Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-) - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-09, 09:46   #1111
velluto
Zadomowienie

Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Nie kupowałam w pieluszkarni. Czesc zakupow zrobilam w ekomaluchu, czesc prywatnie u dziewczyn z Wro ktore szyja albo sprowadzaja pieluchy w fajnych cenach. Troche zakupow zrobilam na bazarku pieluszkowym forum chusty.info. Na all kupilam 3 kieszonki linkowane przez Was i wg mnie sa to pieluszki sredniej jakosci, ich cena wynika z tego ze made in china i niestety w tym konkretnym przypadku przeklada sie to na jakosc.

pupy niczym nie smaruje i nie uzywam chusteczek. Przemywam co 2-3 zmiane pieluchy (chyba ze kupa).

-
A te dziewczyny które same szyją pieluchy, to gdzie mozna znaleźć? Po Twoich zdjeciach wiadac, że świetnie im to wychodzi

A co uzywasz zamiast chusteczek? Zwykłe mycie wodą za każdym razem? Widziałam tez takie wielorazowe chusteczki do mycia, może własnie tego używasz?

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Dużo tych możliwości, za dużo jak dla mnie.
Dokładnie! Ja czytam i czytam i tak dalej niewiele wiem
A że to tanie nie jest, to chce zrobic przemyślane zakupy...
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:02   #1112
bratkab
Zadomowienie

Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-

Witam Was serdecznie!
Właśnie weszłam i doczytałam że się toczy dyskusja o pieluszkach i tak bym szybko chciała wtrącić swoje trzy grosze. Uważam że pieluszki wielorazowe są jak najbardziej ok, jak tylko komuś to odpowiada to niech stosuje z powodzeniem, ale argument o śmieciach do mnie nie przemawia. Nasze społeczeństwo się starzeje i coraz więcej starszych osób, osób niepełnosprawnych też korzysta z pieluch jednorazowych, czasem nawet przez kilka lat, a niepełnosprawni leżący cały czas, oni to dopiero produkują tony śmieci. Przecież taka pielucha jest i większa a zmienia się z podobną częstotliwością. Super by było gdyby ktoś ten problem zauważył i korzystając z doświadczeń na maluchach zaczął produkować pieluchy dla starzyków.

Zdjęcia Malvinki, Stefcia i Agatki super. Tyle zapamiętałam

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

U nas super - już nie tylko potrafimy zejść z materaca rodziców, który jest dosyć nisko od ziemi, ale też się na nieco wdrapać, chodzić przy nim i z manią powtarzamy sylabę "ba", czasem i "ma" się gdzieś zapląta.
Dziś tak zaaferowałam się myciem kuchni i garów, że o jego nowych umiejętnościach zapomniałam. Nagle cisza, coś mi zadzwoniło w głowie i pędem do pokoju, a słodziak na materacu szama moją robótkę szydełkową. Chwała Bogu nie chwycił się szydełka, a ono metalowe. Mało zawału nie dostałam jak to zobaczyłam. I wale mi nie o robótkę poszło, ale to nieszczęsne szydełko.
Stary 2011-02-09, 10:06   #1113
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

Dokładnie! Ja czytam i czytam i tak dalej niewiele wiem
A że to tanie nie jest, to chce zrobic przemyślane zakupy...
Ano właśnie.

Tymczasem doczytałam, że jak ma być sucho to koniecznie kieszonka. To jakby zawężą krąg poszukiwań.

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie!
Właśnie weszłam i doczytałam że się toczy dyskusja o pieluszkach i tak bym szybko chciała wtrącić swoje trzy grosze. Uważam że pieluszki wielorazowe są jak najbardziej ok, jak tylko komuś to odpowiada to niech stosuje z powodzeniem, ale argument o śmieciach do mnie nie przemawia. Nasze społeczeństwo się starzeje i coraz więcej starszych osób, osób niepełnosprawnych też korzysta z pieluch jednorazowych, czasem nawet przez kilka lat, a niepełnosprawni leżący cały czas, oni to dopiero produkują tony śmieci. Przecież taka pielucha jest i większa a zmienia się z podobną częstotliwością. Super by było gdyby ktoś ten problem zauważył i korzystając z doświadczeń na maluchach zaczął produkować pieluchy dla starzyków.
A to se ne da...

