Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-03, 21:33   #1171
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość

No to pięknie
no chcemy drugą dzidzię tak jak Julcia będzie miała 2,5 - 3 latka

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Sto lat dla Julci!!
dziękujemy )

zdrowiej

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
ooooooooo fajnie
a wy planujecie drugie bobo?

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Jakiej historii zaintrygowałaś mnie
a całej mojego porodu haha
np jak w trakcie 7 cm zaczęłam się pakować i powiedziałam, że idę do domu haha
do położnej wyraźnie powiedziałam "ja dziś nie rodzę i idę do domu"

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Strippi wszystkiego najleszego dla Julki, niech rośnie zdrowo i wesoło

A porodu zazdroszcze, oj bardzo

I mam do Ciebie takie pytanko, już z Domi rozmawiałam, ale chętne posłucham drugiej opini. ale to może na pw Ci napisze.

To nam szybko dzieciaczki rosną
odpisałam już
dziękujemy za życzenia

szybko szybko rosną, a jak szybko ciężaróweczki nagle na porodówce się znajdują tu nas inforumują, że w ciąży, a tu już na porodówce kiedy ten czas leci? ja nie mam pojęcia

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

Strippi sto lat dla Julici
dziękiii

a my po mszy było nas 13 osób plus dzidzia w brzuszku (tż brata żona jest w 11tc ) czyli 14 w sumie hehe
ksiądz na koniec mszy pobłogosławił Julcię
(w ogóle cała msza była za Julcię )
Na koniec postaliśmy pod kościołem i pogadaliśmy i jeszcze przyszedł do nas brat z żoną ( i dzidziolkiem w brzuszku) i drugi brat na herbatkę i ciastko
teraz przygotowania do niedzielnej imprezy

myślę nad jeszcze jedną przekąską jakąś prostą do zrobienia i by się szybko robiła
ktoś pomoże?
Stary 2011-02-03, 21:36   #1172
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Cześć

Ana super mąż Ci niespodziankę zrobił

Sliweńko kiełkownica widzę górą

Gucia kciuki za męża.

Od rana u Was nie byłam bo rano siedziałam z mężem. odwiózł mnie do pracy (popłakałam się przy pożegnaniu) i pojechał. Wróciłam do domu i zaraz wpadły do mnie koleżanki z pracy z dziećmi (6 i 4 latka) i z winkiem wiec wypiłyśmy winko , objadłyśmy się. Córka koleżanki narysowała rysunek na którym są 3 postacie i zawołała mnie do mojej sypialni że musi mi coś powiedzieć w sekrecie. Pokazuje mi rysunek i mówi, że to my ( ja i moje dwie koleżanki). 2 postacie miały na srodku brzucha kółko a jedna nie miała. I się pytam kto to, a ona że to ja. Więc się pytam dlaczego ja nie mam tego kółka. a ona do mnie "bo ty ciociu jeszcze nie rodziłaś dziecka: padłam "ale jak chcesz to moge ci dorysować, a chcesz być w ciąży??" Więc się jej pytam co trzeba robić aby być w ciąży a ona "trzeba dużo jeść, wtedy robi ci się brzuch i rodzisz dziecko, ale się nie martw to nic nie boli"

Wszystkim za gratulacje bardzo dziękuję. generalnie bardzo się cieszę z tej pracy, bo może uda się nam coś dodatkowego odłożyć. Bedzie pracował w OFE a dokładnie w AXA i od każdej umowy będzie miał kasę. Dziś już jest po szkleniu. Jutro kolejne szkolenie od 9-19 i wraca do domku więc najpóźniej na 22 powinien być. Dobrze, że to nie weekend to szybko minie Ja za to mam jutro zajęcia pokazowe o zdrowiu - zaprosiłam panią dr od promocji zdrowia (robimy to we 3 zerówki) i... ma byc TV internetowa i teraz panika w co ja się ubiorę
mój bratanek też stwierdził że trzeba dużo jeść buhahahah

przychodzi TŻ w pracy i mówię mu że kupiłam coś na allegro i będzie zły ale jak mu powiem co i jak to już nie będzie

więc powiedziałam że kiełkownice i kiełki mają dużo białka to pow zobaczymy co to będzie jak przyjdzie mój TŻ ostatnio jest łakomy na wszystko co ma dużo białka bo wymyślił że zakwasów nie ma takich i zmęczenia

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:38   #1173
madziulla89
Raczkowanie

GG do madziulla89

kurcze... w tym tygodniu to nic mi się nie chce zaczynając od wstawania rano do pracy po przyjściu z niej aż do wieczora... albo przez tą pogodę albo ta poniedziałkowa wizyta u dentysty sprawiła, że mam taki nastrój...
Stary 2011-02-03, 21:38   #1174
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
planować planujemy ale kiedy....

po porodzie móiłam ze kategorycznie nie ale już mi przeszło i jak najbardziej biore pod uwage drugie dziecko

potem smialismy sie z TZ ze postaramy sie o drugie jak tomus bedzie mial 15 lat i bedzie mogl sie nim zajac

potem myslałam o drugim jak Tomasz bedzie już duży ...gdzies 7 lat ale w koncu stwierdzilismy zetaka roznica to sporo a jak wyjdzie w praktyce to zobaczymy

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:42   #1175
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Sliewńko hehe to wiedzę, ze dzieci mają taki tok rozumowania Jeszcze jeden przykład: pyta się mnie czy mam jakieś zabawki więc mówię, ze nie, bo nie mam dzieci i mi zabawki są niepotrzebne. A ona "ale jak to nie masz, przecież my dziś jesteśmy Twoimi dziećmi bo jesteśmy u Ciebie w domu" więc jej tłumaczę, "że nie mam takich swoich, jak Twoja mama ma Ciebie" a ona "oooo to chyba jest ci bardzo smutno??" powaliła mnie

Zasadziłaś juz kiełki?? ja dalej nie

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:42   #1176
madziulla89
Raczkowanie

GG do madziulla89

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
mój bratanek też stwierdził że trzeba dużo jeść buhahahah

przychodzi TŻ w pracy i mówię mu że kupiłam coś na allegro i będzie zły ale jak mu powiem co i jak to już nie będzie

więc powiedziałam że kiełkownice i kiełki mają dużo białka to pow zobaczymy co to będzie jak przyjdzie mój TŻ ostatnio jest łakomy na wszystko co ma dużo białka bo wymyślił że zakwasów nie ma takich i zmęczenia
mój jakiś czas temu wymyślił sobie, że będzie ziółka jakieś pił;D po miesiącu swojego gdakania minęło mu;D
Stary 2011-02-03, 22:06   #1177
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
planować planujemy ale kiedy....

po porodzie móiłam ze kategorycznie nie ale już mi przeszło i jak najbardziej biore pod uwage drugie dziecko

potem smialismy sie z TZ ze postaramy sie o drugie jak tomus bedzie mial 15 lat i bedzie mogl sie nim zajac

potem myslałam o drugim jak Tomasz bedzie już duży ...gdzies 7 lat ale w koncu stwierdzilismy zetaka roznica to sporo a jak wyjdzie w praktyce to zobaczymy
no my chcemy tak 2,5 - 3 latka różnicy
zobaczymy jak to się potoczy
bo jak się planuje to i tak nie wychodzi najlepiej nie planować
Stary 2011-02-03, 22:08   #1178
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Strippi oo to ładnie. Szybciutko chcecie się znowu zabrać do roboty

Stary 2011-02-03, 22:19   #1179
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Strippi oo to ładnie. Szybciutko chcecie się znowu zabrać do roboty
no w sumie to nie aż tak szybko, bo wcześniej chciałam 2 lata różnicy
teraz przeszło na 3 lata
koleżanka ma 3 dzieci rok po roku
Stary 2011-02-03, 22:30   #1180
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
a A moj tz dzisiaj jak przyszlam z pracy walnal fochem i sie nie odzywa.... powiedzial ze nic mu nie pomagam, ze on musi sie wszystkim sam zajmowac i ze on ma dosc.... chodzi o formalnosci zwiazane z budowa domku... te wszystkie adaptacje, pozwolenia itd... faktycznie jest z tym mnostwo roboty, glownie zalatwia to tz... bo on ma taka prace ze ma czas zadzwonic, pogadac, jak trzeba to gdzies podjechac... ja niestety mam taka prace ze non stop cos sie dzieje, nie mam czasu zalatwiac swojej prywaty.... urlop tez daja mi bardzo niechetnie... niestety nie ma kto przejac moich obowiazkow, a mamy tyle zlecen ze jak chociaz jednej osoby brakuje to jest ciezko... no ale ja nie wiem co ja mam zrobic... wiem ze go to przerasta bo biurokracja w naszym kraju jest niesamowita... na wszystko trzeba miec projekt...mamy juz chyba z 3 mapki naszej dzialki, kazda wyglada tak samo i za kazda trzeba zaplacic, trzeba miec projekt przylacza wody, gazu, energii, projekt szamba... dzisiaj sie dowiedzielismy ze trzeba miec tez projekt wjazdu na dzialke kolejne 400 zl nie nasze... no ale przeciez razem podejmujemy decyzje i kurde nie wiem o co mu chodzi.... masakra jakas strasznie fochaty ten moj tz, czasami to az mnie to denerwuje, bo normalnie jak ma dobry dzien to ok, a jak jest zmeczony czy cos to normalnie bez kija nie podchodz, wszystko jest zle a ja jestem najgorsza wrrrr

Juleczko zyj nam sto lat

sambuś
pocieszę Cię, że my mieliśmy wiele takich momentów... czasem ja waliłam fochy na TZa, że nic nie robi, czasem on na mnie z tego samego powodu. wiesz to tak zazwyczaj jest, ze to co sie samemu robi widzi sie najbardziej teraz widze, ze oboje wlozylismy w te budowe mnóstwo wysiłku, poswiecilismy mnóstwo czasu, a teraz podziwniamy efekty.ale nie ukrywam, ze ten okres budowy był trudny dla naszego zwiazku, tym bardziej, ze ja jestem bardzo wymagajaca nie tylko od siebie ale innych i dosc rygorystcznie podchodze do wiekszosci spraw taka złozła ze mnie niekiedy

[
Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
cieszę się, że Ci się podoba. Zobaczymy jaka będzie jakościowo. Mam nadzieje, że już jutro przyjdzie

Co do domu to mam nadzieje, że TŻet szybko ochłonie. Wiesz, może go drażni to, że znowu czegoś brakuje, może ma wrażenie, że tego nie ogarnia. Może spróbuj go troszkę podbudować, powiedzieć mu jak mu to świetnie idzie, że Ty sama byś tego nie umiała załatwić. Może trzeba jego ego troszkę podbudować
Przy budowie na pewno będą spory, ale na dacie sobie radę. Popatrz na Indie, ile razy chciała już rzucić tą budowę, a tu na dniach będą się wprowadzać. Dacie radę i Wy!

Żabcia, a Wy kiedy się przeprowadzacie?
dokładnie, bywało tak
dzis tez sie wkurzyłam, b
o przysłali nam fakture z hurtowni budowlanej skad bralismy materiały z data 30.10 na kwote 620zł byłam zdziwiona by my od razu placilismy za wszystko... no i łudziłam sie, ze to jakas pomyłka. niestety pokazało sie, ze wszystko jest OK i to jest za materiał, ktory dobrał dla nas nasz murarz do zrobienia posadzek.dzwoniłam do hurtowni, a im ta falkture gdzies wcieło i dopiero teraz przysłali no i wczoraj cieszyłam się z 13tek na koncie, a dzis już czesc przeznacze na spłate sparwy, ktore juz dawno uznałam za zamknieta. z drugiej strony to dobrze, ze faktura tylko jest na taka kwote wczesniejsze opiewały na kwoty 2-4 tyś taka to bym sie teraz załamała

Cytat:
Cześć

Sliweńko kiełkownica widzę górą

Gucia kciuki za męża.

Od rana u Was nie byłam bo rano siedziałam z mężem. odwiózł mnie do pracy (popłakałam się przy pożegnaniu) i pojechał. Wróciłam do domu i zaraz wpadły do mnie koleżanki z pracy z dziećmi (6 i 4 latka) i z winkiem wiec wypiłyśmy winko , objadłyśmy się. Córka koleżanki narysowała rysunek na którym są 3 postacie i zawołała mnie do mojej sypialni że musi mi coś powiedzieć w sekrecie. Pokazuje mi rysunek i mówi, że to my ( ja i moje dwie koleżanki). 2 postacie miały na srodku brzucha kółko a jedna nie miała. I się pytam kto to, a ona że to ja. Więc się pytam dlaczego ja nie mam tego kółka. a ona do mnie "bo ty ciociu jeszcze nie rodziłaś dziecka: padłam "ale jak chcesz to moge ci dorysować, a chcesz być w ciąży??" Więc się jej pytam co trzeba robić aby być w ciąży a ona "trzeba dużo jeść, wtedy robi ci się brzuch i rodzisz dziecko, ale się nie martw to nic nie boli"

Wszystkim za gratulacje bardzo dziękuję. generalnie bardzo się cieszę z tej pracy, bo może uda się nam coś dodatkowego odłożyć. Bedzie pracował w OFE a dokładnie w AXA i od każdej umowy będzie miał kasę. Dziś już jest po szkleniu. Jutro kolejne szkolenie od 9-19 i wraca do domku więc najpóźniej na 22 powinien być. Dobrze, że to nie weekend to szybko minie Ja za to mam jutro zajęcia pokazowe o zdrowiu - zaprosiłam panią dr od promocji zdrowia (robimy to we 3 zerówki) i... ma byc TV internetowa i teraz panika w co ja się ubiorę
oczywiscie, ze kazdy grosik sie przyda, graulacje

ja miałam wczoraj problem z wizazem i nic nie pisałam ;(

Agatka
kamień z serca...

żabcia fajna kreacja
Stary 2011-02-03, 22:34   #1181
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

India mój mąż od dawna powtarza, że zołza ze mnie wielka

Stary 2011-02-03, 22:45   #1182
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

ano super

hahahaha ale się uśmiałam z tego jedzenia az mężowi to przeczytałam
A ty co na to? że chcesz? dorysowała?

Cytat:

myślę nad jeszcze jedną przekąską jakąś prostą do zrobienia i by się szybko robiła
ktoś pomoże?
Między mną, a bratem jest 2.5 roku

hahaha chętnie posłucham dalszej części

Może sałatka owocowa? albo koreczki? jajka z majonezem? jajka nadziewane? pomidorki przekładane z mozzarellą ooo albo cienka kiełbaska pokrojona na kawałki i w poprzek, smażona z cebulką

Cytat:
Sliewńko hehe to wiedzę, ze dzieci mają taki tok rozumowania Jeszcze jeden przykład: pyta się mnie czy mam jakieś zabawki więc mówię, ze nie, bo nie mam dzieci i mi zabawki są niepotrzebne. A ona "ale jak to nie masz, przecież my dziś jesteśmy Twoimi dziećmi bo jesteśmy u Ciebie w domu" więc jej tłumaczę, "że nie mam takich swoich, jak Twoja mama ma Ciebie" a ona "oooo to chyba jest ci bardzo smutno??" powaliła mnie

hahaha
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 22:51   #1183
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ana powiedziałam, że muszę się zastanowić . Ale dziękuję jej za rady i teraz będę więcej jadła Albo mówi do mnie" ciocia a może ty masz gdzieś te zabawki tylko o tym nie wiesz, choć poszukamy. Ja zajmę się tą pułką a ty patrz w szafie" ooo i najlepsze " Ciocia Ty wiesz, Wiktor z przedszkola cały czas chce się ze mną całować jak z żoną, ale ja mu powiedziałam że ja nie jestem jego żoną aby się z nim tak całować, ja jestem tylko jego koleżanką, nie wiem co on sobie mysli"

Stary 2011-02-03, 23:33   #1184
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

dziękujemy bardzo za pamięć
Dla wszystkich torcik i szampan
a dla cieżarówek soczek

dziś o 18:00 mamy mszę za Julcię, a w niedzielę mamy imprezkę będzie 16osób
kilka osób niestety nie może być.
ode mnie rowniez wszystkiego dobrego dla Julki
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
hej

Żeby nie było, że mnie strippi zawołała i wpadłam, bo sama weszłam własnie a widze, że mnie Sysunia wspomina, nono więc jak się nie odezwać...miło a swoją drogą to mało mnie na wizażu ostatnimi czasy.
Tż wczoraj wrócil z delegacji, poszedł na spacer z Polusią a ja siadłam na komputer, obiady dla nas mam, posprzatane, pranie rano zrobiłam i pierwszy raz od niepamietnych czasów nie wiem co mam robić i za co sie brać
Godzina nudóważ dziwnie

U mnie troszke zmian sie szykuje, więc prosze o trzymanie kciuków

Polusia zaczyna sama chodzić, wstaje z podłogi już bez trzymania, coraz więcej nasladuje (apsik, jak ktoś kaszle, podciąga noskiem, jak sie puści oczko to odwzajmenia mrugnięciem dwoma, udaje że się czesze, sprzata! no szok )
Od jakiegoś czasu nocnikujemy, ale jak dobrze szło na początku to tak teraz się wycwaniła i zaraz złazi

strippi wszytskiego najlepszego dla Julci duzo zdrówka
ale ten rok zleciał

Pozdrawiam!
niech mala rosnie zdrowo
Cytat:

dziękujemy )

zdrowiej

odpisałam już
dziękujemy za życzenia

szybko szybko rosną, a jak szybko ciężaróweczki nagle na porodówce się znajdują tu nas inforumują, że w ciąży, a tu już na porodówce kiedy ten czas leci? ja nie mam pojęcia

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

dziękiii

a my po mszy było nas 13 osób plus dzidzia w brzuszku (tż brata żona jest w 11tc ) czyli 14 w sumie hehe
Na koniec postaliśmy pod kościołem i pogadaliśmy i jeszcze przyszedł do nas brat z żoną ( i dzidziolkiem w brzuszku) i drugi brat na herbatkę i ciastko

ktoś pomoże?
caprese? mozarella z pomidorami i bazylia
co impreza, schodzi jak cieple bagietki hehe

albo jakas paste na krakersach
Stary 2011-02-04, 00:20   #1185
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
ano super

hahahaha ale się uśmiałam z tego jedzenia az mężowi to przeczytałam
A ty co na to? że chcesz? dorysowała?

Między mną, a bratem jest 2.5 roku

hahaha chętnie posłucham dalszej części

Może sałatka owocowa? albo koreczki? jajka z majonezem? jajka nadziewane? pomidorki przekładane z mozzarellą ooo albo cienka kiełbaska pokrojona na kawałki i w poprzek, smażona z cebulką

hahaha
opowiem Ci kiedyś jak będę mieć nowy transfer bo teraz stronki ładują mi się 40 min

zrobię tą mozarellę
bo jajka w majonezie też robię
zastanawiam się nad koreczkami
a jajka nadziewane jak robisz?

