|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
Cytat:
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze tez miałam ich wiele na wszelki wypadek a jak przyszło co do czego to musiałam do apteki jechać
i okazuje się że cały rok miałam w domu i używałam bez sensu a jak zaszłam w ciąże to zostalam z pustymi rękoma ![]() Dobrze robisz z tym potwierdzeniem jeszcze raz jutro bo to zawsze daje spokój ducha a teraz spokój jest potrzebny haha
|
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro kolejne 20, ale przynajmniej bedę spokojniejsza, bo stres mnie zżera
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To daj znać co wyszło
|
|
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#936 |
|
Rozeznanie
|
Jezu dziewczyny mam stracha... piszecie o pozytywnych testach a później o negatywnych... a jak ja nie jestem w ciąży??? Od 2tyg żyję w przekonaniu, że zostanę mamą -zrobiłam 3testy przed terminem spodziewanej @ były negatywne i 2testy po terminie @ i oba pozytywne, mimo iż robione popołudniu. Jutro normalnie kupię test i znów zrobię! Poza tym wcale nie czuję się jakbym była w ciąży -zero nudności, podbrzusze coraz mniej mnie pobolewa czy kłóje, jedynie piersi -oj te to mnie ciągną aż do ziemi
przy wstawaniu z łóżka i bolą. Betę w mojej miejscowości robi tylko moja gin. i na wyniki czeka się od 5do7 dni! a wizyte mam 14lutego więc nie pójdę do niej jutro skoro tydzień na wyniki będę czekała a zbadać też się nie pójdę bo mężuś mnie prosi -błaga!
|
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Ja nudności i to lekkie miałam dopiero po miesiącu. Cycki , lekkie bóle podbrzusza tak , ale nie spodziewaj się niewiadomo czego Poza tym dwa testy pozytywne wystarczą, koleżanka mówi o pozytynym i negatywnym . Ty miałaś 2 pozytywne więc idź do ginekologa i na bete i już sobie nie wkręcaj
|
|
|
|
|
#938 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny piszecie o różnych infekcjach... -podobno w ciąży jesteśmy na nie bardziej narażone, gdyż zmienia się nam pH a więc mam pytanie czy Wasi/Wasze gin. zalecali Wam jakieś preparaty do stosowania do higieny intymnej? Ja stosuję różne ale jak dowiedziałam się o ciąży z testów poleciałam do apteki po Laktacyd (nie wiem czy mogę wymieniać nazwy?) -stosowałam go w pierwszej ciąży i nie miałam żadnych problemów
|
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#940 |
|
Zadomowienie
|
Przede wszystkim witam wszystkie nowe - przyszłe mamy, jest tu nas już naprawdę sporo i super!!!
rzadko do Was zaglądam, ale mdłości mi nie odpuszczają nawet na chwilę, nawet w nocy mnie męczą ale mam nadzieję, że niedługo odpuszczą jutro zaczynam 12 tydzień i już niedługo zakończę I trymestr to może będzie więcej spokoju.
|
|
|
|
#941 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja to sie budze co rano z taka panika , ze szok Cytat:
poszukaj lepiej jakiegos innego laboratorium ![]() Cytat:
![]() ja tez dzisiaj wstalam jakos tak przestraszona , ze moze ja w tej ciazy wcale nie jestem polecialam do kibelka siknac i na szczescie dwie kreski sie pokazaly od razy takze spokojnie ja dzisiaj caly dzien nad morzem spedzilam super cieplo mielismy , masa ludzi , dzieciaki taplaly sie juz nawet w wodzie |
||||
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Czuję bulgotanie w podbrzuszu i nie mogę przestać myśleć, że to jednak ciąża. Mogłam nie robić tego testu, bo teraz pewnie we wszystkim będę widziała objawy
|
#943 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja od lat używam ziaji - najchętniej migdałowej
|
|
#944 |
|
Rozeznanie
|
No właściwie każda z nas jest inna ale dobrze jest znaleźć "złoty środek" który dobrze nam służy
Ja przed pierwszą ciążą męczyłam się często z zapaleniem pęcherza no i w końcu dłuższe leczenie i odpowiedni jak dla mnie środek do pielęgnacji intymnej pomogły i całą ciąże miałam bez problemów z tego punktu widzenia, poza tym w ogóle pierwsza ciąża była bezproblemowa -mam nadzieję, że i ta taka będzie! W końcu jak pójdę do gin. uwierzę w tą moją ciąże bo jak narazie co rano budzę sie zastanawiam jaki mamy dzień i czy mi się śniło czy jestem w ciąży? ![]() U mnie też wszyscy cieszyli się na wieść o pierwszej ciąży teraz jest tak jakoś dziwnie... Fakt niektórzy jeszcze nie wiedzą, niektórzy skakali z radości ale niektórzy -którzy chciałam żeby się ucieszyli nie skakali z radości... Mój mężuś jest PRZESZCZEŚLIWY na rękach by mnie ze szczęścia nosił, bliska kuzynka i ciocia płakały z radości... ale moja mama... Powiedziała -nie wiem czy Ci gratulować...? Będzie Ci ciężko... smutno mi było ale w moje urodzinki -po dwóch tyg. od wieści że znów zostanie babcią życzyła mi bym urodziła córcie, żebyśmy obie były zdrowe -no i ogólnie synek i mąż też. Wiem, że się martwi, bo mój skarbek pod koniec roku skończy 3latka -jest mały, niektórzy mówią, że mu dzieciństwo odbieram ? Jednego dnia się cieszę z ciąży, innego przychodzą wątpliwości... Boję się i modlę by nie było żadnych komplikacji... mój mąż pracuje za granicą przyjeżdża co 4tyg. w razie gdybym musiała położyć się do szpitala nie mam co z synkiem zrobić... -moja mama pracuje... ale nie jestem jedyna... mam jednak nadzieję, że będę mogła liczyć na wsparcie rodziny a najbardziej liczę na to, że wszystko będzie OK!
|
|
|
|
#945 |
|
Przyczajenie
|
Hej mamuski
![]() U mnie niestety samopoczucie nie najlepsze-mdlosci od rana do wieczora kasiuleczkakuleczka nie martw sie u mnie jest ta sama historia co do drugiej ciazy- tak samo jakos dziwnie W pierszwej byla wielka radosc przez wszystkich a teraz kazdy steka ze bedzie ciezko z drugim itd![]() ale tez uwazam,ze rodzenstwo napewno dobrze zrobi naszym maluchom.Najgorsze ze zauwazylam,ze od kad zle sie czuje nie mam cierpliwosci do synka czekam az ten 1 trymestr sie skonczy i w koncu zaczniemy sie cieszyc z naszych fasolekPOZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMY SERDECZNIE |
|
|
|
#946 |
|
Rozeznanie
|
No ja na szczęście nie mam żadnych dolegliwości więc spoko
trochę senność mnie popołudniami bierze, wtedy mówie do synka czy się położymy a on na to -nie! to ja go wtedy proszę i błagam Dziś mnie rozśmieszył -miał w zabawkach stary portfel od mojego brata, chodził dziś z nim, podszedł do mnie i powiedział -:" Mamusia nie ma kasy" i udawał że płacze -śmiesznie w wykonaniu takiego malucha to wyglądało DUMNA jestem z mojego słonka bo z każdym dniem słówko nowe mu dochodzi Mam nadzieję, że będę umiała wszystko dobrze zorganizować by mój synuś nie czuł się odrzucony czy zaniedbany. Oby do roczku drugiego dzieciaczka to będzie już z górki
|
|
|
|
#947 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobiety!
Cały weekend miałam zawalony, więc nawet kompa nie włączałam, a rozpisałyście sie strasznie i teraz dopiero nadrobiłam ![]() Co do włosów- to ja farbuje i podcinam, nie wyobrażam sobie,żebym przez kilka miesięcy to odpuściła, bo bałabym sie spojrzeć w lustro Z jedzeniem u mnie dziwnie, najpierw nie jem pół dnia, bo kompletnie mi sie nie chce, a potem w minutę łapie mnie taki głód, że aż mdli ![]() Jutro jadę do szpitala na inflancką, zapisałam się tam do programu zmij, ale wizytę mam na 19.45 dopiero, w każdym razie zdam Wam relacje po, ciekawa jestem czy zrobią mi od razu usg - tak strasznie bym chciała, może byłabym bardziej spokojna... Pozdrawiam gorąco mamuśki |
|
|
|
#949 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
płodek Edytowane przez lewaloff Czas edycji: 2011-02-06 o 23:32 Powód: odp na pytanie znaleziona w necie |
||
|
|
|
#950 |
|
Zadomowienie
|
Halo halo!
Czy można dołaczyć? Od dwóch tygodni wiem o ciąży- w tym momencie 8my tydzień- ale nadal nie mogę uwierzyc . Przyjmiecie mnie do swojego grona?
|
|
|
|
#952 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja do tego mam juz siwe wlosy co na moich ciemnych dosc mocno widac i nie wyobrazam sobie chodzic jak taka miotla ![]() Cytat:
??? przeciez dajesz swojemu synkowi najlepsze co moze byc rodzenstwo !!!! a synek juz nie taki znowu maly , a jak urodzisz bedzie jeszcze wiekszy i bardziej kumaty wiec mysle , ze nie masz co sie martwic , dasz rade spokojnie !!! niejedni z naszych rodzicow mialo dziecko po dziecku i jakos zyjemy Cytat:
moje dwie siostry tam rodzily i byly bardzo zadowolone ![]() Cytat:
jasne , ze mozna ![]() gratulacje ![]() bylas juz u lekarza ?? pownie widzialas juz serduszko milej nocki mamusie |
||||
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuski
od soboty po prostu umieram na mdlosci, od rana do wieczora znacie jakies sposoby zeby to zalagodzic? chociaz troszke? bo najchetniej bym lezala w lozku i spala, a jak tylko wstane juz sie zaczyna
|
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
słyszałam, że na mdłości dobrze jest napić się coli-choć to chyba niezbyt zdrowe, lub zjeść kawałek bułeczki.Mnie też one troszkę męczą, no i nie mam za bardzo apetytu i jem w zasadzie tylko przez rozsądek
![]() W przyszły poniedziałek idę z małżem zobaczyć bijące serduszko
|
|
|
|
#955 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie macie w W-wie z tym programem zmij
. Ja jestem wściekła, zadzwoniłam do labolatorium czy sa moje wyniki i oczywiscie nie ma!!! Już wiecej tam nie pojde!!! Ehhhh.... Zeby tak denerwowac ciezarną
|
|
|
|
#956 |
|
Przyczajenie
|
Na mdłości nie ma za bardzo sposobu
Trzymajcie sie mamuski ja tez sie mecze z mdlosciami |
|
|
|
#957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Męczy mnie już tak ze 3 tugodnie ani coś zjeść, ani pójść do znajomych bo się dziwnie odbija, wkurza mnie ta sytuacja już Lekarz mi przypisał jakiś środek idę go dziś wykupie bo nie dam rady ![]() A tak po zatym jestem przeszcześliwa z fasolki ![]() Co do ścinania i malowania, dziewczyny no litości, co ma ścinanie do ciąży ? W Zabobony wierzą za przeproszeniem stare babcie. Nie zamierzam chodzić zapuszczona przez 9 mc , dodatkowo mam lekko czerwone włosy to już wygladam jak szogun z 2 cm odrostem
|
|
|
#958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zmieniaj to labo i koniec ja na razie mdlosci nie mam .... czasami mnie zemdli , ale to chwilowe tylko ![]() tylko , ze moja ciaza mloda jeszcze i wszystko moze przyjsc z czasem odpukac !!milego dnia |
|
|
|
|
#959 |
|
BAN stały
|
Witam
Jestem mamą 3-letniej Milenki i już drugi cykl staramy się o rodzeństwo dla niej, za pierwszym razem się nie udało, ale w tym miesiącu na pewno doszło do owulacji i mam nadzieję że się udało. Dziś jest 24 d.c. i robiłam rano test i nie wyszedł bo nie pokazała się linia kontrolna . Mam nadzieję ze bedą 2 kreski i do was dołączę z terminem 19/10/11
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-02-07 o 10:19 |
|
|
|
#960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i życzę powodzenia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.

tez bym tak zrobiła 

przy wstawaniu z łóżka i bolą. Betę w mojej miejscowości robi tylko moja gin. i na wyniki czeka się od 5do7 dni! a wizyte mam 14lutego więc nie pójdę do niej jutro skoro tydzień na wyniki będę czekała a zbadać też się nie pójdę bo mężuś mnie prosi -błaga!

. Przeciez tydzień czasu w naszej sytuacji to wiecznosc !!!

W pierszwej byla wielka radosc przez wszystkich a teraz kazdy steka ze bedzie ciezko z drugim itd

. Mam nadzieję ze bedą 2 kreski
i do was dołączę z terminem 19/10/11