Żaden ośrodek dla starszych ani szpital, ani hospicjum nie będzie prał pieluch po babciach, dziadkach czy obłożnie chorych, bo to jest potencjalne źródło zakażenia. Do pieca to idzie wszystko. I tego nic nie zmieni. To tak jak ze strzykawkami, czy kubkami na mocz - były wielorazowe, ale zostały wyeliminowane z racji tego, że przebywa w tym materiał zakaźny. Dziś już nawet siuśków w słoikach nie chcą przyjmować w laborach. Tak jak w szpitalu nie zgodzą się na pieluchowanie wielorazowe noworodka. /Chyba że mama sama przewija i oddaje mężowi do domu./ Im mniej opcji przeniesienia zarazków tym lepiej.

Opcji powrotu do tego co było w ww. temacie nie ma.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:09   #1114
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
A to se ne da...

Żaden ośrodek dla starszych ani szpital, ani hospicjum nie będzie prał pieluch po babciach, dziadkach czy obłożnie chorych, bo to jest potencjalne źródło zakażenia. Do pieca to idzie wszystko. I tego nic nie zmieni. To tak jak ze strzykawkami, czy kubkami na mocz - były wielorazowe, ale zostały wyeliminowane z racji tego, że przebywa w tym materiał zakaźny. Dziś już nawet siuśków w słoikach nie chcą przyjmować w laborach. Tak jak w szpitalu nie zgodzą się na pieluchowanie wielorazowe noworodka. /Chyba że mama sama przewija i oddaje mężowi do domu./ Im mniej opcji przeniesienia zarazków tym lepiej.

Opcji powrotu do tego co było w ww. temacie nie ma.
A tego nie wiedziałam. Widzisz czasem warto skonfrontować własne przemyślenia. Ja jednak pozostanę przy jednorazowych.
Stary 2011-02-09, 10:10   #1115
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Witam Was serdecznie!
Jasne, że masz racje w pewnym stopniu Poza tym odpady z pieluch naszych maluchow to i tak nic, w porównaniu z odpadami jakie produkują duze zakłady przemysłowa, czy np. odpadami radioaktywnymi...
Ale gdybysmy wszyscy tak mysleli to nikt z nas nie segregował by śmieci, nie chodził z własna wielorazową siatką na zakupy czy nie robił wielu inny "drobnych" ekologicznych uczynków. A każdy taki "drobny" uczynek pomnożony przez 100, czy 1000 daje już powazny pozytywny wynik
Dlatego ja, jeżeli mogę zrobic cos lepiej, to tak właśnie robię Choć to zaledwie maleńka kropelka w całym morzu odpadów jakie nas zalewa...

EDIT o argumentach Kropki nie wiedziałam...
A moja wypowiedz zapachniała eko-manią ale kończyłam szkołę średnią o specjalności ochrona srodowiska i małe zboczenie pozostanie mi już chyba na zawsze

Edytowane przez velluto
Czas edycji: 2011-02-09 o 10:15
Stary 2011-02-09, 10:15   #1116
bratkab
Zadomowienie

Wydaje mi się, że na początek wystarczyłoby zacząć segregować odpady, ale tak naprawdę. U nas się niestety tego nie robi. Co z tego, że ja posegreguję, jak i tak to trafi to jednej śmieciarki. Dla mnie nie problem segregować, tylko dalej nic nie ma. Co ja mam zrobić z tymi posegregowanymi śmieciami. Poza tym dobija mnie ilość plastykowych opakowań. Zalewają nas zewsząd. Jak ja tęsknię za zwykłą szklaną wielorazową butelką na mleko czy śmietanę.
Stary 2011-02-09, 10:18   #1117
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
A tego nie wiedziałam. Widzisz czasem warto skonfrontować własne przemyślenia. Ja jednak pozostanę przy jednorazowych.
Ale i tak masz rację w ogólnym rozrachunku, bo eko metoda to to nie jest takie palenie plastiku.
Jakby nie patrzeć dupa zawsze z tyłu.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Wydaje mi się, że na początek wystarczyłoby zacząć segregować odpady, ale tak naprawdę. U nas się niestety tego nie robi. Co z tego, że ja posegreguję, jak i tak to trafi to jednej śmieciarki. Dla mnie nie problem segregować, tylko dalej nic nie ma. Co ja mam zrobić z tymi posegregowanymi śmieciami. Poza tym dobija mnie ilość plastykowych opakowań. Zalewają nas zewsząd. Jak ja tęsknię za zwykłą szklaną wielorazową butelką na mleko czy śmietanę.
Moja metoda na to jest taka... Kupić Kubusia, wypić, wymyć i zatankować tam mleko z mlekomatu.
/A śmietanę sobie z tego mleka zrobić samemu ofkors. /

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-09, 10:20   #1118
velluto
Zadomowienie

Bratko - malo tego - ja w ogóle nie segreguje odpadow, bo u mnie na calym wielkim osiedlu nie ma ANI JEDNEGO kosza na posegregowane odpady! Dodam, że mamy XXI wiek i żyjemy w cywilizowanym kraju Cierpię z tego powodu okrutnie, ale cóż, pewnych rzeczy nie przeskoczę
A w ogole to gratulacje dla Bogusia super sobie radzi! No i dobrze, że tego szydełka nie wziął w obroty...
Stary 2011-02-09, 10:27   #1119
bratkab
Zadomowienie

U mojej teściowej są ale co z tego jak są opróżniane do jednej śmieciarki To jest idiotyzm.
Velluto dzięki za komplementa
Stary 2011-02-09, 10:34   #1120
annLee
Zakorzenienie

Zu w pampkach biegała a odpieluchowała się szybko-w ciągu m-ca i od razu bez pieluchy na noc.Wcześniej nie widziała nocnika na oczy
zaczęliśmy chyba jak miała 19/20mcy i od razu załapała

wielorazowe do mnie nie przemawiają ze względu na:
-cenę
-zwiększają ilość prania
-wymagają większej uwagi osoby opiekującej się dzieckiem
-są większe Tośka wyglądałaby w nich zapewne jak Olinek-Okrąglinek a gdzie rajty,sukienka

ale co kto lubi

Stefcio superowy moja to mi sie wydaje taka dzidziusiowa przy Waszych szkrabach

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:36   #1121
bratkab
Zadomowienie

Dziś gotuję marchew z ziemniakami mojemu słodziakowi. Albo go wysypie, albo nie. Robimy test.
Wczoraj na naszą lekarkę narzekała znajoma mama bliźniaków półrocznych, bo jej powiedziała, że mogą być na ryż uczulone. To ją uświadomiłam, że tak jest, bo któraś z Was tak ma ze swoim dzieckiem. Jak ta na mnie wyjechała. I jeszcze że lekarka testy powinna robić. Już się nie odezwałam, bo co będę z głupim gadać co nie słucha.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-09, 10:41   #1122
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość

No mówcie co chcecie,ale Stefciu chiba poważniejszy niż Bruno.
A swoja drogą, nie sądziłam, że mam tak "dorosłego" syna.
.
zgadzam sie, moj Stefanek chyba najpowazniejszy z naszych dziaciaczkow

Cytat:
Fajny czupurek. Kiedy mój będzie miał takie włoski?
Dziewczyny, to się naprawdę opłaca?? Te pieluchy tanie nie są, a wkłady jeszcze... Liczyłyście to?
ja tam nie wiem po kim On ma te wloski, ja trzy na krzyz, moj Malz dwa, a On od urodzenia fryzura, ze hej Malz mowi, ze po listonoszu..

Co do pieluch, Velutto ma racje - na tym etapie moze i taniej nie wyjdzie, ale przelicz ile wydajesz na pampersy i chusteczki rocznie, co do wielorazowek - bralam udzial w warsztatach pieluszkowych i sa dziewczyny, ktore maja bardzo ograniczony budzet a potrafia fajnie kombinowac, tu pare otulaczy, tu tansze wklady, jest naprawde sporo mozliwosci a widze teraz, ze az tak wielu tych pieluszek nie potrzeba, ja zakupilam firmowki, bo akurat dostalam zwrot kasy i poszalalam z lepsiejszymi

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
witam,
wczoraj się tu nie pojawiłam bo miałam gigantyczną migrenę -
mam nadzieje, ze dzis lepiej

Cytat:
Powodów jest kilka -
Ja przede wszystkim przerzucilam sie, bo w jednorazowkach chlopcy maja wciaz podwyzszona temperature jaderek, powoduje to gorszy rozwoj jaderek i w przyszlosci mozliwe problemy z plodnoscia (nie wspomne o innych minusach jedno), jesli chodzi o eko - nie bede sciemniac, nie dlatego zdecydowalam sie na wielorazowki, pewnie to bardzo dobry argument, ale ja jestem len i wole szybciej byle sie nie meczyc, egoistka ze mnie, ale co bede klamac
mnie jeszcze przekonala estetyka, sa naprawde sliczne, milutkie w dotyku i moje dziecko pierwszy raz nie ma odparzonej pupy a nie stosuje zadnych kremow (z jednorazowkami by to nie przeszlo), uzywam tez myjek bambusowych zamiast chusteczek nawilzanych

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Super beda pasowac jak ulal do siebie Sliczny jest Stefciu
Pozatym mamy takie same skarpety i pieluchy libero poki co bo pieluchujesz ekologicznie . Ja tez sie bym napalila ale nie chce mi sie juz chyba zmieniac. Moze kiedys jakby pojawilo sie nr2
Slicznie beda razem wygladac, libero kupione dla Malza, powiedzial, ze nie bedzie szalal z wielorazowkami jak pojade do Polski i tak juz bedzie mial duzo stresa

Cytat:
To zależy które. Te np. http://allegro.pl/listing.php/search...category=17295 są normalne, polecane, żadne podróby, ot inna firma.
akurat o tych slyszalam dobre opinie, ale nie potwierdze, bo nie probowalam. co do lata - jeszcze nie myslalam jak to bedzie, wiem, ze te wszystkie pieluchy z oddychajacego materialu sa, wiec jesli bedzie w samej pielusi to moze bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Raczkowanie na całego.Jeden cel-telewizor .Stanie przy szafce i klepanie w ekran.
.
No to pewnie bedziecie musieli go przestawic hehe

Cytat:
Pieluchę z bambusem czy jakąkolwiek i wkład z bambusa?
Co się wg Ciebie sprawdza bardziej, kieszonki, AIO czy otulacze? Jakie opcje, jakie warianty wygodniejsze i bardziej chłonne?

Dużo tych możliwości, za dużo jak dla mnie.
pytanie nie do mnie, ale sie wypowiem, bambus super chlonny, ale dziec czuje mokro - ja tak mialam, obudzil mi sie Stefanek i wzdrygal sie, dreszcze mial, bo normalnie w pampku ma sucho, przestraszylismy sie z malzem nie na zarty
bianka pisala mi, ze wklady nabieraja odpowiedniej chlonnosci po paru praniach, dlatego do tej pory bede uzywac jednorazowek w nocy, stosujemy wielo od tygodnia i tylko w dwa pierwzse dni byly przecieki
ja mam AIO i kieszonke - obie opcje dla mnie super, kieszonka jakby mniej tego wszytskiego w srodku miala

Cytat:
No wlasnie, segregacja, w Norwegii tu jest szal na tym punkcie i uwazam, ze slusznie, sa osobne kontenery na szklo, odpady bio, papier, plastik, chcac nie chcac czlowiek zaczyna automatycznie po jakims czasie segregowac, aaa i tu plastikowe butelki oddaje sie do sklepu i kase za to daja

Biankaa kochana jestes a co masz za duzo flipkow???hihi, bo jakby co to ja sobie zamowie, albo Ci zaplace
--------------------------------------------------------
My dzis 9 miesiecy konczymy!!! stawiam szampana A CO
Stefus wlasnie spi, ja ide wciagnac sniadanko, dzis Malz wraca, mial 40 kg bagazu, hehe, oszalal! latal po lotnisku i przepakowywal torby, musial nadac drugi bagaz a wczoraj zapewnial, ze nie ma wiecej niz 30 kg
zobaczymy ile ja bede miala na powrocie

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Moja metoda na to jest taka... Kupić Kubusia, wypić, wymyć i zatankować tam mleko z mlekomatu.
/A śmietanę sobie z tego mleka zrobić samemu ofkors. /
ale Ci zazdraszczam tych automatow z mlekiem:rolleye s:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:54   #1123
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
Co do pieluch, Velutto ma racje - na tym etapie moze i taniej nie wyjdzie, ale przelicz ile wydajesz na pampersy i chusteczki rocznie, co do wielorazowek - bralam udzial w warsztatach pieluszkowych i sa dziewczyny, ktore maja bardzo ograniczony budzet a potrafia fajnie kombinowac, tu pare otulaczy, tu tansze wklady, jest naprawde sporo mozliwosci a widze teraz, ze az tak wielu tych pieluszek nie potrzeba, ja zakupilam firmowki, bo akurat dostalam zwrot kasy i poszalalam z lepsiejszymi
Ja się boję, że tak kombinując taniej tu czy tam kupię jakieś g... i wyjdę na tym jak Zabłocki.

Cytat:
akurat o tych slyszalam dobre opinie, ale nie potwierdze, bo nie probowalam. co do lata - jeszcze nie myslalam jak to bedzie, wiem, ze te wszystkie pieluchy z oddychajacego materialu sa, wiec jesli bedzie w samej pielusi to moze bedzie dobrze
Też myślałam o samej pielusi, ale te w których się zakochałam, to przepuszczalne są jak się okazało... i dupa.
No i to tylko w domu się da w samej...

Na foto niżej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tetro-formowana-summertime.jpg (23,8 KB, 33 załadowań)

Stary 2011-02-09, 10:59   #1124
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
pytanie nie do mnie, ale sie wypowiem, bambus super chlonny, ale dziec czuje mokro - ja tak mialam, obudzil mi sie Stefanek i wzdrygal sie, dreszcze mial, bo normalnie w pampku ma sucho, przestraszylismy sie z malzem nie na zarty
bianka pisala mi, ze wklady nabieraja odpowiedniej chlonnosci po paru praniach, dlatego do tej pory bede uzywac jednorazowek w nocy, stosujemy wielo od tygodnia i tylko w dwa pierwzse dni byly przecieki
ja mam AIO i kieszonke - obie opcje dla mnie super, kieszonka jakby mniej tego wszytskiego w srodku miala
Jestem coraz bardziej na nie, z każdą godziną. Heh....

Stary 2011-02-09, 11:04   #1125
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Jestem coraz bardziej na nie, z każdą godziną. Heh....
co tu oszukiwac, jest z tym troche zabawy, bez dwoch zdan, to nie pampek, ktorego wywalasz do kosza,

Cytat:
Ja się boję, że tak kombinując taniej tu czy tam kupię jakieś g... i wyjdę na tym jak Zabłocki.

Też myślałam o samej pielusi, ale te w których się zakochałam, to przepuszczalne są jak się okazało... i dupa.
No i to tylko w domu się da w samej...

Na foto niżej.
jest sliczna, tej nie bralam pod uwage, slodko Bak musi w takiejw lato wygladac

Stary 2011-02-09, 11:06   #1126
bratkab
Zadomowienie

Co do nocki to ja zauważyłam że jak rano zmieniałam mu pieluchę, po mleczku po 5 rano, że ona właściwie sucha jest. I tak się zastanawiam i chyba jest tak dlatego, że mój pije kleik po 18, jest kąpany po 19 i idzie spać. Następne karmienie ma dopiero między 5 a 6, więc i pieluch nie przesikuje. W dzień a i owszem nabita się zdarza. Więc u mnie pewnie wielorazówka by się sprawdziła Ale mi się nie chce testować. Oj ja niedobra

Edytowane przez bratkab
Czas edycji: 2011-02-09 o 11:08
bratkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:19   #1127
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
ale co kto lubi

Stefcio superowy moja to mi sie wydaje taka dzidziusiowa przy Waszych szkrabach
no i to podoba mi sie najbardziej kazdy wybiera co lubi i co mu pasuje najbardziej
dzieki

Stary 2011-02-09, 11:22   #1128
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
p
to ja poproszę.

Moje zdanie na temat pieluch wielorazowych: są śliczne, podoba mi się ten sposób, ale teraz za późno, i jestem za leniwa.

A tutaj TYMEK I PCHACZ.
Z dnia na dzień coraz lepiej mu to idzie.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:24   #1129
velluto
Zadomowienie

Cytat:
bralam udzial w warsztatach pieluszkowych
co to za warsztaty? fajne? pomocne? gdzie i kiedy byly? płatne? będą jeszcze?
Cytat:
Ja przede wszystkim przerzucilam sie, bo w jednorazowkach chlopcy maja wciaz podwyzszona temperature jaderek, powoduje to gorszy rozwoj jaderek i w przyszlosci mozliwe problemy z plodnoscia (nie wspomne o innych minusach jedno)
i to jest zdecydowany argument za! mnie jednak nie dotyczy
Cytat:
Biankaa kochana jestes a co masz za duzo flipkow???hihi, bo jakby co to ja sobie zamowie, albo Ci zaplace
a co to są flipki?
Cytat:
gratulacje
--------------------
Kropka - jak Ty to robisz, że Twoje wypowiedzi wyglądaja jak ta moja powyzej, tzn. ze jednego cytatu robisz kilka i do tego sie odnosisz Kopiujesz cytat kilka razy? Mase roboty z tym jest
Stary 2011-02-09, 11:42   #1130
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
co to za warsztaty? fajne? pomocne? gdzie i kiedy byly? płatne? będą jeszcze?

i to jest zdecydowany argument za! mnie jednak nie dotyczy

a co to są flipki?

gratulacje
--------------------
Kropka - jak Ty to robisz, że Twoje wypowiedzi wyglądaja jak ta moja powyzej, tzn. ze jednego cytatu robisz kilka i do tego sie odnosisz Kopiujesz cytat kilka razy? Mase roboty z tym jest
warsztaty sa online, zarejestrowalam sie na stronke www.pieluszkarnia.pl i juz dwa razy w tym czasie dostalam zaproszenie na warsztaty, wyglada to tak, ze p. Ewa (mama czworki dzieci) opowiada o pieluszkacha wielo a uczestnicy maja mozliwosc zadawania pytan na czacie online, fajne - sporo informacji i fajna kobitka
mnie tez wlasnie ten argument przekonal
flipy, to rodzaj otulacza (firma), w ktory wkladasz albo pieluszke formowana, albo prefolda, albo inne wklady - jakie masz, p. Ewa bardzo zachwalala flipy, zwlaszcza na noc, Biankaa tez z nich wlasnie zadowolona, chcialabym je stosowac przy kolejnej dzidzi - zwlaszcza na poczatku, wiec Stefus bedzie po raz kolejny kroliczkiem doswiadczalnym
podlaczam sie do pytania, jak Kropciu to robisz??

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24963209] to ja poproszę.

Moje zdanie na temat pieluch wielorazowych: są śliczne, podoba mi się ten sposób, ale teraz za późno, i jestem za leniwa.

A tutaj TYMEK I PCHACZ.
Z dnia na dzień coraz lepiej mu to idzie. [/QUOTE]
No Tymcio to moj GURU!!
super sobie radzi

Stary 2011-02-09, 11:49   #1131
Curly81
Wtajemniczenie

Hej

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24963209] to ja poproszę.

A tutaj TYMEK I PCHACZ.
Z dnia na dzień coraz lepiej mu to idzie. [/QUOTE]
Ja też jestem zbyt leniwa by mi się chciało bawić z peluchami wielorazowymi.
Tymek super sobie radzi

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 12:05   #1132
velluto
Zadomowienie

Cytat:
warsztaty sa online, zarejestrowalam sie na stronke www.pieluszkarnia.pl i juz dwa razy w tym czasie dostalam zaproszenie na warsztaty, wyglada to tak, ze p. Ewa (mama czworki dzieci) opowiada o pieluszkacha wielo a uczestnicy maja mozliwosc zadawania pytan na czacie online, fajne - sporo informacji i fajna kobitka
mnie tez wlasnie ten argument przekonal
flipy, to rodzaj otulacza (firma), w ktory wkladasz albo pieluszke formowana, albo prefolda, albo inne wklady - jakie masz, p. Ewa bardzo zachwalala flipy, zwlaszcza na noc, Biankaa tez z nich wlasnie zadowolona, chcialabym je stosowac przy kolejnej dzidzi - zwlaszcza na poczatku, wiec Stefus bedzie po raz kolejny kroliczkiem doswiadczalnym
podlaczam sie do pytania, jak Kropciu to robisz??

dzieki za info
Moje dziecko to w wielu dziedzinach jest królikiem doswiadczalnym Co chwilę sobie o niej myslę, jaka to biedna jest (i jaka ja biedna byłam - bo jestem najstarsza z rodzeństwa) i że kolejne dziecko będzie musiało znosic mniej moich nieudanych prób macierzyńskich

o właśnie, zapomniałam obejrzec Tymka
Stary 2011-02-09, 12:07   #1133
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
wklejam zdjatka naszego Sloneczka, Araczki jak widzisz Stefusiowi tez lekki irokez stoi, nie idzie go okielznac, tu i tak ostro przyklapniety, ale rano wstaje jakby Go pierun pierdyknal
Super facet a jaki poważny..

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Gratulacje

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 12:12   #1134
velluto
Zadomowienie

Lea - Tymek świetnie sobie radzi jak go widzę, to mam wrażenie, że jest starszy kilka miesięcy od mojej Natalii, a z tego co pamietam, to miałysmy prawie identyczne terminy porodu
Stary 2011-02-09, 12:17   #1135
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
dzieki za info
Moje dziecko to w wielu dziedzinach jest królikiem doswiadczalnym Co chwilę sobie o niej myslę, jaka to biedna jest (i jaka ja biedna byłam - bo jestem najstarsza z rodzeństwa) i że kolejne dziecko będzie musiało znosic mniej moich nieudanych prób macierzyńskich

o właśnie, zapomniałam obejrzec Tymka
ja na szczescie bylam druga hihi
tu masz jeszcze flipka
FLIP

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Super facet a jaki poważny..
Gratulacje

Stary 2011-02-09, 12:25   #1136
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Cytuję np. Twój post. Dzielę posta na fragmenty (enterem, robiąc przerwy), do których się odnoszę i nad każdy fragment kopiuję [QUOTE=velluto;24963250 ] ... a na koniec zamykam cytat przy pomocy [/quote ] i odpowiadam na każdy kawałek, a resztę wyrzucam.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2011-02-09 o 12:26
Stary 2011-02-09, 12:25   #1137
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś gotuję marchew z ziemniakami mojemu słodziakowi. Albo go wysypie, albo nie. Robimy test.
Wczoraj na naszą lekarkę narzekała znajoma mama bliźniaków półrocznych, bo jej powiedziała, że mogą być na ryż uczulone. To ją uświadomiłam, że tak jest, bo któraś z Was tak ma ze swoim dzieckiem. Jak ta na mnie wyjechała. I jeszcze że lekarka testy powinna robić. Już się nie odezwałam, bo co będę z głupim gadać co nie słucha.

To miałam to samo jak powiedziałam koleżance, że Michal na marchew. Było oburzenie , przecież marchew nie uczula i spojrzenie na mnie na mnie jak na idiotkę. A z tą marchweką miałam pewność, pierwszy składnik jaki dałam i od razu wysypka na buźce, wcześniej zero problemów skórnych. Jak robiłam mu testy to wsrod 20 składników byla i marchew i ziemniak, czyli produkty które pewnie kiedyś w ogóle nie uczulały.
A na ryż to właśnie ja pisałam o moim Szymonie. Po sinlac go wysypało strasznie. Wcześniej po innych produktach z ryżem bolał go brzuch.

Zmykam , mały jakiś wrzeszczący dzisiaj...
Stary 2011-02-09, 12:44   #1138
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

lea, brawo dla Tymka. Super!!!

Gratuluję miesięcznic.

justin, ślicznego masz synka

Co do pieluch wielorazowych: podobają mi się bardzo, ale tez jestem zbyt leniwa

Odpady segreguję, mamy koło bloku różne kontenery, ale właśnie, wszystko ląduje w jednym miejscu

bratka, dobrze, że Boguś się nie wziął za szydełko.

Czy wasze dzieci zaczęły wydawać z siebie takie dziwne odgłosy, inaczej "gadają". Luiza od jakiegoś czasu tak sobie gada po swojemu. Niektóre sylaby się powtarzają i nie wiem, czy one cos mogą znaczyć?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 12:55   #1139
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Doczytałam., nie piszę bom w p[racy (przerwa ), tylko wierszyk zapodam:

mam 3 latka, 3 i pół, sięgam brodą ponad stół, mam fartuszek z myszką miki i zażeram narkotyki.
Ja pier... to przedszkole, misia lalki też p...., ale jeża nie p...., bo ch.... bardzo w d.... kole
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 13:10   #1140
julka910
Zakorzenienie

My walczymy z biegunką...
Wczoraj mała spała od 12:00 do 15:00 z przerwami, podczas których płakala (gazy) i zasypiała znów po 10 minutach... Przewijałam ją chyba z 15 razy. Nie je nadal za wiele wieczorem o 19 udało się jej wcisnąć 60 ml mleka z klejem ryżowym. Kleju ORS z apteki nie chce tknąć. I niechętnie pije ale walczę, żeby po każdej zmianie pieluszki się napiła. W nocy były 3 zmiany pieluszki, po tym ładnie zasypiała i spała do 8:00.

Dostała już 3 dawki Lacido Baby i nie ma żadnej poprawy niby jest wesoła, bawi się, raczkuje, uśmiecha nie ma temperatury, nie jest odwodniona i dziś nieco pogodniejsza ale dlaczego jej się nie poprawia? Za wcześnie?

Lekarz w przychodni NFZ odsyła Nas do szpitala a w enel med najbliższy wolny termin wizyty u pediatry to 15 luty
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości