczki a ja jak zwykle z pytankiem

Wasze maluszki też tak bardzo mocno podnoszą głowę jak leżą na plecach... Julka ramiona też odrywa od podłoża jakby wstać chciała...

Stary 2011-02-03, 15:31   #4046
gabi1985
Raczkowanie

MisQa- moja Natalka nie podnosi, ona wogóle nie zabiera się jeszcze ani za siadanie ani za wstawanie
gabi1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 15:44   #4047
Szczęśliwa
Zadomowienie

Hej Mamusie.

Jak zwykle czytam, ale mniej piszę- bo w sumie i tak wiecie co u nas bo wszystko piszę na fb a i tak większość z Was tam zagląda.
Dzisiaj ugotowałam pierwszy raz sama jedzonko- tzn papkę marchewkowo- ziemniaczaną (miałam wczoraj dostawę swojskich warzyw od babci) ale mała wzgardziła takim jedzeniem i zjadła tylko 20gr

Cytat:
fajna minkę ma Dagmarka słodziak
No minka to się jej udała

Gabisun nie dostałam zaproszenia do Clubu mam nadzieję, że to przypadek dawaj bo chcę zobaczyć co to za ustrojstwo

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Muszę się wam pochwalić,że Tż zrobił mi wczoraj niespodziankę i zabrał mnie na romantyczną kolację
wow brawo dla męża
Fajnie CI

Cytat:
mój syn też ciągnie nogi do góry - nie chciał a wystarczyło że dostał takie skarpetki od koleżanki
Mamy takie fajne skarpetki ale mała nie czai o co chodzi, nasłuchuje tylko co tak grzechocze

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość

A Domik przespał dzis nocke bez pobudki w końcu..bom wykończona
No chociaż jeden pospał.

Cytat:
Witaj zapraszamy
Synuś słodki
Ale tu ostatnio nowych dziewczyn

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość

Miłej i spokojnej drogi

Cytat:

Dziewczyny mam pytanie, czy wasze dzieciaczki ciągną się za uszka?
Moja czasami się ciągnie

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 15:51   #4048
dash
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
hej

ja z pewnych wzgledow nie udzielam sie za bardzo na wizazu bo mam niemilego podczzytywacza ktoremu kiedys natluke no ale tak to jest jak sie nie ma wlasnego zycia

ale do klubu chetnie bym zagladala

pozdrawiam cieplutko
ejjj no dawaj tu tego podczytywacza! zrobimy z nim porządek!!! A co słychać u imienniczki mojej Mai?

Cytat:

czekam na zaproszenie

Cytat:
Jakiś czas temu zachęciła mnie do tego IlonaN2 i postanowiłam się odezwać

Mam synka Jasia ur. 1 października, który od kilku dni trenuje swoje umiejętności wokalne krzycząc i piszcząc niemiłosiernie głośno do zabawek od samego rana do późnego wieczora, przez co pewnie wkrótce narazimy się sąsiadom hehe

Teraz mam właśnie chwilkę ciszy, gdyż maleństwo słodko sobie po jedzonku śpi, a ja mogę troszku posiedzieć przed kompem
Witam Ciebie i Jasia!!! Moja Maja też krzyczy, ale jak jesteśmy sami bo jak przyjdzie ktoś obcy to cisza jak makiem zasiał nic tylko obserwuje...

Hej Dziewczyny!
my dzisiaj po szczepieniu i Maja śpi. Pediatra powiedziała, aby wprowadzać jabłuszko, marchewkę i trochę soczku, ale żeby tak się nie rozpędzać. Moja mama i teściowa to już by jej dały jakieś owocki, warzywka i mięsko. Mówimy z Tż-tem że nie chcemy dawać jej słodyczy... to wszystko co moja mama je to dałaby małej polizać. Wkurzyłam się i powiedziałam, że swoim dzieciom mogła dawać co chciała a ja moje będę karmić jak mi się podoba. Ostatnio chyba Wam pisałam, że jadłam banana i naskrobałam Małej trochę, zresztą więcej wypluła niż zjadła, ale na drugi dzień miała już wysypkę na polikach... tak więc wróciły kaszki i jabłuszka. Ale Wam super, że możecie chodzić na basen a ogladałyscie dzis ddtvn? Bo wlasnie mowili o kapielach takich małych dzieci, ze niby moga sie astmy nabawic... ale to nigdy nie wiadomo... ok ja koncze bo juz mam moją Maję na kolanach i zle mi się pisze... BUZIAKI!!!!!!!!!!!
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 15:56   #4049
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

heh ja co prawda nie oglądąłam ddtvn, ale tak jak posłucham, poczytam to takim dzieciom najlepiej nic nie robić, bo wszystko coś złego za sobą niesie... a słyszałam reklamę jakiegos programu, albo ddtvn albo miedzy kuchnia a salonem, ze podobno mleko matki jest dla dzieci szkodliwe... wiec jak widac to co tyle lat wbijali do głów ze to najlepsze dla dziecka moze sie okazać niekoniecznie takie super...
zresztą, najlepiej nie słuchać tych głupot wszystkich i robić jak się samemu uważa

Stary 2011-02-03, 16:14   #4050
justysia8522
Raczkowanie

Witam Mamusie
Długggoooo nie pisałam, bo nasza malutka ząbkuje na potęgę, doszła do tego nietolerancja mleka, próba przyzwyczajenia Julii do butelki więc cierpimy na brak czasu. Mam nadzieję, że przygarniecie mnie z powrotem do grona wizażowych mamusiek

Mam pytanko, czy wasze dzieciaczki czasami zezują? Zastanawiam się kiedy zabrać Młodą do okulisty, na pierwszą wizytę, w szpitalu po porodzie mówili, że w 6 miesiącu, a nas pediatra stwierdził.

Kupujecie ubranka w re-kids? Jeżeli tak to jakiej są jakości? Pochwalę się, że kupowałam zapas soczków gerbera (powoli planujemy rozszerzenie diety o coś więcej niż mleko) i wygrałam kartę podarunkową na kwotę 200 zł
justysia8522 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości