|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aktualna lista marzeń cz. II
ja to bym to Jade od Durbano w końcu chciała capnąć
dlaczego takie drogie to cholerstwo, no?!
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Marzy mi się, żeby mnie coś zapachowego... nie wstrząsnęło, ale łagodnie uwiodło, dając wrażenie powrotu do domu, do siebie, do takiego jakiegoś pierwotnego piękna...
nie wiem, jaki to miałby być zapach. Z drugiej strony- chciałbym jakiegoś nowego, świrdującego w nosie, z bacikiem. A, i zatęskniłam za Kyoto. Oraz za Herbą Frescą, tudzież Anisją Bellą, za ta ostatnią chyba bardziej.
|
|
#1983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dwa zapachy z listy marzeń mam |
|
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze kilka dni wcześniej byłam przekonana, że zapachowe pragnienia spełnione, że wreszcie osiągnęłam perfumeryjny zen
Miało nie być już żadnych flakonowo - perfumowych marzeń, tylko próbkowo - testowe a tu nowy Shalimar Parfum Initial wnet się pojawi Ale może ja wcale o nim nie marzę może to tylko takie chwilowe omamy
|
|
|
|
|
#1985 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
A mi sie marzą flaszki :
Lady Million, Black XS, L'or de Torrente,Lalique Amethyst i Pivonia Magnifica ![]() I na wypróbowanie Alien lub Likierowy, Marry Me, Ananas Fizz, T4T, Acqua di Gioia, Hot Coulture,Demeter Snow, Ogródek Nilowy i Mauboussin histore d'eau
|
|
|
|
|
#1988 |
|
JESTEM ONA
|
Od dłuższego czasu pragnę miec flaszkę Lalique Le Parfum, chyba
( teraz pachnę sobie nim z próbek od mej ulubionej Wizażanki
|
|
#1989 |
|
Rzabbocop
|
Moja lista:
- LL Midnight - kupilam 80ml - Nina Ricci Nina - tutaj zaczynam sie zastanawiac czy aby na pewno chce ![]() - Chopard Casmir - zdobylam miniaturke, wiec chwilowo wystarczy - Nina Ricci Belle de Minuit - Cacharel Noa - rowniez mam miniaturke - L'or Torrente - mam 30 ml - Van Cleef & Arpels Oriens - dostałam od małża |
|
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chce:
Chloe by Chloe edp lub edt i jeszcze wersje Rose edition ktora ma byc u nas wiosna ![]() Le mimosa A.Goutal - moge wziac nawet w ciemno ![]() moze White patchouli Toma Forda |
|
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
I ja też tę różyczkę chcę
.
|
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Lista dość skromna po przemyśleniach:
Stella Sheer 2006 (to tak beznadziejnie, bo widoków ni ma) Poison EdP (bo dobijam dna) Shalimar EdP (bo odlewka to będzie za mało) Belle de Minuit (bo jednak tęsknię za nią)
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjj Kochana, niestety ja nie mam nic na wymiane . A w temacie: Lista marzeń się nie zmieniła wręcz bardziej chce Lady Million i Black XS
|
|
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
1.S. Lutens Un Bois Vanille
2. Salvatore Ferragamo Incanto Dream 3. Houbigant 'Quelques Fleurs' 4.Salvatore Ferragamo Incanto 5. Hermes Elixir des Merveilles 6. Miracle So Magic 7. Cerruti 1881 collection 8. Houbigant Quelques Fleurs Royale 9. Marc Jacobs Blush 10. Hermes Eau Claire des Merveilles 11.Marc Jacobs edp 12.Ralph Lauren Ralph - Mam 13. Ralph Lauren Ralph Cool |
|
|
|
|
#1997 |
|
Przyczajenie
|
Ja tam nie jestem wymagająca:
*chanel mademoiselle * dkny be delicious |
|
|
|
|
#1998 |
|
Nocna Straż
|
Powoli realizuję plany - mam już swój Elixir Cudów, leci do mnie używeczka Cinemy. Zostało jedno marzenie:
Hypnotic Poison... Z drobniejszych chciejstw: chodzi za mną Organiczna Wanilia z YR, ale najpierw chcę przetestować
|
|
#1999 |
|
Szef ds. Wymianek
|
nie sa to jakies palace muszmiecie, ale teraz tak sobie dumam, ze wiekszy flakonik Sensi by sie przydal, w koncu moze nabylabym Si Lolite, no i wrocilabym chetnie do HP. w dalszej kolejnosci mysle o Belle d'Opium i Guilty.
a, no i oczywiscie, nie pogardze kolejna flaszka Sensuous
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2011-02-07 o 21:23 |
|
|
|
|
#2000 |
|
Zadomowienie
|
a mnie w chwili obecnej marzy się jedynie japko Midnihgt i Pure Poison Diora
|
|
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Oj chyba tak.
A gorączka jest? ![]()
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Hm ...
, to co mogę Ci polecić, to może wizyta u lekarza.
|
|
|
#2005 |
|
Konto usunięte
|
I pełna lista marzeń
Gucci, Gucci Pour Homme klasyk - zapas flaszkowy - sztuk 2 pojemność 100 ml Amouage, Memoir Man Amouage (tu się waham, bo jest słodka końcówka) Etat Libre d`Orange: Je Suis un Homme, Vierges et Toreros, Fat Electrician Yves Saint Laurent: La Nuit de l`Homme, L'Homme Olivier Durbano: Black Tourmaline, Rock Crystal - w przypadku obu sprawdzę czy się nie wysłodzą Comme des Garcons: Avignon, Kyoto, Dover Street Market, Hinoki, Jaisamler - sprawdzę czy się nie wysłodzą By Kilian: Straight to Heaven i przetestować Incense Oud Armani Prive: Bois d'Encens, Ambre Soie, Pierre de Lune, Vetiver Babylone Tom Ford: Grey Vetiver i Tuscan Leather - znowu problem z końcówką Etro: Vetiver, Messe de Minuit Bandit Robert Piguet - zaczynam się wahać, bo końcówka ![]() Encre Noire Lalique Demeter Fragrance Library: Bonfire, Holy Smoke, Dirt, - mini porcje na testy L'Occitane en Provence: Eau de Vétyver, Verdon, Voyage en Mediterranee Labdanum de Seville (ostatni do sprawdzenia) Antaeus Chanel CB I Hate Perfume: Cedarwood Tea, Fire From Heaven, Burning Leaves - do przetestowania - muszę znaleźć próbki Yves Rocher: Hoogar, Comme une Evidence Homme Parfum d`Empire, Wazamba - znowu sprawdzamy Profumum Roma: Fumidus, Olibanum The Body Shop: Arber Serge Lutens, Fille en Aiguilles Serge Lutens - potrzebny test nadgarstkowy I sądzę, że się nie wiele zmieni lista Jeśli już to coś odejdzie, jeśli będzie mieć słodką końcówkę Chętnie poproszę (poza Gustawem naturalnie - mąż musi być w zapasie w oryginalnych flaszkach ) o rozbiórkę i dla mnie 10 ml. Zaczynam od jesieni 2011. Wiele zapachów kocham (lista byłaby większa ) ale niestety to miłość platoniczna. Oni się wysładzają A ci, którzy będą w kolekcji, to mogą być spokojni.Oczywiście listę będę edytować, jeśli coś się stanie. Edytowane przez 201605090956 Czas edycji: 2011-02-08 o 12:41 |
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2007 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, to dopiero terapia, taka musi pomóc. Ja też myślałam właśnie o lekarzu czyt. perfumerii.
|
|
|
|
#2009 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Truskawa się wyniesła z miasta, Ju się pewnie nie wybierze prędko..... ni ma z kim zrobić zlotu, no chyba że Panda spełni groźby i przemknie przez me miasto ![]() Jestem skazana na perfumeryjny post
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Chciejstwa na ten rok:
1. Champs Elysees; 2. Envy; 3. In Black; 4. Baby Rose Jeans; 5. Narciso Rodriguez EdP; 6. Anglomania; 7. Classique EdT; 8. Femme Bvlgari; 9. Antilope Weil; 10. Fifi Chachnil. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

dlaczego takie drogie to cholerstwo, no?!

Miało nie być już żadnych flakonowo - perfumowych marzeń, tylko próbkowo - testowe
może to tylko takie chwilowe omamy
jaka jestem skromna

. 
A ci, którzy będą w kolekcji, to mogą być spokojni.
.Truskawa się wyniesła z miasta, Ju się pewnie nie wybierze prędko..... ni ma z kim zrobić zlotu, no chyba że Panda spełni groźby i przemknie przez me miasto