|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
oo widze, że nie tylko ja mam tak cudownie ja też mam teściów za ścianą i codzienne wizyty co 5 minut pod byle pretekstem... śpisz? leżysz? oo malujesz się? oo masz nową... ( i tu co nie kupię to jest skomentowane) świetnie!
|
|
#2522 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
fotelik mam taki sam ![]() Cytat:
![]() ja to z 5 minimum w dodatku w nocy wypijam ze szklanke wody bo mi sie pic chce i okolo 4-5 jem banana bo z glodu mi kiszki skreca ![]() w dodatku biodra mnie bolą ![]() ale za to nie mam skurczy, nic mnie nie boli i mały sobie grzecznie siedzi w brzuszku i czeka ![]() dziś zaczęłam 37 tydzień mój brzuszek: (ostatnio wypchnął się i zrobił okrąglejszy )
|
||||
|
|
|
#2523 |
|
Zadomowienie
|
hehe to masz dom kontrolowany
moja tesciowa chyba już 13 lat w USA jest,na oczy jej nie widziałam..ale za to bardzo czesto dzwoni.Teśc ,w porządku,z humorem.Jednak straszny flejtuch,jak je np. sniadanie to po całej kuchni... w ogóle drze się,strasznie przeklina.Mnie nerwica bierze czasem.
|
#2524 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja pewnie też w tych momentach będę siedziała i klikała, no ewentualnie tv czy jakaś książka. Cytat:
![]() u mnie bezsenność taka konkretna to od tygodnia dopiero. poprzestawiały mi się pory dnia.. Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2525 |
|
Zadomowienie
|
deneb jak na 37TC to nie masz dużego brzusia
Ty już na wylocie prawie jesteś
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
deneb Niezły brzunio
![]() A ja na siku idę przed spaniem czyli ok 1 w nocy i do 9-10 rano kiedy wstaje mam spokój Ale ja mam brzuch wysoko i pewnie tak mocno na pęcherz nie uciska.
|
|
|
|
#2527 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale waga małego w normie i wody też wieć ok, za to jest nisko i mi na pęcherz uciska NIESTETY zużycie wody w WC chyba wzrosło trzykrotnie ![]() ide we wtorek do lekarza to zobaczymy jak tam mały się miewa liczę, że w brzuszku jeszcze z tydzień chociaż wytrzyma, a rozwarcie mi dalej nie bedzie postępować no i za parę dni mam odstawić leki
|
||
|
|
|
#2528 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() ja dzisiaj spałam prawie 12h, chyba mój organizm się męczy ciążą i potrzebuje dużo odpoczynku ![]() Cytat:
ja postanowaiłam koniecznie w tym tyg. upolowac na allegro używaną hustawkę Bright Star, zobaczymy, jak pójdzie bo akurat teraz ma problemy z netem Cytat:
czekamy na foty Cytat:
Cytat:
moja kocica dzisiaj w nocy zrobiła sobie wycieczkę, wyszła najprawdopodobniej uchylnym oknem ![]() odkąd mieszkamy w domku, zdarza jej się wyjsc z domu na 2-3 godz. bardzo tego nie lubię,
|
|
#2529 |
|
Zadomowienie
|
witam niedzielnie
odwiedzili nas wczoraj znajomi, i kolęeżanki mama usmazyła oponki , o matko jakie pyszne to bylo, z 10 zjadlam, dobrze ze oni reszte bo bym sie nie umiala opanowac, az mi glupio bylo,a oni na mnie patrzyli jakbym nie widziala ![]() deneb3 to gratulacje 37 tc
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-02-06 o 12:20 |
|
|
|
#2530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
i jaki w końcu wybraliście wózek?
Montii a Ty? pamiętam, że wstawiałaś fotki ![]() deneb3 okrąglutki ile masz kg na plusie?Mirabilka no niestety, taka jest nasza polska służba zdrowia- człowiek by zdążył umrzeć na tej IP, zanim by pomogli
|
|
|
|
#2532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Spacerówka jest spora. Na pewno większa niż w innych modelach MUTSY.
|
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
eee no służba zdrowia w Polsce chyba nie służy nikomu - a Zus ciągnie prawie połowę z wypłaty - makabra. Poszukam opinii o szpitalu w Knurowie albo opłacę swojego lekarza
Harrods fajny ten mutsy - to jest transporter? jak z wagą wózka na bobowózkach piszą, że wersja spacerowa ok.11 kg a gondola 4.2 kg a jak w rzeczywistości to się ma? dobrze się podbija?
|
#2534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2535 |
|
Wtajemniczenie
|
Mirabilka a skąd jesteś dokładnie - bo nie pamiętam
a to byłaś w Gliwicach na IP?deneb3 no brzusio okrąglutki mocno no przoduHarrods wiesz że ciekawy taki kolor wózka? Bo jak na necie oglądam takie brązy to nie bardzo ale na żywca to jest dużo lepiej dzieczyny oficialnie pisze że od 14.02 zacznę chodzić na zajęcia na uczelnie. Zobaczyłam już plan na nowy semestr. Bo mam ten semestr do poprawki i póki jeszcze mogę to pochodzę i pogadam z wykładowcami od tych przedmiotów co mam do zaliczenia. Tylko co mówić rodzicom że gdzie jeżdże? Bo się nie przyznalam
|
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
IP w Pyskowicach - lekarz no bez nazwisk ale wiekowy
|
#2537 |
|
Wtajemniczenie
|
a to nie kojarze szpitala. Ja średnio wspominam gliwice...
|
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dylemat z tym wózkiem...
Potrzebuję coś dobrego w terenie, bo mieszkamy na wsi pod lasem, no i żeby łatwo się składał, bo wszędzie musimy dojeżdżać autem... I chciałabym żeby spacerówkę można było odwrócić tyłem do jazdy... Na jesień pewnie nasze maluchy już będą w spacerówkach, więc gondola nie musi być duża... Ech, myślicie, że Quinny Buzz to bedzie dobry wybór? |
|
|
|
#2539 |
|
Zadomowienie
|
Harrods
My jesteśmy w tej komfortowej sytuacji bo koleżanka ma wózek mutsy (nie wiem jaki model) ale ma adapter i fotelik maxi cosi, który zostanie nam pożyczony![]() Olusiaa_ wózek bardzo fajny...a obstawiasz trzykołowca czy cztero
|
|
#2540 |
|
Rozeznanie
|
deneb3 śliczny brzunio
![]() Harrods fajny wózek, szczególnie kolor mi się podoba ![]() a ja po obiadku, robiłam Pomysł na Roladki w sosie serowym, tylko że z piersi kurczaka, pyyycha ![]() miłej niedzieli Edytowane przez emila28101987 Czas edycji: 2011-02-06 o 15:29 |
|
|
|
#2541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- |
|
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny piękne brzuszki i wózeczki
![]() A ja poprasowałam wszystko co miałam uprane, nadal kompletuję torbę. Jedna rzecz na dzień. W takim tempie to za szybko jej nie spakuję Jeszcze pościel do prania wstawiliśmy. Kurczę nie wiem czy te wkłady kokosowe do rożków też się pierze jakoś? Bo śmierdzą strasznie...
|
|
|
|
#2543 |
|
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/boska-sukienka-chr...443585449.html czyż nie jest słodka, hmm szkoda ze dla chłopaków tak mało jest rzeczy
|
|
|
|
#2544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
sama nie wiem
w teren lepsze są 3 czy 4 kołowce? ja raczej po płaskich chodnikach nie będę jeździć- droga wiejska, polna, las... |
|
|
|
#2546 |
|
Zadomowienie
|
Ewelqa spóźnione życzenia wszystkiego naj, naj, naj!! spokojnej końcówki ciąży, łatwego porodu i spełnienia w roli Mamy
ale jestem dziś jakaś nie do życia dyrektorka walczy jak może, żeby temu zapobiec, ale szanse są marne. chyba sie ostatnio załamała nerwowo, bo poszła na L-4 i nawet nie przyszła na tą studniówkę. a ile róznych plotek od razu powstało, czego to sie wczoraj nie nasłuchałam... ech szkoda gadać...no więc martwię się i nie mam dziś humoru a muszę Wam jeszcze napisać , co nam mówiła położna na ostatniej sr a propos tej opieki po porodzie - otóż każdemu tatusiowi należy sie 14 dni opieki nad zdrowym dzieckiem płatnej 100%, tylko że liczą zawsze od dnia narodzin dziecka, nawet jak jeszcze jest w szpitalu. tą opiekę wystawia szpital przy wypisie, tylko trzeba się o nią upomnieć i nie maja prawa odmówić. no więc położna bardzo zachęcała,żeby nie odpuszczać tego i koniecznie wymusić przy wypisie
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam burdel w łazience lepiej nie mówić. Wczoraj był sąsiad, że mu piwnicę zalewa, u mnie sucho, ale właściciele mieszkania tak obmurowali wannę, że nie ma jak się dostać do rur. Dziś Tż zaczął kuć i co i ku....... sucho, ale ściankę na nowo muszę postawić i płytki przykleić
A tu macie artykuł "W chwili, gdy rodzisz dziecko, powinnaś czuć się bezpiecznie i swobodnie. Sprawdź, jakie przepisy ci to gwarantują i na co możesz się nie zgodzić." http://mamdziecko.interia.pl/porod/n...e,1586342,6140 |
|
|
|
#2548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo maż mój chciał wykorzystać urlop jak mały sie urodzi ale po co skoro coś takiego można wykorzystać, kurcze ale czy w tym nie przeszkodzi macierzynski
|
|
|
|
|
#2549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Kurde w ogole to sie zastanwiam jak to zrobimy jak juz sie czesc z nas rozpakue tz teraz na dniach, bo juz pierwsze mamy mamy i oje cos tu nie zagladaja moze mysla, ze nie chcemy czytac o opiece czy cos co jest ofc bzdura, ale tak sobie mysle, ze jak sie np z Black rozpakujemy i ktoras tam jeszcze dolaczy to mamy siedziec tu i juz nawijka o opiece itp cobyscie sobie poczytaly czy moze juz zalozyc w odchowalni watek Tylko, ze tu tez np ja bym chciala nadal pisac.
|
|
|
|
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
Jok3r a czy Ty czasem nie piasałaś o opiece nad kobieta po porodzie, a nie nad zdrowym dzieckiem?? bo mi chodzi właśnie o dziecko, a nie matkę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.

mi nad ranem jedna wizyta w WC wystarcza

coś czuję, że mały się spieszy na świat 
Raczej nie wyobrażam sobie ciągłego siedzenia na necie, bo przecież ciągle jest coś do zrobienia przy dzieciątku. A jeszcze jak mamy studia do skończenia to już w ogóle nudzić się nie będziemy
Ale może to dobrze, człowiek się nauczy organizować czas.

z sałatką.