Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-05, 19:26   #2461
kasia2629
Raczkowanie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

aja1 dziękuję za wklejenie KP już tż mówiłam i dałam do zrozumienia że bardzo mi się on przyda na takim urlopie

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
a ja mam dziś dzień lęków... chyba wahania nastrojów mi się włączyły... jakoś mi się wydaje, że nie dam rady urodzić, że nie będę miała wystarczająco dużo siły...

to chyba przez tę pogodę jakiś marazm mam
ja też się boję jak to będzie i czy dam radę... ale jak nie my to kto???

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
ale za to wygrałam parę ciuszków i kocyk
ale udało Ci się fajne rzeczy zakupić!!! super!!! u mnie ja powiedzialam że chcę kupić coś używanego ale w bdb stanie to zostałam opierniczona przez jednych i drugich rodziców że takiemu maleństwu to bym się nie wygłupiała... a ja nie widzę w tym nic złego bo i tak sie to wszystko pierze itp, ale kurde tak mi wjechali na psyche że boje się cokolwiek kupić bo kłamać nie umiem i pewnie się wygadam od razu że to używane:/ a kasy nie mam aż tyle żeby wszystko nowe... no i co tu zrobic??

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
ja nie patrze nawet dokładnie na dni ... bo czy urodzę dwa dni w a czy w tą to bez różnicy

a ten 1 marca to masz z om czy z usg wyznaczony bo ja na to usg to wogole nie patrze

moja tez mnie tłucze po prawym boku zwłaszcza po biodrze
dziewczyny a powiedzcie mi jak ja mam 3 tyg różnicy między OM a USG... (29 marca i 19 kwietnia )i teraz na który termin się bardziej szykować?? bo już sama nie wiem.. osobiście czuję że chyba Fifi wyskoczy w marcu ale to tylko takie moje...

a propos ruchów dziecka... mój łobuz w ciągu dnia tańczy w brzuchu tak jak mu się zachce...tzn czasem częściej czasem rzadziej... ale jak wieczorem tatuś zacznie z nim gadać i miziać mnie po brzuchu to normalnie noc mam z głowy... mały tak zaczyna szaleć że tego się opisac nie da dlatego ja nie liczę ruchów... myśle, że będę wzywac alarm jak przez cały dzień i wieczorem nie będę czuć nic a nic...

Edytowane przez kasia2629
Czas edycji: 2011-02-05 o 19:30
kasia2629 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 19:55   #2462
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Aja, te torty Twojej siostry to majstersztyk
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 19:56   #2463
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Jak weźmie w 2012 to dwa tyg.
Jeśli chodzi o opiekę na żoną, to u nas od lekarza ze szpitala, czyli ginekologa.
Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Ja moge jedynie podac przyklad jak bylo z mezem szwagierki. Ona miala cc i bodaj w spzitalu sie dowiedziala o tym opiekunczycm. Ojciec moze sie o niego starac dopiero po wypisie ze szpitala i to wlasnie u gine prowadzacego, bo to wlasnie ten gine ma swteirdzic czy ta opieka jest potzrebna czy nie. Przeciez lekarz ogolny nie jest ginekologiem to skad moze wiedziec do jakiego stopnia tej opieku Ci tzreba.
Dzięki za odpowiedź. No i mi się wydawało logiczne, że to mój gin powinien tą opiekę wypisać, ale on mi powiedział, że to rodzinny wypisuje. I on mi nie wypisze. Noż kurde! Wkurzyłam się, bo chodzę do niego prywatnie, zostawiam jakby nie patrzeć kupę kasy, a on nie chce mi tego wypisać. A tak w ogóle to doradza mi wzięcie opieki na dziecko zdrowe. Ja nie wiem, co on wymyśla. W ogóle Ci lekarze totalnie niedoinformowani w tej kwestii są. Rodzinna nasza w ogóle nie ma pojęcia, że coś takiego istnieje. Nie wiem, jak i czy w ogóle to załatwię...

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
a od jutra zostaję słomianą wdową, bo mąż mi na 2 tygodnie delegacji ucieka
Trzymaj się! Oby szybko te 2 tygodnie Ci zleciały.
Stary 2011-02-05, 19:57   #2464
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia2629 Pokaż wiadomość
dziewczyny a powiedzcie mi jak ja mam 3 tyg różnicy między OM a USG... (29 marca i 19 kwietnia )i teraz na który termin się bardziej szykować?? bo już sama nie wiem.. osobiście czuję że chyba Fifi wyskoczy w marcu ale to tylko takie moje...
Mi lekarz niby powiedział, że mam się kompletnie nie sugerować terminem z usg i będziemy się trzymać tego z om, ale patrząc na to obecnie (termin z usg wychodził mi ok. 2 tyg wcześniej) kiedy lekarz mówi, że synek już jest duży i raczej nie dotrzyma do terminu to wydaje mi się, że warto brać pod uwagę wyliczenia z usg

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 20:01   #2465
gosikk_s
Zakorzenienie

Emila, śliczny brzuszek

Kinga, o matko, jak ja bym miała w ten sposób liczyć ruchy to musiałabym chyba codziennie odwiedzać szpital...I w pierwszej i w obecnej ciąży miałam zalecone liczyć ruchy do 10 w ciągu całego dnia i na tym koniec. Bogu dzięki że w tamtej ciąży gin nie zalecił mi tej metody którą Ty stosujesz bo bym chyba na serce padła...Teraz podchodzę do tego już spokojniej. Czasem przez większość dnia niemal nie czuję córci, generalnie ożywia się dopiero wieczorem i nocą. Ale tak czy inaczej raczej nie szaleje i nie jest nadmiernie aktywna, synek był taki sam. Nie wyobrażam sobie budzić jej codziennie szturchańcami bo ma się ruszać o danej godzinie...

Nika, hehe, tak ogólnie z wózka jestem zadowolona, tylko po prostu później zaczęły mi się nagle podobać Mutsy i chętnie bym sobie wymieniła Spacerówka jest duża ale przynajmniej dziecko ma wygodnie, specjalnie szukałam takiej spodziewając się że urodzę kolosa Fakt faktem że zmieściłoby się w niej dwóch takich kolesi jak Aleks Ale jak widzę niektóre spacerówki i upchane w nich dzieci to dzięki, wolę nie A dziecko teoretycznie wozi się do 3 lat

Aguś, ja miałam nakazane tak samo liczyć ruchy

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 20:10   #2466
Jok3r
Zadomowienie

Ja sobie dzis tak mega uswiadomilam, ze we wtorek juz bede wszystko wiedziala i to dziecko stalo sie juz tak namacalne, ze prawie nie realne. Juz nie bedzie wylazenia na zakupy kiedy mi sie zachce, tylko tzreba bedzie planowac, nakarmic mlodego, przewinac i pilnowac, zeby wrocic do domu np na spanie czy karmienie. Juz nie bede siadziala po nocach przy serialach, grach, czy necie ogolnie, bo bedzie mi szkoda nielicznych chwil kiedy bede mogla odpoczac, pospac czy cos w domu porobic. Ofc o ile maly okaze sie darciuchem. Bede mama pelna geba hehe.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 20:25   #2467
iizabelaa
Zakorzenienie

hej dziewczyny,

ja jestem nadal bez neta,
tzn. jedna strona mi się ładuje kilka minut

Trochę was nadrobiłam, coraz więcej stron dziennie się produkuje.

Nie mogę doczekać się poniedziałku, bo jedziemy po wózek
A jutro idziemy w odwiedziny do nowego członka rodziny, Majeczki,
kupiłam jej ręczniczek,
taki fajny, ze z jednej strony frotta a z drugiej polarek,
też mam taki

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Ja tam w ogóle nie liczę
czuje młodego i jest dobrze, czasem się wierci, a czasem tylko lekko puknie, nie skupiam się jakoś na tych ruchach bo przecież dostałabym fisia
ja tez nie,
ani mój gin ani położna na sr nic nie mówili na temat liczenia ruchów

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Montii a ty masz lozysko na przedniej czy tylnej scianie?? ja mam na przedniej i te ruchy czuje przytlumione, ale tonormalne wiec sie nie zadreczam
Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość
I dziewczyny... skończcie z tym tekstem pt. "użalasz się" bo co przeżywam to moje, a że napisałam o tym co się stało w środę, to już potoczyła się dyskusja nie na ten temat co trzeba.
ale się burza rozpętała ...
już kiedyś pisałam, że ci współczuję wpadki, bo sama bym nie chciała mieć dziecka w twoim wieku,

ale rozumiem irytacje niektórych wizażanek,

bo ty w swoich ostatnich postach piszesz tak jakbyś tylko ty jedyna na świecie miała problemy i ciężką sytuację, przynajmniej ja to tak odebrałam
a my wszystkie mamy różnego rodzaju problemy i też mamy pod górkę, może nawet niektóre bardziej niż ty

