Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-07, 11:00   #2671
megi2015
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

ide dziś na zajęcia w szkole rodzenia i ma być pan doktor i mówić o połogu chyba wiecie szycie krocza itp. napisze potem jak było i co powiedział ciekawego.

ktoś jeszcze pytał o laktator z Aventu - ja zamówiłam ale jeszcze go nie odebrałam ze sklepu więc nie wiem jaki jest. wziąłam ręczny tak na wszelki wypadek żeby mieć. była promocja do końca stycznia więc się skusiłam.
Stary 2011-02-07, 11:01   #2672
deneb3
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
A teraz ja się pochwalę,że również nieśmiało wkraczam w 37 tydzień i oto mieszkanko mego syneczka urósł mi brzuchol bardzo
rośnie rośnie
chyba faktycznie masz ciut niżej ale to może mały się tak akurat ułożył?

ciekawe która z nas (te z początku listy) wystartuje pierwsza do rozpakowywania
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 11:02   #2673
Montii
Zakorzenienie

deneb w sumie nie wiem, czyjeś brzuchy łatwo mi ocenić czy niżej, wyżej a mojego jakoś nie umiem...
ale ja to pozamykana na 4 spusty jestem, żadnych przepowiadaczy, chyba pochodzę jeszcze z miesiąc z tym moim bebzolem

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 11:04   #2674
izunia233
Zadomowienie

Diatoma ja właśnie się zastanawiam nad tym znieczuleniem. Do tej pory nie brałam go pod uwagę, bo oczywiście cena mnie odstraszyła 500-600 zł masakra jakaś Dzisiaj ide na sr i zapytam się położnej czy może coś się w tej kwestii zmieniło. Zaczęłam się zastanawiać bo mój Tż powiedział, że po co mam się męczyć a pieniądze nie grają roli. Ale z drugiej strony nie ja pierwsza i nie ostatnia która będzie rodzić bez znieczulenia a myślę, że dam rade.
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 11:05   #2675
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
no w sumie takie podstawowe rzeczy typu sól fizjologiczna, octanisept, gaziki, maść typu alantan, nadmanganian potasu, wode koperkową lub coś w tym stylu, paracetamol w syropie dla niemowląt i maśc do sutków np ziajka lub purelan.
To taka baza, zeby nie latac po aptekach w razie potrzeby.

jesli nie mieszkasz gdzies na zapadłej wsi, to spokojnie reszte zawsze sobie dokupisz jak będzie potrzeba.
Laski, już poniedziałek doczekałam się

zaczęłam 37 tydzień

Ale mam dziś ( w sensie z niedzieli na poniedziałek) powera, normalnie mnie roznosi nawet jakis fizycznie stan podgorączkowy czuję na ciele, ale taki pozytywny.
Poukładałam ciuszki w komodzie

No to teraz mam juz wszystko gotowe.
gratuluje
no wlasnie mi zostal napad na apteke , uczynie to moze jutro i finito

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

A ja dziś zaczynam 36 tydzień zostało 35 dni.....
gratulacje
tylko patrzec a bedziemy jak bedizmey sie sypać po kolei

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dzien dobry

ja tez mam dzisiaj wizytke
o 16,50 boje sie
mam nadzieje, zde wszystko jest okej, al musze ginowi o skurczach i twardnieniu brzucha piowiedziec
wszystko bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Castia ładny awatarek nowy zmyliło mnie to myślałam że ktoś nowy przyszedł o to teściowa gest miała
mi też się śniły pająki ostatnio
Olusiaa_ pytałaś o mój brzuchol
a to mój brzuch w 32 tygodniu zdjęcie sprzed chwili

Załącznik 3725231
piekny brzusio
to dobrze ze ci sie snily
ja stwierdzilam ze moge co noc wisiec w pajeczynach jak ma sie tak ukladac
no tesciowa miala gest ale i tak jej nie lubie
avatarek hmmm nie moge znalezc jakiegos takiego dla mnie, ciagle szukam, jak tej szafy

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
ja zamiast brzuszka wrzucam fotki mojej Zosi.Ostatnio pochodziłysmy troche po balach przebierańców
o jaka sliczna, piekna pszczólka

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki

Ja dzis sobie pospalam do 9:30 bo synek u dziadkow a Tż pojechal sprawy zalatwiac wiec cisza i spokoj

Oto moj brzuszek z 31 tyg czyli z tej soboty
nastepne urocze mieszkanko
ale te nasze dzieci mają dobrze, w takim wypasionym M1 sobie mieszkają

a mnie pól nocy meczyla biegunka, takze nocka raczej zaliczona do tych srednich, mała mi napiera na szyjke ze az podskakuje.
dzwonie do poloznej ale sie nie moge dodzownic. musze sie z nią umowic na jakies spotkanie

anika no widać ze biedna opuchłas, brzusio duzyyyy, mam chyba podobny
musze i ja go uwiecznic dzisiaj.
mi puchna tylko nogi wieczorem, kostek nie widze. na buzi jakos nie.
w sobote bylismy na urodzinach to wrocilam do domu w kapciach bratowej bo mi noga nie weszla w kozaki
no ale za to zgaga jest mi wierna

Montii Twoje M1 też superaśne
no urósl ci brzusio i chyba opadł

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-02-07 o 11:11
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 11:06   #2676
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Diatoma ja właśnie się zastanawiam nad tym znieczuleniem. Do tej pory nie brałam go pod uwagę, bo oczywiście cena mnie odstraszyła 500-600 zł masakra jakaś Dzisiaj ide na sr i zapytam się położnej czy może coś się w tej kwestii zmieniło. Zaczęłam się zastanawiać bo mój Tż powiedział, że po co mam się męczyć a pieniądze nie grają roli. Ale z drugiej strony nie ja pierwsza i nie ostatnia która będzie rodzić bez znieczulenia a myślę, że dam rade.
u mnie nie ma opcji znieczulenia zzo. do tego musi być w szpitalu zatrudniony anastazjolog na pełny etat i jest obecny cały czas podczas porodu. u mnie niestety takowego nie ma....
Stary 2011-02-07, 11:10   #2677
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
u mnie nie ma opcji znieczulenia zzo. do tego musi być w szpitalu zatrudniony anastazjolog na pełny etat i jest obecny cały czas podczas porodu. u mnie niestety takowego nie ma....
a u nas anestezjolog to NIBY ciągle zajęty
ja to bym zapłaciła kasę gdyby była taka możliwość

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 11:12   #2678
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc mamuski

Iza zazdroszcze spania 12 h eh tez bym pospala dluzej

Ego jak z wozkiem juz zalatwiliscie to moze i z imieniem teraz jakos pojdize ;p

Ewelqua STO LAT STO LAT STO LAT z jendym chlopem i latwego porodu

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
eh nie napisałam że wczoraj wygadała się mężowi co mnie gryzie ponarzekałam ze nie chce mi w niczym pomoc tzn w wyborze rzeczy dla małego ze mnie to bardzo boli a on ze nie doradza bo wie ze i tak dobrze wybiorę no wiec ja ze ja chce żeby on wyrażał swoje opinie i doszliśmy do porozumienia i wybraliśmy łóżeczko które od razu przypadło mu do gustu bo nawet te co przegrałam w licytacji nie podobało mu się tak wiec link do łóżeczko które chcemy zamówić
http://allegro.pl/4b-klups-lozeczko-...444674152.html
zastanawiam się tylko jaki materac wybrać
http://allegro.pl/4b-danpol-materac-...439707432.html
http://allegro.pl/4b-danpol-materacy...439707436.html
http://allegro.pl/4b-materac-gryka-p...438655090.html
http://allegro.pl/4b-materac-gryka-p...428756103.html
ja mam z danpolo kokos-pianka-gryka, a łozeczko fajne

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Wiecie nie chodzi o to, ze chce sie stad wyrwac hehe, bo ja tu nadal bede siedziec i nawijac, ale jak np ptysza czy kolba wchodza tu raz na ruski rok to np jak zapytam o cos ktoras to mi tego posta nie znajda, a tam to i tak poki co ruchu specjalnego nie bedzie, wiec to bedzie bardziej funkcjonowac jak mail lub pw , ale ofc kazda bedzie mogla sobie tam wejsc, popisac itp. Natomiast tu swoja droga moge zdawac relacje i odpowiadac na kazde pytanie
ja jestem za nawet na pierwszej stronie mozna linka dac zeby kazdy mogla wejsc pocyztac jak sie miewaja juz rozpakowane

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
Montii owczym pędem oby pierwsza zaczęła
o nie ja sie nie pisze jeszcze ;p do 10 marca zaciskam nogi

Cytat:
Niutka weszłam na stronę apteki i tak sobie przeglądam 'apteczkę dla malucha ' jest coś co wypada mieć zawsze w domu? Nie wiem czy coś kupić w stylu, sól fizjologiczna czy maść majerankowa na katarek, bo to groszowe sprawy i fajnie żeby było pod ręką, czy sobie darować?
ja kupie sol fizjologiczna

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Ja w ogóle zauważyłam że często w ciąży się krztuszę, częściej niż wcześniej, kiedy zdarzało mi się to może raz na pół roku, teraz raz na dwa tygodnie tak ostro.
Kupilismy tam tez kocyk z drewexu - seledynowy z konikiem - cudowne sa te kocyki w dotyku Na zywo duzo ladniejsze niz na fotkach, a w dotyku.. mniam
http://www.calineczka.pl/sklep/drewe...00-p-7677.html
ja sie nie krzutusze al mam kilka razy dziennie czkawke taka jakby bo tlyko raz czkne i spokoj??
a co do kocykow to tez mam drewexu ale jasnoszary z krokodylkiem i jest niezeimsko mieciutki

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
teraz dopiero widze jaka jestem duuuuuża

a taka byłam szczuplutka
e tam bruznio jak moj nie wiem cyz za nisko??

Cytat:
malutki sliczniutki ;p

Cytat:
ja zamiast brzuszka wrzucam fotki mojej Zosi.Ostatnio pochodziłysmy troche po balach przebierańców
boska pszczola

Cytat:
jak wy to robicie ze macie takiemalutkie zgrabniutkie brzuszki

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Wreszcie się dzisiaj wyspałam Wstałam o 10, siusiu w nocy tylko 2 razy i żadnych nocnych skurczy
Jeszcze do tego z samego rano miła wiadomość bo dostałam wyniki ostatniego egzaminu i wszystko się udało - sesja zaliczona a ósmy semestr zaczynam dopiero 26 luty więc mogę sobie mogę odpocząć zwłaszcza że to będzie łagodny semestr bo w czerwcu obrona no chyba, że Alanek stwierdzi, że już wychodzi i nic sobie nie odpocznę
Dzisiaj na 14.00 mam wizytę trzymajcie kciuki kobietki
Ciekawe ile ten maluch już waży
gratulacje i tryzmamy kciuki

a ja mamuski dzis zacyznam 36 tc wg OM i 35 tc wg pierwszego usg planowo zostal mi miesiac

w sobote bylam jednak na zkaupach i nabylam kilk (nie)zbednych rzeczy do tego wczoraj pryzjechala kolezanka z mezem i coreczka 7 miesieczna eh : love: a dzis ma dojechac paczka od r_p77 a rano przyslza od rodzyneczek tylko stanik za duzy zmaowilam (80d) :-(

a mamuski czy wy jak wam sie brzuch napina to macie takei dizwene uczucie dusznosic jendoczesnie?? bo ja jak mi sie brzuch napina to mam uderzenie goraca, dusznosci, i jakby kolatanie w uszach???

a i jeszce dostalam SMS od Smyka ze 8-9 lutego jak pryzjde do nich z karta rabatowa Smyk to dostane dodatkowe 20% na wszytkie ubrania objete wyprzedaza !!!

mielog dizonak
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 11:14   #2679
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
no tak... "zajęty"
a tak w ogóle szpital który pobiera opłatę za znieczulenie zzo robi to bezprawnie. takie znieczulenie jest darmowe dla każdego wedle prawa !!!
Stary 2011-02-07, 11:15   #2680
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
u mnie też ciągle zajęty

castia dziękuję on mi urósł z dnia na dzień

[LEFT]
Stary 2011-02-07, 11:17   #2681
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość

w sobote bylam jednak na zkaupach i nabylam kilk (nie)zbednych rzeczy do tego wczoraj pryzjechala kolezanka z mezem i coreczka 7 miesieczna eh : love: a dzis ma dojechac paczka od r_p77 a rano przyslza od rodzyneczek tylko stanik za duzy zmaowilam (80d) :-(
a zamawiałaś rozmiar taki jak nosisz na co dzień czy coś kombinowałaś. ??? jaki staniczek kupiłaś ??? bo ja tez jeszcze muszę kupić...i w sumie nie wiem właśnie jak z rozmiarem. czy kupić taki jak w przypadku stanika usztywnianego czy jak???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 11:26   #2682
Ewelqa1985
Zadomowienie

eirene megi prunelle kasiapruszkow dziekuje za zyczonka

za oknem mega slonce i 12 stopni na plusie eh nic tylko czekac do wiosny
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 11:26   #2683
laseczkaa
Zadomowienie

hej
Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
laseczki wklejam wam mieszkanko Natalii
mąż zawyrokował dziś "wiesz ale ty masz juz tak nisko ten brzuch teraz to juz ci opadł"
sama nie wiem czy opadł czy nie opadł...
z gory przepraszam za opuchlizne.. bo znow opuchłam niestety
chyba sie nigdy tego nie pozbede
teraz dopiero widze jaka jestem duuuuuża
a taka byłam szczuplutka
śliczny brzuszek duży już
według mnie chyba jeszcze Ci nie opadł.
jesteś szczupła nadal

Cytat:
no w sumie takie podstawowe rzeczy typu sól fizjologiczna, octanisept, gaziki, maść typu alantan, nadmanganian potasu, wode koperkową lub coś w tym stylu, paracetamol w syropie dla niemowląt i maśc do sutków np ziajka lub purelan.
To taka baza, zeby nie latac po aptekach w razie potrzeby.
zaczęłam 37 tydzień
gratulację

a mam pytanie odnośnie nadmanganian potasu- to jest do odkażania ale co tym odkażać ?
a woda koperkowa to też w aptece ?-to na kolki czy herbatę koperkową ?

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Hej! Witam się poniedziałkowo Nie mogę spać i nadrabiam czytanie Poza tym tak mi ciężko oddychać, ze juz nie wiem jak sie ułożyć. Najepiej mi jest jak chodzę, ale jak się nałażę to znów mnie brzuch pobolewa.Ehhh...No ale już niedługo. W środę mam wizytę, a w nast.środę konsultację jeszcze u okulisty w sprawie tej cesarki. Wszystko mamy już pokupowane i sobie czekamy
A!chciałam zapytać: czy i od którego tyg.jeździcie na ktg?U nas podobno od 36 tyg.więc musiałabym się zapisać na ten tydz.już.Zobaczę co powie dr w środe.
no właśnie ja też nie wiem kiedy i czy mnie skieruje moja ginekolog ? będę musiała się dowiedzieć

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Ale się nie wyspałam, musiałam wstać na te badania i byłam na usg
Ksawery dalej jest chłopczykiem, chociaż nie bardzo chciał pokazać siusiaka, ściskał go nóżkami hehe Waży 2 kg czyli idealnie Z usg termin wyszedł mi na 1 kwietnia. Dzidzia ładnie sobie rośnie, ale jeszcze się nie przekręcił główką w dół, a byłam pewna że jest przekręcony. A czuje, że już ma mało miejsca i nie wiem czy się przekręci Lekarz powiedział, że do 34 tc powinien się przekręcić, czyli jeszcze 2 tygodnie. No zobaczymy jak to będzie.
to super że wszystko ok , może się jeszcze przekręci główką w dół

Cytat:
dzien dobry
ja tez mam dzisiaj wizytke
o 16,50 boje sie
mam nadzieje, zde wszystko jest okej, al musze ginowi o skurczach i twardnieniu brzucha piowiedziec
będzie ok trzymamy kciuki

Cytat:
Laseczkaa ja też kupiłam tą ziajkę do kąpieli natłuszczającą ślicznie pachnie oliwką.
Załącznik 3725231
brzuszek śliczny
a gdzie kupiłaś tą ziaję bo ja chcę kupić i tak w Rossmannie nie ma, w D ozie tez nie bo jest produkt chwilowo niedostępny, w Tesco nie było bo byl tylko magiczny -ale on jest od 12 miesiąca

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Eirene fajna piłeczka, widzę, że pępuszek Ci wyszedł tak jak i mi Ja może potem pstryknę jakieś zdjęcie brzucholka
iweczka a córcia była ułożona główką w dół??
W ogóle dziewczyny czy Wasze dzieci w 32 tc były ułożone główką w dół???
moja mała jest ułożona główkowo już od usg połówkowego czyli od ok 21 tygodnia. ostatnio jak byliśmy na usg 28 tygodniu też była główką w dól i ginekolog na moje pytanie czy to nie za wcześnie stwierdziła że nie . a teraz zobaczę usg mam 22 lutego.
ale ostatnio rozmawiałam z kuzynką tż i ona tak miała przy 2 dziecku że cały czas główkowo było ułożone i przy ostatnim usg przekręciła się dupką i musieli cesarkę robić

Cytat:
śliczna jest i te stroje

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 11:29   #2684
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
no tak... "zajęty"
a tak w ogóle szpital który pobiera opłatę za znieczulenie zzo robi to bezprawnie. takie znieczulenie jest darmowe dla każdego wedle prawa !!!
Tak???? nie wiedziałam o tym. A masz może linka do ustawy z tym przepisem?
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 11:38   #2685
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Montii ale masz nisko brzusio,już niedługo chyba porodówka Cie czeka.Mój jeszcze zaczyna się brzuch pod piersiami

Dziewczyny nie prorokujcie tych szybkich rozpakowan
a tak w ogóle te lato to chyba było upojne i gorace,bo wszysctkie znojome dookoła ciąze maja rozwiazanie na marzec-kwiecień gin mi mówił,że też wysyp

za pszczółke dziekujemy

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 11:44   #2686
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Cześć kobitki
Moim zdaniem powinna być założona odchowalnia żeby rozpakowane mamusie mogły sobie debatować, bo faktycznie nie będą miały czasu czytać na bieżąco i posty mogą uciekać. No i dodatkowo będą się wypowiadały na naszym aktualnym wątku aby podpowiedzieć nam co nieco i podtrzymać nas na duchu. A oczywiście my będziemy je podczytywać na odchowalni
Słuchajcie kobitki co myślicie o znieczuleniu zewnątrzoponowym? Jakie są u was ceny?
co do odchowalni to jestem za
a co do znieczulenia ZZO też bym bardzo chciała ale w szpitalu w którym planuję rodzić nie dają nawet ja się zapłaci tylko przy cc . a tak to dają dolargan lub coś innego chyba ketonal.
a w innym szpitalu jak spojrzałam na cenę to koszt chyba był 600-650 zł ale też bardzo niechętnie nawet jak zapłacisz.
a szkoda ja uważam ze każda powinna mieć prawo wyboru znieczulenia i powinno być ono bezpłatne.. ale co zrobić takie czasy

Cytat:
dzieki kochana
jesli chodzi o te silikonowe nakladki na piersi
to to jest to ??
http://allegro.pl/silikonowe-oslonki...428676116.html
chodzi o to, zeby dziecko ciagnelo mleko przez te nakladki tak?
zeby nie podrazniac sutkow i brodawek ??
czy o jeszcze innych pisalyscie ?
ja też się zastanawiałam nad osłonkami ale ostatnio czytałam w gazecie że dziecko jak dłuższy okres przez nie ssie to potem trudniej ssie z piersi/bo przez osłonkę jakoś inaczej się chwyta niż przez pierś.

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
agus87 ja też mam dziś wizytę i przyznam, że troszkę się denerwuję...mam nadzieję, że Niunia ładnie rośnie. Trzymam kciuki
dziewczyny ale mam nerwa w weekend kupiłam jeansówkę h&m co prawda wytargałam rabat 15 proc. bo źle przyszyty panel ale myślałam, że jakoś to sie ukryje pod bluzkami. Dziś jednak chciałam się w nią ubrac i klops. panel nie tylko jest źle przyszyty ale jest też za duży na mój brzusio. Pewnie jeszcze urosnę ale się wkurzyłam, tak to jest z nie przemyślami zakupami
oj współczuję z powodu zakupu
a co do wizyty to trzymam kciuki by wszystko było ok

Cytat:
No właśnie nie wiem. Koleżanka mi wczoraj mówiła,że ona jeździła na ktg co tydz.od 36 tyg.I że jak cc to też, że w razie jakby wykryło wcześniejsze skurcze,to szybciej cc A z kolei teraz kazałam zadzwonić mamie do swojej koleżanki położnej i ta powiedziała, że ktg jak się nic nie dzieje robi się w terminie porodu.
ja jak gdzieś czytałam to też słyszałam ze na ktg idzie się po terminie a wtedy to można nawet codziennie ale wystarczy raz na 2-3 dni chodzić ale nie wiem jak jest u mnie .

Cytat:
Czesc Dziewczynki
śliczny malutki

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry laseczki
Wreszcie się dzisiaj wyspałam Wstałam o 10, siusiu w nocy tylko 2 razy i żadnych nocnych skurczy
Jeszcze do tego z samego rano miła wiadomość bo dostałam wyniki ostatniego egzaminu i wszystko się udało - sesja zaliczona a ósmy semestr zaczynam dopiero 26 luty więc mogę sobie mogę odpocząć zwłaszcza że to będzie łagodny semestr bo w czerwcu obrona no chyba, że Alanek stwierdzi, że już wychodzi i nic sobie nie odpocznę
Dzisiaj na 14.00 mam wizytę trzymajcie kciuki kobietki
Ciekawe ile ten maluch już waży
gratulacje z powodu zdanych egzaminów i kciuki trzymamy

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
witam, ja dzis dzień zaczełam od zakupów
1. dla tż na walentynki http://www.ew3.pl/bezcenny-koszulka-meska-p-539.html
2. dla Tymka DO POKOJU ŻEBY
ścianę ożywić, bo ja nie lubie zadnych oobrazków przybijać a żółwik jest wdzięczny http://www.szablon-studio.pl/kategor...rt_by=&page=30 - wybrałam ostatniego zółwika na samym dole
śliczny ten szablon malarski. a to nad łóżeczkiem zamierzasz malować ? i na jaki kolor ?

Cytat:
Co do mojego brzuszka to maly to on nie jest przytylam sporo bo juz 13 kg i wszystko idzie w brzuch i biodra mam nadzieje ze uda mi sie to zrzucic cycki moze o rozmiar sie powiekszyly a ze mialam "rodzynki"to teraz mam "jajka sadzone "hihihi tak sie ostatnio zastanawialam ze dziewczyny co maja duze piersi w ciazy to maja podwojne dzwiganie i wspolczuje im .....
ja właśnie z tych co przed ciąża miały większe piersi bo nosiłam rozmiar 85 C a teraz mam już E a czasem nawet w niektórych rozmiarach i E jest małe ... a co to będzie jak mleko dostanę i zacznę karmić

Cytat:
A teraz ja się pochwalę,że również nieśmiało wkraczam w 37 tydzień i oto mieszkanko mego syneczka urósł mi brzuchol bardzo
no nareszcie dodałaś brzuszek śliczny ale rzeczywiście masz go nisko .

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 11:48   #2687
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Montii ale masz nisko brzusio,już niedługo chyba porodówka Cie czeka.Mój jeszcze zaczyna się brzuch pod piersiami
w ogóle nie czuję,że to końcówka zero objawów także chyba porodówka jeszcze nie teraz i będę tak rosnąć i rosnąć
teraz to by mi było nie na rękę ale po 20stym .....

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

no nareszcie dodałaś brzuszek śliczny ale rzeczywiście masz go nisko .
pokazuj swój

ok lejdis idziemy na miasto i może będą moje wyniki na tego paciorkowca i te inne bakterie oby nic się nie przypałętało ;/
no i zajrzę chyba do lumpeksu bo dostałam sms,że jest wyprzedaż hahahaha kiedyś podałam swój nr jak był konkurs tam o niezłe autko, szok

[LEFT]
Stary 2011-02-07, 11:48   #2688
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

cześć dziewczyny!
zgłaszam się żeby napisać, że na weselu brata było super, nawet trochę potańczyłam i niestety nie urodziłam
Mała dalej szaleje w brzuszku.

Mam prośbę do dziewczyn z x-landerem XA.
może któraś mi napisać, albo jeszcze lepiej wkleić zdjęcie tego układu, który powoduje, opuszczanie i podnoszenie oparcia w spacerówce.
Podejrzewam, że brakuje mi jakiejś części.
dzieki

Zaraz się zmywam, muszę jechać do Włocławka. Miłego popołudnia
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 11:51   #2689
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!
zgłaszam się żeby napisać, że na weselu brata było super, nawet trochę potańczyłam i niestety nie urodziłam

może któraś mi napisać, albo jeszcze lepiej wkleić zdjęcie tego układu, który powoduje, opuszczanie i podnoszenie oparcia w spacerówce.
dzieki

a tam są przyciski a nie czasami takie pasy na których się podnosi spacerówka?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 12:01   #2690
Castia
Wtajemniczenie

a ja się umówiłam na dziś po południu z moją położną która bedzie przy porodzie. to nasze pierwsze spotkanie.
w ddtvn dzis mowili zeby z polozna umowic sie koło 34tc a ja jutro zaczynam 37tc
w ogóle oglądalyscie ddtvn ?niektore polozne biora 15tys za poród
te co byly w studio koło 3 tys, dla mnie moje 400zł za tą usługę wydaje sie duzoo

stanika tez nie mam jeszcze.ale biore sie za zamawianie.
zastanawiam sie nad tymi trzema:
http://moda.allegro.pl/biustonosz-do...431140731.html
http://moda.allegro.pl/biustonosz-do...402311812.html
http://moda.allegro.pl/alles-cubana-...443577232.html

wiem ze z tej firmy Alles sa super staniczki. troche drogie ale chyba skusze sie na jeden a jeden kupie zwykly tanszy, bawełniany
Stary 2011-02-07, 12:03   #2691
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej! Witam się poniedziałkowo Nie mogę spać i nadrabiam czytanie Poza tym tak mi ciężko oddychać, ze juz nie wiem jak sie ułożyć. Najepiej mi jest jak chodzę, ale jak się nałażę to znów mnie brzuch pobolewa.Ehhh...No ale już niedługo. W środę mam wizytę, a w nast.środę konsultację jeszcze u okulisty w sprawie tej cesarki. Wszystko mamy już pokupowane i sobie czekamy
A!chciałam zapytać: czy i od którego tyg.jeździcie na ktg?U nas podobno od 36 tyg.więc musiałabym się zapisać na ten tydz.już.Zobaczę co powie dr w środe.
Jesli nic sie nie dzieje, dobrze czuc ruchy, to nie ma potrzeby robić wczesniej niz po terminie porodu, z tym, ze wtedy to sie już robi tak co 2-3 dzień. ale jesli lekarz zaleci wczesniej no to tez nie zaszkodzi, widac chce wiedziec, czy na pewno ok.

Cytat:
gratuluję 37 tygodnia !

no i ja Tobie gratuluje tez

Dziewczyny, ale miałam noc, zasnęłam chyba po 2.00 nie wiem nawet, całą noc mi sie sniło, że zaczynam rodzić, faktycznie miałam skurcze ( przepowiadające) czułam je przez sen i sie wybudzałam, ale byłam tak zmęczona, że dalej zasypiałam i sen sie ciągle kontynuował, sniło mi sie, że najpierw skurcze, potem mi wody odeszły, dzwoniłam do połoznej pytac, czy skoro to jest 37 TC, to mam dalej w domu rodzic czy jechac do szpitala, ona, że do szpitala, a mnie sie tak strasznie nie chciało.... Obudziłam sie koło 6.00 na siku, normalnie sobie az szyjke zbadałam, czy nie ma rozwarcia, ale nie, szyjka miękka co prawda, ale jest cały czas wystająca i rozwarcia nie było. Połozyłam sie znów, juz myslałam, że po snie, wracam do łózka i znów mi sie sni, że mam skurcze i sie zastanawiam, czy jechac, czy nie...
obudziłam sie wymęczona, jakbym co najmniej naprawde rodziła

a teraz mnie nadal boli podbrzusze
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-02-07 o 12:05
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 12:03   #2692
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!

dzieki

mordka spytam tż bo on wszytsko obczajał przy wozku a teraz mam juz gondolke wlozona i reszte wozka na strychu wiec jakos wieczorem ci napisze jak wrocimy z SR
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 12:09   #2693
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki

Ja mam ten model- z tego co pamiętam to tam sie opuszcza jedynie za pomoca taśmy z zapięciem, która jest z tyłu oparcia ( reguluje sie tez tym wysokośc położenia oparcia, po prostu ściagając ta tasme jak pasek od spodni z klamra zaciskową lub pasek od plecaka) , nie ma tam nic innego jak w innych wóżkach, że sa jakies metalowe zatrzaski, czy pałąki.
Stary 2011-02-07, 12:09   #2694
agaaga89
Zakorzenienie

Witam ciężarówki
Coraz mniej aktywna jestem, czasem poczytam trochę, ale najchętniej do samego porodu już bym przeleżała, kręgosłup i kłucia tak mi się nasiliły, że nie chce mi się nic... napewno będę jednak wpadać i pisać przy lepszym samopoczuciu
Prześliczne macie brzuchy, chociaż mam wrażenie że ja mam piłkę aż pod same żebra, a Wy takie niskie okrąglinki !
Coraz bliżej, to która pierwsza startuje na porodówkę?

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 12:12   #2695
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Witam ciężarówki
Coraz mniej aktywna jestem, czasem poczytam trochę, ale najchętniej do samego porodu już bym przeleżała, kręgosłup i kłucia tak mi się nasiliły, że nie chce mi się nic... napewno będę jednak wpadać i pisać przy lepszym samopoczuciu
Prześliczne macie brzuchy, chociaż mam wrażenie że ja mam piłkę aż pod same żebra, a Wy takie niskie okrąglinki !
Coraz bliżej, to która pierwsza startuje na porodówkę?

kurcze czuję się tak jakbym miała na dniach urodzić
ale sie wkręcam
Stary 2011-02-07, 12:15   #2696
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze czuję się tak jakbym miała na dniach urodzić
ale sie wkręcam
Kto wie, kto wie, ponoć kobieta najlepiej wyczuwa jak blisko porodówka Właściwie ciążę masz już donoszoną, więc kto wie wcale bym się nie zdziwiła

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 12:16   #2697
Castia
Wtajemniczenie

agaaga nie martw sie mnie tez meczy juz ta ciaza, wszystko mnie boli i dokucza

niutka ty sobie zbadalas sama szyjke??
czy w snie?

ja tez sie tak czuje jakbym miala rodzic niedługo.
az w koncu załatwiłam ta połozna a teraz sie pakuje
ojjj

ale moje dziecie nadal szaleje w brzuchu a niby przed porodem staje sie spokojniejsze wiec chyba jeszcze nie pora na nas

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-02-07 o 12:18
Stary 2011-02-07, 12:18   #2698
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
a ja się umówiłam na dziś po południu z moją położną która bedzie przy porodzie. to nasze pierwsze spotkanie.
w ddtvn dzis mowili zeby z polozna umowic sie koło 34tc a ja jutro zaczynam 37tc
w ogóle oglądalyscie ddtvn ?niektore polozne biora 15tys za poród
te co byly w studio koło 3 tys, dla mnie moje 400zł za tą usługę wydaje sie duzoo
Wlasnie ogladalam-bylam w szoku ;-/
Lekarz bierze 1,500zl!!!!!! /umowiony ze szpitala/ "za pomoc"
Nie wiem skad te ceny ;-/
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 12:21   #2699
iizabelaa
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny,
ja dzisiaj przed południem zrobiłam małe pranie
Wyprałam jasne rzeczy, potem zrobię ciemne i jeszcze kocyki i pościel.

Dzisiaj jak tż wróci z pracy jedziemy po wózek

A oto zdjątko moich ostatnich nabytków, o ile się załaduję, bo ja do niedzieli będę miała problem z netem

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-02-07 o 12:32
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 12:23   #2700
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

witam ,
noc minęła mi okropnie nie mogłam sobie znaleźć miejsca do spania i naddatek drażniły mnie krople deszczu stukające o parapet. ostatnio wstawiłam wam link łózka na które się zdecydowaliśmy z mężem a tu dzisiaj decyzja zmieniona i już inne łóżeczko wybrane i co najważniejsze zamówione a także materacyk , prześcieradło i ceratka pod materacyk kołderkę już miałam więc pozostał nam do zakupienia tylko wózek ale chyba będzie dobrze bo małżonek będzie miał z pracy 13nastkę ale i tak decydujemy się na używany.
ŁÓŻECZKO http://more4kids.pl/page,produkt,id,69723,a.html w kolorze sosna nie białe
MATERAC http://more4kids.pl/page,produkt,id,61738,kat,460.html
PRZEŚCIERADŁO http://more4kids.pl/page,produkt,id,...skie,inne.html
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości