|
|
#2071 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
Cytat:
1. jajecznica z wiejskich jajek z kawałkiem avocado, 2 grube kromki świeżego orkiszowca z masłem i szynką drobiową 2. frytki zakręcone z keczupem, sok marchwiowy jednodniowy,kawałek melona 3. duuużo pierogów ruskich polanych cebulką, barszcz biały zabielany z jajem, kawałek ciasta z budyniem i malinami -u babci 4. kilka paluszków serowo-paprykowych, miseczka nic nacsów, kawałek ciasta jw 5.pasta z resztki avokado,papryczki ostrej,cebulki przypraw, kromka orkiszowca z szynką drobiową, miseczka nic nacsów potem jeszcze lu go czekoladowe
|
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na koalcje jesz chyba 3 moze powinnaś zwiększyć do 4 ?
|
|
#2073 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio jadałaś po 4 kromki i byłaś zadowolona, teraz zauważam,że zmniejszasz stopniowo porcje...
|
|
|
|
|
#2074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#2075 |
|
Rozeznanie
|
morphine wcale nei musisz dratycznei zwiększać ilości jadła, bardziej ja bym tu postawiła na jakość.. i te nic nie wnoszące do organizmu serki zastąpiła czymś pożywnym np owsianką na śniadanie.. czemu jej w ogóle nie jesz? jak nie lubisz, to czemu w Twojej diecie nei ma płatków zbożowych, do tego tłustego mleka, jogurtu ?
a jajecznica, omlety? mam wrażenie,że w Twojej diecie dominuje suchy prowiant ( wszystko co jesz oprócz obiadu i niedzielnego czy sobotniego śniadania jest "suche" tzn kanapki, serki etc.) na kolacje też ciągle suche kanapki... dlatego, że panicznie boisz się, że przytyjesz. Według mnie jesz za monotonie i zbyt ubogo. I podkreślam nie chodzi mi o ilość, a o jakość a jakościowo Twoja dieta jest marna
Edytowane przez polny mak Czas edycji: 2011-02-06 o 11:19 |
|
|
|
#2076 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze Utrzymanie
I. Owsianka z truskawkami, bananem, płatkami migdałowymi, cynamonem i kefirem & 0,5 l kawy z mlekiem II. Sałatka z pekinki, pomidorków cherry, ogórków kiszonych, kukurydzy, czerwonej fasoli, kilka plastrów polędwicy z indyka i oliwy z oliwek III. Łosoś grillowany z czosnkiem i tymiankiem; pół woreczka kaszy gryczanej; parowana marchewka, kalafior i brokuły z masełkiem IV. Omlet biszkoptowy z prażonym jabłkiem, cynamonem i gorzkim kakao & kubek herbaty jabłko-gruszka-melisa-zielona V. Makaron pełnoziarnisty penne ze szpinakiem, czosnkiem, pomidorkami, cukinią, wędzonym łososiem i ziołami + 1,7 l wody mineralnej
|
|
#2077 |
|
Raczkowanie
|
Moje jadło (NIE WIEM CO TO JEST NAWET
czy U czy nawet nie I-szklanka płatków kukurydzianych+3/4 szklanki ciepłego mleczka 3,2% II-2 łyżeczki Monte+pół opakowania (140g) danio intenso kokosowego+pół szklanki mleka 3,2% z 1 rurką sipp ahh (smakową) I TO ZJEDZONE I WYPITE BEZ WYRZUTÓW SUMIENIA !! ![]() III-jogurt naturalny duuuży IV-pierś z kurczaka+5 łyżek ryżu pełnoziarnistego+surówka z duużej marchwii i trochę jabłka V-na podwieczorek nie wiem co będzie ? ![]() VI-2 kromki grahama+na chlebek : 2 jajka na twardo pokrojone w kostke+kilka plasterków drobiowej szynki pokronej w kostke+1 plaster sera gouda I jak dzisiaj ?
|
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w moim świecie to głupota, czego człowiek nie wymyśli, żeby sobie nie pożyć. a dlaczego mojego nikt nie ocenił? hę? proszę ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super
|
|
|
|
|
#2081 |
|
Raczkowanie
|
Nie no przesadziłam,zjadłam małe monte,nie wiem ile waży.
Bo zjadłam połówke monte max ![]() A tak mój jadłospis prezentuje się po głodówce,więc chyba nie jest źle ![]() Teczowa dlolinko,Izaczko rzuciłybyście okiem na moje jadło ?
|
|
|
|
#2082 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też uwielbiam jeść na ciepło, a micha takiego makaronu, wieczorem o tej porze roku doskonale rozgrzewa . no i smakuje
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2084 |
|
Raczkowanie
|
Skomplikowana_18 : iza_wiosenna i inne dziewczyny zwracały Ci uwagę,abyś nie podawała swojej wagi na forum.
![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#2085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2087 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dawnno nie jadłam omletu biszkoptowego,muszę zrobić ![]() Cytat:
Ja miałam chlebek pieczony,a paluszki sąz Biedronki ![]() Cytat:
Edytowane przez Izaczka Czas edycji: 2011-02-06 o 12:31 |
|||
|
|
|
#2088 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.A tak w ogóle - jak to jest z tymi ziemniakami na R? Niby mają wysokie IG (ugotowane na parze chyba będą lepsze niż zwyczajne?), ale za to mają dużo mniej węgli niż makarony i ryż. Tak samo gotowana marchewka. Uwielbiam ją, a nie wiem czy sobie pozwolić czy nie
"Porównywanie kogoś do chorągiewki na dachu zdradza brak wyobraźni: widzi się tylko obroty, nie zaś intencje: koniec strzałki, który chce zatrzymać się i pozostać w strudze wiatru." J. Cortázar Edytowane przez Moyraa Czas edycji: 2011-02-06 o 13:03 |
|
|
|
|
#2089 |
|
Raczkowanie
|
Masz rację Izaczko.
Boję się,ale wcześniej jadłam samo białko : chuda szynka,jajka,jogurt naturalny,3 łyżki otrębów owsianych/dzień,pierś z kurczaka to moje jadło było... Jedna z wizażanek mi poradziła,abym wskoczyła od razu na pułap 3000 kcal (może być więcej,ale nie mniej) Co o tym myślisz ? Bo powinnam przytyć 5-7 kg... |
|
|
|
#2090 |
|
Zadomowienie
|
Moje przeziębieniowe Utrzymanie:
I Sn.(późno) dwie ciężkie duże kromki chleba wieloziarnistego z masłem, polędwicą sopocką i serem żółtym. herbata, kruche ciasteczko w czekoladzie jabłko, trochę paluszków solonych Obiad: mięsko z szynki w sosie, ziemniaki, buraczki. + 2 ogórki kons. Podw.: 2 gofry z dżemem, bitą śmietaną, posypką czekoladową i mandarynką. Kolacja: dwie kromki chleba wieloziarnistego z masłem, twaróg ze szczypiorkiem i papryką. herbata po: jabłko do tego dużo tabletek od bólu gardła, mięta.
|
#2091 |
|
Wtajemniczenie
|
pól kromki bo ostatnia a jadam kolacje z tatą więc trzeba się było podzielić ^^
|
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2093 |
|
Raczkowanie
|
Nikt nie mówi, że nie je ładnie...pewnie dla zdrowej dziewczyny ten jadłospis byłby wzorowy, ale nie dla kogoś, kto stara się odzyskać okres.
|
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze jest urozmaicenie, a ziemniaki to jakby nie było też warzywa, więc.. Możesz spokojnie jeść
|
|
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dziewczyna która chce odzyskać okres ma nie jeść serków? Jeśli będzie ważyć ciągle za mało nie odzyska okresu. I trochę więcej powinna jeść produktów bogatych w tłuszcze (sery, masło, orzechy)
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-02-06 o 14:00 |
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
A co mi tam, wstawię R z całego tygodnia
(żeby nie było - nie zapamiętuję, notuję jadłospisy na kompie ). Nie wiem, czy komuś się będzie chciało czytać, ale.. proszę ![]() poniedziałek Śn – owsianka z 3 małych łyżek płatków, troche mleka + 2 małe kromki graham z serkiem homo i łyżką dżemu IIśn – 2kromki chleba z dżemem (wyjątkowo, po wyjeździe lodówka była pusta), jabłko IIIśn – placki otrębowe Dukana + serek homo z aromatem waniliowym Ćwiczenia Obiad – udko gotowane, makaron razowy, surówka ; jabłko Kolacja – placek tuńczykowy z pomidorem wtorek Śn – owsianka z 4łyżek, trochę mleka+jabłko i cynamon <3 IIśn – grahamka z serkiem homo i szynką Jabłko IIIśn – 2 babeczki jogurtowe Dukana Ćwiczenia Obiad – filet z rybki + pół szklanki kaszy + buraczki Kolacja – placek tuńczykowy z pomidorem (jak otwieram puszkę tuńczyka to jem po połowie dwa dni pod rząd )środa Śn – placki owsiane z serkiem homo + syrop malinowy dla zmiany smaku serka ![]() IIśn – 2 kromki razowca z szynką + pół serka wiejskiego Garść mieszanki studenckiej Obiad - szkolny (fasolka po bretońsku+bułka) Podwieczorek – pół serka wiejkiego, babeczka jogurtowa, trochę pistacji Kolacja – omlet z 1jajka z szynką + brokuły czwartek Śn – owsianka na mleku z jabłkiem i cynamonem IIśn – jogurt 150g z musli (otr. owsiane,pszenne,truskawko we,łyżka mieszanki studenckiej) wf Pomarańcza IIIśn – omlet z 1 jaja z szynką, brokuły Jabłko ćwiczenia Obiad – pierś z kurczaka na teflonie, kasza, buraczki Kolacja – serek wiejski ze szczypiorkiem, pół pomidora, plaster szynki piątek Śn – 3 kromki razowca z serkiem homo i dżemem IIśn – jogurt mały z musli (j.w.) Jabłko IIIśn – sałatka: brokuły, kurczak, szynka, pomidor Obiad – rybka z ryżem w sosie koperkowym ćwiczenia Kolacja – placki Dukana z serkiem homo zmiksowanym z połową banana sobota Śn – 2 kromki razowca z serkiem homo, wędliną, ogórkiem kiszonym, jajko na twardo ; ponad pół banana IIśn – placki dukana (2 większe złożone w jeden – pomiędzy posmarowane serkiem zmiksowanym z odrobiną banana) Ćwiczenia jabłko Obiad – jajko sadzone, trochę makaronu razowego z sosem brokułowo-jogurtowym, posypane potartą szynką 18-stka przyjaciółki - 2 kawałki ciasta + kolacja ![]() niedziela Śn – placki owsiane z polędwicą i ogórkiem kiszonm, herbata Ćwiczenia Obiad – gotowane udko z kurczaka + 3 ziemniaczki, buraki Podwieczorek – galaretka Dukana z połową jabłka i serkiem homogenizowanym Kolacja - serek wiejski z otrębami i połową łyżeczki kakao
|
|
|
|
#2097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Wszamałam właśnie trochę ziemniaków zamiast ryżu, ale jakoś tak czuję się jak balon . Chyba, że tak mi się wydaje, bo po prostu się najadłam. Ważne, że było pysznie .
"Porównywanie kogoś do chorągiewki na dachu zdradza brak wyobraźni: widzi się tylko obroty, nie zaś intencje: koniec strzałki, który chce zatrzymać się i pozostać w strudze wiatru." J. Cortázar Edytowane przez Moyraa Czas edycji: 2011-02-06 o 14:11 |
|
|
|
|
#2098 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie mówię, że serek jest zły dla mnie jest on DODATKIEM do śniadania, a nie śniadaniem. Proszę czytać ze zrozumieniem. I nie czepiam się Morphine. Poprosiła na forum o wskazówki co robić by odzyskać okres więc ja tych wskazóek udzieliłam. Daleko mi do czepiania się kogokolwiek o cokolwiek. Chciałam dobrze. I wcale nie uważam jej jadła za złe- jest ono ok, ale dla zdrowej dziewczyny, która MA okres. Morphine nie ma, więc musi się bardziej postarać. Koniec ot-u.
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Ale by odzyskać okres nie tylko trzeba jeść tłuszcze ale i też mieć odpowiednią wagę. Jeśli nie udało sie jej odzyskać okresu mozę powinna udać się do lekarza by przypisał odpowiednie leki. Po co się dłuzej męczyć skoro nie ma efektów? A brak okresu przez dłuższy czas jest niebezpieczny.
|
|
#2100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

:brzyda l:

Ostatnio jadałaś po 4 kromki i byłaś zadowolona, teraz zauważam,że zmniejszasz stopniowo porcje...

czy U czy nawet nie 

trzeba było zjeść całe