Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-08, 14:32   #3481
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
z parasolek to mi osobiście te sie bardzo podobają http://allegro.onet.pl/wozek-spacero...446257314.html
Tylko opinie ma różne, wiec wole poczekać na jakiś 2011. Narazie nie czuję potrzeby kupowania parasolki. Ja sporo jezdzę wózkiem (około 2-3h dziennie) i musi być wygodny na te nasze kiepskawe chodniki. Parasolki przerabialam przy Eryku i jakoś mi nie tęskno. Ale plusy to takie że lekkie i mało miejsca w bagazniku zajmują. U mnie to różnicy nie ma bo windę mam, a w kombi bagażnik spory.
Fajny ten wóz a jakie są minusy?? Ja mam parcie na spacerówkę do CH żeby brać bo x-landka nie chce mi się taszczyć...

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:45   #3482
cigi
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

co do jedzenia przy telewizji, mowi sie, ze to bardoz zly zwyczaj; ja jestem na nie; u mnie w domu tylko kolacja- kanapki byly tolerowane z telewizja, bo byly w tej samej porze co film; ale obiad zawsze w ciszy i razem;
Moja basia jak cos jest zimne w dotyku, galaretowate, za miekkie to nie zje (a propos winogron)
Dzis zjadla mi ledwie ledwie tego patata, z 6 lyzeczek; zupy (pyszna byla, przyprawiona majerankiem) w ogole nie chciala; byla walka i wmuszanie; w koncu zajela sie ogladaniem pojemniczka i zjadla niemal cala; ona sie nawalczy zanim sprobuje i nawet nie wie, ze dobre;

Pytanie (ja wWam tu forum rozkrecam ); do mam kudlatych maluchow- jak czesto myjecie im glowki? Mylam wczesniej jej codzien, tak nas uczyli, teraz co dwa, trzy (zalezy czy sobie obiad lub owoce wsmaruje), ale wiem ze jak my bylysmy male, rodzice myli nam co tydzien (w przedszkolu jak bylysmy), i to wystarczalo, nie chce zeby jej sie te wloski przyzwyczaily za bardzo; jak myjecie?
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

groszku mu jeszcze nie dawałam,jakoś miksujecie czy taki w całości?
ja dalam taki rozgnieciony- bee; w kulkach jak dalam do zabawy to ladowal na podlodze; mam plan zrobic zupke i zmiksowac, zobaczymy
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Oooo... o ogórku to bym nie pomyślala... ciekawe czy mala by lubiła
ogora kiszonego musze sprobowac; jak jej dawalam do polizania dawno temu to bardzo jej smakowal
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
żółtko możesz wkrecić w zupe a nie podawać same , a tybe próbowałaś albo zupkę rybną ?
ja cycem karmie ale dlatego że Ola nie chce MM a już bym chciała ją ostawić
rybe jak jej dawalam jakos w obiadku to ok, ale pronbowalam ze 3 dni temu sama, bee; musialam rozgniesc z zoltkiem i niby to zoltko jej dawalam i tak zjadla troche... Prosze wrzuc przepis na zupke rybna do klubu moze?

A w zupkach to podajecie taki wywar raczej, wyjmujecie warzywa, czy takie gesciejsze, zmiksowane albo rozgniecione, ale wszystkie warzywa? Moze ja za geste robie...
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:54   #3483
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
bozesz; ja juz nie mam sily do mojego dziecka...
Teraz sie nauczyla usypiac na lozku ze mna, na rekach juz sie wygina i odpycha; Tylko, ze to usypianie przeciaga sie w nieskonczonosc ; ja juz przysypiam, robie sie znuzona, nic nie moge w tym czasie zrobic,, a ona nie spi; no ilez mozna dziecko usypiac; 20 min i nie spi; a niby spiaca, ziewa i jej godzina; padnie mi, jak bede chciala z nia wyjsc, a dzis chcialam isc do klubu malucha, wiec super
Co ja nie tak robie dziewczyny? lezymy sobie, spiewam jej kolysanki; przytulam; ukladam; czasem padnie po 20 moin, a czasem po 40!!! No to przesada chyba?
Czy moze za wxczesnie wymagam, ze bedzie szybko usypiac? Bo gdzies od tygodnia tak usypia;
jeszcze cos chcialam;, ale nie pamietam teraz.
moja tez się nauczyłą tak wyginać, najczęściej udaje mi się ją uśpić, jak włączę jej z telefonu muzykę, dam jej go do ręki i wtedy pada szybko w ogóle jak mi sie nerwicuje, np. w aucie jak jadę sama to daję jej telefon z muzyką i jest spokojna, macha nóżkami, aż w końcu zasypia

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
brokuł,kalafior???

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Sara i tu masz racjęJa ciągle zapominam o istenieniu krzesełka i daje jej w nim tylko zupki,obiadki,kaszki.A przecież chlebek czy coś innego mogę też małej dac jak będzie siedziała "uwięziona"i skończą się brudne płytki w chlebku czy bananku,które potem ciężko zmyć jak zostaną zaschnięte okruszki
moja wścieka się w foteliku jak za długo siedzi, woli podczas jedzenia np. banana we mnie się wycierać

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Agnieszka toż to niemożliwe - mojemu to jeszcze daleeeeeeeeeeeeko do chodzenia, a są przecież z tego samego dnia z Karinką!! Leń

Ogórki kiszone są bardzo zdrowe (tak samo kapusta kiszona) tzw naturalne antyoksydanty (przeciwutleniacze). JA to nawet pije wodę z ogórki kiszonych domowej roboty - ku obrzydzeniu mojego tżta
ja piję wodę z ogórków konserwowych... uwielbiam normalnie wiem jaki to syf, więc powstrzymuję się jak mogę, ale jak się dopadnę to szok

Cytat:
Pytanie (ja wWam tu forum rozkrecam ); do mam kudlatych maluchow- jak czesto myjecie im glowki? Mylam wczesniej jej codzien, tak nas uczyli, teraz co dwa, trzy (zalezy czy sobie obiad lub owoce wsmaruje), ale wiem ze jak my bylysmy male, rodzice myli nam co tydzien (w przedszkolu jak bylysmy), i to wystarczalo, nie chce zeby jej sie te wloski przyzwyczaily za bardzo; jak myjecie?
ja tez myłam codziennie, ale pomyślałam, że właśnie mama nam myła raz w tygodniu, więc teraz myję małej co 5-7 dni, chyba że się wypaprze
Stary 2011-02-08, 14:55   #3484
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

O fuuuuuuuuuuuuuuuuuuj minka !!

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 15:00   #3485
cigi
Rozeznanie

Co do solenia, to moze najlepiej sprawdzic czy dobre; normalnie jej nie sole, tez daje przyprawy, ale np wczorajsza kasza z groszkiem byla wstretna i wtedy przydaloby sie ciut posolic

co do kiszonych, to mozna dawac, wrecz baaardzo zdrowe, tylko trzeba sprawdzic wczesniej, dac ociupinke, albo sok, czy dziecko nie bedzie mialo wysypki, zaczerwienienia wokol ust;

co do jajka na miekko, to to troszke bzdurka; nigdy nie zalapalam salmonneli, a jaja wcinam; salmonella jest z odchodow na skorupce; jak sie jajko wymyje porzadnie pod goraca woda, to mozna nawet surowe zjesc; a jak sie pogotuje to przeciez nic nie zostaje

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
oczywiście, wiem, że nie jego wina, ale nie jestem pewna czy da się tak nauczyć zarażone dziecko odpowiedniej higieny nie bałabym się zakażenia podczas zabawy czy rozmowy tylko właśnie w takich sytuacjach np. jak w przedszkolu dzieciaki jedzą ( ja np. z koleżankami miałyśmy manię, że obślinionmi palcami grzebałyśmy sobie nawzajem w kubkach z kompotem), czy w toalecie trudne to...
NO CO TY! Tak sie nie zaraza, tylko przez krew, sperme; jedyne zagrozenie jakby sie laly dzieciaki i krew by sobie rozmazywaly wzajemnie na twarzy; ale to taki dzieciak musi byc swiadomy a i od czego sa pedagodzy;
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
jak smieci z podłogi nie może zebrać paluszkami to językiem sobie pomaga
Stary 2011-02-08, 15:00   #3486
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

tż był właśnie oglądac parasolki u nas jest tego pełno,ta inglesina fajna tylko musimy pojechac z małym i go przymierzyć(i ma pałąk!!!!)
x-lander co Madzia pokazała też fajny tylko dużo mniejsza budka-fajne kolory są dostępne.

a jeszcze powedzcie mi-kaszgryczana?chleb razowy?
za ciężko strawne czy ok?
bo to tez mu smakuje a ja uwielbiam razowe chlebki i chciałabym żeby on tez umiał go jeść

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-02-08 o 15:03
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 15:06   #3487
agnieszka09
Wtajemniczenie

TYLKOOLIWKA gratuluje sprzedazy ja tez juz dawno sprzedalam swoj wozek i podgrzewacz i sterylizator...tez sie zastanawiam po co ja to kupywalam

PL MADZIA czekam na foty...ale mi sie marzy wlasnie piekny,bezowy naroznik

CIGI ja myje co dwa dni...mala do kudlatych nie nalezy...ale zawsze jakis tam resztek jedzenia sie moze zapodziac wiec myje, a raczej tz myje malej co dwa dni

ANAKAZAR no to trzeba tz uszczesliwic to mamy trzymac kciuki za nastepne potomstwo

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

GMYRELKA a ile mierzy i wazy Marcelek...moja 8 z hakiem wazy a ciuszki 74 sa czasami za duze

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 15:15   #3488
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Cigi spokojnieJa też tak w dzień Nine usypiam,leżymy razem aż padnie.Czasami wystarczy 5 minut,a czasami 40 mindzisiaj ją właśnie tyle tż usypiał(jezu jak mi sie nie podoba to "usypiam"zawsze się czuję jakbym szła psa uspać czy uśpić brrr)
pocieszajace...
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
miałam stać na straży poprawnej polszczyzny to i staję: pomarańczA jest rodzaju żeńskiego- ta pomarańcza, tej pomarańczy itd. Jak widzę, że ktoś ma w sklepie np. napisaną cenę: POMARAŃCZ ileś tam ileś, to mi się aż szkoda robi.

coś mi się chyba obiło o oczy kiedyś, że dziecko, żeby samo się wyciszyło do snu potrzebuje właśnie ok.40 minut więc to chyba-niestety-normalne
no tak, ale ona juz mi sie wydawala zmeczona wczesniej, przeciez jej nie zmuszam do spania takiej calkiem wypoczetej; a moze?;;;
a na pewno pomarancz nie jest tez poprawny? ja niby wiem, ze powinna byc pomarancza a i tak pomarancz mowie, bo mi jakos bardziej pasuje, krocej i w ogole;
Cytat:
Jak się dorwałam to 2 szklanki oku wypiałam i zjadłam ogórki-tż widział i zapytał czy ma podjechać po test(w ciąży zajadałam się kiszoną)
; no ja w ciazy straszna ochote mialam na kwasne, ogory szczegolnie; ale wody to nie pilam; za to z kapuchy pije i lubie;
Cytat:

bo to tez mu smakuje a ja uwielbiam razowe chlebki i chciałabym żeby on tez umiał go jeść
juz dawno mojej kasze gryczana dawalam;

dobra, spadam do innych zajec;
Stary 2011-02-08, 15:23   #3489
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
No i zamówilam taki beż czy ecruu, jak zwał tak zwał, będzie jasny, fajny był taki brązik, ale Roberto powiedział że już nie ma tego koloru w hurtowni bo on miał inną strukturę,więc wybór sam sie dokonał.

Jak myslicie jak mojemu małemu zapewnić jeden posiłek mleczny 2x dziennie je kaszkę, a pozatym był cyc. musiałabym już zaprzestać całkowicie, bo hormony bede już brała.
On nie ruszy MM z butelki, nie lubi. Jogurty to daję sporadycznie bo ma uczulenie na mleko, ale jogurty jakoś trawi.
I co teraz kakao mu robić można, może by wypił jakby inaczej smakowało
Super wybór, też wybrałabym jasny kolor
pl_madzia - Piszesz, że jada kaszke - jeśli robisz ją na mleku modyfikowanym, to przecież juz jest jeden mleczny posiłekk. Do tego jogurcik - i moim zdaniem jest ok.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 15:38   #3490
agnieszka09
Wtajemniczenie

ile razy dziennie dajecie mleko,bez dodatkow czyli np bez kaszki a ile z kaszka

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-02-08, 15:39   #3491
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
jak smieci z podłogi nie może zebrać paluszkami to językiem sobie pomaga
Moja Zosia robi tak samo. Też wcina wszystko co "można" zjeść - gazety, chusteczki i paprochy na podłodze. Ostatnio zaczęła "zjadać" kubek niekapek. Zabarałam, zanim zdążyła połknąć to co ugryzła.

Cytat:
tak ten czerwony to Po, tż chrześnicy go kupiliśmy też uwielbia
Mamy żółtego tubisia Lala

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
No właśnie w gotowaniu a na miękko to nie do końca ugotowane . ja się tam na jajkach nie znam ale tak mi powiedziała kolezanka spec od żarcia że sadzone jak robić to żeby smazyć dwie strony i nie na miekko robic

Nie znoszę sadzonych smażonych po obu stronach.
Jak będę u doktora to zapytam o jaja na miękko a teraz gdzieś może znajde do poczytania.
Stary 2011-02-08, 16:54   #3492
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Mrowak - a to czemu tak drogo za to mieszkanko - 2,5 tys. /m-cznie to razem z kredytem, czy jak?
a bo tak: rata za mieszkanie minimalna 580 ,ale staramy się zwykle wpłacać jakieś 800, czynsz 600 (!!!), rata za samochód (jeszcze 4 raty zostały) 350, telefony jakieś 150 za oba, prąd jakieś 230 na miesiąc bo mamy niestety płytę grzewczą w kuchni i jeszcze mam jakieś 460 tu rozpisane, ale już nie wiem teraz za co! To jest kurde kupę kasy!!! I nie za bardzo mam pomysł jak mielibyśmy to zredukować. Jak spłacimy samochód to będzie nieco lżej, a przez następne dwa-trzy miesiące będziemy płacić teraz tę niższą ratę kredytu, a jak dostanę kasę za książkę to wtey jednym rzutem spłacimy trochę wiecej, ale to nie zmienia faktu, że strasznie dużo kasy idzie na samym początku miesiąca!

Cytat:
tż był właśnie oglądac parasolki u nas jest tego pełno,ta inglesina fajna tylko musimy pojechac z małym i go przymierzyć(i ma pałąk!!!!)
a powiedz mi gdzie w Lodzi jest taki wybór wózków??? Są może w G. Łódzkiej??

Cytat:
a na pewno pomarancz nie jest tez poprawny? ja niby wiem, ze powinna byc pomarancza a i tak pomarancz mowie, bo mi jakos bardziej pasuje, krocej i w ogole;
pomarańcz jako kolor jako owoc
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:02   #3493
minka26
Wtajemniczenie

dziewczyny ja mam pytanie od czego zależy wysokość macierzyńskiego w Polsce? jak to się ma do wysokości wynagrodzenia?
Stary 2011-02-08, 17:18   #3494
EciaPecia
Raczkowanie

[-p/\
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

-p[=
Ja spytałam tak dla zartów bo mi "inne zioła" skojarzyły się z ziolami zakazanymi heheh...
hahaha, no takie zioła to po osiemnastce ale nie koniecznie ;p

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:20   #3495
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
sprzedałam wózek
tylko zgodziłam sie na 2 raty

Ja uwielbiam
właśnie nie wiem czemu tak jest jak ktoś czegoś nie lubi to dzieciom nie da mimo,że może im smak by pasował do tego coś co jest zdrowe,pisze tak,bo moja mama nie lubi brokuł i jak widzi,ze daje Danielkowi(który lubi je) to aż się krzywi,kiedyś mu wyskoczyły krostki i mama od razu do mnie "to na pewno od tego brokuła!"hehe
super ze wozek sprzedany

ja tez się dziwę takiemu podejściu przecież może akurat będą lubiały a tak nie beda jadły bo mama nie lubi
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:21   #3496
mrowak
Zakorzenienie

dziewczyny, mogę podać trochę łososia z puszki w sosie własnym?????
Stary 2011-02-08, 17:22   #3497
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja daje Mackowi chleb orkiszowy i bardzo mu smakuje
20-12-14 10 tc
Stary 2011-02-08, 17:22   #3498
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
a bo tak: rata za mieszkanie minimalna 580 ,ale staramy się zwykle wpłacać jakieś 800, czynsz 600 (!!!), rata za samochód (jeszcze 4 raty zostały) 350, telefony jakieś 150 za oba, prąd jakieś 230 na miesiąc bo mamy niestety płytę grzewczą w kuchni i jeszcze mam jakieś 460 tu rozpisane, ale już nie wiem teraz za co! To jest kurde kupę kasy!!! I nie za bardzo mam pomysł jak mielibyśmy to zredukować. Jak spłacimy samochód to będzie nieco lżej, a przez następne dwa-trzy miesiące będziemy płacić teraz tę niższą ratę kredytu, a jak dostanę kasę za książkę to wtey jednym rzutem spłacimy trochę wiecej, ale to nie zmienia faktu, że strasznie dużo kasy idzie na samym początku miesiąca!

a powiedz mi gdzie w Lodzi jest taki wybór wózków??? Są może w G. Łódzkiej??
To faktycznie dużo, ale na pocieszenie my też mamy spore wydatki - mimo braku płyty grzewczej płacimy za prąd blisko 200, czynsz po podwyżce z wodą 440, do tego trzy telefony - starszy syn też oczywiście ma, parking strzeżony pod blokiem, paliwo, gaz (mamy ciepłą wode ogrzewaną gazem z bojlera), abonament chłopaków na siłownię, basen i syna Aikido, telewizja cyfrowa N wszystkie pakiety, do tego w pokoju u syna największy pakiet u innego operatora TV -Toya, moja polisa, TŻ ubezpieczenie, składki na dzieci (plan systematycznego oszczędzania_ co mc każdemu po 100zł. I też ok. 2 koła znikają

A wózki w Łodzi polecam niedaleko (autkiem 5 minut) Galerii - Mama i Ja, Piłsudskiego 135. Duży sklep, ogromny wybór. W Galerii nie ma sklepu dzieciowego z wózkami.

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja mam pytanie od czego zależy wysokość macierzyńskiego w Polsce? jak to się ma do wysokości wynagrodzenia?
W przypadku kobiet, które przed porodem były zatrudnione -w czasie urlopu macierzyńskiego dostają zasiłek macierzyński w wys. 100% średniego wynagrodzenia.

Dzienniki budowy:

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2011-02-08 o 19:06
Stary 2011-02-08, 17:36   #3499
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

Ja daje kaszę gryczaną i jęczmienną.Chleb ciemny też mała je.
Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość

ANAKAZAR no to trzeba tz uszczesliwic to mamy trzymac kciuki za nastepne potomstwo
Tak mi zle życzysz???a kysz!...
Cytat:
; no ja w ciazy straszna ochote mialam na kwasne, ogory szczegolnie; ale wody to nie pilam; za to z kapuchy pije i lubie;

;
Ja do końca wyjadłam ogórki i wode dopiłamCoś mnie dzisiaj wzięło na kwaśne

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:37   #3500
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
składki na dzieci (plan systematycznego oszczędzania_ co mc każdemu po 100zł. I też ok. 2 koła znikają

A wózki w Łodzi polecam niedaleko (autkiem 5 minut) Galerii - Mama i Ja, Piłsudskiego 135. Duży sklep, ogromny wybór. W Galerii nie ma sklepu dzieciowego z wózkami.
systematycznego planu zazdroszczę, my się zbieramy jak sójki za morze-odłożyliśmy dla niej w funduszach, ale jednorazowo, a przydałoby sie mieć nawyk comiesięczny-możesz polecić jakiś sposób-konto? lokata? fundusz? skarpeta?

dzieki za cynk o sklepie, bedziemy sie wybierac niedlugo do Ikei to moze zamiast do Poznania zrobie drugie podejscie do Lodzi tylko boje sie znowu korkow na wylotowce przez Zgierz

ja tez uwielbiam wode z kiszonych ogorkow, ale potem tak mnie suszy, ze musialabym chyba z 5 lirow mineralnej wyżlopać (na zdrowie by mi wyszlo, bo wody pije baaaaardzo mało0-jak wroce do szkoly teraz na dwa dni to od razu bede wiecej piła wody, bo zawsze podczas zajec to robiłam

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2011-02-08 o 17:39
Stary 2011-02-08, 17:38   #3501
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, mogę podać trochę łososia z puszki w sosie własnym?????
Myślę,że trochę spokojnie możesz.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-02-08, 17:38   #3502
aneczkkaa
Zakorzenienie

mrowak dziekuje za zwrócenie uwagi co do pomarańczy teraz dobrze jezu ja to jestem straszny tłuk hehehehe jak czytasz moje posty to pewnie Ci słabo hehehe
20-12-14 10 tc
Stary 2011-02-08, 17:41   #3503
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
ile razy dziennie dajecie mleko,bez dodatkow czyli np bez kaszki a ile z kaszka
Nina dostaje 2 razy dziennie mleko"rano 150ml,na noc 210ml.I codziennie kaszka 180ml.

Stary 2011-02-08, 17:44   #3504
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dziewczyny!

chyba nie jest normalne robic 3-5 kupek dziennie o luxnej konsystencji.. a jedna z nich jest taka jak kiedys musztardowa albo jasno żłótwa wpadająca w zielonkawy z widocznymi resztakami pokarmu i bardzo sliska jakby sluz sam.
a te pozostałe ciemniejsze to tez mają własnie kawałki pokarmu np. marcheweczki z obaidku...

tak od kilku dni.. myślałam że jej przejdzie.

Podawałam jej bebiko.. a wczesniej Gerber tylko że juz kiedys tez piła Bebiko i nie było tgeo.. teraz tomek kupił NAn zobaczymy czy przejdzie.. jak nie to jeszcze ponownie wrócę do Bebilonu i zobaczymy .. i ta gorączka z piatku na sobote 39 st.. tylko po 2 czopkach przeszło i wiecej nie było.. zganiam na zabki??

Czy przy zabkach moga takie śluzowate kupy być?

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:57   #3505
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
mrowak dziekuje za zwrócenie uwagi co do pomarańczy teraz dobrze jezu ja to jestem straszny tłuk hehehehe jak czytasz moje posty to pewnie Ci słabo hehehe
hahaha, teraz dobrze i nie kojarzę, żeby mnie mdliło przy Twoich posttach

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

Podawałam jej bebiko.. a wczesniej Gerber tylko że juz kiedys tez piła Bebiko i nie było tgeo.. teraz tomek kupił NAn zobaczymy czy przejdzie.. jak nie to jeszcze ponownie wrócę do Bebilonu i zobaczymy .. i ta gorączka z piatku na sobote 39 st.. tylko po 2 czopkach przeszło i wiecej nie było.. zganiam na zabki??

Czy przy zabkach moga takie śluzowate kupy być?

chyba mogą być inne kupki od ząbków, ale moje pytanie brzmi czemu tak często zmieniasz jej mleczko? bebiko,gerber,nan, bebilon.....wprowadzasz kazde z nich systematycznie, po malutku, zmieniajac proporcje miedzy "starym" a "nowym" mlekiem? Moze dlatego tak reaguje?
Stary 2011-02-08, 18:08   #3506
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Fajny ten wóz a jakie są minusy?? Ja mam parcie na spacerówkę do CH żeby brać bo x-landka nie chce mi się taszczyć...
z tego co piszą w opiniach to jakiś niebardzo hamulec na kółkach, bo czasami po wjechaniu w dziure się koła blokują. Ale opinie są podzielone, niektóre bardzo zachwalają. Jest też taka sprawa jak ktoś jest z czegoś zadowolony to nie wchodzi na fora z opiniami o tym wózku żeby napisać że jest super
Ja poczekam aż wypuszcza tegoroczny xs pewnie bedzie lepiej. Ale wizualnie widzialam na żywo i są cudne

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Super wybór, też wybrałabym jasny kolor
pl_madzia - Piszesz, że jada kaszke - jeśli robisz ją na mleku modyfikowanym, to przecież juz jest jeden mleczny posiłekk. Do tego jogurcik - i moim zdaniem jest ok.
On zjada dwie kaszki dziennie, ale na rozpisce jest że ma zjadać 3 posiłki mleczne, i temu mi jednego brakuje.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 18:11   #3507
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

tzn nie nie robie tak bo ona jest cyckowa.. i mleka jada mało MM... ale rzeczywiscie może i to mleko.. tylko nigdy tak nie miała od mlek

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 18:22   #3508
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co piszą w opiniach to jakiś niebardzo hamulec na kółkach, bo czasami po wjechaniu w dziure się koła blokują. Ale opinie są podzielone, niektóre bardzo zachwalają. Jest też taka sprawa jak ktoś jest z czegoś zadowolony to nie wchodzi na fora z opiniami o tym wózku żeby napisać że jest super
Ja poczekam aż wypuszcza tegoroczny xs pewnie bedzie lepiej. Ale wizualnie widzialam na żywo i są cudne

.
mówisz?o rany,chciałabym też zobaczyć

Stary 2011-02-08, 19:17   #3509
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
systematycznego planu zazdroszczę, my się zbieramy jak sójki za morze-odłożyliśmy dla niej w funduszach, ale jednorazowo, a przydałoby sie mieć nawyk comiesięczny-możesz polecić jakiś sposób-konto? lokata? fundusz? skarpeta?

dzieki za cynk o sklepie, bedziemy sie wybierac niedlugo do Ikei to moze zamiast do Poznania zrobie drugie podejscie do Lodzi tylko boje sie znowu korkow na wylotowce przez Zgierz
mrowak - my mamy dla dzieci lokatki (nieduże), a te plany systematycznego oszczędzania mamy dopiero od 3 miesięcy. Ta kasa idzie właśnie na fundusze- w Banku tylko musiałam określić profil, czy ryzykowne -czyli akcyjne, czy wolę mniejsze ryzyko - fundusze obligacji, rynku pieniężnego. Co dwa lata mogę zmienić strategię. Zapytaj najlepiej w swoim Banku, czy nie mają czegoś dla dzieci. Tylko, że w niektórych bankach może być tak, że z tej kasy w razie czego nie skorzystasz - tylko dostaną ją dzieci jak osiągną pełnoletniość. W tym Banku, w którym ja mam - plan jest na dwa lata, potem zdecyduję, czy przedłużać, czy wycofać środki.

Ten sklep jest czynny również w soboty i niedziele. Może lepiej byłoby się wybrać do Łodzi w weekend? Wtedy nie ma korków.
Sklep jest naprawdę dobrze zaopatrzony:
http://www.mamaija.pl/index.php

madziwnia- stawiam na ząbki, ale na wszelki wypadek nie zmieniaj Michasi za szybko mleka.

Dzienniki budowy:
Stary 2011-02-08, 19:26   #3510
agnieszka09
Wtajemniczenie

moja malutka jak chodzi i troche densi

http://www.youtube.com/watch?v=lV6_va_lagU

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości