|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Hahahahahahahaha!! Nawet tego nie zauważyłam - rzecz jasna PSYCHIATRÓW
|
#3152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi sie jednak wydaje, ze jak ktos ma za soba jakies problemy, to jest w stanie lepiej zrozumiec swoich pacjentow i lepiej im pomoc. mowie o psychologach. to jesyt trudny zawod ale i potrzebny. do pomagania ludziom trzeba miec powolanie
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
no i jeszcze powiedziała że z donoszeniem zdrowego dziecka jest tak jak ze schodzeniem po schodach, można spaść, ale może się udać.---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Mojej koleżance umarla córeczka pół godziny po porodzie. Teraz maja śliczną trzyletnią córeczkę ale jak sie jej ktoś pyta kiedy planują rodzeństwo dla córki, to odpowiada że ona ma rodzeństwo. Ona z tz mieli straszna traume bo ze szpitala gdzie rodzila,ciało córci wieźli samochodem z tyłu na kanapie bo wekend był i w ich malej miejscowości nie mogli znaleźć nikogo kto by to profesjonalnie by zrobił, i tak w ciszy jechali 2 godziny
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
madzia....... normalnie az mnie serce zabolało.. 2 godziny z ciałkiem dziecka.... dobry boże!!
Ja sobie nawet nie wyobrażam!!
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
co do psychologow i psychiatrow to niestety sa sytuacje kiedy tylko oni moga pomoc ;/...niestety
|
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wasze dzieci tez tak strasznie piszczą. Normalnie Erwi to już pół dnia to wrzeszczy, piszczy
Mam taki zegarek co sie podświetla jak on piszczy, więc świeci prawie non stop
|
|
#3157 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te przedszkolne wirusy to są takie cholery ze szok Cytat:
![]() Cytat:
ale jakbyś kiedyś potrzebowała projekt taki przemyślany czegos takiego jak szafa czy kuchnia to wal śmiało . MOja mam w tym kupe lat tyra i naprawdę potrafi doradzic i sie na tym zna Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Kurde jaka to trauma musi być dla nichOla kima , SZymek bajki oglada , ale Ola sobie gania na całego więc jest coraz lepiej . Mam nadzieję ze dziś nie bedzie miała takiej temp ale zabieram ją do siebie żeby kontrolowac co jest grane . choc wczoraj to TZ przy niej ganiał i co chwilka jej mierzył czy spada .
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Siedze tu i rycze , nierozumiem dlaczego maleńki płód nie jest uznawany za dziecko i nie nalezy musię pochówek a jesli chodzi o aborcję to jest uznawany ![]() Propo aborcji natknęłam się w gazecie na artykuł i był plakat z jednej strony wcześniak urodzony w 26 tyg a z drugiej martwe dziecko usunięte w 26 tyg było zdjęcie jak lezy takie biedne zakrwawione , straszne to było Ja nie jestem praktykująca , do kościoła nie chodzę ale dla mnie ta któa zabija dziecko to zwykła szmata i tyle nie ważne ile ma tygodni , aborcji dokonują raczej te co mają pieniądze i im dziecko w karierze przeszkadza chociaż to pewnie nie reguła. Isis powodzenia w sprawie pracy Mrowak być moze od nie wyspania ma oczka podkrążone Ferrou , oby Kubuś w końcu się wykaraskał z tego choróbska i oby u was też się poprawiła sytuacja pracowa Ania wam też zdrowia wszystkim życzę Ja zarządziłam w domu kurację cebulowo-czosnkową (ponoć grypa znów atakuje) śmierdzimy wszyscy jak żydzi nawet mały dostał kanapkę z twarożkiem i szczypiorkiem
|
||
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
mam taką nadzieję
|
#3160 | |
|
Rozeznanie
|
rany, wezcie przestancie juz takie rzeczy opowiadac; dobrze, ze ja sobie bardzo nie wizualizuje, bo kiepsko by bylo...
Cytat:
dla mnie to dziecko jest niemal od poczatku; traktora ani krowy z tego nie bedzie; a taka fasolka z nozkami i raczkami to juz calkiem; uwazam, ze jak kobieta chce pochowac takie malenstwo, to powinna miec do tego prawo; ale jestescie pewne, ze tak nie jest? bo mnie sie to jakies podejrzane i wlasnie bezprawne wydaje |
|
|
|
|
#3161 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dorosła a taka niedomyslna i dziecko zabrałam na spacer grrrpierwszy raz ma gorączke, kurde mam nadzieje ze to od zebów (których jeszcze nie ma )dałam mu czopka paracetamol i camilie troche spadła grączka do 37,3 i spi spokojnie oby to tylko nic powaznego nie było Cytat:
mi jak przyniesli Bartusia pierwszy raz do karmienia to jak zapytałam tej od noworodków jak to zaczeła na mnie morde drzec ze co ja za matka ze nie wiem jak dziecko karmic ![]() Ice woman dobrze ze nie ma nic złosliwego, i oby z tz tez się naprawiło Plmadzia argument powalając ale grunt ze dopiełas swego i bedziesz miała naroznik![]() Ferrou szkoda tej małej, ja odkąd mam Bartusia to jak słysze o jakiejs krzywdzie małego dziecka to od razu rycze, dlatego omijam takie proramy, artykuły itp. A lekarzom najlepiej na rodziców zwalic wine bo przeciez do zaniedbania się nie przyznja 3mam kciuki za szubki powrót Kubusia do zdrowia i do domku Oliwka, plMadzia współczuje przeżyć, dobrze że teraz macie kochane bąble które teraz wynagradzają wszystko Ja jakaś nadwrazliwa teraz jestem, ciezko mi nawet czytac poruszone tu dzis tematy o dzieciach
mój skarb Bartuś przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764 Edytowane przez gusinek Czas edycji: 2011-02-04 o 22:10 |
|||
|
|
|
#3162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gusinek pewnie to była położna starej daty dobrze że Ci za cycka nie łapała i nie ściskała żeby zobaczyć czy mleko jest ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Może u Bartusia to przejściowe oby nic się wykluło |
|
|
|
|
#3164 |
|
Rozeznanie
|
dzieki cigi ale jestem zła na siebie ze przeciez powinnam sie domyślić, tylko ze on pierwszy raz miał gorączke i jak zobaczyłam te 38,4 na termometrze to przez moment spanikowałam co mam robic, ale dałam czopka i spadło, poszłam do apteki po nurofen ale babka powiedział ze czopki szybciej zbijają, oby tylko ta 3-dniówka nas nie dopadła
libra oj łapały szarpały wyciskały wpychały bartusiowi na chama do buzki az go jedna zachłysnęła moim mlekiem i zaczął sie dusic .... dla mnie szpital po narodzinach małego to trauma!
mój skarb Bartuś przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764 Edytowane przez gusinek Czas edycji: 2011-02-04 o 22:18 |
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Gusinek , no to miałaś przeżycia u mnie na szczęście tak nie było , powiedziałam że mam mało mleka i nei było problemu przynosiły w butelce.
A z tą gorączką to niepotrzebnie się obwiniasz z kąd mogłaś wiedzień przeciez nie masz kamery termo w oczach , ja czasami jak mi jakis podejrzany się wydaje to czółko dotykam ustami i jak mi się zda że za ciepłe to mierzę |
|
|
|
#3166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A polozne mi duzo pomogly; przy porodzie byly ok; potem tez bardzo mile; a jak mialam nawal mleka i piersi mi juz kamiennialy i bolaly okrutnie a nie moglam sobie poradzic z masazami i po laktator mialam sioegac, to babka mi masaz zrobila delikatnie, i uratowala mnie. Powiem Wam, ze ja po porodzie, to chcialam sobie robic studium na taka pomocnice poloznej, cos w stylu pielegniarki, ale nizszej stopniem, bo tak mi sie spodobalo, ze nie wspomne o tym jaka milosc do dzieciatek we mnie sie pojawila!! ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- jejku, teraz sobie zaczelam przypominac, jak mi to malenkie, cieplutkie, lepkie cialko polozono na piersiach i jaka ona byla cudowna; i jak wtedy bylo cudownie.... |
|
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i za mała pomoc w przypadku dzieci niechcianych. Kiedyś gdy nie miałam sama dziecka jakoś aborcja była dla mnie dopuszczalna. Sama twierdziłam że nigdy bym nie usunęła. ALe jeżeli wiadomo że dziecko ma rozliczne wady genetyczne, albo jest z gwałtu, albo zagraża życiu matki (a matka ma inne dzieci w domu). To w takich przypadkach jest trudno tak jednoznacznie potępiać kobietę. Fakt że na pewno nie powinno się usuwać dziecka po 20 tygodniu. Tylko który tydzień powinien być graniczny? Nie wiem to jest bardzo trudne.
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3169 |
|
Rozeznanie
|
moja miala takie keidys czerwone, uzywamy oliatum i mleko nutramigena i przeszloa
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Cigi to czemu nie zrobiłaś , co stoi na przeszkodzie?
Mrowak mam ten krem co podałaś linka ja mam clasic a ten w twoim linku jest intensa, owszem dobry jest ale jak zamoczysz ręce to i tak po kremie |
|
|
|
#3171 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3172 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Loreal Expert Intense Repair Maska Nawilżająco - Regenerująca 200 ml. drozszy kosmetyk do wlosow ale super, polecany przez fryzjerow
|
|
#3173 |
|
Rozeznanie
|
a rozne rzeczy; cala sytuacja w jakiej sie znajduje; no i teraz troszke mi sie plany zmienily
;ale tak to bym robila cos w tym kierunku pewnie; tylko nie wiem czy akurat to, bo troche dlugie te akurat studia, to raz, a tu trzebaby prace podjac juz, egzaminy dosc trudne (i po fr) i kosztuje tez; zastanawialabym sie normalnie nad zrobieniem tego, nie wykluczam; tutaj ogolnie rzecz biorac nie jest tak trudno jak w Polsce realizowac marzenia; jest wiele malych kursow, studiow, po kt. jest duze prawdopodobienstwo, ze znajdzie sie prace; fajnie; |
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
P0P tak masz rację za bardzo uogólniłam , jesli to jest zagrozenie życia w jedną albo drugą stronę to to jest dopuszczalne chociaż na pewno nie łatwe , albo jeśli dziecko z gwałtu no sama nie wiem co dziecko winne?
Nie wiem ja myślałam raczej o tych kobietach co wyjeżdżają do klinik do szwecji czy do niemiec i usuwają Niby dzieci w szkołach mają pdż ale kto to słucha , wszyscy wszystko wiedzą jak się zabezpieczać ale i tak myślą że im się uda |
|
|
|
#3175 |
|
Rozeznanie
|
ja nie rozumiem czemu te babska, (polozne) TAKIE sa....
; dlaczego one tak nienawiadza tego co robia???U mnie to anielice byly po prostu; bylam pelna podziwu dla nich i dla ich pracy; |
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie Cigi u was są pewnie większe możliwości znalezienia pracy .
Moja przyjaciółka jest położną ale przez kilka lat nie pracowała w zawodzie i teraz niedawno wróciła , ale żeby dostać pracę w szpitalu musiała odbyć roczny staż na darmo dojeżdżając 32km w jedną stronę, ja rozumiem że musiała sobie wszystko przypomnieć i tak dalej ale ona odwalała tam całą czarną robotę za wszystkich no bo wszyscy wiedzieli że jej zależy , najgorsze dyżury w święta , weekendy itp. teraz pracuje już normalnie i dostaje pieniądze za swoją pracę |
|
|
|
#3177 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rowniez w tym, zeby uswiadomic mlodziez nie tylko jak sie maja zabezpieczac, ale pogadac z nimi o ich fantazjach, wyobrazeniach, gotowosci, o tym z dziewczynami, ze jesli nie maja ochoty, jesli nie czuja sie gotowe, to powinny umiec powiedziec nie; o roli partnera, kochanka, ojca; o tym jak to (seks) wyglada naprawde a nie a nie jak w internecie; o tym jak rozwija sie plod, jak czuje, jak sie rozwija dziecko, jak czuje, jak sie uczy swiata; moze wybrac sie z mlodzieza do domu dziecka, moze do szpitala; Moze to powinno byc cos takiego; bo mnie sie wydaje, ze to z przystosowaniem do zycia w rodzinie (tak to sie zwie zdaje sie?) nie wiele ma wspolnego; ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
ale mnie sie podobala w ogole atmosfera i to miejsce jako miejsce pracy; dodam ze w tym szpitlau to nie jak w szpitalu tylko w jakims osrodku; no i kontakt z dzidziulkami; a jakie trzeba studia skonczyc w Polsce? |
||
|
|
|
#3178 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ferrou! moja siostra ma jutro studniowke i mam jej zrobic makijaz i pokazala mi wlasnie jeden z Twoich na wzor ![]() ale mi sie milo zrobilo, i jakas taka dumna jestem z Ciebie, ze Ty nasza wątkowa jestes zdolna bestia taka. ten ma byc https://wizaz.pl/Makijaz/Inspiracje/...-krok-po-kroku
Edytowane przez yoonka Czas edycji: 2011-02-04 o 23:08 |
||||
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Cigi halo co Ty chcesz z 12-13 latkmi rozmawiać o ich fantazjach i wyobrażeniach zejdź na ziemię
wiem jaki ja miałam pdż w szkole to była nauka o sexie , o chorobach wenerycznych o tym jak się zabezpieczać , no nie tylko o uczuciach też o zakładaniu roddziny o dzieciach ale to jest tak samo jak z innymi przedmiotami jeden matematykę pojmie w lot a drugiemu to i łopatą nie nałozysz |
|
|
|
#3180 |
|
Rozeznanie
|
Szczerze mowiac taka sama mysl mialam; i tez nie zrozumialam czemu to wiezienie malenstwa taka straszna rzecza mialo byc?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.

no i jeszcze powiedziała że z donoszeniem zdrowego dziecka jest tak jak ze schodzeniem po schodach, można spaść, ale może się udać.