|
|
#271 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#272 |
|
Raczkowanie
|
Widocznie moja odmienność go przeraziła. Na wszystko byłeś przygotowany, tylko miłości Cię nikt nie nauczył. Czy mi też zaświeciły się oczy na Twój widok? Krzycząc Ci w twarz, abyś odszedł, w myślach już wiedziałam, jak ciężko będzie bez Ciebie. Co za pech! Trafił na tą, która ani nie wybacza, ani nie zapomina. Wziął ją w ramiona, a ona nieprzystosowana do szczęścia rozpłynęła się i zniknęła. Nie jestem statystyczną Polką, która w fartuchu biegać będzie po mieszkaniu, krzycząc, że już obiad. Mam porządek w torebce, na zakupach wydaję przeznaczoną ilość pieniędzy i nie używam pudru. Nadal uważasz, że jestem zwyczajna? Uśmiechnęłam się, a Twój błysk w oku był nie do opisania.
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
On jest zawsze i zawsze był w moim życiu,nie ma wspomnień,które nie byłyby związane z nim w taki czy inny sposób. Obca w świecie gdzie wszyscy są jednakowi . Stałam w progu. Na marginesie pokoju.Na marginesie jego życia .
|
#274 |
|
Raczkowanie
|
"Jego rodzice musieli być złodziejami. Matka błękit niebu skradła i umieściła w Jego oczach, a Ojciec słońcu promienie podebrał i w uśmiech zamienił.
Wpatrywał się we mnie jak w książkę, która fascynowała go z każdym słowem coraz bardziej. Sercowi sadyści - większość z nich ukrywa się między nami, żyje wokół nas zadając wielkie cierpienie nie zdając sobie z tego sprawy. Może i Ty jesteś jednym z nich. Pomyśl. I szczerze mówiąc to nigdy nie spodziewałam się , że wszystko to, czego szukam, zostało ukryte właśnie w Tobie. Kiedyś to ja będę decydowała o tym, z kim i ile razy się jeszcze spotkam. Nie będę już żałośnie czekać na znak życia, trawiąc z nadzieją bezlitosną ciszę. Rozbierz mnie wzrokiem, sponiewieraj słowami, oszołom swym smakiem. Buty, seks i nieobecność rodziców mówiących nam, co mamy robić, to cholernie fajna rzecz. " |
|
|
|
#275 |
|
Raczkowanie
|
Bo jakoś tak nienaturalnie
i nieszczęśliwie. Bo trudno rano mi wstać. Bo moje włosy się plączą I moje życie się plącze. Ostatnio patrzę na wnętrza. Chciałam zobaczyć w nich piękno. Lecz ciągle patrzę na twarze ludzi. Ich wnętrza ciągle są puste. Nie widzę już Ciebie w Tobie. Chcesz iść ze mną? chodź, zapraszam. Lecz miej w pamięci zawsze: jestem ja i reszta świata przeciwko. Zamieniliście miłość w hajs, seks, dupę, cycki, wódkę i ładną buzię. A na koniec jesteście tak z siebie dumni. Małymi kroczkami odnajduję się w tym świcie. Mam świadomość. Ten świat jest zły. I mam problem -wcale nie chcę się tu odnaleźć. Bardziej niż miłości pragnę zrozumienia.
Prawda jest ciężka. Prawda jest niewygodna. I bardzo często prawda boli. Mam na myśli to, że ludzie mówią, że chcą znać prawdę. Edytowane przez dolorees Czas edycji: 2011-02-03 o 19:43 |
|
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
Musisz zaakceptować to, że jestem dziewczynką, która musi dostać takiego cukierka jakiego chce.
-Zakochaj się znów we mnie. -Nie. -Dlaczego? -A kochasz mnie? -Tak, i to bardzo..ale co to ma do rzeczy? -Przestań mnie kochać. -Nie potrafię. -I masz odpowiedź. -Nie rozumiem. -Ty nie potrafisz przestać kochać mnie a ja nie potrafię zakochać się w Tobie. Ile jeszcze muszę dostać szans bym potrafiła je doceniać? Każdy okruch dobroci, Każda kropla miłości, Każda drobinka współczucia, W jednej sekundzie zmieniły Się w swoje przeciwieństwa. Dlaczego tak Nam dobrze wśród tego zła? W chwili gdy się pożegnaliśmy ostatni raz ostatecznie porzuciłam dobro na rzecz zepsucia. Już nawet nie mam sił by użalać się nad sobą. Dobrze, że nie widzisz tego co się ze mną stało. W zupełności zadowala mnie świadomość tego, że masz wyrzuty sumienia. Dziwnie jest mówić o czymś co kiedyś było tak ogromne, A w jednej krótkiej chwili zamieniło się w pustkę, Tak.. Dziwnie jest mówić o naszej miłości. [...] -Ja jak byłam mała to byłam grubą blondynką, -Ale ważne, że teraz jesteś piękna. -Ja nie powiedziałam, że wtedy byłam brzydka. [...] (rozmowa z moim xd)
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
"
Wieczór z gorącą czekoladą, talerzykiem Delicji, kilkoma papierosami i rozdziałem książki Giddensa - "Miłość, seks i inne uzależnienia" Mówi "kocham", gwarantuje spełnienie marzeń, obiecuje utopię raju seksualnego, pozwala posmakować miłości, daje tysiące chwil radości i szczęścia (...) Nie zapewnia tylko, że zostanie przy mnie na zawsze... " |
|
|
|
#278 |
|
Raczkowanie
|
rumuneczkaxd - cudowna ;*
po jego odejściu widzę tylko czarną plamę - życie. Czasem zadaje sobie pytanie dlaczego los wybrał właśnie mnie. Dlaczego to właśnie ja jestem skazana na taki ból. Nieszczęśliwa miłość jest u wielu ludzi spotykana, tak ja to rozumie , ale dlaczego ja muszę być tym "wielu". Wiem , że z czasem zacznie mniej boleć, ale co jeśli ja wtedy znowu pokocham. Nie go ale innego? czy też będę chciała jak najszybciej wyewakuować się z tego świata? Życie ma dużo zagadek a Ty jesteś jej częścią. Nie potrafie się odnaleźć wśród tłumu ludzi. Chcę być sama, mam nadzieje , że to się kiedyś zmieni i będę mogła z czystym sumieniem powiedzieć "tak jestem cholernie szczęśliwa". Za długo było dobrze , żeby tak zostało. Edytowane przez smileandsweet14 Czas edycji: 2011-02-03 o 20:23 |
|
|
|
#279 |
|
Rozeznanie
|
caroline060, Drift, boundlessly, 3martyna3 ♥
Bądź blisko, to wszystko. Po prostu spójrz mi w oczy Pożegnaj nasze lęki pocałunkiem Noc jest tylko skorupą Wkrótce nadejdzie poranek i przełamie urok 'do wczoraj, do marzenia' Chwila, gdy bezdech tworzy jedność ze słabnącym tętnem. Podnieś pokrywę trumny swego serca w ramionach deszczu Nie jesteś szczęśliwy, widząc mnie wijącą się ku słońcu do Ciebie? Edytowane przez grise Czas edycji: 2011-02-04 o 18:52 |
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
pochwały od Was...
i może to trochę banalne, ale chcę trzymać Cię za rękę i słuchać tego, co myślisz pod koniec dnia. jesteś jedynym miejscem, które mogę nazwać domem. i jesteś tak blisko. mam serce pod skórą. pamiętaj. w ciemności będę podążać za Tobą. ta jak pisanie słów. łapię się na tym, że popełniłam błąd, ale nie umiem go naprawić.
|
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
Powiedz mi, kiedy ostatnio pozwoliłeś zadecydować swojemu sercu.
Nikt nie powie już nam, że tylko śnimy. Jesteś tu naprawdę. _________________________ _______________ kocham Cię |
|
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
smileandsweet14, rumuneczkaxd - cieszę się, że się spodobało.
Lulebelle - coś zabrałam. so_steadfast - okradłam. ale to już tradycja. czarujesz. stanął w jej drzwiach, a w dłoni trzymał trzy tabliczki czekolady.
gdy zapytała czemu aż trzy, powiedział, że przydadzą jej się, gdy ją opuści. naiwny kretyn sądził, że trzy wystarczą. zapomnieć? mogę przestać przeżywać, ale nigdy nie zapomnę. pytasz czy żałuję, że tyle nas połączyło. to tak jakbyś zapytał czy żałuję najlepszego, co mnie w życiu spotkało. był - czas przeszły, czynność zakończona. wróci - czas przyszły, czynność niemożliwa do zrealizowania. wierzyłam w każde twe słodkie kłamstwo, w każdy twój zakłamany czyn. czemu nie pozwoliłeś mi wierzyć dalej?
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
brak powietrza choć wiem że oddycham
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
NIEIDEALNAJA buziaki, pysiek ;-*
' czujesz, jak świat niespodziewanie się skurczył? do jednego oddechu, do jednego dotyku, wreszcie do tego właśnie jednego spojrzenia. twoja droga stała się nieznośnie przewidywalna i jadowicie powtarzalna. czyżbyś potrzebował nagłego powiewu zimnego powietrza, by poczuć, że żyjesz? tak jakby to, że oddychasz nie było wystarczającym dowodem... każda łza uczy nas jakiejś prawdy. jesteś gdzieś tam na zewnątrz, sama ze sobą. gdzieś pobiegłaś i sama nie wiesz, po co. '
|
|
#285 |
|
Konto usunięte
|
Latam za Tobą i pytam dlaczego jesteś nie w humorze, co się stało, a Ty odpowiadasz, że nic... a przy nadarzającej się kłótni zarzucisz mi, że się Tobą nie interesuję i mam gdzieś Twoje problemy... Cały Ty.
Jak długo można wracać do siebie mimo wszystko? Gdzie jest granica? złap mnie za rękę, nie odchodź już nigdy więcej Zawsze troszczyłeś się o mnie jak nikt inny, zauważałeś każde pogorszenie nastroju, wiedziałeś jak mnie pocieszyć... dziś borykam się z Twoją obojętnością... to straszne. " Sorry. I'm not Rihanna. I don't love the way you lie. " |
|
|
|
#286 |
|
Rozeznanie
|
przepraszam, że mówię Ci to w tak brutalny sposób, ale kur*a zakochałam się w Tobie. The end of a " happy life". fuck " happy", take life! a gdy zapuka dwa razy, odpukam trzy i powiem, że przez czas jego nieobecności hasło się zmieniło. "Eleven days and forty nights When's the last time that we kissed goodnight?" /Jedenaście dni, czternaście nocy Kiedy ostatni raz całowaliśmy się na dobranoc?/ ja nigdy nie ubrałam dwóch innych butów, nie wsypałam soli do herbaty i nie byłam w takim stanie by nie wyszedł mi biszkopt. po prostu nie dałeś mi tego, byłeś kiepski. zamoczyłeś palce nie w tej kawie co trzeba, ona wrze. zrobiłam wszystko co w mojej mocy. Ty nie zrobiłeś nic, wybrałeś opcje " poddaj się" amen. I need to get some answers, some answers / potrzebuję odpowiedzi. jakichś odpowiedzi./ zasada 303 - jeśli kochasz nie daj o sobie zapomnieć. zasada 304 - jeśli kiedykolwiek pokochałaś za mocno znaczy to, że pokochałaś odpowiednio. zasada 592 - jeśli wasz związek się rozpadł nie był to jeszcze wasz czas. zasada 657 - jeśli nie możesz zapomnieć wróć do zasady 303. paliło się kiedyś ognisko w Twoich oczach, a w uszach trąbka słuchowa zaczęła grać?
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
postuluję o twoją bliskość
o nasze wieczory o miłość zaniżasz poziom płci męskiej w moich oczach jeszcze bardziej idioto, zauważ mój pierwszy krok idioto, podobasz mi się a miałam się nie zakochiwać nie pykło mi to nie rezygnuj ze mnie tak szybko nie znasz mnie, a już oceniłeś zero racjonalnego myślenia nie tak wyobrażałam sobie nasze początki wisisz mi ostatnie dwa lata jakie zgubiłam z tobą ♥ fieelkie serduszko dla was, najlepsze ;-*!
|
|
#288 |
|
Rozeznanie
|
- czego się tak boisz ?
- domyśl się. - no nie mam pojęcia. - no ku.rwa kocham Cię! mówili, że szczęście z czasem odejdzie, ale nie mówili, że wtedy przyjdzie mi płakać. czuję nadal, że czegoś mi brakuje. tej jednej części, która wszystko wypełniała. stał za mną. ocierał mi łzy. czuł to samo. był w tym razem ze mną. patrzył mi prosto w oczy i ogarniał każde zmartwienie, każdy ból.
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
♥
parala, Paralogiczna, grise - dziękuję, kocham. ;* _______________________ Bezczelnie wkradł się do jej myśli. Wyrwał, wyszarpał, rzucił nimi o ziemię, a na koniec zdeptał i odszedł.. Są dni, kiedy myśli są szeptem, a noce krzykiem.. "Nie ma miłości od pierwszego wejrzenia. Od pierwszego wejrzenia może się obudzić tylko pożądanie." ♥
żeby przestań kochać.. D. ♥ Pamiętam. [*] Edytowane przez 3martyna3 Czas edycji: 2011-02-03 o 22:17 |
|
|
|
#290 |
|
Rozeznanie
|
kontrastowa0 - cieszę się, że podobają się te moje bazgroły.
3martyna3 & uwielbiaj - dziękuję, że jesteście jeszcze tutaj. BananowaBrazylijka, kamisha & keeendy - nie wygłupiajcie się... Już nawet nie chodzi o to, że Go tutaj nie ma.. Ja Go słyszę, rozumiesz?! Czuję Jego oddech i słyszę każde mrugnięcie. A Jego nie ma. Zima nie jest zła. Ja patrzę na Nią z ciepłem w oczach. Jej białość kojarzy mi się z bielutką czystą kartką. Nowy rok przecież jest w środku zimy, więc tak jakby daje Nam Ona nowe nadzieje. Daje szanse i to My musimy zdecydować czy pokolorujemy ją barwami zeszłej wiosny, lata i jesieni czy nowymi i świeższymi kolorami tegorocznych pór roku. - Nie lubię gdy się kłócimy.. Wtedy się źle z tym czuję i bez przerwy myślę o tym i o Tobie. - To niedobrze.. - Ty o mnie nie myślisz? - Już nie tak dużo. Czy kocham Go bardzo? Myślę, że kocham odpowiednio mocno, żeby to czuł i też nie czuł się tym osaczony.
|
#291 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zaieram te dwa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jeszcze podebrałam cosik od rumuneczkixd i od Paralogicznej ![]() 'Nie każde ognisko płonie, nie każde morze jest słone, nie każdy wieje wiatr
Ja wiem, że nie jest łatwo, ale pamiętaj- miłość zawsze będzie ratunkową tratwą Nie pójdziesz drogą życia nie znając drogi miłości Patrzysz do przodu i nie widzisz nic niestety, patrzysz do tyłu i lecą Ci łzy Pomyśl tylu ludzi by chciało, być na drodze do szczęścia w tym miejscu co Ty Na pewno nosisz w sercu coś, co spędza Ci sen z powiek I nie mów mi, ze nie wierzysz w nic, bo w coś wierzy każdy cżłowiek Każdy nowy dzień przynosi tutaj nową nadzieję'
|
|
#292 |
|
Rozeznanie
|
był , minął , i pewnie jeszcze nie raz będzie - kac morderca
![]() tak tylko czekam . nie oczekując niczego w zamian . no chyba , że Twojej miłości . kochani chłopcy każdy z Was myśli tym co macie poniżej pasa . jednak prawda jest taka, że wasze TO liczy ledwo 3 centymetry ![]()
|
#293 |
|
Raczkowanie
|
przepraszam ze mnie tyle nie byłam i tak was wszystkie kocham
uwielbiam Mrs Unfabulous agatte otojest backinblack eajAgnes_mandarynka madzisko13 m o n beautiful_lie so_steadfast Paralogiczna naiwnie__ marikab poprostuAsiss mad_woman z innej bajki karmelowomi your blue eyes Guziki xD TwojaKokaina CaManieliczylamwcalesie _niebanalna-kradne wyszstko co było tak szybko znikło , miłość prysła, rozwiał się wiatr zostawiłes mnie taki jest świat . kochałam jaka głupia byłam ' "nie łam się, będzie dobrze, wiem, łatwo powiedzieć ale lepiej mieć nadzieje niż siedzieć i nic nie mieć," chodź, naprawimy wszystko KOCHALAM i co z tego miałam ? czekam na ciebie jak róża na swego księcia wiem ze nie wrócisz , ale sorry nie pamiętam...
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
Okradłam :
*naiwnao *Paralogiczna *affen *latin *rumuneczkaxd *agatka944 *Patuuch *dolorees *your blue eyes Ułamek sekundy dzieli nas od siebie ... Miliony godzin ... Tysiące wspomnień.... Setki kilometrów ... Dzielą nas od siebie ... Jak jabłoń pośród brzóz- tak moje serce pośród tłumu zakochanych ...
Chcę damą być i chcę być natchnieniem Divą kobiecych kaprysów i wad Dla jednych muzą, a dla innych snem Chcę stworzyć na nowo swój świat Irminka http://www.facebook.com/profile.php?id=100000420827906 |
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
tęsknota to brak oddechu. to łzy na policzkach. to nieprzespane noce. to wszystko co najgorsze, wiesz? u mnie dobrze. we mnie źle. |
|
|
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
- love ! love ! love ! love !
- czemu krzyczysz miłość ? - bo może w końcu mnie usłyszy .. Chciałam się pozbyć wspomnień, zmienić coś w sobie, kolor włosów, czy je może ściąć, cokolwiek. Ale pamiętam jak mówiłeś, że mnie kochasz taką jaką jestem, bo przecież dla Ciebie byłam wtenczas idealna .. I nadal czekam i nadal nic w sobie nie zmieniam .. - pierwszy drań, drugi drań, trzeci drań .. -przestań ! -czemu ? -bo ich jest pewnie sporo .. chciałbym abyś też tak mówiła o mnie .. -dla czego ? -bo oni skradli Ci serce . ''
słowa, które ranią, milczenie, którego nie ma, serce, które tęskni. znikasz jak mgła, którą próbuję złapać w moje dłonie. A jak mnie wreszcie spotka miłość to je*nę to wszystko i będę tylko kochać. '' ________ ..nocnym pociągiem aż do końca świata. wizaz Edytowane przez no love_no love you Czas edycji: 2011-02-04 o 14:29 |
|
|
|
#297 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuję ;*_____________________ pożycz mi serce, bo mam tylko kamień. pożycz mi ucho, bo słyszę głuchą ciszę. pożycz mi oczy, bo nic już nie widzę. tępymi nożyczkami z gęstą krwią chodzę po moim ciele. obojętny pan chodzący w mojej głowie, rzucający mi się w oczy. cały czas się boję ciemności. może dlatego, że wtedy przychodzą mi głupie myśli ?
|
|
#298 |
|
Przyczajenie
|
Piękno bez wdzięku jest jak przynęta bez haczyka.
Najgłośniejsza jest cisza, przepełniona tysiącami słów, wypowiedzianymi setki razy... |
|
|
|
#299 |
|
Raczkowanie
|
Miłość jest jak wiatr, raz silniejsza, a raz słabsza.
Przyjaciel to ktoś, kto zna melodię Twojego serca. Pomoże Ci ją zaśpiewać, kiedy zabraknie Ci słów. Potem zabijali tę miłość jak tylko się dało. Ale nic nie będzie takie samo jak te nasze chwile. Jak nasza samotność we dwójkę, jak nasze bycie razem ale osobno. Miłość, która jest gotowa nawet oddać życie, nie zginie. Tylko jeśli próbujesz, możesz mieć nadzieję. "I żyli długo i szczęśliwie." - nikt nie powiedział, że razem.
- Co robisz? - Maluję. - A co malujesz? - Twój strach, że kiedyś odejdę. - Ale przecież ta kartka jest pusta. - Widocznie wcale się tego nie boisz... ♥ Edytowane przez Lulebelle Czas edycji: 2011-02-04 o 20:39 |
|
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
znowu znikasz za pierwszym lepszym zakrętem.
Moje reflekcje i przemyślenia na twój temat zostały udokumentowane w moim sercu. Nie ma Cię a ja znów nie wiem jak sobie z tym poradzić. Plany na ostatni tydzień są jasne. Bez niego - czyli przed telewizorem z tabliczką czekolady i puszką coca coli. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.