Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-04, 22:16   #3691
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
zuchwa ci sie powiekszyla??
oj ty chudzielcu, naprawde slicznie wygladasz

to idealna waga bo taki byl sliczny taka drobinka, kruszynka, jeju to ja musialam byc niezly maluch jak wazylam 2100....

a to moj pizamkowy brzuch, normalnie wszystko mi wlazlo w boczki i dupke
Załącznik 3719527
jak zwykle jestem pod wrazeniem jaka jestes szczuplusia, mamy takie conajmniej trzy ekstra szczuple mamusie ktore rewelacyjnie wygladaja i nie powinny narzekac

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
wstaqwiaj zdjecia nie wygłupiaj sie
bardzzo Ci dziekuje za komplement hiih bardzo mi milo sie zrobiło.
przytyłam 9kg...
ja 10, ciekawe ile bedzie na koncu
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 22:18   #3692
gusiagatko
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

moniqac Tak jak dziewczyny już pisały, najważniejsze, że wszystko z malutkim dobrze Poleżysz w domku, odpoczniesz i na pewno będzie dobrze.

principessina

Super wyglądasz. I gdzie ta pyza ja się pytam?

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 22:20   #3693
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
moniqac
nie martw się kochana
wiesz ile ma dokładnie twoja szyjka ???
jeśli masz neurologiczne wskazania do cesarki (przez ten kregoslup) to położenie maluszka nie ma dla ciebie znaczenia, bo i tak czeka cię cięcie ...
dzieciątko duże i zdrowe więc teraz musisz tylko o siebie dbać, żeby jak najdłużej było w brzuszku,
często jest tak że dziewczyny z krótkimi szyjkami przenoszą ciąże i rodzą po terminach bo tak pięknie odpoczywają
właź do łóżeczka i leż grzecznie !!!
nie wiem dokładnie, ale powiedział że strasznie krótka, a ta szyja - miałam dopiero potwierdzać czy moge rodzic sn czy nie.

jakoś mnie to podłamało - było tak idealnie.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
moniqac
3mam kciuki za dalszy przebieg wydarzen
a ty kochana lez i odpoczywa
najwazniejsze, ze z maluszkiem wszystko dobrze
dziękuję .

Cytat:
kochana moja
nic sie nie przejmuj, przeciez wszystko jest dobzre, na szczescie chodzisz regularnie do lekarza i sprawdza wszystko tak? i masz jedynie lezec, wiec odpoczniesz sobie praca si enie przejmuj bynajmniej, najwazniejsze, ze dzidzius jest duzy i zdrowy tak? no to polezysz troche ale mysl pozytywnie , bedzie dobrze

ja sie wystraszylam bo tu nie chodze w ciazy do ginekologa i jakby mi sie szyjka skracala to niby skad ja o tym bede wiedziala?
mialas jakies objawy skracajacej sie szyjki?

odpoczywaj kochana i mysl pozytywnie i wyslij mi na priv powiekszony szkic twojej lazienki to zaraz cos fajnego wymyslimy, glowa do gory

Załącznik 3719527
nie miałam kochana żadnych objawów - nic nie czułam, powiedział że mogło się tak stać też przez infekcje którą mam wewnątrz
podeśle podeśle, chcociaż odechciało mi się wszystkiego.
.

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Moniqac głowa do góry, nie smuć się niepotrzebnie! Najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko w porządku (zdjęcie ).. ja specjalistą nie jestem, ale z tego co mi wiadomo krótka szyjka wcale nie decyduje o "szybki" porodzie, czy w ogóle przed terminem! A że L4, leżenie.. nic się nie martw, odpoczniecie z synusiem i na dobre wam wyjdzie!
oby Kochana .

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Moniqac dzidziulek zdro
wy i to sie liczy!! Trudno, pojdziesz na L-4 ale najważniejsze, że pomoże to Maluszkowi no i Tobie. Musisz się oszczedzac i dbać o siebie - teraz nie praca a domek.Jesteś w dobrych rękach i lekarz wie co robi. Uszy do góry Kochana !!! Moooocno za Was trzymam kciuki
dzięuje .

Cytat:
moniu... moja kochana bądź dobrej myśli!!
i duzio duzio wypoczywaj. duzy ten Twoj dzidziorek
dzięuje Kochana

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
To witaminki, dużo zdrowego jedzonka i niech rośnie
batoniki w ruch .

ide do łóżka, zmęczyłam się tym wieczorem.
dobranoc Kochane.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 22:21   #3694
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
mamy takie conajmniej trzy ekstra szczuple mamusie ktore rewelacyjnie wygladaja i nie powinny narzekac
Ja naliczyłam więcej, dużo więcej
A Anula to ma taką kulkę tylko

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 22:24   #3695
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość

owszem szczuplych jest duzo, ale mnie osobiscie rzucily sie w oczy takie 3 ekstra chudzioszki z pieknymi pileczkami.

siasiek pytalam jak buzka czarka? cos lepiej?

jak juz odpowiedzialas, a ja nie zauwazylam to przepraszam
Stary 2011-02-04, 22:24   #3696
Weredka
Zadomowienie

moniqac ja też mocno trzymam kciuki za zdrówko Twoje i maleństwa!!!
Dużo leż, odpoczywaj i nie stresuj się za bardzo. Obyście wytrwali jak najdłużej !
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 22:24   #3697
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
jak zwykle jestem pod wrazeniem jaka jestes szczuplusia, mamy takie conajmniej trzy ekstra szczuple mamusie ktore rewelacyjnie wygladaja i nie powinny narzekac

ja 10, ciekawe ile bedzie na koncu
no tez jestem ciekawa... liczyłam na te ksiazkjowe 12 kg ale sie chyba porzelicze. no chyba ze przestane ŻREĆ! to reszta masy pójdzie w dzidzie. ale tak mysle kolo 17 kg sie zatrzymam
Stary 2011-02-04, 22:26   #3698
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
nie wiem dokładnie, ale powiedział że strasznie krótka, a ta szyja - miałam dopiero potwierdzać czy moge rodzic sn czy nie.

jakoś mnie to podłamało - było tak idealnie.
jakby była strasznie krótka to by Cię wysłał do szpitala a nie do domu leżeć
więc się tak bardzo nie martw,
nastraszył Cie i pewnie dobrze zrobił bo w końcu zaczniesz odpoczywać

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-02-04 o 22:29
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 22:26   #3699
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
no tez jestem ciekawa... liczyłam na te ksiazkjowe 12 kg ale sie chyba porzelicze. no chyba ze przestane ŻREĆ! to reszta masy pójdzie w dzidzie. ale tak mysle kolo 17 kg sie zatrzymam
a wiesz ze ja tez sie nad tym dzisiaj zastanawialam i tez mysle ze minimum 16, ale nic na sile, trudno, ja glodna w ciazy chodzic nie umiem.
Stary 2011-02-04, 22:29   #3700
andziot
Zakorzenienie

w ogóle to dziś widziałam wcześniaczka (już paro miesięcznego) takiego maleńkiego, który się urodził z wagą 900g w 32tc,
taki maluci jeszcze był ...
i tak sobie pomyślałam że moja mała miala 900g juz 27tc ....

Stary 2011-02-04, 22:30   #3701
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze chyba zrobie myslama ze to na zakwasie trzeba robic ale widze ze przepis masz bez zakwasu.?

dziękuje dorotko) od Twoich oochwał urosłam ze dwa centymetry
nie tylko w brzuszek mi poszło ale duzo w pupke i biodra, moj cellulit chyba duzo waży:P
tak

ja w ciazy glodna tez chodzic nie umiem
Stary 2011-02-04, 22:30   #3702
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
a wiesz ze ja tez sie nad tym dzisiaj zastanawialam i tez mysle ze minimum 16, ale nic na sile, trudno, ja glodna w ciazy chodzic nie umiem.
no dokladnie a wszystko sie zżuci nie ma sie co tak przejmowac. raz w zyciu mozemy jesc co chcemy
Stary 2011-02-04, 22:31   #3703
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
owszem szczuplych jest duzo, ale mnie osobiscie rzucily sie w oczy takie 3 ekstra chudzioszki z pieknymi pileczkami.

siasiek pytalam jak buzka czarka? cos lepiej?

jak juz odpowiedzialas, a ja nie zauwazylam to przepraszam
Właśnie przed chwilą miałam Ci już kolejny raz pisać ale znów mi wyleciało. W poniedziałek miałam iść do dr ale zaczęło blednąć a sama krostka zrobiła się biała jak pryszczyk (taki mocno wybudowany) przyłożyłam paznokieć i wyszło. A znalazłam Aerius (czy jak się to piszę) dzwoniłam do dr i mu daje jeszcze. Za to kiwi nie je już, wcina jabłka i melony.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 22:32   #3704
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
w ogóle to dziś widziałam wcześniaczka (już paro miesięcznego) takiego maleńkiego, który się urodził z wagą 900g w 32tc,
taki maluci jeszcze był ...
i tak sobie pomyślałam że moja mała miala 900g juz 27tc ....
wiecie co, jak ja patrzylam na mojego syna to mialam wrazenie ze jest tak nienaturalnie maly ze nigdy nie urosnie jak normalne dzieci, a byl 2 x taki. nie wiem jak musi wygladac kologramowe dzeicko..... a jak tylko widze wczesniaki to rycze tak ze szok. od razu, mam taka slabosc jakiej w zyciu nie mialam
Stary 2011-02-04, 22:33   #3705
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
anula_81 wiesz gdzie Ci poszlo?! w stopyyyy hehe extra wygladasz, chuda jak patyk, zosia w okraglutkim brzuszku sobie siedzi slicznie**
w stopy nieee...rozmiar buta ten sam
w dupke mi zawsze kilogramy wchodza, w cycuchy niestety nie weszlo kompletnie nic a liczylam ze troche urosna, a ja sie dalej we wszystkie staniki mieszcze, nawet mi sutki i brodawki neispecjalnie urosly
i boczki tez sa, ale juz wiem jak sie mam Tztowi do zdjecia ustawiac, zeby ich nei bylo na zdjeciach widac
Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
nie zgadniecie ile dałam za te sweterki 5,90 za szt

Cytat:
gdzie ????????????????????????? ?? się pytam !!!!!!!!!!!!

anula kolejna chudzina
grubasek nam sie odezwal ja ciagle mam twoje zdjecie przed oczami w tej slicznej sukience-tunice nastepnym razem musze sie ubrac do zdjecia jak czlowiek
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
aha bym zapomniala
buleczki piec w 150 stopniach z termoobiegiem ok 45 minut
no i slinka mi pociekla...... a mialam juz nic nie jesc bo mnie kolka kluje....
Cytat:
ja jestem 10 kilo do przodu! naprawde!
Cytat:
nie miałam kochana żadnych objawów - nic nie czułam, powiedział że mogło się tak stać też przez infekcje którą mam wewnątrz
podeśle podeśle, chcociaż odechciało mi się wszystkiego.
.

ide do łóżka, zmęczyłam się tym wieczorem.
dobranoc Kochane.
kochana naprawde nic si enie martw, zobaczysz zaprojektujemy super lazienke i od razu humor ci sie poprawi, a co masz za infekcje? jakas w pochwie? zwykla bakteryjna?
Cytat:
nie kulke tyllko wielka kuuuleeee i upieram sie przy boczkach
Cytat:
ja juz sie pogodzilam, ze przytyje co najmniej 15 kilo, bo juz 10 na plusie, wiec do 70 moge dobic, ale jak przekrocze 70 kilo to chyba padne

kurcze mialam wam pisac wczesniej ostatnio mam strasznie duzo sluzu- uplawow, takich kremowych zoltawych , ostatnio jak mowilam lekarce mowila ze to normalne, ale teraz maja taki kwasny zapach, albo mi sie wydaaje, ale wyraznie hmm zalatuja przeepraszam za opis, moze to tez jakas bakteria albo infekcja? moge smarowac jakas mascia myslicie? tak na wszelki wypadek?

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 22:35   #3706
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie przed chwilą miałam Ci już kolejny raz pisać ale znów mi wyleciało. W poniedziałek miałam iść do dr ale zaczęło blednąć a sama krostka zrobiła się biała jak pryszczyk (taki mocno wybudowany) przyłożyłam paznokieć i wyszło. A znalazłam Aerius (czy jak się to piszę) dzwoniłam do dr i mu daje jeszcze. Za to kiwi nie je już, wcina jabłka i melony.

acha, to spoko, dobrze ze sie odbylo bez masci
Stary 2011-02-04, 22:35   #3707
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
gdzie ????????????????????????? ?? się pytam !!!!!!!!!!!!

anula kolejna chudzina
outlet terranovy
Stary 2011-02-04, 22:38   #3708
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

anula ja juz 69 kg i czekam na te magiczne 70 kg... i chyab wtedy łezkę uronię;P

a swedzi Cie ? czy tylko upławy? clotrymazolum na pewnoi ie zaszkodzi, ale jak to jakas infekcja to raczej czopki beda wskazane, no ale jak gin mowi ze ok to nie śmiem podważac autorytetu
Stary 2011-02-04, 22:40   #3709
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

kurcze mialam wam pisac wczesniej ostatnio mam strasznie duzo sluzu- uplawow, takich kremowych zoltawych , ostatnio jak mowilam lekarce mowila ze to normalne, ale teraz maja taki kwasny zapach, albo mi sie wydaaje, ale wyraznie hmm zalatuja przeepraszam za opis, moze to tez jakas bakteria albo infekcja? moge smarowac jakas mascia myslicie? tak na wszelki wypadek?
moim skromnym zdaniem uwazam ze poki cie nic nie swedzi, nie piecze i nie boli to nie ma podstaw do smarowania. ja mam od samego poczatku bardzo duzo sluzu, i wg mnie tez ma taki opis jak twoj.

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
anula ja juz 69 kg i czekam na te magiczne 70 kg... i chyab wtedy łezkę uronię;P
ja 65. ciekawe na ilu sie skonczy? 72-73? teraz mnie to przeraza, a za chwile pewnie bede sie modlic zeby tylko tyle.... no trudno sie mowi
Stary 2011-02-04, 22:42   #3710
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

jak ja teraz mialam to zapalenie pochwy bakteryjne to zaczreło sie od okropnego niesamowitego nieziemskiego swędzenia. potem upławy. wiec moze to u Ciebie normalny ciązowy stan

dobra moje miłe panie uciekam bo za chwile stary z roboty przyjdzie i bedzie darł kapcia ze na wizazu siedze a kolacja nie zrobiona;P
no to zrobiłąm zmojego misiaczka pana i władce a co:P

spijcie dobrze i niech was dzidzie mocno kopia

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
ja 65. ciekawe na ilu sie skonczy? 72-73? teraz mnie to przeraza, a za chwile pewnie bede sie modlic zeby tylko tyle.... no trudno sie mowi
noi dokladnie;P w 8 miesiCU bedziemy pewnie marzyć zeby 73 ważyć
Stary 2011-02-04, 22:42   #3711
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:

a swedzi Cie ? czy tylko upławy? clotrymazolum na pewnoi ie zaszkodzi, ale jak to jakas infekcja to raczej czopki beda wskazane, no ale jak gin mowi ze ok to nie śmiem podważac autorytetu
nic mnie nie swedzi na szczescie , grzybice mialam po poronieniu w zeszlym roku wiec to byly inne uplawy, biale grudkowte i swedzialo jak fix, a lekarz to neistety lekarz rodzinny bo do gina sie tu nei chodzi i mocz 2 tygodnie temu tez byl ok, ale wtedy jeszcze tak te uplawy brzudko nei pachnialy, tak jakos kwasnawo..hmm
Cytat:
moim skromnym zdaniem uwazam ze poki cie nic nie swedzi, nie piecze i nie boli to nie ma podstaw do smarowania. ja mam od samego poczatku bardzo duzo sluzu, i wg mnie tez ma taki opis jak twoj.
wlasnie dlatego nie chce mi sie jechac specjalnie do lekarza, umowilam sie odpiero na 14 lutego na 3d USG to poprosze zbey mnei zbadal tez a 17 mam wizyte u lekarza rodzinnego to siuski zbadaja
a twoj sluz tez ma jakis taki dziwnyb zapach?

jeju jakby moj tz widzial co ja tu sie was pytam o jakis sluz to by mi chyba kommpa zabronil uzywac

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-04, 22:44   #3712
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
jeju jakby moj tz widzial co ja tu sie was pytam o jakis sluz to by mi chyba kommpa zabronil uzywac
hahaha:P im mniej wiedza tym są zdrowsi:P
rozmawiamy o sprawach ciążowych i tego się trzymajmy przed teżetami:P
Stary 2011-02-04, 22:49   #3713
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
nic mnie nie swedzi na szczescie , grzybice mialam po poronieniu w zeszlym roku wiec to byly inne uplawy, biale grudkowte i swedzialo jak fix, a lekarz to neistety lekarz rodzinny bo do gina sie tu nei chodzi i mocz 2 tygodnie temu tez byl ok, ale wtedy jeszcze tak te uplawy brzudko nei pachnialy, tak jakos kwasnawo..hmm

wlasnie dlatego nie chce mi sie jechac specjalnie do lekarza, umowilam sie odpiero na 14 lutego na 3d USG to poprosze zbey mnei zbadal tez a 17 mam wizyte u lekarza rodzinnego to siuski zbadaja
a twoj sluz tez ma jakis taki dziwnyb zapach?

tak, moje taki kwasny zapach maja od poczatku i na serio b. duzo tego. ale zawsze jak jestem na badaniu to mowi ze sluz ok, mi tez nic nie jest, nic nie boli, nic nie swedzi, takze jak dla mnie to stan normalny, rok temu mialam infekcje to zaczelo sie od swedzenia, i dla mnie to pierwszy objaw

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
hahaha:P im mniej wiedza tym są zdrowsi:P
rozmawiamy o sprawach ciążowych i tego się trzymajmy przed teżetami:P
hahaha, brawo dla tej pani za sluszne sformułowanie!

aaaaaaaaaaa! wlasnie sprawdzilam w kalendarzyku! jutro mam 100 dnioweczke!!!!!!!!!!:rycz e-smarkam:

ja zmykam, jutro mam zjazd, a tak mi sie niechce........
Stary 2011-02-04, 22:52   #3714
anula_81
Zakorzenienie

to mnie troche uspokoilyscie, bo ja tez mam mnoostwo tego sluzu, bez wkladek sie nie obejdzie.)
tez uciekam poczytac troche bo zaczelam fajna ksiaze, a przez wizaz nei moge skonczyc a teraz nie mam wyboru bo wszystkie uciekly
buziale , milej nocki

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-04, 22:53   #3715
matallewar
Zakorzenienie

agnieszka_pe25
Ja mam w niedzielę 100-dniówkę
Kupuję piccolo, nie ma to tamto

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-02-04 o 22:54
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 22:53   #3716
andziot
Zakorzenienie

też idem

śpijcie dobrze !!!

Stary 2011-02-04, 23:26   #3717
Lolka1212
Zadomowienie

Ja swojego zdjęcia nie wklejam! Spaliłabym się ze wstydu przed wami.. bo wy wszystkie super wyglądacie i tylko przesadzacie, że kilogramy dochodzą, a tak na prawdę nic nie wiadać

Dobranocki
Stary 2011-02-05, 01:27   #3718
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
U nas w tym roku na szczęście żadne wesele się nie szykuje, mam ich doś po poprzednim roku bo były aż trzy, jedno w sierpniu dwa we wrześniu, na ten rok na razie cisza chyba że coś wypadnie po drodze

Mamy jedynie komunię, ale już wiem że na nią nie pojedziemy.

szkoda że u mnie nie ma TBS musi mi wystarczyć masełko z Farmony, ale te z TBS kuszą i nie tylko masełka ale i inna pielęgnacja.
Eweska z tego, co się orientuje, to TBS jest u nas w Silesia City Center w Katowicach.

Ja miałam dzisiaj wizytę u lekarza, ale potem pojechaliśmy jeszcze do rodzicow na obiad i odwiedzić nasze nowe mieszkanko. Teraz was sobie ładnie doczytuje.
Moje dziecko na szczęście nie zmieniło płci i nadal jest chlopcem
Waży już ponad 800 g. Wymiary wszystkie są raczej w normie. Jedynie nogi ma bardzo długie, bo z kości udowej wychodzi 26 t 3 dn., a jestem w 23 t 2 dn. Lekarz powiedzial, że z wymiarów wychodzi na to, że cytuję "taki makaronik z niego będzie, strasznie długi i chudy". A ja na to: "no, to tak jak moj mąż". Lekarz tak się zaśmial, że aż monitor oplul, a mój mąż stał niewzruszony, więc lekarz rzekł do niego z pełną powagą "no wie Pan, 90 % to jednak genetyka" Jest mi trochę smutno, bo tym razem nie dostaliśmy żadnego zdjęcia, ani filmiku, ale i tak się cieszę, że znowu widzieliśmy naszego Antosia
Niestety muszę łykać żelazo, a liczyłam na to, że jeszcze mi się upiecze. Mam brać Biofer 2 razy na dzień i popijać czymś kwaśnym, najlepiej sokiem z świeżo wyciskanych grejpfrutów.
Najlepsze było to, że jak wyszliśmy z gabinetu, to w poczekalni siedziala moja koleżanka z klasy z podstawówki, której od skończenia SP nie widziałam. Ale od razu się poznalyśmy i pięknie stwierdzilyśmy, że w zasadzie, to nic się nie zmieniłyśmy Skromnie, co? Ona jest już ale w końcowce 7-go miesiąca.
Zapisaliśmy się z mężem na szkołę rodzenia. Zaczynamy 1 marca
A jutro się odezwe dopiero ok. 17-ej, bo na 12-tą idziemy z mężem do fryzjera, a potem gdzieś wyskoczymy na obiadek.

Nie doczytam już dzisiaj nic więcej. doszlam do str 115. Dobranoc. Jutro nadrobie. Mam nadzieje, że przy piątku byly same dobre wieści.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 08:23   #3719
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wszystkie jeszcze śpią? Ja miałam koszmarną noc (chyba przez ten okropny wiatr), nie mogłam spać, co chwilę się budziłam i miałam wrażenie że ani godziny całej nie przespałam

Moniqac, nie smuć się tak mocno najważniejsze że z dzidziolkiem jest wszystko dobrze a krótka szyjka wcale nie oznacza wcześniejszego porodu.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 08:39   #3720
moria44
Wtajemniczenie

MoniaK ja nie śpię Dzień Dooobry!

Cytat:
(...)
jest zdrowy i duuuuuuuuuuuży bo waży 1445 w 27tc (nie wiecie jaka jest norma bo nie mam książki ze sobą ).
Waga imponująca ale nawet chłopcy Eweski tyle ważą więc nic tylko się cieszyć. Normy są podane w linku w trzecim poście

Cytat:
(...) ........ skróciłą mi się bardzo szyjka lekarz powiedział mi, że z pewnością urodzę wcześniej niż planowany tp (7 maj), bo ona się już nie wydłuży. teraz to mam tylko leżec
moniqac no to będziesz leżeć i przodować w wizażowej statystyce postów A z szyjką to wiesz, uważać trzeba i zaciskać nogi ale też jak Siasiek pisała, czasem się skraca i zatrzymuje więc jeszcze i po terminie możesz urodzić.
Poza tym tak sobie myślę, że gdyby była tak drastycznie krótka to byś pewnie na oddziale leżała

Cytat:
Ło jesusieeee jaka piękna piłeczka a nogi jak u gazeli!!

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości