Rasowy=Rodowodowy - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-06, 19:23   #2611
lapinne
Zadomowienie

Dot.: Rasowy=Rodowodowy

Cytat:
Napisane przez mandarynkka86 Pokaż wiadomość
A co to ma do rzeczy? Skoro pies= nic?
aha i jeszcze taka kwestia mnie mocnooo interesuje
Skoro R=R...too hmmm.... heh
Na stronie większości schronisk- patrzylam na Slupska, Gdansk, Poznan jest napisane, że np "pies rasowy wydanie od 100 zł" (podalam przykład). Rozumiem ze ten pies jest tak rasowy jak np moje psy ?
Czyli "rasowy, ale bez papierow" , bo nie rozumim tego? Nigdy psa z schroniska nie bralam , wiec nie wiem Skoro oni pisza ze rasowy, to znaczy ze maja jego rodowod i w ogole? Czy u nich rasowy = w typie rasy ?

a z tym to akurat roznie bywa.
do schronisk trafiaja tez psy z papierami.

nie widzisz roznicy miedzy zaadoptowaniem psa w typie ze schroniska a zakupem go w pseudohodowli?
lapinne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 19:29   #2612
mandarynkka86
Rozeznanie

Widze i pisałam sto razy o tym, ze juz tego nie zrobie. TZN nie kupie psa z pseudohodowli. Po raz kolejny powtorze- zrobiłam bład kupujac go i dajac zarobic babie, ale ciesze sie ze mam pieski w typie.
A odnosnie schroniska-widze roznice oczywiscie ze widze, ale oni prowadzac schronisko powinni chyba uświadamiac TEZ ludzi w kwestii ze R=R prawda? A skoro pisza pies rasowy wydanie od...to znaczy ze z rodowodem? Choc wydaje mi się, ze takich jest tam znacznie mniej. A raczej chodzi o pieski w typie rasy ., a juz kto jak kto-laicy moga popelniac bledy , ale w schronisku powinny byc takie sprawu nazywane "po imieniu"
Stary 2011-02-06, 19:33   #2613
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Widze i pisałam sto razy o tym, ze juz tego nie zrobie. TZN nie kupie psa z pseudohodowli. Po raz kolejny powtorze- zrobiłam bład kupujac go i dajac zarobic babie, ale ciesze sie ze mam pieski w typie.
A odnosnie schroniska-widze roznice oczywiscie ze widze, ale oni prowadzac schronisko powinni chyba uświadamiac TEZ ludzi w kwestii ze R=R prawda? A skoro pisza pies rasowy wydanie od...to znaczy ze z rodowodem? Choc wydaje mi się, ze takich jest tam znacznie mniej. A raczej chodzi o pieski w typie rasy ., a juz kto jak kto-laicy moga popelniac bledy , ale w schronisku powinny byc takie sprawu nazywane "po imieniu"
ja tam wolałabym, żeby schronisko skupiało się głównie na szukaniu dobrych domów dla podopiecznych, przypieprzanie się do szczegółów zostaw zgryźliwym babom na forum [kłaniam się ]
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 19:37   #2614
mandarynkka86
Rozeznanie

Tak Monius masz rację, ale widzisz ja na szczeście trafilam na ten watek, przeczytalam go w większosci i dzięki Wam -oswiecilo mnie i uswiadomilam soboe jaki popelnilam bład.
Ale powiedzmy gdybym na ten wątek nie trafila, poszlabym do schroniska i powiedziala ze chcę psa rasowego/rodowodowego, a oni pokazaliby mi psa w typie (nawet zdecydowanie podobnego do rasy), to co wzielabym , zaplacila powiedzmy 200 zl i zadowolona latała ze masz rasowego psa, co teraz po przeczytaniu watku okazaloby się oszustwem
W sumie tak z ciekawości, zadzwonie do schroniska jutro i spytam o te rasowy psy i czy skoro sa rasowe to maja rodowod- w koncu o to chodzi w owym watku prawda?
Czyżby schronisko nie było świadome ze R=R?
I wciąz problem polega na tym, że malo się o tym mowi, a wlasciwie w ogole się o tym nie mowi- o sprawie pseudohodowli, dlatego większosc spoleczenstwa jest nieświadoma złych wyborow. I problem polega na tym ze jeden "nawrócony" nie zamknie problemu

Edytowane przez mandarynkka86
Czas edycji: 2011-02-06 o 19:39
mandarynkka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 19:42   #2615
monius9
Zakorzenienie

nie sądzę żeby w schronisku kazali ci bulić 200 zł, co najwyżej zwrot kosztów szczepienia, odrobaczania i innych takich, w końcu dostajesz już psa w jakimś stopniu ogarniętego, za to możesz płacić

a tak szczerze, to nie wiem, ale dla mnie było oczywiste że jak chcesz rasowego psa to szukasz rodowodu, jak chcesz burka do towarzystwa i bierzesz go ze schroniska czy z ulicy to nazywasz go jamnikiem - w domyśle jamnikopodobny.. zazwyczaj ludzie posiadający na prawdę rasowe psy nie kryją się z tym, że mają rodowód, więc o pomyłkę raczej ciężko, a znaczna większość miłośników zwierząt raczej wie o co chodzi.
Stary 2011-02-06, 19:42   #2616
lapinne
Zadomowienie

Cytat:
Tak Monius masz rację, ale widzisz ja na szczeście trafilam na ten watek, przeczytalam go w większosci i dzięki Wam -oswiecilo mnie i uswiadomilam soboe jaki popelnilam bład.
Ale powiedzmy gdybym na ten wątek nie trafila, poszlabym do schroniska i powiedziala ze chcę psa rasowego/rodowodowego, a oni pokazaliby mi psa w typie (nawet zdecydowanie podobnego do rasy), to co wzielabym , zaplacila powiedzmy 200 zl i zadowolona latała ze masz rasowego psa, co teraz po przeczytaniu watku okazaloby się oszustwem
W sumie tak z ciekawości, zadzwonie do schroniska jutro i spytam o te rasowy psy i czy skoro sa rasowe to maja rodowod- w koncu o to chodzi w owym watku prawda?
Czyżby schronisko nie było świadome ze R=R?
I wciąz problem polega na tym, że malo się o tym mowi, a wlasciwie w ogole się o tym nie mowi- o sprawie pseudohodowli, dlatego większosc spoleczenstwa jest nieświadoma złych wyborow. I problem polega na tym ze jeden "nawrócony" nie zamknie problemu
pozamiatalas
Stary 2011-02-06, 19:43   #2617
milkanika
Rozeznanie

czyli hodowla,w której się płaci kilka tysięcy za psa, bo rodzice super wystawowi, a o badaniach ani słychu ani widu, bo nie trzeba i będą później, a na pytania o badania odpowiedzi brak, psów jest pełno i są zabawkami dla dziecka, bo może je wozić w wózku, to waszym zdaniem dobra hodowla, ma renomę, słychać o niej wszędzie ??
milkanika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 19:48   #2618
Garadiela
Zadomowienie

Ja nie moge,noormalnie odpadam
Mandarynko psy w schronie to takie same rasowce jakie masz ty czy ja...
To psy przez kogos powolane do zycia,powolane przez pseudo,czasem odpady z nich czu uratowane przed losem maszynki do rodzenia szczeniat...
U mnie w schronie zawsze pisza mix.Nie wazne ze pies wyglada jak spaniel..
A jesli chcesz wiedziec to nie tak dawno byl kaukaz i amstaf z rodowodem w schronisku.Na szczescie z takimi psami mozna dojsc kto byl wlascicielem i znalezc hodowce...
Wiec takich psow raczej w schronie nie ma lub jak sa to sa zabierane przez hodowce i to hodowca na nowo szuka domu psiakowi.
Schrony istnieja dzieki pseudo.To one przygarniaja psy "rasowe:" ktore nie spelnily wymagan wlasciciela ktory chcial miec spaniela,setera czy owczarka a wyroslo nie wiadomo co....
Gdybby ni bylo pseudo nie bylo by bezdomnosci i schronisk.
A ze pobiera schron oplate to normalne.Dlaczego ma leczyc za darmo?
Wiesz ile czasem sie wydaje na leczenie psa,jesgo kastracje ?O wiele wiele wiecej niz to 50 zl za adopcje ....
Pozatym kazde 50 czy 100 zl to karma lub sloma dla psow.
Ja bym sie cieszyla gdybym tak mogla pomoc...
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 19:48   #2619
lapinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milkanika Pokaż wiadomość
czyli hodowla,w której się płaci kilka tysięcy za psa, bo rodzice super wystawowi, a o badaniach ani słychu ani widu, bo nie trzeba i będą później, a na pytania o badania odpowiedzi brak, psów jest pełno i są zabawkami dla dziecka, bo może je wozić w wózku, to waszym zdaniem dobra hodowla, ma renomę, słychać o niej wszędzie ??

????

a na jakiej podstawie wysunelas taki wniosek?
Stary 2011-02-06, 19:54   #2620
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Garadiela Pokaż wiadomość
Ja nie moge,noormalnie odpadam
Mandarynko psy w schronie to takie same rasowce jakie masz ty czy ja...
To psy przez kogos powolane do zycia,powolane przez pseudo,czasem odpady z nich czu uratowane przed losem maszynki do rodzenia szczeniat...
U mnie w schronie zawsze pisza mix.Nie wazne ze pies wyglada jak spaniel..
A jesli chcesz wiedziec to nie tak dawno byl kaukaz i amstaf z rodowodem w schronisku.Na szczescie z takimi psami mozna dojsc kto byl wlascicielem i znalezc hodowce...
Wiec takich psow raczej w schronie nie ma lub jak sa to sa zabierane przez hodowce i to hodowca na nowo szuka domu psiakowi.
Schrony istnieja dzieki pseudo.To one przygarniaja psy "rasowe:" ktore nie spelnily wymagan wlasciciela ktory chcial miec spaniela,setera czy owczarka a wyroslo nie wiadomo co....
Gdybby ni bylo pseudo nie bylo by bezdomnosci i schronisk.
A ze pobiera schron oplate to normalne.Dlaczego ma leczyc za darmo?
Wiesz ile czasem sie wydaje na leczenie psa,jesgo kastracje ?O wiele wiele wiecej niz to 50 zl za adopcje ....
Pozatym kazde 50 czy 100 zl to karma lub sloma dla psow.
Ja bym sie cieszyla gdybym tak mogla pomoc...
ad 1 . No wlasie skoro psy w schronie to takie jak mam np ja, to czemu pisza ze wydanie psa RASOWEGO kosztuje X zł? (jaki to rasowy, a zobacz ze wiekszosc schronisk tak pisze)
Ad 2. widzisz ale psy z rodowodem rzadko tam trafiają
Ad 3. Slyszysz o bardzo licznych przypadkach , kiedy miasto daje kase, ludzie dają kase, a kierownictwo schroniska "capie dla siebie", a psy biedne wychudzone, niedozywione itd? Dlatego ja jak mam mozliwosc wole zawieźc karme do schroniska, niz dawac kase ...bo zawsze drże o to , czy to idzie na psa czy idzie na rate za nowy samochod wlasciciela- ostatnio goracy temat pewnej babki byl w tv

Czas edycji: 2011-02-06 o 19:55
Stary 2011-02-06, 19:55   #2621
gunia 23
Rozeznanie

Cytat:
Akurat ja swojego psiaczka mam od babki, ktora doskonale znam i ona dwa razy miala male ta jej sunia i potem zostala wysterylizowana, wiec nie do konca jest tak jak piszesz, ze kazda sunia przechodzi katusze, a jej wlasciciele to ludzie bez serca bo rozmnażają a potege.
No rzeczywiście złoci ludzie ! Pisałaś, że między suczkami jest 7 miesięcy różnicy... Uważasz, że krycie suki yorka pod rząd dwukrotnie to przejaw dobroci ? Nie, to przejaw pazerności oraz braku poszanowania dla zwierząt, a także zaściankowego myślenia i braku wiedzy. I Ty jeszcze im dałaś za to pieniądze.

Reszty nie skomentuję, sesje mam i wolę się nie denerwować
gunia 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 19:56   #2622
lapinne
Zadomowienie

Cytat:
ad 1 . No wlasie skoro psy w schronie to takie jak mam np ja, to czemu pisza ze wydanie psa RASOWEGO kosztuje X zł? (jaki to rasowy, a zobacz ze wiekszosc schronisk tak pisze)
Ad 3. Slyszysz o bardzo licznych przypadkach , kiedy miasto daje kase, ludzie dają kase, a kierownictwo schroniska "capie dla siebie", a psy biedne wychudzone, niedozywione itd? Dlatego ja jak mam mozliwosc wole zawieźc karme do schroniska, niz dawac kase ...bo zawsze drże o to , czy to idzie na psa czy idzie na rate za nowy samochod wlasciciela- ostatnio goracy temat pewnej babki byl w tv
to, co wypisujesz jest nieprzyzwoite.

chyba sie troche zapedzilas...
Stary 2011-02-06, 19:58   #2623
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
1 wydanie psa kosztuje x zł; nie wydanie psa rasowego, przynajmniej ja to tak rozumiem.
2 no raczej rzadko, bo jak ktoś decyduje się na rodowód to potem nie wywala psa na ulicę tak łatwo jak przeciętnego burka za parę stóweczek
3 u mnie w okolicy - nie słyszę. jak ty słyszysz, to zgłaszaj sprawę na policję.
Stary 2011-02-06, 19:58   #2624
lapinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gunia 23 Pokaż wiadomość
No rzeczywiście złoci ludzie ! Pisałaś, że między suczkami jest 7 miesięcy różnicy... Uważasz, że krycie suki yorka pod rząd dwukrotnie to przejaw dobroci ? Nie, to przejaw pazerności oraz braku poszanowania dla zwierząt, a także zaściankowego myślenia i braku wiedzy. I Ty jeszcze im dałaś za to pieniądze.

ich matka jest ta sama suka?
Stary 2011-02-06, 20:00   #2625
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:

o MARNY LOSIE i znowu następna nie doczytala!!! A czy ja pisalam ze obie suczki to siostry są??????????
Stary 2011-02-06, 20:02   #2626
gunia 23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lapinne Pokaż wiadomość
No tak. Przecież musiała zrobić na siebie, po co darmozjada chować
Stary 2011-02-06, 20:03   #2627
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
1 wydanie psa kosztuje x zł; nie wydanie psa rasowego, przynajmniej ja to tak rozumiem.
2 no raczej rzadko, bo jak ktoś decyduje się na rodowód to potem nie wywala psa na ulicę tak łatwo jak przeciętnego burka za parę stóweczek
3 u mnie w okolicy - nie słyszę. jak ty słyszysz, to zgłaszaj sprawę na policję.
ad 1. Nie Monius, wiec nie jest to tak jak Ty rozumujesz. Nie wydanie psa kosztuje X zl. Tylko jest wele razy zaznaczone, że PSY RASOWY WYDANIE OD 100 ZŁ, PSY OD ROKU DO 5 LAT -OD 50 ZŁ, PSY POWYZEJ 5 LAT-30 ZL. Więc widzisz ze "rasowe" są drozsze
Stary 2011-02-06, 20:04   #2628
milkanika
Rozeznanie

Cytat:
u nas w schronisku jest trochę rodowodowych, zazwyczaj są to wyniszczone psy, które rozmnażacz wyrzucił i nie da się odczytać tatuażu, bo są starsze, jak da się odczytać, to zazwyczaj hodowca szuka im domu, często też trafiają do klubu ras i domu tymczasowego, też są psy w typie,
a schronisko pewnie tak opisało, bo przeciętny człowiek na to leci i słowo pies w typie kojarzy mu się z bardzo odbiegającym od wzorca, a tak,zainteresuje się spyta i wytłumaczą mu o co chodzi,
zresztą to pewnie uniwersalna grupa, dla psów z i bez papierka,
no i często jest tak,że pies tatuaż ma, a rodowodu brak, bo kto odda z rodowodem, ludzie się wstydzą, mówią,że znaleźli, podrzucają psa bez słowa, więc i papierów nie dadzą
Stary 2011-02-06, 20:06   #2629
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:
No tak. Przecież musiała zrobić na siebie, po co darmozjada chować
Dziewczyno wrzuć na luz, jakie ty GLUPOTY opowiadasz.!!!! CO Ty w ogole piszesz, Jezu...
OBIE MOJE SUCZKI SĄ OD INNYCH WLASCICIELI!!!!! KAZDA MA INNYCH RODZICOW!!!!!!! JAKBYS DOCZYTALA RESZTĘ, TO NAPISALAM WYRAŹNIE ZE MATKA JEDNEJ Z MOICH SUK ZOSTALA WYSTERYLIZOWANA PO URODZENIU!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 20:08   #2630
mmm3m
BAN stały

Ależ wy wszystkie macie do siebie cierpliwość Jedna drugiej kadzi. Brawo. Wiem, że akcja zacna, ale dlaczego taka agresja z obu stron często kipi?
Brawo.
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 20:08   #2631
lapinne
Zadomowienie

dla mnie dyskusja o schroniskach, ktora sie tu odbywa, jest nie na miejscu...i to nie tylko ze wzgledu na temat watku.
Stary 2011-02-06, 20:10   #2632
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lapinne Pokaż wiadomość
Nie Lapinne, nie jest tą samą suką, nie wiem czemu kolezanka wypisuje jakies teorie wyssane z palca. Obie male sa od innych wlascicieli i maja innych rodzicow. Ale oboje tych ludzi znam, natomiast MALE NIE SA RODZENSTWEM!!
Temat zboczyl na "schronisko", bo nie zwrócilamnigdy uwagi na to, ale dzisiaj się przyjrzalam ze pisza wlasnie RASOWY WYDANIE... czyli zrozumialam ze skoro RASOWY to ma rodowod, a tu chodzi pewnie o pieska Rasowego tez, ale raczej o pieski w typie rasy .. Tak jak napisala milkanika

Czas edycji: 2011-02-06 o 20:15
Stary 2011-02-06, 20:14   #2633
gunia 23
Rozeznanie

Cytat:
Odnosnie pytania kolezanki wyzej-jak mają sie maluchy po mamusie moich pieskow-maja sie super, bo pieski zostaly sprzedane "po bloku". Miala dwa razy male i dwa razy po 2 szczeniaczki. wszystkei 4 sa w naszym bloku , tylko w roznych klatkach i maja sie super, na szczescie wszystkie wygladaja jak 100% yorki. Nie zdarzyl sie zaden z jakąs widoczną wadą zewnętrzna odbiegająca od wzorca. Moje tez na szczęscie.
Cytuję, żeby nie było, że z palca wyssałam. Było jeszcze o 7 miesiącach różnicy, więc łatwo się domyślić, że krycie było pod rząd.

A tak odnośnie wad... W zeszłym roku odeszła po latach walki z chorobami nasza jamniczka. Też była z pseudohodowli od takich "złotych ludzi" co raz "dla zdrowia" suczkę dopuścili. żyła lat 14, miesięcy 5. W wieku 7 lat zaczęły lawinowo ujawniać się choroby (także dziedziczne). Gdyby nie nasza walka o jej zdrowie, a potem życie, ogromne nakłady finansowe to pewnie żyła by połowę krócej. Ale co tam, do 7 lat była psem bez wad
Stary 2011-02-06, 20:16   #2634
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
ad 1. Nie Monius, wiec nie jest to tak jak Ty rozumujesz. Nie wydanie psa kosztuje X zl. Tylko jest wele razy zaznaczone, że PSY RASOWY WYDANIE OD 100 ZŁ, PSY OD ROKU DO 5 LAT -OD 50 ZŁ, PSY POWYZEJ 5 LAT-30 ZL. Więc widzisz ze "rasowe" są drozsze
ja bym powiedziała że to te 'niepodobne do niczego' i starsze są tańsze, bo pewnie wzięcie mają gorsze.
zadzwoń i się spytaj o co biega, ja po schronisku dostania rodowodowego się nie spodziewam bo nie od tego są schroniska i do tej pory żyłam w przekonaniu, że to dla wszystkich 'oczywista oczywistość'.

gunia - piąteczka, mój 'jamnik' też ma koło 7 latek i już niedługo rok będzie jak wózkiem jeździ może to jakiś 'magiczny wiek' dla skundlonego jamnika ;p

Edytowane przez monius9
Czas edycji: 2011-02-06 o 20:19
Stary 2011-02-06, 20:18   #2635
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:
Cytuję, żeby nie było, że z palca wyssałam. Było jeszcze o 7 miesiącach różnicy, więc łatwo się domyślić, że krycie było pod rząd.

A tak odnośnie wad... W zeszłym roku odeszła po latach walki z chorobami nasza jamniczka. Też była z pseudohodowli od takich "złotych ludzi" co raz "dla zdrowia" suczkę dopuścili. żyła lat 14, miesięcy 5. W wieku 7 lat zaczęły lawinowo ujawniać się choroby (także dziedziczne). Gdyby nie nasza walka o jej zdrowie, a potem życie, ogromne nakłady finansowe to pewnie żyła by połowę krócej. Ale co tam, do 7 lat była psem bez wad
No i gdzie Ty wyczytalas ze ja mam dwa pieski od tej samej babki? WSZYSTKIE MALUCHY SA SPRZEDANE W NASZYM BLOKU, a nie ze sa u mnie? Myslisz ze w bloku, tylko mieszkam ja i tamta babka? heheheheheh. 4 maluchy miala suczka-mama mojej jednej. wszystkie 4 wzieli ludzie w naszym bloku, a nie ze 2 wzielam ja. Czy tak gdzies napisalam ?
Przejezyczenie moje polegalo na tym, ze OBIE MAMUSIE MOICH DWOCH PIESKOW maja sie dobrze. O to mi chodziło W celu wyjasnienia: mam 2 pieski w typie rasy york- oba po innych rodzicach. Zarowno rodzicow jednej jak i drugiej znam Znam tez szczeniaki tych "mamuś", wiem ze dobrze trafily zarowno te od babki z mojego bloku, jak i te od drugiej.. To mialam na mysli . I raz jeszcze powtorze, bo byc moze źle sie wyrazilam,albo źle ktoś coś zrozumial. Oba pieski sa po innych rodziacach

Czas edycji: 2011-02-06 o 20:23
Stary 2011-02-06, 20:20   #2636
gunia 23
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyno wrzuć na luz, jakie ty GLUPOTY opowiadasz.!!!! CO Ty w ogole piszesz, Jezu...
OBIE MOJE SUCZKI SĄ OD INNYCH WLASCICIELI!!!!! KAZDA MA INNYCH RODZICOW!!!!!!! JAKBYS DOCZYTALA RESZTĘ, TO NAPISALAM WYRAŹNIE ZE MATKA JEDNEJ Z MOICH SUK ZOSTALA WYSTERYLIZOWANA PO URODZENIU!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chyba wrzucić na luz to Ty musisz. Nie musisz do mnie krzyczeć, ani wzywać imienia Jezusa. Rozumiem słowo pisane.
Stary 2011-02-06, 20:26   #2637
mandarynkka86
Rozeznanie

Lapinne mam pytanie do Ciebie, albo do uzytkowniczki STellanowa... Ile pokolen "do tylu" powinniśmy widziec papiery kupując pieska? Z rodowodem? Czy w ogole hodowca ma na nasza prośbe obowiazaek, a czy raczej powinien pokazac nam wsyystkie papiery rodzicow, jak i dziadkow , pradziadków?
Jestem w szoku, bo czytam akurat o "podrobionym rodowodzie" Masakra ze takie rzeczy tez podrabiają...

Czas edycji: 2011-02-06 o 20:31

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 20:28   #2638
carolinascotties
Zakorzenienie

Dziewczyny - dosyc.

mandarynko - jesli chcecie rozmawiac o Twoich psach - prosze przeniesc sie do odpowiedniego watku.

Kolejne posty na temat sytuacji mieszkaniowej, ilosci psow, historii mandarynki i jej psow beda punktowane zgodnie z regulaminem.

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 20:29   #2639
lapinne
Zadomowienie

jakie papiery?
Stary 2011-02-06, 20:39   #2640
milkanika
Rozeznanie

w rodowodzie masz chyba 5 pokoleń, tam sprawdzasz nazwy przodków i możesz znaleźć ich rodowody na stronkach danych hodowli i sprawdzać dalsze pokolenia,
hodowca pokazuje to co ma, na stronkach tez często jest rodowód gdzie są wypisani przodkowie i informacje o badaniach i innych dokumentach psa, popatrz sobie na stronki, to zobaczysz, jak to wygląda

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

4 pokolenia, dawno nie sprawdzałam ;p
zobacz sobie np hodowle Ufna Morda, tam jest wszystko super wypisane, o psie, badaniach, szczeniakach jakie były, rodowód, zdjęcia
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości