|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
ide dziś na zajęcia w szkole rodzenia i ma być pan doktor i mówić o połogu chyba wiecie szycie krocza itp. napisze potem jak było i co powiedział ciekawego.
ktoś jeszcze pytał o laktator z Aventu - ja zamówiłam ale jeszcze go nie odebrałam ze sklepu więc nie wiem jaki jest. wziąłam ręczny tak na wszelki wypadek żeby mieć. była promocja do końca stycznia więc się skusiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
![]() chyba faktycznie masz ciut niżej ale to może mały się tak akurat ułożył? ciekawe która z nas (te z początku listy) wystartuje pierwsza do rozpakowywania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
deneb w sumie nie wiem, czyjeś brzuchy łatwo mi ocenić czy niżej, wyżej
![]() ale ja to pozamykana na 4 spusty jestem, żadnych przepowiadaczy, chyba pochodzę jeszcze z miesiąc z tym moim bebzolem ![]()
#2674 |
Zadomowienie
|
Diatoma ja właśnie się zastanawiam nad tym znieczuleniem. Do tej pory nie brałam go pod uwagę, bo oczywiście cena mnie odstraszyła 500-600 zł masakra jakaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no wlasnie mi zostal napad na apteke , uczynie to moze jutro i finito ![]() gratulacje ![]() tylko patrzec a bedziemy jak bedizmey sie sypać po kolei ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() to dobrze ze ci sie snily ![]() ja stwierdzilam ze moge co noc wisiec w pajeczynach jak ma sie tak ukladac ![]() ![]() no tesciowa miala gest ale i tak jej nie lubie ![]() avatarek hmmm nie moge znalezc jakiegos takiego dla mnie, ciagle szukam, jak tej szafy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale te nasze dzieci mają dobrze, w takim wypasionym M1 sobie mieszkają ![]() ![]() a mnie pól nocy meczyla biegunka, takze nocka raczej zaliczona do tych srednich, mała mi napiera na szyjke ze az podskakuje. dzwonie do poloznej ale sie nie moge dodzownic. musze sie z nią umowic na jakies spotkanie ![]() anika no widać ze biedna opuchłas, brzusio duzyyyy, mam chyba podobny ![]() musze i ja go uwiecznic dzisiaj. mi puchna tylko nogi wieczorem, kostek nie widze. na buzi jakos nie. w sobote bylismy na urodzinach to wrocilam do domu w kapciach bratowej bo mi noga nie weszla w kozaki ![]() no ale za to zgaga jest mi wierna ![]() Montii Twoje M1 też superaśne ![]() no urósl ci brzusio i chyba opadł ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-07 o 11:11 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja to bym zapłaciła kasę gdyby była taka możliwość |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | ||||||
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
![]() Iza zazdroszcze spania 12 h ![]() Ego jak z wozkiem juz zalatwiliscie to moze i z imieniem teraz jakos pojdize ;p Ewelqua STO LAT STO LAT STO LAT z jendym chlopem i latwego porodu ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
o nie ja sie nie pisze jeszcze ;p do 10 marca zaciskam nogi ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a co do kocykow to tez mam drewexu ale jasnoszary z krokodylkiem i jest niezeimsko mieciutki e tam bruznio jak moj nie wiem cyz za nisko?? malutki sliczniutki ;p Cytat:
![]() jak wy to robicie ze macie takiemalutkie zgrabniutkie brzuszki Cytat:
![]() ![]() a ja mamuski dzis zacyznam 36 tc wg OM i 35 tc wg pierwszego usg ![]() w sobote bylam jednak na zkaupach i nabylam kilk (nie)zbednych rzeczy do tego wczoraj pryzjechala kolezanka z mezem i coreczka 7 miesieczna eh ![]() ![]() ![]() ![]() a mamuski czy wy jak wam sie brzuch napina to macie takei dizwene uczucie dusznosic jendoczesnie?? bo ja jak mi sie brzuch napina to mam uderzenie goraca, dusznosci, i jakby kolatanie w uszach??? a i jeszce dostalam SMS od Smyka ze 8-9 lutego jak pryzjde do nich z karta rabatowa Smyk to dostane dodatkowe 20% na wszytkie ubrania objete wyprzedaza !!! mielog dizonak |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak w ogóle szpital który pobiera opłatę za znieczulenie zzo robi to bezprawnie. takie znieczulenie jest darmowe dla każdego wedle prawa !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() castia dziękuję ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2681 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Zadomowienie
|
eirene megi prunelle kasiapruszkow
![]() ![]() za oknem mega slonce i 12 stopni na plusie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | ||||||||
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() według mnie chyba jeszcze Ci nie opadł. jesteś szczupła nadal ![]() Cytat:
![]() a mam pytanie odnośnie nadmanganian potasu- to jest do odkażania ale co tym odkażać ? a woda koperkowa to też w aptece ?-to na kolki czy herbatę koperkową ? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a gdzie kupiłaś tą ziaję bo ja chcę kupić i tak w Rossmannie nie ma, w D ozie tez nie bo jest produkt chwilowo niedostępny, w Tesco nie było bo byl tylko magiczny -ale on jest od 12 miesiąca Cytat:
ale ostatnio rozmawiałam z kuzynką tż i ona tak miała przy 2 dziecku że cały czas główkowo było ułożone i przy ostatnim usg przekręciła się dupką i musieli cesarkę robić ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Zadomowienie
|
Montii ale masz nisko brzusio,już niedługo chyba porodówka Cie czeka.Mój jeszcze zaczyna się brzuch pod piersiami
![]() Dziewczyny nie prorokujcie tych szybkich rozpakowan ![]() a tak w ogóle te lato to chyba było upojne i gorace,bo wszysctkie znojome dookoła ciąze maja rozwiazanie na marzec-kwiecień ![]() za pszczółke dziekujemy ![]()
![]() |
#2686 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do znieczulenia ZZO też bym bardzo chciała ale w szpitalu w którym planuję rodzić nie dają nawet ja się zapłaci tylko przy cc . a tak to dają dolargan lub coś innego chyba ketonal. a w innym szpitalu jak spojrzałam na cenę to koszt chyba był 600-650 zł ale też bardzo niechętnie nawet jak zapłacisz. a szkoda ja uważam ze każda powinna mieć prawo wyboru znieczulenia i powinno być ono bezpłatne.. ale co zrobić takie czasy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do wizyty to trzymam kciuki by wszystko było ok ![]() Cytat:
śliczny malutki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() teraz to by mi było nie na rękę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ok lejdis idziemy na miasto i może będą moje wyniki na tego paciorkowca i te inne bakterie oby nic się nie przypałętało ;/ no i zajrzę chyba do lumpeksu bo dostałam sms,że jest wyprzedaż hahahaha kiedyś podałam swój nr jak był konkurs tam o niezłe autko, szok ![]() ![]()
![]() |
#2688 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny!
zgłaszam się żeby napisać, że na weselu brata było super, nawet trochę potańczyłam i niestety nie urodziłam ![]() Mała dalej szaleje w brzuszku. Mam prośbę do dziewczyn z x-landerem XA. może któraś mi napisać, albo jeszcze lepiej wkleić zdjęcie tego układu, który powoduje, opuszczanie i podnoszenie oparcia w spacerówce. Podejrzewam, że brakuje mi jakiejś części. ![]() dzieki Zaraz się zmywam, muszę jechać do Włocławka. Miłego popołudnia
#2689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Wtajemniczenie
|
a ja się umówiłam na dziś po południu z moją położną która bedzie przy porodzie. to nasze pierwsze spotkanie.
w ddtvn dzis mowili zeby z polozna umowic sie koło 34tc a ja jutro zaczynam 37tc ![]() w ogóle oglądalyscie ddtvn ?niektore polozne biora 15tys za poród ![]() te co byly w studio koło 3 tys, dla mnie moje 400zł za tą usługę wydaje sie duzoo ![]() stanika tez nie mam jeszcze.ale biore sie za zamawianie. zastanawiam sie nad tymi trzema: http://moda.allegro.pl/biustonosz-do...431140731.html http://moda.allegro.pl/biustonosz-do...402311812.html http://moda.allegro.pl/alles-cubana-...443577232.html wiem ze z tej firmy Alles sa super staniczki. troche drogie ale chyba skusze sie na jeden a jeden kupie zwykly tanszy, bawełniany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, ale miałam noc, zasnęłam chyba po 2.00 nie wiem nawet, całą noc mi sie sniło, że zaczynam rodzić, faktycznie miałam skurcze ( przepowiadające) czułam je przez sen i sie wybudzałam, ale byłam tak zmęczona, że dalej zasypiałam i sen sie ciągle kontynuował, sniło mi sie, że najpierw skurcze, potem mi wody odeszły, dzwoniłam do połoznej pytac, czy skoro to jest 37 TC, to mam dalej w domu rodzic czy jechac do szpitala, ona, że do szpitala, a mnie sie tak strasznie nie chciało.... Obudziłam sie koło 6.00 na siku, normalnie sobie az szyjke zbadałam, czy nie ma rozwarcia, ale nie, szyjka miękka co prawda, ale jest cały czas wystająca i rozwarcia nie było. Połozyłam sie znów, juz myslałam, że po snie, wracam do łózka i znów mi sie sni, że mam skurcze i sie zastanawiam, czy jechac, czy nie... ![]() obudziłam sie wymęczona, jakbym co najmniej naprawde rodziła ![]() ![]() a teraz mnie nadal boli podbrzusze ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-02-07 o 12:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam ten model- z tego co pamiętam to tam sie opuszcza jedynie za pomoca taśmy z zapięciem, która jest z tyłu oparcia ( reguluje sie tez tym wysokośc położenia oparcia, po prostu ściagając ta tasme jak pasek od spodni z klamra zaciskową lub pasek od plecaka) , nie ma tam nic innego jak w innych wóżkach, że sa jakies metalowe zatrzaski, czy pałąki. ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
Witam ciężarówki
![]() Coraz mniej aktywna jestem, czasem poczytam trochę, ale najchętniej do samego porodu już bym przeleżała, kręgosłup i kłucia tak mi się nasiliły, że nie chce mi się nic... napewno będę jednak wpadać i pisać przy lepszym samopoczuciu ![]() Prześliczne macie brzuchy, chociaż mam wrażenie że ja mam piłkę aż pod same żebra, a Wy takie niskie okrąglinki ![]() Coraz bliżej, to która pierwsza startuje na porodówkę? ![]()
#2695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze czuję się tak jakbym miała na dniach urodzić ![]() ![]() ![]() ale sie wkręcam ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Kto wie, kto wie, ponoć kobieta najlepiej wyczuwa jak blisko porodówka
![]() ![]() ![]() ![]()
#2697 |
Wtajemniczenie
|
agaaga nie martw sie mnie tez meczy juz ta ciaza, wszystko mnie boli i dokucza
![]() niutka ty sobie zbadalas sama szyjke?? ![]() czy w snie? ![]() ja tez sie tak czuje jakbym miala rodzic niedługo. az w koncu załatwiłam ta połozna a teraz sie pakuje ![]() ojjj ![]() ale moje dziecie nadal szaleje w brzuchu a niby przed porodem staje sie spokojniejsze wiec chyba jeszcze nie pora na nas ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-07 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |
BAN stały
|
Cytat:
Lekarz bierze 1,500zl!!!!!! /umowiony ze szpitala/ "za pomoc" Nie wiem skad te ceny ;-/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
ja dzisiaj przed południem zrobiłam małe pranie ![]() Wyprałam jasne rzeczy, potem zrobię ciemne i jeszcze kocyki i pościel. Dzisiaj jak tż wróci z pracy jedziemy po wózek ![]() A oto zdjątko moich ostatnich nabytków, o ile się załaduję, bo ja do niedzieli będę miała problem z netem ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-02-07 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Raczkowanie
|
witam
![]() noc minęła mi okropnie nie mogłam sobie znaleźć miejsca do spania i naddatek drażniły mnie krople deszczu stukające o parapet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŁÓŻECZKO http://more4kids.pl/page,produkt,id,69723,a.html w kolorze sosna nie białe MATERAC http://more4kids.pl/page,produkt,id,61738,kat,460.html PRZEŚCIERADŁO http://more4kids.pl/page,produkt,id,...skie,inne.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.