Rozstanie z facetem - część 15 :( - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-05, 12:57   #1051
mrytka
Wtajemniczenie

Dot.: Rozstanie z facetem - część 15 :(

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Bo to moj najdluzszy zwiazek dotychczas
Potem będą jeszcze dłuższe i jak się rozstaniesz z kolejnym facetem, to co dalej powiesz, że to znowu Twój najdłuższy związek i nie możesz go zostawić?

Ja też do tej pory miałam jeden 2 letni związek, trochę po rozpaczałam, ale kiedyś się trzeba wziąć do kupy, bo jak będziesz płakała do końca życia, że Twój najdłuższy związek się rozpadł, to nigdy dłuższego i przede wszystkim SZCZĘŚLIWSZEGO mieć nie będziesz. Za młoda jesteś by najlepsze lata marnować na płakanie za zdradzającym facetem, który Cię nie chce.

Cytat:
Teraz jak pojade autobusem do wrocka bede przejezdzala kolo miejsca w ktorym mnie odbieral a 100 m dalej bylo nasze mieszkanie..
Mój ex mieszka 2 ulice ode mnie i idąc na miasto zawsze przechodzę koło jego domu. Jest milion miejsc, w których byliśmy razem i jak się CHCE, to te miejsca przestają mieć takie znaczenie.

Cytat:
A ja bede musiala jechac dalej do dworca..
No i? Ja przechodząc koło jego domu też nie zachodziłam do niego jak to było kiedyś tylko szłam dalej i jakoś to przeżyłam. Uwierz, że da się.

"Pragnienia łamią nam serce, męczą nas.
Pożądanie rujnuje nam życie.
Ale jeśli chodzi o pragnienia,
najbardziej cierpią ci, którzy nie wiedzą, czego chcą."

.
mrytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:01   #1052
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mrytka Pokaż wiadomość
Zdecydowanie Wasze miasto jest za małe dla Was obojga

Gdyby to jeszcze coś dało, to było by super.
Wyprowadza się ze względu na pracę, kiedyś miał to zrobić ze mną, ale zmienił zdanie. Mieszkamy 15-20min od siebie z buta, u niego na osiedlu byłam raz- u przyjaciółki. Wracając do domu- biegłam, żeby jak najszybciej być u siebie, aby nie wejść do niego, udało się, nie zrobiłam tego. Kiedy zerwał ze mną w lipcu to wystawałam pod blokiem całymi dniami albo na dworcu, kiedy wracał do domu. Tego cyrku już nie ma.

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość

I to jest zaj.ebisty BŁĄD.
Może i tak, ale myślenie o złych chwilach w niczym mi nie pomaga, myślenie o dobrych zresztą też nie. Tak naprawdę to ja nawet nie rozmyślam, jedynie czasem, jak jakaś rzecz, sytuacja, itp przypomni mi go, to wrócą wspomnienia, ale to na chwilę.

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:01   #1053
pandzio
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz...dla mnie powrót, jeśli jedna ze stron wciąż jest zablokowana, nie ma sensu. Dlaczego? Bo ta druga strona wtedy cierpi i w efekcie może dojść do tego, że jak ta pierwsza się zdecyduje na czułość, to druga będzie tak zmęczona i zniechęcona czekaniem, że to się po prostu rozleci.

Jeśli do siebie wracać, to będąc pewnymi uczuć i walcząc o związek na miliard procent.

No ale to moje zdanie.

A co do Malli - ona się nie rozstała ze swoim, to po pierwsze. A po drugie u niej problem nie polegał na wygaśnięciu uczuć, tylko na pobocznych problemach, które odbiły się na związku. No i problem trwał krótko.
Racja, złe porównanie... Nie powinnam tym się sugerować.
I tak, masz racje, bo póki co się męczę. Jednak uspokajam się jak M mówi, że przecież próbujemy małymi kroczkami i że naprawimy to. Zresztą powiedziałam, że jak mnie nie kocha to ma odejść na zawsze. I wiem, że by to zrobił gdyby tak było.
Może to wszystko ma też trochę związek z jego depresją...
pandzio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:02   #1054
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Mój ex mieszka 2 ulice ode mnie i idąc na miasto zawsze przechodzę koło jego domu. Jest milion miejsc, w których byliśmy razem i jak się CHCE, to te miejsca przestają mieć takie znaczenie.

No i? Ja przechodząc koło jego domu też nie zachodziłam do niego jak to było kiedyś tylko szłam dalej i jakoś to przeżyłam. Uwierz, że da się.
Mrycia...już to było jej tłumaczone pierdyliard razy, a ona po raz kolejny wyciąga te same argumenty...żeby po raz kolejny jej napisać to samo...i żeby po raz kolejny mogła mieć to w .

Wizażanka, a trolling wręcz mistrzowski. Ech...
Stary 2011-02-05, 13:02   #1055
ilo16na
Zakorzenienie

Lily ...nie nie pojade bo i tak go nie ma..
Ale boje sie ze i tak sie kiedys zlamie i pojade do niego..
I bede mu plakac pod drzwiami

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:04   #1056
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Może i tak, ale myślenie o złych chwilach w niczym mi nie pomaga, myślenie o dobrych zresztą też nie.
Myślenie o złych chwilach hamowało by Twoją nadzieję na powrót. Bo nie można budować czegoś na TAKICH fundamentach.
Stary 2011-02-05, 13:06   #1057
mrytka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wracając do domu- biegłam, żeby jak najszybciej być u siebie, aby nie wejść do niego, udało się, nie zrobiłam tego.

Cytat:
Kiedy zerwał ze mną w lipcu to wystawałam pod blokiem całymi dniami albo na dworcu, kiedy wracał do domu. Tego cyrku już nie ma.
Oj pamiętam to. Wtedy wiele razy obiecywałaś i sobie i nam, że nie pójdziesz na dworzec, a szłaś
Jest postęp, że tego już nie ma Ale to i tak jeszcze długa droga do szczęścia przed Tobą.

.
Stary 2011-02-05, 13:07   #1058
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez pandzio Pokaż wiadomość
Może to wszystko ma też trochę związek z jego depresją...
Kurde, za dużo we mnie egoizmu na coś takiego.

Za bardzo lubię siebie, żeby tkwić w takim zawieszeniu. Już bym wolała nie być w związku, wspierać po przyjacielsku. Bo tak na dobrą sprawę to z tego co piszesz, to wasz związek od rozstania różni się nazwą i seksem.

Podziwiam że Ci się chce, serio. Że masz siłę.
Stary 2011-02-05, 13:11   #1059
mrytka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mrycia...już to było jej tłumaczone pierdyliard razy, a ona po raz kolejny wyciąga te same argumenty...żeby po raz kolejny jej napisać to samo...i żeby po raz kolejny mogła mieć to w .

Wizażanka, a trolling wręcz mistrzowski. Ech...
Ech, no tak ona marnuje sobie z nim czas, to może chce, żebyśmy i my marnowały czas i nerwy na dawanie rad, których ona tak na prawdę przyjąć nie chce

Mi już ręce opadają (zresztą nie tylko mi) i chyba też daruję sobie wypowiadanie się na temat Ilony.
Maturę mam już niedługo, przynajmniej jakieś korzyści będą jak się np. pouczę.

.
Stary 2011-02-05, 13:12   #1060
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Myślenie o złych chwilach hamowało by Twoją nadzieję na powrót. Bo nie można budować czegoś na TAKICH fundamentach.
Póki co tak jest dobrze. Przynajmniej nie beczę codziennie i nie robię z siebie debila.

Biorę się za sprzątanie, a później za siebie Miłego dnia **

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:14   #1061
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Lily ...nie nie pojade bo i tak go nie ma.
No tak, bo gdyby był, to byś pobiegła do niego w podskokach.

Cytat:
No z takim podejściem jak masz teraz to nie musisz się tego bać, Ty to zrobisz na bank.

U Was też tak strasznie wieje?

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:16   #1062
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Lily ...nie nie pojade bo i tak go nie ma..
Ojej...
A gdyby był, to ja sie założe, że już byś w drodze była... Z reszta może jest w domu, tylko Cie okłamał, bo chce mieć w koncu świety spokój. Serio, mam negatywny stosunek do facetów, ale tu zaczynam go rozumieć, bo to co Ty, Ilona wyprawiasz, to przekracza wszelkie granice... Ja też bym kłamała gdyby od miesiecy ktoś mnie nachodził, ryczał mi do słuchawki, robił jakieś cyrki...

Cytat:
U mnie jak myśle o złych, to płacze, bo mam żal, że mnie tak potraktował, o dobrych- tęsknie za nim... Dlatego wcale już nie myśle :P:
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:16   #1063
mrytka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Niestety tak

.
Stary 2011-02-05, 13:18   #1064
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:

Nooo!!! Masakra, ten wiatr aż mnie zbudził...
Stary 2011-02-05, 13:19   #1065
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety tak
Ja dziś w nocy myślałam, że mi wiatr okno otworzy tak strasznie wiało . Ja chcę wiosnę!

Stary 2011-02-05, 13:20   #1066
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś w nocy myślałam, że mi wiatr okno otworzy tak strasznie wiało . Ja chcę wiosnę!
Już niedługo...
Stary 2011-02-05, 13:23   #1067
mrytka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi się kiepsko spało przez to huczenie

Oj ja też się wiosny nie mogę doczekać

.
Stary 2011-02-05, 13:25   #1068
pandzio
Raczkowanie

Cytat:
Kurde, za dużo we mnie egoizmu na coś takiego.

Za bardzo lubię siebie, żeby tkwić w takim zawieszeniu. Już bym wolała nie być w związku, wspierać po przyjacielsku. Bo tak na dobrą sprawę to z tego co piszesz, to wasz związek od rozstania różni się nazwą i seksem.

Podziwiam że Ci się chce, serio. Że masz siłę.
Nie mam nic do stracenia, mogę tylko zyskaćznaczy się możemy razem z M. Kiedy się rozstaliśmy wiedziałam, że to jeszcze nie koniec. Wychodzę z założenia, że lepiej spróbować niż potem żałować że się nie spróbowało, oczywiście jeśli ktoś nie zdradził lub nie zrobił czegoś ohydnego tej drugiej osobie, bo dla mnie wtedy sprawa jest oczywista. W poprzednim związku, w którym byłam facet powiedział, że mnie nie kocha. Urwałam całkowicie kontakt i szybko się pozbierałam. Tutaj M nie odszedł, a wiem, że gdyby nie kochał to by to zrobił...tak więc jeszcze walczę. Być może miałabym inne podejście gdybym była starsza i miała większe doświadczenie, a mam dopiero 21 lat
Stary 2011-02-05, 13:31   #1069
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Wieje, leje, ogólna tradżedy

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Dlatego wcale już nie myśle :P:
Też dobrze

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

pandzio -

Myślę, że jesteś na tyle rozsądna żeby wiedzieć, że nie można czekać w nieskończoność i dasz radę
Stary 2011-02-05, 13:34   #1070
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:

Też dobrze
Tzn. w moim sercu siedzi dalej, zakorzenił sie nieźle... I niestety, ale widujemy sie codziennie w szkole Ale nie myśle już o tym, co mi zrobił, jaki był, co powiedział, gdzie byliśmy... Żyje teraźniejszoscia. Rozglądam sie za kimś innym Bo po co mam tracić czas na myślenie o kimś z kim i tak nie bede najprawdopodobniej, a napewno nie w najbliższej przyszłości.

A i nie spotkykalismy sie przez cały tydzień Byliśmy tylko na pizzy w grupce znajomych wczoraj i wracaliśmy do domu, ale żadnego przytulania w szkole i poza nia... Jak mnie zaczepiał to odpowiadałam krótką riposta Niech spada na bambus, jak mnie nie chce/ nie chciał, jego strata

Edytowane przez lily92920
Czas edycji: 2011-02-05 o 13:35
Stary 2011-02-05, 13:40   #1071
OtTakaJa
Zakorzenienie

Stary 2011-02-05, 13:45   #1072
lily92920
Zakorzenienie

OtTakaJa -
Stary 2011-02-05, 13:52   #1073
ZagubionaWuczuciach
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za przywitanie

Może co mnie sprowadza na ten wątek? Pewnie to samo co Was. Zerwał ze mną. Właściwie to były dopiero nasze początki. Słowa Zakochałem się w Tobie/ Kocham Cię już padły. Czułam że on to jak wygrana na loterii. Zakochałam się w nim od tak. Już na początku naszej znajomości czułam że mamy z sobą wiele wspólnego. Ale czy teraz to istotne?
Mimo uczucia które nas że tak powiem złapało, często się kłóciliśmy.
A jak wiadomo kłótnie psują nawet najlepsze relacje.
Dziewczyny przecież na samym początku powinno być jak w bajce, ale ja co? oczywiście dalej swoje. Ciągle miałam jakieś pretensje ( czasem nie uzasadnione) : a bo to, bo tamto. W ciągu tego dość krótkiego okresu zrywaliśmy chyba z dwa razy!! mówił mi że nie chce być z kimś kto ciągle robi jakieś akcje, a poza tym miał nauczkę po swojej poprzedniej dziewczynie która praktycznie zachowywała się tak jak ja z która zerwał zaręczyny właśnie przez takowe zachowanie. Ale mimo tego zawsze wracaliśmy po kilku godzinach, a nawet minutach bo nie chcieliśmy tracić tego co się miedzy nami już po prostu zaczęło.
Aż do wczoraj. Znowu zrobiłam jakaś akcje. No i zerwał. Powiedział że ma tego wszystkiego dość. Że mam do niego nie dzwonić bo i tak nie odbierze, i że nie chce ze mną rozmawiać.
Boli mnie to że nie potrafię się zmienić. Chciałabym ale nie potrafię. Mam problem z niską samooceną. Moje poczucie własnej wartości jest zerowe w tym momencie. Zawsze czuje się tą gorszą. Stąd moje zachowanie. Myślałam że tym obrażaniem się wymuszę coś na nim. Nie wystarczały mi jego słowa, że zakochał się we mnie jak głupi, że pierwszy raz czuje coś tak mocnego i tak szybko do kobiety. Zawsze wynalazłam sobie powód by się obrazić ( strasznie dziecinne zachowanie ;/ ), ciągle wkręcałam sobie że już mu na mnie nie zależy, że może tak szybko usłyszałam od niego :" Kocham Cię" bo chce mnie szybciej zdobyć czyt. PRZESPAĆ SIĘ ze mną
jak mi nie napisał sms'a o danej godzinie już wariowałam. No ale ok dość tych smętów. Sedno sprawy jest takie że zerwał, a ja nie umiem sobie z tym poradzić. Mam za soba wiele porażek, chciałabym wkońcu się ustabilizować, zakochać i być szczęśliwa, ale najwidoczniej mi miłość nie jest pisana. Albo raczej szczęście nie jest mi pisane. Napisałam mu dziś wiadomość nie odpisuje, wczoraj nie odbierał tel. Ciągle mam nadzieje że wróci, że napisze mi że tęskni, ale w głębi duszy wiem że to ewidentny koniec a ja go kocham, czuję się niespełniona bo przecież miało być tak pięknie, przecież to były dopiero początki....
ZagubionaWuczuciach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:56   #1074
pandzio
Raczkowanie

Cytat:
Wieje, leje, ogólna tradżedy

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Też dobrze

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

pandzio -

Myślę, że jesteś na tyle rozsądna żeby wiedzieć, że nie można czekać w nieskończoność i dasz radę
Nieskończoności na pewno nie zniosę, ale póki co chyba idzie do przodu, po sesji powiedział, że zabierze mnie na małą wycieczkę rowerową I przez cały czas szuka też dla mnie godnego sprzęciku, bo mój market z I Komunii nie żyje:P ale długo się trzymał hehe
Stary 2011-02-05, 13:57   #1075
pureevil
Raczkowanie

Sms od eksa: X (moje imię), Y (imię obecnej) jest w ciąży.
Co za brak taktu, żeby mi o tym pisać. Cycki opadają . Dodam, że on ma 20 lat, ona-17.

PS. Pewnie żadna z Was mnie nie pamięta. Wcześniej zbytnio się nie udzielałam, ale podczytuję cały czas . To pomaga, naprawdę . Po 5 miesiącach od rozstania, próbach zniszczenie mojego życia i błaganiach o powrót przez eksa, spotkałam wyjątkową osobę . Jestem szczęśliwa .
pureevil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:58   #1076
kimi1000
Zakorzenienie

GG do kimi1000

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość

Bo nie cała setka jest moja :P
My zrezygnowaliśmy z gumek na rzecz tabletek. Więcej z tego plusów, pomijając fakt, że pierwsze opakowanie to był Yaz, które mi wcisnął lekarz. W życiu się tak koszmarnie nie czułam, przez cały miesiąc okres, o depresyjnych jazdach nie wspomną. Teraz wróciłam do moich dawnych i wcale nie czuję, ajkbym była na tabletkach. Nooo, cycki mi urosły

Cytat:
Aktualnie FITNESS AUTHORITY Whey Protein 2270g wiśniowe, ale jeszcze nie wiem, czy przynosi efekty. Poleca te z Olimpu
Poczekam na opinie.

Cytat:
Po prostu czyta wątek
Raczej to nie to, bo o tym nie pisałam na wątku. Zresztą nie wie chyba, że tu siedzę i jaki mam nick. [QUOTE=Malla;24863019]

Cytat:
Nienawidzę tych wszystkich świąt i świąteczek, kiedy dookoła panuje przymus dobrego bawienia się i koniecznie spędzania dnia/wieczora tak jak ktoś nakazał. Mam awersję do sylwków, walentynek i innych takich. Zawsze w te dni mam ochotę zamknąć się w domu z dobrą książką, muza w uszy żeby nie słyszeć pukania do drzwi, telefon wyłączony i odczepta się ode mnie

Totalna awersja.
Znamy, znamy...
Przekora to moje drugie imię

Cytat:
Napisane przez d0lcevita Pokaż wiadomość
to my równolatki jesteśmy, tylko ja październik
No jesteśmy świeże mięso z odzysku

Cytat:

To na walentynki pewnie dostaniesz jakąś serduszkową trumienkę od M
Raczę wątpliwe, bo jak zaczęłam zagadywać, że jak mam 30 lat, to już powinnam sobie trumnę kupić, to mnie zdrowo ochrzanił za takie gadki.

Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić .

kimi1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 14:05   #1077
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pureevil Pokaż wiadomość
PS. Pewnie żadna z Was mnie nie pamięta. Wcześniej zbytnio się nie udzielałam, ale podczytuję cały czas . To pomaga, naprawdę . Po 5 miesiącach od rozstania, próbach zniszczenie mojego życia i błaganiach o powrót przez eksa
Ja Cię pamiętam. Widzę, że Twój eks zastosował plan działania taki sam, jak większość eksów.

Cytat:
spotkałam wyjątkową osobę . Jestem szczęśliwa .
Takie coś lubię czytać

Stary 2011-02-05, 14:06   #1078
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Sms od eksa: X (moje imię), Y (imię obecnej) jest w ciąży.
Co za brak taktu, żeby mi o tym pisać. Cycki opadają . Dodam, że on ma 20 lat, ona-17.

Impra na full

Stary 2011-02-05, 14:07   #1079
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kimi1000 Pokaż wiadomość
Nooo, cycki mi urosły
Dziewczyny, a to możliwe, że cycuchy mi urosły same z siebie, tak bez niczego?

Stary 2011-02-05, 14:15   #1080
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kimi1000 Pokaż wiadomość
My zrezygnowaliśmy z gumek na rzecz tabletek. Więcej z tego plusów, pomijając fakt, że pierwsze opakowanie to był Yaz, które mi wcisnął lekarz. W życiu się tak koszmarnie nie czułam, przez cały miesiąc okres, o depresyjnych jazdach nie wspomną. Teraz wróciłam do moich dawnych i wcale nie czuję, ajkbym była na tabletkach. Nooo, cycki mi urosły
Ja brałam Yaz 1 rok i 8 mies. i byłam zadowolona...

Dla każdego coś innego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości