|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Cytat:
uła to masz jeszcze gorzej niz ja ;/ mnie moj tz wygonil do lekarza bo ja sie wybieralam jak sujka za morze... ![]() Cytat:
niestety jak juz przestalam brac to przez jeszcze jakis czas bylo ok, a potem zaczela sie hustawka... nawet mnie pani doktor nastraszyla ze moge miec problemy z zajesciem w ciaze... i pco? kazala mi zrobic badania hormonow ale wg mnie wszystko wyszlo cacy (nie bylam jeszcze z wynikami)... musze znowu isc do niej.Cytat:
ale teraz ja Cie zaprosiłam
|
|||
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Cytat:
A dzisiaj to byłam w ogóle w szoku, bo mam taką super babeczkę w grupie na studiach (jest w wieku mojej mamy, ale ma tyle energii, że mnie by 3 razy przeskoczyła ) i ona w pewnym momencie położyła mi rękę na brzuszku - małe nagle zaczęło się wiercić, a jak zabrała rękę to przestało. Może ma jakąś energię w sobie, kto wie ![]() I jeszcze się pochwalę, ze dostałam dziś trzy piątki z zaliczeń Generalnie jestem padnięta, wyszłam z zajęć o 17.30, a powinnam być do 18.45, ale już nie dałam rady dłużej. Dobrze, że jutro tylko do 14.00
|
|
|
|
|
#1413 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ściema ściema ![]() ja już się nie mogę doczekać pójścia do fryzjera mrrrr ten masaż głowy.. ale tym razem tylko farba bo zapuszczam lubie siebie w długich - dużo bardziej - aczkolwiek taka odmiana bardzooo mi się przydała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a wiesz co do kolezanki to skoro są wampiry energetyczne - a są bo sama znam takiego - to może takie dobre duchy też
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
martucha a mnie się podobasz w tych krótkich
![]() ktosia grtauluje wyników na studiach
|
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosia gratulacje tak pięknych ocen.
Marta kurcze widzisz, ja cały czas byłam przygotowana na dwie diagnozy wstępną i końcową. I teraz chyba bym miała za mało czasu na to wszystko. Bo u nas wywiadówki są we wtorki i środy. Ale będę miała wskazówkę na przyszłość i na bank to wykorzystam już na koniec roku, bo bardzo mi się to co wkleiłaś wcześniej podoba, jest czytelna dla rodziców. Teraz myslę, ze najpierw rodzicom jeszcze raz wszystko przeczytam co jest wymagane dla dzieci w zerówce a potem dodam, ze przygotowałam im wybrane wiadomości i umiejętności, które będą wymagane przy diagnozie gotowości szkolnej dziecka. Przy każdej z nich zaznaczę, czy dziecko to opanowało czy nie. Na te chwilę widze to tak (tylko te punkty by były w tabeli z miejscem na zaznaczenie czy dana rzecz została opanowana. ) Imię i Nazwisko : Wychowawca : Grupa: Wiadomości i umiejętności przewidzenie do opanowania w pierwszym semestrze (wymagane podczas diagnozy gotowości szkolnej): 1. Starannie rysuje szlaczki 2. Rysuje dokładnie po śladach 3. Koloruje, mieszcząc się w konturze 4. Podaje swoje imię i nazwisko oraz potrafi je zapisać 5. Zna swój adres zamieszkania 6. Wie, ile ma lat 7. Wymienia nazwy kolejnych dni tygodnia 8. Wymienia nazwy kolejnych miesięcy 9. Wymienia nazwy pór roku 10. Rozpoznaje i nazywa zjawiska atmosferyczne 11. Wymienia nazwy warzyw 12. Wymienia nazwy owoców również tropikalnych 13. Wymienia nazwy pojazdów lodowych, wodnych i powietrznych 14. Wymienia nazwy zwierząt występujących w Polsce 15. Odtwarza usłyszany rytm 16. Określa liczbę zdań w wypowiedzi 17. Wyodrębniania wyrazy w zdaniu 18. Dokonuje analizy i syntezy sylabowej wyrazu 19. Dzieli wyrazy na głoski 20. Nazywa głoski w nagłosie i wygłosie wyrazu 21. Rozróżnia prawą i lewą stronę ciała 22. Wskazuje położenie przedmiotów w przestrzeni 23. Liczy prawidłowo w zakresie 10 24. Wyznacza wynik dodawania w zakresie 10 25. Wyznacza wynik odejmowania w zakresie 10 Frekwencja dziecka w pierwszym semestrze: …………………… |
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia ja co prawda mam uczyć starsze dzieciaki, ale tak sobie pomyślałam, ze można by napisać też jak dziecko radzi sobie w grupie, czy jest aktywne, czy raczej nieśmiałe.
No ale ja się nie znam
|
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1418 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo film fajnie sie zapowiada, tez sie na niego nakreciłam Cytat:
Cytat:
![]() oj jeszcze nie, na razie sprzatamy a ze niewiele na to sprzatanie mamy czasu to pewnie troche bedzie sie dłuzycCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Madzialenka12344321 ;24876341]Marta wielkie dzięki zaraz to sobie zapiszę. Ty to dawałaś jako wyniki wstępnej diagnozy tak?? A jaką diagnozę robiłaś?? Ja już wyniki diagnozy dałam rodzicom ale wtedy nie pomyślałam aby to tak rozbudować i dałam im tylko % jak wygląda jego gotowość szkolna. ostatnio znalazłam taką stronę, co o niej sadzicie?? Jakoś nie chce mi się wierzyć ze za grosze masz takie rzeczy. http://www.za10groszy.pl/auctions/a/...d_01_2=fb_2011[/QUOTE] pierwsze słyszę a ja dziś kupiłam TZowi zaległy prezent urodzinowy dysk zew Samsunga- ale się cieszył
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=india83;24879857]no tak sprzatania jeszcze trochę zostało, ten weekend posiwecam na sprzatanie i nauke bo za tydzien egz. za tydzien na cały weekend jade do Poznaia, wiec znowu nie posprzatam, wiec dobra kazda wolna chwila
oo film fajnie sie zapowiada, tez sie na niego nakreciłam tak góra jest szklana o to mnie pocieszyłas ![]() oj jeszcze nie, na razie sprzatamy a ze niewiele na to sprzatanie mamy czasu to pewnie troche bedzie sie dłuzycoj rzeczywiscie mieliscie kiepska sytuacje, mam nadzieje, ze wszystko szybko wroci do normy. najwazniejsze, ze jest juz lepiej oo super, ze randka się udała, zazdroszcze ![]() trzymam kciuki za dekoloryzaje ![]() duzo zdrówka dla babci a dlaczego tak sie dzieje? Cytat:
|
|
|
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak. Ale mówiłam, ze się nie znam, bo najmłodsze dzieciaki z jakimi pracwałam to 4-klasisci. W ogóle mogłabym iść od wrzesnia do szkoły uczyc
|
|
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ami mysli sie ruszyc a na mleko tez nie reaguje? no to gratuluje zaliczen duzo ci jeszcze zostało do pozaliczania? i z tego wszystkiego zapomniałam sie wam pochwalić ze dzis mieliśmy telefon od cioci męza ze kuzynka dzis o połnocy urodziła syna waży 2900 ale miała bardzo ciężki poród ale z maluszkiem wszystko w porządku![]() ps.to ta kuzynka która miał mięśniaki i mieli je usuwac razem z dzieckiem
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2011-02-05 o 20:48 |
|
|
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam takie coś na necie że nie musisz podpisywać ale jak ci to pow to już przyjełaś do wiadomości :/
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj posprzatalismy polowe w poniedzialek reszte i mozna sie przeprowadzac
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzien dobry ![]() a ja znowu obudziałam się przeziębiona juz myslałam, ze mi przejdzie,bo od 2dni biore aspiryne, a tu d...a
|
|
#1425 | ||
|
Zakorzenienie
|
halo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje dla kuzynki! india - to zdecydowwlas sie na ta lawe ? ja mysle ze jak Ci sie podoba to wcale Ci nie bedzie przeszkadzca ze bedzies musiala ja po prostu czesciej wytrzec, ale bez problemu jak pisala Mona - recznik papierowy i plun do szyb i bedzie zawszr czysta! Martus - nie pisalam nic wczesniej o tym szkoleniu w Kat. bo niestety mimo szczerych checi meza i mojej ogromnej ochoty sie to nie uda bardzo zaluje i to podwojnie-ze nie bede na tym szkoleniu a jeszcze bardziej ze przejdzie mi obok nosa taka okazja spotkania sie na zywo z pania Marta no ale cos sie odwlecze to nie uciecze a swoja droga moze pomyslimy cos o tym spotkaniu w silesii ? o ktorym kiedys myslalysmy A mi wczoraj kolezanka opowiadala ze jej przyjaciolka urodzila dzidziolka i po urodzeniu okazalo sie ze ma wade serca maly ma moec operacje. Ciezko to przezyli bo nie wiedzieli ze z malenstwem jest cos nie tak. Najgorsze ze w szpitalu im powiedzieli ze synus ma taka wade ze gienkolog podczas ciazy powinien to zauwazyc ![]() My dzis z Tomusiem kolejna niedziele bedziemy spedzac u moich rodzicow, M. w pracy... przynajmniej nie bedziemy sami w domku siedziec, rodzic po kosciele po nas przyjada. |
||
|
|
|
#1426 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
- Orientuje się na kartce papieru.- istotne do pisania w zeszycie i wykonywania zadań w kartach pracy szukania rzeczy w książce - Porównuje liczebność zbiorów, stosując określenia: mniej, więcej, tyle samo -Zręcznie rzuca i chwyta przybory - Prawidłowo trzyma przybory i stosuje odpowiedni nacisk podczas rysowania. BARDZO WAŻNE DO PISANIA!! - Sprawnie posługuje się nożyczkami. - Potrafi wymienić członków swojej rodziny. - Stosuje prawidłowo formy gramatyczne - Opowiada, co jest na obrazku, interpretuje jego treść. - Potrafi dokończyć zdanie, tworząc logiczną wypowiedź. - Układa obrazek z części. - Wskazuje podobieństwa i różnice między przedmiotami (obrazkami). - Rozpoznaje kolory. - Rozróżnia kształty. - Wskazuje 6 i więcej elementów, którymi różnią się 2 obrazki. moim zdaniem teraz to będzie minimum dotyczące wiedzy dziecka - opuściłam wszystko dotyczące emocji kontaktów społecznych chociaż dla mnie to jest istotniejsze niż umiejętności - bo co z tego że dziecko ma wiedzę jak nie jest gotowe psychicznie do pójścia do szkoły no ale widziałam że ty skupiłaś się tylko na wiedzy... więc już nie chciałam psuć ci konwencji Cytat:
a już niedługo będziecie na swoim ![]() no film bardzo fajnie się zapowiada Cytat:
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Katunia trudno ale obiecuje zdać ci relacje ze szkolenia a co do spotkania to ja tego żałuje najbardziej.. no ale... o spotkaniu ze śląskimi żonkami w silesi ja myślę cały czas - na pewno jak się zrobi troszkę cieplej coś koło maja - no chyba że teraz ![]() jeszcze lutym anika by się z brzuszkiem jeszcze załapała ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-02-06 o 09:00 |
||||
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
a ja krakowska czyli prawie śląska
niedaleko mam ![]() dzień dobry
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze dziś uda się mebelki poustawiac w salonie to wtdy sobie bede wyobrazac czy ona rzeczywiscie mi pasuje. choc teraz juz trudno mi ja bedzie wybic z głowy hihi tym bardziej , ze moja mamcia powiedziala, ze dam nam na nia kase ![]() a wczoraj moj ojciec dał nam 100zł na czajnik
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Pospałam sobie dziś zaglądam do nasionek a tu już duże zmiane szczególnie rzodkiewka ładnie sie rozwija. Scio i co idziesz do szkoły uczyć?? Anika dobrze, ze dzidziuś urodził się cały i zdrowy India zdrówka życzę Zabcia a w tygodniu możecie i macie czas tam ogarnąć ?? ja już bym się nie mogła doczekać tej przeprowadzki i chyba po nicach bym robiła Marta dzięki za wskazówki, zaraz sobie tam dopiszę. a co do zaznaczonych to tak: wg naszego programu jest zapis, że dziecko potrafi się podpisać, bo najpierw ćwiczyliśmy to ze wzoru a teraz już sam powinien. Miesiące, dni tygodnia i nazwy pór roku też się uczyliśmy , a w diagnozie jest punkt, że dziecko wymianie je w kolejności. Więc juz to zostawię, ale resztę poprawię. jeszcze raz wielkie dzięki ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Marta w związku z usunięciem konta na nk Wysłałam im wszystko tak jak napisałaś, że chcę usunąć dane osobowe z bazy danych. Rozumiem, że konto już teraz usuwam normalnie ( w edycji profilu), nie czekam aż oni mi coś odpiszą prawda??
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2011-02-06 o 10:28 |
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam wczoraj Social Network i 127 godzin. Filmy do oglądania niezłe ale co robię nominowane do Oscarów to pojęcia nie mam
|
#1434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Cytat:
martucha bo przecież kobieta zmienną jest ![]() i nic w tym złego !
|
||
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
ide na basen później napszie na wszytko ale teraz na szybko Magda pisze po raz milionowy Program nauczania nie jest wyznacznikiem tego co dziecko musi albo nie musi - to tylko ułatwienie dla nauczyciela ale niestety na rynku istnieją programy nauczania i podręczniki do nich niezgodne z podstawą programową która jest najważniejsza - na uczelni nam ją porównywali do konstytucji w nauczaniu - to podstawa programowa wyznacza co dziecko musi umiec a nie podręcznik czy program wiec skoro w podstawie nie ma NIC na teram pisania to powtarzam że dziecko NIE MUSI umieć się podpisać - owszem chętne dziecko może ale nikt nic nie musi - i teraz traf na prze ambitnego rodzica który przeczyta - że jego dziecko kończąc 1 semestr musi umieć się podpisać - bo tak napisałaś i wsiądzie na malucha i będzie go męczyć z pisaniem - robiąc mu krzywdę
moim zdaniem powinnaś to usunąć albo napisać że dziecko zna swoje imię i nazwisko, dodatkowo jeśli wykazuje zainteresowanie literami potrafi je (to imię i nazwisko) zapisać bo inaczej nieświadomie możesz zrobić krzywdę dziecku i co masz za program nauczania ze takie pierdoły pociska? co do miesięcy to nie wiem ale wrócę z basenu i przeczytam podstawę programową i sprawdzę bo sama jestem ciekawa... ale z tego co pamiętam to zna miesiące oraz to który miesiąc jest teraz ale nie wymienia ich w kolejności i nk możesz normalnie usunąć nie czekając na ich maila
|
|
#1436 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wróciłam ze szkoły, ostatni wpis 4,5 no i to jedyne 4,5... a tak same 5
![]() ![]() ![]() uff został ostatni wpis, tylko zal ale to koleżanka wzięła indeks, bo i tak jedzie za tydzień no i indeks da od razu do dziekanatu![]() A dzisiaj wybieram się z mężem do Niego do szkoły, tzn. on idzie na egzamin... ja poczekać chyba w aucie, coś poczytam a potem idziemy chyba do kina albo na "jak pozbyć się cellulitu?" albo na "weekend"
|
|
|
|
#1438 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
ten tytuł jakoś mnie zniechęca
mam na myśli pierwszy film
|
|
|
|
#1440 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

) i ona w pewnym momencie położyła mi rękę na brzuszku - małe nagle zaczęło się wiercić, a jak zabrała rękę to przestało. Może ma jakąś energię w sobie, kto wie 

zaraz to sobie zapiszę. Ty to dawałaś jako wyniki wstępnej diagnozy tak?? A jaką diagnozę robiłaś?? 

juz myslałam, ze mi przejdzie,bo od 2dni biore aspiryne, a tu d...a