|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny co do ćwiczeń siłowych
Ja spadam na obiadek,dzisiaj wątróbka + kilka ziemniaczków i jakaś surówka.. Poza tym zaczyna mnie brać choroba
|
|
#512 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Uff ostatnia strona
![]() Cytat:
Cytat:
bardzo ładnie.![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() -------------- Śniadanko: - kawusia z dodatkami - sok wieloowocowy dietetyczny II śniadanko: - serek wiejski 3% - pół pomarańczy - słodzik |
||||||||
|
|
|
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
hej hej Kochane
![]() a wiec u mnie tak .Po tyg -1,5cm w talii -2cm w biodrach i -2cm w biuscie nad czym ubolewam bo juz mam wszystkie biustonosze za duze .Reszta czyli udo ,lydka bez zmian. A waga niby taka sama jak zeszlym tyg tyle ze pewne bedzie jak sie zwaze w poniedzialek bo mam ta nieszczesna @. Ogolnie jest na plus no i dzis juz mam zaliczone 45min na rowerku.Nie moge zmobilizowac sie zeby cwiczyc na czczo . |
|
|
|
|
#514 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny ja po 5 dniach diety -2kg niby nic ale zawsze cos
jem 4 posilki dziennie np:sniadanie-platki fitness z mlekiem light2 sniadanie jabko jogurt light obiad warzywka i piers kurczaka gotowana kolacja kromeczka chleba ciemnego z almette i pomidorkiem i ogorkiem+duzo wody i jazna na rowerku po karzdym posilku po pol godziny pozdrawiam
|
|
|
|
|
#515 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratuluje |
|
|
|
|
|
#516 |
|
Raczkowanie
|
I jak tam ważenie?
U mnie tydzień temu było 74,2, dziś jest 73,2! -1KG... Mogłoby być więcej, ale powiedzmy, że jest OK
|
|
|
|
|
#517 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny gratuluje Wam spadku wagi
![]() ![]() Fajnie byc z Wami i miec tez sadeczek:PMelduje ze została w moim menu dzisiaj kolacja i moje menu bedzie wynosiło 1200 kcal:P:P (planuje dzien wczesniej co bede jadła choc nie zawsze licze) A dzis wyszlo tak ładnie:P wczoraj bylo ciut wiecej:P
|
|
#518 |
|
Raczkowanie
|
Poissonivy dziękuję
. Dzisiaj na obiad pierś kurczaka, surówka, na podwieczorek- grejpfrut-chyba połowę zjem ,na kolację nie mam pomysłu,po wczorajszych ekscesach trochę bardziej mnie ssie i ciągnie do słodkiego. Muszę czymś zająć głowę i ręce.
mój blog http://lubewa.blogspot.com/ Edytowane przez ewcia40 Czas edycji: 2011-02-05 o 15:51 |
|
|
|
|
#519 |
|
Zadomowienie
|
poissonivy a Ty ile schudłaś? bo chyba to przeoczyłam :myśli:
cieszę się razem z wami i mam nadzieję że będziey chudły dalej boję sie że jak mi się waga zatrzyma to spocznę na laurach ale puki co trwam w postanowiniu, byłam na basenie dzisiaj zjadłam jedno - 50kcal i opanowałam się przed kolejnymi a na chwilę obecną jakiś cudem mam tylko 540 kcal .do zjedzenia mam jeszcze podwieczorek - koktajl owocowy i kolację a jak mi zostanie jakiś limit to chyba sobie piwko wypiję dzisiaj teraz czas na skakankę i porządki w szafie bo w sumie już sama nie wiem co tam mam a co nie
|
|
|
#520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dzis tez pozwolilam sobie na male ciacho. Ale w 1200 zmieszcze sie napewno ah...te weekendy |
|
|
|
|
|
#521 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak często pozwalacie sobie na słodycze? Ja nie jem ich w ogóle, za to nadrabiam innymi węglowodanami i tak sobie myślę, czyby raz w tygodniu nie pozwolić sobie na coś małego, jakieś ciastko czy kawałek czekolady..
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
obiadek taki był: warzywka + troszkę tej łopatki duszonej
![]() podwieczorek: kisiel + pomarańcza pychota jestem cały czas najedzona i przez ten kisiel słodko mi jest i nie muszę słodyczom sie opierac
|
|
|
|
|
#523 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie dajmy sie znow zwariowac CZASAMI mozna delikatnie zgrzeszyc
|
|
|
|
|
|
#524 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem trochę zła, bo jakiś miesiąc temu kupiłam spodnie, trochę za długie, teraz miałam ciut czasu, więc je zawiozłam do skrócenia i już są za luźne (zwłaszcza to drugie ).Cytat:
![]() Cytat:
za nieprzekroczenie limituCytat:
Zastój zawsze jest, bo organizm naturalnie broni się przed utratą kalorii, którą wcześniej był mu dostarczany, trzeba go po prostu przetrzymać ![]() Cytat:
![]() U mnie na stole stoi sernik i ciasto z truskawkami i przechodzę obok nich i udaję, że nie widzę (to dopiero nazywa się silna wola ).Cytat:
I węglowodany głównie czerpię z warzyw i owoców. Ja uważam tak, że wszystko jest dla ludzi, jeżeli będzie to raz w tygodniu i jeżeli zostanie wliczone do bilansu to ok. Ale potem, żeby nie było, że jest to nagminne, zrób sobie np. jeden dzień w tygodniu, w którym zjesz kawałek ciasta, czy czekolady, albo batonik. A i dobrze byłoby, aby to nie było na noc, tylko ranem, wtedy łatwiej spalą się nadprogramowe cukry. Cytat:
------------ Obiad (musiałam z mężem się podzielić ):- papryka czerwona faszerowana: - mięso z piersi indyczej - papryka - pieczarki - cebula - czosnek - pomidory z puszki - koncentrat pomidorowy - jogurt + serek Linessa Edit: Właśnie policzyłam ile kalorii miał mój obiad: 259kcal (pozwolę sobie zacytować swojego męża: "Ależ się objadłem")
Edytowane przez poissonivy Czas edycji: 2011-02-05 o 19:08 |
|||||||
|
|
|
|
#525 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Mogę dołączyć?
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#527 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
![]() a propos Twojego podpisu- czemu z Dukana zrezygnowałaś?
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety moja wątroba nie wytrzymała takiej ilości białek
|
|
|
|
|
#529 |
|
Raczkowanie
|
Od dawna tę dietę ludziom odradzam, ale słuchać nie chcą.
![]() No w każdym razie MŻ najskuteczniejsze!
|
|
#530 |
|
Raczkowanie
|
Essali może podaj od razu wymiary o naszej tabelki na pierwszej stronie
|
|
#531 |
|
Raczkowanie
|
Jutro rano, teraz wolałabym ich nie sprawdzać. xD
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sporo schudłaś, na jakiej diecie byłaś? |
|
|
|
|
|
#533 |
|
Zadomowienie
|
Essali witaj w naszym gronie
![]() Ja właśnie skończyłam 60 min na rowerku a teraz zajadam kurczaka
|
|
#534 |
|
Raczkowanie
|
Na różnych, naprawdę mnóstwo diet w życiu przeżyłam.
|
|
#535 |
|
Zadomowienie
|
witaj
poissonivy super pomysł z ta papryką faszerowaną, podasz dokładniejszy przepis ? ![]() co do tych słodyczy to wszystko jest dla ludzi ale na diecie to już tylko minimum i bardzo rzadko całkowita rezygnacja oznaczy rzucenie się na słodkie i zakazane za jakiś czas a tego wolimy uniknąć . idę zaraz po kolację, zrobiłam sałatkę z: pekinki, kukurydzy, papryki i 2 łyżki oliwy. a na podwieczorek koktajjl z banana i pół szklanki mleka, mniam mniam ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- mam na koncie jakieś 800 kcal dzisiaj i wiem że to zakazane bo kaloryczne ale mieści się w limicie i pozwolę sobie dzisiaj na browarka zimnego ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- essali - masz 174 wzrostu ważysz 60 kg z tego co przyuważyłam w podpisie, to ile ty chcesz jeszcze schudnac?
)cel nr 5 : -2kgEdytowane przez julitta17 Czas edycji: 2011-02-05 o 19:14 |
|
|
|
|
#536 |
|
Raczkowanie
|
To tak samo jak ja... i dlatego teraz nie mogę schudnąć.
Niestety najskuteczniejsza jest pierwsza dieta, przy każdej następnej organizm już wie, że czeka go niedobór i na max zwalnia metabolizm, żeby oszczędzić zapasy i nawet na 1000 kcal się nie chudnie.
|
|
#537 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zamrażalniku, nie mogłam pojechać po zapasy...Papryka (najlepiej spora, więcej farszu wejdzie )ponieważ musiałam wykorzystać pieczarki i jeszcze małą paprykę, więc pokroiłam w kostkę, do tego cebulę i mięso z piersi indyczej zmielonej w blenderze i na teflon, bez żadnego tłuszczu. Pod koniec pomidory z puszki i trochę koncentratu pomidorowego. Dodałam czosnek świeży wyciśnięty, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Nadziałam paprykę i do pieca, trochę wodą podlałam, włączyłam termoobieg, bo trochę za wolno mi papryka miękła... No i przed podaniem dla męża dałam ze śmietaną, a ja ukręciłam jogurt i serek Linessa. Tak ilościowo to wyszło mi o tak: - papryka w sumie (475g) - pieczarki 250g - cebula 80g - pomidory w zalewie 110g, dałabym więcej, ale tylko tyle mi zostało - koncentrat (2 łyżeczki) 35g - 2 ząbki czosnku Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny ? Mogę dołączyć?
![]() Moja waga to 61 kg, wzrost 168 cm, wiek 17 lat, a upragniona waga 54 kg. Muszę się wziąć za siebie, bo już nie mogę patrzeć na okropnie duże biodra i tyłek ;/
|
|
#539 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj basenik zaliczyłam, ostatnimi czasy to moja ulubiona forma spalania kalorii bo jeżdzić na rowerku wdomu, jakoś nie mogę, za szybko się nudzę i nawet jak oglądam jakis filmik to marzę tylko otym by się skończył
![]() Tak więc najlepiej wybrać formę aktywności która sprawia nam przyjemność bo takie zmuszanie się do czegoś czego nie lubimy może szybko skończyć się fiaskiem. Chociaż ja chyba jednak bede zmuszona podjąć jakies dodatkowe ćwiczenia na dolne partie ciała, bo niestety też chudnę od góry, najabrdziej w biuście i mając nawet wystajace obojczyki moje szeroki biodra i masywne uda są niezniszczalne, nie wspominająć tyłeczka jak u kaczki Jakbyście miały pomysł jak odchudzić właśnie te partie to dajce znać.
|
|
|
|
|
#540 |
|
Zadomowienie
|
oo widze ze nas troche przybyło
super Witam wszystkie nowe dziewuszki ja zakonczyłam swoj bilans na 1200 tak jak pisałam. Dziewczyny nie wiemczy ktoras z Was tak juz jadła ale bardzo polecam jak robicie np jajecznice badz warzywa z patelni to dodac z 3-4 łyzki serka wiejskiego smakuje jak zolty jak sie roztopi (pod przykryciem chwila i glutki sie roztapiają :P Normalnie niebo w gebie dzis pierwszy raz zjadlam i bede chyba jesc codziennie Zawsze to mniej kcal niz zolty ser:P
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.

bardzo ładnie.
myślicie,ze to juz po 2 tygodniach moze się wydarzyc?

zjadłam jedno - 50kcal i opanowałam się przed kolejnymi a na chwilę obecną jakiś cudem mam tylko 540 kcal .
)cel nr 5 : -2kg