ale nie ty jedna mieszkasz na wsi, nie masz tż na co dzień i panicznie boisz się porodu sn
Stary 2011-02-05, 20:32   #2468
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Ja sobie dzis tak mega uswiadomilam, ze we wtorek juz bede wszystko wiedziala i to dziecko stalo sie juz tak namacalne, ze prawie nie realne. Juz nie bedzie wylazenia na zakupy kiedy mi sie zachce, tylko tzreba bedzie planowac, nakarmic mlodego, przewinac i pilnowac, zeby wrocic do domu np na spanie czy karmienie. Juz nie bede siadziala po nocach przy serialach, grach, czy necie ogolnie, bo bedzie mi szkoda nielicznych chwil kiedy bede mogla odpoczac, pospac czy cos w domu porobic. Ofc o ile maly okaze sie darciuchem. Bede mama pelna geba hehe.
Ojjj tak Jokr, już naprawdę mało nam zostało, a u Ciebie to już wogóle lada moment!!!
też tak rozmyślam, że już niedługo, już za m-c mogę mieć moją małą niunię przy sobie nie mogę się doczekać, a zarazem aż się czasami boję jak to będzie....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:16   #2469
Ewelqa1985
Zadomowienie

witam sie wieczornie padam po dzisiejszym dniu
chcialam sie pochwalic ze dzis mam 26 urodzinki jak to leci ani sie czlowiek obejrzy i kolejny rok przybywa
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:20   #2470
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
chcialam sie pochwalic ze dzis mam 26 urodzinki jak to leci ani sie czlowiek obejrzy i kolejny rok przybywa
Wszystkiego najlepszego!!!

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:20   #2471
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie wszystkiego najlepszego!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-05, 21:24   #2472
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkiego najpiękniejszego !!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:25   #2473
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:

wszystkiego najlepszego!!!!spełnienia marzeń, szczęśliwego i bezproblemowego rozwiązania

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:28   #2474
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia2629 Pokaż wiadomość
aja1 dziękuję za wklejenie KP już tż mówiłam i dałam do zrozumienia że bardzo mi się on przyda na takim urlopie
A proszę bardzo

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Aja, te torty Twojej siostry to majstersztyk
Dziękuję w jej imieniu

Cytat:
Kochana 100 lat

Znaczy się zmieniamy na 1 stronie
Bosti Tobie też

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:32   #2475
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość

Kochana 100 lat

Znaczy się zmieniamy na 1 stronie
Bosti Tobie też
dziekuje wam

aja tak zmieniamy starosc nie radosc
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:32   #2476
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Emila, śliczny brzuszek

Kinga, o matko, jak ja bym miała w ten sposób liczyć ruchy to musiałabym chyba codziennie odwiedzać szpital...I w pierwszej i w obecnej ciąży miałam zalecone liczyć ruchy do 10 w ciągu całego dnia i na tym koniec. Bogu dzięki że w tamtej ciąży gin nie zalecił mi tej metody którą Ty stosujesz bo bym chyba na serce padła...Teraz podchodzę do tego już spokojniej. Czasem przez większość dnia niemal nie czuję córci, generalnie ożywia się dopiero wieczorem i nocą. Ale tak czy inaczej raczej nie szaleje i nie jest nadmiernie aktywna, synek był taki sam. Nie wyobrażam sobie budzić jej codziennie szturchańcami bo ma się ruszać o danej godzinie...

Nika, hehe, tak ogólnie z wózka jestem zadowolona, tylko po prostu później zaczęły mi się nagle podobać Mutsy i chętnie bym sobie wymieniła Spacerówka jest duża ale przynajmniej dziecko ma wygodnie, specjalnie szukałam takiej spodziewając się że urodzę kolosa Fakt faktem że zmieściłoby się w niej dwóch takich kolesi jak Aleks Ale jak widzę niektóre spacerówki i upchane w nich dzieci to dzięki, wolę nie A dziecko teoretycznie wozi się do 3 lat

Aguś, ja miałam nakazane tak samo liczyć ruchy

Cytat:
wszystkiego naj
Stary 2011-02-05, 21:36   #2477
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynka87 Pokaż wiadomość
Witam,
wiem że tak wplątuję się w wątek, ale postanowiłam coś zrobić w sprawie znieczuleń ZZO. Napisałam list otwarty i mam zamiar działać o to, żeby kobieta mogła wybierać. Jesli ktoś chce poprzeć tą inicjatywę, to liczy sie każdy najmniejszy wpis. Oto link
http://www.rodzic-bezbolu.pl/
w ciągu niecałych 3 dni uzbierałam 135, wiec nie mało. jeśli popieracie podawajcie link dalej.
podpisałam

Cytat:
wszystkiego najlepszego 100 LAT

Ja też nie liczę ruchów, chyba bym popadła w paranoję jak bym miała liczyć , moja mała jest śpioszkiem i spokojnym dzieckiem ma swoje godziny urzędowania czują ją zazwyczaj rano po śniadanku między 9-10 następnie zawsze po 18 i pod wieczór po 20 jak przystawię rękę to czuję małą i wtedy kopie lub się przesuwa.

a dzisiaj pojechaliśmy z tż do jego kuzynki i dostaliśmy od niej cały kartonik ciuchów- ona ma dwójkę małych dzieci , jeszcze pożyczy nam leżaczek oraz dostaniemy rożek poszewki więc ogólnie bardzo się cieszę

ale obżarłam się ciastkami .

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:38   #2478
n.ik.a
Zadomowienie

Ewelqa1985 no to "staruszko" 100 lat i szczęśliwego rozwiązania

gosik dzięki za info. Mnie jeszcze męczy ten x-lander bo naczytałam się o tym transporterze, że pęka stelaż i troszku się przeraziłam. Zapewne kazdy wózek ma tyle wad ile zalet i najlepiej nie czytać...ale jakoś u mnie ostatnio bardzo trudno z jakąkolwiek mądrą decyzją.
W grę wchodzi jeszcze brevi ovo ale nie wiem czy maxi cosi do tego pasuje

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:39   #2479
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Jakos sobie "wkręciłam film", że może cos jest nie tak, choc na usg było wszystko w porządku
Musze sie zacząc pakowac, ale mam lenia.

Gosikk_s jakoś nie mogę sobie wyobrazić , że będzie mniejsze, cała ciążę nastawiłam sie na 4 kilowego bobasa tak jak córka.
Chyba pójde na jakies dodatkowe usg w marcu , bo zwariuję.
Marsylia , a pracowity mąż? mysle, że omie jest fajne i Jacki to porządne chłopaki.
Nuna a ile,aluch ma i w który tc? nasz tez malutki, ale przybiera systematycznie.
A mąż najukochańszy pracowity, ale czasem jak ma sie za cos zabrac to trzeba sila doprowadzac ale za to planow robi jak za trzech

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
hmm

ale te godziny mnie zdziwily
12-13, i jak 2 h se nic nie dzieje to na ktg

bez przesady, przciez dziecko w brzuszku spi ok 20h na dobre

ja liczyc nie musze bo mam nad wyraz ruchliwe dziecko heh moze dlatego mi nie kazala liczyc az 3 razy
:
agus to Franek chyba nie sypia albo chodzi przez sen, w sumie ostatnio wiecej sie wierci niz kopie. No ale tej aktywnosci w ciagu dnia jest bardzo duzo - za to w nocy spi i zeby tak zostalo. amen

Cytat:
wszystkiego NAJ
tak wlasnie myslalam czy nie zmienic hurtowo wszystkim wieku na pierwszej stronie - skoro rok sie zmienil.?

A u nas same dobre rzeczy
Wczoraj wybralismy wozek stanelo na navingtona brazowego - stelarz corvet, po zlozeniu jest jak pol xlandera i wchodzi do bagaznika bez zdejmowania kol, na pewno wejdzie nawet do malego samochodu. Zakochalam sie i nie bylo juz wyjscia Nawet cena nas nie ostudzila. Za spacerowke, gondole, torbe i adaptery do maxi cosi (maja takie swoje - ciekawsze niz przy innych wozkach) dalismy2,3 tys zł.
Cudo bedzie za 2 tygodnie to obfocię i wrzucę

Dziś przyszła nasza wyczekana kanapA do salonu wiec juz coraz wiecej rzeczy mamy. teraz przyszedl wreszcie czas na szukanie zaslon.
I kupilam dzis pilkę w rosmanie i koszulke w 51015 dla malego z helikopterem. byly rewelacyjne kurtki w fajnych cenach np. na jesien zime rozm 68 za 29 zł, ale w sumie nie wiem czy kurtka ma sens przy tak malym dziecku.
I byla taka z liskiem na 74czyli pewnie na wiosne ale przecena z 59 na 49 wiec pomyslalam ze szalu nie ma.

WYMIANKA

Edytowane przez marsylia
Czas edycji: 2011-02-05 o 21:41
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-05, 21:41   #2480
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
gosik dzięki za info. Mnie jeszcze męczy ten x-lander bo naczytałam się o tym transporterze, że pęka stelaż i troszku się przeraziłam. Zapewne kazdy wózek ma tyle wad ile zalet i najlepiej nie czytać...ale jakoś u mnie ostatnio bardzo trudno z jakąkolwiek mądrą decyzją.
W grę wchodzi jeszcze brevi ovo ale nie wiem czy maxi cosi do tego pasuje
Jeśli masz na myśli transporter Mutsy, to już stelaże są ok. To dotyczyło modeli z lat poprzednich. W tym z 2010 już to się nie zdarza i poprawili też podnóżek, bo wcześniej nie był regulowany a teraz jest.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:47   #2481
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
jakoś nie mogę sobie wyobrazić , że będzie mniejsze, cała ciążę nastawiłam sie na 4 kilowego bobasa tak jak córka.
To tak jak ja.
Jak będzie mniejsze to będę zdziwiona, ale zobaczymy 22.02 mam usg, zobaczymy ile g wyjdzie. Chociaż młodej przed porodem dawali góra 3500 g, to może i tym razem tak będzie

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:50   #2482
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Ewelqa wszystkiego najlepszego, szybkiego porodu i grzecznej córci jak aniołek,

Marsylia w 30 tc na usg miał 1170g, choć widział, że na usg lekarce wyskoczył 29g tydzień i jeden dzień, wiec może to rzeczywiscie ma tydzień mniej, a Wasz ile miał?

Gosikk_s kobiecie nie dogodzi, jeszcze w ciązy, jedna chce małe, druga duże, ale wiadomo zdrowe dziecko najważniejsze

Zaraz zmykam spac , jutro góry, a tam podobno wieje jak chole....
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:51   #2483
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:52   #2484
marsylia
Wtajemniczenie

Teraz mamy wybrany wózek to moge kupic kocyk. Jutro jedziemy zamowic mebelki i tam sa tanie te kocyki drewexu - a na zywo sa rewelacyjny i si zastanawiam, ktory wziac do braxowego wozka

http://allegro.pl/kocyk-pled-koc-koc...1.html#gallery

http://allegro.pl/drewex-welurowy-pl...6.html#gallery

http://allegro.pl/kocyk-pled-koc-koc...9.html#gallery

hmm myslalam zeby troche ten wozeczek ozywic kolorkiem...

WYMIANKA
Stary 2011-02-05, 21:52   #2485
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Marsylia w 30 tc na usg miał 1170g, choć widział, że na usg lekarce wyskoczył 29g tydzień i jeden dzień, wiec może to rzeczywiscie ma tydzień mniej, a Wasz ile miał?
Mój chłopczyk wg. USG w 29t6d ważył 1730g.
Stary 2011-02-05, 21:54   #2486
n.ik.a
Zadomowienie

Harrods a masz go już u siebie? mozesz wrzucić fotki

dziewczyny ale mnie od tygodnia boli kroczepachwiny i """ czuję jakby ktoś przyłożył mi z glana

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2011-02-05, 21:54   #2487
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewelqa wszystkiego najlepszego, szybkiego porodu i grzecznej córci jak aniołek,

Gosikk_s kobiecie nie dogodzi, jeszcze w ciązy, jedna chce małe, druga duże, ale wiadomo zdrowe dziecko najważniejsze

Zaraz zmykam spac , jutro góry, a tam podobno wieje jak chole....

n una u nas w 30 tc wg om mial miedzy 1150 a 1250 bo rozne pomiary byl w zaleznosci od ulozenia -no i nasz jest mlodszy kilka dni niz z om - ale tez taki jego urok ze jest maly.

Nie martw sie

WYMIANKA
Stary 2011-02-05, 21:54   #2488
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
Ja też nie liczę ruchów, chyba bym popadła w paranoję jak bym miała liczyć , moja mała jest śpioszkiem i spokojnym dzieckiem ma swoje godziny urzędowania czują ją zazwyczaj rano po śniadanku między 9-10 następnie zawsze po 18 i pod wieczór po 20 jak przystawię rękę to czuję małą i wtedy kopie lub się przesuwa.
to tak jak moja
ja zazwyczaj czuję ją przed śniadaniem, w ciągu dnia dosłownie kilka delikatnych muśnięć, a konkretniej to pod wieczór po 20

Ewelqa
STO LAT!!
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:58   #2489
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Harrods a masz go już u siebie? mozesz wrzucić fotki
Jasne

Jutro strzelę fotki w wrzucę. Na razie mogę wrzucić tylko takie netowe.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wózek1.jpg (85,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fotelik.jpg (41,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wózek2.jpg (70,4 KB, 15 załadowań)
Stary 2011-02-05, 22:04   #2490
n.ik.a
Zadomowienie

dzięki
najbardziej zależy mi na foto spacerówki, bo nie widziałam na żywo czy ona nie jest mała czy tylko takie mam wrażenie

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości