Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-04, 15:20   #3541
dorkabl
Zadomowienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Dziewczynki, mam możliwość kupienia vouchera na mikro-dermabrazje diamentowa za 50 zł i sie tak zastanawiam czy moge...chyba moge, bo tak czytam i czytam i nigdzie nie widzę żeby były jakie przeciwwskazania...
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 15:21   #3542
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

WIECIE CO W CIĄŻY NA PRAWDĘ ŁAPIE ZBUDYNIENIE UMYSŁU
mimbi napisałaś tabletki calgonit a ja się zastanawiam czy mam może takie witaminy w apteczce

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 15:22   #3543
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Ci facecinie warto sobie nawet nerwow psuc!!!!
Ale to nie przez Tżta, jemu się tylko przy okazji oberwało jak by to powiedzieć profilaktycznie, żeby sobie pamiętał, że w ciąży spokojna dla dziecka jestem a później wszystko wróci do normy
Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia kiedy chrzcić tą nasza latorośl...nie lubie kościoła jako instytucji...nie chce mi sie nawet o tym myslec
CO do tego mam takie samo zdanie.
Cytat:
na pewno z braku cukru, na bank! Dobrze ze go uzupełniłaś

Jejku, jak mi sie chce takiego ciastka, takiego maziastego...z kremem...z cukierni
Zjedliśmy czekoladowe przekładane jakimś dżemikiem, a w kremie były orzeszki i migdały i czekoladka.

Powiem Wam, że tak sobie ostatnio pozawalam...strasznie, bez żadnych ograniczeń, na wszystko I to chyba dlatego mówią, że ciąża to wspaniały czas dla kobiety

Co do chrzcin my młodemu załatwiliśmy jak miał dwa miesiące i to było tak w sam raz bo wszystko przespał i nie płakał.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 15:24   #3544
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki, mam możliwość kupienia vouchera na mikro-dermabrazje diamentowa za 50 zł i sie tak zastanawiam czy moge...chyba moge, bo tak czytam i czytam i nigdzie nie widzę żeby były jakie przeciwwskazania...
gdzieś czytałam że można ale to nie jest na 100% informacja potwierdzona i lepiej sprawdź Też bym chętnie poszła w takiej cenie. Kiedyś jak byłam na kilku zabiegach (ale to mikro+kwasy) to chyba kosztowało ok. 150 zł. więc drogo
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 15:25   #3545
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

dorkabl nie ma przeciwwskazań

Przeciwwskazania do mikrodermabrazji:

• zakażenia wirusowe: brodawki, opryszczka, mięczak zakaźny
  • zakażenia bakteryjne: liszajec zakaźny, figówka gronkowcowa
  • zakażenia grzybicze
  • trądzik krostkowy, ropowiczy
  • trądzik różowaty
  • skóra powiek
  • przeczosy, nadżerki (uszkodzenia ciągłości skóry)
  • nowotwory skóry i znamiona
  • naczyniaki jamiste
  • terapia przeciwtrądzikowa Roaccutanem-wskazana co najmniej 3 miesięczna przerwa
  • skłonność do keloidów (bliznowców)
  • zabiegi chirurgiczne w obrębie twarzy (do 2 miesięcy)

Nie ma przeciwwskazań w przypadku:

• ciąży
  • menstruacji
  • skóry opalonej
  • skóry płytkounaczynionej

http://www.laser-medica.szczecin.pl/mikrodermabrazja/

Edytowane przez vanes
Czas edycji: 2011-02-04 o 15:27
Stary 2011-02-04, 15:32   #3546
dorkabl
Zadomowienie

wchodzę na serwis sweetdeal i tam sa oferty w moim mieście. Ostatnio kupiłam np za 25 zł kuponik o wartości 50 zł do restauracji. Popatrzcie, może w waszych miastach tez jest
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 15:34   #3547
the_sania
Wtajemniczenie

dziewczyny, ale potraficie potrafic humor tymi komplementami na temat brzuszka mój brzuch - moja duma hihi

a na tvn w rozmowach w toku mówią o aborcjach

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Wklejam swój, przepraszam za strój - domowy, ale na szybko robiłam, no i ja cały czas słyszę komentarze typu: "to jest brzuch, ja tu wcale brzucha nie widzę"
piękny i wcale nie jest mały!!
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
The sania,... pieknie wygladasz A do lodóweczki ciągnie, cio? Dopisuje apetyt ?? Placuszki ziemniaczane........ mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
no dopisuje, jem non stop w sumie
Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
a tu moj jak juz sie chwalimy czekajcie to dzis mam hmm 27 tydzien rozpoczety.. chyba..
no i kolejny ładny brzusio
Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

na 18 30
i siedze juz jak na szpilkach!! kurde doczekac sie nie moge. szkoda tylko ze tż ze mna nie idzie. przeczucie mam na dziewuszke
ale wiecie co zaskoczył mnie tż dzisiaj. bo cały czas mowi ze pragnie córeczki i ze to bedzie jegfo ksiezniczka a dzisiaj mi powiedział, wiesz co nie pytaj sie o ta płec, co ma byc to bedzie dobre podejscie, ale i tak spytam
trzymam kciuki kochana
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
dziewczynki wiem ze jeszcze troche czasu zostalo, ale w jakim czasie myslicie ochrzcic wasze skarby?

ja to w ogole nie mam pojecia- nie mam slubu koscielnego to mnie ksiadz przeswieci
hmmmmmmmmm nie wiem kiedy sierpień moze?
Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Wrzucam foteczke mojego brzunia w koncu go widac
co tam u Was??
jaka kuleczka słodka

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 15:37   #3548
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
wchodzę na serwis sweetdeal i tam sa oferty w moim mieście. Ostatnio kupiłam np za 25 zł kuponik o wartości 50 zł do restauracji. Popatrzcie, może w waszych miastach tez jest
fajnie masz bo mieszkasz w większym mieście i jest kilka serwisów, które mają takie oferty (spójrz na Grupon) Niestety ja jestem z małego miasta i u mnie takich okazji nie ma
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 15:39   #3549
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
wiesz ze ja tez sie boje poniedzialkowego usg, nie znam plci, ani razu mi nie powiedzieli ile moje male wazy, nie mowiac juz o jakis przeplywach czy nereczkach a teraz ide na lepszy sprzet i obawiam sie ze moge cos zlego uslyszec
niunia co to za gadanie absolutnie takie podejście wywalamy przez okno!!!!!!!!!!!! nie ma bata - wsio jest dobrze!!!!

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
gdzie, co, jakie mięsko
to nie Ty podgrzewałaś mięsko i o mało nie przypaiłaś?! rany... zbudyniałam normalnie!

ooo rany!!!!!!!!!!!!!!!!!! dopiero teraz zrozumiałam kontekst kryjący się za "zbudynienie": budyń, że niby z mózgu się budyń robi?! o masakra, gdzie sie podzialo moje IQ - czy ktoś widział ?!

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
WIECIE CO W CIĄŻY NA PRAWDĘ ŁAPIE ZBUDYNIENIE UMYSŁU
mimbi napisałaś tabletki calgonit a ja się zastanawiam czy mam może takie witaminy w apteczce

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość

Powiem Wam, że tak sobie ostatnio pozawalam...strasznie, bez żadnych ograniczeń, na wszystko I to chyba dlatego mówią, że ciąża to wspaniały czas dla kobiety

ja mam przez to lęki żeby dzisiaj u gina stanąć na wadze.... masakra.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 15:56   #3550
anula_81
Zakorzenienie

jeju jak lecicie..
normalnie wypadam z rytmu i mam wrazenie, ze juz nie mam szans was nadrobic, ja wlasnie robie obiadek, wrapsy z kurczakiem i warzywkami, w pracy nie mialam szans was doczytac, niestety spotkanie przeciagnelo sie wlasciwie do 15-stej wiec masakra, plecy mnie bola od siedzenia, na szczescie kolka przeszla, jak zjem to obiecuje was doczytac, odpisac i wyslac wczorajsze ciuszki

tymczasem caluje i przypominam sie cobyscie o kobietach pracujacych nie zapomnialy

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 15:57   #3551
the_sania
Wtajemniczenie

powiem Wam dziewczyny, że u mnie dziś była babka z ZUSu skontrolowac mnie, czy w domu siedzę a jakbym była w sklepie? przecież na zwolnieniu nie mam wpisane 1-musi leżeć, tylko 2-możne chodzić

Vanes i Moniqac
ale jesteście udane

Marcelek 30.05.2011

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 15:57   #3552
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
daisy - możesz nabawić dziecko skazy białkowej jak po urodzeniu zaczniesz od razu pić mleko - możesz poszukać informacji o mleko pasteryzowanym pomikrofiltracji - on jako jedyny nie uczula dzieciaczka, powinno się takie mleko pić w ciąży, ale ja go za nic nie mogę w hipermarketach znaleźć.
to nieprawda !!!
nigdzie nie ma takich informacji !!!
alergia dziecka nie jest uzależniona od diety matki w ciąży jak i po porodzie !!!!
trąbi się o tym już na każdej konferencji pediatrycznej, gdziekolwiek się nie pójdzie, ze jakiekolwiek unikanie pokarmu przez matki w czasie ciązy jak i w czasie karmienia piersią nie zmniejsza ryzyka alergii !!!
nie można dziecka nabawić skazy białkowej, jak ją ma to będzie miało, a nie dostanie dlatego, że matka będzie piła mleko i jadła nabiał !!!
nie pozbywajcie się dziewczyny źródła wapnia i białka, bo dzieciaczki muszą mieć z czego rosnąć, a i nam w ciąży niezbędne są aminokwasy, wapń itp.
myśicie że dlaczego tak nas ciągnie do mleka teraz ??? organizm głupi nie jest i sam się domaga tego czego mu potrzeba !!!!

no to napisałam !
zrobicie z tym co chcecie !

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 16:03   #3553
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
jeju jak lecicie..
normalnie wypadam z rytmu i mam wrazenie, ze juz nie mam szans was nadrobic, ja wlasnie robie obiadek, wrapsy z kurczakiem i warzywkami, w pracy nie mialam szans was doczytac, niestety spotkanie przeciagnelo sie wlasciwie do 15-stej wiec masakra, plecy mnie bola od siedzenia, na szczescie kolka przeszla, jak zjem to obiecuje was doczytac, odpisac i wyslac wczorajsze ciuszki

tymczasem caluje i przypominam sie cobyscie o kobietach pracujacych nie zapomnialy
nie zapominamy
a co to są wrapsy ?
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
to nieprawda !!!
nigdzie nie ma takich informacji !!!
alergia dziecka nie jest uzależniona od diety matki w ciąży jak i po porodzie !!!!
trąbi się o tym już na każdej konferencji pediatrycznej, gdziekolwiek się nie pójdzie, ze jakiekolwiek unikanie pokarmu przez matki w czasie ciązy jak i w czasie karmienia piersią nie zmniejsza ryzyka alergii !!!
nie można dziecka nabawić skazy białkowej, jak ją ma to będzie miało, a nie dostanie dlatego, że matka będzie piła mleko i jadła nabiał !!!
nie pozbywajcie się dziewczyny źródła wapnia i białka, bo dzieciaczki muszą mieć z czego rosnąć, a i nam w ciąży niezbędne są aminokwasy, wapń itp.
myśicie że dlaczego tak nas ciągnie do mleka teraz ??? organizm głupi nie jest i sam się domaga tego czego mu potrzeba !!!!

no to napisałam !
zrobicie z tym co chcecie !
zapamiętam
a i Andziot zapomniałam Ci napisać, że super jest to zdjęcie maskotek i główki Zosieńki

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-04, 16:04   #3554
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
powiem Wam dziewczyny, że u mnie dziś była babka z ZUSu skontrolowac mnie, czy w domu siedzę a jakbym była w sklepie? przecież na zwolnieniu nie mam wpisane 1-musi leżeć, tylko 2-możne chodzić
jestem w szoku! a coś mówiła, o coś pytała?
ciekawe czy zus sam z siebie kontroluje, czy na wniosek pracodawcy czy w odpowiedzi na jakiś życzliwy donos

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 16:04   #3555
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

zrobimy co chcemy i bedziemy jadly kapustę kiszoną popijaną mlekiem

Stary 2011-02-04, 16:07   #3556
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie podobno po ciazy dobrze jest sobie takie gatki kupic orientowałyście sie juz??
Ja zamierzam zakupić pas poporodowy, to jakieś grosze kosztuje, a ściąga brzuchol. I do tego ćwiczenia

mimbi Nie jedyna
My też nie zamierzamy chrzcić, a przynajmniej nie w kościele katolickim. Może jak sami się ogarniemy z religią, to ochrzcimy w jakimś kościele... Bo na razie jesteśmy w zasadzie wierzący, ale nie katolicy.
Gorzej z rodziną, bo wszyscy katolicy i nie wiadomo jak zareagują...

Zdrzemnęłam się, mam nadzieję, że się nie rozłożę...
A tż nadal w pracy... Ja nie wiem, miał z domu pracować, a codziennie teraz jeździ do wydawnictwa i po 10 godzin go nie ma

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 16:10   #3557
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
jestem w szoku! a coś mówiła, o coś pytała?
ciekawe czy zus sam z siebie kontroluje, czy na wniosek pracodawcy czy w odpowiedzi na jakiś życzliwy donos
tylko w drzwiach stała i kazała mi podpisać jakiś dokument, że zastała mnie w domu. miła babka i nic więcej w sumie nie mówiła, ani żadnych uwag w moją stronę ani nic.

z tego, co wiem zus sam z siebie kontroluje. ale głupota, żeby kobiety w ciąży sprawdzać. rozumiem chorobowe czy coś, jak ktoś przebywa długo..

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja zamierzam zakupić pas poporodowy, to jakieś grosze kosztuje, a ściąga brzuchol. I do tego ćwiczenia

mimbi Nie jedyna
My też nie zamierzamy chrzcić, a przynajmniej nie w kościele katolickim. Może jak sami się ogarniemy z religią, to ochrzcimy w jakimś kościele... Bo na razie jesteśmy w zasadzie wierzący, ale nie katolicy.
Gorzej z rodziną, bo wszyscy katolicy i nie wiadomo jak zareagują...

Zdrzemnęłam się, mam nadzieję, że się nie rozłożę...
A tż nadal w pracy... Ja nie wiem, miał z domu pracować, a codziennie teraz jeździ do wydawnictwa i po 10 godzin go nie ma
ale ślub kościelny macie, tak

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-04, 16:10   #3558
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
jestesmy z Tż 4lata, mielismy sie pobrac za rok moze dwa ale jak juz zawszlam w ciaze zrobilismy to szybciej. Chcialabym zeby nam ksiadz nie robil problemu i ochrzcil dziecko przy okazji chetnie bym wziela slub koscielny
a i moi rodzice wyjezdzaja zagranice i ze wzgledu na nich z chrzcinami poczekamy troszke, ale max do pol roku.

W takiej sytuacji to w ogóle nie powinien robić problemów Tym bardziej, że chcecie wziąć ślub kościelny. Moja znajoma miała tylko cywilny i dopiero, gdy była w ciąży to wzięli kościelny. Piękna uroczystość
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 16:14   #3559
andziot
Zakorzenienie

cucciola79, volisa cudne brzuszki zgrabniutkie mamusie !!!
24kasia86 my Zosię chrzciliśmy jak mała miała 10 miesięcy, bo cała rodzina gdzie indziej i zeby zgrac chrzestna i chrzestnego i babcie to tak jakoś zeszło że ochzciliśmy ją w wielkanoc dopiero, ale nikt nam nic nie powiedział, teraz też nie wiem jak wyjdzie ...

drzemkę półtoragodzinną zaliczyłam
teraz idem zjeść fitnesy z mleczkiem

Stary 2011-02-04, 16:17   #3560
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
--

My mamy cywilny i o koscielnym nie bylo mowy.
Nawet na religie nie chodzilam, tylko na etyke, wiec jestem konsekwentna w tym, co robie. Co oczywiscie nie znaczy, ze w jakikolwiek sposob deprecjonuje ludzi wierzacych - co to to nie. Uwazam, ze kazdy ma prawo do swoich pogladow i calej reszcie wara od tego. Chce chrzcic, to chrzci, nie to nie. I juz.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 16:17   #3561
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogę zaprzeczyć, aczkolwiek to tak trochę wyszło samo...

Tzn. chrzestny tż jest księdzem i inaczej by się w ogóle nie pojawił... Poza tym oboje jesteśmy po bierzmowaniu i dopiero potem się rozminęliśmy z kościołem katolickim. No i tż chciał, bo to tradycja, bo zawsze marzył o takim ślubie bla bla bla no i dałam się przekonać.

Ale szczerze to ten ślub tylko dodatkowo mnie zniechęcił do kościoła katolickiego

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-04, 16:20   #3562
the_sania
Wtajemniczenie

a ja idę zjeść prince polo orzechowe XXL

btw. powiedzcie mi jest duża różnica pomiędzy 23tyg a teraz 25tygodniem?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (52,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b.jpg (57,7 KB, 35 załadowań)

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-04, 16:23   #3563
andziot
Zakorzenienie

powiem Wam że dla mnie kościół i wiara to dwie różne sprawy !!!

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:

btw. powiedzcie mi jest duża różnica pomiędzy 23tyg a teraz 25tygodniem?
pępuszek Ci się pomniejszył
rośnie, rośnie nie da się ukryć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 16:25   #3564
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
powiem Wam że dla mnie kościół i wiara to dwie różne sprawy !!!

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

pępuszek Ci się pomniejszył
rośnie, rośnie nie da się ukryć
Dla mnie też A chrzest to kościół. Dlatego nie chrzcimy.
Ale wiarę w Boga i wartości moralne chcemy Edzikowi wpoić

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-04, 16:25   #3565
principessina
Zakorzenienie

dorkabl tez bym poszla na mikrodermabrazje, mam taka brzydka cere i pozostalosci po tradziku, niestety u mnie robi ja tylko dermatolog plastyk i to kosztuje, kosmetyczki nie wykonuje tego tupu zabiegow szkoda...poczekam juz az pojade sobie do Pl, nie wiem kiedy, no ale chyba sie doczekam

Dziewczyny wymienilam spodenki na fioletowe i jak?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6595.jpg (75,9 KB, 17 załadowań)
Stary 2011-02-04, 16:29   #3566
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczyny wymienilam spodenki na fioletowe i jak?
super !!!!!!!!!!
i jak sweterek pasuje

Stary 2011-02-04, 16:34   #3567
the_sania
Wtajemniczenie

no właśnie tak miałam nadzieję, że mi się zdaje, że pępek się zmniejszył, ale jednak :P

a co kościoła to kurde powiem Wam, że my też mamy ten kościelny, bo zawsze o takim marzyłam i nawet w trakcie ceremonii przemawiało do mnie to wszystko. ale na co dzień nie chodzimy do kościoła, najchętniej moje dziecko wychowywałabym w innej wierze albo w ogóle ateistycznie, ale ... może i jestem głupia, ale przejmuję się tym, co będą mówić inni. np. moi dziadkowie ciągle wypominają to, że do kościoła nie chodzimy. no i w ogóle boję się tego, że mojemu dziecku będą dokuczać z tego powodu. albo jak pomyślę, że nie będzie ochrzczone to też tak dziwnie. niby nie wierzę w Boga, ale tak mi będzie dziwnie....... bez chrztu. z TŻ się mało za głowę nie złapaliśmy, jak jego mama powiedziała na wieść o tym, że ciąża zagrożona w 18tyg, że mamy zdrowaśki odmówić

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dla mnie też A chrzest to kościół. Dlatego nie chrzcimy.
Ale wiarę w Boga i wartości moralne chcemy Edzikowi wpoić
mój Mąż na Twój post "no i za***iście! napisz jej, że ma jaja ze stali"

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-04, 16:35   #3568
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

the sania jaki piękny
taki kształtny o jaaa ale ci zazdroszczę
jest różnica i pępek robi się coraz bardziej płaski

co do religii to moi rodzice są wierzący i wychowali nas również w takiej atmosferze. ale keidy mieliśmy po te 16 lat to zawsze była rozmowa i nie musieliśmy chodzić na msze co niedzielę. ja nie chodziłam do kościoła prawie 3 lata a jak czuję taką potrzebę to idę nie z przymusu wyklepać regułki na mszy tylko pomyśleć zreflektować się.

Edytowane przez vanes
Czas edycji: 2011-02-04 o 16:38
Stary 2011-02-04, 16:37   #3569
principessina
Zakorzenienie

the_sania ale masz extra brzuszekkkkk piekny kurcze moj jest taki jakis dziwny, szpiczasty i grubasny i jak pyza wygladam
Stary 2011-02-04, 16:42   #3570
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

princi nie przesadzajmy
może ferrero rocher ktoś chce?? mmm pycha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGShow.php.jpg (15,0 KB, 2 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości