|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
The_saniu brzuszek piękny
![]() Wklejam swój, przepraszam za strój - domowy, ale na szybko robiłam, no i ja cały czas słyszę komentarze typu: "to jest brzuch, ja tu wcale brzucha nie widzę"
|
|
#3452 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Witajcie
Mam dokładnie to samo. Na USG to jeszcze jeszcze, jak mi gin tłumaczy i pokazuje co i jak. Ale na zdjęciach to nic nie potrafię rozpoznać Cytat:
Oj, w takiej kreacji zrobiłabyś furorę ![]() Cytat:
A Twój brzusio rzeczywiście malutki. Cytat:
Też się zastanawiam nad takim termometrem. Ale jak go wyparzyć? Zdezynfekować? W końcu to termometr w smoczku, więc maluszek będzie w buzi trzymał ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3453 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale bedzie mialo juz pol roczku, wiec moze dziadkowie nie beda miec z nim/nia problemow i przespi im cala noc a rano zobaczy mamusie![]() Cytat:
|
|
|
#3454 |
|
Zadomowienie
|
Jak nie ma jak jest! Ładny, zgrabny brzuszek.
|
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Spice, ale pyyyyyyyyyyyysznosci !!!!!!!!!!!!! bede siedziała na dupie ;] dzidziula najwazniejsza
Najwyzej pojade sobie 120 km do domku do rodziców odpoczywacVanes, tak Ci dupka zmalała ?? OMG mnie 10cm urosła chetnie choc połowe Ci oddam moich nadprogramowych cm Kasiu, odnosnie tesciowych - moja mama, która jest po slubie już 35 lat (ups uswiadomiłam sobie ze okragła rocznice maja w tym roku ) nadal mówi do swojej teściowki " " niech mi mama powie(...)"" natomiast ja mówie "mamo, cos tam coś tam"I jeszce jedna rzecz - do moich rodziców NIGDY w życiu (może uznacie mnie za rozpieszczoną, walniętą jedynaczke ) ale nigdy, przenigdy nie powiedziałam do moich rodziców "mamo" i "tato". Za cholere przez gardło mi to nie przejdzie. Zawsze mamuń, tatuń, mamus, tatus itd... natomiast do tesciow na odwrót - nie przejdzie mi przez gardło zdrobnienie Jedynie mamo i tato. Gdy jestem u rodziców i gadam przez tel z teściami to moja mama mówi, ze dziwnie haslo mamo brzmi w moich ustach, bo nigdy tak do niej się nie zwracałam... i nie zwrócę. Grazin, wierze ze dzieciątko rozchyli nózki !!!!!!!!!! Masz jakieś przeczucia? Na która wizyta ?? Dziewczonko, bardzo bardzo ładniutki brzuszek - taki jędrny Ale Ty chyba za dużo mimo to nie przytyłaś ? Mimo ciąży, szczupło mi jakoś wyglądasz. Serio.The sania,... pieknie wygladasz ![]() ![]() A do lodóweczki ciągnie, cio? Dopisuje apetyt ?? Placuszki ziemniaczane........ mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-04 o 13:18 |
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Ojoj... 160 postów... 4 miejsce
Chyba czas się czymś zająć, a nie tylko na wizażu A w ogóle to zamówiłam laktator, butelki (150ml i 260ml), smoczki (2 uspokajające bezbarwne) i szczotkę do buletek Tommee Tippee ![]() I jeszcze jakieś majtki poporodowe dla mnie, ceratki nieprzemakalne i prześcieradła dla Edzika do łóżeczka, bo u tego samego sprzedawcy
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka bardzo ładny, zgrabniutki brzusio
![]() ![]() Vanes to jak Ci tak dupka zmalała i brzuszek malutki, to czemu ciągle się tak kilogramami przejmujesz? Nie rozumiem. |
|
|
|
#3458 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no ja wlasnie mowie do teściow "mamo"..."tato" oj i ciezko to nieraz idzie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzieki za info odnosnie odpowiedzi na forum ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dobra ide robic obiad i sprzatac
|
|
|
#3459 | ||||
|
Zadomowienie
|
7 miesiąc poważnie i dumnie brzmi u mnie 6, ale też jestem dumna Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Kto nadał wiadomość? Ilość wiadomości: 3 459
Nazwa użytkownika Wiadomości andziot 218 24kasia86 212 vanes 200 matallewar 161 ddaaiissyy 158 Grazin 137 agus87 135 agnieszka_pe25 99 mamaoptymistka 92 eweska 88 mary poziomkowa 85 spice1985 82 the_sania 82 Lolka1212 77 MoniaK 77 Dziewczonka 76 Siasiek 74 anula_81 71 moniqac 71 Agnieszka.M 70 Herta_h 64 Paulizia 63 martynka89 62 amarcia 59 vipek 57 moria44 54 Aliczka88 52 antropia 52 principessina 51 anulinka2009 45 violisia 44 cucciola79 44 gusiagatko 43 bzyczka1 41 caffelate05 40 listopadowa80 40 Eve1603 39 Kwiatecek 38 kasia1361 38 Weredka 35 mimbi 31 lawendax 26 dorkabl 22 Catia88 22 zosiaaa 19 monika21121984 13 TheXanthippe 13 Zytus 11 ania2631 8 Kiara76 8 migotka03 8 Mango08 7 aniko 23 6 SiLLee 6 mazianka81 5 sandrunia1511 4 zabuus 3 bassienka 3 elis5 3 katarzynka00 2 Kasia5 2 agniese79 2 asiak1981 2 Martulka000 2 Klaterina 1 kruczaa 1 Maskoteczka 1 magdeczka 1 mała migotka 1 Loluś, 77 nabiłas poscików ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- a odnosnie wesel.. my mamy jedno w tym roku, a naszych najbliższych znajomych z którymi zawsze sylwester, wakacje itp... czekałam na nie straasznie... Wesele jest 11.06 No cóz, bede z nimi myslami
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-04 o 13:33 |
|
|
|
#3461 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie dupka mi zmalała brzuszek też nie bardzo widoczny cycuszki takie jakie były takie są a więc gdzie te kg się ukrywają
![]() właśnie dlatego narzekam bo jakby było widać to wiedziałabym gdzie to wszystko idzie a tak 7 kg więcej i co we włosy mi poszło albo za dużo wizaz czytam i mam tyle wiadomości ze głowa mała ??
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3463 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe ja na drugim miejscu, oj to juz uzaleznienie
ddaaiissyy odkad mi napisalas o kefirku wcinam go codziennie-pychotka
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia i baaaardzio dobrze! Dla mnei dzień bez kefirku czy w ogole jakiegoś jogurciku czy zupki mlecznej to dzień stracony
Na pewno kefirki wpłyną tylko na Twoje i dzidziulki zdrowie Ja jeszcze jestem uzależniona od (uwaga, moja dzidzia bedzie kiedys zagrozona a raczej jej pokarm) - kaszki mleczko ryżowe dla dzieci od 4 msc zycia. I to wcale nie przez ciaże tak mi się pozmieniało, zawsze te kaszki uwielbiałam Czy to prawda, że w okresie karmienia nie wolno za bardzo nabialu, dlatego że można "przebiałczyć" dziecko ? Tak kolezanka z pracy mi powiedziała i bardzo mnie tym nastraszyła bo co ja biedna będę jeść, jesli mi sie zabroni nabiału
|
#3465 |
|
Wtajemniczenie
|
a i dziekuje wam ze mi doradzilyscie w sprawie tego zelaza, dzisiaj wzielam rano na czczo z cytrynka i czuje sie dobrze... na kibelku tez bylam...no ale dopiero drugi raz wzielam
|
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, super macie brzuszki, i te małe i te większe
![]() W takim razie też będe musiała swój wstawić, tylko musze się przybrać. Przypomniało mi się ostatnio jaki brzuch miała moja szwagierka (2 lata temu z drugim dzieckiem), była w tym samym tc co ja teraz (dobrze to pamiętam bo wróciliśmy wtedy z za granicy) to miała taki wielki brzuch jakby miała już rodzić, i właściwie juz jej za wiele nie urósł. To ja mam teraz w porównaniu z nią malutki. Biszkopt upieczony, trochę opadł, ale trudno. Drugim razem TZ sobie sam upiecze!
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już zamówiłam, więc jak przyjdzie, to obczaję instrukcję i poszukam i Wam napiszę ![]() Statystyki macie tu: https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=502178
|
|
|
#3468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to pewnie przez ten tydzień tak nadrobiłam, bo cały czas w domu siedzę.. nei chodzę na kursy, bo odwołane do przyszłej środy.. później do Niemiec lecę na tydzień, to też mnie nie będzie tak często! Jak dobrze, nie będzie miał kto was zanudzać Ddaaiissyy, ale się porobiło, że akurat wesele bliskich przyjaciół w teminie porodu.. nie możesz urodzić na przykład za rok?? ![]() |
|
|
|
|
#3469 |
|
Zadomowienie
|
Cześc lasencje
![]() Wpadam tylko na troszkę bo muszę sie uczyć...a tak mi sie nie chce...masakra Pochwale sie tylko ze kupiłam mężowi na walentynki koszulkę, o taką: http://www.pieknamama.pl/koszulka-dla-taty-ii.html matallewar a pokaz te majty poporodowe
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale na szczęscie ciąże przechodze po ludzku Nie zanudzasz, smutno bedzie
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/babyono-majtki-jed...441777062.html Koszulka słodka Też się zastanawiam nad kupieniem tż jakiejś tatusiowej
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ło matko co za pomysły ![]() można jeść to co się chce, oczywiście zdrowo w miarę, oczywiście małe brzuszki sa bardzo wrażliwe, dlatego żeby nie miało kolek to nie je się produktów wzdymających czyli kapusty, kalafiora, fasoli itp ... (nie to ze nie wolno, bo nie wszystkie dzieci maja kolki, jesc wolno) obserwujesz dziecko i patrzysz jak reaguje, bo nieraz sama dojdziesz do wniosku, ze aha zjadłam to i tamto i malutkie budziło się w nocy z bólem brzuszka, więc na jakiś czas będziesz tego unikąc ... nabiał trzeba jeść !!!! chyba że jakieś objawy alergii się pojawią to wtedy kombinuje sie co moze być przyczyną i jak to jednak mleko to się rezygnuje z niego w diecie matki
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-02-04 o 14:14 |
|
|
|
|
#3473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myślałam ze juz kupiłaś jakieś ściągające, żeby brzuch wsysło
|
|
|
|
|
#3474 | |||
|
Zadomowienie
|
czesc
![]() Aliczka88 ale malusiiiiii... ja taki mialam w 12 tygodniu.. ehhh.. Cytat:
![]() karmic zamierzam hmm nie wiem jak mi sie spodoba to jaknajdluzej ale max do 10 miesiaca chyba.. a tak to minimum do tego 4 miesiaca.. zobaczymy, narazie mnie karmienie przeraza i wyaje sie jakies takie hmm..:P Cytat:
24kasia86 ja mowie to tesciowej i tescia na ty, znaczy mowie tesciowa daj mi to czy tamto.., i nie mowie co chwile tego tesciowa tesciu tylko, luzno gadam z nimi, co robisz ciekawego, ile zaplacilas za to czy tamtoo.. zreszta ja wogole mowie w domu gwara bo ze slaska jestem i to jakos bardziej naturalnie brzmi heheh:P Cytat:
a tu moj jak juz sie chwalimy czekajcie to dzis mam hmm 27 tydzien rozpoczety.. chyba..
|
|||
|
|
|
#3475 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W życiu nie zapożyczałabym się na jakiś prezent jeśli nie byłoby mnie na niego stać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
przecież to normalny, spory ciążowy brzuszek, ani za duży ani za mały
|
|
#3476 | ||||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jest bardzo dużo pozytywnych opinii o nich na wizażu ![]() Cytat:
![]() Śliczny i malutki, ja chyba taki miałam w 14tygodniu ![]() Mojego to strach pokazywać bo się w kadrze już nie mieści I kolejny piękny dzisiaj brzuszek Violisia pokazała
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-02-04 o 14:25 |
||||
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot No tak.. maleństwa to już Twoja branża
No to ja się tego trzymam co do mnie mówisz Naprawdę za nabiałem jestem strasznie i zrezygnowanie dla niego było by tym, czym np wegeterianowi nakazać jeść mieso Ulżyło mi violisia, nastepna chudzina ! Brzusio ładniusi ale reszta tęz taka drobniutka mi się wydaje dorka, mogę spapugować z Ciebie prezent walentynkowy ? GENIALNY i jeszcze chyba takie coś dokupie - kibicuję razem z tatą, bo mąż uwielbia mecze ogladac :| http://allegro.pl/body-r-80-dla-dzie...414724127.html
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-04 o 14:39 |
|
|
|
#3478 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas w firmie podwyzek nie było, nawet inflacyjnych gdyż dyrektor stwierdził, że mamy wiecej niz najnizsza krajowa wiec podwyzka sie nie nalezy![]() mam nadzieje ze pojdziesz sobie na zwolnienie odpoczywac ![]() a ja sie doiwiedziałam ze zmieniaja nam godziny pracy teraz mialam od 7 30 do 15 30 a zmieniaja na 9-17. ładna kapa chyba tam nie wrocew nigdy juz ![]() Cytat:
sukienka wymiata;pCytat:
![]() Cytat:
![]() wszystkie wasze brzuszki śliczne ![]() wreszcie wygladamy na prawdziwe rasowe ciezarówy:P Cytat:
i siedze juz jak na szpilkach!! kurde doczekac sie nie moge. szkoda tylko ze tż ze mna nie idzie. przeczucie mam na dziewuszke ale wiecie co zaskoczył mnie tż dzisiaj. bo cały czas mowi ze pragnie córeczki i ze to bedzie jegfo ksiezniczka a dzisiaj mi powiedział, wiesz co nie pytaj sie o ta płec, co ma byc to bedzie dobre podejscie, ale i tak spytam
|
|
#3479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3480 |
|
Zadomowienie
|
eweska - jest TBS niestety jest ... W Silesii
![]() vanes - jak na 28tc to maluteńki! lolka ![]() a żeby sprawdzić statystki musisz cofnąć się do poczeklani, znależć nasz wątek i w kolumnie "odpowiedzi" kliknąć na cyfrę - wtedy Ci wyskoczy statystyka .mamaoptymistka nie dziękuję .the_sania ale super mamuśka andziot .agus - mięsko będzie chrupiące .mamaoptymistka: ja robiłam prostą wersję ściągniętego z netu przepisu: marchewkę obieram i kroję na cieniutki słupki, do tego pomarańćzową paprykę - wrzucam na patelnie i duszę, potem doprawiam solą, świeżo zmielonym pieprzem i imbirem (może nawet być sproszkowany), dodaję łyżkę soku z cytryny i wszystko zalewam śmietanką i po kilku minutach wrzucam ugotowany makaron spaghetti i posypuję serem żółtym tartym (najlepiej parmezan ).kasia24 - ja mówię na TY, czyli wersja 2 ale wiem że wiele osób nie może się przełamać i mówi vel "Mamo"Dziewczonka przeslodki brzucholek! daisy - możesz nabawić dziecko skazy białkowej jak po urodzeniu zaczniesz od razu pić mleko - możesz poszukać informacji o mleko pasteryzowanym pomikrofiltracji - on jako jedyny nie uczula dzieciaczka, powinno się takie mleko pić w ciąży, ale ja go za nic nie mogę w hipermarketach znaleźć. violisia przesłodki!!! eweska - uuuuuuuuuuuuuu ... fajneeeeeeeeeeee ![]() ja mam tyle roboty, a takąąąąąąąąąąąąąąąąąąąą niechęć że masakra .odliczam czas od wizyty i nie mogę skupić na niczym innym, a tu artykuł trzeba pisać |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

Czekamy na Ciebie fasolko

no ale bedzie mialo juz pol roczku, wiec moze dziadkowie nie beda miec z nim/nia problemow i przespi im cala noc a rano zobaczy mamusie
) nadal mówi do swojej teściowki " " niech mi mama powie(...)"" natomiast ja mówie "mamo, cos tam coś tam"
) ale nigdy, przenigdy nie powiedziałam do moich rodziców "mamo" i "tato". Za cholere przez gardło mi to nie przejdzie. Zawsze mamuń, tatuń, mamus, tatus itd... natomiast do tesciow na odwrót - nie przejdzie mi przez gardło zdrobnienie 

Ale to pewnie przez ten tydzień tak nadrobiłam, bo cały czas w domu siedzę.. nei chodzę na kursy, bo odwołane do przyszłej środy.. później do Niemiec lecę na tydzień, to też mnie nie będzie tak często!
przecież to normalny, spory ciążowy brzuszek, ani za duży ani za mały 

na wizażu i każdej postawimy wielkie picolo i później gratis tabletkę rennie