|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na śluby w 2012 tu sobie czekamy i rozmów bez eeendu dosyć nie mamy :D
Dzięki Chatka za odpowiedź co do nauk.., i za wpisanie do kalendarza
|
|
|
|
#4982 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o tort to ja nie zamawiam w cukierni... bo zrobi go moja mama
![]() jej torty najbardziej mi smakują bo nie są takie bardzo słodkie i ciasto jest dobrze nasączone... a poza tym to nie słyszałam jeszcze żeby ktoś mówił że tort mojej mamy nie smakuje, albo że jest jakiś niedobry, wszyscy są zachwyceni
|
|
|
|
#4983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie przepadam za tortami z cukierni. Jeszcze żaden mi nie smakował, a miałam okazję ich dość sporo skosztować. Wszystkie są takie "sztuczne" i nie ma to jak ciasto domowej roboty Zastanawiałam się nawet czy by samej nie upiec, bo uwielbiam piec ciasta przeróżne. Hmm wypróbuję jeszcze jedną cukiernie i się zastanowię nad tym. Jak coś to będę miała jeszcze sporo czasu i okazji na podszkolenie się ![]() No dziewczyny sprężać się z pisaniem. Tak niewiele brakuje już do nowej części
Kallos Sthenos - Piękno i Siła Edytowane przez Nattiv Czas edycji: 2011-02-07 o 20:06 |
|
|
|
|
#4984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4986 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się zastanawiam jeszcze nad kwadratowym tortem
Też niektóre są bardzo ładne no i zdecydowanie lepiej pokroić taki. Tż za tortami nie przepada to jemu obojętne co to będzie. Nie wiem czemu jest taki uprzedzony do nich, bo w sumie jakby nie patrzeć to ciasto takie jak inne, tylko wizualnie się różni
|
#4987 |
|
Zadomowienie
|
U mnie na szczęście takiego zaświadczenia przynosić nie muszę... A ciasta też nie będę miała zamawianych w cukierni tylko w piekarni... może to trochę dziwnie brzmi (ciasta z piekarni
) ale też będą pyszne bo będzie je robiła moja mama (pracuje tam), a poza tym to robią ciasta na zamówienie no i też troszke taniej za to wyjdzie niż z normalnej cukierni i będę mogła te pieniążki przeznaczyć na coś innego
Edytowane przez Talaaa87 Czas edycji: 2011-02-07 o 20:21 |
|
|
|
#4988 |
|
Zakorzenienie
|
no u mnie to też jest bardziej piekarnia niż cukiernia w sumie zależy jak na to patrzeć
![]() ale pewnie będę miała taki zwykły okrągły na stojaku...
|
#4989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wiadome, że będą przepyszne. Ja mam salę i kucharkę, wiec wszystko swoje przynoszę. Ciasta mam zamiar mieć bez kremów, bo jak będzie ciepło to różnie może z nimi być mimo, że jest klimatyzacja. Jak takie poleżą kilka godzin to i tak nie wyglądają już apetycznie
|
|
#4990 |
|
Wtajemniczenie
|
(kicia), a gdzie będziecie kupować ciasta? Macie już coś upatrzone?
Ja ogólnie za ciastami i tortami nie przepadam, więc będę na nie patrzeć przede wszystkim pod kątem gości, choć na pewno przynajmniej 1 rodzaj zamówię taki, jak lubię (nie ma wielu takich ciast, więc nie będę miała trudnego wyboru). Prawdopodobnie poprosimy w tej materii o radę moją Mamę i Teściową, co by czuły, że uczestniczą ![]() Co do tortu, to mi jest zupełnie obojętne, jak będzie wyglądał, bo dekoracje do niego i tak robimy samodzielnie. Chcę takich kilka pojedynczych tortów na stojaku (coś w tym stylu: http://www.k-2.com.pl/images/ambras/stelaze_12.jpg ) i na samej górze będzie scenka, którą wymyśliliśmy i najprawdopodobniej nie będzie jadalna (chyba, że zrobimy ją z jakiejś masy cukrowej, ale to zobaczymy). Ja plastyczką nie jestem, TŻ też nie bardzo, ale mam bardzo uzdolnioną Przyjaciółkę, która ma nam pomóc w stworzeniu tego ![]() W ogóle jako, że robimy ślub w połowie wakacji myślałam o torcie lodowym... Podanym po obiedzie, zamiast deseru. No, ale jeszcze wszystko jest do obmyślenia, myślę, że będziemy sprawdzać poszczególne opcje jakoś w te wakacje ![]() Talaaa, fajnie, że masz piekącą Mamę, pewnie sporo oszczędzicie, no a jakość będzie nieporównywalna do niczego U nas niestety też trzeba by przynieść zaświadczenie z sanepidu, zresztą w moim otoczeniu tylko moja Babcia robiła torty (w dawnych czasach nawet bywała główną kucharką na wiejskich weselach), a już niestety nie ma Jej na tym świecie, więc nie będziemy kombinować i kupimy.
|
#4991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4992 |
|
Rozeznanie
|
Oj... Przepraszam Chatko - w sumie to nie wiem czemu się aż tak uniosłam
(a może nie uniosłam ?) Mi się ogólnie wydaje, że w tych czasach to mało kto trzyma się dawno już przestarzałych schematów, każdy ma jakiś pomysł na siebie No, chyba że faktycznie nie ma i robi wesele bo każdy robi I wtedy denerwuje mnie, jak jakiś nudziarz mi smęci, że "no jak to panna młoda może mieć kolorowy makijaż? no jak to odkryte ramiona? no jak to tak tańczyć całą noc?" Ale absolutnie Chatko nie chciałam być niemiła ani robić Ci wyrzutów ![]() Evoonia - Aaa... Narobiłam ochoty mówisz ? Może trzeba Ci skontaktować się z TŻ i... skosztować słodkie ciasteczki ]:->? Hyhyhy - ja to chyba jestem jakaś niedopieszczona dzisiaj ![]() Nena - Oooj przepiękne te torty z polewą marcepanową mmm... Takie bardziej mi się podobają - nie powiem, że nie Mniejsza kwestia tego, że nie znoszę marcepanu Ale - jak już mówiłam - nie będę kombinować Cena mnie przeraziła... 600-700zł?!?!?! WTF ?
|
#4993 |
|
Zadomowienie
|
Ja liczę 500zł na tort... Przynajmniej gdybym w tym roku miała ślub to tyle by mnie to kosztowało. Mam nadzieję że cena nie wzrośnie zbyt drastycznie do przyszłego roku... A tak w ogóle to martwię się co moja teściowa powie na tort z cukierni, bo moja kucharka to jej znajoma i jej będzie "głupio" tak cudować z tortem (wstępnie to kucharka miała go piec). Mam nadzieję, że nie będzie robiła więcej problemów :/
Oj strasznie malutko zostało do tego nowego wątku. Jakoś dziwnie nie mogę się doczekać ;P.
|
|
#4994 |
|
Zakorzenienie
|
bierzemy pod uwagę dwie. piekarnia grela w mełgwi wszyscy zachwalają ich torty nie miałam okazji się przekonać osobiście ale mam zamiar w tym roku zmówić na urodziny tacie i wypróbuję. A reszta ciast i może tort w piekarni w puchaczowie. Tam zamawiałam na moją 18stkę, 19stkę, 20stkę i na inne urodziny i ciasta na święta i dla gości i jestem naprawdę zadowolona.
|
#4995 |
|
Zakorzenienie
|
(kicia)
![]() ja jeszcze nie ma wizji tortu zdam się na swoją cukiernię. bliżej wesela będziemy się kontaktować z cukiernią ile będzie ciast i wtedy pomyślę o torcie
|
|
|
|
#4996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem wiem ale byłam pewna że zdam... a teraz muszę przygotować się na dwa egzaminy. i dziś jeszcze mi zostało 21 stron do opanowania
|
|
#4997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niestety jak jest duże wesele to tak trzeba liczyć za tort... (kicia), hmm, no to daj znać, jak już spróbujecie tego tortu Ja słyszałam też dobre opinie o cukierni w Nasutowie i i ciastkarni Beza z Marysina.To się starajcie z tymi postami, to już dziś będę mogła założyć wątek, bo jutro wcześnie rano mnie nie będzie i będziecie musiały czekać
|
|
#4999 |
|
Zadomowienie
|
A powiedzcie mi dziewczęta czy dajecie gościom ciasto jak będą wychodzić?? Cos w stylu na podziękowanie...
|
|
|
|
#5000 |
|
Zakorzenienie
|
my będziemy dawać
|
|
|
|
#5001 |
|
Zakorzenienie
|
tak ale najbliższej rodzinie
|
#5002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#5003 |
|
Zadomowienie
|
A ile liczy się tego ciasta na osobę?? chodzi mi o to co się daje...
Edytowane przez Talaaa87 Czas edycji: 2011-02-07 o 21:24 |
|
|
|
#5004 |
|
Zakorzenienie
|
Chatka No zapodajesz nową część
|
#5005 |
|
Zakorzenienie
|
my nie będziemy nic dawać gościom przy wyjściu... zresztą na zadnym weselu nie było takiego zwyczaju (z tych co byłam)
też myślę nad tym żeby na każdym talerzu postawic 'coś' tylko nie wiem jeszcze co w ramach podziękowania
|
|
#5006 |
|
Zakorzenienie
|
Talaaa87 nie mam pojęcia ile się tego liczy. najbliższej rodzinie to pewnie dam więcej, a dalszej troszkę mniej
|
|
|
|
#5007 |
|
Zakorzenienie
|
podobno 10dag na osobę za dzień ale warto się zapytać w cukierni bo oni wiedzą co i jak
|
#5008 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapraszam do NOWEGO WĄTKU: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post24926226
Tutaj proszę uprzejmie nic już nie pisać i dać zapaść się wątkowi w odmętach wizażu.. Chociaż czytać ten wątek i rozkoszować się naszą yntelygencja możemy kiedy tylko chcemy
|
#5009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale chodziło mi o to, że jak się gościom daje w pudełeczkach jak wychodzą już z wesela. Jak teraz tak sie nad tym zastanowiłam to chyba w tym nie ma żadnych limitów....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

a poza tym to nie słyszałam jeszcze żeby ktoś mówił że tort mojej mamy nie smakuje, albo że jest jakiś niedobry, wszyscy są zachwyceni

wypróbuję jeszcze jedną cukiernie i się zastanowię nad tym. Jak coś to będę miała jeszcze sporo czasu i okazji na podszkolenie się 

? Może trzeba Ci skontaktować się z TŻ i... skosztować słodkie ciasteczki ]:->? Hyhyhy - ja to chyba jestem jakaś niedopieszczona dzisiaj
?
a teraz muszę przygotować się na dwa egzaminy. i dziś jeszcze mi zostało 21 stron do opanowania