|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Jok3r
![]() ![]() marsylia a jak ze stelażem w x-lander. po złożeniu dużo miejsca zajmuje? pytam bo zalezy mi na wózku, którego stelaż bez problemu zmieści się do bagaznika małego samochodu- bo moja córcia pewnie będzie dużo podróżować z mamą (uwielbiam jazdę samochodem) a moje cztery kółka są małe ![]() a no i powiedzcie mi czy przy założonym szwie na szyjce macicy można ćwiczyć np. mięśnie kegla albo robić masaż krocza ![]() Tity śliczna ta pościel i kącik również ![]() dziewczyny dziś zaczynam 30 tydzień ![]() z tej okazji foto brzuszka (sorki, za domowe ubranie ![]() ![]()
![]() |
#2102 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
kochana mam nadzieję że wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nic takiego nie dostałam, a ginekolog nic o tym nie wspominał Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jok3r współczuje, jak nie urok to sraczka, mam nadzieję że w końcu karta się odwróci i będziesz nam relacjonowała same dobre wieści ![]() mojej koleżanki mąż złamałam dwie nogi jak się im dziecko urodziło, to też był dramat ale jak już doszedł do siebie to chociaż na wózku bardzo jej pomagał, więc wierze że u ciebie mąż jakoś da radę jak tylko noga przestanie boleć, chociaż początek pewnie będzie strasznie ciężki to mam nadzieje że teściowa i szwagierka pomogą marsylia wózeczek bardzo ładny ![]() Cytat:
łóżeczko śliczne, sama takie chciałam ale niestety mam tak meble ustawione że zasłaniało by cały jego urok ![]() co do kremu to ja kupie taki jak czarna nika jaki malutki ten twój brzuszek ![]()
![]() |
#2103 |
Wtajemniczenie
|
też się zastanawiam nad kosmetykami. Właśnie przejrzałam Nivea na stronie producenta i na pewno wszystkie żele i płyny do kąpiel są po miesiącu życia, a przy innych produktach takich jak kremy nie ma żadnej informacji, czyli mam się domyślać, że od pierwszego dnia? Napewno kupię puder Nivea bo słyszałam, że dobry
#2104 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Castia;24842338]
dziewczyny bardzo bolało mnie podbrzusze w nocy jak na @, to jakiś objaw przedporodowy ![]() wzielam nospe i nic, dopiero po Buscopanie zasnelam bo sie zwijałam z bólu ![]() castia, ja też ostatnio często mam takie bóle, biorę nospe, ale czy to objaw przedporodowy to nie wiem..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
mój mały to tak się wije, że sobie krateczkę tylko 1 zaznaczam chyba ![]() ![]() Cytat:
![]() z tym gipsem to będzie ledwo co kuśtykał ![]() a w którym miejscu sobie złamał? Cytat:
![]() Ty weź sobie lepiej nospę i poleż aby przeszły, może to tylko przepowiadające |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Rozeznanie
|
Castia ja też mam już takie bóle w nocy. Czasami mocniejsze czasami lżejsze ale już prawie każdej nocy. To chyba te skurcze przepowiadające
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, jak zamawiacie koszule na all to zdecydowanie odradzam u tego sprzedawcy http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...426356911.html
bardzo zależało mi, aby materiał nie był przezroczysty i niestety, widać majty ![]() mierzyłam w sklepie takie koszule, ale były droższe i pokusiłam się na tańsze z neta no i mam :/ Fason ten sam, ale jakość nie ta wrrr i to zamówiłam 3 sztuki...
#2108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez mialam jzu 2 razy takie bole miesiaczkowe...wzielam nospe i przeszlo.......mala moja to niech siedzi lepiej bo zawczesnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziewczyny co popakowałyście do torby do szpitala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczyny
zjadłam obfite śniadanko ![]() teraz zabieram się za natłuszczanie ciała oraz generalne porządki ![]() Potem wrzucę wam fotki moich wczorajszych zakupów ![]() z których jestem wyjątkowo zadowolona ![]() Cytat:
chyba jeszcze któraś z wizażanek zdecydowała się na kolor róż+morski ![]() mi się x landery nie podobają, dla mnie mają zbyt wielki spacerówki a ten jest taki zgrabny i leciutki ![]() a kolor chyba fiolet+srebny, widziałam go na żywo, ale podoba mi się też szary+lila, ale ciekawe jak to na żywo się prezentuję
![]() |
#2111 |
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/koszula-do-porodu-...444619889.html przegladam all w poszukiwaniu koszul i te mi sie podobaja 4, 6, 21,
|
![]() ![]() |
![]() |
#2112 | |||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Mówisz że lżejszy od jedo? To ile jedo waży?! ![]() Ach, no i emmaljunga się niestety aż tak pięknie nie składa, to znaczy jest większa po złożeniu od navingtona, z tego co widzę na zdjęciach. Cytat:
![]() dacie sobie na pewno radę, a już podać mu małego, żeby go TŻ pokarmił z butli to będziesz mogła, kiedy będziesz chciała, hehe ![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic nie przeswituje, nic nie widac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zakorzenienie
|
w dużym skrócie, co u mnie w szpitalu wymagają
![]() - dokumenty (książeczka ubez., karta ciąży, badania w tym grupa krwi - oryginał, dowód osobisty) - 10zł na zakup ubrania dla męża ![]() - odciągacz pokarmu - wkładki laktacyjne - szlafrok - koszula nocna - jednorazowe majtki - biustonosz do karmienia - klapki pod prysznic - kosmetyki dla mamy - 2 paczki podpasek poporodowych - 2 ręczniki - sztućce i kubek ![]() Dla dziecka nic, można zabrać chusteczki nawilżone, bo szpital ich nie oferuje.
#2115 | |||||||
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
zrobilam wczoraj zakupy u r_p77, rodzyyneczki, i babyboom1 troche kasy poszlo ale jzu bedzie wiekszosc kupiona i teraz z niecierpliwoscia czekam na paczuszki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pokoiki i ubrnaka macie sliczne ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale dacie rade macie pod jednym dachem troche ludzi i poza tym wszyscy wiedza ze ty sprytna jestes dizewczyna i na pewno ogarniesz wsyztko a Tz do porodu to juz bedzie tanczyl w tym gipsie Cytat:
mielod dizonak mamuski u nas dizs ladnie cieplo i slonecnzie ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 | |||
Raczkowanie
|
Witam serdeczniew ten troche pochmurny dzień
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() tylko szybko go uruchom, bo najgorzej jak facet myśli ze jest chory ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tak więc jak zaczyna sie ruszać to zaczynam liczyc (od pierwszego ruchu sprawdzam zegarek i ma godz na wykonanie 10 ruchów) jeśli te 10 jest szybciej to przestaję liczyć, natomiast jak jest ponizej 10 to liczę przez nastepną godz. Jeśli za mało będzie się ruszał to mam jechać na IP na ktg. Miałam taką syt. w niedziele wieczorem i poniedziałek rano, prawie go nie czułam nie chciał sie ruszac, wiec pojechałam na IP. Całe szczęście wszystko ok ale jak powiedział moj gin. lepiej pojechać niepotrzebnie na IP 5 razy niż jeden raz zawalic.... A tak juz poza tym, wczoraj miałam księdza, ale mnie wpienił ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
a od którego tyg. ciąży powinni się liczyć te ruchy? bo mój się w sumie rusza raz malo - raz więcej... od wczoraj nie czułam ani razu... dziwne
#2118 |
Raczkowanie
|
ja dostałam takie zalecenie półtora tyg. temu ale to ze względu na III stopień łożyska, a tak to chyba od 35 tc ale nie jestem do końca pewna
|
![]() ![]() |
![]() |
#2119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale od 28 juz mozna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zadomowienie
|
A wlasnie dziewczyny....ma ktoras z was takie bole brzucha jak na @ czasem, jak pisalam mialam juz 2 razy ale w sporym odstepie czasowym<jakies 2tyg> one moga cos przepowiadac???Czy raczej nie????
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Zadomowienie
|
a propo mnie, to dziewczyny.. o jakim pogrążaniu wy piszecie? nie wiem czy ja coś źle popisałam czy coś, ale ta psycholożka postawiła mnie JAKOŚ na nogi i próbuje mi pomóc w kwestii porodu, a bez tej terapii to ja nie wiem gdzie bym teraz byla i czy bym w ogóle jakoś się ogarneła, bo była MASAKRA i to w pełnym tego słowa znaczaniu. Jak dla mnie to ona jest naprawdę złotą kobietą, że mnie z tego wyrwała a skoro istnieje taka możliwość jak wskazania psychologiczne do CC to czemu od razu piszecie, że jakaś nienormalna? Wiele kobiet szuka sposobu aby mieć tą cesarke, a te które mają dużo kasiory, normalnie za to płacą czyli jednak to nie jest gorsze/ czy bardziej drastyczne wyjście. Te które rodziły SN chyba się zgodzą, że sam taki poród wywołuje ogromne emocje bo to się wszystko dzieje na oczach rodzącej, a jak ktoś ma ten problem z innymi emocjami to co? No tyle w tym temacie i koniec, bo to może być temat rzeka. Każdy ma inne zdanie i już.
a tak ab ovo, to zaczynam dziś 32 tc! Hie, nareszcie ten 8 miesiąc :hurra:
Amelia Wiktoria ![]() ![]() ur. 01.04.2011 ![]() Edytowane przez avikusia Czas edycji: 2011-02-04 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Raczkowanie
|
KASIA nie zapisuje się bo nawet nie dałabym rady gdyż muszę leżeć do końca ciąży w łóżeczku
![]() grrr miałam właśnie świńską robotę dosłownie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
Montii Ty chyba pisałaś o przewijaku z Ikea ( jakiś dmuchany) chodziło Ci o ten?
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70025318 bo się wybieram do ikea w przyszłym tyg a nie wiedziałam, że ten dmuchany jest...
#2125 |
Zadomowienie
|
hej, u mnie troszke lepiej z humorem dziś
![]() ![]() bylismy w sklepie, troche tych zakupow bylo, i pani zawolala nas dokasy bo nowa otwierala, wiec wyszlismy z mega kolejki , i jak miala nas obsluzyc to stwierdzila zebysmy wrocili do tamtej kolejki bo tu sie sok wylal i ona musi to wytrzec, to jej powiedzialam co o tym mysle, i pani to wytarla dopiero jak nas obsluzyla. w ogole nie bede chodzic do inter marche bo nie ma tam kasy pierszenstwa jak sie wczoraj przyjrzalam. i na tyle ludzi 1 kasa byla otwarta, no paranoja jakas!!! aja ta sytuacja mnie rozwwalila, jak lekarze moga byc tak nie odpowiedzialni!!! ja sie przyjrzalam to u nas laska w ciazy mnogiej jest brana poza kolejka, i kazdy sie z nia i przychodni i w spzitalu jak z jajkiem obchodzil, bo nie sie co oszukiwac blizniaki to ciaza wysokiego ryzyka!!! moze za dlugo na kase czekali, co za debilizm, to teraz maja co chcieli. powinno sie to rozniesc na caly kraj zeby troche tym lekarzom ostudzic głupote w takich sytuacjach!!! kinga bardzo ladny fotelik, jak nowy ![]() u mnie dzidzi ostatnio się pół dnia prawie nie rusza, a drugie pol nadrabia , i tak od kilku dni. wiec nie panikuje i czekam. zreszta mam to lozysko na przedniej scianie, i ono tez powoduje, ze ja tych ruchow jakos bardzo mocno nigdy nie czulam, tylko w granicy rozsadku. a teraz jak dziecko wieksze, to sa bardziej przeciagania niz typowe kopniaki, i czasem mam reke na brzuchu i czuje ze ona sie podnosi, ale jakbym tej reki nie miala to nie czlabym ze sie mały poruszył. właśnie mi teściowa przyniosła pączka i babeczkę, ale pyszota. ![]() Mirabilka ja też mam ten przewijak, on nie ma tej sztywnej pdkladki, gąbkę ma w środku tam gdzie się dzidzi kładzie, a tylko te boki ma dmuchane, a środek jest stały ![]()
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-02-04 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Obserwuj ruchy dziecka. Nie wpadaj w panikę, jeśli nie poczujesz ich przez godzinę, dziecko może spać. Zjedz coś i połóż się, spróbuj sprowokować dziecko do ruchu poklepywaniem ręką po brzuchu czy wprawiając go w lekkie falowanie. Jeśli nadal nie poczujesz żadnego ruchu, jedź do szpitala. Skontaktuj się z lekarzem także, jeśli ruchy dziecka są słabsze niż zwykle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() one kurde robią sie takie bolesne, ide ide a tu ciach i musze stanac na chwile i przechodzi ![]() no ale jeszcze nie chce rodzic ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale nie chciało mi sie wstawać i zasnełam taka skulona i z bólu i z głodu ![]() diatoma dobrą masz tą teściową , rozpieszcza cie ![]() ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-04 o 10:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Zadomowienie
|
Hey mamusie
![]() od rana prasowałam ubranka dziecięce - w końcu się z tym uporałam ![]() ![]() teraz pozostało mi poukładać ciuszki rozmiarami i do komody ![]() Jokr współczuję. Ale masz rację - co nas nie zabije to nas wzmocni ![]() ![]() Montii super że możesz rodzić sn ![]() ![]() Lustereczko śliczny pokoik Tiny co do kometyków to ostatnio na szkole rodzenia mieliśmy o tym wykład i w ogóle powąchałam wszystkie kosmetyki, rozsmarowywałam je na dłoniach itp. ja osobiście kremik do twarzy kupiłam z Nivei - taki na każda pogodę - nie zawiera wody i ślicznie pachnie. ogólnie rzecz biorąc położna bardzo polecała oliwkę do szpitala bambino i mydełko też bambino. jest tania i dobra. polecała też taki płyn do kąpieli z J&J 3 w 1. to jest płyn do kąpania, szampon do włosków bez spłukiwania i coś tam jeszcze w jednym. podobno oliwka z J&J też jest dobra bo zawiera tylko 3 składniki. także mało chemii. no ale wiadomo każdy wypróbuje co mu przypasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide w poniedzialek gina to sie wypytam polozna kazala to skonsultowac, bo moze to byc objawa obnizania sie szyjki, ale niekoniecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
Diatoma dzięki za info o przewijaku w sumie za tą cenę to i tak warto
![]() właśnie wypiłam szklankę soku z wyciśniętych pomarańczy (zgaga murowana) ale mały szaleje... oj już wiem co na niego będzie działalo ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.