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ode mnie rowniez wszystkiego dobrego dla Julki

niech mala rosnie zdrowo

caprese? mozarella z pomidorami i bazylia
co impreza, schodzi jak cieple bagietki hehe

albo jakas paste na krakersach
dziękujemy

zrobię tą mozarelle
dzięki

jak tam się czujesz? jak dzidzi? mocno kopie? ile już waży?
Stary 2011-02-04, 03:41   #1186
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
zabcia ale bedzie z Ciebie laseczka fajne rzeczy kupiłaś!
dziekuje
no mam nadzieje ze tak bedzie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej Jestem z dobrymi wiadomościami Po kolposkopii okazało się, że żadnych wycinków nie trzeba robić !!! Yuuuupppiii Mam tylko duży stan zapalny i muszę się podkurować i wymrozić nadżerkę. Rety...aż się popłakałam z radości jak to usłyszałam
super wiesci
nie potrzebnie sie martwilas

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
fajne
dziekuje

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
zabcia fajne buty i kiecka
dziekuje slicznie

Cytat:
Lepiej pokaż Ty się w ciuszkach a nie na wieszaku
ee to trzeba poczekac jeszcze miesiac
wrzuce fotki juz z imprezy

Cytat:
ale będziesz laska! Sukienka genialna, a buty do niej idealnie pasują!

.
dziekuje slicznie
staralam sie wlasnie zeby pasowalo wszystko do siebie

Cytat:
,
Żabcia, a Wy kiedy się przeprowadzacie?
w ten weekend zaczniemy rzeczy przewozic

Cytat:

a

ktoś pomoże?

supcio

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość

żabcia fajna kreacja
dziekuje

Strippi - kochana przepraszam ze dopiero teraz skladam zyczenia Julci ale cos mi sie z kompem stalo w pracy i nie mialam neta a dopiero do domu wrocilam .. takze zycze naszej ksiezniczce duzo zdrowka i usmiechu na buzce ucaluj ja tam od ciotki zabci

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 05:55   #1187
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

strippi przepraszam, że dopiero teraz składam życzenia dla Julci, ale wczoraj kompletnie nie miałam do niczego głowy. No więc wszystkiego najlepszego, niech Julcia rośnie zdrowa i słucha się mamusi
Dziewczyny co do drugiego dziecka to zawsze z mężem chcieliśmy dwójkę, ale teraz nas na to nie stać. I jeżeli w ogóle będziemy chcieli mieć drugie to gdzieś za 5 lat, ale raczej pozostaniemy przy jednym dzidziolku.
W K. opisałam rozmowe wczorajszą tzn. jej uogólnienie.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 08:26   #1188
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
A zapomniałam, że Ty jeszcze miło wspominasz ze względu na ten szpital prywatny na nfz nadal utrzymujesz, że wracasz z Zuzią za 2 lata? to by oznaczało, że za rok staranka
nie tylko ze względu na szpital - owszem opieka była super itd ale to że łatwo poszło i był ze mną mąż też się do tego przyczyniają..
a co do starań to jak wszytko pójdzie dobrze to tak ale jak będzie gorzej czy finansowo czy z pracą to poczekamy - ja teoretycznie we wrześniu zaczynam awans na mianowanego który trwa 2 lata i 9 mce a przy awansach nie wolno mieć przerwy ciągłej dłuższej niż 3 mce więc pewno ze staraniami byśmy poczekali na koniec awansu

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
a do kiedy planujesz wychowawczy?
na urlopie do końca sierpnia

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
dokładnie, bywało tak
dzis tez sie wkurzyłam, b
o przysłali nam fakture z hurtowni budowlanej skad bralismy materiały z data 30.10 na kwote 620zł byłam zdziwiona by my od razu placilismy za wszystko... no i łudziłam sie, ze to jakas pomyłka. niestety pokazało sie, ze wszystko jest OK i to jest za materiał, ktory dobrał dla nas nasz murarz do zrobienia posadzek.dzwoniłam do hurtowni, a im ta falkture gdzies wcieło i dopiero teraz przysłali no i wczoraj cieszyłam się z 13tek na koncie, a dzis już czesc przeznacze na spłate sparwy, ktore juz dawno uznałam za zamknieta. z drugiej strony to dobrze, ze faktura tylko jest na taka kwote wczesniejsze opiewały na kwoty 2-4 tyś taka to bym sie teraz załamała
nie fajna przygoda z fakturą.. no ale jak powiedziałaś cena nie jest az tak powalająca... no nic zapłacić trzeba..

miałam wczoraj romantiko wieczór z mężem
a noc powalającą przez Pata, już 2czy 3 noc jest okropna.. bo mu znowu się zębole odezwały.... tragedia...
Stary 2011-02-04, 08:26   #1189
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Juz dziś będę miała męża przy sobie coś gardło mnie boli

Stary 2011-02-04, 08:39   #1190
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

wczoraj dopiero kliknęłam na allegro i sprzedawca napisał że przelew doszedł i wyśle dziś a kiedyś hodowałam w słoiku

Cytat:
Napisane przez madziulla89 Pokaż wiadomość
mój jakiś czas temu wymyślił sobie, że będzie ziółka jakieś pił;D po miesiącu swojego gdakania minęło mu;D
mój że mleko dla dzieci ma dużo białka i kilka razy sobie zrobił i stoi w szafce

Cytat:
Ana powiedziałam, że muszę się zastanowić . Ale dziękuję jej za rady i teraz będę więcej jadła Albo mówi do mnie" ciocia a może ty masz gdzieś te zabawki tylko o tym nie wiesz, choć poszukamy. Ja zajmę się tą pułką a ty patrz w szafie" ooo i najlepsze " Ciocia Ty wiesz, Wiktor z przedszkola cały czas chce się ze mną całować jak z żoną, ale ja mu powiedziałam że ja nie jestem jego żoną aby się z nim tak całować, ja jestem tylko jego koleżanką, nie wiem co on sobie mysli"

Cytat:
cześć

Juz dziś będę miała męża przy sobie coś gardło mnie boli

to super mój TŻ kiedyś miała iść do ubezpieczeń z Axa to miałby miesiąc szkolenia płatne 600zł i później działalność zrezygnował bo pow że woli firmę z certyfikatami energetycznymi otworzyć i alarmy zakładać

ja dziś choroby ciąg dalszy już wzięłam rutinacee, eferalgan i wapno

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 08:46   #1191
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Sliweńko męża też najpierw chcieli wziąć w axa właśnie do własnej działalności i by miał wtedy miesięczne szkolenie w podobnej cenie. Ale nie chciał, wolał coś na umowę zlecenie. Po godzinie Pani zadzwoniła, mąż jej to powiedział ona zadzwoniła do szefostwa i się udała. Tyle, że będzie miał samo OFE bez ubezpieczeń na życze (to by było przy własnej działalności). teraz za szkolenie nic nie płacił.

teraz epidemia grypy panuje ech... u mnie wczoraj brakowało 11 osób w klasie. Od 3 tygodni prowadzony jest monitoring obecności (musimy na liście do 13.00 podawać stan klas)

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2011-02-04 o 08:48
Stary 2011-02-04, 08:47   #1192
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Madzia teksty dzieci są czasami powalające. Moja wtedy 2 letnia siostrzenica powiedziala do swojej babci "babcia ty się nie wygłupiaj bo mi to wcale nie imponuje", albo do swojego taty, ale to już jak miałam 5 lat, który po barbórce przyszedł troszkę pijany "tato jak ty wyglądasz psujesz mi reputację". Znowu teraz nie dawno w grudniu 5 lat skończyła wychodząc do przedszkola powiedziała mamie "idę do przedszkola troszkę aniołka odegrać, bo wiecznie niegrzecznym nie można być", w domu nie za bardzo się słucha za to w przedszkolu jest jedną z grzeczniejszych. Nie wiem skąd jej się takie teksty biorą.
Stary 2011-02-04, 08:52   #1193
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kwiatuszku niezłe teksty Ja mam w klasie jednego takiego agneta, jak on coś skomentuje to aż ryczę ze śmiechu

aaa właśnie, wczoraj chętne dzieci pytałam z czytania z naszego podręcznika (teksty, które ma n-el czytać). Chetnych było dużo, ale sobie nie radzili. A jeden podszedł (bo mam 3 dobrze czytajace dzieci, ale 2 jest chorych) i normalnie czytał jak dorosły. Ja szok, bo nigdy nie dałam mu takiego długiego tekstu do czytania. A on do mnie, proszę Pani ja w domu codziennie czytam. ostatnio skończyłam książkę (i tu mi podał tytuł) która miała 150 stron a teraz zaczynam "Jaśki" 390 stron

Stary 2011-02-04, 08:53   #1194
martucha84
Zakorzenienie

a my dziś od rana śpiewamy "PÓŁ ROKU NAM MINĘŁO JAK JEDEN DZIEŃ.." ehsss

pół roku temu o tej porze słuchałam soundkail "nie bój się zmiany na lepsze" na cały regulator i prostowałam włosy hahahahah przed pójściem na porodówkę
o ja nie normalna
Stary 2011-02-04, 08:56   #1195
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Madzia teksty dzieci są czasami powalające. Moja wtedy 2 letnia siostrzenica powiedziala do swojej babci "babcia ty się nie wygłupiaj bo mi to wcale nie imponuje", albo do swojego taty, ale to już jak miałam 5 lat, który po barbórce przyszedł troszkę pijany "tato jak ty wyglądasz psujesz mi reputację". Znowu teraz nie dawno w grudniu 5 lat skończyła wychodząc do przedszkola powiedziała mamie "idę do przedszkola troszkę aniołka odegrać, bo wiecznie niegrzecznym nie można być", w domu nie za bardzo się słucha za to w przedszkolu jest jedną z grzeczniejszych. Nie wiem skąd jej się takie teksty biorą.
piękne teksty dawno się tak nie uśmiałam

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

pół roku temu o tej porze słuchałam soundkail "nie bój się zmiany na lepsze" na cały regulator i prostowałam włosy hahahahah przed pójściem na porodówkę
o ja nie normalna
o rany, ale ten czas leci.
Stary 2011-02-04, 09:03   #1196
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Marta gratuluje półrocznicy My pojutrze kończymy 7 miesięcy naprawdę leci ten czas ani się obejrzymy, a będziem wyprawkę do szkoły szykować
Stary 2011-02-04, 09:08   #1197
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Leci ten czas dziewczyny, leci

Ja wczoraj stwierdziłam, że nie mogę mieć dzieci w domu bo... teraz była ta dwójka a ja tylko patrzyłam a to mi an dywan nakruszyły te dzieci, a to ścian dotykały jak chodziły, a to skakały za głośno , a co chwila było "mamo to, mamo tamto eeeee strasznie mnie to drażniło.

Stary 2011-02-04, 09:21   #1198
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Leci ten czas dziewczyny, leci

Ja wczoraj stwierdziłam, że nie mogę mieć dzieci w domu bo... teraz była ta dwójka a ja tylko patrzyłam a to mi an dywan nakruszyły te dzieci, a to ścian dotykały jak chodziły, a to skakały za głośno , a co chwila było "mamo to, mamo tamto eeeee strasznie mnie to drażniło.
Mój tż ma to samo. Jak przychodzą do nas jakieś dzieci to on jest blady ze strachu, że mu ściany opalcują, łóżko zarwą, tapicerkę pobrudzą, laptopa popalcują
Stary 2011-02-04, 09:24   #1199
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Mój tż ma to samo. Jak przychodzą do nas jakieś dzieci to on jest blady ze strachu, że mu ściany opalcują, łóżko zarwą, tapicerkę pobrudzą, laptopa popalcują
Mam to samo

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 09:25   #1200
celi25
Rozeznanie

żabcia ja chodzę 3 razy w tyg po 2 godz. ale nie na zumbę

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej Jestem z dobrymi wiadomościami Po kolposkopii okazało się, że żadnych wycinków nie trzeba robić !!! Yuuuupppiii Mam tylko duży stan zapalny i muszę się podkurować i wymrozić nadżerkę. Rety...aż się popłakałam z radości jak to usłyszałam
Super wiadomości - ja też miałam parę la temu wymrażaną, więc trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

o ja nie normalna
oooo..no to wszystkiego najlepszego dla pólroczniaka

Ja do "nie swoich" dzieci też nie mam cierpliwości

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości