|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | |
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Daję surowe jabłko,bo podobno jest lepsze na zaparcia od parowanego.
Cytat:
A jak dajesz to warzywko,to potem już w ciągu dnia nic nie dajesz żadnego soczku czy owocka?Bo ja to przed południem daję marchewkę z jabłkiem i herbatkę i po południu koło 15-16 jakiś owoc albo sok z sokowirówki.
![]() |
#4082 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
Jeszcze dzis wyprobowalam aby dac mu posilki stale po malutku (nie po pelnej lyzce) i go odbilam (rzeczewiscie beknal). Jak dzis bedzie plakal to odstawie jedzenie na 2 dni.... Zobaczymy czy podziala...
![]() |
#4083 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi lekarz mówił że do 38 się nie daje nic Jak przekroczy to wtedy A ta graczka i rozdrażnienie może być od ząbków |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle u nas to jeszcze przede wszystkim rządzi mleko ![]() ![]() Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2011-02-04 o 10:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a jaki żel na ząbki polecacie??? tak sobie myślę że najpierw posmarowałabym jej dziąsła bym jej posmarowała i zobaczę czy to pomoże. ciekawe tylko co tu w niemczech w aptekach mają |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4090 |
Zakorzenienie
|
na ząbki tylko żel dawałam kilka razy przed snem, bo na razie tylko marudzenie...ale po szczepionce dawałam czopki paracetamol tzn. jeden czopek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak pokazały ostatnie dni są jednak mamy, które się nie udzielały bądź nadal nie udzielają a jest to fajne żródło informacji ![]() Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o basenowanie to ja się właśnie nasłuchałam wczoraj od teściowej i mamy przy okazji też, że w mądrym TVn tak właśnie mówili i pewnie Zuza ma tą infekcję przez nas ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4092 |
Rozeznanie
|
Cześc dziewczyny
![]() Skoro tyle mam podczytujących Wasze dobre rady postanowiło się ujawnic to ja tez sobie pozwole jeśli mozna ![]() Pisalam z Wami jakis czas na poczekalni, potem w siudmym miesiacu ciaży mielismy przeprowadzke i troche to trwalo, jak juz sie wszystko poukladalo to ciezko bylo mi sie wbic spowrotem i dalam sobie spokoj. Naprawde duzo cennych informacji tutaj przekazujecie, nieraz jak cos sie dzialo i zaczynalam sie martwic ze cos jest nie tak z moim maleństwem czytalam tutaj ze u ktorejs to samo i jakos mnie to uspokajalo, ze widocznie tak ma byc ![]() Czytam na bierząco, wiec wiem że czesc z Was przeniosla sie na FB, teraz jeszcze ten klub, ktoras napisala zeby moze zamknac ten watek, ale jesli moge cos powiedziec to szkoda by bylo- naprawde. Moze dacie szanse mama ktore sa tu nowe ciagnac go dalej. Pozatym czytam tez opinie ze niektore nie maja zamiaru sie stad nigdzie ruszac i powiem szczerze ze odetchnelam z ulga bo naprawde brakowaloby mi strasznie tego forum. Teraz moze troche o nas, mam na imie Ania, mam 27 lat i jestem mama Wiktorii, która urodziła sie 11 września ( moja mała terrorystka ) Niedługo skończymy 5 miesiecy, karmie cycem, ale dietke juz rozszerzamy od ponad 3 tygodni. Gotuje zupki, daje deserki w sloiczkach, soczki, herbatke czyli standardowo ![]() Mamy juz ząbka, lewą, dolną jedyneczke i prawa juz tez pomalutku sie przebija ![]() Tez mamy problemy ze spaniem w nocy, Wikusia budzi sie co 2 godz, a ja pomału wymiekam. Marze o pełnych chociaz 5 godzinach snu ![]() Dobra nie bede marudzic na wstepie ![]() Jesli pozwolicie chetnie bede sie tutaj udzielac ![]() Przedstawiam moją żabke |
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Raczkowanie
|
Witam w słoneczny dzień
![]() Wczoraj Julia wykąpała się pierwszy raz w normalnej wannie. Myślałam, że będzie się choć troszkę bala, ale miło nas zaskoczyła i pluskała jak mały dzikus, a rodzicom zostawiła tyko mokre plamy po zabawie ![]() dziś miła niespodzianka- paczka z BoboVity, a w niej zupka machewkowo-ryżowa, próbki mleka, kaszek i herbatki oraz poradnik żywienia małego dziecka, niby nic takiego a cieszy ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- [QUOTE=dzidzia_aim;2484545 2]Cześc dziewczyny ![]() Skoro tyle mam podczytujących Wasze dobre rady postanowiło się ujawnic to ja tez sobie pozwole jeśli mozna ![]() Pisalam z Wami jakis czas na poczekalni, potem w siudmym miesiacu ciaży mielismy przeprowadzke i troche to trwalo, jak juz sie wszystko poukladalo to ciezko bylo mi sie wbic spowrotem i dalam sobie spokoj. Witamy ![]() ![]() ![]() Słodki Bobasek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Wtajemniczenie
|
justysia8522 - jak zamowic ta paczke z bobovity?
Przeslijcie mi jeszcze raz linka do klubu pliz ![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2011-02-04 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4096 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Justysia dziękuje i również witam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
Wtajemniczenie
|
A mi sie jedna rzecz nie podoba (tylko niech sie nikt nie obraza). Tyle miesiecy tu pisalismy, w sumie o wszytskim o chwilach szczesia, zalu, sprawach intymnych..... i okazalo sie ze wiele osob nas nalogowo czytalo a nie napisalo slowa. Teraz jak doszlo do tego aby zamknac watek to sie ukazuja. Takie to dziwne. Nie ze nie chce z wami rozmawiac czy cos w tym stylu. Ale po co bylo sie tyle ukrywac i podczytywac o czyims zyciu i sprawach....
To tak z przemyslen. Mam nadzieje ze nie urazilam,
#4098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4099 | |||
Zadomowienie
|
Hej Mamuchy
![]() Miałyśmy mieć dzisiaj sszczepienie ale nie załapałam się na numerek do lekarza- bo przyjmuje tylko jeden. Następne podejście we wtorek. Cytat:
Jeli chodzi o nocne wstawanie to u nas też zawsze jest 1 karmienie ok 2-3 ale czasami bywa, że wstanie o 1. Myślę, że trzeba się do tego przyzwyczaić, nie wszystkie dzieci będą przesypiać nocki- niestety. Ja jednak nie dokarmiam po kąpieli- je o 20 i kolejny posiłek jak obudzi się sama, dzisiaj akurat o 4. Cytat:
![]() W sumie to przecież wszystkie mamy ze starej ekipy (za wyjątkiem Martuchy ![]() Przecież to nie chodzi o to gdzie piszemy, tylko o to że wogóle piszemy i że mamy siebie. Ten cały pomysł z fb padł przecież przypadkiem no i okazało się, że dużej części z nas jest tam poprostu wygodniej, sprawniej i fajniej. dużą zaletą jest zamieszczanie filmików, bo możemy nasze dzieciaczki obserwować na bieżąco. Być może klub się sprawdzi- czas pokaże. Cytat:
Nasz schemat żywienia wygląda tak: (a może widziałaś bo pisałam o tym wczoraj na fb) godz. 7- mleko 150 ml godz. 11- kaszka ryżowa z jabłkami bobovity robiona na bebilonie ok. 120 ml plus jabłuszko tarkowane max 50g. godz. 14- obiadek aktualnie ziemniak z marchewką max 100 gr godz. 17- mleko 150 ml godz. 20- mleko 150 ml w nocy najczęściej między godz. 2-4 - mleko 150 ml W międzyczasie ok godziny 9 rano herbatka max 50 ml bo nie chce pić niestety i ok 16 godziny po drzemce ok. 80 ml soku jabłkowego z wodą. Jak się uda to wmuszę jej więcej herbaty ale rzadko. Ja nie pomogę bo nie chorowała jeszcze Dagula, ale myślę, że nie ma co się bać paracetamolu. No i stosuje się go nie tylko przy gorączce ale właśnie przeciwbólowo nawet jak temp jest poniżej 38 stopni. Martucha- gratki za skończone 6 miesięcy! Dzidzia- ja też Cię pamiętam, witaj ponownie.
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. ![]() Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2011-02-04 o 12:22 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4100 |
Raczkowanie
|
MisQa jakiej firmy ta sokowirówka i jak się sprawuje, tez szukam małej sokowirówki
|
![]() ![]() |
![]() |
#4101 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Paula SHIN chyba lekko przesadzasz, nie gniewaj sie, ale takie moje zdanie ![]() W zupelnosci zgadzam sie z tym co napisala Martucha pare postow nizej odnosnie tej anonimowosci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4102 |
Zadomowienie
|
hagar no widzisz co lekaż to opinia Franek jak miłą 37.9 ja nie podawałam Tym bardziej że temperatura mierzona na czole czy w pupie jest wyższa o kilka stopni
Szczęśliwa jak ja nie dokarmię to mam pierwszą pobudkę po 23 potem 3 potem 6 wiec wole dokarmić zanim się położę i mieć tylko 2 i 6 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4103 |
Wtajemniczenie
|
no wlasnie tym sie roznimy. Powiem ci szczerze ze nie zagladam i nie podczytuje. Nigdy mi sie nie zdarzylo. Jak gdzies wchodze to sie udzielam.
![]() |
#4104 |
Zakorzenienie
|
buhahhaah serio tylko JA nie mam konta na fb?? tylko ja z udzielających się dziewcyzn tam nie siedze? przecież zostało tu kilka mam które też nie mają? Weronisia hagar? hmm kto jeszcze?
![]() |
#4105 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Osobiście szukałam tutaj odpowiedzi na problemy dotyczące dziecka i zawsze je znalazłam , nie pisałam nigdy na żadnym foum i może dlatego było mi ciężko się przełamać, pewnie gdyby nie Kalex ![]() Gdybyście miały całkiem stąd zniknąć było by mi czegoś żal, bo jakoś tak z przyczajki polubiłam Was wszystkie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4106 | ||
Zakorzenienie
|
hagar-mnie,podobnie jak Ilonie,pediatra mowił,żeby czopek przeciwgorączkowy dawać jak tempka bedzię wynosić 38stopni i wyżej. Ponoć korzystaniejsze dla dziecka jest jak nie dostanie nic przy temperaturze do 38 stopni...
Ilona-u nas noc taka sama, spałam może ze 2 godziny ![]() ![]() ![]() ![]() Ja też nie podawalam paracetamolu po szczepieniu jak mały miał 37,8(dzwoniłam wtedy do pediatry o kazała zaczekać i dac jak będzie 38). Gorączka faktycznie sama mu spadła. Wtedy dostał tylko Viburcol na uspokojenie. dzidzia_aim-hej ![]() dziewczyny a oglądałyście dziś DDTVN i wywiad o tym,że karmienie tylko piersią do 6miesiąca zycia dziecka wcale nie jest dla niego korzystne? Ja muszę obejrzeć tą rozmowę od początku w necie, bo akurat odkurzałam i połowie programu wjechałam z odkurzaczem do pokoju i zobaczyłam napisy ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4107 |
Zakorzenienie
|
Kalex nie ogladalam, ale jakis czas temu Szaja zalozyla watek na mamie z klasa na ten temat (podala link do artykulu) zaraz poszukam
![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=500155 ![]()
#4108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na stronie DDTVN nie ma jeszcze dodanego filmiku, są tylko z wczoraj, pewnie będzie później ahahaaa....MARTUCHA: sto lat dla Patryka z okazji pół roczku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4109 |
Raczkowanie
|
waniliaania2009justysia8522 - jak zamowic ta paczke z bobovity?
Wypełniałam ankietę po porodzie, którą przyniosła mi położna razem z "niebieskim pudełkiem". Data nadania to 02.02.2011 więc troszkę czasu minęło od dnia wypełnienia ankiety, już myślałam , że o nas zapomnieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
Wtajemniczenie
|
Ale czas leci MARTUCHA gratulacje dla malucha z okazji 6-tki
![]() Pomidorki maluch zaczyna pelzac..... ![]() Jeszcze troche a nasze dzieci beda chodzic i same jesc ![]() ![]() justysia8522 aha ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.