|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Treść usunięta
|
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
jassssne
buhahha to przeczy samo sobie bo Ty Marta jesteś.. ja nie widziałam nigdy grzecznej spokojnej i nieśmiałej Marty jako dziecka do 10 roku życia buhahahha może z czasem tak a wcześniej NIE MOŻLIWE
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio mężowi wspominałam co wyprawiałam a on stwierdził, żeby dzieci lepiej się do tatusia wrodziły Pamiętam jak mamy nie było i zakładałam jej szpilki, malowałam się Albo jak z bratem się bawiliśmy i pakowaliśmy takie ludziki z klocków lego do samochodów co mają otwierane drzwi... i jechaliśmy w góry na wspinaczkę, a tymi górami była "choinka" i ludki się wspinały po niej, nocując na którejś gałęzi, bo to taki hardcor miał być Za to mój tż bratu wybił kiedyś 2 zęby ale niechcący na szczęście mleczaki
|
|
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą jak byliśmy mali to było trochę inne patrzenie na świat - ogniska wielkie, (mój maż urządzał na torach tak że sięgały do trakcji) my pieniążki kładliśmy na torach żeby zobaczyć czy się zmiażdżą.. szkoda że na tych torach już pociągi nie jeździły ![]() szalone biegania po budowanych osiedlach - pod balkonami domku na rurach ciepłowniczych w kanałach buhahah na drzewach życie na trzepaku z kluczem na szyi ![]() to było życie ![]() a moja mama miała taką glinianą wielką szkatułkę w kształcie psa z czapką i tą czapkę się podnosiło - zamykanie szkatułki - no i stukałyśmy ją z siostrą i moją świadkową szybko na to koc rozłożyłyśmy i udawałyśmy że się opalamy potem jak rodzice wyszli i zostaliśmy same to to klejem biurowym sklejałyśmy oczywiście się nie dało.. no i wsadziłyśmy do łóżka, a szkatułkę zasłoniliśmy pudełkami mówiąc że to telewizor.. wszytko się wydało w sobotę przy sprzątaniu... fajnie było ![]() a warkoczyki z frędzlów z obrusa firanek koca to ja robie do teraz...
|
|
|
#1236 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas ostatnio byli przyjaciele z 2 dzieci - córki mają 4 i 2 lata rocznikowo - kalendarzowo nie całe 4 i coś ponad 1.5 no i dziewczynki tak się bawiły krzyczały skakały nawet do skrzyni po zabawkach weszły bo miały tam swój statek radości co nie miara owszem było głośno był syf jak cholera były gonitwy kręcenie firankami makaronami itd.. ale to tylko dzieci myśmy się bawili rewelacyjnie mimo że po ich wizycie byliśmy padnięci ![]() a mąż mało z nimi to tego pudła nie wszedł bo też się chciał bawić ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() owszem dziecko "w gościach" powinno być grzeczniejsze ale co ma siedzieć na łóżku z nóżkami spuszczonymi rączki na kolankach i się nie odzywać? bez przesady? dziecko to dziecko ![]() fajnie jak się czuje swobodnie ![]() nie mówię tu o robieniu szkód czy wpychaniu paluszków gdzie nie trzeba owszem są granice ale ja do końca uważam że dziecko ma swoje prawa ![]() nie wierze ![]() serio...ale rozbrykana byłaś co.. jak już się w nowym towarzystwie zaznajomiłaś?
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
To ze dzieci krzyczą i piszczą to normalne. I jeszcze do zaakceptowania. Marta nie chodzi o siedzenie grzecznie, bo takich dzieci nie lubię
A co do dzieciństwa, ech dobrze, ze dorastałam w latach 80-90. Bo jak teraz patrze na dzieciaki, tylko kompy i konsole
|
|
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze sie mezu nic nie stało, a auto... no cóż rzecz nabyta sie wyklepie jak mowi moj mażja sie o 5 rano pożarłam z mężem ja zas nie mogłam spac i usnelam nad ranem no to mnie obudził tym trzaskaniem i mu powiedziałam zeby juz sobie poszedł bo mi przeszkadza w spaniu na dodatek sie pochorował na własne życzenie bo lata tylko w polarku nos zawalony zatoki pewnie tez jeszcze tylko czekać żeby to przeszło na mnie będzie super az mnie z tego wszystkiego tak boli głowa ze szok
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale takie typowe to tak![]() bo czytając niektóre wypowiedzi odniosłam wrażenie ze dziecko to nie dotykaj nie ruszaj powinno tylko słyszeć ojj i dorastanie w latach 80-90 też się ciesze że to były nasze lata można było wyjść na dwór i zawsze ktoś tam był pełno dzieci itd..a teraz zamuła przed kompem a na dwór wyciągnąć to takie to się nie da... kiedyś była taka prezentacja o dzieciństwie w tamtych latach - sama prawda picie z jednej butelki żucie gumy na pół szaleńcze zabawy
|
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak patrze jak niektóre dzieciaki są rozpuszczone to masakra. Ja pamiętam zabawy w chowanego całym osiedlem
|
|
|
|
|
#1242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ile ja godzin dziennie spędziłam na trzepaku tooo... i też z kluczami na szyi kręcenie warkoczyków to tez w moim stylu haha bo ja ogólnie jak siedzę muszę zawsze czymś ręce zająć ![]() ![]() ![]() A co do robienia statku ze skrzyni, to my zaś kombinowaliśmy ze stołkiem odwrócony w jedną stronę to był samochód, wchodziło się w niego... i jak flinstony ![]() Ooo a rozłożona wersalka to był dom ![]() ![]() Dopisek ![]() Scio mówisz o nie otwieraniu szuflad... a jak tu się bawić w chowanego nie wchodząc do szafy? ![]() ![]()
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2011-02-04 o 10:34 |
||
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
A co pisania na ścianach to my z bratem nigdy nie malowaliśmy po ścianach, byliśmy na tym punkcie przewrażliwieni... mama nieraz odpowiada, że jak mi się kiedyś niewielka kreska przypadkiem maznęła na ścianie to szłam z płaczem się przyznać...
ale pamiętam jak jeździliśmy od ciotki to ściany były w barwach tęczy to mnie jako dziecko już to odrzucało ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Oj macie racje, kiedyś było całkiem inaczej, pamiętam wspólne zabawy z braćmi i sąsiadami, siedzieliśmy od południa do wieczora na dworze i bawiliśmy się świetnie. Dziś sama nie wyobrażam sobie by puścić dziecko bez nadzoru na ulice, niestety zbyt niebezpieczne nastały czasy. Kiedyś było normalniej |
|
|
|
|
#1245 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze wczoraj mama mi powiedziała że takiej nauczycielki syn wczoraj zginął w wypadku
i dzisiaj to znalazłam: http://www.epiotrkow.pl/news/Zelow-1...m-wypadku,6429---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Właśnie zapisałam się do fryzjera na pomalowanie odrostów i na podcięcie włosków ![]()
|
|
|
|
#1247 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochane, będę wieczorem. Mam natłok pracy. Do wieczora!
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Ci, że myślałam nad tym
będę wyjątkowa Matko jak u nas pada śnieg! Zima na nowo...
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2011-02-04 o 11:49 |
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Ana wiem wiem, ale obce dziecie w mojej szafie no way. Ale ja mam bardzo dużą potrzebę nienaruszania mojej przestrzeni
|
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
wiesz coś w tym musi być bo moja mama zawsze mówiła że dali mi Marta na imię bo wszystkie Marty to takie grzeczne ciche ułożone.. a potem się mocno zdziwiła że ja jestem diabłem wcielonym
![]() hahahaha no widzisz a jednak moda na 2 kolory żyje ![]() Cytat:
![]() do wieczora
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
a ja smażę rybke na obiad
i zrobiłam sałatkę z ryżem tuńczykiem i fasola czerwoną znów maruda będzie łowił fasole na talerzui sie chyba muszę szykować na randkę z mężem... kurde nie mam się w co ubrać... Natka dziś tak łobuzuje ze mi zaraz brzuch rozerwie i mam taki krzywy śmieszny brzuch... wnętrzności mnie bolą
|
|
#1253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak szlismy w goscine to nigdy nic sama nie wziełam (zawsze pytałam mame na ucho czy moge wziasc np misia i sie pobawic jak nie nalezał do mnie). ale zostawałam w domu sama już od 4 r.z. (na czas mijania się moich rodziców jak chodzili do pracy czyli ok.1-2h) i jak taki maly brzdac(4l) zabawiłam się we fryzjera z moim psem... mialam ratlerka, ktoremu powycinałam dziury w siersci. mina mamy ktora wrocila do domu... bezcenna ![]() jednak gdy poszłam do szkoły bardziej sie rozbrykałam i tak jak sie czasem cofne pamiecia do niektorych akcji to chyba bym takiego dzieciaka zabiła ![]() ![]() Cytat:
pamietam Cytat:
smutnea my dzis z mezem zalatwilismy pare spraw, kupilismy farby, nawiewniki na okna i w koncu zamowiłam łożko
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poryczałam się ze wzruszenia!!! http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/14660/debowe,gody,80,lat,razem, %5Bwideo%5D/
Coś pięknego...
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2011-02-04 o 13:56 |
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiesz ze w niedziele rozmawiałam na ten temat z babcią męża bo ona z dziadkiem są juz 55 lat po slubie i gadałysmy o nazwach poszczególnych rocznic i ze sie liczy co 10 lat a po 75 wspolnych latach liczy sie co 5 i babcia powiedziała ze takie rocznice to już naprawde rzadko się zdarzają a co do tego małżeństwa to wczoraj ogladałam w tv z nimi wywiad ![]() tyle lat razem to niesamowite
|
|
|
#1256 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ale dziś fajny dzień miałam a niedługo (18-19) maż ma kończyć szkolenie i na 21-22 ma być ![]() Cytat:
ja też rozumiem, ze dzieci grzeczne nie muszą być, ale tez bez przesady. Skakanie na kanapie jak na trampolinie u kogoś w domu, brudzenie ścian itp to dla mnie za dużo. Ale może jak ktoś ma własne dzieci, to ma inne podejście
|
|
|
|
|
#1258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no nic nie mowie bo nie chce zapeszyc ![]() dziekuje slicznie zdjecia beda a na co chodzisz? napewno bedzie efekty widac ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny tak piszecie o dzieciakach i mi sie przypomnialo jak znajoma mi opowiadala jak byla w banku stala w dlugiej kolejce i przed nia stala kobieta z 4-5 letnim synem i bylo widac ze juz mu sie nudzi i strasznie niegrzeczny byl biegal , krzyczal no i ta matka zlapala go za reke i mowi na glos ze jak sie nie uspokoi to zaraz dostanie w tylek .. a na to maly do niej oburzony " oooo taaak?!?! to ja zadzwonie do babcia Marysi i powiem jej ze calowalas tatusia w siusiaka!!!!! "
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2011-02-04 o 15:47 |
|||
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Żabciu
|
|
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia padłam
jestem w necie na 3 zdjęciach http://www.eostroleka.pl/uczniowie-d...,art22763.html
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

na szczęście mleczaki 

to mnie jako dziecko już to odrzucało
i dzisiaj to znalazłam: