Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-05, 19:03   #1411
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
No to Cię pociesze, bo ja okres miałam w sierpniu a plamienie jednodniowe w listopadzie... i biore teraz po 1 tabl. przez 10 dni na wywołanie...

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Patrzcie co znalazłam dla przyszłych mamuś (i mamuś) córeczek, ubranka odbiegające od różu

http://www.kolorowemarzenia.pl/produ...ta-62/?id=9841

http://www.kolorowemarzenia.pl/produ...ta-74/?id=9892

http://www.kolorowemarzenia.pl/produ...a-62/?id=11675 (fajna na chrzest )

http://www.kolorowemarzenia.pl/produ...ny-62/?id=8427

http://www.kolorowemarzenia.pl/produ...ta-56/?id=7016 ahhh

uła to masz jeszcze gorzej niz ja ;/ mnie moj tz wygonil do lekarza bo ja sie wybieralam jak sujka za morze...

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale wy się macie z tymi @ . Ja przed tabsami tez miałam nieregularne, ale tak wiecie z 1,5 tygodnia sie opóźniał to chyba max.
nio ja przed braniem tabsow tez mialam nieregularne i wlasnie na regulacje okresu i poprawe cery dostalam pierwsze tabsy... no ale bralam je jakies 2 lata i mialam okres regularny co do godziny niestety jak juz przestalam brac to przez jeszcze jakis czas bylo ok, a potem zaczela sie hustawka... nawet mnie pani doktor nastraszyla ze moge miec problemy z zajesciem w ciaze... i pco? kazala mi zrobic badania hormonow ale wg mnie wszystko wyszlo cacy (nie bylam jeszcze z wynikami)... musze znowu isc do niej.

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
widze ze coraz wiwcej z Was usuwa konto z nk... ja na razie nie usuhe, bo mam dzieki temu kontakt z kilkoma osobami z ktorymi inaczej nie mam kontaktu, ale wkrecam sie bardziej w FB - Justynko - te zaproszenie an fb to ode mnie teraz wyslane!

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

atomufko, bzyczko,samba - do ciebie tez wlasnie dotarlam na fb
chyba jednak nie do mnie? :P bo nie zostalam przez Ciebie zaproszona ale teraz ja Cie zaprosiłam
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 19:13   #1412
ktosia86
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
no własnie nic nie pomagało ani lezenie ani słodkie nic kompletnie

a co do na pewno to ja zawsze mowie ze na pewno to sie kiedyś umrze i płaci podatki

obudziła się obudziła

a jak usłyszała naszego proboszcza jak śpiewa to dopiero było szaleństwo
Anika dobrze, ze mała się obudziła, ja też nie lubię jak moje dziecię się za mało rusza (choć jeszcze na tym etapie to nie powinno budzić niepokoju). O i na mojego maluszka słodkie też nie działa.

A dzisiaj to byłam w ogóle w szoku, bo mam taką super babeczkę w grupie na studiach (jest w wieku mojej mamy, ale ma tyle energii, że mnie by 3 razy przeskoczyła ) i ona w pewnym momencie położyła mi rękę na brzuszku - małe nagle zaczęło się wiercić, a jak zabrała rękę to przestało. Może ma jakąś energię w sobie, kto wie

I jeszcze się pochwalę, ze dostałam dziś trzy piątki z zaliczeń Generalnie jestem padnięta, wyszłam z zajęć o 17.30, a powinnam być do 18.45, ale już nie dałam rady dłużej. Dobrze, że jutro tylko do 14.00
Stary 2011-02-05, 19:29   #1413
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze.. szkoda, że wcześniej o tym nie pomyślałam i im tego na początku roku wraz z wynikami diagnozy nie dałam. Teraz by mnie czekała dokładna obserwacja dziecka. Jeśli będę musiała mieć wywiadówkę w ciągu 2-3 dni to dupa blada, nie wyrobię się ale jeśli po feriach (bo taka opcja tez jest) to wtedy spokojnie się tym mogę zająć. a za rok już będę miała nauczkę
wiesz no zrób tak żeby było ci wygodniej - my robiliśmy zawsze 3 obserwacje wstępna wrzesień październik śródroczna styczeń luty i końcowa maj czerwiec i za każdym razem rodzic dostawał info zwrotne w różnych formach ale zawsze pisemne - no i to omawialiśmy na konferencjach... nawet teraz jak mięliśmy niby mieć dla zerówki tylko wstępną i końcową to ja jeszcze przed pójściem na l4 robiłam kilka dzieci ze śródrocznej właśnie dla rodziców bo do papierów nie trzeba było - a dla ich wiedzy żeby mięli świadomość czy posłać te dzieci do szkoły jako 5 latki czy zatrzymać

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Tak myślałam,że to jakaś ściema z tymi aukcjami
ściema ściema
ja już się nie mogę doczekać pójścia do fryzjera mrrrr ten masaż głowy.. ale tym razem tylko farba bo zapuszczam lubie siebie w długich - dużo bardziej - aczkolwiek taka odmiana bardzooo mi się przydała

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
czy któras z was sie orientuje czy jak ktoś przyszedł do pracy w dzień wolny od pracy na zebranie na którym dostanie wypowiedzenie czy pracodawca ma prawo do tego??
wydaje mi się że jak był nie obecny w pracy - to był jego wolny dzień to nie mógł dostać wypowiedzenia bo nie był formalnie w pracy - na bank nie musi tego podpisywać - znam laski które jak przyszły do pracy i dostały wypowiedzenie to mówiły szefowi że one tylko przyszły przekazać że biorą urlop na rządnie i szły do lekarza na l4... i wszystko było ok.. więc myślę że na bank nie trzeba tego podpisywać i w ogóle nie powinno się wówczas dawać...

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
A dzisiaj to byłam w ogóle w szoku, bo mam taką super babeczkę w grupie na studiach (jest w wieku mojej mamy, ale ma tyle energii, że mnie by 3 razy przeskoczyła ) i ona w pewnym momencie położyła mi rękę na brzuszku - małe nagle zaczęło się wiercić, a jak zabrała rękę to przestało. Może ma jakąś energię w sobie, kto wie

I jeszcze się pochwalę, ze dostałam dziś trzy piątki z zaliczeń Generalnie jestem padnięta, wyszłam z zajęć o 17.30, a powinnam być do 18.45, ale już nie dałam rady dłużej. Dobrze, że jutro tylko do 14.00
brawoooo super że piątki!! rewelacja
a wiesz co do kolezanki to skoro są wampiry energetyczne - a są bo sama znam takiego - to może takie dobre duchy też
Stary 2011-02-05, 19:38   #1414
atomufka
Zakorzenienie

martucha a mnie się podobasz w tych krótkich

ktosia grtauluje wyników na studiach

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 19:43   #1415
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ktosia gratulacje tak pięknych ocen.

Marta kurcze widzisz, ja cały czas byłam przygotowana na dwie diagnozy wstępną i końcową. I teraz chyba bym miała za mało czasu na to wszystko. Bo u nas wywiadówki są we wtorki i środy. Ale będę miała wskazówkę na przyszłość i na bank to wykorzystam już na koniec roku, bo bardzo mi się to co wkleiłaś wcześniej podoba, jest czytelna dla rodziców. Teraz myslę, ze najpierw rodzicom jeszcze raz wszystko przeczytam co jest wymagane dla dzieci w zerówce a potem dodam, ze przygotowałam im wybrane wiadomości i umiejętności, które będą wymagane przy diagnozie gotowości szkolnej dziecka. Przy każdej z nich zaznaczę, czy dziecko to opanowało czy nie. Na te chwilę widze to tak (tylko te punkty by były w tabeli z miejscem na zaznaczenie czy dana rzecz została opanowana. )

Imię i Nazwisko :
Wychowawca :
Grupa:
Wiadomości i umiejętności przewidzenie do opanowania w pierwszym semestrze
(wymagane podczas diagnozy gotowości szkolnej):
1. Starannie rysuje szlaczki
2. Rysuje dokładnie po śladach
3. Koloruje, mieszcząc się w konturze
4. Podaje swoje imię i nazwisko oraz potrafi je zapisać
5. Zna swój adres zamieszkania
6. Wie, ile ma lat
7. Wymienia nazwy kolejnych dni tygodnia
8. Wymienia nazwy kolejnych miesięcy
9. Wymienia nazwy pór roku
10. Rozpoznaje i nazywa zjawiska atmosferyczne
11. Wymienia nazwy warzyw
12. Wymienia nazwy owoców również tropikalnych
13. Wymienia nazwy pojazdów lodowych, wodnych i powietrznych
14. Wymienia nazwy zwierząt występujących w Polsce
15. Odtwarza usłyszany rytm
16. Określa liczbę zdań w wypowiedzi
17. Wyodrębniania wyrazy w zdaniu
18. Dokonuje analizy i syntezy sylabowej wyrazu
19. Dzieli wyrazy na głoski
20. Nazywa głoski w nagłosie i wygłosie wyrazu
21. Rozróżnia prawą i lewą stronę ciała
22. Wskazuje położenie przedmiotów w przestrzeni
23. Liczy prawidłowo w zakresie 10
24. Wyznacza wynik dodawania w zakresie 10
25. Wyznacza wynik odejmowania w zakresie 10

Frekwencja dziecka w pierwszym semestrze: ……………………

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 19:46   #1416
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Madzia ja co prawda mam uczyć starsze dzieciaki, ale tak sobie pomyślałam, ze można by napisać też jak dziecko radzi sobie w grupie, czy jest aktywne, czy raczej nieśmiałe.

No ale ja się nie znam

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 19:51   #1417
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Madzia ja co prawda mam uczyć starsze dzieciaki, ale tak sobie pomyślałam, ze można by napisać też jak dziecko radzi sobie w grupie, czy jest aktywne, czy raczej nieśmiałe.

No ale ja się nie znam
Scio bardzo cenna uwaga. Tylko, ze ja się codziennie z tymi rodzicami widzę i oni nie raz widzieli jak się ich dziecko bawi, codziennie też się mnie ci rodzice pytają,l jak się ich pociechy mają i ja im to na bieżąco mówię

Stary 2011-02-05, 19:58   #1418
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
właśnie chciałam się pytać bo ostatnio pisałaś że w przyszły week sprzątanie
ojj to już tak nie długo....

dziewczyny ja już po raz wtóry widzę reklamę zwiastun rozmowę... o filmie Sala Samobójców.. polski - masakra chce go zobaczyć... nie wiem czy słyszałyście -nawet dzis w ddtvn leciało o nim - ja zwiastun widziałam w styczniu jak byłam w kinie i cholernie mnie zaintrygował...
chłopak ma wszystko super rodziców kase itd.. ale tak naprawdę szuka kogoś z kim może pogadać.. no i pojawia się internet - to co mówiłyśmy ostatnio dzieciaki ciągle siedzą w sieci... no i rusza już cała machina... mieszają mu sie światy itd.. nie oglądałam filmu ale z tego co widziałam rozmowy to film do przemyślenia i podobno cholernie wbija w fotel...
tu macie zwiastun http://www.youtube.com/watch?v=-LhrhSK1Myo
no i jeszcze jeden http://www.filmweb.pl/video/teaser/nr+2-24045
no tak sprzatania jeszcze trochę zostało, ten weekend posiwecam na sprzatanie i nauke bo za tydzien egz. za tydzien na cały weekend jade do Poznaia, wiec znowu nie posprzatam, wiec dobra kazda wolna chwila

oo film fajnie sie zapowiada, tez sie na niego nakreciłam

Cytat:
Halo

[B]madziulla89 - witaj u nas

india - lawa podoba mi sie! co prawda nie bedzie latwa do utrzymanie czystosci ale .... ta gora jest szkalana tak ? ja tez mam szklany stolik i bardzie sie go balam ale nie ma za duzego problemu, wiadomo tylko ze trzeba czesciej myc.

[B]
tak góra jest szklana ława mi sie podoba i chyba wizja utrzymywania jej w czystosci mnie nie zniecheci, najwyzej pozniej bede sie wkurzac ;p

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
India a mnie się ta ława podoba nasz stół w kuchni ma czarny szklany blat i trochę się rysuje(no ale jest ciągle używany) a z utrzymaniem czystości nie ma problemu bo spryskuję go płynem do szyb, wycieram recznikiem papierowym i już!

idę sprzątać ale będę tu dziś zaglądać...
o to mnie pocieszyłas

Cytat:
O
[B
india ale super już się przeprowadzacie
oj jeszcze nie, na razie sprzatamy a ze niewiele na to sprzatanie mamy czasu to pewnie troche bedzie sie dłuzyc

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Martuś, kręci się orbita kręci Fajne dziewczyny wchodzą, sporo piszą, podoba im się grafika i klimat Od początku roku się ruszyło, forum jest coraz lepiej pozycjonowane także odnajdują nas powoli Nowych rejestracjo coraz więcej

A ja ostatnio się całkiem wyoutowałam, miałam strasznie ciężką sytuację, mąż został bez pracy a firma w której pracowałam upadała, nie dostawałam wypłaty od października, zresztą dalej jej nie dostałam. Dwa tygodnie temu zaczęłam fajną pracę i wracam do "żywych". Mąż szuka dalej, uczy się programowania bo chciałby znaleźć pracę jako programista.[COLOR="Silver"]

Co do Black Swan to właśnie mam zamiar dziś obejrzeć, mam też 127 godzin
oj rzeczywiscie mieliscie kiepska sytuacje, mam nadzieje, ze wszystko szybko wroci do normy. najwazniejsze, ze jest juz lepiej

Cytat:
ja chce taka sukienkę mniej wiecej
http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-...428901877.html
potem mamy wesele wiec sie przyda

a

mamy taki sam kocyk widze w delfinka

ps. ja ostatnio "dostałam" (trochę odpłatnie) od kolezanki reklamówke ubranek bardzo sie ucieszyłam bo do tej pory wszytsko i to dosłownie kupiłam sama, cieszyłam sie póki jej nie otwarłam jedyna rzecza ktora nadaje sie do noszenia to kombinezon reszta tak zniszczona ze te rzeczy ktore kupuje uzywane powinny mieć metkę jako nowiutke

łooooo kogo przywiało
gdzieś ty była jak cie nei było

India co do ławy to jest super ale taaaak bedzie widać kurz nasakrycznie na tych szybach

Laseczki a ja juz po randkowaniu z meżem
było booooosko tak sie uchichrałam jak gupia
całkiem nowy repertuar, same nowiutkie skecze
potem po oklaskach dwa razy jeszcze bisowali

potem jeszcze mąż zabrał nas na pizzę
i padł po dwóch piwkach w aucie

a ja całą noc nie spałam tak mnie brzuch rwał i ręce tak samo teraz wstałam o 11 aż teściowa przyszła sprawdzić czy nic się nie stało
najbardziej sie martwię bo się Natka od rana ani razu nie poruszyła nawet po słodkim
a wczoraj na występie szalała jak mamusia
oo super, ze randka się udała, zazdroszcze

Cytat:

Ale masz słodkie zdjęcie

Dziewczyny byłam u fryzjera i za dwa tygodnie idę na dekoloryzację.Powiedział, że to jedynyn sposób,żeby się pozbyć tej czerni Czeka mnie 5 h u fryzjera....mówił,że włosy mogą być jedynie trochę przesuszone ,ale zrobi wszystko,żeby tego uniknąć.
trzymam kciuki za dekoloryzaje

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
a ja nie pisałam, ze na pewno

No właśnie z babcią jest problem, bo na 100% nie wiedza co jej jest, mówią o jakimś ognisku w serce i że połowę serca ma martwą... bo z tego co kojarzę to badanie najczęściej robią, gdy ktoś ma niedrożne tętnice...a u babci chodzi głównie o serce.
Martwi się tym bardziej, że nie dawno taka ciocia z rodziny miała i źle to znosi, oj źle... jak zawsze od pracy chodziła pogarbiona to teraz prawie, że na baczność bo się schylić nie może... i rehabilitacja itp. i nadal ciężko...
duzo zdrówka dla babci

Cytat:
Ja też mam nadzieję,że moje włosy to przeżyją...ryzyk fizyk ,źle się czuję w tych zbyt ciemnych ,a musiałabym je teraz ściąć,żeby znów wrócić do brązu ,a ja przecież zapuszczam już od roku
Daj później znać jak Ci wyszły kiełki.

A ja chudnę w oczach ,już mi spada pierścionek zaręczynowy i niedługo pewnie obrączka....zacznie
a dlaczego tak sie dzieje?

[QUOTE=Madzialenka12344321 ;24876341]Marta wielkie dzięki zaraz to sobie zapiszę. Ty to dawałaś jako wyniki wstępnej diagnozy tak?? A jaką diagnozę robiłaś??

Ja już wyniki diagnozy dałam rodzicom ale wtedy nie pomyślałam aby to tak rozbudować i dałam im tylko % jak wygląda jego gotowość szkolna.

ostatnio znalazłam taką stronę, co o niej sadzicie?? Jakoś nie chce mi się wierzyć ze za grosze masz takie rzeczy. http://www.za10groszy.pl/auctions/a/...d_01_2=fb_2011[/QUOTE]

pierwsze słyszę

a ja dziś kupiłam TZowi zaległy prezent urodzinowy dysk zew Samsunga- ale się cieszył
Stary 2011-02-05, 20:15   #1419
atomufka
Zakorzenienie

[QUOTE=india83;24879857]no tak sprzatania jeszcze trochę zostało, ten weekend posiwecam na sprzatanie i nauke bo za tydzien egz. za tydzien na cały weekend jade do Poznaia, wiec znowu nie posprzatam, wiec dobra kazda wolna chwila

tak góra jest szklana ława mi sie podoba i chyba wizja utrzymywania jej w czystosci mnie nie zniecheci, najwyzej pozniej bede sie wkurzac ;p

o to mnie pocieszyłas

oj jeszcze nie, na razie sprzatamy a ze niewiele na to sprzatanie mamy czasu to pewnie troche bedzie sie dłuzyc

oj rzeczywiscie mieliscie kiepska sytuacje, mam nadzieje, ze wszystko szybko wroci do normy. najwazniejsze, ze jest juz lepiej

oo super, ze randka się udała, zazdroszcze

trzymam kciuki za dekoloryzaje

duzo zdrówka dla babci

a dlaczego tak sie dzieje?

Cytat:
Marta wielkie dzięki zaraz to sobie zapiszę. Ty to dawałaś jako wyniki wstępnej diagnozy tak?? A jaką diagnozę robiłaś??

Ja już wyniki diagnozy dałam rodzicom ale wtedy nie pomyślałam aby to tak rozbudować i dałam im tylko % jak wygląda jego gotowość szkolna.

ostatnio znalazłam taką stronę, co o niej sadzicie?? Jakoś nie chce mi się wierzyć ze za grosze masz takie rzeczy. http://www.za10groszy.pl/auctions/a/...d_01_2=fb_2011[/QUOTE]

pierwsze słyszę

a ja dziś kupiłam TZowi zaległy prezent urodzinowy dysk zew Samsunga- ale się cieszył
a to ze stresu ...mniej jem po prostu

szafa

Stary 2011-02-05, 20:16   #1420
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Scio bardzo cenna uwaga. Tylko, ze ja się codziennie z tymi rodzicami widzę i oni nie raz widzieli jak się ich dziecko bawi, codziennie też się mnie ci rodzice pytają,l jak się ich pociechy mają i ja im to na bieżąco mówię

No tak. Ale mówiłam, ze się nie znam, bo najmłodsze dzieciaki z jakimi pracwałam to 4-klasisci.

W ogóle mogłabym iść od wrzesnia do szkoły uczyc

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 20:42   #1421
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Anika dobrze, ze mała się obudziła, ja też nie lubię jak moje dziecię się za mało rusza (choć jeszcze na tym etapie to nie powinno budzić niepokoju). O i na mojego maluszka słodkie też nie działa.

własnie u mnie zawsze działa dlatego tak sie zmartwiłam jak dzis nie podziałało nażarłam sie slodkiego choc mi nie wolno a ona ni huhu
ami mysli sie ruszyc

a na mleko tez nie reaguje?

no to gratuluje zaliczen
duzo ci jeszcze zostało do pozaliczania?

i z tego wszystkiego zapomniałam sie wam pochwalić ze dzis mieliśmy telefon od cioci męza ze kuzynka dzis o połnocy urodziła syna waży 2900 ale miała bardzo ciężki poród ale z maluszkiem wszystko w porządku
ps.to ta kuzynka która miał mięśniaki i mieli je usuwac razem z dzieckiem

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2011-02-05 o 20:48
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 20:51   #1422
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz no zrób tak żeby było ci wygodniej - my robiliśmy zawsze 3 obserwacje wstępna wrzesień październik śródroczna styczeń luty i końcowa maj czerwiec i za każdym razem rodzic dostawał info zwrotne w różnych formach ale zawsze pisemne - no i to omawialiśmy na konferencjach... nawet teraz jak mięliśmy niby mieć dla zerówki tylko wstępną i końcową to ja jeszcze przed pójściem na l4 robiłam kilka dzieci ze śródrocznej właśnie dla rodziców bo do papierów nie trzeba było - a dla ich wiedzy żeby mięli świadomość czy posłać te dzieci do szkoły jako 5 latki czy zatrzymać

ściema ściema
ja już się nie mogę doczekać pójścia do fryzjera mrrrr ten masaż głowy.. ale tym razem tylko farba bo zapuszczam lubie siebie w długich - dużo bardziej - aczkolwiek taka odmiana bardzooo mi się przydała

wydaje mi się że jak był nie obecny w pracy - to był jego wolny dzień to nie mógł dostać wypowiedzenia bo nie był formalnie w pracy - na bank nie musi tego podpisywać - znam laski które jak przyszły do pracy i dostały wypowiedzenie to mówiły szefowi że one tylko przyszły przekazać że biorą urlop na rządnie i szły do lekarza na l4... i wszystko było ok.. więc myślę że na bank nie trzeba tego podpisywać i w ogóle nie powinno się wówczas dawać...

brawoooo super że piątki!! rewelacja
a wiesz co do kolezanki to skoro są wampiry energetyczne - a są bo sama znam takiego - to może takie dobre duchy też
no właśnie jak przyjęłaś do wiadomości to nie możesz pow że przyszłaś pow że na L4 idziesz tylko biegnie już wypowiedzenie

znalazłam takie coś na necie że nie musisz podpisywać ale jak ci to pow to już przyjełaś do wiadomości :/

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:14   #1423
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

noooo
kiedy się przeprowadzacie????

dzisiaj posprzatalismy polowe w poniedzialek reszte i mozna sie przeprowadzac tylko ze w nastepny weekend mamy chrzciny i pozniej urodziny znajomej takze nie wiem czy sie wrobimy pewnie dopiero 19stego .. chyba ze w ciagu tygodnia jakos

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 08:24   #1424
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
dzisiaj posprzatalismy polowe w poniedzialek reszte i mozna sie przeprowadzac tylko ze w nastepny weekend mamy chrzciny i pozniej urodziny znajomej takze nie wiem czy sie wrobimy pewnie dopiero 19stego .. chyba ze w ciagu tygodnia jakos
to podobnie jak u nas, ciagle zajeci, ze nawet nie ma kiedy posprzatac, a już o przeprowadzce nie wspomne

dzien dobry

a ja znowu obudziałam się przeziębiona juz myslałam, ze mi przejdzie,bo od 2dni biore aspiryne, a tu d...a i jeszcze wywaliło mi zimno
Stary 2011-02-06, 08:51   #1425
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

halo

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

chyba jednak nie do mnie? :P bo nie zostalam przez Ciebie zaproszona ale teraz ja Cie zaprosiłam
wysylalam do Ciebie ale wieszal mi sie komp i widocznie nie dolecialo

Cytat:
własnie u mnie zawsze działa dlatego tak sie zmartwiłam jak dzis nie podziałało nażarłam sie slodkiego choc mi nie wolno a ona ni huhu
ami mysli sie ruszyc

a na mleko tez nie reaguje?

no to gratuluje zaliczen
duzo ci jeszcze zostało do pozaliczania?

i z tego wszystkiego zapomniałam sie wam pochwalić ze dzis mieliśmy telefon od cioci męza ze kuzynka dzis o połnocy urodziła syna waży 2900 ale miała bardzo ciężki poród ale z maluszkiem wszystko w porządku
ps.to ta kuzynka która miał mięśniaki i mieli je usuwac razem z dzieckiem
ooo z zastanawialam sie skad taki opis u ciebie na gg
Gratulacje dla kuzynki!

india - to zdecydowwlas sie na ta lawe ? ja mysle ze jak Ci sie podoba to wcale Ci nie bedzie przeszkadzca ze bedzies musiala ja po prostu czesciej wytrzec, ale bez problemu jak pisala Mona - recznik papierowy i plun do szyb i bedzie zawszr czysta!

Martus - nie pisalam nic wczesniej o tym szkoleniu w Kat. bo niestety mimo szczerych checi meza i mojej ogromnej ochoty sie to nie uda bardzo zaluje i to podwojnie-ze nie bede na tym szkoleniu a jeszcze bardziej ze przejdzie mi obok nosa taka okazja spotkania sie na zywo z pania Marta no ale cos sie odwlecze to nie uciecze
a swoja droga moze pomyslimy cos o tym spotkaniu w silesii ? o ktorym kiedys myslalysmy

A mi wczoraj kolezanka opowiadala ze jej przyjaciolka urodzila dzidziolka i po urodzeniu okazalo sie ze ma wade serca maly ma moec operacje. Ciezko to przezyli bo nie wiedzieli ze z malenstwem jest cos nie tak. Najgorsze ze w szpitalu im powiedzieli ze synus ma taka wade ze gienkolog podczas ciazy powinien to zauwazyc

My dzis z Tomusiem kolejna niedziele bedziemy spedzac u moich rodzicow, M. w pracy... przynajmniej nie bedziemy sami w domku siedziec, rodzic po kosciele po nas przyjada.
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 08:58   #1426
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
martucha a mnie się podobasz w tych krótkich

ktosia grtauluje wyników na studiach
mój tż tez lubi krótkie ale ja zmienna jestem hahaha

Cytat:

Imię i Nazwisko :
Wychowawca :
Grupa:
Wiadomości i umiejętności przewidzenie do opanowania w pierwszym semestrze
(wymagane podczas diagnozy gotowości szkolnej):
1. Starannie rysuje szlaczki
2. Rysuje dokładnie po śladach
3. Koloruje, mieszcząc się w konturze
4. Podaje swoje imię i nazwisko oraz potrafi je zapisać wg. podstawy NIE MUSI POTRAFIĆ ZAPISAĆ owszem jak już tak bardzo ci na tym zależy A dzieci wykazują chęć to możesz ich tego uczyć ale nie jest wymagana umiejętniej zapisu i to będę powtarzać cały czas
5. Zna swój adres zamieszkania
6. Wie, ile ma lat
7. Wymienia nazwy kolejnych dni tygodnia DOPISZ ŻE WIE JAKI JEST DZIEŃ TYGODNIA JAKI BYŁ WCZORAJ I JAKI BĘDZIE JUTRO
8. Wymienia nazwy kolejnych miesięcy CHYBA MIESIĘCY 6 LATEK NIE MUSI ZNAĆ
9. Wymienia nazwy pór roku WIE JAKA JEST PORA ROKU JAKA BĘDZIE PO NIEJ I BYŁA PRZED NIĄ
10. Rozpoznaje i nazywa zjawiska atmosferyczne OPISUJE DZISIEJSZĄ POGODĘ
11. Wymienia nazwy warzyw
12. Wymienia nazwy owoców również tropikalnych
13. Wymienia nazwy pojazdów lodowych, wodnych i powietrznych
14. Wymienia nazwy zwierząt występujących w Polsce
15. Odtwarza usłyszany rytm
16. Określa liczbę zdań w wypowiedzi
17. Wyodrębniania wyrazy w zdaniu
18. Dokonuje analizy i syntezy sylabowej wyrazu
19. Dzieli wyrazy na głoski
20. Nazywa głoski w nagłosie i wygłosie wyrazu
21. Rozróżnia prawą i lewą stronę ciała
22. Wskazuje położenie przedmiotów w przestrzeni
23. Liczy prawidłowo w zakresie 10 ZNA LICZEBNIKI PORZĄDKOWE
24. Wyznacza wynik dodawania w zakresie 10
25. Wyznacza wynik odejmowania w zakresie 10
CO DO DZIAŁAŃ TO DOPISZ ŻE NA KONKRETACH BO BĘDĄ WYMAGAĆ OD DZIECKA LICZENIA W PAMIĘCI A ON MOŻE SOBIE POMAGAĆ PALCAMI ZABAWKAMI ITD

Frekwencja dziecka w pierwszym semestrze: ……………………
ja bym jeszcze dopisała -
- Orientuje się na kartce papieru.- istotne do pisania w zeszycie i wykonywania zadań w kartach pracy szukania rzeczy w książce
- Porównuje liczebność zbiorów, stosując określenia: mniej, więcej, tyle samo
-Zręcznie rzuca i chwyta przybory
- Prawidłowo trzyma przybory i stosuje odpowiedni nacisk podczas rysowania. BARDZO WAŻNE DO PISANIA!!
- Sprawnie posługuje się nożyczkami.
- Potrafi wymienić członków swojej rodziny.
- Stosuje prawidłowo formy gramatyczne
- Opowiada, co jest na obrazku, interpretuje jego treść.
- Potrafi dokończyć zdanie, tworząc logiczną wypowiedź.
- Układa obrazek z części.
- Wskazuje podobieństwa i różnice między przedmiotami (obrazkami).
- Rozpoznaje kolory.
- Rozróżnia kształty.
- Wskazuje 6 i więcej elementów, którymi różnią się 2 obrazki.

moim zdaniem teraz to będzie minimum dotyczące wiedzy dziecka - opuściłam wszystko dotyczące emocji kontaktów społecznych chociaż dla mnie to jest istotniejsze niż umiejętności - bo co z tego że dziecko ma wiedzę jak nie jest gotowe psychicznie do pójścia do szkoły no ale widziałam że ty skupiłaś się tylko na wiedzy... więc już nie chciałam psuć ci konwencji

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
no tak sprzatania jeszcze trochę zostało, ten weekend posiwecam na sprzatanie i nauke bo za tydzien egz. za tydzien na cały weekend jade do Poznaia, wiec znowu nie posprzatam, wiec dobra kazda wolna chwila

oj to trochę nauki ci zostało dasz rade a już niedługo będziecie na swoim
no film bardzo fajnie się zapowiada

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
no właśnie jak przyjęłaś do wiadomości to nie możesz pow że przyszłaś pow że na L4 idziesz tylko biegnie już wypowiedzenie

znalazłam takie coś na necie że nie musisz podpisywać ale jak ci to pow to już przyjełaś do wiadomości :/
nie znam się więc nie będę się spierać.. wiem że koleżanka w trakcie pracy dostała wypowiedzenie i powiedziała że źle się czuje i wyszła - jej siostra zaniosła następnego dnia l4 - od wczoraj tzn od dnia w którym chcieli dać jej wypowiedzenie - no i nie leciało jej wypowiedzenie tylko normalnie siedziała na l4

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Katunia trudno ale obiecuje zdać ci relacje ze szkolenia a co do spotkania to ja tego żałuje najbardziej.. no ale... o spotkaniu ze śląskimi żonkami w silesi ja myślę cały czas - na pewno jak się zrobi troszkę cieplej coś koło maja - no chyba że teraz jeszcze lutym anika by się z brzuszkiem jeszcze załapała

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-02-06 o 09:00
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 09:14   #1427
Zakorzenienie

Cytat:

Katunia trudno ale obiecuje zdać ci relacje ze szkolenia a co do spotkania to ja tego żałuje najbardziej.. no ale... o spotkaniu ze śląskimi żonkami w silesi ja myślę cały czas - na pewno jak się zrobi troszkę cieplej coś koło maja - no chyba że teraz jeszcze lutym anika by się z brzuszkiem jeszcze załapała
ja osobiscie bym wolala pozniej bo luty mam juz tak zawalony ze szok, teraz dwa weekendty pod rzad imorezy a potem odwiedziny kolezanki z bedzina... mysle ze jak bedzie ladniejsza pogoda to nawet i w marcu czy kwietniu by moglo byc - JA JUZ SIE NIE MOGE DOCZEKAC!!!!!
Stary 2011-02-06, 09:31   #1428
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

a ja krakowska czyli prawie śląska niedaleko mam

dzień dobry
Stary 2011-02-06, 09:35   #1429
india83
Zakorzenienie

Cytat:
india - to zdecydowwlas sie na ta lawe ? ja mysle ze jak Ci sie podoba to wcale Ci nie bedzie przeszkadzca ze bedzies musiala ja po prostu czesciej wytrzec, ale bez problemu jak pisala Mona - recznik papierowy i plun do szyb i bedzie zawszr czysta!

[BA mi wczoraj kolezanka opowiadala ze jej przyjaciolka urodzila dzidziolka i po urodzeniu okazalo sie ze ma wade serca maly ma moec operacje. Ciezko to przezyli bo nie wiedzieli ze z malenstwem jest cos nie tak. Najgorsze ze w szpitalu im powiedzieli ze synus ma taka wade ze gienkolog podczas ciazy powinien to zauwazyc

My dzis z Tomusiem kolejna niedziele bedziemy spedzac u moich rodzicow, M. w pracy... przynajmniej nie bedziemy sami w domku siedziec, rodzic po kosciele po nas przyjada.
na 90% jestem na nią zdecydowana moze dziś uda się mebelki poustawiac w salonie to wtdy sobie bede wyobrazac czy ona rzeczywiscie mi pasuje. choc teraz juz trudno mi ja bedzie wybic z głowy hihi tym bardziej , ze moja mamcia powiedziala, ze dam nam na nia kase

a wczoraj moj ojciec dał nam 100zł na czajnik
Stary 2011-02-06, 09:35   #1430
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna33333 Pokaż wiadomość
a ja krakowska czyli prawie śląska :d niedaleko mam :d

dzień dobry
no to wiadomo ze widzimy sie za jakis czas
Stary 2011-02-06, 09:40   #1431
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
no to wiadomo ze widzimy sie za jakis czas

jak maj to mnie pasuje
Stary 2011-02-06, 10:23   #1432
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Pospałam sobie dziś zaglądam do nasionek a tu już duże zmiane szczególnie rzodkiewka ładnie sie rozwija.

Scio i co idziesz do szkoły uczyć??

Anika dobrze, ze dzidziuś urodził się cały i zdrowy

India zdrówka życzę

Zabcia a w tygodniu możecie i macie czas tam ogarnąć ?? ja już bym się nie mogła doczekać tej przeprowadzki i chyba po nicach bym robiła

Marta dzięki za wskazówki, zaraz sobie tam dopiszę. a co do zaznaczonych to tak: wg naszego programu jest zapis, że dziecko potrafi się podpisać, bo najpierw ćwiczyliśmy to ze wzoru a teraz już sam powinien. Miesiące, dni tygodnia i nazwy pór roku też się uczyliśmy , a w diagnozie jest punkt, że dziecko wymianie je w kolejności. Więc juz to zostawię, ale resztę poprawię. jeszcze raz wielkie dzięki

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Marta w związku z usunięciem konta na nk Wysłałam im wszystko tak jak napisałaś, że chcę usunąć dane osobowe z bazy danych. Rozumiem, że konto już teraz usuwam normalnie ( w edycji profilu), nie czekam aż oni mi coś odpiszą prawda??

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2011-02-06 o 10:28
Stary 2011-02-06, 10:24   #1433
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Oglądałam wczoraj Social Network i 127 godzin. Filmy do oglądania niezłe ale co robię nominowane do Oscarów to pojęcia nie mam
Stary 2011-02-06, 11:14   #1434
atomufka
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
oj pewnie się nie mozesz doczekać!!!
Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
to podobnie jak u nas, ciagle zajeci, ze nawet nie ma kiedy posprzatac, a już o przeprowadzce nie wspomne

dzien dobry

a ja znowu obudziałam się przeziębiona juz myslałam, ze mi przejdzie,bo od 2dni biore aspiryne, a tu d...a i jeszcze wywaliło mi zimno
kuruj się kochana,teraz taki okres....

martucha bo przecież kobieta zmienną jest i nic w tym złego !

szafa

Stary 2011-02-06, 11:17   #1435
martucha84
Zakorzenienie

ide na basen później napszie na wszytko ale teraz na szybko Magda pisze po raz milionowy Program nauczania nie jest wyznacznikiem tego co dziecko musi albo nie musi - to tylko ułatwienie dla nauczyciela ale niestety na rynku istnieją programy nauczania i podręczniki do nich niezgodne z podstawą programową która jest najważniejsza - na uczelni nam ją porównywali do konstytucji w nauczaniu - to podstawa programowa wyznacza co dziecko musi umiec a nie podręcznik czy program wiec skoro w podstawie nie ma NIC na teram pisania to powtarzam że dziecko NIE MUSI umieć się podpisać - owszem chętne dziecko może ale nikt nic nie musi - i teraz traf na prze ambitnego rodzica który przeczyta - że jego dziecko kończąc 1 semestr musi umieć się podpisać - bo tak napisałaś i wsiądzie na malucha i będzie go męczyć z pisaniem - robiąc mu krzywdę
moim zdaniem powinnaś to usunąć albo napisać że dziecko zna swoje imię i nazwisko, dodatkowo jeśli wykazuje zainteresowanie literami potrafi je (to imię i nazwisko) zapisać
bo inaczej nieświadomie możesz zrobić krzywdę dziecku
i co masz za program nauczania ze takie pierdoły pociska?
co do miesięcy to nie wiem ale wrócę z basenu i przeczytam podstawę programową i sprawdzę bo sama jestem ciekawa... ale z tego co pamiętam to zna miesiące oraz to który miesiąc jest teraz ale nie wymienia ich w kolejności
i nk możesz normalnie usunąć nie czekając na ich maila
Stary 2011-02-06, 11:26   #1436
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 12:13   #1437
Ana***
Zakorzenienie

A ja właśnie wróciłam ze szkoły, ostatni wpis 4,5 no i to jedyne 4,5... a tak same 5 uff został ostatni wpis, tylko zal ale to koleżanka wzięła indeks, bo i tak jedzie za tydzień no i indeks da od razu do dziekanatu
A dzisiaj wybieram się z mężem do Niego do szkoły, tzn. on idzie na egzamin... ja poczekać chyba w aucie, coś poczytam a potem idziemy chyba do kina albo na "jak pozbyć się cellulitu?" albo na "weekend"
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 12:27   #1438
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-02-06, 12:38   #1439
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ten tytuł jakoś mnie zniechęca mam na myśli pierwszy film

szafa

Stary 2011-02-06, 12:49   #1440
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości