|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
własnie to samo doczytałam o tej krwi .... cholerka - wcale nie ułatwiło mi to podjęcie decyzji .
|
|
|
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
Antropia, również mam chrapkę na to łóżeczko które zakupiłaś, fajowe jest ![]() Pricni, ślicznie wyglądasz i pogoda u was cudna Anula, jasne że niebieskie mogą być bo kto powiedział że dla dziewczynki to tylko róż Ja tam nie będę mieć dużo różowych ubranek, wiele dostanę od koleżanek które miały synków więc siłą rzeczy będą niebieskie. Zresztą stwierdziłam że nie szaleję z ubrankami, bo dziecko wyrasta błyskawicznie i czasami nie nadąży się nawet założyć tych co mam.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-02-06 o 17:10 |
|
|
|
|
#4023 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zwięźle i na temat ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
|
|
#4024 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytalam! Narazie sie na to nie zdecyduje... mysle, ze przy drugim dziecku mozna sie nad tym zastanowic.
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK dziekowac, no naprawde wiosennie, nawet jakies wariaty kapieli zazywaly, ale woda taaakkka zimna, no ale to chyba Szewdzi byli, moze i anula_81 by sie wypluskala
![]() anula_81 jasne, ze niebieskie ciuszki jak najbardziej dla dziewczynki, rozowy mysle ze mze sie troche przejsc tak non stop w rozowe ubierac, dla dziewczynki to w ogole moim zdaniem wszystkie kolorki pasuja! A najwyzej jak bedziesz niezdecydowana to po domu te niebieskie zalozysz, przeciez dzidzius sie tak brudzi, ze ciuszkow nigdy za wiele ja np. dostalam po corci mojej kolezanki z Pl troszke pajacykow takie w miare unisex, ale niektre maja kwiatki, ale po domu czy do spania moga sie przydac...moniqac kurcze powiem Ci, ze zazdrosze Wam remontu, bo u nas w lesie, narazie czkeamy na kaske, wiec nic nie robimy, tylko ogladamy mam nadzieje, ze zdazymy...
|
#4026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez uwazam, ze niebieski dla dziewczynki jest jak najbardziej ok. W ogole jestem przeciwniczka ubierania dziewczynek na landrynkowo - mam troche rozowych ubranek, ale kupilam je glownie dlatego ze a) byly tanie, b) mialy jakis fajny wzorek zwierzatkowy. A gama kolorystyczna cale szczescie jest bogata i zawsze mozna cos tam znalezc, choc oczywiscie - kroluje rozowy i niebieski.
Taki watek znalazlam, w kwestii oszczednosci: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=452095&page=9 |
|
|
|
#4028 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też nie lubię za bardzo różu...w ilościach minimalnych jest jak najbardziej ok..ale musi być odpowiedni odcień bym mogła się przełamać...pastelowe róże mi się podobają w połączeniu z szarością... a jeśli chodzi o niebieski to się zgadzam..dziewczynki ślicznie wyglądają w niebieściutkich ubrankach... jak i w zieleniach, fioletach i beżach....ach...rozpływam się zawsze nad tymi ubrankami...
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Waszym zdaniem pasuje taka kurteczka dla chlopczyka? nie przekonuja mnie te gwiazdeczki...
http://allegro.pl/marksspencer-cudna...447294866.html albo ta z kubusiem? http://allegro.pl/disney-sztruksowa-...447295001.html
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bardzo lubię różnokolorowe ubranka dla dzieci, fajnie jak mają intensywne kolory
![]() Princi, śliczne te kurteczki ale ja bym w nie ubrała chyba dziewczynkę bardziej
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-02-06 o 17:42 |
|
|
|
#4031 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i tak sie fajnie ułozylo, ze czekamy na dziewczynke i kolory swietnie pasuja ![]() a niebieskie ubranka jak najbardziej pasuja dziewczynce ja mam rozne kolory, choc pewnie najwiecej rozu, ale tak jak dziewczyny - nie chce robic rozowej landrynki z cory ![]() zdjecie pokoju jak najbardziej wskazane ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
|
|
#4032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mało praktyczne ale dzieciątka tak niewinnie w nich wyglądaja... chociaż nie kupuje samych jasnych kurteczki mnie urzekły
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
no widze, ze zdania podzielone, ale tez mi sie wydaje ze one bardziej dla dziewczynki, w ogole wiecej rzeczy jest dla kobitek ja sie tak nie bawie
![]() a te: http://allegro.pl/disney-kurteczka-s...441696705.html http://allegro.pl/disney-dwustronna-...439438980.html http://allegro.pl/marksspencer-dwust...446307831.html mojemu mezowi zadna sie nie podoba, mowi ze nie pasuja chlip chlip
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-02-06 o 17:58 |
|
|
|
#4036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a te niebieskie takie bardzo cieniutkie mi się wydaja, bardziej jak bluzy...
|
|
#4037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Girls, dziękuję za wszystkie "komplimenty"
Paulizia śliczne ciuszki, buciki bombowe Princi co za fotkaaaa ![]() No my już działamy, niby jest jeszcze sporo czasu ale teraz wszystko robimy powoli, w miarę na spokojnie Mamy już farbę i akcesoria do malowania więc w przyszły weekend TZ będzie bawił się w malarza ![]() Cytat:
Na ścianie będą wisiały takie literki
|
|
#4038 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
my wlasnie sluchalismy serduszka malej
ciezko sie lapie teraz serduszko jak sie szkrab tak rusza i kopie![]() znowu dzisiaj jak polazilam i poszurszalam sie po domu to niestety znowu mialam duuzo sluzu zabarwionego tak na pomaranczowo rozowo jakby krwia podbarwiony, zmartwilam sie troche, ale znowu to jednorazowy przypadek, poza tym jak tak mialam dwa tygodnie temu co mialam te kolki jak bylismy w szpitalu to bylo ok, lekarka mowila, ze takie uplawy podbarwione krwia u niektorych kobiet sa normalne, szczegolnie, ze w szyjce macicy nic nie bylo. nie chce znowu jechac do szpitala, szczegolnie ze mam USG 3d za tydzien w ponidzialek, ale humor mi to zepsulo, nie powiem ![]() Cytat:
![]() a zdjecie pokoju na dole wklejam, oczywiscie bardzo maly jest wiec ciezko sie robi mu zdjecia plus pranie wywieszone- wlasnie ciuszki malutkiej biale i blekitne poszly na pierwszy ogien![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do wody to musze cie zmartwic, fiordy juz w maju potrafia byc cieple....ale niestety zdarza sie to rzadko kapalam sie najwczesniej 17 maja kiedys, ale nie zaliczam tego do najwiekszych przyjemnosci![]() Cytat:
dokladnieCytat:
![]() no to moja bedzie miala duzzzooo niebieskiego ![]() sliczne zdjecie chudzino nasza forumowa ![]() ja leze , zaraz leca piraci z Karaibow, musze sie odprezyc i nei denerwowac uplawami prawda? |
|||||||
|
|
|
#4039 |
|
Wtajemniczenie
|
paulizia gdzie kupiłaś takie piekne trampeczki ? ja muszę po prostu muszę takie mieć idę nadrabiać dalej ale nie moglam się oprzeć żeby to napisac
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
no i zapomnialabym zdjecia
![]() pokoik 1 copy.jpg |
|
|
|
#4041 |
|
Wtajemniczenie
|
Princi... a ta pierwsza nie za ciepla na lato? Widze, ze tam rozmiar 62... poza tym uwazam, ze moze byc dla chlopca. Zauwaz, ze moj zolty pajac tez wydaje mi sie UNISEX zdjelam go z dziewczynskiego wieszaka
Mysle jednak, ze dla takiego nowonarodzonego okruszka w sam raz ![]() Moria boskie te literki. Tez sie zastanawialam, ale widzialam tylko drewniane... te sa boskie. Gdzie nabylas? :P Dziewczyny przepadlam z tymi mineralami, ale... ktora da mi lekcje z mineralow, bo ja zielona eweska? daisy? mary?Ogladam Buff'd i EDM i w ogole nie wiem o co kaman... wszytsko to to sypkie jest?Nic w plynach/fluidach? ![]()
|
#4042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ew. można by było dodać jakiś motyw kwiatowy tak jak pisałaś, na tej ciemniejszej ścianie i tez będzie super...ale tak jest jak najbardziej ok
|
|
#4043 |
|
Wtajemniczenie
|
Princi ja tez uwazam, ze wiecej jest dziewczynskich ciuszkow... bez przesady nie bedziemy caly czas na niebiesko ubierac. Dzisiaj mialam kupowac tez disneyowskie w takich zoltawych kolorkach jak Ty w linku podalas i uwazam, ze jak najbardziej moze byc. Dla chlopcow czesto sa takie ciemnawe kolory, a mnie one nie bardzo sie podobaja. Ciemna zielen, granat do tego szarosc. Ja synka tez chce na jasno ubierac.
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia no moze masz racje, ze za cieply ten komplecik...
anula_81 ja kolorku bym nie zmieniala, podoba mi sie
|
#4045 |
|
Wtajemniczenie
|
Vanes w Tesco je kupilam, ale w Anglii. Mysle jednak, ze takie trampeczki mozesz tez w innym sklepie znalezc. Podobne
|
#4046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem tego samego zdania
|
|
#4047 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny pajacyk i brzusio uroczy ![]() Cytat:
Świetne jest to łóżeczko Cytat:
Buciki po prostu Zazdroszczę takiego spaceru. Śliczny brzusio ![]() Cytat:
![]() Jakie urocze |
||||
|
|
|
#4048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dalabym rozowe naklejki badz namalowane rozowe kwiaty, narzuta na lozko w rozu lub chociaz poduszki rozowe moze byc z IKEI rozowa lampka w ksztalcie kwiatuszka i bedzie slodko mozna tez zrobic taki przyklejany pasek z jakims rozowo-szarym motywem (w 1/3 wysokosci od dolu). Zalezy co sie Wam podoba ![]() My robimy swoj pokoj na rozowo - zielono
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-02-06 o 19:11 |
|
|
|
|
#4049 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ja sie troche pobawilam tym moim pokoikiem na szybko i wklejam kilka opcji co myslicie?wiem wiem zboczenie architekta ![]() alt.jpgalt2 copy.jpg ALT 3 STOKROTKI copy.jpg |
||||
|
|
|
#4050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak wiele moze zmienic narzuta czy wzor na scianie bardzo ladnie nie wiem czy zmieniac na rozowy ta druga sciane bo ladnie tez z ta biala, czy ecru ale ja sie tak amatorsko wypowiadam, bo niewielkie mam pojecie o urzadzaniu wnetrz a literki mozna kupic na allegro - zazwyczaj cena jednej litery o ok 4,50 zł
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-02-06 o 19:15 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

.

Ja tam nie będę mieć dużo różowych ubranek, wiele dostanę od koleżanek które miały synków więc siłą rzeczy będą niebieskie. Zresztą stwierdziłam że nie szaleję z ubrankami, bo dziecko wyrasta błyskawicznie i czasami nie nadąży się nawet założyć tych co mam.

ja np. dostalam po corci mojej kolezanki z Pl troszke pajacykow takie w miare unisex, ale niektre maja kwiatki, ale po domu czy do spania moga sie przydac...

chlip chlip