Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-04, 23:18   #3181
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Yoonka a mi się wydaje że ta biedniejsza właśnie urodzi , nie wiem ile kosztuje zabieg pewnie z 2 albo 3 koła
Ładny makijaż , coś w moim guście

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cigi mi się wydaje że straszne dlatego że sama ta świadomość że jej już nie ma, boże przestańmy już !!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Znalazłam sposób na podawanie ryby dziecku.
Robiłam dzisiaj pastę rybną na kanapki i otworzyłam puszkę z rybą to był szprot , taki normalny małe rybki i zaczełam dawać Mikowi po kawałku wcinał aż mu się uszy trzęsły , a potem tuńczyka z puszki to samo , to bezpieczne bo ości nie ma
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 23:20   #3182
cigi
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Cigi halo co Ty chcesz z 12-13 latkmi rozmawiać o ich fantazjach i wyobrażeniach zejdź na ziemię
wiem jaki ja miałam pdż w szkole to była nauka o sexie , o chorobach wenerycznych o tym jak się zabezpieczać , no nie tylko o uczuciach też o zakładaniu roddziny o dzieciach ale to jest tak samo jak z innymi przedmiotami jeden matematykę pojmie w lot a drugiemu to i łopatą nie nałozysz
moze ja sie wyslowic nie umiem, ale tak, chodzi mi o to, zeby rozmawiac, jak oni sobie to wyobrazaja; no nie powiesz mi ze 13, 14 latki juz o tym nie mysla; Niektore juz zaczynaja; I tak jest, obrazki o seksie sa szeroko dostepne, dzieciaki naogladaja sie niezle wyuzdanych rzeczy, pelnych przemocy, a potem rozne wyobrazenia o tym maja; Dziewczyny, ze powinny robic to i to, ze takie powinny byc a nie inne, chlopaki, ze musza podolac itp. uswiadamic im, czy sa na to naprawde gotowi i ze nie sa "zmuszeni" byc gotowi; O to mi chodzi; Ogladalam kiedys kawelek programu o tym jak to sie tutaj odbywa; (bardzo maly kawalek) i wiedze teoretyczna to te dzieciaki mialy przolbrzymia, tylko jakas z kosmosu ( a wlasciwie netu), a byly do tego zupelnie niedojrzali; Nie wiem, nie bardzo potrafie wyrazic to co mam na mysli.
Tutaj u nas to 13 latki wygladaja coniektore dojrzalej ode mnie;
przede wszystkim to chodzilo mi o to uswiadamianie w sprawie dzieciatek i to praktyczne takze;
ja mialam taki przedmiot i nic sie nie dzialo wtedy, to byla tzw przerwa w zajeciach, bo pani wychowawczyni byla zupelnie nie przygotowana;
poza tym, to ja nie mowie, zeby od razu wszystko dzieciakom 12 letnim mowic; ale przeciez to chyba i starsi maja? Ja mialam w liceum; i tutaj to niechby nawet taki drastyczny filmik, albo plakat jak mowilas pokazywali; o tym jak wyglada dzieciatko w 26 miesiacu;
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 23:21   #3183
mloda1989
Zakorzenienie

oj pdż przedmiot ktory jeszcze 4 lata temu mialam ale jak poszlam na pierwsze zajecie to od razu zrezygnowalam... zajecia prowadzila 60letnia babka od biologii, nie potrafila opanowac klasy a tematy jakie miala poruszac to kurcze z antykoncenpcja mialy malo wspolnego bardziej o zwiazkach gadala...ehh, juz wieksze dyskusje na ten temat na religii wywolywalysmy.. niz na pdż
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 23:23   #3184
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Y

Cigi mi się wydaje że straszne dlatego że sama ta świadomość że jej już nie ma, boże przestańmy już !!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Znalazłam sposób na podawanie ryby dziecku.
Robiłam dzisiaj pastę rybną na kanapki i otworzyłam puszkę z rybą to był szprot , taki normalny małe rybki i zaczełam dawać Mikowi po kawałku wcinał aż mu się uszy trzęsły , a potem tuńczyka z puszki to samo , to bezpieczne bo ości nie ma
dobra, nie mozemy wiedziec co sie wtedy w glowie i sercu ma; basta;

co do rybow z puszkow- one sa niepolecane, bo sa slone diabelnie; czesto jakies konserwanty na dodatek, a tunczyk to podobno niezbyt zdrowa ryba, taki smietniczek;

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
oj pdż przedmiot ktory jeszcze 4 lata temu mialam ale jak poszlam na pierwsze zajecie to od razu zrezygnowalam... zajecia prowadzila 60letnia babka od biologii, nie potrafila opanowac klasy a tematy jakie miala poruszac to kurcze z antykoncenpcja mialy malo wspolnego bardziej o zwiazkach gadala...ehh, juz wieksze dyskusje na ten temat na religii wywolywalysmy.. niz na pdż
o to, to
Stary 2011-02-04, 23:32   #3185
libra777
Zakorzenienie

Cigi napisałam z 12latkami bo mój syn to ma w szkole i uwierz mi ale w życiu by się nie przyznał że on myśli o seksie albo ma jakiekolwiek wyobrażenia , dla niego to jest wstydliwy temat,
Ja miałam pdż w liceum i babka był bardzo fajna zresztą była też psychologiem może to też ma znaczenie że odpowiednio umiała tę wiedzę nam przekazać
a w podstawówce jestem pewna ze oni się tam tylko hihrają
Film o usuwaniu ciąży mieliśmy w 8 kl na biologi ale koleżanka zemdlała i nie obejrzeliśmy do końca

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość

co do rybow z puszkow- one sa niepolecane, bo sa slone diabelnie; czesto jakies konserwanty na dodatek, a tunczyk to podobno niezbyt zdrowa ryba, taki smietniczek;
czyli co tuńczyk coś jak panga
No tak wiem że są słone ale mój tych słoiczkowych z rybą nie ruszy za chiny ludowe już kilka prób było.
A filetów z kolei ja nie uznaję nie kupuję nie robię wolę z ościami dzwonka albo całą a taką to strach dawać , chociaż taka sardynka czy szprot ma dużo omega3
Stary 2011-02-04, 23:43   #3186
cigi
Rozeznanie

dobra libra; zgadzam sie; to sa jeszcze dzieciaczki; nie wszystkie sie w ogole orientuja o co biega; fakt; a bo ja od poczatku myslalam w sumie o takich licealistach powyzej 15, nawet jak napisalas 12 lat, to jakos nie dotarlo, kojarzylam z 16, a to juz co innego; powiem Ci, ze jak tu patrze na te mlodziez, to wlosy deba mi staja; a w Polsce tez juz czesto tak;
Takim 12letnim to mozna fakt uswiadomic jak sie to odbywa, o dojrzewaniu, o rodzinie, dzieciach itp; i o antykoncepcji tez;

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

nie pamietam dokladnie, chodzi o jego sposob odzywiania sie; trzeba by gdzies poczytac, zeby sie uswiadomic bardziej w temacie;
Ja mojej daje normalna rybe pieczona; rozdrabniam jej palcami, zeby nic nie zostalo i ok jest; I najsmaczniejsza; jakies takie maloosciste kup, albo co sie latwo wyciagaja;

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

a, no wlasnie; juz sie oswiecilam; tunczyk kumuluje zanieczyszczenia wod; ma zwiazki rteci; czy tam rtec i in
Stary 2011-02-04, 23:50   #3187
libra777
Zakorzenienie

Cigi orientować to się pewnie orientują w końcu internet jest ogólnie dostępny , nic na to nie poradzimy ,nie zaszyję się w buszu chociaż nie raz by się przydało.
Z ryb moja ulubiona to pstrąg ale nie ma omega, nie wiem może mintaj, morszczuk , dziki łosoś norweski też lubię
Jakie kupujesz

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

no to ładnie to dlatego jak byłam na dukanie to jak jadłam tuńczyka to aż mnie rwało , mój organizm intuicyjnie wyczuwał szkodliwość

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

A ja siedzę i zamiast iść spać co oglądam? oczywiście przepisy , tylko kiedy ja to wszystko zrobię
Wieje u nas jakby się kto powiesił
Stary 2011-02-04, 23:53   #3188
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Cigi orientować to się pewnie orientują w końcu internet jest ogólnie dostępny , nic na to nie poradzimy ,nie zaszyję się w buszu chociaż nie raz by się przydało.
Z ryb moja ulubiona to pstrąg ale nie ma omega, nie wiem może mintaj, morszczuk , dziki łosoś norweski też lubię
Jakie kupujesz

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

no to ładnie to dlatego jak byłam na dukanie to jak jadłam tuńczyka to aż mnie rwało , mój organizm intuicyjnie wyczuwał szkodliwość

osz, szlaczek.... tom ja nawet nie wiedziala o tych omega; bo my wlasnie pstraga (nawet sloiczki z pstragiem sa) (nawet nie wiedzialam ze to pstrag, po fr; tz jest od ryb na ogol;;; musze sobie przetlumaczyc nazwy ryb wobec tego; a gdzie sa te omega?

ja jem dosc czesto; ale raz np bardzo zle sie czulam po;
Stary 2011-02-04, 23:56   #3189
libra777
Zakorzenienie

Omega 3 mają tłuste ryby morskie im tłustsza tym lepiej boo ten tłuszcz nie szkodzi z najtłustszych to łosoś i śledź
Stary 2011-02-05, 00:14   #3190
cigi
Rozeznanie

kurka, ale ja kiepska jestem w rybach, nie wiem jakie morskie a jakie nie za bardzo; jakie jeszcze? Potem sobie je musze na fr przetlumaczyc; lososia i sledzia to wiem;
Stary 2011-02-05, 08:58   #3191
P0P70
Zakorzenienie

Dzień dobry,

Mam nadzieję ze będzie to słoneczny dzień.
Jestem już od 7 na nogach i właśnie się pakujemy. Jedziemy zobaczyć czy moje mieszkanie w Wawie jeszcze stoi.
Tam w mieszkaniu nic nie mam więc wprosiliśmy się na obiado-kolacje do znajomych. Spotkam się z jakimiś ludźmi. Ciekawę czy ja jeszcze potrafię rozmawiać tak normalnie czyli pysk w pysk
Więc nie będzie mnie przez 2 dni - proszę nie pisać za dużo.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 09:09   #3192
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

No to P0P dzisiaj zaszalejesz
Ja idę ze znajomymi do lokalu na napoje procentowe, ale pewnie ja za kierowcę będę robila. Plus taki że tez wyjdę do ludzi.

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Wczoraj dostalam rachunek za prąd dodatkowo 1/4 cenyjakies podwyzki od 1 stycznia były+ ten 1%, a zuzywam tyle samono ale wiadomo nic nie tanieje.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 10:32   #3193
sara 85
Zakorzenienie

mam pytanie jakich pieluch używacie? my zawsze pampers te zielone a teraz kupiliśmy sleep&play i do dupy są, a chciałam teraz jakieś inne jeszcze wypróbować, jakie możecie polecić?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 12:32   #3194
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Yoonka a mi się wydaje że ta biedniejsza właśnie urodzi , nie wiem ile kosztuje zabieg pewnie z 2 albo 3 koła
Ładny makijaż , coś w moim guście
w trojmiescie tysiaka :/
pewnie to bardziej od osoby zalezy czy urodzi i od sytuacji zyciowej. dla mnie aborcja powinna byc legalna, ale w bardzo wczesnej fazie. nastolatki i patologia nie powinna miec dzieci

a co to przystosowania do zycia w rodzinie, to ja mysle, ze jak 13 latek sie wstydzi, to znaczy, ze malo wie na ten temat i to wina rodzicow, ze temat tak zyciowy i codzienny jak seks jest tabu. ja chce od poczatku o tym mowic oczywiscie na odpowiednim do wieku poziomie. zeby Toska nei musiala sie dowiadywac z netu, albo od kolezanek o tym. chce ja wychowac na kobiete, ktora ma przyjemnosc z seksu i sie go nei wstydzi i wie, ze to fajna, normalna czesc zycia, jesli wiaze sie z miloscia i szacunkiem do samej siebie i partnera/partnerki (bo moze bedzie les?? nie wiadomo ).

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
mam pytanie jakich pieluch używacie? my zawsze pampers te zielone a teraz kupiliśmy sleep&play i do dupy są, a chciałam teraz jakieś inne jeszcze wypróbować, jakie możecie polecić?
probowalismy huggies - tylek odparzony na maxa po 2 dniach, sleep&play - tak jak napisalas, nawet nie do dupy, porazka. zostalismy przy pampersach. niektorzy polecaja bella, ale one jakies szorstkie mi sie wydaja
Stary 2011-02-05, 12:51   #3195
mloda1989
Zakorzenienie

my belli uzywalismy jak nie moglismy sobie z odparzeniami poradzic wtedy byly super tylko one nie chlona tak jak pampersiaki...huggisy dla mnie sa takie ceratowate te z rysunkami...fajne byly takie bawelniane ale to tylko 1 takie widzialam w bialym albo bezowym opakowniu...a sleep and play to tak w razie czego moga byc choc tych sciagaczy brakuje...ale dla mnie majtki pampersa sa straszne za kazdym razem kupa na plecach....
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:27   #3196
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

hejka
zaraz Was poczytam tylko mam kilka pytań bo zawsze zapomnę

Czy urodzinki dziecka powinno się robić w dniu urodzin??czy robicie w weekend?ma to jakies większe znaczenie?

Druga sprawa odnośnie zębów,bo u Daniela wszystkie jedynki wyszły jakieś 3 m-ce temu może nawet 4 i do tej pory idą 2 i nie chcą wyjść,może być taka duża odległość czasowa?czy coś jest nie tak?boje się,ze później zaczną mu wychodzić wszystkie na raz i tego nie wytrzyma,słyszałam tez,że niektórym dzieciom się nacina dziąsełka z jakichś względów

co do rybki to można też zrobić taką ale po grecku z warzywkami i ryżem np.

a dlaczego nie powinno się dawać wędzonej?

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Sara jak używałas pampersa to te Ci nie podpasuja ale ja od małego używam pieluszek z Lidla,ale nidługo chyba na noc będę mu musiała kupić pampersa bo podobno są bardziej chłonne ale te jeszcze narazie daja radę.Cena 29 zl za paczkę.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:54   #3197
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Gusinek , no to miałaś przeżycia u mnie na szczęście tak nie było , powiedziałam że mam mało mleka i nei było problemu przynosiły w butelce.
A z tą gorączką to niepotrzebnie się obwiniasz z kąd mogłaś wiedzień przeciez nie masz kamery termo w oczach , ja czasami jak mi jakis podejrzany się wydaje to czółko dotykam ustami i jak mi się zda że za ciepłe to mierzę
U nas też dawały bez problemu a babka od laktacji co godzine przyłaziła i była bardzo miła

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Chyba to zbyt duże uogólnienie. Dla mnie w Polsce jest za mała świadomość sexu i konsekwencji z nim związanych.
No i za mała pomoc w przypadku dzieci niechcianych.
Kiedyś gdy nie miałam sama dziecka jakoś aborcja była dla mnie dopuszczalna. Sama twierdziłam że nigdy bym nie usunęła.
ALe jeżeli wiadomo że dziecko ma rozliczne wady genetyczne, albo jest z gwałtu, albo zagraża życiu matki (a matka ma inne dzieci w domu). To w takich przypadkach jest trudno tak jednoznacznie potępiać kobietę. Fakt że na pewno nie powinno się usuwać dziecka po 20 tygodniu. Tylko który tydzień powinien być graniczny? Nie wiem to jest bardzo trudne.
Jak jest z wadami czy zagraża życiu to powinna byś możliwośc wyboru . Z gwałtu powinna być dobra pomoc psychologa ale tez wybór jeśli kobieta chce powinna mieć możliwość usuniecie czy własnie bardzo dużą pomoc w adopcji

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
a ja polecam loreala expert
Loreal Expert Intense Repair Maska Nawilżająco - Regenerująca 200 ml.
drozszy kosmetyk do wlosow ale super, polecany przez fryzjerow
Dobra ale przereklamowana , jest wiele innych profesjonalych rzeczy lepszych od lorealna i o połowe tańszych

Cytat:
ja nie rozumiem czemu te babska, (polozne) TAKIE sa.... ; dlaczego one tak nienawiadza tego co robia???
U mnie to anielice byly po prostu; bylam pelna podziwu dla nich i dla ich pracy;
Ja też nie rozumiem tym bardziej w Polsce zbijają najczesciej kokosy, bo co poród to kasa na lewi . MI się wydaje że część daje tez do zrozumienia - nie zapłacisz to sie Tobą nie zajmę . Bo pare złotych do kieszonki i pani od razu się w anioła przemienia . Przykre ale tak jest . Oczywiście nie genaralizujmy bo są też bardzo miłe babki tak same z siebie

Cytat:
Cigi napisałam z 12latkami bo mój syn to ma w szkole i uwierz mi ale w życiu by się nie przyznał że on myśli o seksie albo ma jakiekolwiek wyobrażenia , dla niego to jest wstydliwy temat,
Ja miałam pdż w liceum i babka był bardzo fajna zresztą była też psychologiem może to też ma znaczenie że odpowiednio umiała tę wiedzę nam przekazać
a w podstawówce jestem pewna ze oni się tam tylko hihrają
Film o usuwaniu ciąży mieliśmy w 8 kl na biologi ale koleżanka zemdlała i nie obejrzeliśmy do końca

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

czyli co tuńczyk coś jak panga
No tak wiem że są słone ale mój tych słoiczkowych z rybą nie ruszy za chiny ludowe już kilka prób było.
A filetów z kolei ja nie uznaję nie kupuję nie robię wolę z ościami dzwonka albo całą a taką to strach dawać , chociaż taka sardynka czy szprot ma dużo omega3
Zrób łososia z piekarnika on ma tylko takie wielkie ości , a co takaiego nie tak z foletem . ?
Ja Oli musze kiedys zupkę rybną zrobić

Cytat:
spróbuj tojours z lidla , to jedyne tańsze pieluchy jakie mi pasiły . a tak to tylko pampki . Jak nie było pampkó na promocji to właśnie te nabywałam

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
hejka

Czy urodzinki dziecka powinno się robić w dniu urodzin??czy robicie w weekend?ma to jakies większe znaczenie?

Druga sprawa odnośnie zębów,bo u Daniela wszystkie jedynki wyszły jakieś 3 m-ce temu może nawet 4 i do tej pory idą 2 i nie chcą wyjść,może być taka duża odległość czasowa?czy coś jest nie tak?boje się,ze później zaczną mu wychodzić wszystkie na raz i tego nie wytrzyma,słyszałam tez,że niektórym dzieciom się nacina dziąsełka z jakichś względów

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Sara jak używałas pampersa to te Ci nie podpasuja ale ja od małego używam pieluszek z Lidla,ale nidługo chyba na noc będę mu musiała kupić pampersa bo podobno są bardziej chłonne ale te jeszcze narazie daja radę.Cena 29 zl za paczkę.
Ja robie w weekendy urodziny co to za różnica tym bardziej dla takiego malucha .
wędzona ze względu na ten dym co sie nim wędzi . tak samo dzieciom się nie daje np mięs czy kiełbasy w grila .
moze być taka przerwa z zębach szymon tak miał , miał dwa a potem za dwa iechy następne dopiero .
Ola nadal bezzębna

Nocka jakoś przeszła choć Ola miała gorączkę wyła godzine a potem nagle padła jakby ktoś ją z prądu odłaczył i tak spała do rana . ciekawe co dziś będzie
Stary 2011-02-05, 14:29   #3198
cigi
Rozeznanie

Cytat:

ja uwazam, ze urodziny to uridziny i zyczenia dziecku rodzice i rodzenstwo powinno skladac w urodziny; na prezenty mozna sie umowic; a gosci mozna zaprosic w weekend i tort piec; ale to starszemu, bo takiemu malemu to wszystko jedno;

Mnie sie wydaje, ze wedzone to dlatego, ze bardzo slone; chyba... ; a z grila to dlatego nie, bo kapie tluszcz i sie podnosza trujace dymy i wnikaja w mieso;
Stary 2011-02-05, 15:17   #3199
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
hejka

Zosi akurat roczek wypada w sobotę więc nie będzie problemu kiedy zrobić, ale jak by wypadło w inny dzien to też bym robiła w weekend

dzięki dziewczyny za odp. wypróbuje te z lidla

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-02-05, 15:20   #3200
ania p
Zakorzenienie

Cigi a wy tu wogóle bywacie w poszly u dziadków np ? Na Basi roczek , święta itp ?
Stary 2011-02-05, 15:42   #3201
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Cigi a wy tu wogóle bywacie w poszly u dziadków np ? Na Basi roczek , święta itp ?
w poszly?
tak bywamy, ostatnio w wakacje bylismy
Stary 2011-02-05, 16:26   #3202
sara 85
Zakorzenienie

jakie tu pustki dzisiaj

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-02-05, 18:08   #3203
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

witam, az dziwnie ze tak mało do nadrobienia korzystają dziewczyny z weekendu
Cytat:
Gusinek , no to miałaś przeżycia u mnie na szczęście tak nie było , powiedziałam że mam mało mleka i nei było problemu przynosiły w butelce.
A z tą gorączką to niepotrzebnie się obwiniasz z kąd mogłaś wiedzień przeciez nie masz kamery termo w oczach , ja czasami jak mi jakis podejrzany się wydaje to czółko dotykam ustami i jak mi się zda że za ciepłe to mierzę
u nas ze 3 przychodziłyi wyciskały czy aby napewno nie ma mleka a potem z łaską przynosiły butle albo zabierały na karmienie, zreszta az mnie trzepie wiec wole sobie tego nie przypominac
na przyszłosc juz bede wiedziała zeby gorączke sprawdzac jak tylko bedzie marudny

Cytat:
ja nie rozumiem czemu te babska, (polozne) TAKIE sa.... ; dlaczego one tak nienawiadza tego co robia???
U mnie to anielice byly po prostu; bylam pelna podziwu dla nich i dla ich pracy;
ja tez tego nie rozumie, przeciez kobieta najlepiej powinna wiedziec co druga kobieta w nowej dla siebie sytuacji czuje
one jakby za kare pracowały w tym zawodzie znieczulica totalna

Cytat:
my huggiesów, czasem pampers active baby i kiedys raz te premium care tez pampers - są ciensze i delikatniejsze niz pampersy te zielone, ale namokniete mi jakos smierdzą sleep&play jak dla mnie porazka
ostatnio spróbowałam z rossmana 2sz kupiłam za 1zł i dosc grube ale i tak fajne mieciutkie
Cytat:
jakie tu pustki dzisiaj
a pustki straszne jak nigdy

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 19:54   #3204
anakazar
Zakorzenienie

Rany tak tu pusto,aż wierzyć się nie chcę-znając życie w klubie to się sporo dzieje

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 20:05   #3205
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
w poszly?
tak bywamy, ostatnio w wakacje bylismy
W Polszy he he źle mi się napisało sorki.
Stary 2011-02-05, 20:24   #3206
anakazar
Zakorzenienie

baobabku A Ty jak sprzedajesz na all ubranka Kubusia to w pojedyńczych sztukach czy w zestawie?bo ja wczoraj naszykowałam nowe ubranka do sprzedaży i nie wiem jak je lepiej wystawić?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-02-05, 20:30   #3207
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

no i nadal takie pustki szok
a mój dzis nadal goraczke mial i nie wiem co jest kurde czemu akurat na weekend zaraz bym leciała do jego lekarza, zwalam wine na zeby, ogólnie humorek ok tzn chwilami sie cieszy smieje a chwilami jeczy trze buzke wpycha raczki do buzi itp chciaz dzis kilka razy kaszlnął
gorączka w granicach 38,3 po czopku spada do 37,3- 36,9
je ładnie tylko pic nie chce .... minimalne ilosci jutro mu bede strzykawka dawała
bo 3dniówka to chyba wieksza gorączka tak?

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

anakazar ja nie baobabek ale z moich obserwacji wynika ze te w paczkach- zestawach osiągają fajne sumki a te na sztuki to róznie bywa...
raz wystawiłam taka mega paczke ok 30szt uzywanych po bartusiu 0-3mce i za 200poszło

Stary 2011-02-05, 20:35   #3208
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
anakazar ja nie baobabek ale z moich obserwacji wynika ze te w paczkach- zestawach osiągają fajne sumki a te na sztuki to róznie bywa...
raz wystawiłam taka mega paczke ok 30szt uzywanych po bartusiu 0-3mce i za 200poszło
Teraz też "poszłam"na all i ładnie idą te zestawy-tak zrobię.

A z tą 3-dniówką to Ci nie pomogę,bo Nina jeszcze nie miała.

Śmieję się z tż,że już śpi,a ja sama ledwo żyję już,

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

gusinek tylko my dwie tutaj siedzimy

Stary 2011-02-05, 20:48   #3209
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Teraz też "poszłam"na all i ładnie idą te zestawy-tak zrobię.

A z tą 3-dniówką to Ci nie pomogę,bo Nina jeszcze nie miała.

Śmieję się z tż,że już śpi,a ja sama ledwo żyję już,

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

gusinek tylko my dwie tutaj siedzimy
no za fajna kase mozna to pchnąć, a jeszcze jak masz nowe to w ogóle
ma z tz siedzimy sobie przy stole na 2 latopy ach ten internet

no zawsze dzikie- niewyżyte tłumy a dzis az dziwnie na pasku prawie pusto
anakazar czyli ty nie z pyrzyc? bo pisałas ze 48km do szczecina a z pyrzyc jakos tak jest

Edytowane przez gusinek
Czas edycji: 2011-02-05 o 20:50
Stary 2011-02-05, 21:13   #3210
mrowak
Zakorzenienie

KTO PRACUJE W BANKU????? Co to jest po polsku Mergers & Acquisition, bo mnie zaraz tu coś....
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości