|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
nie , ale wygląda ciekawie
|
#4412 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
![]() byłyśmy dziś u lekarza. osłuchowo czysto, tylko mamy dawać witaminki i wapno. A wichura dziś taka, że myślałam, że nam głowy pourywa. Wiałyśmy szybko do domu! Lucky Malina- witaj zgubo! Tomusiowe zdjęcia wymiatają. A jeśli chodzi o łobuzowanie, to raczej nie odbiega od list-grudniowej normy ![]() Pietrusia- ale Kamilka biega jak burza! Carolans- pierwszy raz widzę, takie cóś ale jak dla mnie to nie ważne na czym będę rodzić, ważne żeby szybko i bezboleśnie ![]() a mnie dziś tak plecy bolą że ledwo chodzę
|
|
|
|
#4413 |
|
Zadomowienie
|
szybko przeczytalam, odpisze wiecej pozniej. ten program z babkami w ciazy w rozym wieku i w roznych sytuacjach zyciowych lecial na tvn style. ale nie wiem jaki to byl tytul. a moze widzialyscie tego faceta na tvn style "baby mind reader?
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
nie zdążyłem dojść do lóżeczka :P
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
1.a właśnie że Cie nie pocałuje!!!
2. Z pieluchą Ci babciu do twarzy :P
|
#4416 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() juz tęskniłam za wami! Tomcio duży chłopak. a z charakterem to chyba wszyscy chłopcy rozrabiają bardziej niż dziewczynki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4417 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje mamusie za miłe powitanie chociaz pewnie niedługo z wami tu posiedze bo ferie juz kończą sie za kilka dni i znowu życie nabierze szybszego tempa
Ciekawa jestem jak pozmieniały się wasze maluszki- część udało mi sie odnaleść ale i tak mam lukę kilkumiesięczną co do niektórych. Domi pokaż Polusię, Tarasia a twoja Nila??ostatnio widziałyśmy sie z pół roku temu Andre wypatrzyłam na avatarku, Kamilka rozkoszna |
|
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam dzis lenia tak mi sie nic nie chce ze szok Tz usypia łobuziaka to mam chwilke na nata...
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Gochaa zdjęcia
Carolans o jeny ale loża ![]() Strasznie się czuje dzisiaj pewnie przez pogode:\ Piotrusiowi wyszedł 10ty zabek i było starsznie... ostatnie nocki plus dzisiejszy dzień...padam! |
|
|
|
#4420 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm...z tego, co pamietam (a w tej chwili to naprawde niewiele...) to kupilam te miedze 12-18 m-cy... ![]() Cytat:
Nie przezywaj...ja sie sypie odkad mam 15 lat i zyje... ![]() A tak serio to trzymaj sie i buzki Cytat:
gratuluje zabka ![]() Bylam na uniwerku i nie dostalam pieczatki, bo babka skrocila sobie godziny pracy i juz nie bylo...mam przyjsc jutro miedzy 14 a 16... ![]() Tz odebral nas z uniwerki i pochodzilismy po miescie troche tak, ze w domu bylismy akurat na kolacje... ![]() Lewa gorna czworka wyszlaaaa!!!!!! Dalam sie dzisiaj nia ugryzc, wiec jestem pewna! Jedna z glowy przynajmniej... ( Juz TYLKO trzy zostaly... ) Dobra, ide sobie, bo ten drugi (trzeci..?) kieliszek wina chyba byl srednim pomyslem... ![]() Do jutra
|
|
#4421 |
|
Rozeznanie
|
Lucky - ale super wiadomość
Jestem dziś po całym dniu zakręcona i zdechła... Ktoś pytał kareninę jaki rozmiar paputków kupuje dla synka. Ja dla Millki kupiłam już jakiś czas temu ten najmniejszy i jeszcze są dobre i przez jakiś czas na pewno jeszcze (jeśli chodzi o paputki.pl). Nie mam siły odnieść się do wszystkich.Chciałam Was głównie wykorzystać i spytać czy któraś z Was ma może taką nakładkę na WC z drabinką http://allegro.pl/nakladka-ha-17-na-...442105147.html. Znajoma ma i jest podobno bardzo zadowolona. Ma dwuletnią córkę. Zastanawiam się czy kupować czy nie, ale myślę, ze trochę to pomaga w samodzielności dziecka, choć najpierw to pewnie jest głównie zabawa z wchodzeniem... Co myślicie??? A! Byłyśmy dziś pierwszy raz na tej rytmice po angielsku dla dzieci. Jest zupełnie tak jak na musicalbabies za które musiałabym płacić prawie 200zł miesięcznie, więc jesteśmy zadowolone. Zajęcia pół godzinki i potem jeszcze dzieciaki pół godziny się bawią. |
|
|
|
#4422 |
|
Rozeznanie
|
Malinka Tomuś może i rozrabiaka ale i jaki przystojniak z niego
Gosia a Wojtuś jak zwykle z reniferkiem ![]() A moje szczęście biega ode mnie do tz'a, piszczy z radości i się przytula szalenie c mały![]()
|
|
|
|
#4423 |
|
Rozeznanie
|
Hej wszystkim. Jestem, czasem coś podczytam, ale nie mam jak odpisać. Straszne zamieszanie mam. Jutro postaram się coś więcej napisać.
Lucky bardzo dobre wiadomości A ja jestem bez pracy - ale spodziewałam się ![]() Muszę lecieć. Do jutra. |
|
|
|
#4424 |
|
Rozeznanie
|
Aśka jakoś nie jestem przekonana do takiej nakładki... uważam, że nasze maluchy są za małe...a jak już zacznie robić na sedes to chyba taka zwykła nakładka wystarczy a i tak zawsze bedziesz z dzieckiem w łazience?
![]() Ela, nie raczej kotek już nie wróci.. zadomowił się w nowym miejscu więc niech tak zaostanie... Suonko.. czemu bez pracy? co się stało? coś się Brombuśka dawno nie odzywała.. nie? |
|
|
|
#4425 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jeja, ile nowości!!!!
najlepsza wiadomość od Lucky!!! Malinko Widzę, ze wszystkie kupujecie inhalatory - po co? Czy wszystkie dziatki są chore? Serio to takie przydatne? My jeszcze nie mieliśmy konieczności/przyjemności spróbować. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulujemy 4-reczki Winko to chyba u wielu dziś gości. Mam małża z powrotem więc u nas też ![]() ![]() No nie mów! Strasznie to przykre... napisz więcej Dziewczynki czy ktoś próbował mleka ENFAMIL? Buziaki, do jutra
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
po japońsku - jako tako
![]() zakończyłam sesje - liczę że wszystko będzie do przodu, odbyłam poważną rozmowę z Szefową po której również jestem zadowolona,ostatnia kontrola u ortopedy też ok i nie musimy już więcej jeździc, a jak byliśmy u koleżanki to jej synek wypuścił szynszyla z klatki i razem z Olką go ganiali ![]() ~~ Pietrusiu, Malinko (witaj A jak fajnie Kamilka biega! Właśnie sobie pomyślałam, że jak nasze dzieicaki wyjdą na szeroką przestrzeń na wiosnę to nie będę mogły się nacieszyc tym, że można biegac dalej niż do nastepnego pokoju
|
|
|
|
#4427 | ||||
|
Zadomowienie
|
Tylee zacytowalam, że mi połowe zeżarło
![]() ![]() Maliiinko ![]() ![]() Jak to dobrze, że nas odwiedziłaś Sliczny ten twój Tomaszek Zaglądaj cześciej![]() Lucky cieszę się waszym szczęściem Dobrze, że ta diagnoza się nie potwierdziła Cytat:
Jak ja mam naturalnie urodzić moje drugie dziecko to ja się musze poważnie zastanowić![]() Ale artysta Cytat:
Brawa za ząbka u nas czwórki wychodzą wychodzą i wyjść nie mogą![]() Cytat:
i Zazdroszczę wam tych zajęć dla maluszków u nas nie ma czegoś takiego..![]() a czemu to?? Cytat:
Więc chyba nasze dzieciaczki nie są za małe )Dobrze, że nie kupiłam tej spacerówki. Fifi jak widzi wózek to ucieka gdzie pieprz rośnie. Na spacery chodzimy na piechote. Nawet sobie nie wyobrażacie ile to dziecko może przejść Chodziliśmy 2 godziny! z obrzeża miasta do centrum i z powrotem do sklepu na zakupy.. No w szoku byłam. Ale jak weszliśmy po schodach to pchał drzi wejściowe żeby jak najszybciej wejść do domku![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Właśniee nie zacytowało mi filmiku Kamilki jak ślicznie biega po polu i Oleńka jak paraduje z torebeczka- modelka mała!Moje dziecko juz trzeci dzień bez smoczka nawet się nie upomina mimo wychodzących ząbków a ja dzisiaj kupiłam sobie suszone owoce i taak Filipkowi posmakowały, że mi wyjadał co chwile
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Konspi ja nie kupowałam póki mi nie okazał się potrzebny ale myśle, że prędzej czy później karzda matka może potrzebować... a głupio porzyczać takie sprzęty od kogoś
bo nad tym też myślałam... Zepsuje i będe musiała odkupić..albo od nadmiaru używania akurat u mnie sie spierdzieli i też dupa dupa:F No i szybkość działania- jeden dzień inhalacji i bardzo duża poprawaA co do ząbka to póki co śpi bez pobudek więc już jest lepiej...chociaż pojękiwał pare razy. Może da się dzisiaj wyspać ![]() Suonko co się stało? Agusia łał! Ale masz synka wytrzymałego I właśnie to najgorsze...jak kupuje się dla półroczniaka nie trzeba mysleć czy się przyda..ale po roczku to nie wiadomo z jakim elementem się ma doczyenia- czy będzie w wózku trzeba wozić, czy już nie zechce w nim siedzieć wogóle.No ale mójn nadal nie chodzi i nie moge się o tym przekonać ![]() Piotrusiowi jak nie pokazuje smoka w dzień to nie szuka go ale do drzemki, spania, inhalacji i na spacer to już owszem dobrze, że jak zaśnie to go wypluwa...Simpatica gratuluję! Karenina gratuluje i Wam kolejnego zębuszka
|
|
|
|
#4429 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tomcio wymiata super fotki Malinko jak budowa domku?do przodu? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() super focie
|
|
#4430 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry śpiochy małę i duże
![]()
|
#4431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuje sie wykorzystana... ![]() André od poczatku zalatwia sie na nakladke wlasnie, ale ta z drabinka mi sie nie podoba...Na razie i tak nie wejdzie, tylko bedzie kusilo do kaskaderskich wyczynow a jak bedzie umial wejsc, to i z tego zwyklego stopnia spokojnie wejdzie... ![]() ![]() Cytat:
Na nakladke wcale nie sa za male...u nas nakladka w uzyciu od 10-go miesiaca i swietnie sie sprawdza Cytat:
Ja zamowilam jak maly byl chory, ale w miedzyczasie zdazyl wyzdrowiec, ale nie odwolalam zamowienia, wiec kupilam troche na wszelki wypadek... ![]() A dobry dobry... ![]() Maly je swoje sniadanko a ja swoje...oczywiscie zaraz trzeba bedzie zadzialac odkurzaczem w okolicy krzeselka... ![]() Dziewczyny, zachorowalam na jedna zabawke...zobaczylam wczoraj i siedzi mi w glowie caly czas... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-02-09 o 09:13 |
|||
|
|
|
#4432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do inhalatora to u nas jest tak, że teściowa kupiła dla wnuczków, a ma ich dwójkę. zresztą zaraz wkleję zdjęcie :P i jak Fifi albo Ola są chorzy to Inhalator wędruje do chorowitka Na szczęście Fifi miał przyjemność korzystania z niego tylko raz ))
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2011-02-09 o 09:30 |
|
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry
MY juz po sniadanku, co z grubsza wysprzatane Kamilka uklada puzzle a ja popijam kawke, jeszcze chwilka i trzeba bedzie sie do pracy szykowac ![]() Karenina szybko pokazuj co to za zabawka
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Taki zestaw mini-kuchnia... FP KUCHENKA GOTUJ4.jpgFP KUCHENKA GOTUJ3.jpgFP KUCHENKA GOTUJ5.jpg
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
kurde Wojtek od rana dokazuje na całego. Otworzyłam forum o 8.20 a dopiero teraz skończyłam czytać! musze to przez niego robić na raty. No i oczywiście - nic nie pamietam co komu miałam odpisac
![]() tego co kojarze: Joasia - ja bym takiej nakładki nie kupiła wydaje mi sie ze to zbyt wygadżetowane , wolałabym kupic normalną. Kareninka - mini kuchnia extra! Nie kuś.... Co do inhalatorów - to my nie mamy, na razie nie było potrzeby kupować, może kiedyś... NO - i to tyle co pamiętam :/ ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- ach! dzięki za komplementy dla mojego Stworka-Potworka
|
#4436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fifi zawsze udaje, że pije z kubeczków a Ola mu robi herbatkę;dA oto Fifi łobuz z kuzynką Olą;d Styczeń- Luty 2011 258_zmniejszacz-pl_847525.jpg Styczeń- Luty 2011 279_zmniejszacz-pl_717846.jpg Mały Korniczek ![]() Styczeń- Luty 2011 287_zmniejszacz-pl_969710.jpg
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2011-02-09 o 12:10 |
|
|
|
|
#4437 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() dawno mnie nie było i dużo do nadrabiania więc oglądnęłam w sumie tylko zdjęcia dzieciaczki prześliczne niestety nie wbiję się w wątek bo dużo do nadrabiania i nawet nie wiem do czego się tu dopisać powiem, że u nas wszystko jest ok i to chyba dziś na tyle
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
Nie wygrałam jednak bonu do Rossmana w dzieciaczkowym konkursie - szefowa się pomyliła ![]() Wnerwiłam się niezmiernie i choć miałam nie brać udziału to jednak muszę bo się uduszę ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Wojtuś i mój zięć - korniczek - boscyAle, ale - co to za konkurencja
|
|
|
|
#4439 |
|
Zadomowienie
|
Ditu oczywiście zagłosowane
|
#4440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/fisher-price-kuchn...435961424.html My mamy taką i jest rewelacyjna-i znacznie większa niż ta ,,twoja'' wydaje mi sie ze lepiej zainwestować w taka dużą,bo te małe są w takich samych cenach,ale dla mniejszych dzieci.Także owszem polecam-bo testujemy ją codziennie ale dużą!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

Tomusiowe zdjęcia wymiatają. A jeśli chodzi o łobuzowanie, to raczej nie odbiega od list-grudniowej normy 
ale jak dla mnie to nie ważne na czym będę rodzić, ważne żeby szybko i bezboleśnie 

gratuluje zabka 

) 
Buziak dla Stasia...u nas nie da sie zajrzec do paszczy nawet juz...ostatnio jak widzialam to dol po obu stronach spuchniety na maxa a na gorze lewa czworka byla juz biala pod skorka, po prawej napuchniete...