Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-09, 09:50   #4951
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Jak mogę prosić to żeby ten bacik wodny był! bo może coś na tą moją pomarańcze pomoże
oki niech bedzie wodny, a co, (boze u was tez taki cellulit? ja nie wiem jak ja sie tego pozbede, w zyciu takiego nie mialam!!!!!!!!!!
)
Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
agnieszka ałaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!! !!!!!!!!! Ja tam myślę bardzo pozytywnie, poprzednio urodziłam wczesniej i na drugi dzień mała mogła iść do domu a ja leżałam po cesarce jak kłoda ooooooo... Dlatego wiem, że mogą się przytrafić różne historie ale żadnej z nas nie grozi poród w 20-tym tygodniu

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

siasiek hahaaaaaaaaaaaaahahahaaa
no ja tez mam doswiadczenia z przedwczesnie urodzonymi, cc, i pobytem w szpitalu, dlatego jestem zdania, ze ja na razie nie widze kandydatki do tego typu zdarzen, po za tym, nie ma co schizowac. ja tam bede zaciskac do minimum 36t
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 09:51   #4952
ania2631
Wtajemniczenie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Dziewczynki a więc to mój wielki brzuchacz 22 tydzień

oraz wczorajsze zakupy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01890_1320x990.jpg (65,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01892_1320x990.jpg (64,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01895_1320x990.jpg (81,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01898_1320x990.jpg (101,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01900_1320x990.jpg (66,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01901_1320x990.jpg (75,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01902_1320x990.jpg (70,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01903_1320x990.jpg (95,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01904_1320x990.jpg (107,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01905_1320x990.jpg (90,6 KB, 14 załadowań)
Stary 2011-02-09, 09:52   #4953
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dzien dobry Mamusie Ja juz od 7mej na nogach, prawie wszystko wysprzatane, zostala lazienka i obiadek do zrobienia takze na jutro, bo chce pojechac do dalszego miasta, wiec wroce akurat na sjeste i obiadek bede miala juz gotowy
Kochane czy tez jak sie budzicie rano to juz z mysla co by tu wchlonac na sniadanko???
Wiecie co strasznie sie martwie, ze nia ma tutaj tej szkoly rodzenia jeszcze jest troche czasu, ale musze jakas polozna wyczaic coby nauczyla mnie oddychac, mam kolezanke Polke w szpitalu co jest pielegniarka, wiec moze ja podpytam czy nie zna jakiejs poloznej, czy myslicie ze za bardzo panikuje

serdecznie gratuluje siusiaka i piekne imie wybraliscie

moria przesliczne te buciczki, a jaki to rozmiar? Kochana Igusia pieknie rosnie, a Ciebie jakies chore mysli dotyczace wczesniakow przesladuja
A ta nauka angielskiego w przedszkolu tzn.od ktorego roku zycia? bo ja syncia wysylam jak bedzie mial jakies poltora roczku, chcialabym wczesniej ale nie da rady, bo rok szkolny zaczyna sie od konca wrzesnia...

agus ja to widze, ze szalejcie, my to lozeczko i wozek to kupimy dopiero w kwietniu
moim zdaniem lozeczko musi sie wysmierdziec i materac tez
a, ze kaska jest to chcemy pokupowac juz
niech sobie stoi skrecone, oczywiscie bez poscieli

nie wiem jeszcze jaka itp itd

a wczorj skrecilismy lozko sypialniane, wiec tez smierdzi
i w ogole swieze tapety i za jednym razem wszystko sie wysmierdzi i bedzie git

wozek tez juz mamy
to juz od niedzieli 30 tydzien poleci

aha
tesciowa mowi, ze dzisiaj jest dzien pizzy!!!!!!!!! w DDTVN mówili
i no i pizza na obiad

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-02-09 o 09:56
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 09:56   #4954
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
oki niech bedzie wodny, a co, (boze u was tez taki cellulit? ja nie wiem jak ja sie tego pozbede, w zyciu takiego nie mialam!!!!!!!!!!
)
Ja stwierdziłam, że lustro z łazienki ściągnę
No strasznie mi się ostatnio przytyło tzn może i normalnie ale wszystko poszło w tłuszcz! Maniana normalnie!
Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość

oraz wczorajsze zakupy
Ty masz dziurkę w brzuszku

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:01   #4955
amarcia
Wtajemniczenie

ania2631 jakie zakupy padam na kolana...
i ten brzuszek... tylko czemu mój wydaje mi się mniejszy
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:02   #4956
moniqac
Zadomowienie

Dzień dobryyyyyyyyy .

daisy
- no on niby na pierwsze zmarszczki - ja o trzydziestce jestem więc nie byłam pewna czy nie pijesz do mnie

jeśli chodzi o mnie to zlot mozemy zrobić w Krakowie pośrodku .

listopadowa - ja słyszałam o zabawie w gimnajzjum "rozgwiazda" - 5 dziewczyn staje w kółku, nachylają się tak, że stykają się głowami (tworzą rozgwiazdę), a chłopaki latają za nimi i wiadomo co robią, bo te "wypięte" dziewczyny nie mają nic na sobie.... i się zmieniają co kilka minut/sekund.... ja sobie nie jestem w stanie tego wyobrazić... masakra.

Agnieszka.M właśnie - kumple... wrrrrrrrr.... zobacze kosztorys .... wczoraj TZ t am był i okazłao się że tam jest w cholerkę problemów - satre bloki i ściany się sypią muszą kłaść płyty, zamiast tylko gładź robić...ych.

moria - dokładnie - ja słyszę a co to znaczy? a o co chodzi? nic nie rozumiem .... więc też mu podsuwam książkę Heidi Murkoff którą obie mamy to wtedy przestaje zadawać pytania, byle nie czytać. nie rozumiem takiego podejścia, ale widzę że on szczególnym ewenementem nie jest .

a nirvanesque? hhmmmm... jak go spróbujesz to się zakochasz nie wiem jaką masz cerę, ja mam raczej normalną, ale bardziej suchą niż mieszaną .... a ten krem nie dość że jest cały z natury (jestem fajnką kosmetyków aptecznych ) to pięknie pachnie, świetnie się wchłania i buzia jak u niemowlęcia pupcia . ale teraz jak jestem w ciąży buzia strasznie (z resztą całe ciało) zaczęło mi się potwornie przesuszać, mam niemiłą w dotyku i cały czas jade na mustelli silnie nawilżającej - bo mam aż skorupkę i to samo na buzi, więc odstawiłam nirvanesque, bo mi po prostu go szkoa, bo nie było takich efektów jak przed ciążą - i używał uriage - też francuska firma i też w aptekach, tylko że on jest silnie nawilżająco - odżywczy.

andziot .

vanes
faceci.

amarcia - uwieliam imie zosia, ale Twój avatarek mi mówi Alunia!

moria - a co ja mam powiedieć jak WIEM że urodze wcześniej przez tą szyjkę - jak tylko poczuje ucisk na dole, albo jakby coś ze mnie pociekło mam stresa.... masakra. to pewnieśmieszne, ale chodze ze ściśniętymi nogami albo mięśniami jak tylko moge .

eweska
.... no to chyba jakiś zbiorowa nieczułość w tych naszych facetów wstąpiła - prawie każdej TZ jest jakiś dziwny ostatnio.

lece dziewczynki pozałatwiać sprawy - bank, na chwilę do firmy musze skoczyć.... piękne u nas słoneczko, to musze wykorzystać bo jak spadnie śniego to nosa nie wyściubiam zza drzwi .

miłego dnia moje Kochane maluszki i mamuśki . wróce to pewnie będzie nowy wątek.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:03   #4957
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
ania2631 jakie zakupy padam na kolana...
i ten brzuszek... tylko czemu mój wydaje mi się mniejszy
Kochana mój brzuch jest ogromny ,ale dlatego,że ja zawsze miałam trochę sadełka
Stary 2011-02-09, 10:06   #4958
principessina
Zakorzenienie

ania2631 jakie duzy brzuszekkkk, ja jutro zaczynam 27 tydzien i chyba niejest taki duzy! ale ponoc z dziewczynkami brzuszki sa wieksze sliczne zakupki

agus87 no moze i maz racje z tym wysmierdzeniem sie, nasz dzidzius bedzie spal wpierw w wozeczku, niestety nie damy rady wszystkiego zakupic na raz, no bo malowanie musimy zrobic, a jak pisalam to koszt 2 tys euro...nie wiem czy caly remont bedziemy robic, ale tak sobie mysle ze jak teraz tego nie zrobimy to kto to wie kiedy....
Stary 2011-02-09, 10:09   #4959
eweska
Moderatoreska

Mnie się znowu za dużo nie przytyło bo jak na razie kilogram od ostatniej wizyty ponad dwa tygodnie temu a 2,5kg w ciagu 5 tygodni, więc nie jest tak źle myślałam że będę bardziej tyła no ale jeśli dobrze liczę to mam już 15kg na plusie.

cos małża i elektryka nie widać, zaginęli w akcji czy jak

Czekam aż będę mogła wyjśc do sklepu bo tż dzwonił że się troszke spóźni i żebym wpuściła elektryka, no to ciekawe ile sobie poczekam, a z obiadem w lesie jestem :/
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:12   #4960
migotka03
Zadomowienie

Ania2631 super brzuszek i jaki duzy. No i ciuszki świetne!

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:12   #4961
amarcia
Wtajemniczenie

z dziewczynkami większe brzuszki? Hmm... Mnie się wydaje, ze z Wiki faktycznie miałam brzuchol ze hohooo a teraz tak mniej ciut, a przecież też dziewczynka (chyba) no dziewczynka na pewno (chyba tak) ...
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-09, 10:13   #4962
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
ania2631 jakie duzy brzuszekkkk, ja jutro zaczynam 27 tydzien i chyba niejest taki duzy! ale ponoc z dziewczynkami brzuszki sa wieksze sliczne zakupki

agus87 no moze i maz racje z tym wysmierdzeniem sie, nasz dzidzius bedzie spal wpierw w wozeczku, niestety nie damy rady wszystkiego zakupic na raz, no bo malowanie musimy zrobic, a jak pisalam to koszt 2 tys euro...nie wiem czy caly remont bedziemy robic, ale tak sobie mysle ze jak teraz tego nie zrobimy to kto to wie kiedy....
aha no to sama widzisz
ze wiele zalezy od sytuacji a nie od tego czy sie spieszy czlowiek czy nie
ja juz pislaam wczesniej
od marca bede miala ciezko gdziekolwiek ruszyc sie z firmy, sezon zaczynamy
wiec nie chce pozniej kupowac na lapu capu

a lozeczko wybralismy takie
http://allegro.pl/lozeczko-klups-mis...449735753.html
tylko kolor ten co na zdjęciu
Stary 2011-02-09, 10:15   #4963
Siasiek
Zadomowienie

Dobra dziewczyny ja lecę poszerzać swoje zdolności fryzjerskie
Dzisiaj młody ma cyk cyk, a wczoraj mogę się pochwalić sama wyrównałam swój kolorek na głowie, teraz jest w miarę jednolity

Uciekam bo jeszcze muszę langosze dla męża zrobić na obiadek.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:19   #4964
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Moria zaczynamy dziś 29 tydzień
Si,si

Cytat:
Bo się sama nakręcasz tak! zobaczysz jak szybko minie kolejny miesiąc a później jeszcze jeden, powiesz potem, ale ja chora byłam, jak mogłam tak myśleć...!
Wiem, wiem, możliwe przecież że się nawet przeterminuję no ale taka obawa jest od samego początku, dlatego świętuję każdy ukończony tydzień i z każdym kolejnym jestem coraz spokojniejsza

Cytat:
D
moria przesliczne te buciczki, a jaki to rozmiar? Kochana Igusia pieknie rosnie, a Ciebie jakies chore mysli dotyczace wczesniakow przesladuja
A ta nauka angielskiego w przedszkolu tzn.od ktorego roku zycia? bo ja syncia wysylam jak bedzie mial jakies poltora roczku, chcialabym wczesniej ale nie da rady, bo rok szkolny zaczyna sie od konca wrzesnia...
Rozmiar 18 ... nie mam pojęcia na jaki wiek ale musiałam je kupić
A półtora roczku to jak najbardziej ok Zawsze możesz wcześniej sama go uczyć, puszczać piosenki po angielsku, bajki. Znam taki przypadek gdzie chłopczyk oglądający właśnie bajki po angielsku bez żadnej dodatkowej nauki pewnego dnia powiedział do mamy " Mamo, daj mi "ball"..." Takie oczy zrobiła

Cytat:
Jak mogę prosić to żeby ten bacik wodny był! bo może coś na tą moją pomarańcze pomoże
Oj ja też poproszę wodny, już się nawet wypięłam i jestem gotowa na karę

Cytat:
oraz wczorajsze zakupy
Śliiiczny! Okrąglutki! No i ciuszki super

Dziewczyny ale mnie tym Nuxem kusicie Już prawie kupiłam na allegro ale jeszcze zanim się obkupię obiecałam sobie zrobić porządki w łazience, wyrzuć te kosmetyki których nie używam no i może skończyć chociażby wszystkie kremy, niektóre jeszcze nierozpakowane a już i tak zamówiłam na truskawie zestaw z Clinique'a z kremami

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:22   #4965
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Witam Was kochane brzuchatki
Pogoda przepiękna za oknem tylko na spacerek się wybrac. Ja dzisiaj żadnych specjalnych planów nie mam, lenistwo

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
tak, więc dziewczynki będziemy mieli
SYNKA !

waży trochę ponad 907,06g i wszystko jest w porządku
gin powiedział, że na 99% chłopak. za bardzo nie chciał się ruszać, żeby zaprezentować, to co ma między nóżkami, ale kilka razy było widać jajeczka
przedstawiam Wam Marcelka (na dzień dzisiejszy takie imię wybraliśmy)

dziś została przerwana passa na broszki
Gratuluję Marcelka i kolejny chłopak, dziewczynki zostały zdominowane

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość

Staram sie kupować koszulki i body z guziczkami, nie z tymi zakładkami na szyji bo juz od którejś mamy słysze ze się to rozchodzi i dzidzia ma gołe ramionka. Tez tak ktos wam radził, czy tylko ja tak słyszę ?
Moja siostra (mama dwóch dziewczynek) to samo mmi radzi, twierdzi, że te bodziaki z zakładkami się rozciągają i dziecko ma dekolt po pas (zresztą sama pamietam) , ale problem w tym, że takie body na zatrzaski naprawdę ciężko kupic

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
aga hmm, mi się wydaje, że pierwsze porody pod koniec marca do wersja optymistyczna Nie wiem skąd we mnie takie przekonanie, może stąd że na innych wątkach zawsze się jakieś wcześniaczki trafiają.
Co więcej, mimo że nie ma u mnie żadnych do tego wskazań, ja się strasznie boję że "lada dzień" urodzę i co tydzień wchodzę na youtuba i sprawdzam jak się mają maluszki urodzone w 26-27-28 tyg. itd...

Już nawet sobie policzyłam, że muszę wytrzymać do walentynek bo 16'ego zacznę 30'ty tydzień a najlepiej do końca lutego bo po 32t. to już jest wcześniak, który sam może oddychać, nie wiem, cały czas mnie prześladuje ta myśl
Moria ja mam tak samo (tylko proszę nie bic) codziennie wstaję rano i myślę co by było jakbym dzisiaj urodziła . Stwierdziłam, żeby chociaż dotrwac do końca lutego . A w maju się okaże, że jeszcze przenosimy
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:27   #4966
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobryyy
Już myślałam, że nie załapię się na stary wątek i nie zdążę zagłosować ale jednak się udało Niestety nie doczytam wszystkiego od wczoraj, bo nie mam siły

Powiem Wam, że ta glukoza wcale nie jest taka zła wcisnęłam sobie trochę cytrynki i spokojnie dało radę wypić, więc jeśli któraś jeszcze nie była to niech się nie obawia Za to bardzo mnie ręka boli od pobierania krwi, bo mam tak fatalne i cienkie żyły że biedna pani nie mogła się wkłuć. Zawsze mam z tym przeboje, a z jednej ręki to już w ogóle nie da mi się pobrać krwi
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:31   #4967
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Uciekam bo jeszcze muszę langosze dla męża zrobić na obiadek.
A co to te langosze ?

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
moria - a co ja mam powiedieć jak WIEM że urodze wcześniej przez tą szyjkę - jak tylko poczuje ucisk na dole, albo jakby coś ze mnie pociekło mam stresa.... masakra. to pewnieśmieszne, ale chodze ze ściśniętymi nogami albo mięśniami jak tylko moge .
moniqac ja wiem, że mój strach jest całkowicie irracjonalny. Mam świadomość tego, że nawet ze skróconą szyjką można dzidzię po terminie urodzić więc ja sobie ewidentnie wkręcam.
Nie wiem, może ciągle nie mogę uwierzyć, że się nam udało i że będzie wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Moria ja mam tak samo (tylko proszę nie bic) codziennie wstaję rano i myślę co by było jakbym dzisiaj urodziła . Stwierdziłam, żeby chociaż dotrwac do końca lutego . A w maju się okaże, że jeszcze przenosimy
Hehhe, no to cierpimy na ten sam syndrom Co prawda ja bym chciała małą wcześniej wyciągnąć tak jak aga w 38 tygodniu ale kto wie jak to będzie.

Stary 2011-02-09, 10:33   #4968
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:

oraz wczorajsze zakupy
jaki piekny duzy brzuszek!! a ubranka jakie przecudne!!!!!! gdzie Ty je kupilas? te sukienunie...ach my dzis konczymy 22 tydzien i mam zdecydowanie mniejszy brzuszek - nikt nie zauwaza mojej ciazy nawet wczoraj bylam w przychodni i pani z recepcji zapytala mnie z niedowierzaniem - "Pani jest moze w ciazy?", a ja mowie "tak, 6 m-c", na co ona "niemozliwe, nic po pani nie widac" no to ladnie

Bylam dzis na obciazeniu glukoza i powiem Wam, ze nie taki diabel straszny jak go maluja spokojnie wypilam glukoze - to jak cukier puder rozpuszczony czulam sie swietnie nic mnie nie mdlilo, nie robilo mi sie slabo ale wytrzymalam tylko 40 min i zwymiotowalam a nic tego nie przepowiadalo hihi no i test do powtorki

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:35   #4969
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
A co to te langosze ?

moniqac ja wiem, że mój strach jest całkowicie irracjonalny. Mam świadomość tego, że nawet ze skróconą szyjką można dzidzię po terminie urodzić więc ja sobie ewidentnie wkręcam.
Nie wiem, może ciągle nie mogę uwierzyć, że się nam udało i że będzie wszystko dobrze

Hehhe, no to cierpimy na ten sam syndrom Co prawda ja bym chciała małą wcześniej wyciągnąć tak jak aga w 38 tygodniu ale kto wie jak to będzie.
no wiem wiem
Stary 2011-02-09, 10:36   #4970
gusiagatko
Zakorzenienie

Dzień dobry Ja już po zakupach i spacerku. Nie miałam czasu zajrzeć do Was rano i byłam pewna, że już nowy wątek będzie. Ale załapałam się jeszcze na stary więc zbyt wiele nadrabiania nie miałam.

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Witam

I zapomniałabym pochwale sie moimi niedzielnymi zakupami

Super zakupy

Cytat:

[/COLOR]I właśnie dot. avatarka - popatrzcie na nią... To Zosieńka czy Alunia?
Alunia Piękne imię

Cytat:

oraz wczorajsze zakupy

Ale masz piękny brzusio i jaki duży

aaaa i bym zapomniała moria cudne te buciki

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:38   #4971
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
(...)my dzis konczymy 22 tydzien i mam zdecydowanie mniejszy brzuszek - nikt nie zauwaza mojej ciazy nawet wczoraj bylam w przychodni i pani z recepcji zapytala mnie z niedowierzaniem - "Pani jest moze w ciazy?", a ja mowie "tak, 6 m-c", na co ona "niemozliwe, nic po pani nie widac" no to ladnie
JanuszAgnieszka - no bo z tymi brzuszkami to jest tak indywidualna sprawa i wkurza mnie gdy ktoś sugeruje, że jakaś ciążówka ma brzuch za mały lub za duży. Jeśli dzidzia rozwija się prawidłowo to nie ma czegoś takiego jak brzuch nieodpowiednich rozmiarów, każdy jest taki jaki powinien być i jak po raz kolejny usłyszę "Masz duży brzuch jak na ten tydzień" to odpowiem "Nie jest za duży, jest IDEALNY!" o!

Stary 2011-02-09, 10:40   #4972
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
JanuszAgnieszka - no bo z tymi brzuszkami to jest tak indywidualna sprawa i wkurza mnie gdy ktoś sugeruje, że jakaś ciążówka ma brzuch za mały lub za duży. Jeśli dzidzia rozwija się prawidłowo to nie ma czegoś takiego jak brzuch nieodpowiednich rozmiarów, każdy jest taki jaki powinien być i jak po raz kolejny usłyszę "Masz duży brzuch jak na ten tydzień" to odpowiem "Nie jest za duży, jest IDEALNY!" o!
zgadza sie ja tylko zazdroszcze brzuszka, bo lubie sie nim chwalic, a nie mam czym (tzn zostaje mi tylko moj tluszczykowy sprzed ciazy, bo zawsze bylam wieksza) i nie chca mi miejsca w autobusach ustepowac

Stary 2011-02-09, 10:40   #4973
principessina
Zakorzenienie

agus87 sliczne to wyreczko

nie moge sie doczekac az dourzadzimy sobie mieszkanie, tak tu o remontach zaciecie piszecie a my w lesie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-09, 10:47   #4974
migotka03
Zadomowienie

JanuszAgnieszka współczuje ze musisz powtarzać glukoze. Ja ide w sobote i mam nadzieje ze obejdzie się bez niespodzianek. No ale najważniejsze żeby wynik był dobry.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:48   #4975
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
JanuszAgnieszka współczuje ze musisz powtarzać glukoze. Ja ide w sobote i mam nadzieje ze obejdzie się bez niespodzianek. No ale najważniejsze żeby wynik był dobry.
jakos przezyje wypicie glukozy nie stanowi dla mnie problemu, a jaka bedzie reakcja mojego organizmu - zobaczymy

Stary 2011-02-09, 10:52   #4976
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Bylam dzis na obciazeniu glukoza i powiem Wam, ze nie taki diabel straszny jak go maluja spokojnie wypilam glukoze - to jak cukier puder rozpuszczony czulam sie swietnie nic mnie nie mdlilo, nie robilo mi sie slabo ale wytrzymalam tylko 40 min i zwymiotowalam a nic tego nie przepowiadalo hihi no i test do powtorki
uuu biedna najgorsze jest to siedzenie godzinę Poza tym to prawda że nie taki diabeł straszny jak go malują

Cytat:
święte słowa! Po mnie też za nie widać że jestem w ciąży. Oczywiście jak zdejmę kurtkę i mam obcisłą bluzkę to wtedy dopiero widać. Nawet jeden pan mi dzisiaj ustąpił miejsca w kolejce, pierwszy raz mi się to zdarzyło odkąd jestem w ciąży
Stary 2011-02-09, 10:54   #4977
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
zgadza sie ja tylko zazdroszcze brzuszka, bo lubie sie nim chwalic, a nie mam czym (tzn zostaje mi tylko moj tluszczykowy sprzed ciazy, bo zawsze bylam wieksza) i nie chca mi miejsca w autobusach ustepowac
No widzisz a u mnie na odwrót Też miałam przed ciążą brzuch, urósł mi szczególnie w czasie stymulacji więc to i trochę tłuszczu było i trochę zatrzymanej wody no ale nie był jakiś ogromny no i teraz jak ktoś mi mówi "Jejuu jaki duży" to to jest dla mnie zwracanie uwagi na to, że jestem gruba i teksty filigranowych dziewczyn "Ja miałam taki w 9 miesiącu" nie są najmilsze
I tak jak piszesz, lubię się chwalić brzuszkiem i jak założę taką ciążową bluzkę podkreślającą brzuch to się później po takich komentarzach wstydzę i chowam się za luźniejszymi bluzkami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-09, 10:55   #4978
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
uuu biedna najgorsze jest to siedzenie godzinę Poza tym to prawda że nie taki diabeł straszny jak go malują
no wlasnie - siedzenie godzine... zabraklo tylko 20 min a mialabym chociaz ta druga probke no ale trudno

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
No widzisz a u mnie na odwrót Też miałam przed ciążą brzuch, urósł mi szczególnie w czasie stymulacji więc to i trochę tłuszczu było i trochę zatrzymanej wody no ale nie był jakiś ogromny no i teraz jak ktoś mi mówi "Jejuu jaki duży" to to jest dla mnie zwracanie uwagi na to, że jestem gruba i teksty filigranowych dziewczyn "Ja miałam taki w 9 miesiącu" nie są najmilsze
I tak jak piszesz, lubię się chwalić brzuszkiem i jak założę taką ciążową bluzkę podkreślającą brzuch to się później po takich komentarzach wstydzę i chowam się za luźniejszymi bluzkami
ja sie wstydzilam jak nie bylam w ciazy i mialam duzy brzuch a teraz wypinam go jak najbardziej moge a i tak nikt nie zauwaza ciazy

Stary 2011-02-09, 10:58   #4979
principessina
Zakorzenienie

moria wiesz co najwazniejsze, ze Ty jestes dumna ze swojego brzuszka i dobrze sie z nim czujesz, mysle ze kazda z nas tyje inaczej, moj brzuch wydaje sie ogrmony a to dlatego, ze jestem dosc chuda i tez "dobre duszyczki" mi mowia, a raczej strasza ze moj synek bedzie ogromny i pewnie nie dam rady urodzic tak swoja droga wiesz co ja mialam duzo stymulacji i cala te kuracje hormonalna, myslalam ze bardzo utyje, ale normlanie nic mojego ciala "nie rusza", dziwne co moze to przez ta tarczyce...
Stary 2011-02-09, 11:01   #4980
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Moria, nie przejmuj się takimi komentarzami. Brak słów na takich ludzi Ja to bym się wstydziła coś takiego powiedzieć ciężarnej kobiecie. Wiadomo, że każda z nas ma różne brzuchy, różne budowy ciała i różnie tyje, więc jak w ogóle można wyjechać z takim tekstem. Ktoś pewnie chciał się dowartościować.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości