Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-06, 14:46   #2551
Ewelqa1985
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

juz po obiadku leze i czytam te notatki do egzaminu

dziekuje raz jeszcze za zyczneia urodzinowe

black a kiedy bedziesz jezdzic na ta uczelnie jak bedziesz jeszcze w ciazy ??(bo jesli tak to moze scieme walnij ze a to do sklepu a to do lekarza a to do kolezanki ) a jak po porodzie to sprawa sie komplikuje bo dzidziusiowi trzeba opieke zapewnic na czas nie obecnosci i i troche glupio mowic ze jedziesz do kolezanki itd. moze tż ci jakos pomoze zeby sprawa sie nie sypnela powodzenia doskonale cie rozumiem ja chociaz sama sobie za studia placilam to zawsze byly jakies ale czy zdalam na co zdalam w koncu zaczelam kombinowac i sie wogole do niezdanych egzaminow nie przyznawalam ale od 2 lat mam spokoj bo mieszkamy osobno i nie musze kombinowac
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 14:47   #2552
bosti
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Kurde w ogole to sie zastanwiam jak to zrobimy jak juz sie czesc z nas rozpakue tz teraz na dniach, bo juz pierwsze mamy mamy i oje cos tu nie zagladaja moze mysla, ze nie chcemy czytac o opiece czy cos co jest ofc bzdura, ale tak sobie mysle, ze jak sie np z Black rozpakujemy i ktoras tam jeszcze dolaczy to mamy siedziec tu i juz nawijka o opiece itp cobyscie sobie poczytaly czy moze juz zalozyc w odchowalni watek Tylko, ze tu tez np ja bym chciala nadal pisac.
myslę, że chyba tu. niech sie inni wypowiedzą, to zdecydujemy

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 14:48   #2553
aja1
Zakorzenienie

Bosti z tego co ja wiem, to ojcu z tytułu urodzenia dziecka nalezy się 2 dni urlopu i w ciągu roku może wykorzystać 2 dni opieki nad dzieckiem.
Jeżeli kobieta jest po cc, to lekarze z reguły wypisują zwolnienie z tytułu opieki nad matką i dzieckiem.

Może położnej chodziło o tacierzyński, ale to od przyszłego roku jest 14 dni i trzeba go wykorzystać przed skończeniem 1 roku przez dziecko.

Urlopy okolicznościowe:
http://www.gazetapodatnika.pl/artyku...owy-a_6914.htm

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 14:50   #2554
bosti
Zadomowienie

aja na pewno chodziło o opieke nad zdrowym dzieckiem, a nie urlop okolicznościowy miesiąc temu koleżanka urodziła i jej TŻ właśnie coś takiego dostał przy wypisie. może mało kto wie, że coś takiego istnieje i dlatego sie ludzie nie upominają??

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 14:53   #2555
n.ik.a
Zadomowienie

Olusiaa_ nie mam pojęcia ale moja znajoma kupiła wózek 3 kołowy i bardzo narzeka, bo mieszka w bloku, gdzie klatka jest wysoko i wchodzi się po schodach. Jest oczywiście podjazd ale to są dwie szyny więc ma problem jak sama chce wyjść z dzieckiem na spacer. Podobnie jest z innymi podjazdami. Mi się wydaje, ze 4-kołowce są stabilniejsze i wygodniej się je prowadzi ale to zależy co się komu podoba.

Jok3r można założyc w odchowalni wątek ale tutaj też można pisać do czasu aż wszystkie urodzimy bo na pewno będziemy ciekawe jak mijają porody, jak chowają się w pierwszych dnaich maluszki i ogólnie wrażenia, porady

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 14:58   #2556
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Olusiaa_ nie mam pojęcia ale moja znajoma kupiła wózek 3 kołowy i bardzo narzeka, bo mieszka w bloku, gdzie klatka jest wysoko i wchodzi się po schodach. Jest oczywiście podjazd ale to są dwie szyny więc ma problem jak sama chce wyjść z dzieckiem na spacer. Podobnie jest z innymi podjazdami. Mi się wydaje, ze 4-kołowce są stabilniejsze i wygodniej się je prowadzi ale to zależy co się komu podoba.

Jok3r można założyc w odchowalni wątek ale tutaj też można pisać do czasu aż wszystkie urodzimy bo na pewno będziemy ciekawe jak mijają porody, jak chowają się w pierwszych dnaich maluszki i ogólnie wrażenia, porady
wg mnie wózki 4kołowe sa o wiele stabilniejsze bo to fakt ciężko podjechać gdy wjazd jest na dwa kolka a nie jedno no i nawet jak przeglądam opinie o 3kołowcach to nie są za ciekawe nawet na allegro słabo takie wózki schodzą, co do nowego wątku to ja jestem za tym aby tu pozostać aż wszystkie urodzimy
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 15:00   #2557
Castia
Wtajemniczenie

hej
ja leniuchuje pije kawke i wcinam ciacho.wczoraj bylismy na urodzinkach chrześnicy i dostalismy po kawale pysznego ciacha do domku tak wiec sie nim delektuje teraz

pomalowalismy wczoraj łóżeczko i jest sliczne
aaa i kupilismy posciel wczoraj tj.ochraniacz, poszewki i wypełnienie i druga posciel na zmiane i wzielismy ze soba tesciówke bo jechalismy prosto do firmy ktora to szyje tu u mnie ale ze wpuszczaja tam tylko po znajomosci a my nikogo nie znalismy to tesciowa powiedziala ze ona zna wlascicielke i pojedzie z nami - byłam w szoku
no i wybralismy sobie wszystko poszlismy sie podliczyc babka nam mowi ile a tesciowa wyjeła kase i mowi ze ona płaci. szczena mi opadła
kurcze zostało nam 2 stówki w kieszeni
w szoku jestem do dzis. a z moją mamą mam jechac w tym tyg i mam sobie wybrać talerze do domku i to co nam najbardziej potrzebne

a snily mi sie pajaki ostanio - ponoć to na szczęscie i powodzenie w finansach
chyba sie wszystko jakos ułozy
aaa i nie mamy tego wozka ale ostatnio mysłalam o tym i zapomnialam ze jestesmy ubezpieczeni w PZU oboje z mezem i dostaniemy przecież za urodzenie około 1500zł razem wiec bedziemy mogli kupic nowy wózek dla naszego Skarbka

stwierdziłam że jest dobrze
Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
ja to z 5 minimum
w dodatku w nocy wypijam ze szklanke wody bo mi sie pic chce i okolo 4-5 jem banana bo z glodu mi kiszki skreca

w dodatku biodra mnie bolą

ale za to nie mam skurczy, nic mnie nie boli i mały sobie grzecznie siedzi w brzuszku i czeka

dziś zaczęłam 37 tydzień
mój brzuszek: (ostatnio wypchnął się i zrobił okrąglejszy )
jejku mam dokładnie tak samo, pielgrzymuje do wc az w koncu z tych wycieczek głodna jestem około 4-5 nad ranem
fajny brzusio.
ja tez musze pstryknac swoj zeby miec pamiatke z tych ostatnich tyg
ja mam juz skurcze, brzusio boli jak na @ często juz, krzyż strasznie - w ogóle męczacy ten meisiac jest
i wcale sie nie dziwie jak czytam styczniówki że nie mogą sie doczekac porodów i robią wszystko żeby tylko szybciej urodzic.
szczerze mowiac ja tez mam dosc - wszystko mnie boli
no ale na mnie jeszcze nie pora

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-02-06 o 15:05
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 15:03   #2558
Ewelqa1985
Zadomowienie

jok3r moze dopoki wiekszosc nie urodzi bedziemy pisac tutaj bo wydaje mi sie ze tu jest miejsce i dla mam rozpakowanych i dla oczekuajcych bo piszemy ze soba juz dlugo i na pewno kazda chetnei poczyta o opiece,porodzie itd. a pozniej jak nas bedzie wiecej to mozemy sie przeniesc do odchowalnii i pisac tez tu zeby dodac otuchy nierozpakowanym dziewczynom bo chyab bedzie im razniej z nami takie jest moje zdanie
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 15:05   #2559
Tity
Zakorzenienie

Też myślę, że możemy tu przecież zostać i poczekać na wszystkie, bo jak widzę na innych wątkach dziewczyny się tylko stresują, że jeszcze nie mogą iść na odchowalnię. A tak będziemy wszystkie razem i razem pójdziemy odchowywać

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 15:09   #2560
Castia
Wtajemniczenie

ja myślę ,że na odchowalni mozna zalozyc watek jak juz bedzie kilka rozpakowanych mam, zeby tak bylo przejrzyjscie i tu zostana mamy nierozpakowane a rozpakowane beda mogly juz o swocih pociechach i dylematach pisac na odchowalni.
no bo jak juz niektore urodza w lutym to tez bez sensu czekać na ta ktora urodzi 20 kwietnia na przykład. to jednak spora roznica a te mamusie z koncowki dolacza do nas i bedziemy juz razem pisac

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-02-06 o 15:10
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 15:11   #2561
aja1
Zakorzenienie

Jok3r ja Ci dam uciekać na odchowalnię
poza tym i tak czasu tyle nie będziesz miała, zobacz jak kolba wpada tylko na chwilkę

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 15:16   #2562
Mirabilka
Zakorzenienie

a jak dla mnie z tą odchowalnią to obojętne - ja się już nie mogę doczekać jak będziecie pisać o porodzie, dziecku, karmieniu itd itp bo ja mam dopiero termin na 15 kwietnia... więc z chęcią i tak Was podczytywać będę obojętnie gdzie czy tu czy na odchowalni.
W sumie wątek założyć na odchowalni można - ale co np dwie mamy tam będą pisać a reszta tu... pewnie jak się zbierze więcej to ruszą na odchowalnie i będziemy się podczytywać.

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 15:18   #2563
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
dziś zaczęłam 37 tydzień
gratulację brzuszek śliczny

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
witam
a postanowaiłam koniecznie w tym tyg. upolowac na allegro używaną hustawkę Bright Star,
zobaczymy,
jak pójdzie bo akurat teraz ma problemy z netem
oj mi też te huśtawki bardzo się podobają . zobaczymy może też ją kupimy ale to pewnie za becikowe, chyba że dostaniemy jakąś

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Obiecałam, to wrzucam . Spacerówka jest spora. Na pewno większa niż w innych modelach MUTSY.
śliczny wózek

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 15:32   #2564
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

eh nie napisałam że wczoraj wygadała się mężowi co mnie gryzie ponarzekałam ze nie chce mi w niczym pomoc tzn w wyborze rzeczy dla małego ze mnie to bardzo boli a on ze nie doradza bo wie ze i tak dobrze wybiorę no wiec ja ze ja chce żeby on wyrażał swoje opinie i doszliśmy do porozumienia i wybraliśmy łóżeczko które od razu przypadło mu do gustu bo nawet te co przegrałam w licytacji nie podobało mu się tak wiec link do łóżeczko które chcemy zamówić
http://allegro.pl/4b-klups-lozeczko-...444674152.html
zastanawiam się tylko jaki materac wybrać
http://allegro.pl/4b-danpol-materac-...439707432.html
http://allegro.pl/4b-danpol-materacy...439707436.html
http://allegro.pl/4b-materac-gryka-p...438655090.html
http://allegro.pl/4b-materac-gryka-p...428756103.html
Stary 2011-02-06, 15:46   #2565
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
to się nie ma co denerwować bo nie ma o co i nie ma najmniejszego sensu
avikusia jest po prostu osoba o takim charakterze i koniec
nie przyjmuje do wiadomości ze użalanie się nad sobą nie jest sposobem na życie ze to tylko pogarsza jej sytuację
ale jak się ją pociesza i głaszcze po główce to już jest ok

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość

ogladam OJCA CHRZESTNEGO to moj prezent urodzinowy od Polsatu

100 latek

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
No, też sie zastanawiam jak to będzie, pewnie nie będzie czasu na nic. Najbardziej mnie zadziwia, że na niektórych wątkach mamy po urodzeniu dzieci jakby ciągle w necie siedzą i takie eseje produkują co chwilę, że nie wiem kiedy one się dzieckiem zajmują... Raczej nie wyobrażam sobie ciągłego siedzenia na necie, bo przecież ciągle jest coś do zrobienia przy dzieciątku. A jeszcze jak mamy studia do skończenia to już w ogóle nudzić się nie będziemy Ale może to dobrze, człowiek się nauczy organizować czas.

Ja też zaczynam mieć bolesne skurcze, w nocy dzisiaj bardzo mnie bolało, rano też, ale krócej. Tylko właśnie się zastanawiam, czy to przepowiadające, bo to ból jak na @ tylko, że to długo trwa, po kilka minut, a wszędzie czytam, że skurcze po ok 30-45 sek trwają. W każdym razie w ciągu 2 dni 4 razy miałam takie bóle silne. Razem z bólem krzyża.
co do siedzenia na necie, zalezy jakie dziecko jest, mimo wszystko jednak wiekszośc dzieci w tym pierwszym okresie tak do 3-4 msca, przesypia większość dnia, albo np. sie spokojnie bawi leżąc i obserwując zabawki, lub siedząc w leżaczku i tez czyms tam sie zajmując, co mu damy i wtedy jest sporo czasu dla siebie wberw pozorom, tyle tylko że to jest czas z dzieckiem przy sobie, ale jak sie ma lapka, to mozna z nim wszędzie pójśc i sobie pisac w wolnych momentach a nawet z dzieckiem przy cycu spokojnie przeciez mozna czytac ksiązke, bawić się z drugim dzieckiem, więc pewnie i przy kompie siedzieć, chociaz ja bym z dzieckiem przy cycu nie siedziała przy kompie za długo, bo mysle, że może mu to szkodzić np. na wzrok

co do skurczy, to róznnie może być, moga byc krótkie ale i dłuższe, te 30-45 sek to pewnie jakas taka przeciętna.

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
5:41 ----------

Kurde w ogole to sie zastanwiam jak to zrobimy jak juz sie czesc z nas rozpakue tz teraz na dniach, bo juz pierwsze mamy mamy i oje cos tu nie zagladaja moze mysla, ze nie chcemy czytac o opiece czy cos co jest ofc bzdura, ale tak sobie mysle, ze jak sie np z Black rozpakujemy i ktoras tam jeszcze dolaczy to mamy siedziec tu i juz nawijka o opiece itp cobyscie sobie poczytaly czy moze juz zalozyc w odchowalni watek Tylko, ze tu tez np ja bym chciala nadal pisac.
możemy pisac np. tutaj, a jak juz więćej mam urodzi to sie w naturalny sposób wiekszością przeniesiemy tam, przecież da sie linka i jak ktos będzie z jeszcze oczekujących chciał poczytac, popisac na odchowalni, to nie ma chyba problemu i na odwrót i tak pewnie będziemy na dwóch aż wszystkie urodzą...

laski jutro zaczynam 37 tydzień, juz sie nie moge doczekać jakoś
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-02-06 o 15:48
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 15:48   #2566
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
a jak dla mnie z tą odchowalnią to obojętne - ja się już nie mogę doczekać jak będziecie pisać o porodzie, dziecku, karmieniu itd itp bo ja mam dopiero termin na 15 kwietnia... więc z chęcią i tak Was podczytywać będę obojętnie gdzie czy tu czy na odchowalni.
a ja na 20 kwietnia

ale się objadłam. A już obiecałam sobie ograniczać słodycze!
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 15:59   #2567
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
deneb3 to gratulacje 37 tc a tak spytam z ciekawosci jakie leki bierzesz ze musisz odstawiac??
no ja biore luteine i magnez - maja zapobiegac samoistnym skurczom macicy (bo ja łażę z tym rozwarciem wewnetrznym i skrocona szyjka sobie )

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
deneb3
okrąglutki ile masz kg na plusie?
hmmmm, 15 kilo już
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 16:29   #2568
87czarna
Zakorzenienie

Dziewczyny,mam spory problem z internetem i nie wiem,kiedy znowu zajrzę Będę tesknic <beczy> !!Trzymajcie się i dbajcie o siebie i brzuszki

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 16:48   #2569
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

ja siedzę na innym watku,mam jesiennych 2007.Aktywnych nas jest kilka.Posty piszemy raz na kilka dni.WystarczyKochane na razie lepiej nie zakładac 2 watku dla mam ,które urodziły.Może poczekamy az wszystkie się rozpakują i wtedy się założy.Do kwietnia niedaleko

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 16:52   #2570
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
i jaki w końcu wybraliście wózek?

Montii
a Ty? pamiętam, że wstawiałaś fotki

deneb3
okrąglutki ile masz kg na plusie?

Mirabilka
no niestety, taka jest nasza polska służba zdrowia- człowiek by zdążył umrzeć na tej IP, zanim by pomogli

ja espiro gtx

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

dzieczyny oficialnie pisze że od 14.02 zacznę chodzić na zajęcia na uczelnie. Zobaczyłam już plan na nowy semestr. Bo mam ten semestr do poprawki i póki jeszcze mogę to pochodzę i pogadam z wykładowcami od tych przedmiotów co mam do zaliczenia. Tylko co mówić rodzicom że gdzie jeżdże? Bo się nie przyznalam
to zaczynamy razem, heh niezła z Ciebie agentka a nie lepiej będzie przyznać się rodzicom?
Cytat:
sama nie wiem
w teren lepsze są 3 czy 4 kołowce?

ja raczej po płaskich chodnikach nie będę jeździć- droga wiejska, polna, las...
wg mnie 3 kołowce nie są tak stabilne jak 4..

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

możemy pisac np. tutaj, a jak juz więćej mam urodzi to sie w naturalny sposób wiekszością przeniesiemy tam, przecież da sie linka i jak ktos będzie z jeszcze oczekujących chciał poczytac, popisac na odchowalni, to nie ma chyba problemu i na odwrót i tak pewnie będziemy na dwóch aż wszystkie urodzą...

laski jutro zaczynam 37 tydzień, juz sie nie moge doczekać jakoś
dokladnie, wydaje mi sie,ze nie ma co tworzyc odchowalni dla 2-3 mam, ale kiedy bedzie nas juz z 10 to mozna założyć i jak ktoras brzuchatka bedzie chciala tam popisac, zapytac to noł problem

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dziewczyny,mam spory problem z internetem i nie wiem,kiedy znowu zajrzę Będę tesknic <beczy> !!Trzymajcie się i dbajcie o siebie i brzuszki
a juz myslalam,ze prasowanie Cie tak wciagnelo

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 16:53   #2571
diatoma
Zadomowienie

deneb3 a jak długo chodzizs z tym rozwarciem/?? i jak duze ono jest?? jestes dla mnie pocieszeniem, bo mam podobnietyle ze ja biore ten fenoterol i luteine

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 16:53   #2572
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję bezsenności.... a od kiedy tak nie śpicie?

Ja- 30 tc- wstaję póki co na siku w nocy raz.

TŻ pojechał na delegację 2 tygodnie z teściową, super

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Dziewczyny, które mają wózki X-lander http://allegro.pl/x-lander-model-xa-...428398799.html lub http://allegro.pl/xt-x-lander-2010-1...432517668.html
czy spacerówkę można ustawić tyłem do kierunku jazdy? (dziecko przodem do mamy) ?
Olusia, niestety, ale nie. Dlatego tez zrezygnowałam z tego wózka

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
A ja mam burdel w łazience lepiej nie mówić. Wczoraj był sąsiad, że mu piwnicę zalewa, u mnie sucho, ale właściciele mieszkania tak obmurowali wannę, że nie ma jak się dostać do rur. Dziś Tż zaczął kuć i co i ku....... sucho, ale ściankę na nowo muszę postawić i płytki przykleić

A tu macie artykuł
"W chwili, gdy rodzisz dziecko, powinnaś czuć się bezpiecznie i swobodnie. Sprawdź, jakie przepisy ci to gwarantują i na co możesz się nie zgodzić."

http://mamdziecko.interia.pl/porod/n...e,1586342,6140
Aja, osz kurdę....

castia, to suuuper że się tak układa fajnie, że teściówka się Wam dołozyła, zawsze to coś

ja dziś będąc u babci obiecałam sobie ograniczyć słodyczę i co........ wróciłam do domu i zjadłam 3 rządki ptasiego mleczka
jak tak dalej pójdzie będę jak słoń albo i dwa nie mogę się oprzeć słodyczom

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
my również będziemy tęsknić..... 3maj się !!!
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 16:54   #2573
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
Jok3r a czy Ty czasem nie piasałaś o opiece nad kobieta po porodzie, a nie nad zdrowym dzieckiem?? bo mi chodzi właśnie o dziecko, a nie matkę
No w sumie tak, bo o tej opiece nad dzieckiem to nawet nie slyszalam. Zreszta teraz zatrybilam, ze przeciez moj maz i tak te 2 miechy w domu posiedzi, wiec juz mnie to nie obejmuje

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
myslę, że chyba tu. niech sie inni wypowiedzą, to zdecydujemy
Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość

No wlasnie tak myslalam, ze byc moze najlepiej bylo by tak, ze zalozyc tam watek, ale pisac tez tu, bo np Wy tu bedziecie jeszcze pisac o wozkach i mimo, ze chetnie poczytacie o tym co sie tam u nas dzieje to jednak niektore bzdurki moga Was jeszcze nie interesowac, a na odchowalni my juz sobie bedziemy mogly pisac na jeden temat. Wiecie o co chodzi? Tu nasze pytania i takie tam moga znikac w morzu Waszych postow, a nie koniecznie Was intereaowac no i prawdopodobnie i tak nam nie odpiszecie
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 16:59   #2574
Montii
Zakorzenienie

Jok3r ja jestem za Przecież jak jeszcze nie urodzę to również będę zaglądać do Was na odchowalnie itp itd

[LEFT]
Stary 2011-02-06, 17:08   #2575
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
ja siedzę na innym watku,mam jesiennych 2007.Aktywnych nas jest kilka.Posty piszemy raz na kilka dni.WystarczyKochane na razie lepiej nie zakładac 2 watku dla mam ,które urodziły.Może poczekamy az wszystkie się rozpakują i wtedy się założy.Do kwietnia niedaleko
wszystkie Mamy wcześniej robią tak, że zakładają wątek w odchowalni
tutaj wda się bałagan jak jedne będą pisać o karmieniu i kolkach a drugie o skurczach przepowiadających
zaglądać można tu i tu

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
deneb3 a jak długo chodzizs z tym rozwarciem/?? i jak duze ono jest?? jestes dla mnie pocieszeniem, bo mam podobnietyle ze ja biore ten fenoterol i luteine
kochana przeciez gadałyśmy o tym parę stron temu
ja byłam w szpitalu i dostałam sterydy w 33 tygodniu
bo pojawiło mi się rozwarcie wewnętrzne na jakieś 1,3cm
i przez to szyjka też krótka, jakieś 1,5cm teraz (w 33 tygodniu 2cm)

nie mam i nie miałam skurczy na szczęście więc dostaję tylko luteine i magnez

lekarz mówił, że w sumie z takim czymś mogę donosić normalnie, przenosić nawet ciąże albo wcześniej urodzić, nigdy nie wiadomo
dziecko duże więc nie ma niebezpieczeństwa żadnego no i se czekamy ile się da
ale mam duuuuużo się oszczędzać i mało chodzić aby nie było nacisku na szyjkę
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 17:10   #2576
n.ik.a
Zadomowienie

Jok3r oj nie martw się będziemy, będziemy bo na pewno ciekawość weźmie górę pewnie będziemy mieć 1000 pytań a wy będziecie nas podtrzymywać na duchu

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 17:12   #2577
Montii
Zakorzenienie

ale się obżarłam i... mam ochotę jeszcze się czymś dopchać

[LEFT]
Stary 2011-02-06, 17:54   #2578
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

hmm a ja jutro będę się objadać pysznymi racuszkami drożdżowymi i do tego jeszcze zażyczyłam sobie serek waniliowy dobrze ze moja mama ma wolne to mi to zrobi
Stary 2011-02-06, 17:54   #2579
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
dziś zaczęłam 37 tydzień
piękny brzusio

Cytat:
i jaki w końcu wybraliście wózek?

w końcu bierzemy tutek grander
http://www.tutek.pl/menu,52,Grander_Alu_Chrom
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:00   #2580
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
piękny brzusio

w końcu bierzemy tutek grander
http://www.tutek.pl/menu,52,Grander_Alu_Chrom
bardzo fajny, heh my to dopiero wózek kupimy z marcowej wypłaty męża, wiec moze byc tak ze malenstwo juz bedzie a wózka brak ale się tym nie przejmuje oby wszystko dobrze z maleństwem bylo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości