Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-08, 21:02   #2971
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja urodzilam niekompletne lozysko i mialam lyzeczkowanie zaraz po porodzie wiec to krwawienie mialam mniejsze. Ten zabieg nawet byl mi na reke wlasnie z powodu tych odchodow pologowych.
a to mniejsze to znaczy sie jakie... jak przy okresie czy większe?

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 21:07   #2972
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

a ja stwierdzam, ze kurczy mi sie zoladek
zjadlam pol pelnoziarnistego palucha z drobiowa szynka, pol pomidora i pol kulki mozarelli i mam takie deski, ze hej

ale za godzine bede znow glodna
Stary 2011-02-08, 21:10   #2973
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
5 powinno Ci wystarczyc. A tego tantum rfosa jest 10 saszetek w opakowaniu - ja zuzylam 9 (na ostatnia nie chcialo mi sie juz wody przegotowywac).

na moim opakowaniu pisze ze 6 saszetek po 9,4g

moze jakas inna partia mi sie trafiła

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
zjadlam pol pelnoziarnistego palucha z drobiowa szynka, pol pomidora i pol kulki mozarelli i mam takie deski, ze hej

nie kurczy sie tylko macica ci uciska przez to jesz mniej
jak brzuch opadnie to wiecej zmieścisz

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 21:10   #2974
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
noooo własnie to są te niepolecane z flizeliny strasznie są potliwe i nieprzewiewne
ja te siateczkowe tez mam zamiar stosowac jak jednorazowe

a saszetek ja mam wziętych 6 tyle jest w opakowaniu
czyli te lepsze
http://allegro.pl/wielorazowe-majtki...430629732.html ???
to powinnam dokupić jeszcze te ? tamtych mam 5 to 2 takie mi starczą ?
Cytat:
5 powinno Ci wystarczyc. A tego tantum rfosa jest 10 saszetek w opakowaniu - ja zuzylam 9 (na ostatnia nie chcialo mi sie juz wody przegotowywac).
dzięki u nas chyba można też na sztuki kupować te saszetki muszę pochodzić i popytać . ale to jeszcze w szpitalu używałaś czy po przyjściu już do domku ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 21:10   #2975
kolba
Raczkowanie

Cytat:
a to mniejsze to znaczy sie jakie... jak przy okresie czy większe?
Troche wieksze no i dluzsze niestety. I bez tamponow tylko z podpaskami oczywiscie Ale nie bylo tak zle - zuzylam dwie paczki tych bella (jedna jeszcze w szpitalu, a druga w domu) a potem juz podpaski takie nocne (chcialam zeby byly dluzsze) dwa opakowania, a potem juz wkladki.
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 21:11   #2976
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

Ja znów cały czas coś gryze, czuję się jak w wierszyku dla dzieci:
Baloniku mój malutki
rośnij duży okrąglutki

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 21:15   #2977
Szara Myszka
Raczkowanie

Dzięki Kochane za słowa otuchy!

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
Szara Myszka nie denerwuj sie juz tym dzis zebys sobie nie zaszkodziala bardzo mi smutno ze cie tak potraktowali to straszne i wogole co to za szpital to nie do pomyslenia a musisz tam rodzic ??
Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
szaramyszka a w jakim mieście ten szpital ?? trzeba się go wystrzegać bo widzę że jakiś kretyn tam na porodówce rządzi ja bym tam nie wróciła, mam nadzieję że masz w okolicy jeszcze jakiś szpital do wyboru ?
Na szczęście mieszkam w dużym mieście (Wawa) i nie jest to jedyny szpital w okolicy. Ten był najbliżej, chodziliśmy tam na szkołę rodzenia, poznaliśmy położne i tak jakos przyzwyczaiłam sie do myśli, że bedę tam rodzić. Jednak po tej wczorajszej akcji, zaczęłam sie dzisiaj rozglądać za innym szpitalem, może jutro pojeździmy z Mężęm i pozwiedzamy inne porodówki. Już sama nie wiem gdzie rodzić. Wszystko już miałam zaplanowane, ale jak pomyślę, że przy porodzie trafię na tego głąba...to aż mi ciśnienie skacze i znowu chce się płakać. Pogubiłam się w tym wszystkim, ehh..ten strach i hormony...

Kolba cudowna ta Twoja Córeczka

Jok3r zazdroszczę, że już wszystko masz już ustalone i już za 2 tyg będziesz tulić swoje Maleństwo.

Jejku, jak ja chciałabym mieć już naszą Olę "na wierzchu" i nie denerwować się o to wszystko.

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 21:17   #2978
kolba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
czyli te lepsze
http://allegro.pl/wielorazowe-majtki...430629732.html ???
to powinnam dokupić jeszcze te ? tamtych mam 5 to 2 takie mi starczą ?

dzięki u nas chyba można też na sztuki kupować te saszetki muszę pochodzić i popytać . ale to jeszcze w szpitalu używałaś czy po przyjściu już do domku ?
od razu w szpitalu. Zaraz w dzien porodu.
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 21:18   #2979
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Troche wieksze no i dluzsze niestety. I bez tamponow tylko z podpaskami oczywiscie Ale nie bylo tak zle - zuzylam dwie paczki tych bella (jedna jeszcze w szpitalu, a druga w domu) a potem juz podpaski takie nocne (chcialam zeby byly dluzsze) dwa opakowania, a potem juz wkladki.
dobrze ze o tym piszesz bo bylam ciekawa jak "to" wyglada i przynajmniej wiem juz troche
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 21:21   #2980
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
od razu w szpitalu. Zaraz w dzien porodu.
dzięki

Cytat:
dobrze ze o tym piszesz bo bylam ciekawa jak "to" wyglada i przynajmniej wiem juz troche
no właśnie przynajmniej można się nastawić

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-02-08, 21:24   #2981
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Kolba maleńka jest śliczna
I niestety musiałam rozcinać obrączkę ale naszczęście znajomy jubiler już po porodzie zrobi mi ja tak że nie będzie znaku i pocieszył mnie że jakby mi ja mieli w szpitalu rozcinać to byłaby kompletnie zniszczona

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 21:25   #2982
Ewelqa1985
Zadomowienie

laseczka no wlasnie bo ja bylam ciekawa dobrze ze ten temat wyplynal

szara myszka moze i dobrze ze teraz przekonalas sie jak ten szpital wyglada na prawde bo pozniej w trakcie pobytu gdybys juz rodzila moglabys sie zniechecic do nastepnej ciazy
Stary 2011-02-08, 21:27   #2983
laseczkaa
Zadomowienie

ja się już kładę .
życzę miłego wieczorku i nocy

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-02-08, 21:28   #2984
Ewelqa1985
Zadomowienie

ja tez zmykam ale do nauki a pozniej lulu
spokojnej i bezbolesnej nocki wam zycze
Stary 2011-02-08, 21:42   #2985
Szara Myszka
Raczkowanie

Cytat:
szara myszka moze i dobrze ze teraz przekonalas sie jak ten szpital wyglada na prawde bo pozniej w trakcie pobytu gdybys juz rodzila moglabys sie zniechecic do nastepnej ciazy
To fakt. Wiem też, że nie można wszystkich lekarzy mierzyć tą sama miarą, ale teraz mam schizę, że wszędzie może mnie spotkać taka znieczulica. Muszę ochłonąć po tym wszystkim, spróbować się wyciszyć i myśleć pozytywnie. Mąż zdziwiony, bo nawet zakupy nie poprawiły mi dzisiaj humoru.

Stary 2011-02-08, 22:01   #2986
marsylia
Wtajemniczenie

Widzę, że kiedy mi się uda wszystko doczytać to inni idą spać

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Kochana, jeśli Cię to pocieszy to wiem co czujesz, bo podzielam Twój los. Jutro zaczynam 36 tydzień i też normalnie codziennie pracuje, 8h przy komputerze, z Klientami, więc o odpoczynku czy byle jakim wyglądzie nie ma mowy.Po powrocie sprzatanie, gotowanie, sprzatanie, jeszcze SR, więc biegam jak nakrecona. Ja jednak postanowiłam, że od przyszłej środy, czyli dokładnie miesiąc przed porodem idę najpierw na urlop(mam 10 dni z zeszłego roku do wykorzystania,a później juz na l4 do porodu)
Stysia ja również pracuje i mam zamiar tak minimum do 36 tygodnia, potem pójdę pewnie na zwolnienie. Moja gin chciała mnie wyrzucić już w 32 tygodniu, ale mam taki rozpiernicz w pracy, że nie miałabym serca tego tak zostawiać. mam nadzieje, że zdrowie da jeszcze te 5 tygodni popracować.

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

ile dawałyście za to badanie GBS, u mnie kosztuje 40 zł i jakaś taka kosmiczna ta cena mi się wydaje
Wanilia wcale nie tak drogo, ja robilam tydzien temu i placilam 50 zł lekarka mowila, ze moze jest jakas bakteria stad brzuch sie stawia, bo bakteria moze powodowac przedwczesny poród.
No i zrobiłam i jest cacy - wiec to nie to.

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Ja mam 114 cm "w pasie" a dziś dopiero 33 tydz

Mam chyba jakiś syndrom szykowania gniazda, wszystkich ochrzaniam, ze po sobie nie odkładają rzeczy. Chodzę i sprzątam, nawet mam zamiar kwiatki poprzesadzać, bo potem nie będę miała jak.

Montii zdrowiej

Jok3r pisz szybciutko jak wrócisz
Mi tez się włącza sprzątanie, nie mogę patrzeć na włosy królika na podłodze

Cytat:
no i ja tez je mam najbardziej jak troche pochodze...
dzis po badaniach
Anika no to pięknie że krocze takie urodziwe i plastyczne

Wikakika
- to bez sensu, czyli jak się 2 tygodnie ktos przeterminuje, to traci miesiąc w domu z maluszkiem

Szara myszka - strasznie nieprzyjemna sytuacja, dobrze ze msz wybór i możesz zdecydować się na inny szpital

Kolba mała jest śliczniutka super że się zdrowo chowa.
Do tego tantum rosa to musi byc przygotowana woda? Czyli nie mozna z mineralka rozrobic albo kranowką
Ja mam 4 pary siateczkowych i 5 par niestety tych fizelinowych - bede je traktowac w razie co, jakby mi tamtych zabraklo.
Ja tez kupilam opakowanie belli i jeszcze absorbygen czy jako tak, ale dokupie tez opakowanie tena lady, podobno powinno się jak najczesciej zmieniac te podklady.

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
I niestety musiałam rozcinać obrączkę ale naszczęście znajomy jubiler już po porodzie zrobi mi ja tak że nie będzie znaku i pocieszył mnie że jakby mi ja mieli w szpitalu rozcinać to byłaby kompletnie zniszczona
Agus a jak to sie stalo? nagle Ci tak spuchly? Ja zdejmuje bez problemu, i nawet do glowy mi nie przyszlo zeby zdjac.

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 22:06   #2987
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Mi tez się włącza sprzątanie, nie mogę patrzeć na włosy królika na podłodze
Kochana ja mam psa, czarnego, który właśnie zostawia na dywanie kłaki, bo ma takie dłuższe właściwie włosy, nie sierść. A dywan bordowo - biały, masakra.
Wiosna idzie

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-02-08, 22:11   #2988
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Cos mi sie nie zaladowalo poprzednio

kolba twoja cora jest cudowna jakie ma sliczne wloski i jakie dluuuuuuuugie cos pieknego slicznosci////oddzywaj sie czesciej milo sie ciebie czyta
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 22:18   #2989
prunelle
Wtajemniczenie

Szara Myszka, KTÓRY szpital w Wawie??
strasznie się zdenerwowałam jak tak czytałam co Ci się przytrafiło, współczuję Ci bardzo
ale wiesz zgadzam się z Twoim TŻ że tego tak bym nie zostawiała, należy się temu lekarzowi od siedmiu boleści!:pala :
no i na szczęście możesz spokojnie wybrać inny, kochana, może nie w każdym taki pacan rządzi, debile i znieczulica chyba wszędzie się mogą zdarzyć, na dobrą sprawę o żadnym szpitalu w Warszawie nie znalazłam jednoznacznie pozytywnych opinii, zawsze były jakieś historie nieprzyjemne... ale nie nastawiaj się, że tak będzie zawsze i wszędzie i niech Cię TŻ broni!!!

Cytat:
wiesz moja lekarka jest taka. hmmmm bardzo bezpośrednia czasem az za bardzo taki typ kobiety albo sie ja lubi albo idzie do innego lekarza, mowi wprost bez zbednego słodzenia i owijania w bawełnę
czasem bywa obcesowa zwłaszcza jak kogos nie trawi
ale jak kogos lubi (jak mnie np) to i pożartuje i posmieje sie o sprawach prywatnych pogada

i tu jej dzisiejszy cytat zszywanie nie jest takie złe bynajmniej nie bedziesz miała macicy w kolanach po porodzie i potem na starość i mocz bedziesz dobrze trzymac a tak jak ci rozepcha to roznie moze byc
ciekawe, ciekawe

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Na szybko napisze co i jak, bo nie mam mocy nadrabiac, wiec jak ktos cos do mnie pisal to przeczytam pozniej jak odsapne.

No wiec termin mam na 23 lutego. 21 czyli w pn ide do szpitala, wtorek badania, sroda ciecie i w niedziele wypis. Nie da rady szybciej, bo jesli sie nic nie dzieje to lepiej, zeby maly posiedzial jak najdluzej, bo lepiej pozniej wyjsc ze zdrowym dzieckiem do domu niz odwiedzac je w szpitalu. Dostala w koncu skierowanie na badania i niestety zostalam wrobiona w to cholerne badanie smaku. Okazalo sie, ze faktycznie gine ma z tego kaske dlatego tak cisnie, zeby na to chodzic i mendziaz zapisal mnie od razu na czwartek i piatek, a w zamian obiecal, ze ladnie mnie potnie, zeby nic nie bylo widac. Juz sie zgodzilam, bo sobie mysle jeszcze pod koniec mi cos wymysli to juz sie przemecze. Z malym wszystko ok, na bole mam brac Nospe i czekac. Tak wiec Aja wpisz mi tp na 23 luty
no to za dwa tygodnie zobaczysz Matiego!

[QUOTE=trzyrazyi;24948249]
Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
Widzę, że nastroje macie dzisiaj różne... Ja od wczoraj wylałam morze łez......

Czytam i czytam i nie moge uwierzyc w to co widze....jak tak mozna potraktowac czlowieka.......nie powinnas tego tak zostawic udusilabym tego lekarza...po prostu szok i nawet nie wiem jak to skomentowac bo az same przeklenstwa cisna mi sie na usta....jedyne co moge ci pow.to jak masz szanse to zmien szpital i na bank zrobcie cos z tym bo tak byc nie moze zeby tak traktowac drugiego czlowieka do ktorego powinnysmy miec zaufanie
no dokładnie, zgadzam się

Cytat:
Czesc Kochane!!!
Wybaczcie ze tak rzadko sie odzywam. I to wcale nie jest tak ze Ola zabiera 100% czasu, tylko po prostu jak spi lub jest od razu po jedzeniu, maz zostaje z Mala a ja w samochod i albo na zakupy albo jade umyc auto albo po pampersy i powiem Wam, ze to jest swietny sposob na odreagowanie siedzenia w domu do poludnia.
Olenka jest aniolkiem, w nocy czasem spi 4 a czasem nawet 6,5h nic nie placze, a jak boli brzuszek (bo dalej walczymy z kolka) to troche sie powierci, pojeczy i pomarudzi.
Pisalyscie o Oilatum i powiem Wam, że ja uzywam, ale tylko dlatego ze kazali nam do szpitala kupic i zostala prawie cala duza butelka. Poza tym podobno dlatego ze jest wczesniaczkiem i ta skorka jest taka delikatna to zalecaja wlasnie te emolienty. Po kapieli jest fajnie natluszczona ale i tak za sucha i pediatra polecil nowa serie z Avene - Pediatril i teraz sie balsamujemy tym (smierdzi mi ten balsam, ale trudno).
Aaaa, polecam Wam purelan - ta masc na brodawki. U mnie swietnie się sprawdza. No i majtki siateczkowe do szpitala to podstawa Jesli chodzi o podklady to ja mialam z beli, ale nie bylam zachwycona. Cale szczescie mialam lignine z oddzialu i dawalam miedzy majty a te podklady wlasnie bo inaczej balabym sie ze przecieknie.
Spadam Kochane, bo kolka wlasnie atakuje i moje Maleństwo cierpi na kocyku - musze Ją troszke ponosic to przejdzie! Jak mi sie cos przydatnego przypomni to napisze!!
Pozdrawiam Was wszystkie baaaaardzo goraco i za kazda z osobna trzymam kciuki, bo to juz koncowka w koncu!!
Aaa i chwale sie moim Skarbem!!
kolba, maleńka jest prześliczna! i strasznie fajnie czytać początkującą mamę, jakoś mi to otuchy dodaje

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 22:20   #2990
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Cos mi sie nie zaladowalo poprzednio
śliiiiiiczna i te włoski

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
ja zdążyłam zdjąć na szczęście, ledwo ledwo, taki pasek odparzonej skóry już miałam pod nią jak się okazało, teraz nie zakładam

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Kochana ja mam psa, czarnego, który właśnie zostawia na dywanie kłaki, bo ma takie dłuższe właściwie włosy, nie sierść. A dywan bordowo - biały, masakra.
Wiosna idzie
a ja mam beagla który gubi białe włosy WSZĘDZIE
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 22:29   #2991
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Widzę, że kiedy mi się uda wszystko doczytać to inni idą spać

Agus a jak to sie stalo? nagle Ci tak spuchly? Ja zdejmuje bez problemu, i nawet do glowy mi nie przyszlo zeby zdjac.
W zasadzie z dnia na dzień w niedziele juz były lekko spuchniete i miałam ja wtedy zdjąć ale niestety nie zrobiłam tego i wczoraj już wogóle się jej ruszyć nie dało myślałm że może dzisiaj będzie lepiej ale niestety nie

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012

Edytowane przez agus235
Czas edycji: 2011-02-08 o 22:38
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 22:36   #2992
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
a ja mam beagla który gubi białe włosy WSZĘDZIE
Hehe
ja swojej zawsze pozwalam wchodzić na kanapę, to teraz mam za swoje, cała narzuta w czarne kłaki

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-02-08, 22:44   #2993
Szara Myszka
Raczkowanie

Prunelle Bielański . Położne bardzo miłe, ale ten lekarz-bez komentarza!!!

Stary 2011-02-08, 22:54   #2994
aja1
Zakorzenienie

Która jeszcze nie śpi i chce się załapać na bułeczkę z rzodkiewką
Jak u mnie zapijane mlekiem

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Już zjedzone :P

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-02-08, 22:54   #2995
gosikk_s
Zakorzenienie

Anika, super masz ginkę fajne teksty

Laseczka, nie ma sensu kupować wagi, w razie czego zawsze możecie podjechać do przychodni na ważenie. Ja przy synku się martwiłam bo nie dość że urodził się maleńki to do wyjścia ze szpitala tracił na wadze i jak wychodziliśmy miał tylko 2,5 kilo. Ale położne tłumaczyły że jeśli dziecko siusia, robi kupki i nie płacze to na pewno się najada więc zacznie przybierać na wadze. I tak było, synek się odbił i już przybierał regularnie.

Szara Myszka, rany, co za szpital Współczuję Ci strasznie takiego traktowania, sama z czymś takim nie spotkałam się nigdy i mam nadzieję że nie spotkam. Całe szczęście że szpitali u Was nie brakuje. Wiem że się teraz strasznie martwisz ale jeszcze troszkę i będziesz mieć Oleńkę przy sobie, będzie dobrze

Jokr, no to już niedługo, super

Kolba, cieszę się że u Was wszystko dobrze a maleńka jest śliczna I te włoski, coś pięknego

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 22:58   #2996
Szara Myszka
Raczkowanie

Bułeczki z rzodkiewką wcinałam dzisiaj na śniadanko...mniam. A przed chwilą wchłonęłam jajka na twardo z majonezem. Bardzo lekkostrawna dieta na noc

Stary 2011-02-08, 23:26   #2997
aja1
Zakorzenienie

Za mną też chodzą jajka, ale nie chciało mi sie gotować. Ugotuję to będę miała na śniadanie :P
Za to teraz młoda szaleje

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

No dobra idę spróbować zasnąć
Do jutra dziewczynki

Mój Aniołek 30.12.2016

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-09, 00:01   #2998
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Aja - super ten felieton Chyba trafila w sedno, choc doswiadczenia jeszcze mi brak

Kolba - przecudowne masz malenstwo!! Niech rosnie zdrowo!!

Na SR bylo ciekawie - ogladalismy pierwsze 2 fazy porodu a trzecia juz nam polozna opowiadala. Film byl ze Stanow, wiec nieco sie roznia realia miedzy USA a UK, wiec wyjasniala co i jak, a zwlaszcza jak to bedzie w szpitalu gdzie ja rodze a ona tam jest polozna. W sumie jest ok, ale zobaczymy na zywo, czy sie sprawdzi

Tez ide spac, jutro do pracy trzeba sie zwlec z lozeczka

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 00:08   #2999
gosikk_s
Zakorzenienie

Agus, kurcze, że tak nagle spuchłaś. U mnie obrączka luźna jak zwykle, mam nadzieję że tak będzie do końca. W pierwszej ciąży zdjęłam ją w szpitalu przed cc, bo tak mi kazali, mąż nałożył sobie na mały palec i tak nosił przez kilka dni

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 00:13   #3000
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
nie wiem czy prawidłowa,
ale ja mam szyjkę 2 cm już z 4 tyg. czyli od 30tc,

i mój gin to skomentował wtedy w 30tc, że mogłaby być dłuższa,
ale najważniejsze, że wszystko pozamykane jest

2 cm to skrócona, ale jesli wszystko pozamykane to ok, poza tym żeby stwierdzic skrócenie, to trzeba mieć długość szyjki z poprzedniego badania, niektóre kobiety po prostu maja w ogóle krótką szyjkę

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy Wy też macie takie bóle?
boli mnie od pępka w dół., dolna okolica tak jakbym miała zakwas, wróciła z siłowni po serii brzuszków nie wiem ,może to moje mięśnie już nie wytrzymują ciężaru czy co ;-P
miałam cos takiego przez 1-2 dni, ale jednocześnie mała bardzo się wypinała, miałam wrażenie, że urosła przez te 2 dni i sie nie mieści, stąd brzuch sie rozciąga i boli

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Castia, moja córcia od początku miała być Wiktorią ale od jakiegoś czasu gnębi mnie dylemat. Uwielbiam to imię ale jest tak popularne że obawiam się gromady imienniczek w przedszkolu czy szkole. Ale żadne inne imię do mnie nie przemawia, więc pewnie zostanie to...Co do ciążowych kilogramów to ja mam już nauczkę z pierwszej ciąży. Przytyłam 9-9,5 kg i byłam pewna że samo zejdzie, a tu niestety zonk. Po powrocie ze szpitala miałam ledwie o 5 kg mniej, choć po cesarce praktycznie nic nie jadałam więc musiało jeszcze cokolwiek spaść. Potem zeszło jeszcze ok 1,5 kg a 3 zostały ze mną Jak zachodziłam w tą ciążę po kilkunastu miesiącach zdołałam złapać jeszcze kilogram. Więc teraz niestety zdaję sobie sprawę że gubienie w moim przypadku łatwe nie jest, i każdy kilogram ponad normę będę musiała jakoś zrzucić. A po ciąży trudno narzucić sobie reżim...Mam nadzieję że nie przekroczę 8, maksymalnie 9 bo będzie ciężko.

Niutka, hehe, czyli bez kompa było lepiej A tak to wszystkie się wzajemnie nakręcamy

no własnie....

a ja własnie oglądałam dzis fotki z poprzednich ciąż i potem jak maleństwa były... i powiem wam, ze autentycznie w ciązy grubasek, a potem juz na fotkach moje dzieci jako grubaski, a ja- wystające kości, pyszczek jak u szczurka jest szansa, więc, że schudnę

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
słuchajcie czy wy też macie takie badanie jak wymaz z pochwy na bakterie??Jak się dziecko rodzi to,żeby przez kanał rodny niczego nie złapało.Ja mam mieć pobrany taki wymaz i musze gnac z tym do labolatorium.Na wynik chyba 2 dni się czeka
tak

Cytat:
Widzę, że nastroje macie dzisiaj różne... Ja od wczoraj wylałam morze łez.

Przepraszam, że opisuję Wam tą historię. Nie chcę nikogo przestraszyć, czy zrazić do danego szpitala, musiałam się poprostu wygadać.

bardzo Ci współczuję, że tak trafiłaś

Cytat:
Prunelle Bielański . Położne bardzo miłe, ale ten lekarz-bez komentarza!!!

Przemysl to jeszcze raz, bo jak pojedziesz w TP i nic sie nie będzie działo, to poród będa przyjmowac miłe połozne, a nie lekarz...
Powiem Ci z doświadczenia, że nawet w najfajniejszym szpitalu moze sie trafic że lekarz ma zły dzień, albo np. najczęściej jest to wtedy, gdy nie uratuja jakiegos dziecka i cały personel chodzi rozbity i zdenerwowany.
Ja jak byłam na tym ostatnim ktg, to tez na początku położna, która przyjmowała mnie jakas taka wredowata- na moje stwierdzenie, ze ruchy słabo czuje i sama tez fatalnie ona " no i co pani mysli, że co mamy z tym zrobić? " , ja wielkie oczy i mówie, ze no ktg chciałam, a ona " no dobrze, dobrze", a dodam, ze mam gin prowadząca z tego szpitala, w dodatku szpital ten znam z pierwszego porodu, no ale ona miała zły humor, wkurzyłam sie, łzy mi stanęły w oczach i powiedziałam, ze ja sobie tez dla przyjemności tu nie przyjechałam, tylko dzwoniłam do lekarki i kazała mi przyjechać no i ona " ale ja nic przeciez nie mówiłam" dopiero potem jak na ktg mnie podpięła, mąż coś tam zagadał, ja zaczęłam opowiadać, jak było gdy rodziłam tu kiedyś i ona sie rozchmurzyła, na koniec okazało sie że nawet miła z niej babka.

Raz w tym samym szpitalu trafisz na fajny skład, innym razem akurat możesz trafic na kogos fatalnego. Niestety.

///////////////

U mnie ok, wczoraj wieczorem byłam u gin, tak jak sobie sprawdziłam- potwierdziło się, szyjka miekka, ale zamknięta i długa

Czyli chyba jednak tak zaraz nie urodze, bo w poprzednich ciążach u mnie było tak, ze dwa tygodnie przed porodem juz chodziłam z rozwarciem na 1,5 cm i skrócona szyjką, stąd potem szybkie porody...

Miałam tez już wizyte położnej i podpisałam z nią umowe na poród w domu. Powiedziała, ze od 10 lutego jest maluszek juz bezpieczny i moge rodzic wtedy w domu ( bo jesli przed ta data to do szpitala jako poród przedwczesny) . Mam nadzieje, że przez ten 1 dzien sie nic nie wydarzy Oczywiście w tej umowie jest tez wskazany szpital gdyby coś sie działo lub bym zmieniła zdanie, a że połozna jest stamtąd to nie powinnam miec jakiegoś problemu z przyjęciem.
Miała przy sobie detektor tętna i słuchaliśmy sobie razem z dziećmi ( i TŻ) bicia serca młodej pieknie bije, chociaz mała teraz mniej sie rusza niż jeszcze tydzien temu, czuje, że jest jej coraz ciaśniej
Ze względu na tempo mojego ostatniego porodu kazała mi dzwonic do siebie przy pierwszych skurczach, no ale ciekawe czy zdązy , bo ostatnio poród rozpoczął sie odejściem wód i skurczami od razu co 3 minuty.
Poprosiłam i dostałam zaciski do pępowiny, "na w razie czego"

a od gin mam skierowanie na usg ( pewnie juz ostatnie lub przedostatnie, gdyby sie malutka przeterminowywała) no i wszystkie te wr, hiv itd... do powtórzenia ( bo robiłam w I trym, ale to trzeba miec aktualne wyniki z III trym) . Pobrała mi tez wymazy na gbs itd...

aha i moje tygodniowe obżarstwo i wrażenie, że mała rośnie potwierdziło się przyrostem kg.

uwaga !!!

Obecnie 79 kg +15 kg

w ciągu tygodnia przytyłam 1 kg
ciekawe jak to się dalej potoczy

no, a Gossik i co poniektóre sie martwia swoimi 8 kg
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-02-09 o 00:25
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości