|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Witam wszystkie w ten prześliczny poranek
![]() nie było mnie 3 dni i mam 16 stron do nadrobienia ![]() wczoraj troszkę poczytałam ale byłam tak zmęczona że nie dałam rady więc dziś pełna sił biorę się za czytanie
|
#2822 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
![]() ![]() Wrzuć zdjęcia jak już będziesz go miała w domku. Bardzo jestem ciekawa koloru na żywo. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-02-08 o 10:21 |
|
|
|
|
#2823 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
swietny!!!!!!! normalnie kolor boskiCytat:
Cytat:
mojemu tacie sie strasznie podoba Wiktoriaaaa jest jedno imie Malwinka, no ale jakos mnie tez nie powala ![]() a kg to mam 2x wiecej niz ty na plusie buuuuu ![]() no nic bede starac sie je zrzucic a zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() agus super ze wszystko ok nika to dobrze ze dobrze a nie wiem czy w nocy nie odpadł mi ten cały czop, bo tyle ze mnie wyleciało ze szok, ale to było całe białe i bez krwi wiec nie wiem czy to to ![]() cytuje co znalazłam: Jeśli czop (przypominający gęstą kulkę śluzu) jest bezbarwny lub białawy, zwykle poród następuje za kilka dni. Jeśli podbarwiony krwią – w ciągu 24 godzin. ![]() no to sie zaczyna!?!?!
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-08 o 09:03 |
|||
|
|
|
#2824 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Castia, ale to było śluzowe? Szczerze to nie wiem jak wygląda czop bo poprzednio w ogóle mi nie zdążył odejść. Może faktycznie się zaczyna Malwina jest u nas typem TŻ ale nie naciskał a mnie nie przekonuje. No cóż, większość z nas będzie miała co zrzucać, mniej czy więcej. Ja tylko wolę mniej bo załamuje mnie już wizja 5 nadprogramowych kilogramów a co dopiero więcej.
|
|
|
|
#2826 |
|
Raczkowanie
|
a tak poza tym dzień dobry dziewczyny, ja wstałam z jakimś takim dziwnym humorem ani nie jestem smutna ani wesoła taka obojętna
. mąż dopiero na trzecia zmianę idzie, mamy wybrać dziś pojazd dla Błażeja ale jakoś tak mi się nie chce . te wózki które do tej poty typowałam czyli do wczoraj jakoś dzisiaj są mi obojętne nie wiem co jest ze mną mały już mnie skopał że normalnie mam wrażenie że zebra mi połamał cos jest nie tak dzisiaj ze mną. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- A zaczął mi się 36 tydzień !!!!! |
|
|
|
#2827 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo, się dzieje, Castia, myślisz, że to faktycznie ten czop?
jak kinga pisze, że to może być bakteria, to już w ogóle nie wiem, jak odróżnić jedno od drugiego ![]() dziś zaczynamy szkołę rodzenia kinga, na spacer! taka ładna pogoda, rozchmurzysz się albo z Ciebie ten nastrój wywieje
|
|
|
|
#2828 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
CAstia Ty mi nie mów,że zaczynasz rodzic!
![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Kurczę,a mnie ciągle bolą pachwiny...w nocy dochodzą jeszcze bóle bioder. Nie wiem,kiedy to wszystko się skończy?
|
|
#2830 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bede czujna ![]() Cytat:
to było takie coś jak budyń tylko rzadsze i białe, jak to rozciagnelam to miało może ze 3-4 cm ![]() Cytat:
ja tez mam takie dni ![]() gratuluje 36tc, jesteś tydz za mną ja dziś zaczynam 37tc!!! ![]() Cytat:
![]() no i też nie wiem jak to odroznic, niektorzy mowia ze jak odejdzie czop to na pewno bede wiedziała ze to czop. ale szczerze mówiąc to własnie nie wiem czy to to czy nie no własnie ponoc ma dzisiaj niezle wiac , aż ostrzegają w tv więc kingus może wyjdz wywieje ci ten zły humor ![]() doczytałam że masz leżec, to otwórz okienko może chociaż ![]() czarna no jeszcze bym nie chciała ![]() ale szczerze to mam dośc, bola mnie strasznie pachwiny i biodra, chodze jak kaleka jakaś. a brzuch to juz chodze i tak odruchowo podtrzymuje bo mam wrazenie ze mi dziecko wychodzi ![]() kurde schizuje już Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-08 o 10:02 |
||||
|
|
|
#2831 |
|
Raczkowanie
|
oj chyba na pewno hormoniki, zbzikuje
![]() właśnie pokazałam mż wózek http://allegro.pl/wozek-bebecar-trac...443539569.html a na pytanie co o nim sądzisz usłyszałam odpowiedź wózek jak wózek no i jak tu nie zbzikować Edytowane przez kinga2710 Czas edycji: 2011-02-08 o 10:16 |
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Czesć dziweczyny,
mi net pozwolił mi na chwilę się połączyć, ja dzisiaj mam ciąg dalszy prania i prasowania ![]() i patrzenia sobie na wózek
|
#2833 |
|
Zadomowienie
|
uff większość już nadrobiłam ale i tak jeszcze trochę czytania zostało
na początek spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe dla Ewelqi sto lat kochana dziewczyny śliczne macie brzuszki Kampasiula córcia w przebraniu pszczółki wygląda bosko Iza fioletowy komplet prześwietny a wózek boski ja wracam do prasowania bo mało mi już zostało a potem znowu będę nadrabiać
|
#2834 |
|
Zadomowienie
|
Harrods kochana a wy gdzie kupowaliście wózek
w zwykłym sklepie czy przez neta87czarna rany mnie bolą te pachwiny od tygodnia i całe krocze (a to dopiero 30 tydz. rany dziewczyny ja jakaś taka nie do zycia dzisiaj brzusio mi się napina, ciągle biegam sik, bolą mnie pachwiny i krocze
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
ja mialam straszna noc tak mnie bolalo biodro tzn ten ucisk, ze szok 6 razy na siku wstawalam a do tego ledwo chodze ![]() ![]() wszystkim za gratulacje Cytat:
|
|
|
|
|
#2836 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale może to jeszcze nie to, heh, chociaż w 37 tc...![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2837 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a ja mamuski jade dizs do smyka skorzystac z dodatkowego rabatu mielgo dizonka |
||||||||
|
|
|
#2838 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
witam Was
![]() ale nasmarowalyście od wczoraj ![]() czarna, to Twoja królewna rosnie jak na drożdżach, ja idę jutro, okaże sie ile moja utuczyłam ![]() mi już odechciewa się ważyć bo chyba zobacze "7" z przodu-szok!!! przed ciążą nigdy "6" nie widzialam ![]() castia, Ty czekaj jeszcze, ![]() jeszcze nie Twoja pora mój małz wczoraj stwierdził, że mam grubsza nogę od niego.....buuuuu ![]() obrączki tez nie mogę już czasami zdjąć |
|
|
|
#2840 |
|
Raczkowanie
|
ja to dziewuszki idę się zdrzemnąć
|
|
|
|
#2841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ejjj wyczytałam że czop to może odejśc nawet na 2 tyg przed porodem, to chyba wszystko ok, jesli to był w ogóle czop ![]() a obrączke radze zdjac i nie zakładac!! wczoraj byłam na spotakniu z połozna ktora bedzie przy porodzie, porozmawiałam z nią wypytałam o wszystko. dokładnie mi wytłumaczyła skurcze ale i tak mysle ze spanikuje i pojade za wczesnie ![]() mowiła ze najgorzej jest jak dziewczyn nic nie boli, nie mają zadnych objawow porodowych i jeszcze sa przeterminowane, wtedy organizm w ogole jest nieprzygotowany do porodu i biedne musza sie troche nacierpiec no ale oczywiscie to nie jest regułą no i najlepiej jakby mi sie szyjka juz skracała ładnie, wtedy sie niby szybciej rodzi ![]() fajna babeczka |
|
|
|
|
#2842 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja też dzisiaj mam jakiś dziwny dzień. Dosłownie nic mi się nie chce a obiecałam, że na obiadek zrobię kluski śląskie i gulasz, ach głupia Ooooo słoneczko nawet wyszło u mnie ![]() Iza komplecik i fura po prostu zajefajne ![]() Diatoma świetna sesja i piękny brzusio ![]() Dobra ściskam dupę i biorę się za robotę. Ale będę was podczytywać bo jak się rozpiszecie to za Chiny Ludowe as nie nadrobię. |
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj robię małe porządki, poza tym poprasowałam trochę, uprałam kołderkę, potem jeszcze jedno pranko wstawię. W międzyczasie robię obiadek.
No i zaczęliśmy dzisiaj 38 tydzień. I nie wiem czy to już teraz mały jest donoszony, czy dopiero oficjalnie za tydzień będzie? A rozpycha się dzisiaj maleńki, że ho ho. Moje słoneczko....
|
|
|
|
#2844 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Dawno nie zaglądałam,bo od soboty leżę Dostałam skurczy,bóli i kłucia jakby szyjki i sie troche wystraszyłam![]() Iza ładny wózek,ogladałam go ostatnio i tez sie nad nim zastanawiam tyle,że w innej kolorystyce.Sukienusia słodziutka ![]() Diatoma fotki brzuszka urocze Tez się zbieram na sesję ciązową niebawem.Castia czy tu już? A jeśli nie już to niedługo![]() Ja zaczęłam w weekend 8 miesiąc
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2845 |
|
Zadomowienie
|
castia no no czyżbyś miała być pierwsza
zaciskaj nogi kochana, zaciskaj ![]() czarna fajnie, że masz jednak neta i możesz plotkować tu z nami gosikk z tego co pamietam, to Ty drobniutka i chudziutka jesteś, więc nie rozumiem, czym się przejmujesz kochana pewnie po porodzie nawet nie będzie widać, że masz coś minimalnie na plusiekasiapruszków udanych zakupów ![]() iiza ależ Ci zazdroszczę tego wózeczka, kiedy ja się doczekam na mój?? a ja wczoraj byłam taka padnięta, że tylko przeczytałam, coście cały dzień naprodukowały, a już nie miałam siły opisać jaki miałam intensywny dzień. przed południem byliśmy na wizycie w klinice położniczej. wrażenie robi fajne. ginekolożka mnie pobadała - wszystko pozamykane i nie zwiastuje bliskiego porodu, powinnam dotrwać do terminu. na usg wyszło, że moja Anika nie jest wcale taka duża, jak ostatnio mój gin obliczał. wyszło, że ma 2700g, czyli dokładnie tak, jak wskazuje tydz. ciąży. no i jest bardzo proporcjonalna, tylko nóżki długie wyszły ależ mi ulżyło, jak usłyszałam, że nie będzie taka duża jak zazwyczaj dzieci matek z cukrzycą a po wizycie w klinice pojechalismy jeszcze na zakupy do Bielska. potem jeszcze wizyta u rodziców, potem u przyjaciół i dzień zleciał. a dziś miałam kolejną wizytę, tym razem u diabetologa. na szczęście moja cukrzyca jest pod kontrolą, mam dobre wyniki i wciąż nie muszę brać insuliny, bo udaje mi trzymać dietę ![]() no to na tyle. ależ się rozpisałam
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Bosti noooo! już nie umiałam wytrzymac
![]() iweczka wiem coś o tym...zawsze ważyłam 50,51 kg...a teraz? Jakiś matrix! Obrączki to już wcale nie włożę na palec...leży w odłogu
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
co do kg to ja się w ogóle nie martwię, na plusie 20 kg brzmi tragicznie ale sądzę,że tego jakoś wybitnie nie widać
wszystko na mnie pasuje sprzed ciąży, jednie jeansy nie, musiałabym poćwiczyć żeby się zapiąć no i jedyny minus to zrobił mi się celulit..a tak to jestem zadowolona ze swojego wyglądu, myślałam,że w 9 miesiącu wygląda się tragicznie jakoś a ja się dobrze czuje ze sobą Kurcze złapało mnie paskudne choróbsko , łeb boli, katar kaszel, gardło czerwone grr... mleko z miodem i pod kołdrę, masakra jakaś zgnije w tym łóżku !
|
#2848 |
|
Zadomowienie
|
Harrods my chyba będziemy zamawiac przez internet
a kochana jakie dodatki to tego wózka wybrałaś![]() dziewczyny może powiecie mi co ta za łóżeczko na zdjęciu...to z księzycem http://allegro.pl/16el-lozeczko-szuf...450568956.html
|
|
#2849 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

Jak zachodziłam w tą ciążę po kilkunastu miesiącach zdołałam złapać jeszcze kilogram. Więc teraz niestety zdaję sobie sprawę że gubienie w moim przypadku łatwe nie jest, i każdy kilogram ponad normę będę musiała jakoś zrzucić. A po ciąży trudno narzucić sobie reżim...Mam nadzieję że nie przekroczę 8, maksymalnie 9 bo będzie ciężko. 

. mąż dopiero na trzecia zmianę idzie, mamy wybrać dziś pojazd dla Błażeja ale jakoś tak mi się nie chce . te wózki które do tej poty typowałam czyli do wczoraj jakoś dzisiaj są mi obojętne nie wiem co jest ze mną
cos jest nie tak dzisiaj ze mną. 

brzusio mi się napina, ciągle biegam sik, bolą mnie pachwiny i krocze

mleko z miodem i pod kołdrę, masakra jakaś zgnije w tym łóżku !