Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-05, 16:01   #2881
sanderek5
Raczkowanie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Sukienka najważniejsza
To Elizabeth Passion, moja będzie ecru, bo w bieli gorzej wyglądałam. Na zdjęciu jest oczywiście na mnie za duża co najmniej o jeden rozmiar
Paula, teraz czekamy na Twoją
Piękna! Mi niestety falbanki nie służą :P A jaki welon do tego? Czy bez welonu? Pisałaś o tym? Jak tak, to mi umknęło...
Stary 2011-02-05, 16:24   #2882
Almariel
Zakorzenienie

Thea, śliczna sukienka !

Co do nazwiska, to ja biorę narzeczonego i raczej nie chodzi o to, które ładniejsze. Po prostu dla mnie to jest naturalna kolej rzeczy, że będę miała jego nazwisko i tak chcemy.

Wczoraj byliśmy w poradni i jestem pozytywnie zaskoczona, fajnie było Tak że w marcu będziemy już mieć to wszystko za sobą, bo nauki też już mamy.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 16:46   #2883
Goyya
Raczkowanie

a my dzis wlasnie zamowilismy obraczki
mam nadzieje,ze jestescie z nas dumne
i kolejny temat z listy skreslony
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 16:58   #2884
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość
Super Jakie będziecie mieć obrączki ?
Stary 2011-02-05, 17:12   #2885
paula54
Zakorzenienie

Ok, oto moja sukienka (ta na zdjęciu beze mnie :P tzn na manekinie). Będę podnosić te tiule do góry (tak bardziej w pas), i ta jest w złocie, moja będzie miała srebrne koronki, narzuconego svarowskiego na tych koronkach i na spodnicy tak, że górą więcej, a im niżej, tym mniej. Do tego te kwiaty zmieniam na inne (mam wybrać spośród modeli taki, żeby mi pasował do bukietu, a panie uszyją do tego taki, żeby się z sukienką ładnie prezentował) i możliwe, że płatki w tych kwiatach będą albo jasnofioletowe (jeśli nie będzie za dużo kolorów), albo srebrne. Do tego długaśny welon.
Drugie zdjęcie (to na mnie) to druga moja faworytka. Niby prosta, ale miała takie strasznie ładne wycięcie w którym biust wygląda po prostu bosssko i była też niesamowicie lekka. Wybrałam jednak tą pierwszą, bo było w niej ogólnie to "coś" I też podkreślała to co trzeba

Goyya - gratuluję wyboru obrączek. My się nie mogliśmy zdecydować dobre kilka miesięcy na konkretny model. Za dużo tego :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moja.jpg (32,1 KB, 391 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00168.jpg (94,9 KB, 64 załadowań)

Edytowane przez paula54
Czas edycji: 2011-02-05 o 17:13
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 17:18   #2886
akazqa
Raczkowanie

Paula54 pierwsza sukienka mi się bardziej podoba! moim zdaniem dobry wybór ;-)
akazqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 17:50   #2887
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kffiatusheq Pokaż wiadomość
thea2 przepiękna suknia! Bardzo Ci pasuje taki hiszpański styl (to zdjęcie gdzie masz kolczyki i włosy na bok - super)
Ja też będę mieć ecru

Widzę, że dużo jest dziewczyn z zacięciem do samodzielnego robienia zaproszeń - ja jakoś nie mam do tego chęci ani czasu.
Przeglądam all w poszukiwaniu ciekawych opcji i chyba znalazłam - ale nie mamy jeszcze ostatecznej listy gości. Na razie zamówię kilka próbek, zobaczymy
Dziękuję, bardzo się cieszę, że Ci się podoba Myślałam właśnie o jakiejś fryzurce na bok, bo mam drobną twarz i chciałabym ją tak optycznie powiększyć A druga możliwość jest taka, że zepnę włosy nisko nad karkiem I do tego długie kolczyki i bransoletka szeroka

Cytat:
Napisane przez agusiaaa1989 Pokaż wiadomość
dokładnie!! suknia śliczna, podkreśla Twoją figurę niestety ja mam więcej do zasłonięcia niż do odkrycia no może poza pełnym biustem
Dziękuję bardzo Oj.. jak ja chciałabym mieć pełny biust...

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
Piękna! Mi niestety falbanki nie służą :P A jaki welon do tego? Czy bez welonu? Pisałaś o tym? Jak tak, to mi umknęło...
Miałam napisać o welonie, ale zapomniałam Welon długi, delikatny, gładki Taki w pakiecie z krótkim, żeby długi można było potem odpiąć i bawić się bez przeszkód

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Thea, śliczna sukienka !

Co do nazwiska, to ja biorę narzeczonego i raczej nie chodzi o to, które ładniejsze. Po prostu dla mnie to jest naturalna kolej rzeczy, że będę miała jego nazwisko i tak chcemy.

Wczoraj byliśmy w poradni i jestem pozytywnie zaskoczona, fajnie było Tak że w marcu będziemy już mieć to wszystko za sobą, bo nauki też już mamy.
Dziękuję Nas jeszcze czekają 3 wizyty w poradni... Ale chyba nie będzie tak fajnie jak u Was Na szczęście nauki też już z głowy

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Ok, oto moja sukienka (ta na zdjęciu beze mnie :P tzn na manekinie). Będę podnosić te tiule do góry (tak bardziej w pas), i ta jest w złocie, moja będzie miała srebrne koronki, narzuconego svarowskiego na tych koronkach i na spodnicy tak, że górą więcej, a im niżej, tym mniej. Do tego te kwiaty zmieniam na inne (mam wybrać spośród modeli taki, żeby mi pasował do bukietu, a panie uszyją do tego taki, żeby się z sukienką ładnie prezentował) i możliwe, że płatki w tych kwiatach będą albo jasnofioletowe (jeśli nie będzie za dużo kolorów), albo srebrne. Do tego długaśny welon.
Drugie zdjęcie (to na mnie) to druga moja faworytka. Niby prosta, ale miała takie strasznie ładne wycięcie w którym biust wygląda po prostu bosssko i była też niesamowicie lekka. Wybrałam jednak tą pierwszą, bo było w niej ogólnie to "coś" I też podkreślała to co trzeba
Paula, piękna sukienka, ja też wybrałabym tą pierwszą, jest taka inna, bardzo ładny ma fason Super!
Stary 2011-02-05, 17:56   #2888
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję Nas jeszcze czekają 3 wizyty w poradni... Ale chyba nie będzie tak fajnie jak u Was Na szczęście nauki też już z głowy
kto wie, ja też się bałam, a okazało się być ok
Na szczęscie to tylko 3 spotkania i po sprawie.
Stary 2011-02-05, 18:21   #2889
agusiaaa1989
Raczkowanie

śliczna princessa a Ty będziesz w niej na pewno prawdziwą KSIĘŻNICZKĄ!!! cudo choć jak dla mnie ma za nisko gorset, bo mnie by biodra było bardzo znać:P a ja się pochwalę swoimi obrączkami... do odebrania za 10 dni

co myślicie? wiem wiem, mają mat, który podobno się wyciera nawet Pani w salonie nas uprzedziła,że później będą gładkie ale ogólnie na żywo są jeszcze śliczniejsze

Edytowane przez agusiaaa1989
Czas edycji: 2011-02-19 o 13:40
agusiaaa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 18:59   #2890
aniak_1988
Raczkowanie

Cytat:

http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,kolekcje,Bliskosc,125

co myślicie? wiem wiem, mają mat, który podobno się wyciera nawet Pani w salonie nas uprzedziła,że później będą gładkie ale ogólnie na żywo są jeszcze śliczniejsze
bardzo ładne moja siostra miała matowe i rzeczywiście dość szybko się wycierają...
Ja chciałabym albo podobne jak agusiaaa1989 tzn. takie jakby z 2 różnych części-paseczków albo z brylancikiem... niestety słyszałam, że większości takich obrączek nie można później ani zmniejszać ani powiększać
Znacie jakąś firmę, która deklaruje, że można zmieniać rozmiar pomimo tego, że obrączka ma brylancik?
aniak_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 20:12   #2891
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
gwiazdeczka26 nie nie chwaliłam się jeszcze i się niestety nie pochwalę, gdyż wczoraj się dowiedziałam że to są jakieś suknie z kolekcji której autor nie chce zamieszczać zdjęć na stronie salonu, żeby nie powielać modelu, a tym samym nie można też zrobić zdjęć w tej sukni w salonie jak tutaj niektóra z Was miała ale to będzie typowa księżniczka w bieli z tiulu i z brokatem
Uwiebiam suknie-ksiezniczki, wiec napewno bedzie mi sie podobala
Koniecznie obcykaj jak juz bedziesz miala i wtedy sie pochwalisz.

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość

ja własnie do naklejek nie jestem przekonana i zastanawiam się nad zawieszkami
A czemu do naklejek nie jestes przekonana? Ja myslalam, ze to prawie bez roznicy...zawieszka czy naklejka

Cytat:
Hehe Właśnie widziałam w kalendarzu, że jeszcze kilka dziewczyn ślubuje 27 Obyśmy miały dużo słońca w tym dniu
O tak. Nie musi byc bardzo goraco, byle bylo slonecznie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
podsyłam wyszukiwarkę odmiany nazwisk, może się przyda
http://www.nazwiska.pawlowice.pl/
Ooo, teraz jestem w szoku. Jest moje nazwisko i odmienia sie. Zupelnie o tym nie wiedzialam i nikt nigdy tak naszego nazwiska nie odmienial ciekawe....

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Dziewczątka a czy zmieniacie nazwisko na nazwisko przyszłego męża czy dwuczłonowe będziecie mieć? Mi wszyscy mówią żebym podwójne miała, bo fajnie brzmią nasze nazwiska obok siebie I chociaż na początku nie chciała, bo widzę, że teraz taka moda na podwójne to się mocno nad tym zastanawiam
Wiecie co, ja na poczatku nawet sie nie zastanwaialam, bo bylo to oczywiste, ze zmienie nazwisko na meza. Co prawda dziwnie mi z tym bylo, i jakos nie moglam sobie wyobrazic ze nie bede juz miala swojego.
A teraz, im wiecej osob pyta, to zaczelam sie zastanawiac i na chwile obecna sklaniam sie do podwojnego nazwiska

Cytat:

- biżuterię dla mnie (ale nie wiem czy nie na poprawiny, bo na sukni będę miała svarowskiego crystal ab, a biżu mam crystal white i chyba nie pasuje)
Moze pokazesz jaka masz bizuterie? Doradzimy czy pasuje

Cytat:
Księżniczki są piękne Sama przymierzałam kilka, ale mam dość chude ramiona, w ogóle takie wszystko mam drobne u góry i komicznie w nich wyglądałam- bo u góry tak mało, a od bioder nagle 5 razy tyle No ale są urocze bardzo
Ja tak samo. Ksiezniczki strasznie mi sie podobaja, ale ja jakos ginelam w nich.. Musialam zdecydowac sie na taka mini ksiezniczke, choc czesto napadaja mnie mysli, ze zle wybralam

Cytat:
Sukienka najważniejsza
To Elizabeth Passion, moja będzie ecru, bo w bieli gorzej wyglądałam. Na zdjęciu jest oczywiście na mnie za duża co najmniej o jeden rozmiar
Pieknie wygladasz Sliczna suknia.

hmm... jak ty masz chude ramiona, to ja w takim razie mam szkieletowe

Cytat:
za obraczki

Cytat:

Goyya - gratuluję wyboru obrączek. My się nie mogliśmy zdecydować dobre kilka miesięcy na konkretny model. Za dużo tego :P
Sliczna obydwie suknie mi sie podobaja. Wlasciwie to sa troche podobne do mojej to znaczy dol tez bede miala tiulowy.

Cytat:
śliczna princessa a Ty będziesz w niej na pewno prawdziwą KSIĘŻNICZKĄ!!! cudo choć jak dla mnie ma za nisko gorset, bo mnie by biodra było bardzo znać:P a ja się pochwalę swoimi obrączkami... do odebrania za 10 dni

Obraczki bardzo ladne Nasze tez maja mat/satyne i juz boje sie, ze wytrze nam sie to po miesiacu. Ale jak je zobaczylam, to juz zadnych innych nie chcialam

Edytowane przez gwiazdeczka26
Czas edycji: 2011-02-05 o 20:21
gwiazdeczka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 22:41   #2892
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Też bym już chciała mieć to za sobą... a tu do maja trzeba czekac...

Cytat:
Pochwal się

Cytat:
Mi też lepiej pierwsza się podoba tylko dól odrobinę za nisko na biodrach się zaczyna jak na mój gust Ale figurkę masz super zazdroszczę :P Ile bym dała za taką figurę

Cytat:
Dziękuję bardzo Oj.. jak ja chciałabym mieć pełny biust...

Miałam napisać o welonie, ale zapomniałam Welon długi, delikatny, gładki Taki w pakiecie z krótkim, żeby długi można było potem odpiąć i bawić się bez przeszkód
Ja mam duży biust i są z nim same problemy dzisiaj przymierzałam się do zakupu bardotki i z modeli, które mi się podobają nie robią mojego rozmiaru... ;(;(
A co do welonu to ile metrów?

Cytat:
a ja się pochwalę swoimi obrączkami... do odebrania za 10 dni

Bardzo ładne obrączki. Mat się faktycznie szybko ściera... Niestety...

Cytat:
Napisane przez aniak_1988 Pokaż wiadomość
bardzo ładne moja siostra miała matowe i rzeczywiście dość szybko się wycierają...
Ja chciałabym albo podobne jak agusiaaa1989 tzn. takie jakby z 2 różnych części-paseczków albo z brylancikiem... niestety słyszałam, że większości takich obrączek nie można później ani zmniejszać ani powiększać
Znacie jakąś firmę, która deklaruje, że można zmieniać rozmiar pomimo tego, że obrączka ma brylancik?
Niestety nie słyszałam dotąd u żadnego jubilera, żeby deklarowali możliwość zmiany rozmiaru przy obrączkach z brylancikiem...

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość

Wiecie co, ja na poczatku nawet sie nie zastanwaialam, bo bylo to oczywiste, ze zmienie nazwisko na meza. Co prawda dziwnie mi z tym bylo, i jakos nie moglam sobie wyobrazic ze nie bede juz miala swojego.
A teraz, im wiecej osob pyta, to zaczelam sie zastanawiac i na chwile obecna sklaniam sie do podwojnego nazwiska

Ja tak samo. Ksiezniczki strasznie mi sie podobaja, ale ja jakos ginelam w nich.. Musialam zdecydowac sie na taka mini ksiezniczke, choc czesto napadaja mnie mysli, ze zle wybralam
A pokazywałaś już suknię? Bo nie mogę znaleźć...
A czemu chcesz podwójne? :P Wszystkie osoby, które znam z podwójnym po jakimś czasie zaczęły przeklinać, że albo gdzieś ktoś im pomyłki robi w nazwisku albo że za długo się podpisują... :P
Stary 2011-02-05, 22:57   #2893
thea2
Zadomowienie

Cytat:

Naprawdę bardzo ładne Ciekawe, mają coś w sobie Mam to samo z biodrami, muszę mieć troszkę wyżej gorset, bo mam za szerokie biodra Choć w salonach mnie panie namawiały na takie modele, to jednak nie mogłam się w nich zaakceptować

Cytat:

O tak. Nie musi byc bardzo goraco, byle bylo slonecznie

Pieknie wygladasz Sliczna suknia.

hmm... jak ty masz chude ramiona, to ja w takim razie mam szkieletowe
Sliczna obydwie suknie mi sie podobaja. Wlasciwie to sa troche podobne do mojej to znaczy dol tez bede miala tiulowy.
Dokładnie, jakiś upał też nie jest wskazany, ale nie chciałabym, żeby padało Chude mam, chude, z przodu tak nie widać, ale z tyłu masakra Ale nie martwię się, wszyscy mi radzili, żeby jakoś moje odstające kości obojczykowe zakryć, żeby jakimś łańcuszkiem chociaż jakoś odwrócić od nich uwagę. Ale ja się nie przejmuję, jakie mam takie mam, są moje i je lubię Więc i Ty się szkieletowymi ramionami nie powinnaś martwić
A co do sukni to pewno wstawiałaś gdzieś zdjęcie, w wolnej chwili na pewno przejrzę cały wątek i pooglądam wszystkie Wasze sukienki
A skoro zdecydowałaś się na tą sukienkę to musiała być piękna i mieć w sobie to coś, co Cię zauroczyło Na pewno była to przemyślana decyzja, więc nie wyrzucaj sobie, że źle wybrałaś Kiedy mnie jakieś myśli nachodzą, albo zobaczę jakąś fajną sukienkę to sobie od razu tak myślę i mi przechodzi

Cytat:
Ja mam duży biust i są z nim same problemy dzisiaj przymierzałam się do zakupu bardotki i z modeli, które mi się podobają nie robią mojego rozmiaru... ;(;(
Kurcze i tak źle i tak nie dobrze Nie znam się na tym , bo ze względu na rozmiar nigdy nie mam problemu z zakupem bardotki, ale na pewno są jakieś pracownie, gdzie mogą wykonać coś ładnego na Twój rozmiar A co do welonu to nie wiem jeszcze dokładnie na jaki się zdecyduję, zawsze chciałam taki ciągnący się po ziemi, ale mam już tren, więc chyba nie potrzeba aż takiego... Byłoby za dużo.

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-02-05 o 23:02
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 09:27   #2894
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
podsyłam wyszukiwarkę odmiany nazwisk, może się przyda
http://www.nazwiska.pawlowice.pl/
Super rzecz

Cytat:
Witam nowe Dziewczyny
My ostatnio na podziękowanie Rodzicom wymyśliliśmy coś takiego:

http://allegro.pl/podziekowania-dla-...440034115.html

Jak już pewnie wiecie, my z TŻ jesteśmy nieszablonowi :P

Co do nazwisk, to napisałam do Poradni Językowej z mojej Alma Mater :P Pani mi odpisała poprawną odmianę wszystkich nazwisk, o które zapytałam, ale część z tych osób nie życzy sobie, żeby ich nazwisko odmieniać, to po prostu nie odmieniałam...
Ooo to chyba też tam napiszę

Cytat:

Fajne obrączki. A matowe się wycierają,natomiast błyszczące rysują,więc finalnie i tak wychodzi na to samo

Cytat:
Też bym już chciała mieć to za sobą... a tu do maja trzeba czekac...

Pochwal się

Mi też lepiej pierwsza się podoba tylko dól odrobinę za nisko na biodrach się zaczyna jak na mój gust Ale figurkę masz super zazdroszczę :P Ile bym dała za taką figurę

Bardzo ładne obrączki. Mat się faktycznie szybko ściera... Niestety...

Niestety nie słyszałam dotąd u żadnego jubilera, żeby deklarowali możliwość zmiany rozmiaru przy obrączkach z brylancikiem...

A pokazywałaś już suknię? Bo nie mogę znaleźć...
A czemu chcesz podwójne? :P Wszystkie osoby, które znam z podwójnym po jakimś czasie zaczęły przeklinać, że albo gdzieś ktoś im pomyłki robi w nazwisku albo że za długo się podpisują... :P
Na co czekasz do maja?
Ja obrączki będę kupować dopiero w kwietniu

Thea ślicznie wyglądasz (to już pisałam na wątku sukniowym)
Też mam sukienkę podkreślającą bioderka

Dziewczyny a ile zamawiacie zawieszek na wódkę?Bo nie wiem czy zamawia się na każdą butelkę,czy też przewiesza się w chwili wymiany pustych butelek na pełne?
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 11:08   #2895
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Thea ślicznie wyglądasz (to już pisałam na wątku sukniowym)
Też mam sukienkę podkreślającą bioderka
Dziewczyny a ile zamawiacie zawieszek na wódkę?Bo nie wiem czy zamawia się na każdą butelkę,czy też przewiesza się w chwili wymiany pustych butelek na pełne?
Dziękuję A pokazywałaś już swoją sukienkę ? Bo bardzo chętnie bym zobaczyła
Ja właśnie też się zastanawiałam, jak to z tymi zawieszkami jest... Ale doszłam do wniosku, że będę miała zawieszki na wszystkie butelki, bo u nas często dzieci sobie zabierają albo w ogóle goście biorą na pamiątkę. Poza tym wydaje mi się, że podczas wesela nikt nie będzie miał głowy i czasu na przewieszanie karteczek (u nas alkohol rozkłada tato, więc na pewno nie będzie mu się chciało). Postanowiłam sama robić zawieszki, mam już prawie 100, drugie 100 jeszcze przede mną

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 12:14   #2896
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie!
dołączam do sierpniówek - 27.08 godzina 15:00

ps. nie wiem czemu wcześniej nie odnalazłam tego wątku
cześć!!!

Cytat:
27.08
niunia32 godz. 13:00
jusztyska godz. 15:00
paula54 godz. 15:00
gwiazdeczka26 godz. 16:00
mlo0oda godz. 17:00
kasikkkkka godz. 17:00
jud
butterfly20

jeee jestem póki co pierwsza

Cytat:
Tak Na allegro podobaj mi sie takie gotowe naklejki na butelki.
Sa nawet specjalnie dla Zoladkowej De Lux, ktora cieszy sie duza popularnoscia
oo musiałabym zobaczyć

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Czy jako żona sierpniowa się mogę przyłączyć?
jasne. hej!!!

Cytat:
Hehe Właśnie widziałam w kalendarzu, że jeszcze kilka dziewczyn ślubuje 27 Obyśmy miały dużo słońca w tym dniu
trzymam kciuki za naszą pogodę

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Ja brałam po mężu, nawet przez chwilę nie myślałam o tym, by zostać przy panieńskim
ja też biorę po narzeczonym. nie podobają mi się dwuczłonowe nazwiska :P

Cytat:
Sukienka najważniejsza
bardzo ładna, choć nie w moim stylu

Cytat:

ładna

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 12:46   #2897
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze i tak źle i tak nie dobrze Nie znam się na tym , bo ze względu na rozmiar nigdy nie mam problemu z zakupem bardotki, ale na pewno są jakieś pracownie, gdzie mogą wykonać coś ładnego na Twój rozmiar
U mnie w mieście nie ma takiej żadnej pracowni niestety... a w takich normalnych sklepach z bielizną to nawet jak jest coś, co pisze, że to mój rozmiar, to się okazuje, że numeracja zaniżona i pod biustem ok, ale miseczka niewygodna, troche za mała i nieładnie się układa ;( Normalnie na mój rozmiar to tylko takie nieładne, "babcine" A nic ładnego i kobiecego nie ma...

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Na co czekasz do maja?
Już pisałam, że nasz Proboszcz powiedział, że mamy przyjść dopiero pod koniec kwietnia napisać protokół przedmałżeński, a na nauki w maju dopiero... Powiedział, że tak wcześnie się nie robi...
Stary 2011-02-06, 14:06   #2898
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Sukienka najważniejsza
Piękna sukienka! Ślicznie Ci w niej

Cytat:

świetne obrączki, mojemu TŻ się takie bardzo podobają

Cytat:

a wg mnie druga fajniejsza ale jak mówisz, że podniosą tiul do góry w pierwszej, a skrócą gorset to pewnie świetnie będzie się to prezentowało ka popostu nie przepadam za obniżonymi gorsetami
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 14:08   #2899
alexandra8909
Przyczajenie

Witam wszystkie sierpniowe

Dopiero dołączyłam do wątków ślubnych i jestem na etapie przeglądania forum - widzę, że to prawdziwa księga pomysłów! Dokładnie jutro zostanie mi pół roku do ślubu no i zgodnie z wcześniejszym założeniem od jutra ruszam ze wszystkim pełną parą - ksiądz, zaproszenia, pomału zamykam listę gości, zaczynam rozglądać się za sukienką, fitness i siłownia już wybrane, do dietetyka nawet się wybieram bo przez ostatnie 3 lata troszkę mi przybyło, mam zamiar napisać do makijażystki, fryzjera no i przede wszystkim chciałabym w końcu znaleźć motyw/kolor przewodni ale moja sala (która nie jest tą wymarzoną) przysparza mi kłopotów, nie mam zielonego pojęcia co do niej wymyślić, ma ktoś pomysł, żeby było elegancko, z klasą ale i wakacyjnie, sierpniowo (sala jest wymalowana na kolor ciemna zieleń, ciemna czerwień, do tego jakieś wstawki w kolorze waniliowym)

P.S. sama zrobię dekoracje - jedna Pani wyceniła mi wystrój sali+kościoła+ samochodu+bukiet i butonierka na 2500 zł

Tak czy inaczej dziewczyny do sierpnia już niedługo! buziaki Kochane!
alexandra8909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:13   #2900
Kinga_20
Zakorzenienie

Równe 6 miesięcy do ślubu u mnie!!!

Normalnie szaleństwo, cały dzień mi się micha cieszy, bo to już tak szybko zleci

Dziewczyny bardzo ładne suknie

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:15   #2901
Goyya
Raczkowanie

obraczki nietypowe troche mamy,wiec pewnie nie wszystkim sie beda podobac...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ST-257_1_22879_200x0_f5d1f5906904d4c9ea8a5471c0ac7edf.jpg (8,8 KB, 22 załadowań)
Stary 2011-02-06, 18:24   #2902
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:

Normalnie szaleństwo, cały dzień mi się micha cieszy, bo to już tak szybko zleci

klask i:
właśnie dziś rano jak się obudziłam, spojrzałam na kalendarz, to sobie pomyślałam o sierpniówkach z 6 że już tylko pół roku!
super

Cytat:
faktycznie oryginalne ale przecież najważniejsze żeby Wam się podobały, to Wy będziecie je nosić już zawsze )
Stary 2011-02-06, 18:34   #2903
akazqa
Raczkowanie

Cytat:

dla mnie tez
akazqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 18:35   #2904
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Mi się bardzo podobają, lubię oryginalny design Ale niczego innego na prawej ręce już bym nie nosiła
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:37   #2905
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
A mi się strasznie podobają! Bardzo ładne, oryginalne. My prawdopodobnie też będziemy chcieli dwukolorowe.

jusztyska tak mi szybko zleciało, że nie wiem. Pamiętam jak rezerwowaliśmy salę w 2009 r. to wtedy myślałam sobie, że to tyyyyyyyyyyle czasu jeszcze, że tak długo trzeba czekać. A tu proszę, już coraz bliżej, niech leci ten czas NAM WSZYSTKIM jak najszybciej

akazqa

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Edytowane przez Kinga_20
Czas edycji: 2011-02-06 o 18:39
Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:39   #2906
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

cześć

jenny nawet nie wiedziałam ze mnie wpisałaś w kalendarz
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 19:01   #2907
Goyya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kffiatusheq Pokaż wiadomość
Mi się bardzo podobają, lubię oryginalny design Ale niczego innego na prawej ręce już bym nie nosiła
no jasne ze nic
one na zywo z daleka wygladaja jak zwykle klasyczne obraczki, takie jakie nasi rodzice mieli,to zapewne przez ten soczewkowaty ksztalt.dopiero z bliska widac ten wzor...
a na grawer wybralismy "badz grzeczna/y..."i data

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
A mi się strasznie podobają! Bardzo ładne, oryginalne. My prawdopodobnie też będziemy chcieli dwukolorowe.

dziekuje za opinie milo ze komus jeszcze sie podoba poza nami

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:

faktycznie to dokladnie pół roku.... dobrze ze czlowiek tu czyta na biezaco-bo bym ten fakt przegapila haha
Stary 2011-02-06, 19:33   #2908
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję A pokazywałaś już swoją sukienkę ? Bo bardzo chętnie bym zobaczyła
Ja właśnie też się zastanawiałam, jak to z tymi zawieszkami jest... Ale doszłam do wniosku, że będę miała zawieszki na wszystkie butelki, bo u nas często dzieci sobie zabierają albo w ogóle goście biorą na pamiątkę. Poza tym wydaje mi się, że podczas wesela nikt nie będzie miał głowy i czasu na przewieszanie karteczek (u nas alkohol rozkłada tato, więc na pewno nie będzie mu się chciało). Postanowiłam sama robić zawieszki, mam już prawie 100, drugie 100 jeszcze przede mną
Sama robisz?Podziwiam Ja nie mam ani czasu,ani talentu.
Niestety nie mam moich zdjęć w sukience,mam tylko katalogowe

Cytat:
U mnie w mieście nie ma takiej żadnej pracowni niestety... a w takich normalnych sklepach z bielizną to nawet jak jest coś, co pisze, że to mój rozmiar, to się okazuje, że numeracja zaniżona i pod biustem ok, ale miseczka niewygodna, troche za mała i nieładnie się układa ;( Normalnie na mój rozmiar to tylko takie nieładne, "babcine" A nic ładnego i kobiecego nie ma...

Już pisałam, że nasz Proboszcz powiedział, że mamy przyjść dopiero pod koniec kwietnia napisać protokół przedmałżeński, a na nauki w maju dopiero... Powiedział, że tak wcześnie się nie robi...
A ja w ogóle nic nie wiem i nikt mi o protokole nie gadał...ogólnie to jestem w kropce

Cytat:
Napisane przez alexandra8909 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie sierpniowe

Dopiero dołączyłam do wątków ślubnych i jestem na etapie przeglądania forum - widzę, że to prawdziwa księga pomysłów! Dokładnie jutro zostanie mi pół roku do ślubu no i zgodnie z wcześniejszym założeniem od jutra ruszam ze wszystkim pełną parą - ksiądz, zaproszenia, pomału zamykam listę gości, zaczynam rozglądać się za sukienką, fitness i siłownia już wybrane, do dietetyka nawet się wybieram bo przez ostatnie 3 lata troszkę mi przybyło, mam zamiar napisać do makijażystki, fryzjera no i przede wszystkim chciałabym w końcu znaleźć motyw/kolor przewodni ale moja sala (która nie jest tą wymarzoną) przysparza mi kłopotów, nie mam zielonego pojęcia co do niej wymyślić, ma ktoś pomysł, żeby było elegancko, z klasą ale i wakacyjnie, sierpniowo (sala jest wymalowana na kolor ciemna zieleń, ciemna czerwień, do tego jakieś wstawki w kolorze waniliowym)

P.S. sama zrobię dekoracje - jedna Pani wyceniła mi wystrój sali+kościoła+ samochodu+bukiet i butonierka na 2500 zł

Tak czy inaczej dziewczyny do sierpnia już niedługo! buziaki Kochane!
Ja tyle będę płacić...przy czym dekoracje mam tylko kwiatowe,stąd taka cena.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 19:51   #2909
agusiaaa1989
Raczkowanie

cieszę się, że Wam się podobają już się nie mogę doczekać kiedy je odbierzemy mam nadzieję, że będą dobre, bo nie wiem czy już o tym tutaj pisałam ale miałam mega problem z wyborem rozmiaru... a co do mojej sukni to będę miała dopiero pierwszą przymiarkę pod koniec maja więc jeszcze sporo czasu:P a właśnie dziewczyny jakie kolory przewodnie będziecie miały na weselu?? bo moja sala jest w kolorze pomarańczy i nie mam żadnego pomysłu, a też właśnie chciałam zacząć robić ozdoby na wódkę a do dekoratorki jakoś się wybrać nie możemy
agusiaaa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 19:55   #2910
jusztyska
Zadomowienie

piszecie o cenach dekoracji, u mnie to wygląda tak, że za dekorację sali płacę 1000 zł (pełna dekoracja sufitu tiulami, stół młodych, wystrój za stołem młodych, stolik do szampana i stolik na wina) pokrowce na krzesła i wystroje pozostałych stołów i żywe kwiaty mam w cenie cateringu.
Natomiast wystrój kościoła - zajmie się nim siostra zakrystianka - ofiara na kwiaty ok 150 zł, ubranie krzeseł i klęcznika jest standardem u mnie w parafii, a kościół jest piękny, barokowy, więc z dodatkowymi przystrojeniami nie będę kombinowała
Bukiet dla mnie i świadkowej + butonierki to będzie ok 250 - 300 zł
Dekoracja samochodu - jest w cenie wynajęcia autka ewentualnie jakieś fajne tablice sobie dobierzemy

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
a właśnie dziewczyny jakie kolory przewodnie będziecie miały na weselu?? bo moja sala jest w kolorze pomarańczy i nie mam żadnego pomysłu, a też właśnie chciałam zacząć robić ozdoby na wódkę a do dekoratorki jakoś się wybrać nie możemy
u nas będzie bordo bo w takim kolorze chcę mieć bukiet a sale mamy zwykłą z białymi ścianami więc wszystko będzie grało

a do pomarańczowych ścian - może jakiś delikatny łososiowy kolor? z tego co zauważyłam na różnych weselach jest bardzo uniwersalny przy rozmaitych kolorach ścian
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości