|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
no to jak już nadrobiłam zaległości wczorajsze to się z wami przywitam
wiecie co mi się dzisiaj sniło że spotkałyśmy się wszystkie w jakiejś knajpce i siedziałam przy stoliku i czekałam na was i tu nagle wchodzicie ale wyglądacie tak jak wasze avatarki i tak też agnieszka pe wyglądała jak kot który zaraz coś wypluje moniqac była jakimś małym szczurkiem listopadowa weszła jako małpka z bananem a siasiek jako żyrafa siedziała na krześle non stop z niego spadając i powtarzała fuck... w ciązy na prawdę sny są dziwne a zbudynienie umysłu dosięga chyba nas wszystkie
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Witam Was dziewczyny w ten śliczny
poranek.Wieje, ciemno, ponuro, a ja muszę jechać do biblioteki na drugi koniec miasta. No i pewnie nie będę tam mieć neta, więc od razu DO ZOBACZENIA W NOWYM WĄTKU A co do tż-ów, to mój wczoraj walnął mi tekstem "ciekawe, czy gdybym był kawalerem, to chciałbym tak samo być żonaty, jak teraz kawalerem" Myślałam, że go walnę po prostu, a on oczywiście stwierdził, że to żart był amarcia Ooo... Już myślałam, że nikt nie wie, jak się maluje na dwa kolory ![]() A mogłabyś w wolnej chwili zrobić rysunek poglądowy Twojego salonu i mi wysłać?
|
|
#4923 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie. No to jeszcze sie załapałam na stary wątek, to w takim razie pomoge go wam dokończyć
![]() Vanes świetny sen ![]() the sania gratuluje synka! My też nie zdecydowaliśmy sie jeszcze na żadne imie, pewnie ostatecznie zostanie tak jak miało być bo nic lepszego nie moge wymyślić.
|
|
#4924 | |
|
Wtajemniczenie
|
czesc kochane nie czytam was dokladnie, ale ciesze sie ze u was wszystko wporzadku
rownież trzymam kciuki za katarzynke00![]() u mnie jakos leci, Tż wczoraj napisal mi z pracy sms:"bardzo sie ciesze ze bedziemy miec coreczke" i w ogole jakis troskliwy sie zrobil, podobnie jak u kwiatecka![]() Tż nie panikuje, jesli chodzi o porod itp, w koncu on rodzic nie bedzie, ale ma racje nie ja pierwsza, nie ostatnia termin porodu mam na koniec kwietnia, dla mnie juz tuż tuż, dla niego to cale 3miesiace![]() teraz namawiam moja mloda szwagierke by zjadla sniadanko ehhh w ogole wczoraj wymyslila, ze bedzie spala z bratem-kurde jak mi sie przykro zrobilo... poszlam dzielnie do drugiego pokoju, nie minelo pol godziny Tż do mnie przyszedl a ona mysli ze z nim spala wiem ze to jeszcze dziecko, ale cwaniara z niej hehe ma 8 lat juz ale wychowuje sie wsrod starszych milego dnia wam zycze ladne tytuly wymyśliłyścieale mała buszuje oj oj dzieki za gratki od wszystkich bo widzialam ze jeszcze sie pojawiaja ![]() uwielbiam was ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
milego dnia
|
|
|
#4925 |
|
Wtajemniczenie
|
kasia24 - a jakieś decyzje co do imienia zapadły czy ciągle myślicie?
Dziewczynki, tak aby zobrazować tempo naszego wątku Ja już myślę, w której części pierwsza mama się rozpakuje, przed nami szósta i póki co nie zapowiada się na żadne porody a w innych wątkach: marcowo-kwietniowe - dwie rozpakowane mamuśki w cz. V styczniowo-lutowe - dwie mamuśki rozpakowane w cz. III No cóż ...
|
#4926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmmmm no oby jak najpozniej . ja mysle (trzymam kciuki za nas wszystkie) ze predzej jak pod koniec marca(bardzo nie optymistyczna wersja) a polowa kwietnia nikt sie nie wysypie
|
|
|
|
|
#4927 |
|
Wtajemniczenie
|
matallewar ja i rysunek
dżizas! o to mnie nie proś salon jest prosty w prostokącie, nie ma żadnych wnęk ani innych ciekawostek. Na jednej dłuzszej ścianie są dwa okna, na krótszej duże przeszklone drzwi i kolorki namazane wg w/w zasady i tyle---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- I właśnie dot. avatarka - popatrzcie na nią... To Zosieńka czy Alunia?
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jednym słowem.... jestescie szalone... od wczoraj od południa mam 10 stron do nadrobienia! oj
![]() wczoraj wziełam sie na gruntowne porzadki w naszym drugim pokoju, mamy. ale mama z nami nei mieszka tylko ze swoim konkubentem z którym zyje w grzechu publicznym:P juz pisałam o tym i musiałąm zrobic wyprowadzke z szaf i mam teraz tyyyyle miejsca... dzisiaj ciąg dalszychyba umyje tam okna bo sie nikogo doprosic nie mogę. wczoraj jeszcze musisałam wieczorem do tychów jechać po drewno na opał z zakładu Tż i wrocilam tak umordowana ze nie wiem kiedy bylam ostatnio taka zmeczona... masakra bede później a wy tiu produkujcie szalone kobity nie wiem czy sie na ten wątek załapie jeszcze;p
|
#4929 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja myśle że pierwsze rozpakowane będą na początku kwietnia i to będzie wątek hmmm może XI jak nam tak dobrze pójdzie jak do tej pory
|
#4930 |
|
Zadomowienie
|
Coś marnie dzisiaj idzie pisanie.
Ale u mnie dzisiaj pięknie świeci słoneczko, ale nadal wieje. Strach wyjść z domu. A, bym zapomniała Katarzynka gratuluje!
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry!!
widze, ze i wy dzisiaj zalatane u mnie tez troche pracowicie sie zapowiada zrobie co mam zrobic i lece do meza do gory bo skreca komode do niuni tapety zalozone, lozko sypialniane skrecone dzisiaj tz chce zamawiac lozeczko ![]() a na 17 do szkoly rodzenia, na 3 h
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4932 |
|
Wtajemniczenie
|
amarcia moim zdaniem alunia piękne imię (mam tak na drugie) moja siostra na pierwsze
chociaż zosia też ładne tylko że trochę ich za dużo
|
#4933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wstawiam jeszcze próbki tych minerałów EDM, są baaardzo różne, właśnie się przymierzam aby któryś zarzucić na twarz ![]() aga hmm, mi się wydaje, że pierwsze porody pod koniec marca do wersja optymistyczna Co więcej, mimo że nie ma u mnie żadnych do tego wskazań, ja się strasznie boję że "lada dzień" urodzę i co tydzień wchodzę na youtuba i sprawdzam jak się mają maluszki urodzone w 26-27-28 tyg. itd... Już nawet sobie policzyłam, że muszę wytrzymać do walentynek bo 16'ego zacznę 30'ty tydzień a najlepiej do końca lutego bo po 32t. to już jest wcześniak, który sam może oddychać, nie wiem, cały czas mnie prześladuje ta myśl
|
|
#4934 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie, dzisiaj Tż dzwonił do nich i powiedzieli, że sam sobie zawalił bo miał podawać co drugi miesiąc a on sobie zapomniał. Czyli na walentyny tylko on nie dostanie perfum! ja sobie kupię bo skoro ja jestem niewinna to dlaczego mam cierpieć ![]() Cytat:
Ja też marudzę ale Tż nieugięty powiedział, że w przyszłym roku ![]() Cytat:
![]() :brzyda l:Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chodź ja tam czuję, że przede mną polecą dziewczyny które są za mną na liście a ja sobie poczekam
|
|
#4935 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Ale mi mężul z rana podniósł ciśnienie Wczoraj wieczorem mówił że mogę sobie dłużej pospać rano bo synal szedł na 8.50 do szkoły, a jemu nie trzeba robić kanapek bo o 11 przyjeżdża do domku bo mamy elektryka. No więc sobie śpię w najlepsze, a ten mnie budzi jak zwykle i pyta czy zapisałam mu jakie chcę drzwi od szafy mieć A później mu się umyślało że jednak kanapkę by zjadł, no normalnie mnie coś wzieło, ma łapki to niech sobie zrobi, obróciłam się na drugi bok i leżałam dalej. Jak mam wszystko gdzieś to mam :P Ciśnienie mi podniósł tylko, wiecznie jakieś pretensje, ech co za facet, chyba rzeczywiście halny na nich cos nie tak działa Zaraz muszę do sklepu skoczyć, coś na obiadek wymyślić, synal dzis o 13.35 kończy lekcje więc za dużo czasu na myślenie nie mam Może naleśniki z serem zrobię i jakąś zupkę ![]() Co do rozpakowywania się to pewnie bliżej kwietnia coś się zacznie sypać, więc jeszcze kilka części przed nami Moria zaczynamy dziś 29 tydzień
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-02-09 o 10:27 |
|
|
|
#4936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4937 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4938 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja wam powiem ze chciałabym wcześniej bo już bym miała tego skarbeczka przy sobie
no byle tylko nie w urodziny teściowej
|
#4939 |
|
Wtajemniczenie
|
moria44 myślę podobnie, ze pod koniec marca to już będą naprawdę duże dzieciaczki i w razie czego bez problemu dadzą sobie radę. Wiadomo, ze każdy dzień w łonie mamy jest bardzo ważny i bardzo musimy się starać, żeby dać im tego czasu jak najwięcej, ale zdarzają się różne sytuacje. Obyśmy tego uniknęły...
|
|
#4940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno wszystko bedzie dobrze, dotrwasz do terminu porodu ja bym chciala urodzic w 37-38 tygodniu, nie wiem czemu, wolalabym wczesniej ![]() wszystko bedzie dobrze Cytat:
![]() widocznie maluchy tyle energii wyciagaja, ze senna non stop jestes, a co c=do chlopow, to czasem tak jest, ze mozesz 5 razy mowic, a on od nowa ja wczoraj tez tak mialam z meblami bo mowilismy o innym ustawieniu ja juz ledwo stoje na nogach, boli mnie biodro a ten dalej to mu mowie, ze przeciez mialo byc tak i tak ahh fakt, masz racje pocalowal brzuch i mowi, to idzcie lezec hehe czajcie to a jak wstane i zaczynam cos robic np sprzatac, to "kladz sie spowrotem, bo powiem lekarzowi" a z moim uciskiem dzisiaj lepiej
|
||
|
|
|
#4941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie powinni zlinczowac za skrajny fanatyzm dla tego imienia, ale jak dla mnie cala zosiaaaaaaaaaaaaaa na avatarku, a buziuchne ma slodziuchna, przecudowna |
|
|
|
|
#4942 |
|
Wtajemniczenie
|
vanes ja nie chcę rodzić w Dzień Dziecka - niech ma dziecina dwa prezenty zamiast łączonego
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- agnieszka heeeh caaaaała zocha ![]() Wiki ma jeszcze 3 miechy z kawałkiem na wymyślanie - aż się boję ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- A buzia z tymi rączkami normalnie jak pan z reklamy Amolu: "a i mnie od tego głooooowa pęęękaaaa"
|
#4943 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Mamusie
![]() Kochane czy tez jak sie budzicie rano to juz z mysla co by tu wchlonac na sniadanko??? ![]() Wiecie co strasznie sie martwie, ze nia ma tutaj tej szkoly rodzenia jeszcze jest troche czasu, ale musze jakas polozna wyczaic coby nauczyla mnie oddychac, mam kolezanke Polke w szpitalu co jest pielegniarka, wiec moze ja podpytam czy nie zna jakiejs poloznej, czy myslicie ze za bardzo panikuje![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ta nauka angielskiego w przedszkolu tzn.od ktorego roku zycia? bo ja syncia wysylam jak bedzie mial jakies poltora roczku, chcialabym wczesniej ale nie da rady, bo rok szkolny zaczyna sie od konca wrzesnia... Cytat:
|
|
#4944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jezuu jak ja ci zazdroszcze tego etapu........... ![]() moria siasiek i amarcia! kochane, moim skromnym zdaniem, to fakt, im pozniej tym lepiej, z tym ze jak maja byc wczesniaki, to wazne zeby odpowiednio szybciej trafic do szpitala, bo wtedy moga podac sterydy na plucka i wowczas szybciej dojrzeja. i taki wczesniak, pomimo ze jest wczesniakiem, to wychodzi w lepszej kondycji ale jak na razie to ja nie widze zeby sie tutaj cos dzialo tak niepokojacego zebyscie moglby myslec w ten sposob!!!! |
|
|
|
|
#4945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
W Dzien dobry TVN pokazuja jak zmieniac pieluszke
|
#4947 |
|
Wtajemniczenie
|
agnieszka ałaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!! !!!!!!!!! Ja tam myślę bardzo pozytywnie, poprzednio urodziłam wczesniej i na drugi dzień mała mogła iść do domu a ja leżałam po cesarce jak kłoda ooooooo... Dlatego wiem, że mogą się przytrafić różne historie ale żadnej z nas nie grozi poród w 20-tym tygodniu
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- siasiek hahaaaaaaaaaaaaahahahaaa
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
Bry Panienkom
zdazylam jeszcze na stare smieci Dorkabl pytalas o bodziaki - ja wole te z zakladkami i nigdy nic sie nie dzialo, ramionka nie wychodzily, natomiast te z zapieciami przy szyi powodowaly ogolna histerie u Olka, nie cierpi jak mu sie przy szyi grzebie ![]() te z zakladkami noworodkom mozna wkladac od dolu (nogi wlaza w otwor na glowe), widzialam jak polozne tak ubieraly ![]() Co do wczorajszych ochow i achow na temat grzecznosci mojego Olusia, to bardzo Wam zycze takich kochanych dzieciakow A teraz szybka kawka i jogurcik i spadam na miasto |
|
|
|
#4949 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#4950 |
|
Zadomowienie
|
Siedzę sobie przy tym laptopie, stolik mam koło okna, a że mieszkam na pierwszym piętrze to widzę co się za nim dzieje. Widok mam na alejki w parku. Już chyba czwarta babka spaceruje z wóziem
Słodko
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

poranek.

rownież trzymam kciuki za katarzynke00

dżizas! o to mnie nie proś 

A macie też filmik z 4D?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)