|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
juz po obiadku leze i czytam te notatki do egzaminu
![]() dziekuje raz jeszcze za zyczneia urodzinowe black a kiedy bedziesz jezdzic na ta uczelnie jak bedziesz jeszcze w ciazy ??(bo jesli tak to moze scieme walnij ze a to do sklepu a to do lekarza a to do kolezanki ) a jak po porodzie to sprawa sie komplikuje bo dzidziusiowi trzeba opieke zapewnic na czas nie obecnosci i i troche glupio mowic ze jedziesz do kolezanki itd. moze tż ci jakos pomoze zeby sprawa sie nie sypnela powodzenia doskonale cie rozumiem ja chociaz sama sobie za studia placilam to zawsze byly jakies ale czy zdalam na co zdalam w koncu zaczelam kombinowac i sie wogole do niezdanych egzaminow nie przyznawalam |
|
|
|
#2552 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Bosti z tego co ja wiem, to ojcu z tytułu urodzenia dziecka nalezy się 2 dni urlopu i w ciągu roku może wykorzystać 2 dni opieki nad dzieckiem.
Jeżeli kobieta jest po cc, to lekarze z reguły wypisują zwolnienie z tytułu opieki nad matką i dzieckiem. Może położnej chodziło o tacierzyński, ale to od przyszłego roku jest 14 dni i trzeba go wykorzystać przed skończeniem 1 roku przez dziecko. Urlopy okolicznościowe: http://www.gazetapodatnika.pl/artyku...owy-a_6914.htm |
|
|
|
#2554 |
|
Zadomowienie
|
aja na pewno chodziło o opieke nad zdrowym dzieckiem, a nie urlop okolicznościowy
|
#2555 |
|
Zadomowienie
|
Olusiaa_ nie mam pojęcia ale moja znajoma kupiła wózek 3 kołowy i bardzo narzeka, bo mieszka w bloku, gdzie klatka jest wysoko i wchodzi się po schodach. Jest oczywiście podjazd ale to są dwie szyny
Jok3r można założyc w odchowalni wątek ale tutaj też można pisać do czasu aż wszystkie urodzimy bo na pewno będziemy ciekawe jak mijają porody, jak chowają się w pierwszych dnaich maluszki i ogólnie wrażenia, porady
|
|
#2556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2557 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ja leniuchuje pije kawke i wcinam ciacho.wczoraj bylismy na urodzinkach chrześnicy i dostalismy po kawale pysznego ciacha do domku tak wiec sie nim delektuje terazpomalowalismy wczoraj łóżeczko i jest sliczne aaa i kupilismy posciel wczoraj tj.ochraniacz, poszewki i wypełnienie i druga posciel na zmiane i wzielismy ze soba tesciówke bo jechalismy prosto do firmy ktora to szyje tu u mnie ale ze wpuszczaja tam tylko po znajomosci a my nikogo nie znalismy to tesciowa powiedziala ze ona zna wlascicielke i pojedzie z nami - byłam w szoku ![]() no i wybralismy sobie wszystko poszlismy sie podliczyc babka nam mowi ile a tesciowa wyjeła kase i mowi ze ona płaci. szczena mi opadła kurcze zostało nam 2 stówki w kieszeni w szoku jestem do dzis. a z moją mamą mam jechac w tym tyg i mam sobie wybrać talerze do domku i to co nam najbardziej potrzebne![]() a snily mi sie pajaki ostanio - ponoć to na szczęscie i powodzenie w finansach ![]() chyba sie wszystko jakos ułozy ![]() aaa i nie mamy tego wozka ale ostatnio mysłalam o tym i zapomnialam ze jestesmy ubezpieczeni w PZU oboje z mezem i dostaniemy przecież za urodzenie około 1500zł razem wiec bedziemy mogli kupic nowy wózek dla naszego Skarbka stwierdziłam że jest dobrze Cytat:
![]() fajny brzusio. ja tez musze pstryknac swoj zeby miec pamiatke z tych ostatnich tyg ![]() ja mam juz skurcze, brzusio boli jak na @ często juz, krzyż strasznie - w ogóle męczacy ten meisiac jest ![]() i wcale sie nie dziwie jak czytam styczniówki że nie mogą sie doczekac porodów i robią wszystko żeby tylko szybciej urodzic. szczerze mowiac ja tez mam dosc - wszystko mnie boli ![]() no ale na mnie jeszcze nie pora Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-06 o 16:05 |
|
|
|
|
#2558 |
|
Zadomowienie
|
jok3r moze dopoki wiekszosc nie urodzi bedziemy pisac tutaj bo wydaje mi sie ze tu jest miejsce i dla mam rozpakowanych i dla oczekuajcych bo piszemy ze soba juz dlugo i na pewno kazda chetnei poczyta o opiece,porodzie itd. a pozniej jak nas bedzie wiecej to mozemy sie przeniesc do odchowalnii i pisac tez tu zeby dodac otuchy nierozpakowanym dziewczynom bo chyab bedzie im razniej z nami takie jest moje zdanie
|
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Też myślę, że możemy tu przecież zostać i poczekać na wszystkie, bo jak widzę na innych wątkach dziewczyny się tylko stresują, że jeszcze nie mogą iść na odchowalnię. A tak będziemy wszystkie razem i razem pójdziemy odchowywać
|
|
|
|
#2560 |
|
Wtajemniczenie
|
ja myślę ,że na odchowalni mozna zalozyc watek jak juz bedzie kilka rozpakowanych mam, zeby tak bylo przejrzyjscie i tu zostana mamy nierozpakowane a rozpakowane beda mogly juz o swocih pociechach i dylematach pisac na odchowalni.
no bo jak juz niektore urodza w lutym to tez bez sensu czekać na ta ktora urodzi 20 kwietnia na przykład. to jednak spora roznica a te mamusie z koncowki dolacza do nas i bedziemy juz razem pisac Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-06 o 16:10 |
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Jok3r ja Ci dam uciekać na odchowalnię
![]() poza tym i tak czasu tyle nie będziesz miała, zobacz jak kolba wpada tylko na chwilkę |
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
a jak dla mnie z tą odchowalnią to obojętne - ja się już nie mogę doczekać jak będziecie pisać o porodzie, dziecku, karmieniu itd itp
bo ja mam dopiero termin na 15 kwietnia... więc z chęcią i tak Was podczytywać będę obojętnie gdzie czy tu czy na odchowalni. W sumie wątek założyć na odchowalni można - ale co np dwie mamy tam będą pisać a reszta tu... pewnie jak się zbierze więcej to ruszą na odchowalnie i będziemy się podczytywać.
|
#2563 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zobaczymy może też ją kupimy ale to pewnie za becikowe, chyba że dostaniemy jakąś ![]() Cytat:
|
|
|
#2564 |
|
Raczkowanie
|
eh nie napisałam że wczoraj wygadała się mężowi co mnie gryzie ponarzekałam ze nie chce mi w niczym pomoc tzn w wyborze rzeczy dla małego ze mnie to bardzo boli a on ze nie doradza bo wie ze i tak dobrze wybiorę no wiec ja ze ja chce żeby on wyrażał swoje opinie i doszliśmy do porozumienia i wybraliśmy łóżeczko które od razu przypadło mu do gustu bo nawet te co przegrałam w licytacji nie podobało mu się tak wiec link do łóżeczko które chcemy zamówić
http://allegro.pl/4b-klups-lozeczko-...444674152.html zastanawiam się tylko jaki materac wybrać http://allegro.pl/4b-danpol-materac-...439707432.html http://allegro.pl/4b-danpol-materacy...439707436.html http://allegro.pl/4b-materac-gryka-p...438655090.html http://allegro.pl/4b-materac-gryka-p...428756103.html |
|
|
|
#2565 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 100 latek Cytat:
co do skurczy, to róznnie może być, moga byc krótkie ale i dłuższe, te 30-45 sek to pewnie jakas taka przeciętna. Cytat:
i tak pewnie będziemy na dwóch aż wszystkie urodzą... ![]() laski jutro zaczynam 37 tydzień, juz sie nie moge doczekać jakoś
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-02-06 o 16:48 |
|||
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale się objadłam. A już obiecałam sobie ograniczać słodycze!
|
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)hmmmm, 15 kilo już
|
|
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,mam spory problem z internetem i nie wiem,kiedy znowu zajrzę
Będę tesknic <beczy> !!Trzymajcie się i dbajcie o siebie i brzuszki
|
|
#2569 |
|
Zadomowienie
|
ja siedzę na innym watku,mam jesiennych 2007.Aktywnych nas jest kilka.Posty piszemy raz na kilka dni.Wystarczy
Kochane na razie lepiej nie zakładac 2 watku dla mam ,które urodziły.Może poczekamy az wszystkie się rozpakują i wtedy się założy.Do kwietnia niedaleko
|
#2570 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja espiro gtx Cytat:
a nie lepiej będzie przyznać się rodzicom? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2571 |
|
Zadomowienie
|
deneb3 a jak długo chodzizs z tym rozwarciem/?? i jak duze ono jest?? jestes dla mnie pocieszeniem, bo mam podobnie
|
#2572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() castia, to suuuper że się tak układa ![]() ja dziś będąc u babci obiecałam sobie ograniczyć słodyczę i co........ wróciłam do domu i zjadłam 3 rządki ptasiego mleczka jak tak dalej pójdzie będę jak słoń albo i dwa ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2573 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Jok3r ja jestem za
|
#2575 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tutaj wda się bałagan jak jedne będą pisać o karmieniu i kolkach a drugie o skurczach przepowiadających ![]() zaglądać można tu i tu ![]() Cytat:
![]() ja byłam w szpitalu i dostałam sterydy w 33 tygodniu bo pojawiło mi się rozwarcie wewnętrzne na jakieś 1,3cmi przez to szyjka też krótka, jakieś 1,5cm teraz (w 33 tygodniu 2cm) nie mam i nie miałam skurczy na szczęście więc dostaję tylko luteine i magnez lekarz mówił, że w sumie z takim czymś mogę donosić normalnie, przenosić nawet ciąże albo wcześniej urodzić, nigdy nie wiadomo dziecko duże więc nie ma niebezpieczeństwa żadnego no i se czekamy ile się da ![]() ale mam duuuuużo się oszczędzać i mało chodzić aby nie było nacisku na szyjkę |
||
|
|
|
#2576 |
|
Zadomowienie
|
Jok3r oj nie martw się
będziemy, będziemy bo na pewno ciekawość weźmie górę pewnie będziemy mieć 1000 pytań a wy będziecie nas podtrzymywać na duchu
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
ale się obżarłam i... mam ochotę jeszcze się czymś dopchać
|
#2578 |
|
Raczkowanie
|
hmm a ja jutro będę się objadać pysznymi racuszkami drożdżowymi i do tego jeszcze zażyczyłam sobie serek waniliowy
|
|
|
|
#2579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w końcu bierzemy tutek grander ![]() http://www.tutek.pl/menu,52,Grander_Alu_Chrom |
|
|
|
|
#2580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

doskonale cie rozumiem ja chociaz sama sobie za studia placilam to zawsze byly jakies ale czy zdalam na co zdalam w koncu zaczelam kombinowac i sie wogole do niezdanych egzaminow nie przyznawalam 

Tylko, ze tu tez np ja bym chciala nadal pisac.
bo na pewno będziemy ciekawe jak mijają porody, jak chowają się w pierwszych dnaich maluszki i ogólnie wrażenia, porady

pije kawke i wcinam ciacho.wczoraj bylismy na urodzinkach chrześnicy i dostalismy po kawale pysznego ciacha do domku tak wiec sie nim delektuje teraz

Ale może to dobrze, człowiek się nauczy organizować czas.