Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-06, 18:06   #2581
Ewelqa1985
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
bardzo fajny, heh my to dopiero wózek kupimy z marcowej wypłaty męża, wiec moze byc tak ze malenstwo juz bedzie a wózka brak ale się tym nie przejmuje oby wszystko dobrze z maleństwem bylo
najwazniejsze zeby malenstwo bylo cale i zdrowe a wozek na poczatek nie jest potrzebny bo przeciez od razu z dzieckiem na zewnatrz nie bedziesz wychodzic fotelik zeby byl do przewiezienia dzidzi ze szpitala jest chyba niezbedny a reszta pozniej
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:16   #2582
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
najwazniejsze zeby malenstwo bylo cale i zdrowe a wozek na poczatek nie jest potrzebny bo przeciez od razu z dzieckiem na zewnatrz nie bedziesz wychodzic fotelik zeby byl do przewiezienia dzidzi ze szpitala jest chyba niezbedny a reszta pozniej
fotelik jest nawet się już nim pochwaliłam tez z allegro ale wg mnie jest superaśny http://allegro.pl/baby-desing-neo-0-...442385981.html
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:19   #2583
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ale się obżarłam i... mam ochotę jeszcze się czymś dopchać
ja też
na kolację budyń+frytki+ferrero rocher.
zagryzam gruszką i jakimiś czekoladkami
nie mam siły do siebie

ja mam dylemat straszny z tym wózkiem, nie mogę się zdecydować
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:22   #2584
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
a ja miałam wczoraj wizytę na IP bo zemdlałam w domu i nie umiałam później tchu złapać - nie wiadomo dlaczego - a dobrze, że w domu była mama.
No to pojechaliśmy na IP przestraszeni a tam internista miły przebadał ciśnienie, ekg i inne - no i się okazało, że niskie ciśnienie i kazał coś tam wziąć i było lepiej. Później konsultacja ginekologiczna i się lekarz pyta co i jak - no to mu mówię, że omdlenie było i nie wiem czy jest oka - a on do mnie hasło " to po co pani przyjechała jak nic panią nie boli!? "
myślałam, że go zatłukę ja tu przerażona, że coś nie tak a on takie haslo... a do tego zero badania usg czy cokolwiek i do domu....

qrcze a najlepsze, że chciałam w tym szpitalu rodzić ( bo to jeden z lepszych szpitalu podobno w okolicach Gliwicach -dziewczyny pewnie wiedzą o którym piszę) ale chyba wybiorę jednak Knurów - jakoś się wczoraj zraziłam do tego "renomowanego" - a w końcu lekarza też mam z Knurowa
mirabilka
bo to prawda pyskowice maja ponoc najlepszy szpital ginekologiczny w okolicy sama miałam tam rodzic bo ja przez 30 lat tam mieszkałam ale w koncu zdecydowałam sie na gliwice ze wzgledu na meza
co do tego oddziału to o ile lekarze sa tacy sobie to połozne sa rewelacyjne a zwłaszcza Wiesia Domin
a jesli chodzi o knurów to nawet jak by mi kase za poród dawali to tam nie pojde
z wiadomosci z pierwszej reki mam info cze jest beznadzieja moja bliską kolezanke przy pierwszym porodzie zarazili gronkowcem teraz przy drugim porodzie nawet nie zaproponowali nic osłonowego dla drugiego synka i w koncu sie zdecydowali na porod w katowicach, drugiej kolezance znaczy sie jej dziecku przy vacu wyrwali rączke ze stawu przy porodzie do dzios mały jest niepełnosprawny
przykładów mogłabym mnozyc i mnozyc

to jest rzeźnia nie szpital jak dla mnie

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:24   #2585
Jok3r
Zadomowienie

Wiecie nie chodzi o to, ze chce sie stad wyrwac hehe, bo ja tu nadal bede siedziec i nawijac, ale jak np ptysza czy kolba wchodza tu raz na ruski rok to np jak zapytam o cos ktoras to mi tego posta nie znajda, a tam to i tak poki co ruchu specjalnego nie bedzie, wiec to bedzie bardziej funkcjonowac jak mail lub pw , ale ofc kazda bedzie mogla sobie tam wejsc, popisac itp. Natomiast tu swoja droga moge zdawac relacje i odpowiadac na kazde pytanie
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:34   #2586
Montii
Zakorzenienie

dokładnie tak ;-)
a czuję,że jak się jedna rozpakuje to za nią sznur następnych

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:47   #2587
bosti
Zadomowienie

Montii owczym pędem oby pierwsza zaczęła

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:48   #2588
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
mirabilka
bo to prawda pyskowice maja ponoc najlepszy szpital ginekologiczny w okolicy sama miałam tam rodzic bo ja przez 30 lat tam mieszkałam ale w koncu zdecydowałam sie na gliwice ze wzgledu na meza
co do tego oddziału to o ile lekarze sa tacy sobie to połozne sa rewelacyjne a zwłaszcza Wiesia Domin
a jesli chodzi o knurów to nawet jak by mi kase za poród dawali to tam nie pojde
z wiadomosci z pierwszej reki mam info cze jest beznadzieja moja bliską kolezanke przy pierwszym porodzie zarazili gronkowcem teraz przy drugim porodzie nawet nie zaproponowali nic osłonowego dla drugiego synka i w koncu sie zdecydowali na porod w katowicach, drugiej kolezance znaczy sie jej dziecku przy vacu wyrwali rączke ze stawu przy porodzie do dzios mały jest niepełnosprawny
przykładów mogłabym mnozyc i mnozyc

to jest rzeźnia nie szpital jak dla mnie
słyszałam też o tym gronkowcu w Knurowie - więc może więcej przypadków było. Nie wiem sama co mam zrobić bliżej mam do Pyskowic - nie wiem jak się umówić tam z jakąś położną bo żadnej nie znam - chyba, że się na SR do Pyskowic wybiorę i może jakąś poznam. Knurów bym wybrała tyle, ze wzgl. na lekarza prowadzącego - chociaż i tak podobno większość porodu odbiera położna.. no nie wiem sama...

Olusiaaa_ ja też mam problem z wózkiem - sama nie wiem nie ma chyba idealnego - też nad Buzz3 się zastanawiałam ale nie wiem jak te kółko z przodu będzie działało. Ostatnio patrze nad Maxi Cosi mura 3 - stabilniejsze no ale ciężki wózek ok 15 kg... a moje marzenie Stokke chyba idzie w odstawkę- bo szkoda tyle kasy na wózek jak dziecko pojeździ dwa lata.. sama nie wiem

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2011-02-06 o 18:52
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:53   #2589
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
Montii owczym pędem oby pierwsza zaczęła
Ja zaciskam nogi i nie chcę jeszcze

[LEFT]
Stary 2011-02-06, 19:02   #2590
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
ja też
na kolację budyń+frytki+ferrero rocher.
zagryzam gruszką i jakimiś czekoladkami
nie mam siły do siebie

ja mam dylemat straszny z tym wózkiem, nie mogę się zdecydować
my nie jestesmy głodomory właśnie mi to córka uświadomiła zjadając trzeci talerz rosołu na kolacje !!! no to jest dopiero żarłok
Stary 2011-02-06, 19:08   #2591
Montii
Zakorzenienie

A ja właśnie dwie makrelki w sosie pomidorowym

[LEFT]
Stary 2011-02-06, 19:11   #2592
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
jok3r moze dopoki wiekszosc nie urodzi bedziemy pisac tutaj bo wydaje mi sie ze tu jest miejsce i dla mam rozpakowanych i dla oczekuajcych bo piszemy ze soba juz dlugo i na pewno kazda chetnei poczyta o opiece,porodzie itd. a pozniej jak nas bedzie wiecej to mozemy sie przeniesc do odchowalnii i pisac tez tu zeby dodac otuchy nierozpakowanym dziewczynom bo chyab bedzie im razniej z nami takie jest moje zdanie
Jestem za
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 19:11   #2593
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
A ja właśnie dwie makrelki w sosie pomidorowym
a ja jakoś w tej ciąży nie mogę ruszyć żadnej ryby, nawet z mięsem jest ciężko na przymus jem ale tylko jak mnie mąż do tego zmusi wole warzywa wcinać i słodkie
Stary 2011-02-06, 19:21   #2594
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja tez jeszcze nie, ale jakos ostatnio zaczynam sie wkręcac, przeczytałam kolejny raz ( w 2 dni ) książkę Irenki Chołuj "urodzic razem...", szykuje sie by znów przeczytać taka stara książkę W. Fijałkowskiego " rodzi się człowiek" ( wybitnego profesora, który jako pierwszy w Polsce w latach 80 zaczął propagować porody naturalne, bez zbytniej medykalizacji, bez leżenia na plecach itd... ) ta książka jest bardzo podbudowująca dla kobiety mającej rodzić, pamiętam jak przed 1 porodem ją przeczytałam i ona dała mi taka pewność, że dam radę. a książkę te mam od dawna w domu kupiłam ją chyba jako nastolatka ( wydana w 1987r) . Obydwie bardzo polecam, z tym, ze ta druga to chyba juz nie do dostania, a ta Ireny wydana w 2008r pewnie gdzieś mozna ja dostać ( ja dostałam od przyjaciółki)
Czytam opisy porodów ( domowych) na forum o PD, sa piękne...
Wspominam sobie o moich ( jeden szpitalny i jeden w domu) i w ogóle jakos tak nie wiem, czuje sie jakbym miała na dniach urodzić, a jednocześnie tak jakby miało minąć jeszcze wiele dni, takie ambiwalnetne uczucie

Ja mam już wszystko gotowe, z wyjątkiem komody, musze do niej powkładać ciuszki, które leżą uprane na sofie i sie kurzą

Czuje, że moja mała ma skok rośnięcia, wypycha sie bardzo w brzuchu, widze, że jej ciasno, a ja od 3-4 dni mam straszny apetyt, normalnie pochłaniam tony żarcia... a potem mam okropna zgagę ( wróciła 2 dni temu ) jestem pewna, ze w ciągu tego msca dobije do 80 kg ( obecnie 78)
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-02-06 o 19:25
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 19:24   #2595
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Ja tez jeszcze nie, ale jakos ostatnio zaczynam sie wkręcac, przeczytałam kolejny raz ( w 2 dni ) książkę Irenki Chołuj "urodzic razem...", szykuje sie by znów przeczytać taka stara książkę W. Fijałkowskiego " rodzi się człowiek" ( wybitnego profesora, który jako pierwszy w Polsce w latach 80 zaczął propagować porody naturalne, bez zbytniej medykalizacji, bez leżenia na plecach itd... )
Czytam opisy porodów ( domowych) na forum o PD, sa piękne... przypominam sobie o moich i w ogóle jakos tak nie wiem, czuje sie jakbym miała na dniach urodzić, a jednocześnie tak jakby miało minąć jeszcze wiele dni, takie ambiwalnetne uczucie

Ja mam już wszystko gotowe, z wyjątkiem komody, musze do niej powkładać ciuszki, które leżą uprane na sofie i sie kurzą

Czuje, że moja mała ma skok rośnięcia, wypycha sie bardzo w brzuchu, widze, że jej ciasno, a ja od 3-4 dni mam straszny apetyt, normalnie pochłaniam tony żarcia... a potem mam okropna zgagę ( wróciła 2 dni temu ) jestem pewna, ze w ciągu tego msca dobije do 80 kg ( obecnie 78)
Mnie ogarniają dziwne uczucia bo mam wrażenie,że ta ciąża już mi tak zostanie,że zawsze będę taka.... a z jednej strony to się może zdarzyć już na dniach, albo za miesiąc - a to kupa czasu.
najlepsze,że nie mam żadnych przepowiadaczy, czuje się bezpiecznie chociaż wiem,że to nie reguła i ja nie muszę mieć żadnych skurczy...

Niutka weszłam na stronę apteki i tak sobie przeglądam 'apteczkę dla malucha ' jest coś co wypada mieć zawsze w domu? Nie wiem czy coś kupić w stylu, sól fizjologiczna czy maść majerankowa na katarek, bo to groszowe sprawy i fajnie żeby było pod ręką, czy sobie darować?
Nie wiem..

[LEFT]
Stary 2011-02-06, 19:32   #2596
deneb3
Zadomowienie

przeglądam sobie inne wątki ciążowe czasami z nudów
i zobaczcie co znalazłam

http://www.wykop.pl/ramka/617531/uro...wania-dziecka/

deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 19:33   #2597
Montii
Zakorzenienie

o boże

[LEFT]
Stary 2011-02-06, 19:46   #2598
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
juz po obiadku leze i czytam te notatki do egzaminu

dziekuje raz jeszcze za zyczneia urodzinowe

black a kiedy bedziesz jezdzic na ta uczelnie jak bedziesz jeszcze w ciazy ??(bo jesli tak to moze scieme walnij ze a to do sklepu a to do lekarza a to do kolezanki ) a jak po porodzie to sprawa sie komplikuje bo dzidziusiowi trzeba opieke zapewnic na czas nie obecnosci i i troche glupio mowic ze jedziesz do kolezanki itd. moze tż ci jakos pomoze zeby sprawa sie nie sypnela powodzenia doskonale cie rozumiem ja chociaz sama sobie za studia placilam to zawsze byly jakies ale czy zdalam na co zdalam w koncu zaczelam kombinowac i sie wogole do niezdanych egzaminow nie przyznawalam ale od 2 lat mam spokoj bo mieszkamy osobno i nie musze kombinowac
tylko że oni mnie nie chca puszczac busami bo tata mnie może zawieść :P nie wiem co wymyślić, a chce pochodzić póki jeszcze mogę i właśnie ugadać się z wykładowcami na zaliczenia.
Montii boje się przyznać mama mnie stresuje a w kłotnie i takie różności na tym etapie ciąży nie chce się wdawać

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 19:47   #2599
Ewelqa1985
Zadomowienie

ło matko !!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 20:03   #2600
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
a ja miałam wczoraj wizytę na IP bo zemdlałam w domu i nie umiałam później tchu złapać - nie wiadomo dlaczego - a dobrze, że w domu była mama.
No to pojechaliśmy na IP przestraszeni a tam internista miły przebadał ciśnienie, ekg i inne - no i się okazało, że niskie ciśnienie i kazał coś tam wziąć i było lepiej. Później konsultacja ginekologiczna i się lekarz pyta co i jak - no to mu mówię, że omdlenie było i nie wiem czy jest oka - a on do mnie hasło " to po co pani przyjechała jak nic panią nie boli!? "
myślałam, że go zatłukę ja tu przerażona, że coś nie tak a on takie haslo... a do tego zero badania usg czy cokolwiek i do domu....

qrcze a najlepsze, że chciałam w tym szpitalu rodzić ( bo to jeden z lepszych szpitalu podobno w okolicach Gliwicach -dziewczyny pewnie wiedzą o którym piszę) ale chyba wybiorę jednak Knurów - jakoś się wczoraj zraziłam do tego "renomowanego" - a w końcu lekarza też mam z Knurowa
ojoj ale to wiadomo koncu czemu zmdlalas???

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej
ja leniuchuje pije kawke i wcinam ciacho.wczoraj bylismy na urodzinkach chrześnicy i dostalismy po kawale pysznego ciacha do domku tak wiec sie nim delektuje teraz

pomalowalismy wczoraj łóżeczko i jest sliczne
aaa i kupilismy posciel wczoraj tj.ochraniacz, poszewki i wypełnienie i druga posciel na zmiane i wzielismy ze soba tesciówke bo jechalismy prosto do firmy ktora to szyje tu u mnie ale ze wpuszczaja tam tylko po znajomosci a my nikogo nie znalismy to tesciowa powiedziala ze ona zna wlascicielke i pojedzie z nami - byłam w szoku
no i wybralismy sobie wszystko poszlismy sie podliczyc babka nam mowi ile a tesciowa wyjeła kase i mowi ze ona płaci. szczena mi opadła
kurcze zostało nam 2 stówki w kieszeni
w szoku jestem do dzis. a z moją mamą mam jechac w tym tyg i mam sobie wybrać talerze do domku i to co nam najbardziej potrzebne

a snily mi sie pajaki ostanio - ponoć to na szczęscie i powodzenie w finansach
chyba sie wszystko jakos ułozy
aaa i nie mamy tego wozka ale ostatnio mysłalam o tym i zapomnialam ze jestesmy ubezpieczeni w PZU oboje z mezem i dostaniemy przecież za urodzenie około 1500zł razem wiec bedziemy mogli kupic nowy wózek dla naszego Skarbka

stwierdziłam że jest dobrze

jejku mam dokładnie tak samo, pielgrzymuje do wc az w koncu z tych wycieczek głodna jestem około 4-5 nad ranem
fajny brzusio.
ja tez musze pstryknac swoj zeby miec pamiatke z tych ostatnich tyg
ja mam juz skurcze, brzusio boli jak na @ często juz, krzyż strasznie - w ogóle męczacy ten meisiac jest
i wcale sie nie dziwie jak czytam styczniówki że nie mogą sie doczekac porodów i robią wszystko żeby tylko szybciej urodzic.
szczerze mowiac ja tez mam dosc - wszystko mnie boli
no ale na mnie jeszcze nie pora
super ci sie poskladalo

u nas tez tescie rzucili na wozek a rodzice moi na lozeczko plus cale wyposaznie do niego na komode

wrocilam z wroclawia, generalnie wyjazd bardzo udany, ale terax nie moge chodzic tak mnie boli

padam z nog
kupilismy komode w ikei,organizery do niej smietniki do kuchni i inne *******y
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 47845_PE144294_S4.jpg (23,5 KB, 4 załadowań)
Stary 2011-02-06, 20:04   #2601
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
tylko że oni mnie nie chca puszczac busami bo tata mnie może zawieść :P nie wiem co wymyślić, a chce pochodzić póki jeszcze mogę i właśnie ugadać się z wykładowcami na zaliczenia.
Montii boje się przyznać mama mnie stresuje a w kłotnie i takie różności na tym etapie ciąży nie chce się wdawać
hmmm... nom to nie wiem co ci doradzic ale trzymam kciuki za ciebie a co klotni z mama w ciazy rozumiem cie doskonale i teraz trzeba zlych emocji unikac

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2011-02-06 o 20:06
Stary 2011-02-06, 20:07   #2602
n.ik.a
Zadomowienie

nawet nie mówcie nic o jedzeniu...zaraz będę wyglądać jak Beny Kuleczka 30 tc a tu już 11 kg na + i ciągle chce mi
się słodkiego

właśnie znalazłam coś o wózkach- dla poszukujących
http://www.wozki-dla-dzieci.com/page/2/

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2011-02-06 o 20:19
n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 20:08   #2603
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja również
na porodówkę się jeszcze nie wybieram..... moja torba jeszcze nie spakowana
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 20:08   #2604
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

ojoj ale to wiadomo koncu czemu zmdlalas???
zakrztusiłam się wcześniej i nie umiałam złapać powietrza ani odkrztusić i zemdlałam - później jak się ocknęłam to dalej nie umiałam normalnie oddychać. Podobno z tego powodu spadło ciśnienie - tak więc od wczoraj jem powoli, pije powoli i się nie śpieszę z niczym.

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 20:10   #2605
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
my nie jestesmy głodomory właśnie mi to córka uświadomiła zjadając trzeci talerz rosołu na kolacje !!! no to jest dopiero żarłok
to ma dziecko apetyt
jak ja sobie przypomne jakim ja niejadkiem byłam to łoszzzzzzz, boże uchowaj od takiego dziecka
tatus mial ze mna krzyż panski
Stary 2011-02-06, 20:11   #2606
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

[QUOTE=deneb3;24900553]przeglądam sobie inne wątki ciążowe czasami z nudów
i zobaczcie co znalazłam

: hahaha:
Stary 2011-02-06, 20:16   #2607
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
przeglądam sobie inne wątki ciążowe czasami z nudów
i zobaczcie co znalazłam

ooo maszzzzzz

ja dzis rano leżąc w łózku patrząc na jedna jasną ścianę w sypialni mówie do męża "pewnie za rok już nie będzie taka czysta, jak niunia będzie zaczynała chodzić....."
aż się boję co to będzie...
Stary 2011-02-06, 20:20   #2608
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
zakrztusiłam się wcześniej i nie umiałam złapać powietrza ani odkrztusić i zemdlałam - później jak się ocknęłam to dalej nie umiałam normalnie oddychać. Podobno z tego powodu spadło ciśnienie - tak więc od wczoraj jem powoli, pije powoli i się nie śpieszę z niczym.
uuu to faktycznie musisz uwazac
Stary 2011-02-06, 20:21   #2609
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

dziewczyny miłej i spokojnej nocki wam zycze ja spadam spac
Stary 2011-02-06, 20:24   #2610
Ewelqa1985
Zadomowienie

kinga jelsi masz fotelik to nie ma sie co stresowac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości