|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
moniqac Tak jak dziewczyny już pisały, najważniejsze, że wszystko z malutkim dobrze
Poleżysz w domku, odpoczniesz i na pewno będzie dobrze. principessina Super wyglądasz. I gdzie ta pyza ja się pytam?
|
|
|
|
#3693 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakoś mnie to podłamało - było tak idealnie. ![]() Cytat:
.Cytat:
podeśle podeśle, chcociaż odechciało mi się wszystkiego. .Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
![]() batoniki w ruch .ide do łóżka, zmęczyłam się tym wieczorem. dobranoc Kochane. |
||||||
|
|
|
#3694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Anula to ma taką kulkę tylko
|
|
#3695 |
|
Wtajemniczenie
|
owszem szczuplych jest duzo, ale mnie osobiscie rzucily sie w oczy takie 3 ekstra chudzioszki z pieknymi pileczkami. siasiek pytalam jak buzka czarka? cos lepiej? jak juz odpowiedzialas, a ja nie zauwazylam to przepraszam |
|
|
|
#3696 |
|
Zadomowienie
|
moniqac ja też mocno trzymam kciuki za zdrówko Twoje i maleństwa!!!
![]() Dużo leż, odpoczywaj i nie stresuj się za bardzo. Obyście wytrwali jak najdłużej ! |
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sie chyba porzelicze. no chyba ze przestane ŻREĆ! to reszta masy pójdzie w dzidzie. ale tak mysle kolo 17 kg sie zatrzymam
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc się tak bardzo nie martw, nastraszył Cie i pewnie dobrze zrobił bo w końcu zaczniesz odpoczywać
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-02-04 o 22:29 |
|
|
|
|
#3699 |
|
Wtajemniczenie
|
a wiesz ze ja tez sie nad tym dzisiaj zastanawialam i tez mysle ze minimum 16, ale nic na sile, trudno, ja glodna w ciazy chodzic nie umiem.
|
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle to dziś widziałam wcześniaczka (już paro miesięcznego) takiego maleńkiego, który się urodził z wagą 900g w 32tc,
taki maluci jeszcze był ... i tak sobie pomyślałam że moja mała miala 900g juz 27tc .... |
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w ciazy glodna tez chodzic nie umiem
|
|
|
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3703 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie przed chwilą miałam Ci już kolejny raz pisać ale znów mi wyleciało. W poniedziałek miałam iść do dr ale zaczęło blednąć a sama krostka zrobiła się biała jak pryszczyk (taki mocno wybudowany) przyłożyłam paznokieć i wyszło. A znalazłam Aerius (czy jak się to piszę) dzwoniłam do dr i mu daje jeszcze. Za to kiwi nie je już, wcina jabłka i melony.
|
#3704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3705 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w dupke mi zawsze kilogramy wchodza, w cycuchy niestety nie weszlo kompletnie nic a liczylam ze troche urosna, a ja sie dalej we wszystkie staniki mieszcze, nawet mi sutki i brodawki neispecjalnie urosly i boczki tez sa, ale juz wiem jak sie mam Tztowi do zdjecia ustawiac, zeby ich nei bylo na zdjeciach widac Cytat:
ja ciagle mam twoje zdjecie przed oczami w tej slicznej sukience-tunice nastepnym razem musze sie ubrac do zdjecia jak czlowiek![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie kulke tyllko wielka kuuuleeee i upieram sie przy boczkach ![]() Cytat:
![]() kurcze mialam wam pisac wczesniej ostatnio mam strasznie duzo sluzu- uplawow, takich kremowych zoltawych , ostatnio jak mowilam lekarce mowila ze to normalne, ale teraz maja taki kwasny zapach, albo mi sie wydaaje, ale wyraznie hmm zalatuja przeepraszam za opis, moze to tez jakas bakteria albo infekcja? moge smarowac jakas mascia myslicie? tak na wszelki wypadek? |
||||||
|
|
|
#3706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
acha, to spoko, dobrze ze sie odbylo bez masci |
|
|
|
|
#3707 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
anula ja juz 69 kg
i czekam na te magiczne 70 kg... i chyab wtedy łezkę uronię;P a swedzi Cie ? czy tylko upławy? clotrymazolum na pewnoi ie zaszkodzi, ale jak to jakas infekcja to raczej czopki beda wskazane, no ale jak gin mowi ze ok to nie śmiem podważac autorytetu
|
#3709 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
. ciekawe na ilu sie skonczy? 72-73? teraz mnie to przeraza, a za chwile pewnie bede sie modlic zeby tylko tyle.... no trudno sie mowi
|
||
|
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
jak ja teraz mialam to zapalenie pochwy bakteryjne to zaczreło sie od okropnego niesamowitego nieziemskiego swędzenia. potem upławy. wiec moze to u Ciebie normalny ciązowy stan
![]() dobra moje miłe panie uciekam bo za chwile stary z roboty przyjdzie i bedzie darł kapcia ze na wizazu siedze a kolacja nie zrobiona;P no to zrobiłąm zmojego misiaczka pana i władce a co:Pspijcie dobrze i niech was dzidzie mocno kopia ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
|
|
#3711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mocz 2 tygodnie temu tez byl ok, ale wtedy jeszcze tak te uplawy brzudko nei pachnialy, tak jakos kwasnawo..hmmCytat:
![]() a twoj sluz tez ma jakis taki dziwnyb zapach? jeju jakby moj tz widzial co ja tu sie was pytam o jakis sluz to by mi chyba kommpa zabronil uzywac ![]() |
||
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozmawiamy o sprawach ciążowych i tego się trzymajmy przed teżetami:P
|
|
#3713 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
aaaaaaaaaaa! wlasnie sprawdzilam w kalendarzyku! jutro mam 100 dnioweczke!!!!!!!!!!:rycz e-smarkam: ja zmykam, jutro mam zjazd, a tak mi sie niechce........ |
||
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
to mnie troche uspokoilyscie, bo ja tez mam mnoostwo tego sluzu, bez wkladek sie nie obejdzie.)
tez uciekam poczytac troche bo zaczelam fajna ksiaze, a przez wizaz nei moge skonczyc a teraz nie mam wyboru bo wszystkie uciekly![]() buziale , milej nocki
|
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe25
Ja mam w niedzielę 100-dniówkę ![]() Kupuję piccolo, nie ma to tamto
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-04 o 22:54 |
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
też idem
śpijcie dobrze !!! |
|
|
|
#3717 |
|
Zadomowienie
|
Ja swojego zdjęcia nie wklejam! Spaliłabym się ze wstydu przed wami.. bo wy wszystkie super wyglądacie i tylko przesadzacie, że kilogramy dochodzą, a tak na prawdę nic nie wiadać
Dobranocki |
|
|
|
#3718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam dzisiaj wizytę u lekarza, ale potem pojechaliśmy jeszcze do rodzicow na obiad i odwiedzić nasze nowe mieszkanko. Teraz was sobie ładnie doczytuje. Moje dziecko na szczęście nie zmieniło płci i nadal jest chlopcem Waży już ponad 800 g. Wymiary wszystkie są raczej w normie. Jedynie nogi ma bardzo długie, bo z kości udowej wychodzi 26 t 3 dn., a jestem w 23 t 2 dn. Lekarz powiedzial, że z wymiarów wychodzi na to, że cytuję "taki makaronik z niego będzie, strasznie długi i chudy". A ja na to: "no, to tak jak moj mąż". Lekarz tak się zaśmial, że aż monitor oplul, a mój mąż stał niewzruszony, więc lekarz rzekł do niego z pełną powagą "no wie Pan, 90 % to jednak genetyka" Niestety muszę łykać żelazo, a liczyłam na to, że jeszcze mi się upiecze. Mam brać Biofer 2 razy na dzień i popijać czymś kwaśnym, najlepiej sokiem z świeżo wyciskanych grejpfrutów. Najlepsze było to, że jak wyszliśmy z gabinetu, to w poczekalni siedziala moja koleżanka z klasy z podstawówki, której od skończenia SP nie widziałam. Ale od razu się poznalyśmy i pięknie stwierdzilyśmy, że w zasadzie, to nic się nie zmieniłyśmy Zapisaliśmy się z mężem na szkołę rodzenia. Zaczynamy 1 marca ![]() A jutro się odezwe dopiero ok. 17-ej, bo na 12-tą idziemy z mężem do fryzjera, a potem gdzieś wyskoczymy na obiadek. Nie doczytam już dzisiaj nic więcej. doszlam do str 115. Dobranoc. Jutro nadrobie. Mam nadzieje, że przy piątku byly same dobre wieści. |
|
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wszystkie jeszcze śpią? Ja miałam koszmarną noc (chyba przez ten okropny wiatr), nie mogłam spać, co chwilę się budziłam i miałam wrażenie że ani godziny całej nie przespałam ![]() Moniqac, nie smuć się tak mocno
|
#3720 | ||
|
Wtajemniczenie
|
MoniaK ja nie śpię
Dzień Dooobry!Cytat:
![]() Cytat:
A z szyjką to wiesz, uważać trzeba i zaciskać nogi ale też jak Siasiek pisała, czasem się skraca i zatrzymuje więc jeszcze i po terminie możesz urodzić.Poza tym tak sobie myślę, że gdyby była tak drastycznie krótka to byś pewnie na oddziale leżała Ło jesusieeee jaka piękna piłeczka a nogi jak u gazeli!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.

Poleżysz w domku, odpoczniesz i na pewno będzie dobrze.

a liczylam ze troche urosna, a ja sie dalej we wszystkie staniki mieszcze, nawet mi sutki i brodawki neispecjalnie urosly