![]() |
#871 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
cześć kobitki..
..żle się dzisiaj czuje, bolą mnie nerki i niepokoji mnie to,ze wyniki moczu nie wyszły za dobre,a lekarz to zignorował i zastanawiam się czy dobrze postąpił ![]() Konsultowała któraś z Was wyniki z innym lekarzem niż prowadzącym? Co do porodów, ja na 90% będe rodzić przez cc więc na mojego TŻ nie będe mogła liczyć ![]() 19natka-fajnie Ci ![]() ![]()
#872 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jasne , ze pomyslalam , az tak zle ze mna nie jest ![]() i rowniez pytalam sie ginekologow co o tym mysla , jeden z nich jest bardzo znanym i cenionym lekarzem piszacym ksiazki i co jak co , ale farbowanie wlosow dzisiejszymu farbami nie jest grozne juz predzej nadmiar usg w koncu te farby co sa na rynku teraz nie smierdza tak ( no chyba , ze ktos uzywa nie wiadomo czego ![]() i nie ma porownania do szkoly plastycznej gdzie wszystko jest przesiakniete zapachem farb , a ich ilosc jest wieksza znacznie no i w szkole siedzisz dluzej troche niz te 30 min. z farna na glowie ![]() sa dziewczyny co w ciazy pracuja w zakladach fryzjerskich i zyja a dzieci maja sie dobrze .... a kazda z nas i tak zrobi jak ze chce nie ma co tylko panikowac za bardzo sa dziewczyny co paznokci nie pomaluja , wlosow nie zrobia, makijazu tez nie i nawet zele pod prysznic wyrzucaja , bo szkodliwe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
Wiadomo, że każdy zrobi jak zechce, ale wg mnie lepiej przeczekać pierwzy trymestr la spokoju ducha. Nie jest to niewiadomo co, ale amoniak to chemia i tego nie zmienimy. No ale takie moje zdanie. A asp wcale intensywniejsze w zapachu nie jest dlatego zwróciłam uwagę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Rozeznanie
|
sa jeszcze farbu bez amoniaku
![]() i masz racje kazdy zrobi jak chce ja farbuje wlosy farba fryzjerska , normalna , i nie smierdzi wogole , napewno nie ma porownania do farb z przed kilkuuu lat , kiedy to az dusilo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na szczęście nie farbuję więc chociaż jeden problem z głowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Raczkowanie
|
Ja popalałam
![]() ![]() ![]() Dziewczyny polecam Wam film http://vod.onet.pl/zycie-przed-zyciem,5782,film.html -chyba juz ktos w tym watku polecał ,wiec sorki jak sie powtarzam, ale film wart obejrzenia (za darmo na vod ) Edytowane przez OrangeJuice Czas edycji: 2011-02-05 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Mogę dołączyć? Otórz ujrzałam na teście II kreski
![]() 24grudnia miałam 1dzień @ miałam 28dniowe cykle, zatem z wyliczeń jestem już w 7tc.?! niemożliwe... no ale tak mi wyliczają internetowe kalkulatory. Na wizyte u gin jeszcze czekam -chcę iść jak mój mąż przyjedzie na urlop akurat przypada na 14go lutego ![]() ![]() ![]() A co do farbowania włosów, to też uważam, że to osobista sprawa ale zgadzam się że jeśli, któraś zdecyduje się to warto kupić farbę bez amoniaku -jest wiele takich na rynku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Rozeznanie
|
Aha i chciałam się pochwalić ale i pożalić że dziś kończę 24lata
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=cotynato;24875424]ja w 9
![]() Ojjj, myslałam ze pracujesz i mialam na mysli zwolnienie z pracy, sorki pomyliło mi sie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() Musiałam się z kimś podzielić tą radosną nowiną bo jak pisałam -za bardzo nie ma kto się ze mną cieszyć... To moja druga ciąża więc mam nadzieję, że będę pewniejsza, spokojniejsza... no ale ciekawa jestem jak dam sobie radę z 2dzieci ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a filmik chcialam obejrzec , ale nie moge , bo nie mieszkam w Pl ![]() Cytat:
![]() wszystkiego najlepszego ![]() ![]() i pisz z nami ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- a, no i wszystkiego najlepszego Ci życzę z okazji urodzinek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Rozeznanie
|
No proszę jakie tu bratnie duszyczki można spotkać -poznać
![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Moja kuzynka ma taką różnicę wieku u swoich dzieci -na początku było jej dość trudno ale teraz kiedy dzieciaczki mają rocznikowo po 3 i 2 latka jest jej łatwo. No i mogła liczyć na pomoc rodzinki |
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Zadomowienie
|
Tak piszecie o tym paleniu, to i ja coś dorzucę
![]() 2 tyg temu w piątek robiłam test i wyszedł negatywnie, więc też uznałam że nie ma i można dalej szaleć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#889 |
Raczkowanie
|
Hehe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
O a ja to bym się napiła drinka, redbulla albo poweride a tu ni można
![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-02-05 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#891 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
A dlaczego myślisz, że będziesz miała cc?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() STO LATEK ![]() Cytat:
Co do farbowania czy ścinania włosów. To nie wiem kto wam naopowiadał takich głupot. ![]() Ja w 1 ciąży ścinałam z 2 razy i z 2 razy farbowałam. Córcia mądrala mała i spryciula, zdrowa jak rybka ![]() Z tymi farbami chodzi o to, że w I trymestrze zapach farby może drażnić niektóre kobiety, co nie znaczy że nie można farbować ![]() Co do ścięcia - pierwszy raz słyszałam takie coś... to, że do 1 roku życia nie można dziecku ścinać bo wtedy dziecku skraca się rozum to tak taką głupotę też słyszałam ale żeby w ciąży?? ![]() po za tym mało które dziecko wymaga obcinania włosów w 1 roku życia... ale jak mają wchodzić włoski dziecku do oczu, to lepiej ściąć.
![]() |
#892 |
Rozeznanie
|
Jest troche tych zabobonów... ale trzeba wrzucić na luz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
Ja tam w zasady pt. ja tak robiłam i jest zdrowe nie wierzę
![]() ![]() Cały dzień miałam ochotę na ogórki kiszone, otworzyłam całą butlę, zjadłam kilka i taaak mi niedobrze, zawsze tak jest jak mi się czegoś bardzo chce tym bardziej jak to z cebulą albo czosnkiem ;( |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w pierwszym miesiącu miałam normalnie okres, więc paliłam i piłam równe dwa. A że zbiegło się to ze świetami, międzyświątecznymi spotkaniami ze znajomymi a potem sylwestrowym wyjazdem - myślę, że przez jakieś dwa tygodnie nie miałam dnia bez alkoholu. ![]() Mój "tatuś" też jest weekendowy - wprawdzie w kraju, ale w innym mieście - 300 km. Będziemy musieli coś z tym zrobić, bo mieszkamy w mieście, gdzie żadne z nas nie ma rodziny (zostalismy po studiach) - z jego nowym miejscem pracy zostaję tu zupełnie sama - a tam gdzie on teraz pracuje tez nie ma chyba sensu się przenosić - bo on jest ta na rok. Nie wiem jeszcze co i jak. Mam jednak świadomość, że jak zostanę sama, to może być cięzko nawet z umyciem się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynki, ja cały was czytam ale ja nie mam na razie dobrych wiadomość.
Wczoraj poszlam do lekarza ktorego wybrlam na prowadzenie ciazy i zapytala kiedy mialam robione usg ja powiedzialam ze w zeszlym tygodniu co bylo koncem 5 tyg poczatkiem 6 od ostatniej @ a wg pani gin i wg usg to 4/5 tydzien. Poczytam ta moja nowa pani stwierdziła ze już powinno być widać zarodek na poprzednim usg. A w związku z tym ze u nich nie było lekarza od usg to powiedziała żebym pojechała jak najszybciej gdzieś gdzie mi zrobią usg. Pojechałam na ostry dyżur i po czekaniu 2 godziny dowiedziałam się ze zarodek ma 4mm ale nie ma echa serca co tamtejsza pani ginekolog stwierdziła za nie normalne na początku 7 tc. i powiedziała ze to normalne ze ciąża obumiera ze tak ma 40% kobiet, ale proszę jeszcze zrobić bhcg i za tydzień usg jeśli taki będzie sam stan to skierowanie do szpitala na usuniecie;( nie wiem co robić od wczoraj praktycznie nie przestaje płakać jestem w rozsypce ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja z terminem na przełom sierpnia i wrzesnia zagladam też na wątek mamuś "wakacyjnych". Tam temat zachciankowy króluje już od dłuższego czasu - ktoś nawet proponował zmianę tytułu na "wspólne gotowanie" Ja co tam przeczytałam - to się zarażałam i musiałam zjeść. Najmilej wspominam melona a zaraz za nim samodzielnie zmiksowany mleczny koktajl bananowy. Z samodzielnych zachcianek u mnie królują tosty na śniadanie- z jajkiem na miękko lub dżemem truskawkowym ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Tredulka trzymaj się ! Zrób betę. Mi na podst. usg powiedziano, że moja rozwija się z tygodniowym opóźnieniem (wielkość) Cokolwiek to znaczy. Może po prostu późniejszą owulację? Jestem zszokowana tymi statystykami. Nie przypuszczałam, że aż tak... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zadomowienie
|
Brida no właśnie, nasze ciąże poprzedza okres świąteczny
![]() ![]() A też dobra jestem, bo oczywiście w styczniu uznałam, że czas zrzucić "świąteczny balast" i zaczęłam dietkę i ćwiczenia, zasuwałam na stepperze i robiłam o zgrozooo brzuszki ![]()
![]() |
#898 |
Raczkowanie
|
A ja byłam w piątek u gin (5 tydzień) i oczywiscie nie było nic jeszcze widać na usg
![]() Albo idę na betę w pon i dzwonie do niego i mówi mi co dalej, albo czekam tydzień i przychodzę do niego na usg wybrałam betę... Już dawno bym zrobiła betę gdyby nie to, że mam gorączkę i od tygodnia nie wychodzę z domu. Poszłam do lekarza to mi przepisał antybiotyki (Agumentin) nawet jak w Iszym trymestrze ciąży jestem mówił że nie zaszkodzą :| Gin mówił że nie można brać nawet homeopatycznych. Posłuchałam gina i dalej zdycham ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Miałam dzisiaj pierwsze spotkanie z panem kibelkiem ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.