|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
a to mniejsze to znaczy sie jakie... jak przy okresie czy większe?
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
a ja stwierdzam, ze kurczy mi sie zoladek
zjadlam pol pelnoziarnistego palucha z drobiowa szynka, pol pomidora i pol kulki mozarelli i mam takie deski, ze hej ale za godzine bede znow glodna |
|
|
|
#2973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na moim opakowaniu pisze ze 6 saszetek po 9,4g moze jakas inna partia mi sie trafiła ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
jak brzuch opadnie to wiecej zmieścisz
|
|
|
#2974 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/wielorazowe-majtki...430629732.html ??? to powinnam dokupić jeszcze te ? tamtych mam 5 to 2 takie mi starczą ? Cytat:
u nas chyba można też na sztuki kupować te saszetki muszę pochodzić i popytać . ale to jeszcze w szpitalu używałaś czy po przyjściu już do domku ?
|
|
|
#2975 |
|
Raczkowanie
|
Troche wieksze no i dluzsze niestety. I bez tamponow tylko z podpaskami oczywiscie
Ale nie bylo tak zle - zuzylam dwie paczki tych bella (jedna jeszcze w szpitalu, a druga w domu) a potem juz podpaski takie nocne (chcialam zeby byly dluzsze) dwa opakowania, a potem juz wkladki.
|
|
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baloniku mój malutki rośnij duży okrąglutki |
|
|
|
|
#2977 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzięki Kochane za słowa otuchy!
Cytat:
Cytat:
Kolba cudowna ta Twoja Córeczka Jok3r zazdroszczę, że już wszystko masz już ustalone i już za 2 tyg będziesz tulić swoje Maleństwo. Jejku, jak ja chciałabym mieć już naszą Olę "na wierzchu" i nie denerwować się o to wszystko. |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2978 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i przynajmniej wiem juz troche
|
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zadomowienie
|
dzięki
Cytat:
|
|
|
#2981 |
|
Raczkowanie
|
Kolba maleńka jest śliczna
I niestety musiałam rozcinać obrączkę ale naszczęście znajomy jubiler już po porodzie zrobi mi ja tak że nie będzie znaku i pocieszył mnie że jakby mi ja mieli w szpitalu rozcinać to byłaby kompletnie zniszczona
|
#2982 |
|
Zadomowienie
|
laseczka no wlasnie bo ja bylam ciekawa dobrze ze ten temat wyplynal
![]() szara myszka moze i dobrze ze teraz przekonalas sie jak ten szpital wyglada na prawde bo pozniej w trakcie pobytu gdybys juz rodzila moglabys sie zniechecic do nastepnej ciazy |
|
|
|
#2983 |
|
Zadomowienie
|
ja się już kładę .
życzę miłego wieczorku i nocy
|
|
#2984 |
|
Zadomowienie
|
ja tez zmykam ale do nauki a pozniej lulu
spokojnej i bezbolesnej nocki wam zycze |
|
|
|
#2985 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2986 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że kiedy mi się uda wszystko doczytać to inni idą spać
![]() Cytat:
Cytat:
No i zrobiłam i jest cacy - wiec to nie to. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wikakika - to bez sensu, czyli jak się 2 tygodnie ktos przeterminuje, to traci miesiąc w domu z maluszkiem ![]() ![]() Szara myszka - strasznie nieprzyjemna sytuacja, dobrze ze msz wybór i możesz zdecydować się na inny szpital Kolba mała jest śliczniutka super że się zdrowo chowa. Do tego tantum rosa to musi byc przygotowana woda? Czyli nie mozna z mineralka rozrobic albo kranowką ![]() Ja mam 4 pary siateczkowych i 5 par niestety tych fizelinowych - bede je traktowac w razie co, jakby mi tamtych zabraklo. Ja tez kupilam opakowanie belli i jeszcze absorbygen czy jako tak, ale dokupie tez opakowanie tena lady, podobno powinno się jak najczesciej zmieniac te podklady. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiosna idzie
|
|
|
|
|
#2988 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2989 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Szara Myszka, KTÓRY szpital w Wawie??
![]() strasznie się zdenerwowałam jak tak czytałam co Ci się przytrafiło, współczuję Ci bardzo ale wiesz zgadzam się z Twoim TŻ że tego tak bym nie zostawiała, należy się temu lekarzowi od siedmiu boleści! ![]() :pala :no i na szczęście możesz spokojnie wybrać inny, kochana, może nie w każdym taki pacan rządzi, debile i znieczulica chyba wszędzie się mogą zdarzyć, na dobrą sprawę o żadnym szpitalu w Warszawie nie znalazłam jednoznacznie pozytywnych opinii, zawsze były jakieś historie nieprzyjemne... ale nie nastawiaj się, że tak będzie zawsze i wszędzie Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=trzyrazyi;24948249] Cytat:
Cytat:
|
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2990 | ||
|
Zadomowienie
|
śliiiiiiczna
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2991 |
|
Raczkowanie
|
W zasadzie z dnia na dzień w niedziele juz były lekko spuchniete i miałam ja wtedy zdjąć ale niestety nie zrobiłam tego i wczoraj już wogóle się jej ruszyć nie dało myślałm że może dzisiaj będzie lepiej ale niestety nie
IGOREK 3.03.2011 ZĄBKI _______________________ Dukan start 14.05.2012 było 64 kg jest 55 kg ![]() faza III od 13.08.2012 Edytowane przez agus235 Czas edycji: 2011-02-08 o 22:38 |
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe
ja swojej zawsze pozwalam wchodzić na kanapę, to teraz mam za swoje, cała narzuta w czarne kłaki |
|
|
|
#2993 |
|
Raczkowanie
|
Prunelle Bielański
![]() ![]() . Położne bardzo miłe, ale ten lekarz-bez komentarza!!!
|
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Która jeszcze nie śpi i chce się załapać na bułeczkę z rzodkiewką
![]() Jak u mnie zapijane mlekiem ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Już zjedzone :P |
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Anika, super masz ginkę
fajne teksty ![]() Laseczka, nie ma sensu kupować wagi, w razie czego zawsze możecie podjechać do przychodni na ważenie. Ja przy synku się martwiłam bo nie dość że urodził się maleńki to do wyjścia ze szpitala tracił na wadze i jak wychodziliśmy miał tylko 2,5 kilo. Ale położne tłumaczyły że jeśli dziecko siusia, robi kupki i nie płacze to na pewno się najada więc zacznie przybierać na wadze. I tak było, synek się odbił i już przybierał regularnie. Szara Myszka, rany, co za szpital Współczuję Ci strasznie takiego traktowania, sama z czymś takim nie spotkałam się nigdy i mam nadzieję że nie spotkam. Całe szczęście że szpitali u Was nie brakuje. Wiem że się teraz strasznie martwisz ale jeszcze troszkę i będziesz mieć Oleńkę przy sobie, będzie dobrze Jokr, no to już niedługo, super Kolba, cieszę się że u Was wszystko dobrze a maleńka jest śliczna |
|
|
|
#2996 |
|
Raczkowanie
|
Bułeczki z rzodkiewką wcinałam dzisiaj na śniadanko...mniam. A przed chwilą wchłonęłam jajka na twardo z majonezem. Bardzo lekkostrawna dieta na noc
|
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
Za mną też chodzą jajka, ale nie chciało mi sie gotować. Ugotuję to będę miała na śniadanie :P
Za to teraz młoda szaleje ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- No dobra idę spróbować zasnąć Do jutra dziewczynki |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2998 |
|
Wtajemniczenie
|
Aja - super ten felieton
![]() Kolba - przecudowne masz malenstwo!! Na SR bylo ciekawie - ogladalismy pierwsze 2 fazy porodu a trzecia juz nam polozna opowiadala. Film byl ze Stanow, wiec nieco sie roznia realia miedzy USA a UK, wiec wyjasniala co i jak, a zwlaszcza jak to bedzie w szpitalu gdzie ja rodze a ona tam jest polozna. W sumie jest ok, ale zobaczymy na zywo, czy sie sprawdzi ![]() Tez ide spac, jutro do pracy trzeba sie zwlec z lozeczka
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
Agus, kurcze, że tak nagle spuchłaś. U mnie obrączka luźna jak zwykle, mam nadzieję że tak będzie do końca. W pierwszej ciąży zdjęłam ją w szpitalu przed cc, bo tak mi kazali, mąż nałożył sobie na mały palec i tak nosił przez kilka dni
|
|
|
|
#3000 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2 cm to skrócona, ale jesli wszystko pozamykane to ok, poza tym żeby stwierdzic skrócenie, to trzeba mieć długość szyjki z poprzedniego badania, niektóre kobiety po prostu maja w ogóle krótką szyjkę ![]() Cytat:
Cytat:
no własnie.... ![]() a ja własnie oglądałam dzis fotki z poprzednich ciąż i potem jak maleństwa były... i powiem wam, ze autentycznie w ciązy grubasek, a potem juz na fotkach moje dzieci jako grubaski, a ja- wystające kości, pyszczek jak u szczurka Cytat:
Cytat:
bardzo Ci współczuję, że tak trafiłaś Cytat:
Przemysl to jeszcze raz, bo jak pojedziesz w TP i nic sie nie będzie działo, to poród będa przyjmowac miłe połozne, a nie lekarz... Powiem Ci z doświadczenia, że nawet w najfajniejszym szpitalu moze sie trafic że lekarz ma zły dzień, albo np. najczęściej jest to wtedy, gdy nie uratuja jakiegos dziecka i cały personel chodzi rozbity i zdenerwowany. Ja jak byłam na tym ostatnim ktg, to tez na początku położna, która przyjmowała mnie jakas taka wredowata- na moje stwierdzenie, ze ruchy słabo czuje i sama tez fatalnie ona " no i co pani mysli, że co mamy z tym zrobić? " , ja wielkie oczy i mówie, ze no ktg chciałam, a ona " no dobrze, dobrze", a dodam, ze mam gin prowadząca z tego szpitala, w dodatku szpital ten znam z pierwszego porodu, no ale ona miała zły humor, wkurzyłam sie, łzy mi stanęły w oczach i powiedziałam, ze ja sobie tez dla przyjemności tu nie przyjechałam, tylko dzwoniłam do lekarki i kazała mi przyjechać no i ona " ale ja nic przeciez nie mówiłam" dopiero potem jak na ktg mnie podpięła, mąż coś tam zagadał, ja zaczęłam opowiadać, jak było gdy rodziłam tu kiedyś i ona sie rozchmurzyła, na koniec okazało sie że nawet miła z niej babka. Raz w tym samym szpitalu trafisz na fajny skład, innym razem akurat możesz trafic na kogos fatalnego. Niestety. /////////////// U mnie ok, wczoraj wieczorem byłam u gin, tak jak sobie sprawdziłam- potwierdziło się, szyjka miekka, ale zamknięta i długa Czyli chyba jednak tak zaraz nie urodze, bo w poprzednich ciążach u mnie było tak, ze dwa tygodnie przed porodem juz chodziłam z rozwarciem na 1,5 cm i skrócona szyjką, stąd potem szybkie porody... Miałam tez już wizyte położnej i podpisałam z nią umowe na poród w domu. Powiedziała, ze od 10 lutego jest maluszek juz bezpieczny i moge rodzic wtedy w domu Oczywiście w tej umowie jest tez wskazany szpital gdyby coś sie działo lub bym zmieniła zdanie, a że połozna jest stamtąd to nie powinnam miec jakiegoś problemu z przyjęciem. Miała przy sobie detektor tętna i słuchaliśmy sobie razem z dziećmi ( i TŻ) bicia serca młodej Ze względu na tempo mojego ostatniego porodu kazała mi dzwonic do siebie przy pierwszych skurczach, no ale ciekawe czy zdązy , bo ostatnio poród rozpoczął sie odejściem wód i skurczami od razu co 3 minuty. Poprosiłam i dostałam zaciski do pępowiny, "na w razie czego" ![]() a od gin mam skierowanie na usg ( pewnie juz ostatnie lub przedostatnie, gdyby sie malutka przeterminowywała) no i wszystkie te wr, hiv itd... do powtórzenia ( bo robiłam w I trym, ale to trzeba miec aktualne wyniki z III trym) . Pobrała mi tez wymazy na gbs itd... aha i moje tygodniowe obżarstwo i wrażenie, że mała rośnie potwierdziło się przyrostem kg. uwaga !!! Obecnie 79 kg +15 kg w ciągu tygodnia przytyłam 1 kg ciekawe jak to się dalej potoczy ![]() no, a Gossik i co poniektóre sie martwia swoimi 8 kg
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-02-09 o 00:25 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

u nas chyba można też na sztuki kupować te saszetki muszę pochodzić i popytać . ale to jeszcze w szpitalu używałaś czy po przyjściu już do domku ?
ja bym tam nie wróciła, mam nadzieję że masz w okolicy jeszcze jakiś szpital do wyboru ?
i przynajmniej wiem juz troche
ale naszczęście znajomy jubiler już po porodzie zrobi mi ja tak że nie będzie znaku i pocieszył mnie że jakby mi ja mieli w szpitalu rozcinać to byłaby kompletnie zniszczona

bo pozniej w trakcie pobytu gdybys juz rodzila moglabys sie zniechecic do nastepnej ciazy
.