Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-04, 14:31   #3511
Lolka1212
Zadomowienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Chrzest!! ..dobry wątek Kasiu zarzuciłaś też chętnie posłucham, co dziewczyny napiszą..

Ja planuję zrobić 4/5 tygodni po.. chociaż słyszałam opinie, że to zdecydowanie za wcześnie! Sama nie wiem, ale na razie to tylko plan, nie wiem jak będzie..

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
(...)
Wrzucam foteczke mojego brzunia w koncu go widac
co tam u Was??
Cucciola ty laseczko!

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
u mnie też tak jest Najpierw ja wchodzę sama, dr mnie bada itd. a później mąż jest wołany, w życiu bym nie dała się zbadać przy tż
Nom.. i MoniaK napisała dokładnie to co ja chciałam napisać
Stary 2011-02-04, 14:33   #3512
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
no jak jest alkohol w srodku??mi nie ale dla mojej niuni??!!
no proszę Cię chyba nie myślisz że odrobina alkoholu do dezynfekcji może zaszkodzić dziecku Poza tym chyba lepiej zdezynfekować ranę.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:35   #3513
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
jestesmy z Tż 4lata, mielismy sie pobrac za rok moze dwa ale jak juz zawszlam w ciaze zrobilismy to szybciej. Chcialabym zeby nam ksiadz nie robil problemu i ochrzcil dziecko przy okazji chetnie bym wziela slub koscielny
a i moi rodzice wyjezdzaja zagranice i ze wzgledu na nich z chrzcinami poczekamy troszke, ale max do pol roku.

tez bym chciala szybko ale jestem troszke uzaleniona od moich rodzicow, jak napisalam powyzej

cucciola79 brzuszek widoczny i widze ze jego wlacicielka tez slicznie wyglada, wysoka szczupla mamusia

Lolka1212 ja tez zaczelam szybko "mamusiowac" i tesciowej sie to podoba
hmm...szczupla to bylaz 53kg przed teraz juz mamy 60niby nie przesadzam z obzarstwem a jednak kg leca do przodu,staram sie wcianc duzo owocow i warzywa jak u Ciebie z waga??
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:35   #3514
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Kasiu, no nadal nie mam ani jednego zdjęcia brzucha
no wlasnie- dziewczyny trzeba ddaaiissy w d***sko dac

Cytat:
u mnie też tak jest Najpierw ja wchodzę sama, dr mnie bada itd. a później mąż jest wołany, w życiu bym nie dała się zbadać przy tż
ą

no i super! powodzenia na pewno się dogadacie.
Dodam jeszcze, że np. mój szwagier mówi do moich rodziców po imieniu Zresztą do swoich również. Tak się umówili i też jest git

Co do chrztu to ja bym chciała w wakacje, w sierpniu może
to musisz miec fajna rodzinke, taka wyluzowana
nom w wakacje byloby fajnie, zobacze jak mi sie to wszystko ulozy
dziekuje wam za odpowiedzi
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:36   #3515
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

ooo widze, ze Wy chcecie dość szybko. Ja też bym wolała wcześniej niż później.
Myślałam, ze koniec sierpnia to za wczesnie No to w takim układzie wczesniej ?

Mam pomysł - 31.07 to będzie 35 rocznica ślubu moich rodziców akurat w niedziele Jeśli dzidzia urodzi sie planowo ok 10.06 to już będzie miała prawie 2 miechy

Kasia proszę nie bić - przetłumaczyć W domu rozładowany aparat, zapomnialam spytac meza gdzie ładowarke schował Moze u rodziców sobie cyknę fotkę

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-04 o 14:37
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:37   #3516
cucciola79
Wtajemniczenie

Dziekuje kochane
jak ogladam Wasze foteczki z wczesniejszych postow to Wy wszystkie takie lachy!!!!i zadna sie nie roztyla,zebym nie wiem jak
Stary 2011-02-04, 14:37   #3517
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Chrzest!! ..dobry wątek Kasiu zarzuciłaś też chętnie posłucham, co dziewczyny napiszą..

Ja planuję zrobić 4/5 tygodni po.. chociaż słyszałam opinie, że to zdecydowanie za wcześnie! Sama nie wiem, ale na razie to tylko plan, nie wiem jak będzie..

Cucciola ty laseczko!

Nom.. i MoniaK napisała dokładnie to co ja chciałam napisać
bo jak tak czytam po watkach to czasem ludzie robia 5 -6 miesiacy po narodzinach.. u nas sie tak przyjelo ze robi sie w miare szybko ja juz w maju chcialam ale u nas jest w 3 niedziele miesiaca zawsze i hmmm bede dopiero co po porodzie:P heheh wiec zostaje czerwiec, ale w przeciagu kilku dni mamy wieksza imprezke, wiec nie wiem czy nie bedzie to lipiec.. choc chce w czerwcu..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:39   #3518
Siasiek
Zadomowienie

Hej hej jestem....

Wczoraj miałam jeden z tych gorszych (chyba najgorszych ) dni. Zasnęłam o 3 w nocy, oczywiście ze złości... z młodym w łóżku, a Tżtowi do drugiego pokoju esemeski wysyłałam, żeby też nie spał jak ja nie mogłam Trochę darł kapcia ale mnie w napadach szału nikt nie przebije.

Dzisiaj wyszłam z młodym na miasto, przeszliśmy kawał drogi, zrobiliśmy zakupy w markecie, oczywiście nie pomyślałam, że sama to zatachać do domu będę musiała. Dwie siaty niosłam, dobrze, że jedna to tylko słodycze Weszliśmy na ciacho do cukierni

A teraz siedzę, zjadłam pół kartonu Raffaello bo jak weszłam po schodach to mi się kolana ugięły z braku siły albo cukru.

Idę pooglądać Wasze fotki brzuszkowe bo czytałam nie zalogowana

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:43   #3519
migotka03
Zadomowienie

Violisia, cucciola79 zgrabne macie brzuszki
MoniaK ja właśnie myśle tak samo jak ty o tych prezentach na komunie, ale mój mąż uważa ze musi kupić dobry prezent i już. On jest taki dobry że sam zginąłby. Ostatnio pożyczył bratu 100zł wiedząc że nam i tak nie starczy do końca miesiąca. Brak mi słów.
Kasia jeśli chodzi o chrzciny to ja zamierzam robić pod koniec lipca bo TZ akurat bedzie miał urlop.
Grazin trzymam kciuki za wizyte. Nie pamietam kto jeszcze ma dziś wizyte. Moniqac? Jak źle mówie to mnie poprawcie. W każdym razie trzymam kciuki.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:44   #3520
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:

moja kolezanka ma 7miesiecznego synka i jak jej sie zapytalam o chrzest to ona nic jeszcze nie wie
tak jak juz pisalam wczesniej pol roku max bedziemy czekac mam tylko nadzieje ze ksiadz nie bedzie robil problemu bo my po cywilnym.

Cytat:
hmm...szczupla to bylaz 53kg przed teraz juz mamy 60niby nie przesadzam z obzarstwem a jednak kg leca do przodu,staram sie wcianc duzo owocow i warzywa jak u Ciebie z waga??
ja mam 10kg+ wiec wiecej od ciebie i sie tym wcale nie przejmuje!! tez zaczynalam od podobnej wagi 52kg (158cm)... dziecko rosnie, szykuje sobie mieszkanko, wiec taki urok ciazy nie dajmy sie zwariowac
Nikosia

Stary 2011-02-04, 14:44   #3521
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Hej hej jestem....

Wczoraj miałam jeden z tych gorszych (chyba najgorszych ) dni. Zasnęłam o 3 w nocy, oczywiście ze złości... z młodym w łóżku, a Tżtowi do drugiego pokoju esemeski wysyłałam, żeby też nie spał jak ja nie mogłam Trochę darł kapcia ale mnie w napadach szału nikt nie przebije.

Dzisiaj wyszłam z młodym na miasto, przeszliśmy kawał drogi, zrobiliśmy zakupy w markecie, oczywiście nie pomyślałam, że sama to zatachać do domu będę musiała. Dwie siaty niosłam, dobrze, że jedna to tylko słodycze Weszliśmy na ciacho do cukierni

A teraz siedzę, zjadłam pół kartonu Raffaello bo jak weszłam po schodach to mi się kolana ugięły z braku siły albo cukru.

Ci facecinie warto sobie nawet nerwow psuc!!!!
ojj nie powinnas tych ciezarow i torb ciagac!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 14:45   #3522
Lolka1212
Zadomowienie

Ehh.. Siasiu, Siasiu słodyczy seee nakupowałaś, a tera znarzekasz, że dzwigać trzaaa było

Cytat:
moja kolezanka ma 7miesiecznego synka i jak jej sie zapytalam o chrzest to ona nic jeszcze nie wie
tak jak juz pisalam wczesniej pol roku max bedziemy czekac mam tylko nadzieje ze ksiadz nie bedzie robil problemu bo my po cywilnym.
Zależy jak ksiądz, ale życzę Ci z całego serducha, żeby było po waszej myśli

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-02-04 o 14:46
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:46   #3523
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
No to sie tylko cieszyć, że małż tak bardzo chce iść !! Może będzie opóźnienie na USG (u mnie notorycznie tak jest) i wtedy spokojnie zdąży.

A pada śnieg u nas ? (tzn na śląsku, nigdy nie nauczę sie mowić w krk - znaczy u nas)
śnieg u nas JUŻ nie pada.... sypało czymś dziwnym wcześniej, ale wieje tak, że boję się że mi fryzurkę rozwali .

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
no moj tż też powiedzial ze bardzo lubi byc tam z nami bo czuje siem potrzebny.a ginekolog Cie bada przy tż? bo moj mnie bada a dopiero jak robi usg to go woła. a jak jeszcze dopochwowe mi robił i chciałam zeby teżeta zawoąła to sie gin pyta "a meżowi inie będzie smutno jak bede pania tak badał":P alwe przy badaniu na fotelu nie chciałabym zeby tż był
,aha a co Ci sie nie podoba? chora jestes czy co?
mój gin zawsze robi tylko usg - oboje od razu jesteśmy wołani - jedynie jak mam jakiś problem i chce żeby coś innego sprawdził to wtedy mnie bada "ręcznie", ale zdarzyło się tak póki co 1 raz - awarynie pojechałam i dzisiaj chciałabym żeby mi zajrzał bo coś mnie swędzi, piecze - mam jakby jakąś rankę nie wiem od czego, albo nieudanej depilacji (bo przecież nic już nie widze ) albo nie wiem co.

Cytat:
oj nie dziwie sie Tż a czego ty sie tam myszko obawiasz? musi byc dobrze
zawwsze mam lęki przed usg - taka jestem po prostu, a teraz to coś mnie swędzi i piecze czasem - więc musi mnie sprawdzić .

Cytat:
Dzięki na kolanach przed Tobą składam dobra kobieto Udało się! Ja to laik komuterowy jestem, co dopiero takie cuda na wizażu potrafić sprawdzić
no co Ty Kochana wstawaj .
proszę bardzo .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:48   #3524
cucciola79
Wtajemniczenie

zapomnialam Wam opowiedziec,wczoraj bylismy z Tz poogladac mebelki dla dzieci i wiecie co na koniec zadecydowalismy ,ze zadnych mebelkow nie kupimy bo to tylko wydatek i po paru latach trzeba wymieniac !!kupimy duza szafe w kolorze liliowym takim pastelowym do tego skompletujemy lozeczko itp.a pozniej jak nam urosnie dzidzia to wymienimy lozeczko na wieksze i tyle
Stary 2011-02-04, 14:49   #3525
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Kasia identico miałysmy start - w sensie kg i cm

Monia, dla pana doktora się tak pięknisz hihi z fryzurką w sensie
Aha, to wazne ze jakiejś sniezycy mega nie ma, bo nie lubie w takich warunkach jezdzić i miedzy TIRami ja malutka jeszcze ....

Zbieram sie Laseczki po malusiu, licze że max na Fakty dotrę do domku zanim sie przez krk przepcham...... minie godzina
Koniecznie dajcie Dziewczynki znać jak po wizytach. Trzymam kciuki Grazin za płeć

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-04 o 14:55
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:52   #3526
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:

Kasia proszę nie bić - przetłumaczyć W domu rozładowany aparat, zapomnialam spytac meza gdzie ładowarke schował Moze u rodziców sobie cyknę fotkę
ja juz mam focha na ciebie baty tez ci sie dostana

Cytat:
Dziekuje kochane
jak ogladam Wasze foteczki z wczesniejszych postow to Wy wszystkie takie lachy!!!!i zadna sie nie roztyla,zebym nie wiem jak
sztuka fotomontazu ja tez uwazam ze wszystkie wygladacie szczuplo i pieknie w tej ciazy zazdroszczam!!!!

dobra ja uciekam trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze
ps. ale sie moje sloneczko pieknie rusza w mamusi brzuszku-kocham je nad zycie
Nikosia

Stary 2011-02-04, 14:54   #3527
Mango08
Rozeznanie

Cześć,

andziot, vanes,thesania, violisia i Dziewczonka brzuszki śliczne! Vanes ja na Twoim miejscu naprawdę wagą nie przejmowałabym się, bo jesteś mega szczupła.

Cytat:
na 18 30
i siedze juz jak na szpilkach!! kurde doczekac sie nie moge. szkoda tylko ze tż ze mna nie idzie. przeczucie mam na dziewuszke
ale wiecie co zaskoczył mnie tż dzisiaj. bo cały czas mowi ze pragnie córeczki i ze to bedzie jegfo ksiezniczka a dzisiaj mi powiedział, wiesz co nie pytaj sie o ta płec, co ma byc to bedzie dobre podejscie, ale i tak spytam
Grazin, oby dzidziol chciał współpracować i pokazał co ma między nóżkami. Ja też mówiłam, że nie liczy się płeć, a to aby dziecko było zdrowe, ale fajnie wiedzieć kogo się nosi pod serduszkiem. Ja już z niecierpliwością czekam na mojego Facecika. Myślę, że w dziewczynkę się nie zmieni, bo lekarz był pewny tego co mówi.

Ja ostatnio cały czas podczytuję, ale nie mam sił i czasu na pisanie. Plecy coraz bardziej bolą i postanowiłam w końcu zakupić kojec motherhood, może trochę pomoże, a teraz myślę nad kolorem.

Dzisiaj miałam przyjemność przejść test na glukozę 50 g, obeszło się bez rewolucji. Przed 77mg/dl, po godz. 129mg/dl, więc mieszczę się w normie. Zastanawia mnie tylko czy nie za wcześnie kazał mi go zrobić bo dzisiaj 21t5d ciąży

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:55   #3528
dorkabl
Zadomowienie

Nie mam pojęcia kiedy chrzcić tą nasza latorośl...nie lubie kościoła jako instytucji...nie chce mi sie nawet o tym myslec
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:56   #3529
Siasiek
Zadomowienie

O jejku chyba zaraz z rozpaczy dokończę to raffaello...
Jakie Wy wszystkie pięknie zgrabne jesteście
ja to się już w życiu nie pokażę tutaj!

Spotkałam koleżankę w zeszłym tygodniu i mi mówi, że ona takiego brzucha to nawet w dziewiątym miesiącu nie miała.
Jak ulicą idę to mi ludzie z drogi schodzą wyglądam jakbym lada moment rodzić miała hehehe a gdzie tak maj???!

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 14:56   #3530
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:

ja mam 10kg+ wiec wiecej od ciebie i sie tym wcale nie przejmuje!! tez zaczynalam od podobnej wagi 52kg (158cm)... dziecko rosnie, szykuje sobie mieszkanko, wiec taki urok ciazy nie dajmy sie zwariowac
to malutko 10+ w 29 tyg.pappa buziolki dla Twojej niunki w brzusiu
Stary 2011-02-04, 14:56   #3531
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Zależy jak ksiądz, ale życzę Ci z całego serducha, żeby było po waszej myśli
dziekuje sloneczko

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

zawwsze mam lęki przed usg - taka jestem po prostu, a teraz to coś mnie swędzi i piecze czasem - więc musi mnie sprawdzić .
.
wiesz ze ja tez sie boje poniedzialkowego usg, nie znam plci, ani razu mi nie powiedzieli ile moje male wazy, nie mowiac juz o jakis przeplywach czy nereczkach a teraz ide na lepszy sprzet i obawiam sie ze moge cos zlego uslyszec

Cytat:
Kasia identico miałysmy start - w sensie kg i cm
taaaaaaaaaa to fajnie, bedziemy sie razem kontrolowac ps. ile ty masz juz na plus?? pewnie mniej? zreszta co ja moge gdybac jak twojego brzucholka nie widzialam
Nikosia

Stary 2011-02-04, 14:56   #3532
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

aliczka 88 tak mam męża i już prawie 21 lat.

cucciola 79 śliczny brzuszek i jaka fajna szafa choruję na taką

eweska co do mojej wagi to mój tata stwierdził że mam niedowagę patrzę się na niego spod byka i mówię jakim cudem mogę mieć niedowagę skoro waże 66kg. na co on mi mówi podziel na dwa a teraz się ubieraj jedziemy do kliniki niech cię wyleczą z tej anoreksji

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:58   #3533
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczynki wiem ze jeszcze troche czasu zostalo, ale w jakim czasie myslicie ochrzcic wasze skarby?

ja to w ogole nie mam pojecia- nie mam slubu koscielnego to mnie ksiadz przeswieci
Ja sobie wymyśliłam, że ochrzcimy dzidzie 7 sierpnia (akurat wypada w niedzielę) - będzie to I rocznica naszego ślubu , wiem głupiutka jestem

Cytat:
Hej mamusie
Dzisiaj jak zwykle pobudka o 11,ale spiochygotowani e ,na obiadek z wczoraj zupka jarzynowa a na drugie zrobilam rybkepozniej zabralam sie za szorowanie kuchni no i przecielam sobie palca,w mikrofali wystawal kawalek drutu ,zaraz wzielam srodek do dezynfekcji i wyczyscilam palca ale kto wie czy mozna to robic ,czy dezynfekcja nie zaszkodzi dzidzi poza tym byl tam tez alkohol w srodku??
co tam u Was??
śliczny brzuszek

Cytat:
Ja tam się nie krępuję przy Tż, raz w szpitalu zdarzyło mi się nawet badac na samolocie przy Tż, mężuś się po prostu odwrócił i tyle, a przy każdym usg (nawet dopochwowym) zawsze jest obecny, bo chce podglądac dzidzie . Mój lekarz ma fajny gabinet, składajacy się z dwóch pomieszczeń i łazienki - tak więc wchodzimy oboje, potem ja idę do toalety sie przyszykowac, ładuje się na fotel, lekarz mnie bada, a Tż w tym czasie jest w drugim pomieszczeniu, potem zaprasza nas obydwoje na usg
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:58   #3534
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Hej hej jestem....

na pewno z braku cukru, na bank! Dobrze ze go uzupełniłaś

Jejku, jak mi sie chce takiego ciastka, takiego maziastego...z kremem...z cukierni
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 14:59   #3535
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Hej mamusie
Dzisiaj jak zwykle pobudka o 11,ale spiochygotowani e ,na obiadek z wczoraj zupka jarzynowa a na drugie zrobilam rybkepozniej zabralam sie za szorowanie kuchni no i przecielam sobie palca,w mikrofali wystawal kawalek drutu ,zaraz wzielam srodek do dezynfekcji i wyczyscilam palca ale kto wie czy mozna to robic ,czy dezynfekcja nie zaszkodzi dzidzi poza tym byl tam tez alkohol w srodku??
co tam u Was??
śliczny
tez kiedyś się zastanawiałm czy woda utleniona nie zaszkodzi - no ale przecież tego nie pijemy .

Cytat:
troche byŁpo smutno nie no tak poważnie to powiedział, że jakos dziwnie si eczuł, no ale to lekarz wiec przezył jakos
a moj lekarz jest super taki wrazliowy delikatny i wczuwa sie w sytualcje kobiety. wasi lekarze pewnie prowadza sobei kartoteki i zapiski , a moj nie ma czegos takiego tylko w karcie ciazy wszytsko,a le ma skurczybyk taka pamieć ze w szoku jestem. kazał mi kiedys isc na przeglad do dentystyy i potem przyszłam po miesiacu a on " i jak u dentysty wszystko było ok?" ma pamiec
mój TZ jak na początku dowiedział się że chodze do faceta gina (który jeździ na motorze w skórze nota bene ) to nie odzywał się do mnie trzy dni
ale jak poznał mojego gina to sie bardzo polubili , ale przy badaniu by chyba padł

mój gin tez nie prowadzi kartoteki... ma lapka otwartego, coś sobie czasem tam pisze, ale mam tylko kartę ciąży nic więcej - a że chodzę do niego już ponad 7 lat to jak zadzwoniłam z informacja, że chyba jestem w ciązy to mi 15 minut składał gratulacje i jak to on się cieszy - a ja się chciałam z nim umówić na badanie a nie pochwalić mu

ale co się dziwić - facet mnie 2 razy operował, leczył bardzo długo, wprowadził mnie ze świnstwa i teraz jestem w ciąży - oczywiście przez tel muszę mu sie przedstawić panieńskim nazwiskiem to kojarzy .

Cytat:
ooo widze, ze Wy chcecie dość szybko. Ja też bym wolała wcześniej niż później.
Myślałam, ze koniec sierpnia to za wczesnie No to w takim układzie wczesniej ?

Mam pomysł - 31.07 to będzie 35 rocznica ślubu moich rodziców akurat w niedziele Jeśli dzidzia urodzi sie planowo ok 10.06 to już będzie miała prawie 2 miechy

ja bym chciała - tak koło sierpnia właśnie.

Kochana jak nie - to ja Cie w tym Krk przyczaje .

Cytat:
Hej hej jestem....

jestem Twoją fanką .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 15:05   #3536
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Nasi goście weselni ostatni też wyszli ok. 6 rano (ale powiem szczerze, że miałam ochotę ich już wygonic ), my byliśmy w domu ok. 8:00 rano, a poprawiny na 14:00 . Ciężko było, ale chętnie przeżyłabym to jeszcze raz
ja tak samo
Cytat:

Agus może plecak/torbę na lapka
- ma, słuchawki do kompa-nie używa,
perfumy-ma
, spodenki do pływania,-ma firmowy ręcznik,-ma koszulę-ma dużo, książkę, -nie czyta
prenumeratę ulubionego czasopisma,-nie czyta za bardzo kosmetyki.. - ma full na bieżąco
lub na śmiesznie beczka piwa, albo coś z gadżetów USB (też takich śmiechowych).. to lista rzeczy-hmmmm, które ja kupowałam mojem TŻowi na różne okazje.

Cytat:

to wesele niestety jest siostry Tż wiec wypadalo by isc... wiec dzidziusia moge zostawic jedynie u swoich rodzicow nie wiem jak ono beze mnie wytrzyma...to wesele jest daleko, jak Tż wypije to nikt nas nie odwiezie a ja najchetniej to bym nie poszla bo akurat za ta siostra Tż nie przepadam jeszcze to wesele bedzie takie kameralne-a ja takiech nie lubie
s:
na pewno coś wymyślicie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja się już nigdzie nie wybieram dalej niż 50km od Warszawy

I chyba zdecyduję się na taki termometr:
http://allegro.pl/termometr-elektron...433689938.html
Jak coś, to potem najwyżej dokupię...

A jakie butelki kupujecie i ile mamy planujące karmienie piersią?
Czy 150ml i 260ml antykolkowe wystarczą po jednej?
Oprócz tego jedna 150ml do laktatora gratis...
Hmm...
tz chce kupic do ucha
i dodatkowo taki w smoczku

ja mam butelki dr brownsa
240 i 120
i 120 aventu

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
witam dziewczynki

pochwalę się brzuszkiem (25tydzień)

i spadam robic placuszki ziemniaczane
ale slodziak
buszujemy w lodowce buszujemy
Cytat:
ide troszke posprzatac...

mam pytanie-poniewaz od niedawna jestem zona i od niedawna mam tesciowa...kurde az mi glupio-jak sie do niej zwracacie?

" niech mi mama powie(...)"
czy:
"mamo powiedz mi(...)"

mowicie jej na "ty"???
ja wale mama
prosto z mostu
my z tesciami mieszkamy
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

agus - mięsko będzie chrupiące .
gdzie, co, jakie mięsko
Cytat:
dziewczynki wiem ze jeszcze troche czasu zostalo, ale w jakim czasie myslicie ochrzcic wasze skarby?

ja to w ogole nie mam pojecia- nie mam slubu koscielnego to mnie ksiadz przeswieci
ja myslalam koniec maja poczatek czerwca

chcialam jechac do miasta
ale rwa kulszowa dzisiaj gorzej
kupilam termofor w aptece niedawno
i troche polezalam z
minimalnie lepiej
Stary 2011-02-04, 15:09   #3537
cucciola79
Wtajemniczenie

oki lece sie przygotowywac do wyjscia musze pouzupelniac braki kosmetykow,wczoraj na dodatek skonczyl mi sie krem na rozstepy,jak sie konczy to wszystko !!!no i jak zwykle wydatki!!!
Milego popoludnia mamusie dbajcie o wasze maluszki !!!!papapapa
a i jeszcze raz
Stary 2011-02-04, 15:13   #3538
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:

Spotkałam koleżankę w zeszłym tygodniu i mi mówi, że ona takiego brzucha to nawet w dziewiątym miesiącu nie miała.
Jak ulicą idę to mi ludzie z drogi schodzą wyglądam jakbym lada moment rodzić miała hehehe a gdzie tak maj???!
Siasiek, no dajże spokój wklejaj fotę i nie gadaj
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 15:13   #3539
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość

a tu moj jak juz sie chwalimy czekajcie to dzis mam hmm 27 tydzien rozpoczety.. chyba..

Cytat:
co tam u Was??
Super brzuszki! I zgrabne Mamuśki

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 15:18   #3540
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli wynika z tego, ze bede jedyna na tym forum, ktora nie bedzie chrzcila dziecka? Ja sie z religia katolicka kompletnie rozmijam, TZ podobnie i podjelismy taka decyzje, ze nie bedziemy malej chrzcic.

Cytat:

Siasiek ja tez wygladam jak czolg! Wczoraj ryknelam smiechem w Biedronce, bo sie cofnelam od kasy, a tam facet za mna juz wyklada rzeczy na kase, wiec ja do niego, ze przepraszam, ale czy moglby troche wozek odsunac, bo sie nie zmieszcze, a jego zona do niego na caly sklep "Tadziu odsun sie, nie widzisz ze pani brzemienna?!". Boze, myslalam, ze brzemienna to moze byc suczka Ale Tadziu sie odsunal
Przy okazji - tabletki Calgonit 90sztuk w Biedzie za 27 zlotych <-- bardzo dobra cena drogie Mamusie-Oszczednusie (bedzie wiedzej na Body Shop!).

Odkurzylam, pomylam podlogi (ale tylko kafle, na parkiety nie mam sily) i ulozylam ciuchy w szafie TZ, zeby mu bylo weselej jak dzisiaj wroci. Choc obawiam sie, ze nei bedzie za rozowo i nawet poukladane skarpety nie poprawia nam humoru. Pisalam w klubie o co chodzi, zla jestem jak osa.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości