Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-04, 16:44   #2221
deneb3
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
dziewczyny macie zgrabne brzuszki a ja mam wrażenie ze mam taki mega

macie któryś? Który polecacie?
http://allegro.pl/laktator-philips-a...438101948.html

http://allegro.pl/tommee-tippee-lakt...438479122.html

przyszły materiały i katalog do wózka przez weekend wybierzemy wzór i wreszcie go zamówimy.
Dzisiaj znowu cały dzień coś podjadam
ja mam Tomme Tippee laktator
co prawda zamierzam karmić tylko piersią ale wiadomo, że może się przydać w razie czego

a co chcesz o nim wiedzieć?
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 16:46   #2222
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
no więc musisz iśc do gminnego ośrodka pomocy społecznej w Twoim wypadku do tego co jest na helenowskiej przy tym ośrodku zdrowia i poprosić o druczek do wystawienia przez lekarza prowadzącego oświadczenia od kiedy masz prowadzona ciąże z tym druczkiem do swojego lekarza idziesz i on tam ci wypełnia to wszystko po tym musisz po urodzeniu mieć akt urodzenia oraz a i musisz odrazu złożyć papiery o rodzinne a do rodzinnego musisz miec ze skarbówki zaświadczenie o dochodach za zeszły rok swój i taty dzidzi
czyli dostaje becikowe od tego osrodka na helenowskeij?

a rodzinne to od kogo i ile jednorazowo czy co miesiac??
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 16:49   #2223
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
czyli dostaje becikowe od tego osrodka na helenowskeij?

a rodzinne to od kogo i ile jednorazowo czy co miesiac??
tak becikowe jest z tego ośrodka i rodzinne też powinno być z tego ośrodka i powinno być wypłacane co miesiąc

Edytowane przez kinga2710
Czas edycji: 2011-02-04 o 16:51
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 16:58   #2224
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
tak becikowe jest z tego ośrodka i rodzinne też powinno być z tego ośrodka i powinno być wypłacane co miesiąc
a to becikowe to jest od panstwa ? rozumeim ze jedno becikowe tlyko przysluguje nie tak jak w niektorych miejscah ze i to becikowe od panstwa i jescze miasto cos funduje
Stary 2011-02-04, 17:18   #2225
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
a teraz muszę niestety spadać do sprzątania. mam dziś urodziny, o 17 przyjadą rodzice i będzie taka mała imprezka, tak wiec muszę ją przyszykować
100 LAT !!!

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
nie odpisze kazdej z was chociaz bardzo bym chciala, znowu jetsem zabiegana z tym remontem dobija mnie to wszystko ale to juz ostatki są także kwestia dni i bedzie cacy miesznko, no a meble po walentynkach, pochwale wam sie jaka aukcje wygrałam http://allegro.pl/show_item.php?item=1427873891
dzisiaj przyszedł i spodnie są nówki, a bluza taka jak każdy ciuszek po praniu jestem mega zadowolona bo mam go za 7,30 a czaiłam się na niego w h&m za bodajże 59 zł.. jak dobrze,że nie kupiłam
śliczny komplecik

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Ja byłam wczoraj w DOZie po kosmetyki dla Konradka i rzeczy dla mnie do porodu i zrobiłam mega zakupy,zapłaciłam 300zł,a kupiłam:

1)Sudocrem, krem antyseptyczny dla dzieci
2)Aspirator do nosa, Frida,
3)Penaten, oliwka w żelu zapobiegająca rozstępom
4)Disnemar, woda morska do nosa dla dzieci
5)Gilbert NaCl 0.9%, 5ml, fizjologiczny roztwór soli
6)Kompresy gazowe jałowe, 17 nitkowe, 5 x 5, (8 warstwowe)
7)Liść maliny, herbatka ziołowa
8)AA Mama i ja krem przeciw rozstępom
9)Bella, podkłady higieniczne, Mamma
10)Johnson's baby płyn do mycia 3 w 1, 500 ml
11)Penaten, krem ochronny przed zimnem i wiatrem, 75 ml
12)JOHNSON’S Baby Mleczko intensywnie pielęgnujące
13)Majtki jednorazowe siatkowe

Chyba niczego nie pominęłam
ale zaszalałaś . dzięki za listę dopisałam sobie do przechowalni herbatę z liści malin,kompresy jałowe i sól fizjologiczna

a jak zamawiam na D O Z.pl to jak odbieram zakupy w aptece to co podajecie swoje dane -dowód czy co -by te zakupy odebrać

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Hey mamusie
od rana prasowałam ubranka dziecięce - w końcu się z tym uporałam oczywiście musieliśmy kupić deskę do prasowania bo poprzednią przy prasowaniu pieluch złamałam haha siła mnie rozpiera

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
czesc ciężarowki
smarujecie tyle tych postów,że nawet nie da rady nadrobić w 1 dzień
na początku przeczytałam,że jedna mama będzie miała tak jak ja syna Tymka

wracam po ciężkiej grypie,pobycie w szpitalu.. szkoda pisać.Nigdy nie chorowałam a jak mnie dopadło to 2 tyg z życia wyjęte.

Ja już doczekałam 34 TC.Czuję się super,czasem zgaga dopadnie albo jakieś skurcze,ale wszystko do przezycia.Zaliczyliśmy też wczoraj wizytę i Usg.Nasz mały wielki człowiek waży ok 2200.Wszystko oki.Fajnie było podglądać Tymka jak szaleje w brzuchu

Co do wyprawki to rzeczy kosmetyczne i do porodu mam,inne typu łóżeczko miałam wcześniej.Wczoraj rozłożyłam łóżeczko i dzis układam ubranka.Torby nie pakuję jeszcze do szpitala,bo się jeszcze do szpitala nie wybieram
to super ze już w domku i zdrowa

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
z zaległości to tak

a ja wałśeni rozpakowałam paczke z all i wszytko ok tylk ozamiast sliniaczka gratis dostałam czapeczke no ale to i to malo znaczace dodatkowo dali mi kupoin na nastepne zakupy ze dostane jakis gadzet jak kupie za 65 zł a wszytkie rzeczy zamowione zgodne z zamowieniem nowe sliczne a pieluszki flanelowe poprostu rewelacja !!!
zamówielam u nich:
-kocyk Drewex do wózka (na zdjeciu)
-poduszke klin
-poszewke na nia
-babyono okrycie kapielowe 100x100
-łyczeke do leków
-zakraplacz do lekoów
-gruszke do noska
-pieluszki flanelowe jednokoloorwe
-podklady poporodowe bella
-nakładki na sedes do szpitala
-podkłąd na łózeczko pod przescieradlo canpol

dodatkowo załaczam zdjeice brzuszka 35tc
brzuszek śliczny

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
skoro wszystkie daja to i ja tez dam ;p polowa 30 tc
również piękny brzuszek . ja mam większy

Cytat:
he ja na szczęście mam już wszystko poprasowane czeka sobie wszystko poukładane w szafce
dzisiaj kończy się aukcja łóżeczka które mam nadzieje że uda mi się wygrać za jak najniższą cenę trzymać kciuki a i pytanko co myślicie o tym wózku http://allegro.pl/super-wozek-renomo...436692565.html

a i jeszcze zastanawiam się nad ty nosidełkiem http://allegro.pl/nosidelko-baby-neo...427662737.html
wózek mi osobiście się nie podoba, ale nosidełko super - ja planowałam kupić ale na szczęście tego nie zrobiłam bo dostaliśmy od siostry tż i już kupować nie musimy

Cytat:
wstawiam link dla dziewczyn które tak jak ja buszują po allegro za ciuszkami tu akurat zestaw dla dziewczynki http://allegro.pl/megapaka-dla-dziew...437517572.html http://allegro.pl/megapaka-dla-dziew...437518680.html
śliczne i niedrogie ale ja na allegro już ciuszków nie kupuję , bardziej opłaca mi się w lumpku, a ogólnie powoli kończę kupowanie ciuchów(miejsca w szafie brak ) bo mam ich masę a dzieci tak szybko rosną i pewnie nie zdążę wszystkiego założyć

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
oba moim zdaniem fajne . trudny wybór ... ja kupiłam Lovi , ale to dlatego ze miałam okazję od koleżanki nówka bo ona w ogóle nie używała bo nie miała pokarmu i kupiła nowy a mi sprzedała za 20 zł więc się udało

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 17:19   #2226
Jok3r
Zadomowienie

Jest becikowe od panstwa 1000zl, ktore dostaje kazda mama. Nalezy miec wlasnie to zasiwadczenie od gine prowadzacego i pesel dziecka, zeby sie o nie ubiegac. Drugie becikowe w wys rowniez 1000zl przysluguje tylko w niektorych miastach i dostaje sie je na podstawie zarobkow obojga rodzicow. Jest rowniez zasilek, ale to juz dochod wszystkich w domu nie moze przekraczac 500zl z czyms.

Dowiedzialam sie tez jak to jest w koncu z tym taciezynskim. No wiec wiadomosci z pierwszej reki, bo maz szwagierki wlasnie sobie to zalatwil. Urlop taciezynski w tym roku trwa tydzien i nalezy o niego poprosic nie pozniej niz tydzien przed wybraniem i pracodawca nie moze odmowic przyznania go. W przyszlym roku beda to 2 tyg i nie mozna go wziac pozniej niz przed ukonczeniem 1 roku przez dziecko. No i jest platny 80% czyli jak l4. Jest tez opiekunczy, ale to juz zalezy od ginekologa czy go wyda czy nie i trwa 2 tyg i tez jest platny 80%.

Co do meza to ma zlamanie w srodstopiu,a dokladnie z boku stopy. I teraz najlepsze. Z pracy zawiezli go do szpitala, w ktorym nie wiedziec czemu nie zalozyli mu gipsu, tylko kazali isc do lekarza rodzinnego, ktory mial wypisac skierowanie do ortopedy i dopiero ten ortopeda moze zalozyc gips. Dali mu tylko szyne i zwykly bandaz. No wiec maz dzis dowiedzial sie, ze w tym wlasnie szpitalu przyjmuje jakis lekarz, ktory moze mu ten gips zalozyc. No to pojechal i co sie okazalo, ze dzis nie ma tego lekarza, ktory mu wczoraj zakladal szyne, a inny mu niczego nie moze zrobic, bo to tamten zaczal leczenie i tylko on moze je kontynulowac. Na co maz to co ma przez weekend teraz skakac na jednej nodze, ktora jest jedynie usztywniona szyna, a bandaz juz mu sie zaczyna luzowac? Nic nie powiedziala baba jedna i kazala mu wrocic w poniedzialek i szukac tego lekarza. No wkurzylam sie jak diabli, bo kuzwa nie dosc, ze bzdura jakas dla mnie jest, zeby najpierw jechac do rodzinnego, ktory ma dac skierowanie i chyba potwierdzic to zlamanie? i dopiero pozniej szukac lekarza, ktory mu ten cholerny gips zalozy. I najlepsze, ze chcielismy jechac do innego szpitala, gdzie by mu od reki ten gips dali, ale tam powiedziano nam, ze jak juz zaczal leczenie w tamtym to juz go nie przyjma No po prostu zabic to za malo.

Kurka mowie Wam, ze juz jestem tym wszystkim mega zmeczona. Dzis ostro dal mi w dupe ten wypad na zakupy, zamiast odpoczac to musialam przy mezu porobic, bo sobie nawet herbaty przyniesc nie moze. Pozniej sie polozylam, bo juz mi kregoslup wylazil i stopy tak napuchly, ze az mi sie sina skora zrobila i piekla. I sie wkurzylam i ide we wtorek i mowie gine, ze ma mnie pokroic w przyszlym tyg, bo nie wyrobie. No fizycznie nie dam rady, a skoro juz zaczynam powoli 38tydz czyli teoretycznie ciaza juz donoszona to nie widze potrzeby, zeby czekac.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 17:25   #2227
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Jok3r ty to sie nameczysz z tymi swoimi chlopakami jestes bardoz dzielna i sprytna

aa wlanise co do tego becikowego to wiem tlyko chialm zapytac Kingi bo ona blisko mieszk aczy u nas sa 2 czy jedno

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 17:25   #2228
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja kupiłam dzisiaj kilka pierdółek, w sumie to takie ostatnie rzeczy,
wanienkę, termometr do wanienki,
pokrowiec na przewijak,
zamówiłam sobie sterylizator,

prawie wszystko już mam
w poniedziałek zamówię wózek i fotelik,

została mi w sumie tylko apteka do odwiedzenia

oczywiście przydało by się kilka fajnych gadżetów, ale to takie zakupy bez których można się obejść, jak np. huśtawka

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
iiza to ja zamówiłam grandera morski+róż, mam go mieć w przyszłym tyg. nie mogę się doczekać nie widziałam go nawet na żywo, bo w woj. śląskim nie ma żadnego sklepu z wózkami tutek. kupiłam go zupełnie w ciemno, kierując się opisem i fotkami. bardzo spodobało mi się też to połączenie kolorystyczne morski i róż - takie niecodzienne jeszcze nie widziałam takiego na ulicach
ahhh
ale wogóle nie widziałaś tego wózka? czy nie widziałaś go w tym kolorze?

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
gosikk_s kurcze to nie fajnie bo ja właśnie szukam wózka, który po złożeniu stelaża zmieści się do bagażnika małego samochodu. Chodzi szczególnie o mój, bo ja mam seicento co prawda w domu jest jeszcze renault clio - ale ja więcej jeżdżę tym mniejszym, bo w mieście wszędzie sie wcisnę.
A może jak pojade oglądac wózki spodoba mi się jakiś inny- ze mną to nigdy nic nie wiadomo
ja jak byłam szukać wózka to trafiła do takiego sklepu gdzie sprzedawca miał fioła na punkcie składanie stelaża wózka,
złożył nam prawie wszystkie wózki w sklepie,
i strasznie go fascynowało to, że niektóre tak mało miejsca zajmują

a najlepsze że mnie to wogóle nie interesowało, ale jakoś to do niego nie docierało

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
ja na początku napaliłam się na xlandera, ale jak mu się przyjrzałam bliżej to odpadł, bo ma spacerówkę tylko w jednym kierunku i dosyć ciężki
widziałam na żywo właśnie ten fiolet i róż też jest fajny (oczywiście dla dziewczynek) a tego szary lila nie widziałam

a i chyba mało jest tych wózkow na ulicy, ja nie widziałam żadnego a mam manię wpatrywania się jak jakaś mamusia idzie
ja też jeszcze nie widziałam tego wózka na ulicy,
ale w moim mieście jest tylko jeden porządny sklep z wózkami,
i właśnie tam sprowadzili ten wózek,
więc podejrzewam, że będzie się dobrze sprzedawał,
i go zobaczę wkrótce na ulicy
Stary 2011-02-04, 17:37   #2229
aja1
Zakorzenienie

Jok3r coś mi nie pasuje. Jak go przywieźli "z wypadku" z pracy to powinni od razu założyć gips, bo jak idziesz ze skierowaniem do ortopedy to wtedy czekasz :/
A był ubezpieczony w pracy?? w sensie jakieś pzu czy cóś??

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 17:43   #2230
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
e tam ja jem wszystko, sery pleśniowe, ryby wędzone i inne 'niezdrowe' rzeczy
tylko po prostu nie chce mi sie do sklepu iść;P
w przyszlym tygodniu sobie zafunduje ;p
achh chyba, ze tak

a ja pieke buleczki pszenno-razowo-zytnie z dynia i siemieniem lnianym

zastanawiam sie nad zarejestrowaniem w doz
Stary 2011-02-04, 17:47   #2231
Mirabilka
Zakorzenienie

wrrr ale mnie mój TŻ wkurza !! masakra . Przychodzi z pracy o 17 - zje obiad ( pół godz) i idzie na budowę coś robić - wraca ok 21 ( i każdy dzień wygląda tak samo). Ja mu mówię, że może byśmy coś tam zrobili.. albo może być pomógł odkurzać dom albo umył auto bo wstyd już jeździć - to słyszę co? - ale ja nie leże do 12 w domu... wrrrrr dobrze, że mieszkam u swoich starszych bo jak mieszkalibyśmy u jego to bym już na nikogo nie mogła liczyć - rozumiem go, że chce szybko się wprowadzić no ale... to sobie pomarudziłam

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 17:47   #2232
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
achh chyba, ze tak

a ja pieke buleczki pszenno-razowo-zytnie z dynia i siemieniem lnianym

zastanawiam sie nad zarejestrowaniem w doz
opłaca się bardzo jeśli masz apteke DOZ w pobliżu gdzie możesz odebrać leki bez kosztów przesyłki
Stary 2011-02-04, 17:52   #2233
izunia233
Zadomowienie

Hej
Ostatnio mało się udzielam ale to dlatego, że nie mam czasu. Mój tato we wtorek pojechał do szpitala żeby wstawili mu bajpasy w nogę. Jeżdżę do niego jak najczęściej ale leży on w mieście oddalonym o 50 km więc trochę czasu mi to zajmuje.

Cytat:
Napisane przez agnieszkaanka Pokaż wiadomość
Witam,
Po zameldowaniu się tu kilka miesięcy temu odpuściłam udział w tym forum, bo tempo pisania jest tu tak duże że i tak nie nadrabiałam z czytaniem, nie mówiąc o pisaniu

Teraz weszłam tylko na chwilę sprawdzić czy są już jakieś dzieciaczki na świecie i gratuluję mamom narodzin! Mam nadzieję że wszystko jest ok z dziewczynkami

Przeczytałam tylko ostatnią stronę, tą aktualną i nie byłabym sobą gdybym nie wtrąciła swojego zdania . Do dziewczyn które zastanawiają się nad wyborem kosmetyków to najlepiej sprawdza się zestaw Oilatum do kąpieli i Sudocrem do dupki. Naprawdę, wieczorna kąpiel a właściwie oporządzenie dziecka po niej to tyle zabiegów, że nie ma sensu dodawać sobie jeszcze dodatkowego smarowania całego ciałka oliwką, zasypywania dupki posypkami itd. Tak poradziła mi położna na szkole rodzenia przy pierwszym dziecku i naprawdę to najlepszy zestaw. Oilatum natłuszcza skórkę podczas kąpieli i nie trzeba już smarować ciałka, tylko trzeba uważać przy wyciąganiu dziecka z wanienki, bo może się wyślizgnąć, a sudocrem najlepiej leczy wszelkie zaczerwienienia związane z odparzeniami. Przerabiałam przy córce różne wersje preparatów, bo często miała odparzenia.
Z marek położne nie polecają Johnson&Johnson bo bardzo uczulają, to też potwierdzam, moja kilkumiesięczna dzidzia dostała wysypki po oliwce.
To tyle, życzę zdrowia i szczęśliwych porodów
Mam nadzieję, że nie dostanę za to co napiszę po głowie ale muszę. Dziewczyny ja byłabym ostrożna ze stosowaniem Oilatum. Warto jest przeczytać ulotkę i zobaczyć jakie jest jego główne zastosowanie. Faktycznie podczas kąpieli fajnie nawilża ale przeznaczony jest do problemów skórnych typu Atopowe Zapalenie Skóry. Lepiej zacząć stosować łagodne kosmetyki bo gdy wystąpią u dzieciaczków problemy z AZS to Oilatum już nie pomoże ponieważ skóra będzie odporna na działanie kosmetyku.

Bosti Wszystkiego Najlepszego i przede wszystkim lekkiego porodu

Zaba u mojego brata była lepsza sytuacja. Gdy wpadli z dzieckiem postanowili wziąć tylko cywilny. Proboszcz pomarudził ale dał im chrzest dla synka. Później co roki bali się go przyjmować po kolędzie bo zawsze marudził im o ślubie kościelnym. Sześć lat później przyszedł im na świat drugi syn i wtedy dopiero księżulek się wykazał. Mały miał już ponad rok a on nadal nie chciał go ochrzcić bo powiedział, że jak nie ma ślubu chrztu też nie będzie. Myśleli, żę ksiądz zmięknie ale niestety nie. W jeden dzień brali ślub kościelny i chrzcili dziecko.
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 18:03   #2234
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że nie dostanę za to co napiszę po głowie ale muszę. Dziewczyny ja byłabym ostrożna ze stosowaniem Oilatum. Warto jest przeczytać ulotkę i zobaczyć jakie jest jego główne zastosowanie. Faktycznie podczas kąpieli fajnie nawilża ale przeznaczony jest do problemów skórnych typu Atopowe Zapalenie Skóry. Lepiej zacząć stosować łagodne kosmetyki bo gdy wystąpią u dzieciaczków problemy z AZS to Oilatum już nie pomoże ponieważ skóra będzie odporna na działanie kosmetyku.

ja też nie mam zamiaru stosować Oliatum,
jeśli nie będzie takiej konieczności
Stary 2011-02-04, 18:08   #2235
Ewelqa1985
Zadomowienie

jest teraz taki wybor kosmetykow dla dzieci ze nie trzeba od razu rzucac sie na oilatum ktore po pierwsze jest drogie po drugie nie jest dla wszytskich dzieci dobre
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 18:08   #2236
avikusia
Zadomowienie

prunelle dziękuje

emilia gratuluję 38 tc!! teraz już masz maxymalnie z górki.. zazdroszczę

bosti wszystkiego najlepsiejszego!!!

ur. 01.04.2011
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 18:12   #2237
Olusiaa_
Zakorzenienie

Ale się dziś objadłam.

Fotę brzucha z rana cyknęłam 30 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050221.jpg (126,8 KB, 50 załadowań)
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 18:14   #2238
Ewelqa1985
Zadomowienie

bostii wszytkiego najlepszego
Stary 2011-02-04, 18:17   #2239
izunia233
Zadomowienie

Olusia jaki ty masz malutki brzusio. Chudzinka taka jesteś

Kurcze dziewczyny dopadły mnie hemoroidy a wizyte mam dopiero 22. Wiecie może co można stosować na to dziadostwo?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 18:19   #2240
Ahtaga
Wtajemniczenie

odnośnie kosmetyków to już zdecydowałam, Hipp

tutaj macie broszurę o całej serii, składy opisy itp, no i wszystko od pierwszego dnia życia http://www.hipp.pl/fileadmin/brosz_kosm.pdf

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 18:19   #2241
Tity
Zakorzenienie

Jok3r paranoja z tymi szpitalami :/

Cytat:
Kurcze dziewczyny dopadły mnie hemoroidy a wizyte mam dopiero 22. Wiecie może co można stosować na to dziadostwo?
Posterisan. Posterisan H też można.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 18:23   #2242
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
odnośnie kosmetyków to już zdecydowałam, Hipp

tutaj macie broszurę o całej serii, składy opisy itp, no i wszystko od pierwszego dnia życia http://www.hipp.pl/fileadmin/brosz_kosm.pdf
Hipp są rewelacyjne
naturalne składy, bez chemii tak jak w J&J czy nivea itp

też zamierzam stosować, zwłaszcza kremy
Stary 2011-02-04, 18:24   #2243
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Jok3r paranoja z tymi szpitalami :/

Posterisan. Posterisan H też można.
iza z Posterisanem H to ostroznie tam jest steryd w skladzie nie wskazany w ciazy chyba ze lekarza zaleci
AVENOC Czopki lub masc z firym BOIRON moze byc stoswany w ciazy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 18:28   #2244
Ahtaga
Wtajemniczenie

dziś przyszedł mi wózek później porobię fotki

Biedny kurier wniósł na 4 piętro 2 pudła o łącznej wadze 25kg

Dobrze, że nie trafiłam na jakiegoś co by kazał zejść po odbiór, ale wcześniej dzwoniłam na infolinię GLS i się upewniłam, że kurier ma obowiązek wnieść pod drzwi i już w razie co miałam gadkę przygotowaną

a i zamówiłam u tego samego sprzedawcy butelkę Canpol Lovi bez BPA z aktywnym, dynamicznym smoczkiem cokolwiek by to znaczyło

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 18:28   #2245
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
trzyrazyi - mam wrażenie ,że brzuch tak mi strzelił do przodu ,że szok.. taki jakiś duży się zrobił...
a gdzie fota??

Cytat:
Olusia jaki ty masz malutki brzusio. Chudzinka taka jesteś

taaa, chudzinka, 70 kg już ważę

na hemoroidy torebkę z zaparzonej herbaty przyłóż (wsadź po prostu między pośladki ) i podmywaj się wyciągiem z kory dębu bądź płynem do higieny intymnej z korą dębu

n.ik.a
gosiawolna

chyba rozmiarowo mamy podobne brzuszki
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 18:31   #2246
izunia233
Zadomowienie

Dziękuję wam bardzo Od jutra zaczynam walkę z tym dziadostwem.
Stary 2011-02-04, 18:33   #2247
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
dziś przyszedł mi wózek później porobię fotki

Biedny kurier wniósł na 4 piętro 2 pudła o łącznej wadze 25kg

Dobrze, że nie trafiłam na jakiegoś co by kazał zejść po odbiór, ale wcześniej dzwoniłam na infolinię GLS i się upewniłam, że kurier ma obowiązek wnieść pod drzwi i już w razie co miałam gadkę przygotowaną

a i zamówiłam u tego samego sprzedawcy butelkę Canpol Lovi bez BPA z aktywnym, dynamicznym smoczkiem cokolwiek by to znaczyło
juz wczoraj pisalam morze ze kurier(moj maz pracuje w GLSie stad wiem) MA OBOWIAZEK wniesc przesylke poniewaz jest to opcja DOOR TO DOOR i nie wazne ile wazy przesylka nie dajcie sobie wmowic ze macie cos odebrac osobiscie albo ze Wam nie wniosa przesylki poniewaz to jest ich OBOWIAZEK

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2011-02-04 o 18:36
Stary 2011-02-04, 18:35   #2248
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Ale się dziś objadłam.

Fotę brzucha z rana cyknęłam 30 tc
malutki zgrabniutki
Stary 2011-02-04, 18:47   #2249
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
eirenne ooo lubie te wszystkie garnki chłopskie itp itd
ja jutro na obiad szpinak z makaronem i czosnkiem, uwielbiam
Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
u mnie dziś naleśniczki ze szpinakiem
pyszota

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
skoro wszystkie daja to i ja tez dam ;p polowa 30 tc

super

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość

ostatnie 2-3 dni ciągle, praktycznie przez cały czas pobolewa mnie brzuch i jest cały czas twardy i ciągnie do dołu, coś czuje że mój czas się zbliża.. Chyba w końcu zgłosze się do dyżurki po numer kom żeby Was poinformować w razie co

czyżby nam się szykował pierwszy poród ktoś musi zacząć

wikakika tego chyba nie jest w stanie ci nikt powiedzieć jednym biust urośnie dwa rozmiary a innym o rozmiar, ja kupie rozmiar większy

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
aptece wiec popytaj u siebie

zaba montii moja kotka uwielbia lezec na moim brzuchu i nawet jak niunia kopie to jej nie przeszkadza i spi w najlepsze

mój kocur też na moim brzuchu uwielbia spać, lub obok się kładzie, ciekawe czym to jest spowodowane

laseczka
podajesz imię i nazwisko

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
wrrr ale mnie mój TŻ wkurza !! masakra . Przychodzi z pracy o 17 - zje obiad ( pół godz) i idzie na budowę coś robić - wraca ok 21 ( i każdy dzień wygląda tak samo). Ja mu mówię, że może byśmy coś tam zrobili.. albo może być pomógł odkurzać dom albo umył auto bo wstyd już jeździć - to słyszę co? - ale ja nie leże do 12 w domu... wrrrrr dobrze, że mieszkam u swoich starszych bo jak mieszkalibyśmy u jego to bym już na nikogo nie mogła liczyć - rozumiem go, że chce szybko się wprowadzić no ale... to sobie pomarudziłam
ło to ja się przyłącze

Olusia jaki malusi

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 18:54   #2250
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam nadzieję, że nie dostanę za to co napiszę po głowie ale muszę. Dziewczyny ja byłabym ostrożna ze stosowaniem Oilatum. Warto jest przeczytać ulotkę i zobaczyć jakie jest jego główne zastosowanie. Faktycznie podczas kąpieli fajnie nawilża ale przeznaczony jest do problemów skórnych typu Atopowe Zapalenie Skóry. Lepiej zacząć stosować łagodne kosmetyki bo gdy wystąpią u dzieciaczków problemy z AZS to Oilatum już nie pomoże ponieważ skóra będzie odporna na działanie kosmetyku..
zgadzam sie w 100% !!!
nie rozumiem po co niektóre z was kupują odrazu Oilatum
właśnie córcia mojej kolezanki, która ma miesiąc dostała trądziku niemowlęcego i kąpała ją w Oilatum od początku i teraz juz na nią nie dziala. musi teraz cudować z innymi płynami, maściami i takie tam i dostala opieprz od pediatry po co stosowala taki kosmetyk od 1 dnia życia jeśli to nie było konieczne. a mała teraz biedna sie drapie i cierpi. to jest preparat do kapieli leczniczej - przynajmniej pod taka nazwa figuruje i obawiam sie, ze skora traktowana od poczatku takimi preparatami uwrazliwi sie i potem zle bedzie znosic inne plyny czy szampony...
wiec przy wysypce, czy zapaleniach skory tak, ale do codziennej kąpieli nie...
i ona mimo tej wysypki tez ma nie kąpać małej codziennie w nim tylko co drugi dzień

emilia mam dosłownie to samo, dzisiaj cały dzień bóle jak na @, twardnieje i normalnie czuje jak mała chce ze mnie wyjsc ,nie wiem o co chodzi. ale chyba szybciej urodze niz mi sie wydaje
mirabilka twój mąz nie jest czasem moim mężem?
kurde identyczna sytuacja jest u nas hehe, moj wrocil po 18 i juz go nie ma. pojechal na budowe

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-02-04 o 18:57
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości