Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-06, 12:51   #1441
iwka28
Wtajemniczenie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
dziewczyny ale jestem wkurzona zapraszam do k. wszystko opisałam i czekam na jakieś rady

Atomufka mam nadzieję, ze sie spodoba

Iwka może rodzice im tak pozwalają w domu??

To u Was takie wiatry?? współczuję. A Holenderskie wiatry dobrze niestety pamiętam ech...

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Właśnie mąż dzwonił, że wraca... to dobrze, bo już mam dość wszystkiego. Idę ogarnąć i za jakieś 2-2,5 godzinki powinien być, bo mówił że droga jest nieciekawa.
Magda - u nas dalej wieje, w sumie już 3 dzień masakra
zapomniałam Ci napisać, że kiełki są super z pora - sami je tu kupujemy oprócz kiełków fasoli.

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
hej wam
ale mnie głowa dzisiaj boli normalnie szok już od poniedziałku się tak męczę , i nic nie daje , zatoki na bank znowu bo mnie policzek oko i ucho boli do tego teraz jak wydmucham się w chusteczkę to normalnie granicz z cudem żeby cos poleciało ale nagle jak zaczeło mi schodzić wszystko to przeżyłam szok w tym co zobaczyłam na chusteczce fuuuu....

mąż mnie dzisiaj wkurza miał być prawie 2 godziny temu i jeszcze go nie ma , chyba dzisiaj będzie miał lanie i to nie złe

dzisiaj nić nie pisałam jeśli chodzi o pracę ale głowa mnie boli i jusiałam posprzątać a teraz jestem zła
Kasia - a próbowałaś z Ibupromem zatoki plus parówka z ziół? - Tż to często męczy, a taki zestaw odblokowuje ładnie zatoki.

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
dziekuje slicznie
duzo rzeczy do pakowania na szczescia nie ma
ale masz racje ciezko sie pozegnac z rupieciami .. "bo moze akurat sie przydadza"

tak z babcia sie pozegnalam na dobre dzwonila jeszcze do mnie ze ma nadzieje ze nie jestem zla i ze nie miala innego wyjscia i ze bardzo mnie kocha i ma nadzieje ze zostaniemy w kontakcie

teraz pracuje srody i czwartki u dzieciakow takze nie jest zle
dzieki ze pytasz

duzo zdrowka dla babci

mojej ostatnio sie snily ze bede miala blizniaki dwoch chlopakow .. to samo chrzestnej mojej
I właśnie tutaj nie wolno się złamać - do worka na śmieci albo na wyprzedaż garażową i żadnego chomikowania.

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Cześć

Kilka dni mnie nie było , mam trochę nadrabiania... wczoraj byliśmy na zakupach i nic sobie nie kupiłam... myślałam że znajdę jakiś płaszczyk lub kurtkę w przecenie ale u nas już wszystko pochowane, w promocji w każdym sklepie jeden wieszak ze szmatkami a reszta to już nowa kolekcja

India a mnie się ta ława podoba nasz stół w kuchni ma czarny szklany blat i trochę się rysuje(no ale jest ciągle używany) a z utrzymaniem czystości nie ma problemu bo spryskuję go płynem do szyb, wycieram recznikiem papierowym i już!

idę sprzątać ale będę tu dziś zaglądać...
Mona - bo tak jest z wyprzedażami, zazwyczaj nie ma na nich ciuchów które sobie wcześniej upatrzyłam, tylko wywalają na sklep ciuch nie wiem sprzed ilu lat. Zauważyła to np. w Zarze - szukałam zaraz przed wyprzedażami butów na obcasie i dzięki temu wiedziałam co mają na sklepie - podobały mi się jedne szpilki, ale kosztowały ponad 100 E więc stwierdziłam, że poczekam. Jak zaczęły się wyprzedaże szpilki znikły a na sklepie pojawiły się rzeczy chyba z lata - tenisówki na koturnie, sandałki, jakieś letnie bluzki wszystko tak wymięte że szok. To samo z rzeczami męskimi.

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
O wczoraj wspominałam,że nie jadłam ptysiów całe wieki

oj od czego?

A gdzieś Ty była ?

Ciekawie się zapowiada

Dziewczyny a w Pl już grają Black Swan? Podobni dobry film,chyba wyciągnę Tż do kina

mona ja a ja przeklinam szklane blaty stołów minutę po wyczyszczeniu już widać brud

india ale super już się przeprowadzacie
Black Swan baaaaaaardzo mi się podobał, jest bardzo specyficzny, raczej ciężki, przepiękna muzyka inspirowana Jeziorem Łabędzim. I niezła Portman.

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
no staram sie jak moge, ale jak go zlapie jakis dolek to bez kija nie podchodz... pytam sie go co mu sie stalo i jak mu pomoc, to fuczy na mnie, ze mam go zostawic w spokoju... a potem fuczy ze jak ja jestem chora to kolo mnie lata... no ale jak ja jestem chora to mowie ze to i to mnie boli... a jak ja sie go pytam co mu jest to on mowi nic... odwraca sie do sciany i spi... wiec nie wiem jak mu pomoc, medium nie jestem hehe na szczescie takie dolki szybko mu przechodza i juz jest ok
Samba moźe mu powiedz że przeszkadza Ci jego zachowanie, tylko nie jak jest w takim nastroju tylko jak już mu przejdzie?

A my byliśmy wczoraj na filmie pt. TRON. O ile muzyka fajna (elektroniczna, trochę jak z gier) plus piękna grafika to jak dla mnie film był ... nudny.
O Weekendzie Pazury nie słyszałam ani jednej dobrej opinii.

Madzia - jak byliście w Holandii odwiedziliście jakieś fajne miejsca takie na wypad na weekend? Oprócz Keukenhof?

Never regret something that once made you smile

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2011-02-06 o 12:54
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 12:51   #1442
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
cześć

Pospałam sobie dziś zaglądam do nasionek a tu już duże zmiane szczególnie rzodkiewka ładnie sie rozwija.

Scio i co idziesz do szkoły uczyć??

Anika dobrze, ze dzidziuś urodził się cały i zdrowy

India zdrówka życzę

Zabcia a w tygodniu możecie i macie czas tam ogarnąć ?? ja już bym się nie mogła doczekać tej przeprowadzki i chyba po nicach bym robiła

Marta dzięki za wskazówki, zaraz sobie tam dopiszę. a co do zaznaczonych to tak: wg naszego programu jest zapis, że dziecko potrafi się podpisać, bo najpierw ćwiczyliśmy to ze wzoru a teraz już sam powinien. Miesiące, dni tygodnia i nazwy pór roku też się uczyliśmy , a w diagnozie jest punkt, że dziecko wymianie je w kolejności. Więc juz to zostawię, ale resztę poprawię. jeszcze raz wielkie dzięki

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Marta w związku z usunięciem konta na nk Wysłałam im wszystko tak jak napisałaś, że chcę usunąć dane osobowe z bazy danych. Rozumiem, że konto już teraz usuwam normalnie ( w edycji profilu), nie czekam aż oni mi coś odpiszą prawda??
ślinka mi już leci na te twoje nasionka

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 12:52   #1443
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
noo mi też by było szkoda kasy na taki film,wolę coś ambitnego w kinie obejrzeć

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 12:53   #1444
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Treść usunięta

ja też nie lubię polskich komedii z "Pazurową ekipą" w sensie: Szyc, Olaf itd.

jak polska komedia to tylko postLejdisowa
Stary 2011-02-06, 13:21   #1445
Ana***
Zakorzenienie

No zobaczymy nie mniej jednak oh, karol mi się podobało
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 13:38   #1446
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Madzia poszłabym z przyjemnością i ogromnie bym się cieszyła, jest tylko małe ale... bo od wrzesnia rok szkolny, a ja w lipcu rodzę

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 15:38   #1447
martucha84
Zakorzenienie

Katunia no to koło maja sielesia jest nasza

atomufka no ba kobieta bardzo zmienna, mąż mnie pytał ostatnio czy kiedyś zmienię kolor na jakiś inny niż rudy to mu mówię - tak na siwy hahahahaah

Ana gratuluje pięknych ocen

byliśmy na basenie ale mnie babka wkurzyła - jest taka zasada że kupujesz karnet na daną godzinę na miesiąc no i na ostatnich zajęciach idziesz i mówisz czy będziesz chodzić w kolejnym mce czy nie.. no i na ostatnich zajęciach poszłam powiedziałam że będziemy chodzić kolejny miesiąc no i widziałam jak pani nas wpisała do zeszytu...
idę dziś kupić karnet a ona mi mówi (inna babka) ze nas nie ma - i że owszem ale jesteśmy zapisani na MARZEC no myślałam że ją ubije... kłóciłam się z nią długo bo chciała mi sprzedać jednorazowe wejście a potem na resztę miesiąca na 8 godzinę bo tylko ta jest wolna... i jeszcze mówi że to moja wina bo nie sprawdziłam na jaki miesiąc koleżanka nas zapisała - ojjj i tym tekstem przegięła - powiedziałam jej że nie będę sprawdzać dorosłego człowieka czy wie jaki jest następny miesiąc po styczniu i że teraz biorę jednorazowe wejście po zajęciach przychodzę dopłacić do karnety na godzinę 13! a jak będzie miała wątpliwości to dzwonię do pani S. (ich szefowa uczyłam jej córkę) żeby to wyjaśniła - oczywiście wszystko się dało załatwić - jeszcze rozumiem jakby powiedziała ze się koleżanka się pomyliła a ta mi wpiera że to moja wina.. szczególnie ze ewidentnie laska się pomyliła bo nie zapisywałam nas 1 raz a robiłam ciągłość karnetu... popieprzyła miesiące... esh..
żeby nie było.. jakby powiedziała od razu że przykro jej że zaszło nieporozumienia itd.. to bym szukała innej godziny no trudno człowiek jest omylny.. a ta mi mówi że to moja wina i nie ma szans...

ale już mi przeszło
Stary 2011-02-06, 15:47   #1448
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

atomufka no ba kobieta bardzo zmienna, mąż mnie pytał ostatnio czy kiedyś zmienię kolor na jakiś inny niż rudy to mu mówię - tak na siwy hahahahaah

byliśmy na basenie ale mnie babka wkurzyła - jest taka zasada że kupujesz karnet na daną godzinę na miesiąc no i na ostatnich zajęciach idziesz i mówisz czy będziesz chodzić w kolejnym mce czy nie.. no i na ostatnich zajęciach poszłam powiedziałam że będziemy chodzić kolejny miesiąc no i widziałam jak pani nas wpisała do zeszytu...
idę dziś kupić karnet a ona mi mówi (inna babka) ze nas nie ma - i że owszem ale jesteśmy zapisani na MARZEC no myślałam że ją ubije... kłóciłam się z nią długo bo chciała mi sprzedać jednorazowe wejście a potem na resztę miesiąca na 8 godzinę bo tylko ta jest wolna... i jeszcze mówi że to moja wina bo nie sprawdziłam na jaki miesiąc koleżanka nas zapisała - ojjj i tym tekstem przegięła - powiedziałam jej że nie będę sprawdzać dorosłego człowieka czy wie jaki jest następny miesiąc po styczniu i że teraz biorę jednorazowe wejście po zajęciach przychodzę dopłacić do karnety na godzinę 13! a jak będzie miała wątpliwości to dzwonię do pani S. (ich szefowa uczyłam jej córkę) żeby to wyjaśniła - oczywiście wszystko się dało załatwić - jeszcze rozumiem jakby powiedziała ze się koleżanka się pomyliła a ta mi wpiera że to moja wina.. szczególnie ze ewidentnie laska się pomyliła bo nie zapisywałam nas 1 raz a robiłam ciągłość karnetu... popieprzyła miesiące... esh..
żeby nie było.. jakby powiedziała od razu że przykro jej że zaszło nieporozumienia itd.. to bym szukała innej godziny no trudno człowiek jest omylny.. a ta mi mówi że to moja wina i nie ma szans...

ale już mi przeszło

Bardzo dobrze ,że postawiłaś na swoim!! boże jak ja nie lubię takich sytuacji...Ale widzisz jakbyś miała inny charakter to ona by postawiła na swoim Teraz już wie ,że z Martą się nie zadziera

szafa

Stary 2011-02-06, 15:58   #1449
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Samba moźe mu powiedz że przeszkadza Ci jego zachowanie, tylko nie jak jest w takim nastroju tylko jak już mu przejdzie?

mowilam mu juz wiele razy ale i tak jak go cos boli to zawsze jest tak samo... ja nie mowie ze nie ma prawa sie zle czuc, albo ze zawsze ma byc w super formie, ale przynajmniej moglby powiedziec co go boli to bym mu moze mogla pomoc... na pewno bym sie starala... no ale ten zamiast powiedziec to strzela fochami... no nic teraz znow jest ok wiec nie narzekam

a ja dzisiaj probowalam sie uczyc na egzamin, ale kurde jest taka dziadowa pogoda ze nie moglam sie skupic i usypialam nad notatkami... wiec szybko dalam sobie spokoj

Macie moze pomysl jak wykorzystac zurawine? bo robilismy ostatnio ser camembert zapiekany w ciescie fancuskim i posmarowany zurawiona... ale srednio nam podeszlo chociaz znajomi sie zachwycali i zostalo nam jeszcze 3/4 sloika zurawiny do wykorzystania
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 16:13   #1450
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Madzia poszłabym z przyjemnością i ogromnie bym się cieszyła, jest tylko małe ale... bo od wrzesnia rok szkolny, a ja w lipcu rodzę

praca w szkole to teraz moje marzenie

doszłam do wniosku czego nie chciałam że teraz mogłabym uczyć nawet w-f

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 16:40   #1451
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
brawoooo super że piątki!! rewelacja
a wiesz co do kolezanki to skoro są wampiry energetyczne - a są bo sama znam takiego - to może takie dobre duchy też
Cytat:
martucha a mnie się podobasz w tych krótkich

ktosia grtauluje wyników na studiach
Cytat:
Ktosia gratulacje tak pięknych ocen.
(...)
Dziękuję Dziś dostałam kolejną 5

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
własnie u mnie zawsze działa dlatego tak sie zmartwiłam jak dzis nie podziałało nażarłam sie slodkiego choc mi nie wolno a ona ni huhu
ami mysli sie ruszyc

a na mleko tez nie reaguje?

no to gratuluje zaliczen
duzo ci jeszcze zostało do pozaliczania?

i z tego wszystkiego zapomniałam sie wam pochwalić ze dzis mieliśmy telefon od cioci męza ze kuzynka dzis o połnocy urodziła syna waży 2900 ale miała bardzo ciężki poród ale z maluszkiem wszystko w porządku
ps.to ta kuzynka która miał mięśniaki i mieli je usuwac razem z dzieckiem
Moje dziecię to ogromny indywidualista, reaguje na co chce i kiedy chce, no ale póki co jeszcze mu wolno
Dzięki za gratulacje Jeszcze troszkę mi zostało, za 2 tyg mam 2 egzaminy, 1 zaliczenie i 1 pracę zaliczeniową do oddania. Troszkę jest, ale potem na szczęście ponad miesiąc przerwy

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
A ja właśnie wróciłam ze szkoły, ostatni wpis 4,5 no i to jedyne 4,5... a tak same 5 uff został ostatni wpis, tylko zal ale to koleżanka wzięła indeks, bo i tak jedzie za tydzień no i indeks da od razu do dziekanatu
A dzisiaj wybieram się z mężem do Niego do szkoły, tzn. on idzie na egzamin... ja poczekać chyba w aucie, coś poczytam a potem idziemy chyba do kina albo na "jak pozbyć się cellulitu?" albo na "weekend"
Pięknie

Cytat:

ale już mi przeszło
Wcale sie nie dziwię, że się zdenerwowałaś i zrobiłabym tak jak Ty, bo co innego gdyby babka przeprosiła za błąd i w ogóle, a co innego jak jeszcze Ci wmawia, ze to Twoja wina
Stary 2011-02-06, 17:06   #1452
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo dobrze ,że postawiłaś na swoim!! boże jak ja nie lubię takich sytuacji...Ale widzisz jakbyś miała inny charakter to ona by postawiła na swoim Teraz już wie ,że z Martą się nie zadziera
wiesz no tu nie chodzi o to czy można zadzierać czy nie.. ale jakby powiedziała kurde wdał się błąd pani zapisała na marzec a nie na luty zaraz coś wymyślimy... bo przecież nie przyszłam z ulicy i nie wpieram jej ze się zapisałam żeby mi nie wierzyła a kontynuuje zajęcia.. więc logiczne jest że jak chodzę w styczniu i kontynuuje je w kolejnym miesiącu to powinnam być zapisana na luty a nie na marzec.. a ta gwiazda wyskakuje mi że to moja wina...
wiesz jak pisałam jakby powiedziała cholera jest problem albo coś że zaszła pomyłka nawet o głupie przepraszam mi nie chodzi... bo mi to wisi czy mnie przeprosi za koleżankę czy nie.. ale o normalne podejście a ta ... no nic skończyło się dobrze ciekawe czy jakbym nie powiedziała że będę dzwonić do pani Dominiki - szefowej czy też by mi to zrobiła..

Cytat:

Macie moze pomysl jak wykorzystac zurawine? bo robilismy ostatnio ser camembert zapiekany w ciescie fancuskim i posmarowany zurawiona... ale srednio nam podeszlo chociaz znajomi sie zachwycali i zostalo nam jeszcze 3/4 sloika zurawiny do wykorzystania
fuj fuj nie lubię żurawiny chyba że z pierogami - pierogi z serem - ruskie i na to żurawinka

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość

Wcale sie nie dziwię, że się zdenerwowałaś i zrobiłabym tak jak Ty, bo co innego gdyby babka przeprosiła za błąd i w ogóle, a co innego jak jeszcze Ci wmawia, ze to Twoja wina
brawoooo
otóż to... wystarczyło by normalne załatwienie sprawy.. ehss
Stary 2011-02-06, 17:43   #1453
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam od rodziców

Ana, Ktosia gratulacje ocen

Iwka oo z pora nie widziałam jeszcze a walibi world, Delfinarium Harderwijk i madurodam, Ogród botaniczny w Amsterdamie ale tam już na bank byłaś??

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ślinka mi już leci na te twoje nasionka
mi też. cały czas je podglądam i patrzę jak się rozwijają na razie rzodkiewka wygrywa

Scio a no faktycznie nie pomyślałam

Marta wcale się nie dziwię, że sie wkurzyłaś. ech.... a za tamto dzięki, jednak dopiszę, ze chętne dzieci się podpisują aby nie było jakiejś nadgorliwej mamusi a co do miesięcy to kurcze.... musze zobaczyć w podstawę ale w mojej diagnozie (do programu dobranej) jest wyraznie napisane: wymienia dnia tygodnia i miesiące w kolejności.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 17:47   #1454
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
mój tż tez lubi krótkie ale ja zmienna jestem hahaha

Katunia trudno ale obiecuje zdać ci relacje ze szkolenia a co do spotkania to ja tego żałuje najbardziej.. no ale... o spotkaniu ze śląskimi żonkami w silesi ja myślę cały czas - na pewno jak się zrobi troszkę cieplej coś koło maja - no chyba że teraz jeszcze lutym anika by się z brzuszkiem jeszcze załapała
JA SIE OCZYWIŚCIE pisze na luty na marzec chyba nie bardzo boooooo chyba nie bede ryzykowac takich dalekich podrózy

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
ja osobiscie bym wolala pozniej bo luty mam juz tak zawalony ze szok, teraz dwa weekendty pod rzad imorezy a potem odwiedziny kolezanki z bedzina... mysle ze jak bedzie ladniejsza pogoda to nawet i w marcu czy kwietniu by moglo byc - JA JUZ SIE NIE MOGE DOCZEKAC!!!!!
mozemy na tygodniu sie jakos spróbowac zorganizowac wiesz u mnei marzec pod wielkim znakiem zapytania

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość

Moje dziecię to ogromny indywidualista, reaguje na co chce i kiedy chce, no ale póki co jeszcze mu wolno
Dzięki za gratulacje Jeszcze troszkę mi zostało, za 2 tyg mam 2 egzaminy, 1 zaliczenie i 1 pracę zaliczeniową do oddania. Troszkę jest, ale potem na szczęście ponad miesiąc przerwy

no to masz miesiąc leniuchowania

Cytat:
mowilam mu juz wiele razy ale i tak jak go cos boli to zawsze jest tak samo... ja nie mowie ze nie ma prawa sie zle czuc, albo ze zawsze ma byc w super formie, ale przynajmniej moglby powiedziec co go boli to bym mu moze mogla pomoc... na pewno bym sie starala... no ale ten zamiast powiedziec to strzela fochami... no nic teraz znow jest ok wiec nie narzekam

a ja dzisiaj probowalam sie uczyc na egzamin, ale kurde jest taka dziadowa pogoda ze nie moglam sie skupic i usypialam nad notatkami... wiec szybko dalam sobie spokoj

wiesz ze szwagier ostatnio jadł pizze z oscypkiem i zurawiną w dominium i baaaardzo mu podeszła
wiec moze to jest sposób na wykorzystanie zurawiny

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 17:48   #1455
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Marta wcale się nie dziwię, że sie wkurzyłaś. ech.... a za tamto dzięki, jednak dopiszę, ze chętne dzieci się podpisują aby nie było jakiejś nadgorliwej mamusi a co do miesięcy to kurcze.... musze zobaczyć w podstawę ale w mojej diagnozie (do programu dobranej) jest wyraznie napisane: wymienia dnia tygodnia i miesiące w kolejności.
miałaś racje co do miesięcy

kopiuję podstawę
13. Wspomaganie rozwoju intelektualnego dzieci wraz z edukacją matematyczną.
Dziecko kończące przedszkole i rozpoczynające naukę w szkole podstawowej:
1) liczy obiekty i rozróżnia błędne liczenie od poprawnego;
2) wyznacza wynik dodawania i odejmowania, pomagając sobie liczeniem na palcach lub na innych zbiorach zastępczych;
3) ustala równoliczność dwóch zbiorów, a także posługuje się liczebnikami porządko wymi;
4) rozróżnia stronę lewą i prawą, określa kierunki i ustala położenie
obiektów w sto sun ku do własnej osoby, a także w odniesieniu do innych obiektów;
5) wie, na czym polega pomiar długości, i zna proste sposoby mierzenia:
krokami, sto pa za stopą
6) zna stałe następstwo dni i nocy, pór roku, dni tygodnia, miesięcy
w roku.

a tu masz o gotowości do nauki pisania i czytania i jak mówiłam nigdzie nie ma że ma umieć pisać
14. Kształtowanie gotowości do nauki czytania i pisania.
Dziecko kończące przedszkole i rozpoczynające naukę w szkole podstawowej:
1) potrafi określić kierunki oraz miejsca na kartce papieru, rozumie polecenia typu: narysuj kółko w lewym górnym rogu kartki, narysuj szlaczek, zaczynając od le wej strony kartki;
2) potrafi uważnie patrzeć (organizuje pole spostrzeżeniowe), aby rozpoznać i zapa mię tać to, co jest przedstawione na obrazkach;
3) dysponuje sprawnością rąk oraz koordynacją wzrokowo-ruchową
potrzebną do ryso wania, wycinania i nauki pisania;
4) interesuje się czytaniem i pisaniem; jest gotowe do nauki czyta nia i pisania;
5) słucha np. opowiadań, baśni i rozmawia o nich; interesuje się książkami;
6) układa krótkie zdania, dzieli zdania na wyrazy, dzieli wyrazy na sylaby; wyodrębnia głos ki w słowach o prostej budowie fonetycznej;
7) rozumie sens informacji podanych w formie uproszczonych rysunków oraz często sto so wanych oznaczeń i symboli, np. w przedszkolu,
na ulicy, na dworcu.

aaaa i napisz mi co za program używasz?

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-02-06 o 17:52
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 17:57   #1456
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Marta ufff a już myślałam, ze diagnozie od dziecka wymagam znajomości miesięcy a nie trzeba

Tu masz mój program: http://www.mac.pl/nasze_publikacje,w...e-127,922.html i jak się ściągnie to jest tam też moja diagnoza.

Stary 2011-02-06, 18:04   #1457
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Ale odpoczęłam przez ten łikend
Nadrobiłam filmowe zaległości, małżeńskie zaległości też Jutro z nową energią mogę wstawać do pracy

żurawina a to taka z cukrem? jeśli tak to polecam standardowo z roztopionym oscypkiem pyyyyycha
Stary 2011-02-06, 18:13   #1458
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Osunęłam konto na nk

Stary 2011-02-06, 18:15   #1459
india83
Zakorzenienie

Cytat:
[

ale już mi przeszło
no to rzeczywiscie mozna się zdenerwowac

ale mnie rozkłada... a jiech to...

wrzucam pare fotek z dziś, mimo sprzatania nadal syf, prosze nie patrzec na nasze okna

oto on, nasz naroznik w całej okazałości

stół na razie ustawiony równolegle do okna, ale rozwazamy opcje aby był równoległe do balkonu, jak myślicie?

łazienka z wklejonym lustrem - teraz widac jak razi kontakt na ramie

i listwa podswietlajaca "barek" jak jest ciemno robi fajny nastrój

oraz świeżo błożone kartonowe schody
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0195.jpg (37,1 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0198.jpg (93,5 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0194.jpg (41,1 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0199.jpg (48,8 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0211.jpg (45,6 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0203.jpg (14,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0205.jpg (24,1 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0214.jpg (36,1 KB, 49 załadowań)
Stary 2011-02-06, 18:21   #1460
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Osunęłam konto na nk
klask i:

india no no super a ten kontakt to niby w złym miejscu jest? moim zdaniem nie wygląda to źle.

A ja mam jutro wolne

Dziewczyny widziałyście ,że Trinny i Suzanah będą w Pl? to końca lutego trzeba się zgłosić jeśli ktoś chciałby wziąć udział.

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2011-02-06 o 18:22
Stary 2011-02-06, 18:26   #1461
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość

wrzucam pare fotek z dziś, mimo sprzatania nadal syf, prosze nie patrzec na nasze okna

stół na razie ustawiony równolegle do okna, ale rozwazamy opcje aby był równoległe do balkonu, jak myślicie?

india pyszczku dawno cie nei widziałam

kartonowe schody to taki modern dizajn super

do co stołu to mnie sie chyba bardziej do balkonu by sie podobało
i kanapka tez superowa

Stary 2011-02-06, 18:26   #1462
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

India bardzo ładnie sie to wszystko prezentuje

Marta widziałaś gdzieś w podstawie (bo czytam i nie mogę znaleźć) aby był zapis , ze dziecko |Odtwarza usłyszany rytm" bo w diagnozie to mam, ale w podstawie tego nie widzę.

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2011-02-06 o 18:29
Stary 2011-02-06, 18:28   #1463
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
klask i:

india no no super a ten kontakt to niby w złym miejscu jest? moim zdaniem nie wygląda to źle.

A ja mam jutro wolne

Dziewczyny widziałyście ,że Trinny i Suzanah będą w Pl? to końca lutego trzeba się zgłosić jeśli ktoś chciałby wziąć udział.

widziałam wczoraj i dzis zapowiedzi

Stary 2011-02-06, 18:31   #1464
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

India super Ta sofa tak miękko wygląda
Stary 2011-02-06, 18:36   #1465
india83
Zakorzenienie

Cytat:
klask i:

A ja mam jutro wolne

dziekuje

no w złym własnie powinien być poniżej ramy ech...

o fajnie z chęcia bym się zgłosiła, choc miałabym opory aby swiecic tylkiem w TV

Cytat:
india pyszczku dawno cie nei widziałam

kartonowe schody to taki modern dizajn super
do co stołu to mnie sie chyba bardziej do balkonu by sie podobało
i kanapka tez superowa
no bedziemy miec takie przez kilka miesięcy
no włanie wersja do balkonu była moim pierwszym pomysłem i nawet kabel na lampe jest tak przygotowany, ale mezowi sie pomysł nie spodobał. namowie go i bedzieny przestawiac, tak dla porównania

Cytat:
India bardzo ładnie sie to wszystko prezentuje

Marta widziałaś gdzieś w podstawie (bo czytam i nie mogę znaleźć) aby był zapis , ze dziecko |Odtwarza usłyszany rytm" bo w diagnozie to mam, ale w podstawie tego nie widzę.
dziekuje

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
India super Ta sofa tak miękko wygląda
dzieki, bo jest mieciuchan i super wygodna
Stary 2011-02-06, 18:45   #1466
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:46   #1467
martucha84
Zakorzenienie

Madzialenka ciebie to tylko palnąć w łepek... masz super program - i super diagnoze w której jak wół napisali "dziecko zna swoje imie i nazwisko" KROPKA - skąd ty wytrzasnęłaś to że musi je zapisać to ja nie wiem.. nadinterpretacja droga koleżanko, a pamiętaj nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu a o rytmie poszukam ale nie wiem czy teraz bo mam dziś romantiko wieczór jak Pat zaśnie
ale wydaje mi się że rytm będzie w
8. Wychowanie przez sztukę – muzyka i śpiew, pląsy i taniec
2)dostrzega zmiany dynamiki, tempa i wysokości dźwiękuutworu muzycznego, wy ra ża je, pląsając lub tańcząc;

india83 wowwwww

uciekam do mężulka do jutra
Stary 2011-02-06, 18:47   #1468
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz ze szwagier ostatnio jadł pizze z oscypkiem i zurawiną w dominium i baaaardzo mu podeszła
wiec moze to jest sposób na wykorzystanie zurawiny
jadlam kiedys ta pizze ale mi srednio smakowala cos sie wymysli... najwyzej zjem jako dzem

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość

piekne mieszkanko jak juz bym chciala byc na takim etapie jak wy

A stol wydaje mi sie ze lepiej by wygladal wzdluz balkonu, bo teraz wyglada taki malutki w porownaniu z sofa

Cytat:
klask i:

A ja mam jutro wolne

a co to znowu bo ja jakas zacofana jestem ehh

edit: juz poczytalam w necie

Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO
Czas edycji: 2011-02-06 o 18:52
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 19:00   #1469
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
no tak to się nie da

szafa

Stary 2011-02-06, 19:14   #1470
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Marta hehe no fakt, nadinterpretacja. Po prostu w przewodniku było kiedyś, że dziecko już zaczyna samo bez wzoru pisać swoje imię i nazwisko i tak to teraz zapisała, nie patrząc czy to zgodne z podstawą Ale już wykreśliłam. Ja właśnie te diagnozę im robiłam, tylko potem w mało czytelny sposób to rodzicom przedstawiłam Mogłam im dać coś w stylu Twojego ale z moich obszarów z tej karty obserwacji prawda?? BYło by lepiej. Może tak na koniec roku zrobię. Czyli mówisz, ze to odtwarzanie rytmu można pod ten punkt podłożyć?? ok

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości