|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Matall mój TŻ pomalował pokoik na niebiesko farbą ŚNIEŻKĄ EKO hipoalergiczną. Nie śmierdziało zbyt mocno i jeden dzień się wietrzyło i było dobrze... Także spokojnie. Maleńki Eda będzie bezpieczny w swoim pokoiku
|
#3992 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Martulka000 – współczuję teściówki gangreny
anulinka – Mi prenalen pomógł już dwa razy więc zdecydowanie polecam violisiu – ja też powoli zaczynam odczuwać co to znaczy trzeci trymestr, robi się coraz ciężej, chodzę okrakiem, bolą mnie pachwiny i bronia a w nocy przekręcenie się z boku na bok to nie lada wyczyn i też coraz częściej myślę o wiośnie Pauliziu – ja dla Iguśki mam taki preparat do mycia Nivea 2w1 to jest do ciała i do włosków ale kupiłam też Emolium do kąpieli i krem do ciała. Nie będę używać na co dzień oliwki ani zasypek. Oliwkę ew. do masażu ale na początek nawet nie kupuję tylko Nivea + Emolium co 2-3 dzień.
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-02-06 o 14:33 |
|
|
|
#3993 |
|
Wtajemniczenie
|
mimbi mnie ani trochę nie wkurzyła bo u mnie 11 stopni na plusie
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki, ale zescie napocily, co siedzicie w domku w taka ladna pogode
my wlasnie wrocilismy ze spacerku![]() od przedwczoraj straszne mam skurcze w lydkach, tez tak macie??
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- co do promocjio pampersów toi jest tez qw kauflandzie, nie wiem czy było o tym pisane ale dzisiaj nie mam czasu was nadrobic ale tylko informuje ![]() dzisiaj widziałm gazetke i niecałe 40zł i pisało ze 39gr za sztukę
|
|
#3996 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuski
ja mam dzisiaj dzień siedzenia w domu.... małżon cały dzień w pracy niestety...a ja zakatarzona wciąż... dzisiaj w nocy dzidzia sie wierciła.... jak ja na lewy bok to po lewym boku puk puk....jak ja na prawy to na prawym.... i tak calutką noc przez te przeziębienie cały czas senna jestem... principessina mnie lapia surcz dośc często...najlepszym sposobem na nie jest, jak czujesz, że sie zbliża taki mocny ból to szybciutko podnies stope z palami do góry...mnie to zawsze pomaga....przechodzi błysawicznie
|
#3997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki, wstawię Wam zdjęcia pajacyka, którego dostaliśmy dla Igi - zakupiony w Smyku z promocji + zdjęcie mojego bębenka 28t. - dużo nie widać ale jest już konkretny ![]() Zaraz jedziemy po farbę do pokoiku Iguśki, TŻ to się ostatnio tak zmobilizował, że sama muszę go hamować, dziś już chciał jechać po łóżeczko i komodę
|
|
#3998 |
|
Wtajemniczenie
|
Acha, skurczy nie mam żadnych ale ja biorę 3 x dziennie Magnezin 500
|
#3999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A brzuszek uroczy nasza mała wierci sie tez na wieczor - po kapieli i rano, szczegolnie po sniadaniu
|
|
#4000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i brzusio słodziaszny ![]() a ja łóżeczko juz mam ![]() ostatnio kurier przywiózł..http://allegro.pl/lozeczko-safari-po...446304077.html ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- a my dziś zaczynamy 23 tydz.
|
|
#4001 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ja was witam i odpisuje na szybko bo obiad sie robi i musze uwazac zeby sie nic nei spalilo, bo sie kurczak w piekarniku pichci
![]() ja biore magnez teraz raz dziennie, ale jak mam twardnienie brzucha to wtedy przez kilka dni wiecej ![]() Cytat:
to wam wrzuce.sliczny ten pajacyk, ja mam bardzo malo pajacykow, to jedyne co mam przyzwolenie kupowac ![]() dzisiaj wielkie pranie ciuszkow maluszka, poszly biale i blekitne, w nastepny weekend idziemy w roze i kolory ![]() a brzuszek jak zwykle uroczy a ma byc juz prawo konkretny w koncu to 28 tydzien!! blizej konca juz aaaaa ![]() ja wlasnie nei wiem co z pokojem Zosienki, bo dwie sciany sa ciemno szare i byly malowane niedawno bo po wakacjach a dwie sa biale, pokoik jest malutki i ja w sumie lubie ten szary, choc to ciemny kolor, wiem ze juz o tym pisalam, ale zrobie wam chyba zdjecie zebyscie napisaly co myslicie, bo moze pomaluje tam jakies kwiatuszki albo co, sama nie wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
na dzien dzisiejszy tej wesji sie trzymamy, ale jak jest dwoch architektow w domu to uwierzcie, nie jest latwo bynajmniej ![]() Cytat:
![]() ale koniecznie za to prosze nam zdac relacje z zakupow fotelikowo, lozeczkowych:=) Cytat:
*lece bo kurczak nam pika a TZ juz talerze rozklada, odezwe sie po obiadku
|
||||||
|
|
|
#4002 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Brzucholce!!!
Ja to dzisaj pobilam rekord spania. do 11:30 i pewnie bym spala dalej gdyby moj przyszly-byly maz mnie nie obudzil Pozno poszlam spac, bo tek koles co chodzi po domu zwany mezem strasznie mnie zdenerwowal wczoraj. Tak, ze sie nie odzywam do niego. Zawiodl mnie okropnie, ale nie bede tu pisac o tym na forum. W ramach zemsty buchnelam mu karte i poszlam sobie na zakupy Sobie kupilam stanik i fafetki, a Antosiowi... te skarby ponizej Kurcze zbankrutuje niedlugo bez kitu a... nie ja. Ten przyszly-byly maz.A i ciazowki oddaje, bo przesadzilam z tym rozmiarem. Naprawde sa mega duze i raczej nie jestem pewna czy beda jeszcze dobre w 9 miesiacu... chociaz z moim spustem do zarcia to bardzo mozliwe... Wiecie... ja mam taka dziwna manie postrzegania siebie jako wieksza niz jestem Kiedys kupowalam nawet wieksze ciuchy, bo nie wyobrazalam sobie, ze zmieszcze sie w jeden lub dwa rozmiary mniejsze ![]() Przyszly-byly maz zrobil mi fote dzisiaj. I wygladam na niej szczuplej niz w rzeczywistosci. Bluzka zaslonila dwa wielkie waly, ktore zrobily mi sie na plecach Poza tym z boku faktycznie wyglada sie lepiej, bo nie widac wylewajacych sie bokow ![]() kaczuszka.jpgspiworek.jpgbutki.jpg
|
#4003 |
|
Zadomowienie
|
Hej, wszystkie mamy. Gdyby któraś szukała czegoś słodkiego do kawki, to ja natknęłam się dziś na fajny przepis: http://gotowanie.onet.pl/2982,0,1,py...a_przepis.html
Ja dałam dwie garści rodzynek i garść orzechów włoskich zamiast moreli i słonecznika i wyszły przepyszne. Robi się je szybciutko i łatwo. Idę teraz je wcinać
|
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
moria44 pajacyk śliczny, też właśnie chcę się wybrać do smyka, ale mężu dziś nie chce nigdzie jechać
brzuszek taki zgrabniutki wysłałam właśnie mężula znów na spacer, bo skoro siedzimy dziś w domu to niech ma mała trochę atrakcji skoro dość ciepło na dworze (+11 dziś ) właśnie słyszę przez okno jak wózeczek z hauhau piszczy ![]() ciągle nic nie wiadomo o kubicy ![]() antropia super łóżeczko !!! |
|
|
|
#4005 |
|
Wtajemniczenie
|
Moria bosko
w pore sie opamietalam... mam glupia faze, ale na te rozowiaste ciuszki tez spogladam jak ide kupic cos Synkowi ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Antropia!!!!! Mam zamiar zamowic identico wyrko tylko bez tej komody. Mam juz nawet przewijak z ta zyrafka Jak zlozycie poprosze zdjecie
|
#4006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do szarosci to wydaje mi sie ze ladnie komponowalby sie blady roz.
|
|
#4007 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulizia z tego co widziałam w kartonie to jest sliczne
![]() ale składac to bęędziemy dośc późno bo nie wiadomo czy nie bedziemy sie przeprowadzać jeszcze przed rozwiązaniem ![]() póki co stoi u teściowej ![]() przepiękne ubranka, i te buciki andziot dziekuję u mnie tez tak cieplutko tylko jakoś tak szaro i ponuro...i ja zasmarkana, więc się nie ruszam z domku...![]() Weredka i smaka mi narobiłaś a ja piekarnika nie posiadam ![]() ![]() anula_81 i znowu PIEKARNIK
|
#4008 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
Nadrabiałam Was od 120-którejś str... wrrrr . Nie miałam weny od piątku jakoś tu siedzieć i czytać, zaaglądałam na chwilkę, ale starałam się czymś zajmować zeby nie myśleć. TZ był w domu całą sobotę - pozałatwialiśmy dużo spraw żebym ja już mogła tylko leżeć.zakupy w hipermarekcie za 400zł żebym nie dźwigała zakupów potem sama, wybraliśmy drzwi do łazienki, wc, sypialni i pokoju Szymusia, panele do jego pokoju, kafelki do łazienki i WC, meble do łazienki ... szafę do przedpokoju, płykti do przedpokoju - cyba wszystko.... więć TZ będzie kupował a ja będę lęzała .ale wiecie ............ od wczoraj czuje ból w podbrzuszu, lekkie skurcze i takie dziwne mrowienie, tak bardzo bardzo nisko jakby w wzgórku.... masakra. mam lęki, co chwilę zaciskam nogi, czy to w samochodzie czy w sklepie -siadło mi na psychikę - potcznie mówiąc. stresuje się, chociaż staram się być dobrej myśli. Dzięki za dobre słowa: Weredka, MonikaK, Catia88 i wszystkim innym którym już wcześniej dziękowałam. andziot oby to było nastraszenie- a mój mały w 27tc ma 1445g! anula_81 - tak, infekcje pochwy - a mówił, że to też mogło wpłynąć na szyjke - ja już teraz wiem że to jak małego czułam tak bardzo nisko, jakby na wzgórku, to chyba był objaw tego, że szyjka się skróciła, chociaż może to nie do końca tak, ale dalej czuje go b. nisko - chociaż tam ma stópki, bo jest pośladkowo ustawiony moria - też tak myślę że by mnie pewnie zaszyli gdyby co... a waga - lepiej żeby był jak nawiększy jeśli odpukać miałby wcześniej się wypchać na świat - tak tez lekarz powiedział. vanes - mam nadzieje, że mój też się obróci jeszcze mary - dzięki serdeczne będę leżała i pachniała .Paulizia - jhesteś Kochana posłuchałam i zjadłam wczoraj jak kazałaś: twixa i lody śmietankowo-krówkowe aaaa i pączka z kakao dobrze że mnie nie zmuliło ![]() kasia - patrz wyżej, zjadłam aż za dużo słodkiego .the_sania - dzięki za pocieszenie - mam takie lęki przez tą krótką szyjkę że chodzę z zaciśnietymi mięsniami - mam nadzieje, ze doczekamy conajmniej do 8 miesiąca - jeszcze miesiąc minimum!caffelatte - własnie, nie powiedział mi ile mi się skrócił, ale jak mnie badał ok. 2 miesiące temu to mówił, że mam bardzo długą szyjkę - teraz powiedział, że się skróciła znacznie, mam wizytę za 3 tygodnie, nie za miesiąca, więc myślę, że chce sprawdzić co dalej się będzie działo, czy jest OK i czy się obrócił, bo ma ostatni tydzień na obrócenie się - bo jest po prostu duży, jak się w ciągu tyg nie obróci z pośladkowego, to cesarka niestety. eweska teraz to rzeczywiście nie ma wymówki tylko leżenie ![]() Agnieskza.M - dzięki Kochana, a na następnej wizycie powiedz naszemu lekarzowi, żeby Ci pokazał małego w 3d - wiedziałaś że ma coś takiego? ja byłam w szkou - poprosiłam o zdjęcie i chyba na poprawę humoru, przełączył jakiś guzki w swoim usg i ukazał nam się obraz 3d . bezbłędne .mamaoptymistka - masz racje, musze robić wszystko żeby tam został jak najdłużej Dziewczonka - dzięki Kochana ![]() princi - ja mam takie skurcze i nerwobóle, że już łykam 6 tabletek magnezu na dzien (na szczęscie można) ale i tak je czuje - najgorzej jak się kładę do łóżka - wierzgam nogami jak koń .dziewczyny - zaczne nowy temat czy myślicie o banku krwi pępowinowej? troche to kosztuje, ale może warto pobrać? jakie macie zdanie?a tak poza tym - boli mnie brzuch na dole - masakra jakaś.na szczęscie po żelazie mnie nie muli, ale biore gynalgin dopochwowo - może te bóle/skurcze to od niego? ych. |
|
|
|
#4009 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie tez myslalam o rozu, ale moze poczekac z tym rozowym kolorem, bo jak jednak okaze sie ze chlopaczek?!? ![]() Cytat:
ale lozeczko cudne...normalnie sliczne, az teraz zastanawiam sie czy nei szukac jakiegos innego niz to z Ikei, naprawde sliczne Cytat:
![]() Cytat:
wiecie co? ja mam duzo niebieskich ubranek bo synku znajomej dla mojej Zosi, ale nie sa takie typowo chlopiece, szkoda mi zyrzucic bo sa sliczne, poza tym nei chce beidnej dziewuszki tylko w roz ubierac, chyba moze byc tez troche niebieskiego co? zaraz wam zrobie zdjecie pokoju zeby sie doradzic co do koloru no i sprobuje ten filmik obrobic
|
||||
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki to mnie takie skurcze lydek czasem lapia, ze musze normalnie trzymac sie za lydke i rozmasowywac, taki przeszywajacy bol!!! maskra...
Paulizia jaki piekny spiworek! to tez z Next'a? ![]() ![]() Moria uu ja to widze, ze u Was przygotowania pelna para! malowanko, mebelki, u mnie to w lesie normlanie ![]() Co do glupich snow, to nie tylko ja oszalalam, mojemu mezowi sie dzis snilo, ze dostal wezwanie do wojska i pisal podanie, ze jest jedynym zywicielem rodziny i nie moze, a potem mu sie snilo, ze jezdzil z naszym synkiem do pracy, zamykal w aucie w nosidelku w 40stopniowym upale i zapominal dawac mu jesc i pic, no czyli moj maz tez oszalal ![]() a oto wynik naszego dzisiejszego spacerku, znaczy fotka brzusia
|
#4011 | |
|
Wtajemniczenie
|
moniqac kochana dbaj o siebie i wypoczywaj
trzymam kciuki i ja za ciebie ![]() a jeśli chodzi o komórki macierzyste z krwi pępowinowej...to sama nie wiem...przede wszystkim koszty tego mnie przerażają... już nie chodzi o sam pobranie , ale o koszty przechowywania takiej krwi przez następne lata...chyba trzeba liczyć kilkaset złotych rocznie... poza tym... jeśli miałoby dojść do przeszczepu tych komórek u osoby dorosłej to podobno od jednego noworodka nie można pobrać wystarczającej jej ilości...nie wiem.... oczywiście komórki macierzyste mają w sobie wielki potencjał, ale dopóki nie będzie konkretów na ten temat ja bym się chyba nie zdecydowała na to...zbyt duże koszty i zero gwarancji na uratowanie życia dziecka w przyszłości.... http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie...dy_i_mity.html anula_81 oj ja tez się w nim zakochałam... łącznie z moim tż ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
JA CHCĘ NAD MORZE!!!!!!! ślicznie wyglądasz...promiennie k laski:
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac a zapomnialam sie wypowiedziec odnosnie przechowywania komorek macierzystych, my jestesmy prawie zdecydowani, bedziemy przechowywac w banku w San Marino
|
#4013 |
|
Zadomowienie
|
antropia - mam jakąś książeczkę - tam jest opłata wstępna 600zł, podstawowa 1600 i abonamentowa 500zł i to chyba na rok lub 5 lat - musze przeczytać - szczególnie chodzi o życie i zdrowie maluszka - dzięki za linka.
zastanawiam się nad tym coraz poważniej. ale jakoś nie wiem do końca. |
|
|
|
#4014 |
|
Wtajemniczenie
|
Moniqac mam nadzieje, ze te wszystkie rarytasy chociaz troszke pomogly
Takze musze sobie najpierw temat przyblizyc by cokolwiek odpowiedziec Princi piekna fota!!!!!!! Cudowne morskie powietrze... i jak tu nie zazdroscic??? ![]() A co ta sie na brzuszku namalowalo? Spiworek jest z Tk maxxa za cale 8 funtow ... pajac jest z Nexta
|
#4015 |
|
Zadomowienie
|
princi - pięne widoki i Ty taka promienna!!!
czyli jednak są osoby za... ja się chyba zdecyduje i też tak zrobimy. |
|
|
|
#4016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sprawa jest godna przemyślenia, bo zdrowie naszych dzieci jest najważniejsze...a jeśli możemy coś zrobić, to dlaczego nie....
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia dziekuje
|
#4018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taka dawka cukru dzisiaj jade na kiwi .poczytaj linki od antropii - temat conajmniej warty uwagi jak dla mnie. ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- dokłądnie. |
|
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac macie tempo w załattwianiu takich spraw, my to byśmy chyba takie rzeczy z parę miesięcy wybierali
![]() no ale teraz ze spokojem możesz legnąć na łóżko i delektować się spokojem i ciszą ![]() principessina wow !!!!!!!!! nie ma to jak zdjęcie brzuszka nad morzem anula_81 jasne że mogą być niebieskie dla dziewczynki, powiem Ci że takie maluchy i tak ciężko odróżnić czy to chłopiec czy dziewczynka, Zosia nawet jak ubrana była w róż to i tak często ludzie jak przechodzili to mówili "jaki ładny chłopiec" dopiero niedawno nabrała czysto dziewczęcych rysów co do krwi pępowinowej to już kiedyś o tym pisałam ... za małe są jeszcze możliwości ... za mało wiemy ... chociaż medycyna ciągle idzie do przodu ... taka krew raczej nie przyda się dziecku od którego jest pobrana, jeśli już to rodzeństwu ... |
|
|
|
#4020 |
|
Wtajemniczenie
|
Princi zapraszam Was
Codziennie bedziemy do Nexta chodzic ![]() Moniqac zabieram sie za czytanko
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

02.08.2014
a w nocy przekręcenie się z boku na bok to nie lada wyczyn i też coraz częściej myślę o wiośnie
my wlasnie wrocilismy ze spacerku

, Twój synuś to już taki duży, że normalnie siok

i pewnie bym spala dalej gdyby moj przyszly-byly maz mnie nie obudzil 

na dole - masakra jakaś.
k laski: