|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
wiem ze jak kiedys sie dowiadywałam to w niektóych kazali zabierać ze sobą na poród jakiś wielki t-shirt, gdzie indziej dawali taką szmatę białą (u mnie dwali), a jeszcze gdzie indziej można było w swojej koszuli rodzić, musisz się dowiedzieć jak jest u Ciebie po porodzie już się chodziło w swoich (jak się miało, bo widziałam laski które w szpitalnych też pomykały) Cytat:
![]() w niektórych szpitalach kategorycznie zabraniają nosić jakichkolwiek majtek, nawet tych takich flizelinowych jakby (one strasznie malo przepuszczają powietrze) mój gin ostatecznie zgodził się na te siateczkowe, ale na wizytę lekarską i tak musiałam ściągać ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- http://allegro.pl/body-na-ramiaczka-...428841811.html myślicie ze to chłopięce ??? czy dziewczęce ?? |
||
|
|
|
#3872 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
![]() Andziot fajne wydaje mi się że i dla dziewczynki i dla chłopca, miałam dwa body na ramiączkach i ani razu nie założyłam, ubierałam krótki rękawek. Sama nie wiem te maleńkie ramionka lepiej może zakryć.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-02-05 o 18:44 |
|
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no kurna, nie ogarniam z tymi koszulami, majtami, pakowaniem torby. Nie wiem co i jak. Skończy się na tym, że pojadę w swojej piżamce z Myszką Miki, wezmę tylko balsam żurawinkowy i tak, o.
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Andziot, moim zdaniem uniseks
|
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu to tylko i wyłącznie szpitla ginekologiczno-położniczy W zyciu w nim nie byłam, nawet nie wiem gdzie dokładnie jest ulica na której się miesci ![]() ![]() ... Wszystko przez to, ze nie pochodzę z Krk Pytam o tą aptekę, tak na wszelki wypadek, by w razie nie zabrania czegokolwiek, nie wpadać w rozpacz bo czegoś tam zapomniałam.. a czesto mi sie to zdarza ![]() mimbi, własnie tez myślę o zakupie 2 sztuk.. no bo na zmianę coś trzeba mieć... I jeszcze jedno pytanie do głowy mi przychodzi - a o gimnastyce myślałyscie ? Oczywiscie dla kobiet w ciazy. Teraz nie dam rady połączyc pracę i gimnastykowanie jeszcze, ale gdy czmychnę na L-4 mam taki plan. Czy macie jakieś wyrobione zdanie, na temat takowej aktywnosci? Już teraz z powodu braku ruchu czuję się jak słonica a co będzie potem andziot, uważam, ze uniwersalne zdecydowanie. EDIT: własnie doczytałam się, ze szkoła rodzenia przy szpitalu gdzie chcę rodzić obejmuje m.in gimnastyke? Czy zawsze szkoła rodzenia idzie w parze z zajęciami fizycznymi?? Bo tam jeszcze oprócz wspomnianej gimnastyki w skład szkoły wchodzą wykłady, ćwiczenia praktyczne i ćwiczenia na basenie Hmmmmmmmmm a ja byłam pewna, ze szkoła to tylko zajęcia teoretyczne i praktyczne.. Jak to jest u Was?
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-05 o 18:47 |
|
|
|
|
#3875 |
|
Wtajemniczenie
|
andziot ja myślę, że to akurat unisex
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.materne.pl/produkty/LIGHT_1_TRUSKAWKA.swf
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
ja wlasnie was doczytuje bo sprzatalam plus pojechalismy z TZtem kupic kamerke, jakos nas naszlo, zebysmy mieli cos do krecenia filmikow z dzidziusiem, tak mnie po siaskowym naszlo ![]() co do torby do szpitala to ja tu mam troche latwiej, rozmawialam niedawno z kolezanka ktora urodzila 3 miesiace temu, ze u nas wszystko jest w szpitalu, daja specjalne jednorazowe koszule do rodzenia, podklady, majtki siatkowe, ubranka dla maluszka podczas pobytu w szpitalu, wszystkie kosmetyki, ktorych moze tam potzrebowac, reczniki i pieluchy, wiec nieduzo musze sobie zabrac ![]() co do laktatora, to ja chcialam miec koneicznie elektryczny a to duzy wydatek, dlatego kupilam uzywany, wyparzylam, natomiast te czesci nakladkowe, ktorych wlasnie uzywa sie w bezposrednim kontakcie z cialem- dokupilam nowe. nie wiem ja uwazam to za dobre rozwiazanie, szcegolnie, ze nie mam pewnosci czy i jak czesto bede uzywac. idziemy ogladac filmik ![]() odezwe sie wieczorkiem aaaAndziot sliczne te body ze skrzydlami z tylu
|
|
|
|
#3878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3879 |
|
Rozeznanie
|
wiem ze Wy tu rozprawiacie o laktatorach majtach i podpaskach,a ja chce Wam napisać ze własnie jem chipsy cebulowo-serowe laysy i popijam cola, kupiłam 2litry
jak za dawnych czasów przed ciązaale musze sie uwijac bo zaraz maz przyjdzie i bedzie krzeczał ze truje dzidziolka
|
|
#3880 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
robię tak samo Cytat:
Body według mnie dla dziewczynki można być brać, chociaż te czerwone wzorki nie do końca w moim guście Cytat:
|
|||
|
|
|
#3881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I w tej sekundzie narobiłaś mi smaka na cole ![]() Mimbi, te jakby podpaski to takie jakby wkłady? (Fajnie sobie gadamy hihi) Bo jeśli tak, to również mi je polecano bardzo, ze super przydatna rzecz po porodzie. JanuszAgnieszka, no wlasnie ja też juz to mam w cenie i trochę mnie zbiło z tropu, bo moj benefit się marnuje i chciałam się gdzieś zapisac indziej, ale skoro tu mam wszystko w jednym.... Ile płacisz za szkołe ?
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pamiętam, że lato było tak upalne ze nawet w takich z krótkim było jej strasznie gorąco .... dlatego pomyślałam o bezrękawnikach ![]() takie dzidzi i tak zawsze w cieniu raczej jest więc nic się nie stanie ... miałam parę sukienek takich na ramiączkach ale jednak bodziak najwygodniejszy |
|
|
|
|
#3883 |
|
Zadomowienie
|
Andziotku a jeszcze ja Cie ponudzę, bo nie dość, że doświadczona mamcia jesteś to i Zosie masz z czerwca, czyli tak jak mój Wojtuś też z czerwca będzie.. jak myślisz lepiej kupić różek usztywniany (automatycznie ciepły i gruby), czy lepiej taki otulaczyk mięciutki? zawsze myślałam, że ten usztywniany lepszy do trzymania, ale będzie czerwiec, ciepło, więc może lepiej ten kocykowaty.. nie wiem wybrać
|
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niekoniecznie ze szklanek tez pijesz, filizanek i jesz sztuccami w restauracji tez sa porzadnie wysterylizowane to to samo
|
|
|
|
|
#3885 |
|
Rozeznanie
|
majtki, koszula do rodzenia- jak pisały dziewczyny,zależy od szpitala
ja rodziłam w koszuli szpitalnej,i po porodzie tez używałam tych szpitalnych,były b.fajne podkłady-najlepsze są te szpitalne,super chłonne i nie odparzają,ja wzięłam zapas do domu,a potem używałam tych z belli i spytajcie w swoich szpitalach o ubranie dla tż, mój mógł być w swoim ubraniu,ale slyszałam ze gdzieś musza mieć jakiś Tshirt i obuwie na zmiane
|
#3886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja mam dzisiaj swieto!!!!!!!!!!! ![]() wrocilam zmarnowana jak nic, mlody dzisiaj ma adhd, calutki dzein mi skacze brzuch, od samego rana, ale wole jak jest taki aktywny niz jak milczy |
|
|
|
|
#3887 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam darmowa szkole rodzenia, bo do 2012 dostali dofinansowanie z UE. W tym bede miala tez wizyty poloznej srodowiskowej i fizjoterapeuty, wizyty w szpitalach na porodowce i na noworodkach.
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jutro jadę po piccolo nawet w Sylwestra się go nie napiłam... To na 100-dnióweczkę
|
|
|
#3889 |
|
Wtajemniczenie
|
Na RMF FM wlasnie leci Varius Manx ''Maj''
---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Aga_pe
|
#3890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie był mi potrzebny, tzn miałam bo dostałam jako gratis do kompletu pościeli ale ani razu nie użyłam ... nosiłam Zosię na rękach bez niczego albo w kocyku zwykłym, dla mnie tak pewniej było, bo czułam co trzymam Cytat:
pić mi się chce a mojemu meżulowi sie nie chce iść do samochodu po wodę którą dziś kupiliśmy |
||
|
|
|
#3891 |
|
Wtajemniczenie
|
A my wlansie wrocilisy z restauracji. Wsunelam caly stek srednio wysmazony
z frytami i salatka a na deser mam ptasie mleczko, paczka, maxi kinga i delicje pomaranczowe ![]() Aga_pe mama mnie umowila do tej kliniki co bylas i krzykneli mi 300 zl za usg 4d z plytka---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- W ogole nie wiedzialam, ze w Anglii jest mega seria tego Oliatum [ ] i jest JUNIOR i nie wiem czy to dla noworodka sie nadaje musze polozna zapytac.
|
#3892 | |
|
Wtajemniczenie
|
agnieszka_pe25, a nie miałaś przypadkiem wczoraj, bo dzisiaj to mam ja
, a tp mam na 16.05.Cytat:
Na szczęście mam 1,5 l kropli beskidu. Mieliśmy świętować z TŻ, ale okazało się, że bez niego firma sie zawali i pojechał do roboty . Powiedziałam mu, żeby przekazał szefowi info, że za te przepracowane soboty i niedziele firma ma kupić ( w ramach wdzięczności ) wózek dla Piotrusia. I szef nie powiedział nie ( z funduszu reprezentacyjnego może coś dorzucą |
|
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja mam takie głupiutkie pytanie
bo tak czytam i czytam o tych majtkach...ja mam 3 pary takich z siateczki jak będzie mało to na dole w szpitalu jest apteka...o ale do pytania...Jak nie można majtek nosić na oddziale to jak sobie radzić z podkładami poporodowymi? Czy tam z podpaskami dla mam? Nie widziałam nigdy takich więc nie wiem ale sądziłam że je się przykleja jak zwykłe podpaski czy wkłada w majtki właśnie. Oświećcie mnie
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I Ty to wszystko zjesz ??? Btw tez uwielbiam Varius Manx ![]() agnieszka_pe25 opijam zdalnie na odległość Twoją studniówkę Stukam się z Tobą soczkiem za zdrówko Twojego maleństwa Ja mam drinka pomarańczowo-czarnoporzeczkowego ![]()
|
|
#3895 |
|
Wtajemniczenie
|
Bzyczka... o to samo zapytalam kumpele i powiedziala mi, ze udami trzymala, bo jej lepiej bylo bez majtek jakichkolwiek
|
#3896 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a wiesz ze ja tez na 99% pojade tam? tzcik mi truje zeby jechac looknac na serduszko, ja chyba tez bym byla spokojniejsza. ja pewnie bede miedzy 14 a 18stym a co do ceny, na stronie mieli chyba 250 ale zawsze kasowali 200. ja mowialam ze na usg jestem umowiona, o cd nic nei mowilam, lekarz zawsze dawal po usg i tak, a placisz przed wizyta . moze od stycznia podniesli? nic nie rozumiem, to sie wymienimy info co do cen
|
||
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my dzisiaj skonczylysmy 28 tydzien ![]() paulizia dawaj delicje bzyczka tak, przyklejasz jak podpaski ponoc kliwia u nas na zonkach polecala absorgyn i takie tez kupilam ![]() bo mozesz chodzic w nich bez majtek, tak swietnie sie trzymaja midzy nogami hehe i super chlona
|
|
|
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3899 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy jeszcze nie wiem czy mi sie uda
, ale zawsze mozesz mi pomoc wiesz... ta stowa mnie sie marzy... zawsze lubilam byc NAJ Ja tak myslalam, ze z 200zl max bedzie mnie to kosztowac ![]() No, ale za przyjemnosci trzeba placic ![]() A ten kawalek MAJ jest mi jakos ostatnio bardzo bliski hehehe
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
No ale jak udami trzymać
przecież ja to zgubię przy pierwszej lepszej okazji Aguś no to do czego to przykleić jak zabronią majtek
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

A przez to nie wiem w ile koszul się zaopatrzyć 

w końcu to tylko i wyłącznie szpitla ginekologiczno-położniczy
W zyciu w nim nie byłam, nawet nie wiem gdzie dokładnie jest ulica na której się miesci 

z frytami i salatka