Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-06, 17:07   #4021
moniqac
Zadomowienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
moniqac macie tempo w załattwianiu takich spraw, my to byśmy chyba takie rzeczy z parę miesięcy wybierali
no ale teraz ze spokojem możesz legnąć na łóżko i delektować się spokojem i ciszą

principessina wow !!!!!!!!!
nie ma to jak zdjęcie brzuszka nad morzem

anula_81 jasne że mogą być niebieskie dla dziewczynki, powiem Ci że takie maluchy i tak ciężko odróżnić czy to chłopiec czy dziewczynka, Zosia nawet jak ubrana była w róż to i tak często ludzie jak przechodzili to mówili "jaki ładny chłopiec"
dopiero niedawno nabrała czysto dziewczęcych rysów

co do krwi pępowinowej to już kiedyś o tym pisałam ...
za małe są jeszcze możliwości ...
za mało wiemy ...
chociaż medycyna ciągle idzie do przodu ...

taka krew raczej nie przyda się dziecku od którego jest pobrana,
jeśli już to rodzeństwu ...
co do remontu to wiesz - czas mnie teraz goni - boje sie zeby zdążyć z wszystkim a i robotnicy w domu już pracują.

własnie to samo doczytałam o tej krwi .... cholerka - wcale nie ułatwiło mi to podjęcie decyzji .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 17:07   #4022
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
poza tym... jeśli miałoby dojść do przeszczepu tych komórek u osoby dorosłej to podobno od jednego noworodka nie można pobrać wystarczającej jej ilości...nie wiem.... oczywiście komórki macierzyste mają w sobie wielki potencjał, ale dopóki nie będzie konkretów na ten temat ja bym się chyba nie zdecydowała na to...zbyt duże koszty i zero gwarancji na uratowanie życia dziecka w przyszłości....
też tak myślę
Antropia, również mam chrapkę na to łóżeczko które zakupiłaś, fajowe jest

Pricni, ślicznie wyglądasz i pogoda u was cudna

Anula, jasne że niebieskie mogą być bo kto powiedział że dla dziewczynki to tylko róż Ja tam nie będę mieć dużo różowych ubranek, wiele dostanę od koleżanek które miały synków więc siłą rzeczy będą niebieskie. Zresztą stwierdziłam że nie szaleję z ubrankami, bo dziecko wyrasta błyskawicznie i czasami nie nadąży się nawet założyć tych co mam.

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-02-06 o 17:10
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 17:11   #4023
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:

co do krwi pępowinowej to już kiedyś o tym pisałam ...
za małe są jeszcze możliwości ...
za mało wiemy ...
chociaż medycyna ciągle idzie do przodu ...

taka krew raczej nie przyda się dziecku od którego jest pobrana,
jeśli już to rodzeństwu ...
ooo...własnie o to mi chodziło
zwięźle i na temat

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
też tak myślę
Antropia, również mam chrapkę na to łóżeczko które zakupiłaś, fajowe jest

Pricni, ślicznie wyglądasz i pogoda u was cudna
ja kupiłam jeszcze z materacykiem w zestawie...gryka-pianka-kokos... materacyk wygląda na porządny...zobaczymy jak się sprawdzi
Stary 2011-02-06, 17:12   #4024
Paulizia
Wtajemniczenie

Przeczytalam! Narazie sie na to nie zdecyduje... mysle, ze przy drugim dziecku mozna sie nad tym zastanowic.
Stary 2011-02-06, 17:12   #4025
principessina
Zakorzenienie

MoniaK dziekowac, no naprawde wiosennie, nawet jakies wariaty kapieli zazywaly, ale woda taaakkka zimna, no ale to chyba Szewdzi byli, moze i anula_81 by sie wypluskala

anula_81 jasne, ze niebieskie ciuszki jak najbardziej dla dziewczynki, rozowy mysle ze mze sie troche przejsc tak non stop w rozowe ubierac, dla dziewczynki to w ogole moim zdaniem wszystkie kolorki pasuja! A najwyzej jak bedziesz niezdecydowana to po domu te niebieskie zalozysz, przeciez dzidzius sie tak brudzi, ze ciuszkow nigdy za wiele ja np. dostalam po corci mojej kolezanki z Pl troszke pajacykow takie w miare unisex, ale niektre maja kwiatki, ale po domu czy do spania moga sie przydac...

moniqac kurcze powiem Ci, ze zazdrosze Wam remontu, bo u nas w lesie, narazie czkeamy na kaske, wiec nic nie robimy, tylko ogladamy mam nadzieje, ze zdazymy...
Stary 2011-02-06, 17:14   #4026
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Przeczytalam! Narazie sie na to nie zdecyduje... mysle, ze przy drugim dziecku mozna sie nad tym zastanowic.
jaki avatarek
Stary 2011-02-06, 17:28   #4027
mimbi
Zakorzenienie

Ja tez uwazam, ze niebieski dla dziewczynki jest jak najbardziej ok. W ogole jestem przeciwniczka ubierania dziewczynek na landrynkowo - mam troche rozowych ubranek, ale kupilam je glownie dlatego ze a) byly tanie, b) mialy jakis fajny wzorek zwierzatkowy. A gama kolorystyczna cale szczescie jest bogata i zawsze mozna cos tam znalezc, choc oczywiscie - kroluje rozowy i niebieski.
Taki watek znalazlam, w kwestii oszczednosci:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=452095&page=9
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 17:36   #4028
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

ja też nie lubię za bardzo różu...w ilościach minimalnych jest jak najbardziej ok..ale musi być odpowiedni odcień bym mogła się przełamać...pastelowe róże mi się podobają w połączeniu z szarością... a jeśli chodzi o niebieski to się zgadzam..dziewczynki ślicznie wyglądają w niebieściutkich ubrankach... jak i w zieleniach, fioletach i beżach....ach...rozpływam się zawsze nad tymi ubrankami...temat rzeka jak dla mnie
Stary 2011-02-06, 17:40   #4029
principessina
Zakorzenienie

Dziewczyny Waszym zdaniem pasuje taka kurteczka dla chlopczyka? nie przekonuja mnie te gwiazdeczki...
http://allegro.pl/marksspencer-cudna...447294866.html
albo ta z kubusiem?
http://allegro.pl/disney-sztruksowa-...447295001.html
Stary 2011-02-06, 17:41   #4030
MoniaK
Zakorzenienie

Ja też bardzo lubię różnokolorowe ubranka dla dzieci, fajnie jak mają intensywne kolory

Princi, śliczne te kurteczki ale ja bym w nie ubrała chyba dziewczynkę bardziej

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-02-06 o 17:42
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 17:44   #4031
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
no u nas wlasnei jakis maly wybor takich pajacykow, same body i spodenki, to co mam to mam od psiapsiolki uzywane z PL

wlasnie tez myslalam o rozu, ale moze poczekac z tym rozowym kolorem, bo jak jednak okaze sie ze chlopaczek?!?

wiecie co? ja mam duzo niebieskich ubranek bo synku znajomej dla mojej Zosi, ale nie sa takie typowo chlopiece, szkoda mi zyrzucic bo sa sliczne, poza tym nei chce beidnej dziewuszki tylko w roz ubierac, chyba moze byc tez troche niebieskiego co?

zaraz wam zrobie zdjecie pokoju zeby sie doradzic co do koloru no i sprobuje ten filmik obrobic
jak remontowalismy swoje mieszkanie to od razu zrobilismy rozowy (jasny i ciemny) kolor scian, miala to byc nasza sypialnia no i tak sie fajnie ułozylo, ze czekamy na dziewczynke i kolory swietnie pasuja

a niebieskie ubranka jak najbardziej pasuja dziewczynce ja mam rozne kolory, choc pewnie najwiecej rozu, ale tak jak dziewczyny - nie chce robic rozowej landrynki z cory

zdjecie pokoju jak najbardziej wskazane

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczyny Waszym zdaniem pasuje taka kurteczka dla chlopczyka? nie przekonuja mnie te gwiazdeczki...
albo ta z kubusiem?
sliczna ta 1 kurteczka!!! ale chyba szukalabym ciemniejszej...

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 17:44   #4032
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
albo ta z kubusiem?
moim zdaniem obydwie są jak najbardziej ok dla chłopczyka
Stary 2011-02-06, 17:48   #4033
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
moim zdaniem obydwie są jak najbardziej ok dla chłopczyka
Ja tez uwazam, ze sa ok. Ale ogolnie wole ciemniejsze ubranka, wiec dodalabym jakis ciemny akcent np. czapeczka czy rekawiczki.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 17:51   #4034
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Ja tez uwazam, ze sa ok. Ale ogolnie wole ciemniejsze ubranka, wiec dodalabym jakis ciemny akcent np. czapeczka czy rekawiczki.
a ja własnie bardzo lubię jasne... mało praktyczne ale dzieciątka tak niewinnie w nich wyglądaja... chociaż nie kupuje samych jasnych
kurteczki mnie urzekły
Stary 2011-02-06, 17:52   #4035
principessina
Zakorzenienie

no widze, ze zdania podzielone, ale tez mi sie wydaje ze one bardziej dla dziewczynki, w ogole wiecej rzeczy jest dla kobitek ja sie tak nie bawie
a te:
http://allegro.pl/disney-kurteczka-s...441696705.html
http://allegro.pl/disney-dwustronna-...439438980.html
http://allegro.pl/marksspencer-dwust...446307831.html

mojemu mezowi zadna sie nie podoba, mowi ze nie pasuja chlip chlip

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2011-02-06 o 17:58
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 17:57   #4036
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
no widze, ze zdania podzielone, ale tez mi sie wydaje ze one bardziej dla dziewczynki, w ogole wiecej rzeczy jest dla kobitek ja sie tak nie bawie
a te:
http://allegro.pl/disney-kurteczka-s...441696705.html
http://allegro.pl/disney-dwustronna-...439438980.html
http://allegro.pl/marksspencer-dwust...446307831.html
pierwszy zestaw górą
a te niebieskie takie bardzo cieniutkie mi się wydaja, bardziej jak bluzy...
Stary 2011-02-06, 18:01   #4037
moria44
Wtajemniczenie

Girls, dziękuję za wszystkie "komplimenty"

Paulizia śliczne ciuszki, buciki bombowe

Princi co za fotkaaaa Piękny brzuszek na tle morza ale mi się zachciało być teraz gdzieś nad wodą

No my już działamy, niby jest jeszcze sporo czasu ale teraz wszystko robimy powoli, w miarę na spokojnie Mamy już farbę i akcesoria do malowania więc w przyszły weekend TZ będzie bawił się w malarza

Cytat:
(...)ja wlasnie nei wiem co z pokojem Zosienki, bo dwie sciany sa ciemno szare i byly malowane niedawno bo po wakacjach a dwie sa biale, pokoik jest malutki i ja w sumie lubie ten szary, choc to ciemny kolor, wiem ze juz o tym pisalam, ale zrobie wam chyba zdjecie zebyscie napisaly co myslicie, bo moze pomaluje tam jakies kwiatuszki albo co, sama nie wiem
anula ja bym zostawiła te szarości Tym bardziej jeśli są niedawno malowane. Bardzo lubię szary kolor i można na nim przecież wiele ciekawych ozdóbek zawiesić, zdjęcia Zosi w ładnych ramkach białych albo właśnie coś w różu dorzucić. My też nie mamy jakiegoś koloru typowego dla dziewczynki - jedna ściana biała a pozostałe taki fiolet/wrzos coś takiego jak w załączniku i do tego meble w kolorze białym i jasnego drewna.
Na ścianie będą wisiały takie literki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dekoral-wrzosowy-pastelowy.jpg (47,2 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Iguśka literki.jpg (32,8 KB, 45 załadowań)

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:04   #4038
anula_81
Zakorzenienie

my wlasnie sluchalismy serduszka malej ciezko sie lapie teraz serduszko jak sie szkrab tak rusza i kopie
znowu dzisiaj jak polazilam i poszurszalam sie po domu to niestety znowu mialam duuzo sluzu zabarwionego tak na pomaranczowo rozowo jakby krwia podbarwiony, zmartwilam sie troche, ale znowu to jednorazowy przypadek, poza tym jak tak mialam dwa tygodnie temu co mialam te kolki jak bylismy w szpitalu to bylo ok, lekarka mowila, ze takie uplawy podbarwione krwia u niektorych kobiet sa normalne, szczegolnie, ze w szyjce macicy nic nie bylo. nie chce znowu jechac do szpitala, szczegolnie ze mam USG 3d za tydzien w ponidzialek, ale humor mi to zepsulo, nie powiem
Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
jak remontowalismy swoje mieszkanie to od razu zrobilismy rozowy (jasny i ciemny) kolor scian, miala to byc nasza sypialnia no i tak sie fajnie ułozylo, ze czekamy na dziewczynke i kolory swietnie pasuja

a niebieskie ubranka jak najbardziej pasuja dziewczynce ja mam rozne kolory, choc pewnie najwiecej rozu, ale tak jak dziewczyny - nie chce robic rozowej landrynki z cory

zdjecie pokoju jak najbardziej wskazane

...
no ja mam mnostwo kolorowych ubranek, bp naprawde nie moge patrzec na dziewczynki tylko w rozowym
a zdjecie pokoju na dole wklejam, oczywiscie bardzo maly jest wiec ciezko sie robi mu zdjecia plus pranie wywieszone- wlasnie ciuszki malutkiej biale i blekitne poszly na pierwszy ogien
Cytat:
albo ta z kubusiem?
mnie sie podoba ta druga i jak dla mnie totalnie UNISEX
Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Ja tez uwazam, ze niebieski dla dziewczynki jest jak najbardziej ok. W ogole jestem przeciwniczka ubierania dziewczynek na landrynkowo - mam troche rozowych ubranek, ale kupilam je glownie dlatego ze a) byly tanie, b) mialy jakis fajny wzorek zwierzatkowy. A gama kolorystyczna cale szczescie jest bogata i zawsze mozna cos tam znalezc, choc oczywiscie - kroluje rozowy i niebieski.
zgadzam sie z stu procentach
Cytat:
ja też nie lubię za bardzo różu...w ilościach minimalnych jest jak najbardziej ok..ale musi być odpowiedni odcień bym mogła się przełamać...pastelowe róże mi się podobają w połączeniu z szarością... a jeśli chodzi o niebieski to się zgadzam..dziewczynki ślicznie wyglądają w niebieściutkich ubrankach... jak i w zieleniach, fioletach i beżach....ach...rozpływam się zawsze nad tymi ubrankami...temat rzeka jak dla mnie
ja wlasnie kupilam troche zoltych, zielonych rzeczy, brazowych lubie kolorowe, niebieski tez lubie, wiec absolutnie zadnych ubranek nie zamierzam zmarnowac
Cytat:
MoniaK dziekowac, no naprawde wiosennie, nawet jakies wariaty kapieli zazywaly, ale woda taaakkka zimna, no ale to chyba Szewdzi byli, moze i anula_81 by sie wypluskala

anula_81 jasne, ze niebieskie ciuszki jak najbardziej dla dziewczynki, rozowy mysle ze mze sie troche przejsc tak non stop w rozowe ubierac, dla dziewczynki to w ogole moim zdaniem wszystkie kolorki pasuja! A najwyzej jak bedziesz niezdecydowana to po domu te niebieskie zalozysz, przeciez dzidzius sie tak brudzi, ze ciuszkow nigdy za wiele ja np. dostalam po corci mojej kolezanki z Pl troszke pajacykow takie w miare unisex, ale niektre maja kwiatki, ale po domu czy do spania moga sie przydac...

.
dokladnie, jak sie ma wiecej to sie bedzie rzadziej pralo, szczegolnioe, ze maluszki lubia sie uslinic standardowo raczej czesto
co do wody to musze cie zmartwic, fiordy juz w maju potrafia byc cieple....ale niestety zdarza sie to rzadko kapalam sie najwczesniej 17 maja kiedys, ale nie zaliczam tego do najwiekszych przyjemnosci
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Anula, jasne że niebieskie mogą być bo kto powiedział że dla dziewczynki to tylko róż Ja tam nie będę mieć dużo różowych ubranek, wiele dostanę od koleżanek które miały synków więc siłą rzeczy będą niebieskie. Zresztą stwierdziłam że nie szaleję z ubrankami, bo dziecko wyrasta błyskawicznie i czasami nie nadąży się nawet założyć tych co mam.
dokladnie
Cytat:
anula_81 jasne że mogą być niebieskie dla dziewczynki, powiem Ci że takie maluchy i tak ciężko odróżnić czy to chłopiec czy dziewczynka, Zosia nawet jak ubrana była w róż to i tak często ludzie jak przechodzili to mówili "jaki ładny chłopiec"
dopiero niedawno nabrała czysto dziewczęcych rysów
...
no wlasnie, maluszki rzadko wygladaja typowo na dziewczynke lub chlopca, a rodzice czesto lubia to akcentowac kolorami,
no to moja bedzie miala duzzzooo niebieskiego
Cytat:
a oto wynik naszego dzisiejszego spacerku, znaczy fotka brzusia
sliczne zdjecie chudzino nasza forumowa

ja leze , zaraz leca piraci z Karaibow, musze sie odprezyc i nei denerwowac uplawami prawda?

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:07   #4039
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

paulizia gdzie kupiłaś takie piekne trampeczki ? ja muszę po prostu muszę takie mieć idę nadrabiać dalej ale nie moglam się oprzeć żeby to napisac

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:08   #4040
anula_81
Zakorzenienie

no i zapomnialabym zdjecia

pokoik 1 copy.jpg

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-06, 18:09   #4041
Paulizia
Wtajemniczenie

Princi... a ta pierwsza nie za ciepla na lato? Widze, ze tam rozmiar 62... poza tym uwazam, ze moze byc dla chlopca. Zauwaz, ze moj zolty pajac tez wydaje mi sie UNISEX zdjelam go z dziewczynskiego wieszaka
Mysle jednak, ze dla takiego nowonarodzonego okruszka w sam raz

Moria boskie te literki. Tez sie zastanawialam, ale widzialam tylko drewniane... te sa boskie. Gdzie nabylas? :P

Dziewczyny przepadlam z tymi mineralami, ale... ktora da mi lekcje z mineralow, bo ja zielona eweska? daisy? mary?

Ogladam Buff'd i EDM i w ogole nie wiem o co kaman... wszytsko to to sypkie jest?Nic w plynach/fluidach?

Stary 2011-02-06, 18:11   #4042
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:

Załącznik 3724100
moim zdaniem kolorek bardzo ładny...
ew. można by było dodać jakiś motyw kwiatowy tak jak pisałaś, na tej ciemniejszej ścianie i tez będzie super...ale tak jest jak najbardziej ok
Stary 2011-02-06, 18:17   #4043
Paulizia
Wtajemniczenie

Princi ja tez uwazam, ze wiecej jest dziewczynskich ciuszkow... bez przesady nie bedziemy caly czas na niebiesko ubierac. Dzisiaj mialam kupowac tez disneyowskie w takich zoltawych kolorkach jak Ty w linku podalas i uwazam, ze jak najbardziej moze byc. Dla chlopcow czesto sa takie ciemnawe kolory, a mnie one nie bardzo sie podobaja. Ciemna zielen, granat do tego szarosc. Ja synka tez chce na jasno ubierac.
Stary 2011-02-06, 18:19   #4044
principessina
Zakorzenienie

Paulizia no moze masz racje, ze za cieply ten komplecik...

anula_81 ja kolorku bym nie zmieniala, podoba mi sie
Stary 2011-02-06, 18:19   #4045
Paulizia
Wtajemniczenie

Vanes w Tesco je kupilam, ale w Anglii. Mysle jednak, ze takie trampeczki mozesz tez w innym sklepie znalezc. Podobne
Stary 2011-02-06, 18:20   #4046
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Princi ja tez uwazam, ze wiecej jest dziewczynskich ciuszkow... bez przesady nie bedziemy caly czas na niebiesko ubierac. Dzisiaj mialam kupowac tez disneyowskie w takich zoltawych kolorkach jak Ty w linku podalas i uwazam, ze jak najbardziej moze byc. Dla chlopcow czesto sa takie ciemnawe kolory, a mnie one nie bardzo sie podobaja. Ciemna zielen, granat do tego szarosc. Ja synka tez chce na jasno ubierac.

jestem tego samego zdania
Stary 2011-02-06, 18:28   #4047
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Dziewczynki, wstawię Wam zdjęcia pajacyka, którego dostaliśmy dla Igi - zakupiony w Smyku z promocji + zdjęcie mojego bębenka 28t. - dużo nie widać ale jest już konkretny

Śliczny pajacyk i brzusio uroczy

Cytat:
a ja łóżeczko juz mam
ostatnio kurier przywiózł..http://allegro.pl/lozeczko-safari-po...446304077.html[COLOR="Silver"]

Świetne jest to łóżeczko Widziałam, że do wyboru są z misiem albo z żyrafką i oba mi się bardzo podobają.

Cytat:
Hej Brzucholce!!!
J
Sobie kupilam stanik i fafetki, a Antosiowi... te skarby ponizej z
Załącznik 3723615Załącznik 3723616Załącznik 3723617
Widzę, że zakupki udane Buciki po prostu

Cytat:

a oto wynik naszego dzisiejszego spacerku, znaczy fotka brzusia
Zazdroszczę takiego spaceru. Śliczny brzusio

Cytat:
albo ta z kubusiem?
Bardzo mi się obie podobają. I uważam, że śmiało można chłopca w nie ubrać

Cytat:

Jakie urocze

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 19:01   #4048
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:

Załącznik 3724100
uwazam, ze jak najbardziej pasuje roz dalabym rozowe naklejki badz namalowane rozowe kwiaty, narzuta na lozko w rozu lub chociaz poduszki rozowe moze byc z IKEI rozowa lampka w ksztalcie kwiatuszka i bedzie slodko mozna tez zrobic taki przyklejany pasek z jakims rozowo-szarym motywem (w 1/3 wysokosci od dolu). Zalezy co sie Wam podoba
My robimy swoj pokoj na rozowo - zielono
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ohdeedoh_com_pokoje_dzieciece_zdjecia_4.jpg (50,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizualka1.jpg (63,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 081afd21439c3f45.jpg (10,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 511x340__media_12002_wm.jpg (20,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (19,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2564785910_204bdfe408.jpg (120,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ohdeedoh+-+pink+and+grey.jpg (21,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Photo_Video_b57d9461-ae6a-4ec3-a0f8-4a962302a0bf_medium.jpg (16,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg project+nursery+-+claire.jpg (19,2 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez JanuszAgnieszka
Czas edycji: 2011-02-06 o 19:11
Stary 2011-02-06, 19:11   #4049
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
uwazam, ze jak najbardziej pasuje roz dalabym rozowe naklejki badz namalowane rozowe kwiaty, narzuta na lozko w rozu lub chociaz poduszki rozowe moze byc z IKEI rozowa lampka w ksztalcie kwiatuszka i bedzie slodko mozna tez zrobic taki przyklejany pasek z jakims rozowo-szarym motywem (w 1/3 wysokosci od dolu). Zalezy co sie Wam podoba
My robimy swoj pokoj na rozowo - zielono
wlasnie mysle o takim klimacie jak na tym zdjeciu co wyslalas, ale wiesz mebli nie chcemy za bardzo zmieniac, szafa bedzie dalej i polki na scianie bedzie za to biale lozeczko w miejscu biiurka idealnie sie zmiesci i kanapa pzrewedruje pod okno
Cytat:
Paulizia no moze masz racje, ze za cieply ten komplecik...

anula_81 ja kolorku bym nie zmieniala, podoba mi sie

Cytat:
moim zdaniem kolorek bardzo ładny...
ew. można by było dodać jakiś motyw kwiatowy tak jak pisałaś, na tej ciemniejszej ścianie i tez będzie super...ale tak jest jak najbardziej ok
no wlasnie szary jest dosc uniwersalny prawda?
Cytat:
anula ja bym zostawiła te szarości Tym bardziej jeśli są niedawno malowane. Bardzo lubię szary kolor i można na nim przecież wiele ciekawych ozdóbek zawiesić, zdjęcia Zosi w ładnych ramkach białych albo właśnie coś w różu dorzucić. My też nie mamy jakiegoś koloru typowego dla dziewczynki - jedna ściana biała a pozostałe taki fiolet/wrzos coś takiego jak w załączniku i do tego meble w kolorze białym i jasnego drewna.
tez bardzo ladny ten kolorek, ale literki sa genialne!! tez takie chceeee....gdzie mozna takie dostac cioo?

a ja sie troche pobawilam tym moim pokoikiem na szybko i wklejam kilka opcji co myslicie?
wiem wiem zboczenie architekta

alt.jpgalt2 copy.jpg
ALT 3 STOKROTKI copy.jpg

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-06, 19:13   #4050
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
wlasnie mysle o takim klimacie jak na tym zdjeciu co wyslalas, ale wiesz mebli nie chcemy za bardzo zmieniac, szafa bedzie dalej i polki na scianie bedzie za to biale lozeczko w miejscu biiurka idealnie sie zmiesci i kanapa pzrewedruje pod okno

no wlasnie szary jest dosc uniwersalny prawda?

tez bardzo ladny ten kolorek, ale literki sa genialne!! tez takie chceeee....gdzie mozna takie dostac cioo?

a ja sie troche pobawilam tym moim pokoikiem na szybko i wklejam kilka opcji co myslicie?
wiem wiem zboczenie architekta

Załącznik 3724226Załącznik 3724227
Załącznik 3724228
slicznie z tym fioletem wyglada - fioletowy wzor i narzuta jak wiele moze zmienic narzuta czy wzor na scianie bardzo ladnie nie wiem czy zmieniac na rozowy ta druga sciane bo ladnie tez z ta biala, czy ecru ale ja sie tak amatorsko wypowiadam, bo niewielkie mam pojecie o urzadzaniu wnetrz a literki mozna kupic na allegro - zazwyczaj cena jednej litery o ok 4,50 zł

Edytowane przez JanuszAgnieszka
Czas edycji: 2011-02-06 o 19:15
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości