Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-04, 09:16   #2101
n.ik.a
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Jok3r to wam się trafiło - ale myślę, że do twojego rozwiązania to małż nauczy sie kuśtykać o kulach

marsylia a jak ze stelażem w x-lander. po złożeniu dużo miejsca zajmuje?
pytam bo zalezy mi na wózku, którego stelaż bez problemu zmieści się do bagaznika małego samochodu- bo moja córcia pewnie będzie dużo podróżować z mamą (uwielbiam jazdę samochodem) a moje cztery kółka są małe

a no i powiedzcie mi czy przy założonym szwie na szyjce macicy można ćwiczyć np. mięśnie kegla albo robić masaż krocza

Tity śliczna ta pościel i kącik również

dziewczyny dziś zaczynam 30 tydzień
z tej okazji foto brzuszka (sorki, za domowe ubranie) i spódniczka dla Niuni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 30 t.jpg (37,3 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0901.jpg (104,7 KB, 6 załadowań)

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 09:18   #2102
wanilia83
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
a ja jutro idę kobietki do szpitala... wyniki przekraczające 4krotnie normę podejrzenie cholestazy czy jak to się tam zwie... więc znów rozłąka z TZ i to od razu na weekend..... Na szczęście Mała aktywna wbija mi nóżki w takie miejsca ze mamę boli ale ten ból jak lekarstwo...
co do swędzenia to swędziało ale nigdy bym nie pomyślała że to może być tak poważne... (...)
TZ odebrał wyniki i mówi, że się zdenerwował..., i tak z żałości i tej chęci na ciasto zrobiliśmy tiramisu i zamiast likieru dałam zagęszczone mleko skondensowane... na razie siedzi w lodówce przyjdzie małż z basenu to zjem.....
więc częstuję

kochana mam nadzieję że wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
ja dzisiaj caly dzien na nogach, najpierw na uczelni zalatwialam sprawy pozniej ikea
juz bylam zalamana przewijakiem i kupilismy tego dmuchańca z ikeii
trudno, ale na allegro nic mnie nie zachwycalo,takie jakies misie itp itd
kupilismy tez dodatki do lazienki i 3 białe koszyczki wiklinowe na pierdołki

pozniej bylam u rodzicow bo mama wrocila z egiptu
przywiozla mi chałwy i zjadłam całą w 2 minuty

i bylam u tego okulisty, nie ma przeciwskazań to porodu SN
montii super a jak mama wrażenia z egiptu ?? rzeczywiście tak strasznie czy koloryzują, taką chałwę to też bym wszamała

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Tak czytam co napisala avikusia i zastanawia mnie jedno czy pani psycholog jest aby normalna (wiem ze to brzydko z mojej strony tak pisac ale z gory przepraszam )ze wmawia Ci Avikusia pewna depresje po SN totalna bzdura a po cesarce to niby depresji nie ma????sa i to nie raz czesciej niz po SN....ja tez bylam mloda jak rodzilam zero pojecia i zero wsparcia ale jak wyladowalam na porodowce to nie myslalam o samopoczuciu tylko o tym zeby urodzic zdrowe dziecko przeszlam wiele w ostatniej fazie porodu i z malenstwem po porodzie ale nie popadlam w depresje bo instynkt macierzynski zdziala CUDA jest lekiem na wszystko przekonasz sie Avikusia ze bedziesz dobra matka jak poczujesz malenstwo na swoim brzuszku wtedy bedziesz wiedziec czy jestes gotowa zrobic wszystko dla malenstwa czy jednak nic sie nie zmienilo ????choc watpie zeby ta 2 opcja sie pojawila. Problem polega na tym ze Ty sobie wmowilas ze porod naturalny to jest straszny i ciezki i nie zapewni Ci komfortu psychicznego a madra Pani psycholog zamiast pomoc Ci rozwiazac wlasnie problem leku przed SN to jeszcze Cie uswiadamia ze sobie nie dasz rady i cc bedzie najlepszym rozwiazaniem.Chore

Mozecie byc zle ze tak napisalam ale sorki nie lubie psycholgow ktorzy zamiast pomoc jeszcze bardziej szkodza i wmawiaja glupoty o depresji po SN
ja się z tobą w zupełności zgadzam, psycholog powinna pomagać rozwiązywać problemy a nie jeszcze bardziej pogrążać człowieka, dlatego dla mnie to mocno podejrzana sprawa dlatego gorąco popieram to co napisała Jok3r

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Kurde ale się wkurzyłam,
Okazało się, że na nasz oddział ginekologii wchodzi prokurator, bo........... dwóch mądrych konowałów przetrzymało pannę przy porodzie sn a miała bliźniaki. Czekali, czekali i dzieciaki nie przeżyły Laska jak na razie pod opieką psychiatry, bo troszkę jej odbiło, jakoś mnie to ku...... nie dziwi.
Ja bym tych "lekarzy" to
o matko, straszne jak rutyna lekarzy może zgubić biedna kobieta

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Czarna no brzuszek opadł a zaproszenia sliczne a i mam jeszcze pytanie Ty zamawiałaś szlafrok na allegro masz może link do sprzedawcy?
Wczoraj dostałam karte ruchów płodu i od dzisiaj mam liczyć a mój mały dzisiaj jakiś leniwy jest i ja przez to jakas taka poddenerwowana jestem po co wogóle te karty dają macie może coś takiego liczycie wogóle ruchy???

nic takiego nie dostałam, a ginekolog nic o tym nie wspominał

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

wlasnie wrocilam z kapieli - moim oczom ukazaly sie na dupce mega wielkie, czerwone rozstepy
i jeszcze kilka na tzw boczkach na plecach i jeden z boczku
tak dbałam, tak sie starałam i tak wylazły
ehhh
Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
nie przejmuj się ja też zauważyłam rozstępy -pierwsze i aż płakać mi się chce ... a tak się smaruję ale nic na to nie poradzę...
wyszły mi pod piersią 2 kreseczki i takie malutkie mam po jednym boczku jak by punkciki - tez jestem załamana

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

kurcze ja miałam takie 2 punkciki na biodrze i teraz mam tam 2 największe rozstępy

poza tym mam kreski na pupie i na piersiach
o rany

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Z innej beczki laski zalamka. Maz zlamal sobie dzis noge w pracy. Bedzie siedzial na l4 prawdopodobnie przez 2 miesiace, ale trudno. Najgorsze, ze jak on ze mna do szpitala pojedzie, jak ledwo na jednej nodze sie porusza, po 2 jak sobie poradzimy z malym jesli bede kiepsko dochodzic do siebie po cc przeciez on nie bedzie mogl malego nawet na rece wziac. Po 3 mial robic za darmo bardzo drogi kurs, ktory byc moze doprowadzilby do podwyzki, lub awansu i dupa, bo kurs zaczyna sie na dniach. No i teraz zamiast lezec, bo nogi puchna mi masakrycznie, bole, skurcze itp to musze sie nim zajmowac.

Jok3r współczuje, jak nie urok to sraczka, mam nadzieję że w końcu karta się odwróci i będziesz nam relacjonowała same dobre wieści
mojej koleżanki mąż złamałam dwie nogi jak się im dziecko urodziło, to też był dramat ale jak już doszedł do siebie to chociaż na wózku bardzo jej pomagał, więc wierze że u ciebie mąż jakoś da radę jak tylko noga przestanie boleć, chociaż początek pewnie będzie strasznie ciężki to mam nadzieje że teściowa i szwagierka pomogą

marsylia wózeczek bardzo ładny

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

Wstawiam zdjęcie łóżeczka.Nie jest to miejsce, w którym będzie stać, ale na razie musi się wywietrzyć. Pościel na razie nie ubrana, położona dla picu, obok druga zmiana (ta zielono-niebiesko-różowa).
Dzisiaj chyba zaczniemy coś prać.

łóżeczko śliczne, sama takie chciałam ale niestety mam tak meble ustawione że zasłaniało by cały jego urok
co do kremu to ja kupie taki jak czarna

nika
jaki malutki ten twój brzuszek

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 09:18   #2103
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

a jego można stosować już od 1 dni życia czy dopiero od miesiąca .?
ja ciągle zastanawiam się jakiej marki kosmetyki kupić ...
też się zastanawiam nad kosmetykami. Właśnie przejrzałam Nivea na stronie producenta i na pewno wszystkie żele i płyny do kąpiel są po miesiącu życia, a przy innych produktach takich jak kremy nie ma żadnej informacji, czyli mam się domyślać, że od pierwszego dnia? Napewno kupię puder Nivea bo słyszałam, że dobry

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 09:27   #2104
iweczka
Zakorzenienie

[QUOTE=Castia;24842338]

dziewczyny bardzo bolało mnie podbrzusze w nocy jak na @, to jakiś objaw przedporodowy
wzielam nospe i nic, dopiero po Buscopanie zasnelam bo sie zwijałam z bólu normalnie jakbym miała dostać @ z samego rana

castia, ja też ostatnio często mam takie bóle, biorę nospe, ale czy to objaw przedporodowy to nie wiem.....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 09:29   #2105
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Dziewczyny, odnośnie liczenia ruchów. Ja mam zacząć liczyć od 9 rano i max do 21. Od 9 jak naliczę 10 ruchów to zaznaczam na karcie godzinę o której poczułam 10ty ruch i już nie liczę dalej w ciągu tego dnia.
no, ja też mam tak zaznaczać
mój mały to tak się wije, że sobie krateczkę tylko 1 zaznaczam chyba

Cytat:
Z innej beczki laski zalamka. Maz zlamal sobie dzis noge w pracy. Bedzie siedzial na l4 prawdopodobnie przez 2 miesiace, ale trudno. Najgorsze, ze jak on ze mna do szpitala pojedzie, jak ledwo na jednej nodze sie porusza, po 2 jak sobie poradzimy z malym jesli bede kiepsko dochodzic do siebie po cc przeciez on nie bedzie mogl malego nawet na rece wziac. Po 3 mial robic za darmo bardzo drogi kurs, ktory byc moze doprowadzilby do podwyzki, lub awansu i dupa, bo kurs zaczyna sie na dniach. No i teraz zamiast lezec, bo nogi puchna mi masakrycznie, bole, skurcze itp to musze sie nim zajmowac.
o choineczka! nieciekawie, współczuję
z tym gipsem to będzie ledwo co kuśtykał
a w którym miejscu sobie złamał?

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
dziewczyny bardzo bolało mnie podbrzusze w nocy jak na @, to jakiś objaw przedporodowy
wzielam nospe i nic, dopiero po Buscopanie zasnelam bo sie zwijałam z bólu normalnie jakbym miała dostać @ z samego rana
podobno takie bóle to mogą być na poród
Ty weź sobie lepiej nospę i poleż aby przeszły, może to tylko przepowiadające
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 09:29   #2106
patrycja_22
Rozeznanie

Castia ja też mam już takie bóle w nocy. Czasami mocniejsze czasami lżejsze ale już prawie każdej nocy. To chyba te skurcze przepowiadające To wszystko staje się już takie realne jeszcze moment i wszystkie zaczniemy się sypać

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 09:39   #2107
Ahtaga
Wtajemniczenie

dziewczyny, jak zamawiacie koszule na all to zdecydowanie odradzam u tego sprzedawcy http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...426356911.html

bardzo zależało mi, aby materiał nie był przezroczysty i niestety, widać majty
mierzyłam w sklepie takie koszule, ale były droższe i pokusiłam się na tańsze z neta no i mam :/ Fason ten sam, ale jakość nie ta wrrr i to zamówiłam 3 sztuki...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 09:41   #2108
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
no, ja też mam tak zaznaczać
mój mały to tak się wije, że sobie krateczkę tylko 1 zaznaczam chyba

o choineczka! nieciekawie, współczuję
z tym gipsem to będzie ledwo co kuśtykał
a w którym miejscu sobie złamał?

Ja tez mialam jzu 2 razy takie bole miesiaczkowe...wzielam nospe i przeszlo.......mala moja to niech siedzi lepiej bo zawczesnie
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 09:42   #2109
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
dziewczyny, jak zamawiacie koszule na all to zdecydowanie odradzam u tego sprzedawcy http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...426356911.html

mierzyłam w sklepie takie koszule, ale były droższe i pokusiłam się na tańsze z neta no i mam :/ Fason ten sam, ale jakość nie ta wrrr i to zamówiłam 3 sztuki...
dobrze`za napisalas o tym bo akurat przegladal artykuły tego allegrowicza, szukam wlasnie cos do szpitala

dziewczyny co popakowałyście do torby do szpitala
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 09:43   #2110
iizabelaa
Zakorzenienie

witajcie dziewczyny

zjadłam obfite śniadanko
teraz zabieram się za natłuszczanie ciała oraz generalne porządki

Potem wrzucę wam fotki moich wczorajszych zakupów
z których jestem wyjątkowo zadowolona

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
no to gratuluję wyboru, my też taki kupujemy i jest tańszy troche niz xlander i można zamontować maxicosi
my weźmiemy chyba czerwono czarny
to jest nas więcej,
chyba jeszcze któraś z wizażanek zdecydowała się na kolor róż+morski

mi się x landery nie podobają, dla mnie mają zbyt wielki spacerówki
a ten jest taki zgrabny i leciutki

a kolor chyba fiolet+srebny, widziałam go na żywo,
ale podoba mi się też szary+lila, ale ciekawe jak to na żywo się prezentuję
Stary 2011-02-04, 09:47   #2111
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

http://allegro.pl/koszula-do-porodu-...444619889.html przegladam all w poszukiwaniu koszul i te mi sie podobaja 4, 6, 21,

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 09:48   #2112
prunelle
Wtajemniczenie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Gosik to mnie pocieszyłas z tymi kolkami.
W navingtonie bardzo podoba mi sie design - nie widac tego na zdjeciach z netu ale ten wozek jest bardzo porzadnie zrobbiony - ciekawe sa tez laczenia material- zamsz-skora.
tu mozna zobaczyc kolorki. Ja chcialam duze kola
http://www.navington.com/produkty/rama-caravel#indian
- ktore maja szprychy - ale maz krecil nosem - wiec stanelo na zwyklych.
http://www.navington.com/produkty/rama-corvet
na stronie tak nie widac roznicy ale na zywo jest spora.

on jest wlasnie bardzo podobny do emaljunga, Wasz tez nie ma skretnych kolek - nie przeszkadzalo Ci to ? Mnie prekonuje ta amortyzacjsa, taki klasyczny wyglad te materialy i zamykany kosz.
I w sumie on nie jest taki ciezki - lzejszy od jedo na pewno.
to co mi się w emmaljunga podoba (oprócz wyglądu) to jest właśnie brak skrętnych kółek, ja tego nie chciałam, a ta amortyzacja jest super naprawdę i w sumie wynagradza brak tych kółek, bo prowadzi się bardzo wygodnie, nie sztywno (a u nas są mega nierówne chodniki i wysokie krawężniki...). No i gondola taka przestronna, że się nie ma co obawiać, że dziecko szybko wyrośnie
Mówisz że lżejszy od jedo? To ile jedo waży?! Bo tutaj to 15 kg wersja z gondolą i spacerowa tak samo...
Ach, no i emmaljunga się niestety aż tak pięknie nie składa, to znaczy jest większa po złożeniu od navingtona, z tego co widzę na zdjęciach.

Cytat:
Wiecie no co mnie nie zabije to mnie wzmocni przeciez jakos musimy sobie poradzic. Z drugiej strony niezla szkola przetrwania sie nam szykuje hehe. I tak pomyslalam, ze jeszcze dojdzie do tego, ze sama sie zapakuje do karetki i pojade rodzic, a potem stane w drzwich z malym zawiniatkiem Pomijajac fakt, ze no niestety nie w pore sie ten wypadek przytrafil i na bank skomplikuje nam to zycie, ja jednak lubie takie sytuacje, bo sie moge w nich sprawdzic Zreszta jak mu juz wloza noge w gibs, bo w szpitalu zalozyli mu jedynie szyne i jutro musi latac po ortopedach, zeby dostac gips to mma nadzieje, ze po tyg czy jakos tak bedzie mogl w miare sparwniej sie poruszac. Tyle, ze poszlo mu srodstopie, wiec tez bedzie sie chyba dluzej goilo. Nie wiem. Zobaczymy, nie bede sie martwic na zapas
Ty to niezła jesteś, podoba mi się Twoje podejście
dacie sobie na pewno radę, a już podać mu małego, żeby go TŻ pokarmił z butli to będziesz mogła, kiedy będziesz chciała, hehe

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Prunelle! Trzymam kciuki za pozytywny wynik egzaminu.

Miłego dnia!
dziękuję

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Moje wstrętne przeziębienie już mnie wkurza myślałam, że mi przechodzi a wczoraj znowu się czułam jak z krzyża zdjęta a do tego taki mam katar, że w nocy prawie się duszę
Jutro czeka mnie egzamin a ja przez to choróbsko prawie nic się nie nauczyłam, dzisiaj muszę porządnie nad tym siąść i może coś mi wejdzie do głowy
dasz radę!

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość

dziewczyny dziś zaczynam 30 tydzień
z tej okazji foto brzuszka (sorki, za domowe ubranie) i spódniczka dla Niuni
jaki zgrabny mały brzuszek

Cytat:

przepraszam, bo to pechowe, ale nie mogłam się od śmiechu powstrzymać

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 09:51   #2113
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

kochana mam ta kozule i nie zgadzam sie
nic nie przeswituje, nic nie widac
Stary 2011-02-04, 09:52   #2114
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
w dużym skrócie, co u mnie w szpitalu wymagają

- dokumenty (książeczka ubez., karta ciąży, badania w tym grupa krwi - oryginał, dowód osobisty)
- 10zł na zakup ubrania dla męża
- odciągacz pokarmu
- wkładki laktacyjne
- szlafrok
- koszula nocna
- jednorazowe majtki
- biustonosz do karmienia
- klapki pod prysznic
- kosmetyki dla mamy
- 2 paczki podpasek poporodowych
- 2 ręczniki
- sztućce i kubek

Dla dziecka nic, można zabrać chusteczki nawilżone, bo szpital ich nie oferuje.
Stary 2011-02-04, 09:57   #2115
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc mamuski

zrobilam wczoraj zakupy u r_p77, rodzyyneczki, i babyboom1 troche kasy poszlo ale jzu bedzie wiekszosc kupiona i teraz z niecierpliwoscia czekam na paczuszki : love:

pokoiki i ubrnaka macie sliczne

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Dziewczynki zasnac w nocy nie moge bo jak na lewy bok sie poloze to noga boli i mala kopie niemilosiernie na prawym mala tez kopie i noga mi dretwieje znowu na wznak mi sie robi duszno toc szalu mozna dostac!!!!!!....a jak juz mi sie uda zasnac to mnie siusiu obudzi i tak w kolo ...................wiem ze marudze ale mam dzis zly dzien -
kurcze nie martw sie moja noc wyglada identycznie a ostanio doslzo do tego ze jak juz leze i nie moge zasnac to sie glodna robie

Cytat:
a to ja w 32tc.

Jakiś taki szpiczasty ten mój brzuch, czy mi się wydaje
no torcher spiczasty ale moze dzidz ci sie tak ulozyl

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Eirene lustereczko wrzucam zdjęcie próbki zaproszenia Nie udało mi się wychwycic aparatem koloru ecru i niestety papier wygląda na biały
tylko wydaje mi się,że nie wypada dac ich bez koperty...
dostalm w tamtym roku tego typu bez koperty i bylo ok za duza jest ta kokarda zeby ja wciaskac do koperty

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A my mamy wszystkie zaliczenia do przodu Jeszcze tylko jeden egzamin 12.02 i można rodzić
Dziewczyny, śliczne brzuszki, ciuszki i wózki
pogratulowac i trzymamy kciui za ostatni egz

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
i bylam u tego okulisty, nie ma przeciwskazań to porodu SN
no to wszytko pozytywnie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
U nas jest małe miasto i mało ginekologów. Jeden z tych dwóch powinien być już na emeryturze, a drugi to liczy tylko na kasę. :/
Jak rodziłam Kaśkę to modliłam się w duchu, zeby nie chciała wyjśc w nocy bo była zołzowata baba, która do badania nawet pierścionków nie zdejmuje, tylko na nie wkłada rękawiczki.
fuj

Cytat:
o rany Jok3r nei moglo to sie zdazyc w innym terminie eh
ale dacie rade macie pod jednym dachem troche ludzi i poza tym wszyscy wiedza ze ty sprytna jestes dizewczyna i na pewno ogarniesz wsyztko a Tz do porodu to juz bedzie tanczyl w tym gipsie

Cytat:
witam dziewczyny , ja dzisiaj w porównaniu czuje się bardzo dobrze trochę wczorajsze dolegliwości mnie przestraszyły ale dzisiaj jest ok, mały mi tak bzikuje w brzuchu ze szok . wczoraj wieczorem pokłóciłam się z moi mężem na temat tego za ja za wcześnie chce kopic fotelik dla małego i łóżeczko a ja mu na to ze szukam na allegro dobrych ofert bo przecież fundusze mamy skromne wiec wypatruje dobrych a tanich rzeczy i przez niego przepadła mi wczoraj super oferta łóżeczka no ale dzisiaj szukam dalej na złość mu dzisiaj się nie słucham i już właśnie zakupiłam na allegro fotelik BABY DESIGN NEO fakt ze używany ale one mi się bardzo podobają a nowy zaczyna się od 230zl a ja za ten zapłacę 65zl plus 35zl przesylka oto on http://allegro.pl/baby-desing-neo-0-...442385981.html
no to dobrze ze juz lepiej; kupuj teraz bo jak urodizsz to kto to zrobi....fotelik bardzo ladny a nie zapisujesz sie na sr w Pruszkowie?? babaka prowadzaca jest przlozona poloznych w nasyzm szpitalu na zajeicach am mowic co wizac do szpitala

mielod dizonak mamuski u nas dizs ladnie cieplo i slonecnzie
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 10:04   #2116
zaba5
Raczkowanie

Witam serdeczniew ten troche pochmurny dzień

Cytat:

Moje wstrętne przeziębienie już mnie wkurza myślałam, że mi przechodzi a wczoraj znowu się czułam jak z krzyża zdjęta a do tego taki mam katar, że w nocy prawie się duszę
współczuje bo sama przechodzę przez to samo, nie dość że sucho w mieszkaniu bo tak grzeją, to jeszcze nos zatkany dziś w nocy to myślałam że się uduszę

Cytat:
Wiecie no co mnie nie zabije to mnie wzmocni przeciez jakos musimy sobie poradzic. Z drugiej strony niezla szkola przetrwania sie nam szykuje hehe. I tak pomyslalam, ze jeszcze dojdzie do tego, ze sama sie zapakuje do karetki i pojade rodzic, a potem stane w drzwich z malym zawiniatkiem Pomijajac fakt, ze no niestety nie w pore sie ten wypadek przytrafil i na bank skomplikuje nam to zycie, ja jednak lubie takie sytuacje, bo sie moge w nich sprawdzic Zreszta jak mu juz wloza noge w gibs, bo w szpitalu zalozyli mu jedynie szyne i jutro musi latac po ortopedach, zeby dostac gips to mma nadzieje, ze po tyg czy jakos tak bedzie mogl w miare sparwniej sie poruszac. Tyle, ze poszlo mu srodstopie, wiec tez bedzie sie chyba dluzej goilo. Nie wiem. Zobaczymy, nie bede sie martwic na zapas
dasz radę ,
tylko szybko go uruchom, bo najgorzej jak facet myśli ze jest chory - a ponoć to my jesteśmy słaba płeć

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Wczoraj dostałam karte ruchów płodu i od dzisiaj mam liczyć a mój mały dzisiaj jakiś leniwy jest i ja przez to jakas taka poddenerwowana jestem po co wogóle te karty dają macie może coś takiego liczycie wogóle ruchy???
ja co prawda karty nie dostałam ale muszę liczyć ruchy płodu, po śniadaniu, obiedzie i kolacji. Nie jest to łatwe bo mały ma w nosie pory jedzenia - jest aktywny wtedy kiedy ma na to ochotę .
Tak więc jak zaczyna sie ruszać to zaczynam liczyc (od pierwszego ruchu sprawdzam zegarek i ma godz na wykonanie 10 ruchów) jeśli te 10 jest szybciej to przestaję liczyć, natomiast jak jest ponizej 10 to liczę przez nastepną godz. Jeśli za mało będzie się ruszał to mam jechać na IP na ktg. Miałam taką syt. w niedziele wieczorem i poniedziałek rano, prawie go nie czułam nie chciał sie ruszac, wiec pojechałam na IP. Całe szczęście wszystko ok ale jak powiedział moj gin. lepiej pojechać niepotrzebnie na IP 5 razy niż jeden raz zawalic....

A tak juz poza tym, wczoraj miałam księdza, ale mnie wpienił walnął mi wykład 20 min. jak to żyję w śmiertelnym grzechu od trzech lat bo nie mam ślubu kościelnego tylko cywilny. Jeszcze chwila a by mnie zlinczował " mąż chciał być dowcipny i palnął - a bo teściowa cos tam..."że jestem uzależniona od mamusi itd . Aż szok, młody a humoru za grosz tylko wszystko na serio. Moj to sie zamknął i juz więcej nic nie mówił, bo widział jaka wściekła siedzę . Ehh nie ma to jak zachęta i przyciąganie młodych do kościoła - po czymś takim to masz ochote uciekać gdzie pieprz rośnie . No to se po marudziłam
zaba5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 10:13   #2117
Mirabilka
Zakorzenienie

a od którego tyg. ciąży powinni się liczyć te ruchy? bo mój się w sumie rusza raz malo - raz więcej... od wczoraj nie czułam ani razu... dziwne

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 10:19   #2118
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
a od którego tyg. ciąży powinni się liczyć te ruchy? bo mój się w sumie rusza raz malo - raz więcej... od wczoraj nie czułam ani razu... dziwne
ja dostałam takie zalecenie półtora tyg. temu ale to ze względu na III stopień łożyska, a tak to chyba od 35 tc ale nie jestem do końca pewna
Stary 2011-02-04, 10:25   #2119
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
nam polozna mowila, ze teoretycznie od 30
ale od 28 juz mozna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 10:27   #2120
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
dobrze`za napisalas o tym bo akurat przegladal artykuły tego allegrowicza, szukam wlasnie cos do szpitala

http://www.szpitalzelazna.pl/poradni...ecie-do-porodu ja jeszcze nie spakowałam ale tu jest określone mniej więcej co trzeba mieć. Niestety większość szpitali wymaga wszystkiego
Stary 2011-02-04, 10:31   #2121
trzyrazyi
Zadomowienie

A wlasnie dziewczyny....ma ktoras z was takie bole brzucha jak na @ czasem, jak pisalam mialam juz 2 razy ale w sporym odstepie czasowym<jakies 2tyg> one moga cos przepowiadac???Czy raczej nie????
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 10:32   #2122
avikusia
Zadomowienie

a propo mnie, to dziewczyny.. o jakim pogrążaniu wy piszecie? nie wiem czy ja coś źle popisałam czy coś, ale ta psycholożka postawiła mnie JAKOŚ na nogi i próbuje mi pomóc w kwestii porodu, a bez tej terapii to ja nie wiem gdzie bym teraz byla i czy bym w ogóle jakoś się ogarneła, bo była MASAKRA i to w pełnym tego słowa znaczaniu. Jak dla mnie to ona jest naprawdę złotą kobietą, że mnie z tego wyrwała a skoro istnieje taka możliwość jak wskazania psychologiczne do CC to czemu od razu piszecie, że jakaś nienormalna? Wiele kobiet szuka sposobu aby mieć tą cesarke, a te które mają dużo kasiory, normalnie za to płacą czyli jednak to nie jest gorsze/ czy bardziej drastyczne wyjście. Te które rodziły SN chyba się zgodzą, że sam taki poród wywołuje ogromne emocje bo to się wszystko dzieje na oczach rodzącej, a jak ktoś ma ten problem z innymi emocjami to co? No tyle w tym temacie i koniec, bo to może być temat rzeka. Każdy ma inne zdanie i już.

a tak ab ovo, to zaczynam dziś 32 tc! Hie, nareszcie ten 8 miesiąc :hurra:

ur. 01.04.2011

Edytowane przez avikusia
Czas edycji: 2011-02-04 o 10:33
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 10:39   #2123
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

KASIA nie zapisuje się bo nawet nie dałabym rady gdyż muszę leżeć do końca ciąży w łóżeczku .
grrr miałam właśnie świńską robotę dosłownie teść mi właśnie przywiózł golonkę taka gigantyczna i nóżki bym zrobiła galaretkę , ma któras ochote to zapraszam za jakies 3 godzinki bedzie mięciutka
Stary 2011-02-04, 10:41   #2124
Mirabilka
Zakorzenienie

Montii Ty chyba pisałaś o przewijaku z Ikea ( jakiś dmuchany) chodziło Ci o ten?

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70025318

bo się wybieram do ikea w przyszłym tyg a nie wiedziałam, że ten dmuchany jest...

Stary 2011-02-04, 10:42   #2125
diatoma
Zadomowienie

hej, u mnie troszke lepiej z humorem dziś miałam wczoraj wychodne, byłam na zakupach, podskoczylismy do mojej pracy tzn tż do apteki a ja weszlam do przychodni. pogadalam z moimi kumpelami, posmialam i wielka ulga. i akurat polozna tez byla wiec mowilam ze cos mnie zaboli, zakuje itd to sie posmiala ze mnie, a ja i wszyscy razem z nią

bylismy w sklepie, troche tych zakupow bylo, i pani zawolala nas dokasy bo nowa otwierala, wiec wyszlismy z mega kolejki , i jak miala nas obsluzyc to stwierdzila zebysmy wrocili do tamtej kolejki bo tu sie sok wylal i ona musi to wytrzec, to jej powiedzialam co o tym mysle, i pani to wytarla dopiero jak nas obsluzyla. w ogole nie bede chodzic do inter marche bo nie ma tam kasy pierszenstwa jak sie wczoraj przyjrzalam. i na tyle ludzi 1 kasa byla otwarta, no paranoja jakas!!!

aja ta sytuacja mnie rozwwalila, jak lekarze moga byc tak nie odpowiedzialni!!! ja sie przyjrzalam to u nas laska w ciazy mnogiej jest brana poza kolejka, i kazdy sie z nia i przychodni i w spzitalu jak z jajkiem obchodzil, bo nie sie co oszukiwac blizniaki to ciaza wysokiego ryzyka!!! moze za dlugo na kase czekali, co za debilizm, to teraz maja co chcieli. powinno sie to rozniesc na caly kraj zeby troche tym lekarzom ostudzic głupote w takich sytuacjach!!!

kinga bardzo ladny fotelik, jak nowy

u mnie dzidzi ostatnio się pół dnia prawie nie rusza, a drugie pol nadrabia , i tak od kilku dni. wiec nie panikuje i czekam. zreszta mam to lozysko na przedniej scianie, i ono tez powoduje, ze ja tych ruchow jakos bardzo mocno nigdy nie czulam, tylko w granicy rozsadku. a teraz jak dziecko wieksze, to sa bardziej przeciagania niz typowe kopniaki, i czasem mam reke na brzuchu i czuje ze ona sie podnosi, ale jakbym tej reki nie miala to nie czlabym ze sie mały poruszył.

właśnie mi teściowa przyniosła pączka i babeczkę, ale pyszota.

Mirabilka ja też mam ten przewijak, on nie ma tej sztywnej pdkladki, gąbkę ma w środku tam gdzie się dzidzi kładzie, a tylko te boki ma dmuchane, a środek jest stały

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-02-04 o 10:46
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 10:43   #2126
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez zaba5 Pokaż wiadomość
ja dostałam takie zalecenie półtora tyg. temu ale to ze względu na III stopień łożyska, a tak to chyba od 35 tc ale nie jestem do końca pewna
tak jest napisane na http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...9,4039742.html

Obserwuj ruchy dziecka. Nie wpadaj w panikę, jeśli nie poczujesz ich przez godzinę, dziecko może spać. Zjedz coś i połóż się, spróbuj sprowokować dziecko do ruchu poklepywaniem ręką po brzuchu czy wprawiając go w lekkie falowanie. Jeśli nadal nie poczujesz żadnego ruchu, jedź do szpitala. Skontaktuj się z lekarzem także, jeśli ruchy dziecka są słabsze niż zwykle.
Stary 2011-02-04, 10:46   #2127
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
o to ciekawie sie robi
one kurde robią sie takie bolesne, ide ide a tu ciach i musze stanac na chwile i przechodzi
no ale jeszcze nie chce rodzic

Cytat:
Castia ja też mam już takie bóle w nocy. Czasami mocniejsze czasami lżejsze ale już prawie każdej nocy. To chyba te skurcze przepowiadające To wszystko staje się już takie realne jeszcze moment i wszystkie zaczniemy się sypać
noo kurde, robi sie gorrrącoja to sie bardzo boje, najchetniej to bym komus wypozyczyla moj brzuch niech mi urodzi to dziecie moje

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość

kurcze nie martw sie moja noc wyglada identycznie a ostanio doslzo do tego ze jak juz leze i nie moge zasnac to sie glodna robie
hehe mam tak samo, tak mi sie dzisiaj zachciało jeść ze szok. jakbym ztydz nie jadła
ale nie chciało mi sie wstawać i zasnełam taka skulona i z bólu i z głodu

diatoma dobrą masz tą teściową , rozpieszcza cie - mieszkacie z teściami ?

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-02-04 o 10:49
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 10:57   #2128
megi2015
Zadomowienie

Hey mamusie

od rana prasowałam ubranka dziecięce - w końcu się z tym uporałam oczywiście musieliśmy kupić deskę do prasowania bo poprzednią przy prasowaniu pieluch złamałam haha siła mnie rozpiera

teraz pozostało mi poukładać ciuszki rozmiarami i do komody to jednak trochę pracy przy tym jest. dobrze że nie zostawiłam tego na ostatni moment.

Jokr współczuję. Ale masz rację - co nas nie zabije to nas wzmocni dacie radę...

Montii super że możesz rodzić sn bardzo się cieszę

Lustereczko śliczny pokoik

Tiny co do kometyków to ostatnio na szkole rodzenia mieliśmy o tym wykład i w ogóle powąchałam wszystkie kosmetyki, rozsmarowywałam je na dłoniach itp. ja osobiście kremik do twarzy kupiłam z Nivei - taki na każda pogodę - nie zawiera wody i ślicznie pachnie. ogólnie rzecz biorąc położna bardzo polecała oliwkę do szpitala bambino i mydełko też bambino. jest tania i dobra. polecała też taki płyn do kąpieli z J&J 3 w 1. to jest płyn do kąpania, szampon do włosków bez spłukiwania i coś tam jeszcze w jednym.
podobno oliwka z J&J też jest dobra bo zawiera tylko 3 składniki. także mało chemii.
no ale wiadomo każdy wypróbuje co mu przypasuje
Stary 2011-02-04, 10:59   #2129
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
A wlasnie dziewczyny....ma ktoras z was takie bole brzucha jak na @ czasem, jak pisalam mialam juz 2 razy ale w sporym odstepie czasowym<jakies 2tyg> one moga cos przepowiadac???Czy raczej nie????
kochana ja mam takie bole jak na @ do tego dochodzi twardnienie brzucha
ide w poniedzialek gina to sie wypytam
polozna kazala to skonsultowac, bo moze to byc objawa obnizania sie szyjki, ale niekoniecznie
Stary 2011-02-04, 10:59   #2130
Mirabilka
Zakorzenienie

Diatoma dzięki za info o przewijaku w sumie za tą cenę to i tak warto

właśnie wypiłam szklankę soku z wyciśniętych pomarańczy (zgaga murowana) ale mały szaleje... oj już wiem co na niego będzie działalo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości