|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Różowy Jednorożec
|
Ja dzisiaj zrezygnowałam ze studiów które były dla mnie kulą u nogi. Czuję się jakby ktoś dał mi skrzydła. W końcu!!!
![]()
#1653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1654 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1655 |
Organizatorka
|
Hej dziewczyny
![]() mi rowniez przyda sie duzy kopniak i motywacja. Ze mna, moim organizmem stala sie katastrofa na pierwszym i drugim roku studiow (teraz jestem na III ![]() Przenioslam sie do zupelnie innego miasta z TZem, w ktorym zupelnie nikogo nie znalam, studia wieczorowe do poznego wieczora. Rozregulowalam sobie organizm spaniem do 13,14 15 godziny, kladzeniem sie spac o 3-4. W styczniu skonczylam poltora roczna terapie u psychologa (problemy an podlozu emocjonalnym, w relacjach z rodzicami itd). Jestem teraz w takim momencie zycia, ze chcialabym cos robic, praktyki czy pracowac, rozwijac sie, a jednoczesnie nic mi sie nie chce. Mam ogromne obawy, ze nie sprostam zadnym oczekiwaniom. Same studia sa wykanczajace, mam za duzo czasu na wszystko przez co wydaje mi sie, ze w ogole go nie mam ![]() Okazalo sie po dwoch latach spedzania czasu glownie w domu na nauce i przed kompem, ze boje sie wyjsc do ludzi, boje sie nowych miejsc, boje sie w ogole odzywac i patrzec ludziom w oczy. Nie wiem co sie ze mna stalo... Poza tym problemy z koncentracja, skupieniem. Mam duzo zlosci na siebie kiedy wstaje o 12, 13 i ide spac o 3 albo 4 ale wczesniej nie mam sily wstac a ok 12 w nocy mam najwiecej energii:/ Wiec musze sie jakos pozbierac do kupy. To strasznie zalosne i dziecinne ale mam wrazenie, ze boje sie swiata i zycia oO wczesniej ngdy w zyciu bym nie pomyslala, ze cos takiego sie ze mna stanie (bylam osoba bardzo towarzyska, wesola, niebojaca sie ludzi- teraz jakas masakra). Troche dlugi ten post mi wyszedl ![]() Trzymam za was kciuki i mam nadzieje, ze nie macie nic przeciwko jesli sie dolacze ![]()
#1656 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | |
Inkwizytor
|
Cytat:
![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1658 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie ostatnia totalna klapa jeśli chodzi o robienie czegokolwiek pożytecznego, ale trzymam kciuki za was dziewczyny. W czwartek i piątek czeka mnie ostatnia i najgorsza matematyka, reszta już na szczęście pozaliczana.
#1659 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Coma_ Czas edycji: 2011-02-06 o 19:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1662 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1664 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1665 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chryja ![]()
![]() |
#1666 |
Zakorzenienie
|
Doskonalę znam uczucie strachu przed wyjściem do ludzi, o którym mówicie
![]() ![]() Mój dawno niewidziany przyjaciel powiedział mi wczoraj, że widać po mnie, że wzrosła moja pewność siebie i poczucie własnej wartości. I musiałam przyznać mu rację. Nigdy nie byłam też szczególnie towarzyska, ale kroczek po kroczku staram się to zmieniać. Setki wieczorów spędziłam samotnie w domu, patrząc na komórkę, która wiecznie milczy i licząc na to, że może ktoś chociaż odezwie się do mnie przez jakiś internetowy komunikator ![]() Prawda jest taka, że w dużej mierze trzeba przełamać swoje "nie chce mi się". Pomógł mi w tym bardzo pewien film - "Say Yes". Najczęściej lepiej jest pokonać swoją nie wiadomo jak wielką niechętność, zmęczenie i zniechęcenie... a będzie tylko lepiej. Każde spotkanie to krok do przodu. No i przydaje się taki wątek jak ten... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1667 | |||||
Organizatorka
|
Cytat:
![]() u mnie na studiach to nawet ciezko znalezc jakas kolezanke. na dobra sprawe przez 3 godziny wieczornych wykladow nikt jakos zbytnio nie ma ochoty na nawiazywanie glebszych relacji ![]() ![]() przyjaciol tez nie mam, kolezanek tez za bardzo. Cytat:
![]() eh ostatnio mysle tez o zapisaniu sie na jakas silownie albo basen ale jakos mnie to przeraza, nowi ludzie=obcy ludzie, nowe miejsce=obce miejsce. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Probowalam juz metody z pojsciem spac o 4 i wstaniem o 7. I wybralam zly okres, bo przed egzaminami ![]() ![]() wiec dzis za pol godziny wezme Benosen, pojde spac grzecznie o 23 i wstane o 7 ! o ! ![]() a studiuje w Toruniu ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Faktem jest tez to, ze kazda niechec, czy zmeczenie nie ejst spowodowana wylacznie naszym lenistwem, z reguly ma to jakeis podloze emocjonalne (strach przed czyms etc). Ciesze sie rowniez ze trafilam na ten watek, mam nadzieje, ze nam pomoze ![]() dziekuje za mile przyjecie ![]()
![]() |
#1668 | |
Zadomowienie
|
ojj wiem co czujecie. miałam niedawno 2 kryzysy związane z brakiem znajomych. mimo ze jestem w liceum..:|
łudziłam sie ze mam przyjaciol, ale znowu ich nie ma. nigdy nie mają czasu. więc własciwie jestesmy znajomymi ktorzy czasem pogadają ;/ tez sie bardzo zamknęłam. ale ja nie mam tak, ze inni mnie namawiają choć na impreze, tu i tu, ja ich namawiam a ciągle słyszę odmowy, brak czasu. więc przestałam juz pytac, dzis pomyslalam zeby zapisać się na nauke gry na bębnie - djembe. ; d może tam poznam jakichś fajnych ludzi? : P ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
postanowilam z tym skonczyc. znalezc nowych przyjaciol <up up> |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1669 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do podkreślonego to ja ostatnio mam tak samo ![]() A co do tego paradoksu z czasem-czasami im więcej się go ma tym bardziej się wydaje, że się go nie ma w ogóle. Dlatego trzeba sobie jakoś organizować życie ![]() A co do strachu przed ludźmi czy nowymi miejscami to tak się niestety dzieje kiedy za dużo czasu spędza się w domu, zapisz się na jakiś kurs,zajęcia fitness, koła zainteresowań cokolwiek. Od razu nabierzesz wiatru w żagle ![]() Cytat:
Też nie rozumiem sytuacji kiedy ktoś wchodzi nagle w związek i z dnia na dzień wszystko i wszystkich rzuca w diabły. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1670 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
a u mnie odchodzi słooodkie lenistwo ![]() jutro jadę do lekarza po skierowanie na wszelkie badania kontrolne, bo dawno nie robiłam krew itp a mam ferie więc mogę je wykorzystać pożytecznie aaa i obejrzałam dziś 3 filmy ![]() Edytowane przez janee90 Czas edycji: 2011-02-06 o 22:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1671 |
Wtajemniczenie
|
O, widzę że rozwój osobisty przeniósł się na grunt kontaktów międzyludzkich
![]() ![]() ![]() ![]() aczkolwiek dzisiaj w kościele ( ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | ||
Raczkowanie
|
Witam!
Od pewnego czasu podczytuję ten wątek i w końcu postnowiłam, że zacznę się udzielać... Mogę? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez martusia15cc Czas edycji: 2011-02-07 o 00:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny widzicie jak to jest, wy żalicie się na brak znajomych ale macie TŻów, a ja co prawda mam stałych znajomych ale strasznie doskwiera mi brak drugiej połówki.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1674 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do tego jak się odezwać, jeśli tylko jeszcze masz numery telefonów czy jakiś kontakt to pisz śmiało póki nie będzie za późno( ludzie zmieniają numery, wyprowadzają się) Cytat:
Spróbuj oderwać swoją uwagę od szukania Tż, a na pewno sam się znajdzie. Co do tego, że uciekasz to może dlatego, że ci chłopacy są nieodpowiedni. Jestem pewna , że gdybyś poznała tego właściwego to byś na pewno nie uciekała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1675 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1676 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do tego, że uciekam bo może są nieodpowiedni to może coś w tym jest ale z drugiej strony to też przez to, że bardzo się peszę przy pierwszym kontakcie. Ostatnio w klubie miałam głupią sytuację, w której na propozycję tańca nie byłam w stanie nic odpowiedzieć bo poczułam, że się zapadnę pod ziemię. Zamiast tego po prostu odeszłam na bok czyli po prostu uciekłam. Chłopak potem się na mnie dziwnie patrzył... Nie wiem co się ze mną dzieje bo aż tak źle kiedyś ze mną nie było i normalnie tańczyłam z chłopakami jak mnie poprosili a teraz? Obyś miała rację z tym, że jak poznam tego odpowiedniego to nie ucieknę. ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez zakrecona_pozytywka Czas edycji: 2011-02-07 o 01:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edit: mam przykład kolegi, który przez 2 lata umawiał się poprzez portal Sympatia na randki z "kandydatkami". Przez 2 lata! Z żadną się nie udawało, a to jemu się nie podobała (już nie piszę o wyglądzie zewnętrznym), a to od niej nie było odzewu... Już nawet ja go zaczęłam swatać. Chłopak był naprawdę zdesperowany... W końcu wkurzył się i przestał szukać. Zaczął więcej pracować, żeby jakoś znieść samotność. Nie minęło kilka miesięcy i już jest z dziewczyną, ni stąd ni zowąd... wielka miłość podobno ![]()
Edytowane przez Coma_ Czas edycji: 2011-02-07 o 01:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1678 | |||||
Organizatorka
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() planowalisy z TZem wynajac mieszkanie z jakimis znajomymi, ktorych tu poznalismy, wiec kilka razy na probe nocowali u nas (wynajmujemy kawalerke) przez kilka dni i z reguly bylo kiepsko. I nie, ze sie klocilismy czy cos, po prostu bylismy zmeczeni po takich 2 tygodniach spedzania czasu z kims... Może sama bylam sobie winna, bo już jak ktoś do nas przychodzi, czy u nas jest to muszę coś gotować, bo ktoś głodny może być, muszę sprzątać i wydaje mi się, ze tych obowiązków jest 10x więcej ![]() fajnie, ze spotkałaś stara przyjaciółkę - zawsze to milo spotkać się po takim czasie porozmawiać i posmiac się. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dopiero z czasem zaczal mi sie podobac i pewnie w duzej mierze dzieki temu, ze o mnie zabiegal (przez co pokazal tez swoje drugie oblicze ![]() ![]()
![]() |
#1679 |
Inkwizytor
|
W sumie u mnie to samo, mam na kącie dwa dłuższe związki (w tym obecny
![]() ![]() Niech mnie ktoś kopnie, w środe ostatni egzamin a ja zamiast sie uczyć na wizazu siedze ![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
#1680 |
Zakorzenienie
|
PinkSlip no to widzę, że nie tylko ja zrezygnowałam ze studiów, teraz to szukam pracy ale jakoś nie chcą mnie nigdzie
![]() Aerith no ja mam podobny problem co Ty, w sumie to mam dwie koleżanki, które zawsze napiszą ale oprócz TŻta tak naprawdę nikogo nie mam. Też boję się patrzeć ludziom na ulicy w oczy, ale to pewnie przez tą moją nieśmiałość Martusia15cc no pewnie ![]() ![]() verda sio do nauki :rózga:
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.