|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
![]() co prawda zamierzam karmić tylko piersią ale wiadomo, że może się przydać w razie czego a co chcesz o nim wiedzieć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
a rodzinne to od kogo i ile jednorazowo czy co miesiac?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Raczkowanie
|
tak becikowe jest z tego ośrodka i rodzinne też powinno być z tego ośrodka i powinno być wypłacane co miesiąc
Edytowane przez kinga2710 Czas edycji: 2011-02-04 o 16:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Wtajemniczenie
|
a to becikowe to jest od panstwa ? rozumeim ze jedno becikowe tlyko przysluguje nie tak jak w niektorych miejscah ze i to becikowe od panstwa i jescze miasto cos funduje
|
![]() ![]() |
![]() |
#2225 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a jak zamawiam na D O Z.pl to jak odbieram zakupy w aptece to co podajecie swoje dane -dowód czy co -by te zakupy odebrać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() również piękny brzuszek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Zadomowienie
|
Jest becikowe od panstwa 1000zl, ktore dostaje kazda mama. Nalezy miec wlasnie to zasiwadczenie od gine prowadzacego i pesel dziecka, zeby sie o nie ubiegac. Drugie becikowe w wys rowniez 1000zl przysluguje tylko w niektorych miastach i dostaje sie je na podstawie zarobkow obojga rodzicow. Jest rowniez zasilek, ale to juz dochod wszystkich w domu nie moze przekraczac 500zl z czyms.
Dowiedzialam sie tez jak to jest w koncu z tym taciezynskim. No wiec wiadomosci z pierwszej reki, bo maz szwagierki wlasnie sobie to zalatwil. Urlop taciezynski w tym roku trwa tydzien i nalezy o niego poprosic nie pozniej niz tydzien przed wybraniem i pracodawca nie moze odmowic przyznania go. W przyszlym roku beda to 2 tyg i nie mozna go wziac pozniej niz przed ukonczeniem 1 roku przez dziecko. No i jest platny 80% czyli jak l4. Jest tez opiekunczy, ale to juz zalezy od ginekologa czy go wyda czy nie i trwa 2 tyg i tez jest platny 80%. Co do meza to ma zlamanie w srodstopiu,a dokladnie z boku stopy. I teraz najlepsze. Z pracy zawiezli go do szpitala, w ktorym nie wiedziec czemu nie zalozyli mu gipsu, tylko kazali isc do lekarza rodzinnego, ktory mial wypisac skierowanie do ortopedy i dopiero ten ortopeda moze zalozyc gips. Dali mu tylko szyne i zwykly bandaz. No wiec maz dzis dowiedzial sie, ze w tym wlasnie szpitalu przyjmuje jakis lekarz, ktory moze mu ten gips zalozyc. No to pojechal i co sie okazalo, ze dzis nie ma tego lekarza, ktory mu wczoraj zakladal szyne, a inny mu niczego nie moze zrobic, bo to tamten zaczal leczenie i tylko on moze je kontynulowac. Na co maz to co ma przez weekend teraz skakac na jednej nodze, ktora jest jedynie usztywniona szyna, a bandaz juz mu sie zaczyna luzowac? Nic nie powiedziala baba jedna i kazala mu wrocic w poniedzialek i szukac tego lekarza. No wkurzylam sie jak diabli, bo kuzwa nie dosc, ze bzdura jakas dla mnie jest, zeby najpierw jechac do rodzinnego, ktory ma dac skierowanie i chyba potwierdzic to zlamanie? i dopiero pozniej szukac lekarza, ktory mu ten cholerny gips zalozy. I najlepsze, ze chcielismy jechac do innego szpitala, gdzie by mu od reki ten gips dali, ale tam powiedziano nam, ze jak juz zaczal leczenie w tamtym to juz go nie przyjma ![]() Kurka mowie Wam, ze juz jestem tym wszystkim mega zmeczona. Dzis ostro dal mi w dupe ten wypad na zakupy, zamiast odpoczac to musialam przy mezu porobic, bo sobie nawet herbaty przyniesc nie moze. Pozniej sie polozylam, bo juz mi kregoslup wylazil i stopy tak napuchly, ze az mi sie sina skora zrobila i piekla. I sie wkurzylam i ide we wtorek i mowie gine, ze ma mnie pokroic w przyszlym tyg, bo nie wyrobie. No fizycznie nie dam rady, a skoro juz zaczynam powoli 38tydz czyli teoretycznie ciaza juz donoszona to nie widze potrzeby, zeby czekac. |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Wtajemniczenie
|
Jok3r ty to sie nameczysz z tymi swoimi chlopakami
![]() aa wlanise co do tego becikowego to wiem tlyko chialm zapytac Kingi bo ona blisko mieszk aczy u nas sa 2 czy jedno |
![]() ![]() |
![]() |
#2228 | |||
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam dzisiaj kilka pierdółek, w sumie to takie ostatnie rzeczy,
wanienkę, termometr do wanienki, pokrowiec na przewijak, zamówiłam sobie sterylizator, prawie wszystko już mam ![]() w poniedziałek zamówię wózek i fotelik, została mi w sumie tylko apteka do odwiedzenia ![]() oczywiście przydało by się kilka fajnych gadżetów, ale to takie zakupy bez których można się obejść, jak np. huśtawka ![]() Cytat:
![]() ale wogóle nie widziałaś tego wózka? czy nie widziałaś go w tym kolorze? Cytat:
złożył nam prawie wszystkie wózki w sklepie, i strasznie go fascynowało to, że niektóre tak mało miejsca zajmują ![]() a najlepsze że mnie to wogóle nie interesowało, ale jakoś to do niego nie docierało ![]() Cytat:
ale w moim mieście jest tylko jeden porządny sklep z wózkami, i właśnie tam sprowadzili ten wózek, więc podejrzewam, że będzie się dobrze sprzedawał, i go zobaczę wkrótce na ulicy
![]() |
#2229 |
Zakorzenienie
|
Jok3r coś mi nie pasuje. Jak go przywieźli "z wypadku" z pracy to powinni od razu założyć gips, bo jak idziesz ze skierowaniem do ortopedy to wtedy czekasz :/
A był ubezpieczony w pracy?? w sensie jakieś pzu czy cóś?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja pieke buleczki pszenno-razowo-zytnie z dynia i siemieniem lnianym ![]() zastanawiam sie nad zarejestrowaniem w doz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Zakorzenienie
|
wrrr ale mnie mój TŻ wkurza !!
![]() ![]() ![]()
#2232 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ostatnio mało się udzielam ale to dlatego, że nie mam czasu. Mój tato we wtorek pojechał do szpitala żeby wstawili mu bajpasy w nogę. Jeżdżę do niego jak najczęściej ale leży on w mieście oddalonym o 50 km więc trochę czasu mi to zajmuje. Cytat:
Bosti Wszystkiego Najlepszego i przede wszystkim lekkiego porodu ![]() Zaba u mojego brata była lepsza sytuacja. Gdy wpadli z dzieckiem postanowili wziąć tylko cywilny. Proboszcz pomarudził ale dał im chrzest dla synka. Później co roki bali się go przyjmować po kolędzie bo zawsze marudził im o ślubie kościelnym. Sześć lat później przyszedł im na świat drugi syn i wtedy dopiero księżulek się wykazał. Mały miał już ponad rok a on nadal nie chciał go ochrzcić bo powiedział, że jak nie ma ślubu chrztu też nie będzie. Myśleli, żę ksiądz zmięknie ale niestety nie. W jeden dzień brali ślub kościelny i chrzcili dziecko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie mam zamiaru stosować Oliatum, jeśli nie będzie takiej konieczności ![]()
![]() |
#2235 |
Zadomowienie
|
jest teraz taki wybor kosmetykow dla dzieci ze nie trzeba od razu rzucac sie na oilatum ktore po pierwsze jest drogie po drugie nie jest dla wszytskich dzieci dobre
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 |
Zadomowienie
|
prunelle dziękuje
![]() ![]() emilia gratuluję 38 tc!! teraz już masz maxymalnie z górki.. zazdroszczę ![]() bosti wszystkiego najlepsiejszego!!! ![]()
#2237 |
Zakorzenienie
|
Ale się dziś objadłam.
Fotę brzucha z rana cyknęłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Zadomowienie
|
bostii
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Zadomowienie
|
Olusia jaki ty masz malutki brzusio. Chudzinka taka jesteś
![]() Kurcze dziewczyny dopadły mnie hemoroidy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2240 |
Wtajemniczenie
|
odnośnie kosmetyków to już zdecydowałam, Hipp
![]() tutaj macie broszurę o całej serii, składy opisy itp, no i wszystko od pierwszego dnia życia http://www.hipp.pl/fileadmin/brosz_kosm.pdf
#2241 |
Zakorzenienie
|
Jok3r paranoja z tymi szpitalami :/
Posterisan. Posterisan H też można. |
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() naturalne składy, bez chemii tak jak w J&J czy nivea itp ![]() też zamierzam stosować, zwłaszcza kremy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2244 |
Wtajemniczenie
|
dziś przyszedł mi wózek
![]() ![]() Biedny kurier wniósł na 4 piętro 2 pudła o łącznej wadze 25kg ![]() Dobrze, że nie trafiłam na jakiegoś co by kazał zejść po odbiór, ale wcześniej dzwoniłam na infolinię GLS i się upewniłam, że kurier ma obowiązek wnieść pod drzwi i już w razie co miałam gadkę przygotowaną ![]() a i zamówiłam u tego samego sprzedawcy butelkę Canpol Lovi bez BPA z aktywnym, dynamicznym smoczkiem cokolwiek by to znaczyło ![]()
#2245 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() na hemoroidy torebkę z zaparzonej herbaty przyłóż (wsadź po prostu między pośladki ) i podmywaj się wyciągiem z kory dębu bądź płynem do higieny intymnej z korą dębu ![]() n.ik.a gosiawolna chyba rozmiarowo mamy podobne brzuszki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Zadomowienie
|
Dziękuję wam bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-02-04 o 18:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2248 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() super ![]() Cytat:
czyżby nam się szykował pierwszy poród ![]() ![]() wikakika tego chyba nie jest w stanie ci nikt powiedzieć jednym biust urośnie dwa rozmiary a innym o rozmiar, ja kupie rozmiar większy Cytat:
mój kocur też na moim brzuchu uwielbia spać, lub obok się kładzie, ciekawe czym to jest spowodowane ![]() laseczka podajesz imię i nazwisko Cytat:
![]() ![]() Olusia jaki malusi ![]()
![]() |
#2250 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() nie rozumiem po co niektóre z was kupują odrazu Oilatum ![]() właśnie córcia mojej kolezanki, która ma miesiąc dostała trądziku niemowlęcego i kąpała ją w Oilatum od początku i teraz juz na nią nie dziala. musi teraz cudować z innymi płynami, maściami i takie tam i dostala opieprz od pediatry po co stosowala taki kosmetyk od 1 dnia życia jeśli to nie było konieczne. a mała teraz biedna sie drapie i cierpi. to jest preparat do kapieli leczniczej - przynajmniej pod taka nazwa figuruje i obawiam sie, ze skora traktowana od poczatku takimi preparatami uwrazliwi sie i potem zle bedzie znosic inne plyny czy szampony... wiec przy wysypce, czy zapaleniach skory tak, ale do codziennej kąpieli nie... i ona mimo tej wysypki tez ma nie kąpać małej codziennie w nim tylko co drugi dzień ![]() emilia mam dosłownie to samo, dzisiaj cały dzień bóle jak na @, twardnieje i normalnie czuje jak mała chce ze mnie wyjsc ,nie wiem o co chodzi. ale chyba szybciej urodze niz mi sie wydaje ![]() mirabilka twój mąz nie jest czasem moim mężem? ![]() kurde identyczna sytuacja jest u nas hehe, moj wrocil po 18 i juz go nie ma. pojechal na budowe ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-04 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.