|
|
#1441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem - część 15 :(
A właśnie zapomniałam dodać co znaczy ten sentyment do osoby ?
|
|
|
|
#1442 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny! W Krakowie bylo super swietnie i za***iscie!! Swietnei sie bawilam
A obok mnie stoi moj nowy rowerek ![]() Tak mi sie spodobal Krakowa, ze zastanawiam sie czy aby tam nie zamiszkac kiedys Serio... Swietnie bylo!! krakowa jest przepiekny!I mialam bardzo mile towarzystwo
You can spend, minutes, hours, days, weeks or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened - or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on!! |
|
|
|
#1443 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() A najbardziej mnie śmieszą moi koledzy (trzydziecha +/- 5 ), którzy ślinią się na widok jakiejś laski...a ja do nich "chłopaki, spokojnie, to moja uczennica, 1 klasa gimnazjum" - ich miny BEZCENNE ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Już posypałam głowę popiołem ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- To znaczy, że spędził z Tobą kawałek swojego życia i miło, ciepło Cię wspomina. Ma do Ciebie słabość przez wzgląd na dobre chwile, które ze sobą spedziliście. Ale Cię nie kocha. ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
(i wcale się nie zdziwię, jak mnie złośliwy los tam pogoni )
|
|
|
#1444 |
|
Zadomowienie
|
Hm, ja to rozumiem w ten sposób, że...
Z moim pierwszym chłopakiem(mieliśmy po15 lat ) byliśmy krótko, ale ja za nim szalałam ponad 2 lata. Później przerodziło się to w nienawiść, a teraz się przyjaźnimy i czasem śmiejemy z tego, co było To jest chyba to, że wspominasz daną osobę z uśmiechem na twarzy... Bo ja go nie kocham, nie pociąga mnie, a nawet czasem zastanawiam się, co ja w nim widziałam , ale kiedy pomyślę o tym, jak było, to już się nie złoszczę, a uśmiecham Nie wiem, czy zrozumiałaś On tak sam powiedział, jeśli chodzi o jego uczucia do mnie- sentyment, miłe wspomnienia, ale i to, co jest teraz- że możemy o wszystkim pogadać, bo się znamy ponad 7 lat.
|
#1445 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I siebie szanować.Cytat:
![]() Stooo lat, stoooo lat! Ja z moim eks eks świętowałabym 8 lat na wiosnę. No i chu. Cytat:
Cytat:
A dziada olej.Ja np. mam sentyment do mojej świnki morskiej, którą miałam 7 lat i która zdechła jak byłam w gimnazjum KOCHAŁAM JĄ! ![]() Mam też sentyment do takich starych góralskich skarpet, które kupiłam parę lat temu w Zakopcu, już niestety nie nadają się do noszenia, ale jakoś nie mogę ich wyrzucić Na co dzień o nich nie myślę, ale jak robię porządki w szafie, to spoglądam na nie z rozrzewnieniem. howdoi - MAM NADZIEJĘ, ŻE NIE CHCESZ BYĆ TAKIMI SKARPETAMI!!! Szczególnie, że dla kogoś możesz być najwyższej jakości jedwabną koronką, którą będzie wielbił ![]() Cytat:
i poszłam tańczyć dalej ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- W ogóle wróciłam do domu dopiero w południe i akurat leciał na tvn24 dokument o Czeczeńcach. Opisywał to, jak wygląda między innymi zawieranie małżeństw. Zgodnie z tradycją, kobietę można porwać "na narzeczoną". Na następny dzień pan młody udaje się ze starszyzną swojego rodu do dziadka wybranki i prosi o zgodę. Dziadek decyduje, czy młodzi mogą zawrzeć małżeństwo. Dziewczyna nie ma nic do powiedzenia. Jeśliby uciekła, albo sprzeciwiła się tradycji, to nie jest już Czeczenką, tylko Rosjanką (co dla nich jest chyba straszną obelgą). Pokazywali właśnie zamążpójście dziewczyny porwanej spod uczelni przez pana młodego i jego kuzynów. Wrzeszczała, wyzywała ich, próbowała uciec, ale zaciągnęli ją do auta i uprowadzili. Dziadek wydał zgodę na ślub i za mąż wyjść musiała, musiała też wyjechać z mężem do Kazachstanu. Jeszcze w życiu nie widziałam tak nieszczęśliwej panny młodej, ona po prostu powiedziała, że taki jej los, tak musi być i nic nie może na to poradzić, chociaż chciałaby być niezależna. Wcale nie tak daleko od nas kobiety nie mają praktycznie ŻADNYCH praw, są traktowane jak przedmioty, dysponują nimi mężczyźni i to tylko oni decydują, czy będą one miały lekkie życie, czy katorgę. Chociaż te kobiety mają ambicje, chcą się kształcić, są przebojowe i walczą o rezygnację z tej tradycji (co dla większości kończy się śmiercią). A u nas możemy robić co chcemy, mamy dowolny dostęp do edukacji, możemy same o sobie decydować, nikt nie ma prawa nas do niczego zmusić, a niektóre w ogóle tego nie szanują i dają się szmacić jak bezwartościowe G. Nie muszę chyba mówić, o kim myślałam oglądając ten dokument?
|
|||||
|
|
|
#1446 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
byly plusy i minusy jednak bardziej liczyło się uczucie. Przynajmniej wiedzialam co to tęsknota, bo tęsknić pare godz to wcale nie taka tęsknota, no i fajnie było liczyć dni do spotkania, bylismy razem ale kazdy miał również swoje zycie, nudy nigdy nie było bo jak się już wiedzielismy to była niekończąca się sielanka. ![]() Cytat:
z reguły nic to nie dawało a ja po takim spotkaniu ponowna depresja. ![]() Cytat:
Po rozstaniu nie ma co siedzieć w domu, warto poznawac nowych ludzi i przede wszystkim wychodzic z domu.moja głowna zasada porozstaniowna na wsystko mówić TAK. idziemy na impreze TAK, idziemy do kina TAK, idziemy na spacer TAK, nawet jak nie mam ochoty . ![]() wiecie co spie po 13h na dobę albo i więcej... nie wiem o co chodzi... depresja czy jak ? Mój organizm chce przespać to rozstanie czy co ? ![]()
|
|
|
#1447 |
|
Zadomowienie
|
Dlaczego?
You can spend, minutes, hours, days, weeks or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened - or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on!! |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1448 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie leży mi po prostu. Zdecydowanie wolę ludzi i miasta bardziej otwarte na kosmopolityzm. Krakusy, których znam, mają dość specyficzną mentalność, która mnie nie pociąga.
Miasto piękne, imprezy fajne, ale źle się czułam w tym środowisku i nie chcę tam wracać na dłużej.
|
|
#1449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niech widzi, że za nim nie rozpaczam i mam go rzekomo w głebokim poważaniu... Choć właśnie przez dwie godz. ryczałam w kącie, że co ja robie... Że typ mi sie ani nie podoba ani nic... Że chyba robie to dlatego, że sie nudze, czuje sie samotna, a może faktycznie chce go podświadomie wykorzystać. szukałam zad. z historii za łóżkiem i natknęłam się na pudełko z "eksowymi pamiątkami" Spsikałam się resztką perfum od niego, przymierzyłam obrączke i pierścionek i rozryczałam jeszcze bardziej... Zajęłam sie niemieckim, ale cały czas pisząc zadanie płakałam... Naprawde, nie wiedziałam, że można kogoś tak kochać w tym wieku, ale ja wiem, że to prawdziwe uczucie... ![]() Nie ale zdziwil mnie ten fakt i to, że mnie zaprosił... Edytowane przez lily92920 Czas edycji: 2011-02-06 o 14:30 |
|||
|
|
|
#1450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1451 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
No wcale, a to:
Cytat:
|
|
|
#1452 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Wczoraj sobie poszłam na imprezkę ze współlokatorką i paroma laskami. Fajnie było, wróciłam około 6 rano. Pana na szczęściie nie było w żadnym z lokali. Teraz jeszcze trochę nie ogarniam jeszcze, więc nawet nie nadrobiłam, co płodziłyście. Obiecuję, że to zrobię.
|
#1453 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Jak to opisała Anna Radwan:
"Bo on jest cudowny i potworny. Ma wspaniałą architekturę, bywa nostalgiczny. Czas w nim płynie znacznie wolniej niż gdzie indziej, dzięki czemu ma się wrażenie, że człowiek się wolniej starzeje i wciąż ma dużo czasu na wszystko. Z drugiej strony Kraków drażni mnie swoją pychą, ortodoksyjnością, poczuciem trwania, którego nie zniszczyła ani wojna, ani żaden przewrót. No i to przekonanie, że jesteśmy najlepsi, najmądrzejsi i wyznaczamy właściwy poziom artystyczny. A każdy, kto do niego nie doskakuje albo go przeskakuje, jest „be”. Już Wyspiański pisał o tym ponad 100 lat temu. " Wolę miasta, które są bardziej nastawione na człowieka z zewnątrz. I nie mówię o turystyce. Lubię Poznań, Toruń, Łódź - radośniejsze są, jeśli chodzi o akceptację drugiego człowieka. Oczywiście to moja subiektywna opinia, wynikająca z takich a nie innych doświadczeń. Nie chcę do Krakowa i tyle. Moi najlepsi znajomi z Krakowa pochodzą z Sandomierza, Stalowej Woli, Łodzi i tak dalej
|
|
#1454 |
|
Zadomowienie
|
![]() Po sesji... zaczne wkoncu jezdzic na tym moim rowerku ![]() I.... idac sladem Malli... Moj "nowy" kolega, ktory ze man wczoraj byl w tym Krakowie... uwielbia gory... wspina sie... wiec cos mi mowi, ze sie wybiore z nim I zaczne swoje przygode.. Jego opowiesci byly tak fascynujace, ze mnie tam z automatu ciagnie.. juz ciagnelo wczesniej ale nie mialam jak i z kim zaczac sie wspinac
|
|
|
#1455 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
a na Zawracie mogłabym zamieszkać albo nad Czarnym Stawem Gąsienicowym
|
|
|
#1456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystko przede mna!! Narazie sesja....
|
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale od gór jednak wole morze i te klimaty Pływanie, żeglowanie, zbieranie muszli, no i spacery wieczorem brzegiem morza... Tylko opalać sie zabardzo nie lubie
|
|
|
|
|
#1458 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez uwielbiam i nad CZarnym Stawem Gąsienicowym mogłabym mieć chatkę ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
dolce spałam dwie godzinki. Idę do kościoła, ogarne się i napiszę.
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
|
|
|
#1460 | ||
|
Zadomowienie
|
Lily, sama się nakręcasz tymi pierścionkami wiec nie dziwne że płaczesz...
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1461 |
|
Flawless
|
A mi się cudownie wspinało na Kościelec
Może nie jest za bardzo hardcorowy, ale adrenalinka była....no i te widoki
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
ok
![]() czekam
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1464 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny pisałam tutaj jakieś dwa tygodnie temu, po tym jak po ośmiu latach zostawił mnie chłopak. Zostawił dla młodszej, ślicznej, wysokiej i w ogóle wspaniałej. Na koniec poniżył, wykpił i wyśmiał. A ja nadal za nim tęsknię... wciąż myślę i zastanawiam się jak z nią spędza czas... ehhh wiem, że to głupie. Zadzwoniłam kiedyś do niego powiedział, że byłam największym błędem jego życia, pomyłką, nigdy mnie nie kochał. Powiedział, że teraz ma tak śliczną dziewczynę, że w ogóle nie wie jak mógł się zadawać z kimś takim jak ja. Wie, że ona jest jego drugą połówką i mógłby się z nią ożenić nawet dzisiaj. Po tygodniu znajomości zabrał ją na weekend w góry, gdzie mnie przez osiem lat nie zabrał nigdzie. NIGDZIE!!! W walentynki zamierza się oświadczyć. Wiem, że byłam dla niego NIKIM i ta świadomość boli tak bardzo. Zmarnował mi osiem lat i wiem, że nie będę umiała sobie z tym poradzić. Zapomniał o mnie z dnia na dzień i zbudował swoje szczęście na nowo...
|
|
|
|
#1465 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
od żeglowania mam jeziora, ale nie lubię, nudzi mnie ten sport...---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
|
|
|
#1466 | |
|
Flawless
|
Cytat:
Teraz TWOJA kolej na to, żeby zbudować TWOJE szczęście na nowo!
|
|
|
#1467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
brak mi słów na takich ... palantów. Chciałabym użyć mocniejszego słowa, ale na forum nie mogę ![]() ja też póki co nie mogę się pozbierać. Tzn. nie robię nic, co naraziłoby mnie na śmieszność etc, nie piszę, nie dzwonię, po prostu wyparowałam z jego życia i nie daję żadnych przejawów tęsknoty. Ale to tylko taka szopka na pokaz w głębi duszy z żalu i tęsknoty mam ochotę się rozszarpać. Zwłaszcza gdy tak jak Ty - myślę sobie, że teraz te wszystkie piękne słówka kieruje do innej. Tak naprawdę sobie z tym nie radzę, mimo że stwarzam idealne pozory 'twardej babki', po której wszystko 'spłynęło'. czas leczy rany, wiem o tym, ale zanim ten czas upłynie... jak sprawić, by wcześniej nie zajechać sobie psychiki?
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2011-02-06 o 15:47 |
||
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mysl ze zmarnowałaś 8lat tak nie wolno myslec, przezylas z nim zapewne tez mile chwile wspomnienia zostana na zawsze, nigdy nie mozna niczego załowac. tez mam pare paroletnich związkow za sobą i nie załuje bo kazdy mnie czegoś nauczuł.3maj się dasz rade jak kazda z nas tutaj, teraz twój czas twoje zycie biez je garsciami korzystaj z kazdej minuty zycia bo nikt ci nie odda straconego czasu na smutki
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
zajmuję czym się da, a mimo to ...
teraz nawet jestem w trakcie sesji i mam masę nauki, więc teoretycznie zajęcie mam, ale co z tego? przychodzi noc i zamiast wyspać się przed egzaminem - nie mogę zasnąć, bo wtedy myśli mają idealny czas na to, by mnie nawiedzać w dzień jest względnie dobrze, bo albo cały dzień mnie nie ma w domu, albo po prostu mam zajęcia w domu (nauka czy cokolwiek), ale w nocy ...
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

A obok mnie stoi moj nowy rowerek
Serio... Swietnie bylo!! krakowa jest przepiekny!

... Podsumowanie kumpla: "no powiem Wam, że biorąc pod uwagę wiek zgromadzonych, to moglibyśmy adoptować 3/4 ludzi tutaj" 
Ja z moim eks eks świętowałabym 8 lat na wiosnę.
A dziada olej.
KOCHAŁAM JĄ! 
i poszłam tańczyć dalej
Nie muszę chyba mówić, o kim myślałam oglądając ten dokument?
. Ogólnie ustaliliśmy, że przywiezie mi moje rzeczy, ale chyba jednak wolalabym pocztą. Jakoś nie mam ochoty spotykac sie z nim, wczesniej chcialam, choćby po to żeby zobaczyl co stracil, teraz mysle że na kij mi to
) poza tym nie jest zupełnie w moim typie ale ma to coś, bardzo fajnie mi się z Nim rozmawiało i się nawet uśmiechałam