|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -część V
taa, oczywiscie błyszcza sie od tego tłuszczu ze skalpu
![]() na razie jestem dobrze nastawiona,a potem zobacze, niczego nie wykluczam. To nie jest decyzja na całe zycie
|
#4922 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiekszość Polek to niestety ale mysi blond...Cytat:
Cytat:
kup rozjaśniacz i poproś mamę. Najlepiej jakbyscie w folie je zawijaly żeby innych pasemek nie mazać i nie niszczyć. I farbujcie pewnie caly dół i część gory- nie ma innej rady. a potem farba. Z rozjasniaczem na tych pasmach siedź minimum 30 minut- 40 minut. W zaleznosci jak szybko kolor puści.Dziewczyny byłam z Lolką w Biedro na zakupach. Oczywiscie zrobiłam falki W Biedro wyrywali mnie jacys robotnicy- calą ekipą Zwiałam im. Kasjerki za mną aż oczy wywalały A jak wracałam to zaczepiła mnie sąsiadka z gory zapytała czy odrost to mój naturalny- w sensie c12 bo taki piękny, naturalny kolor.Powiedziałam że nie że to tylko farba, a niżej mialam rozjasniacz. Zachwycała sie dobre 5 minut- wiecie jakie to było miłe! A potem jeszcze spytala czy mam trwalą zrobioną? Ale sie ludzie nabierają!Wstawiam wam fotkę z dzisiaj na żel z rossmanna. falki 9.2.2011 004.jpg
|
|
#4923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4924 | |||
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Jak już odrost był na tyle duży, ze rzucał sie w oczy to nosiłam ciągle związane włosy a do tego opaskę. Wtedy nie był aż tak widoczny Na pewno było widać różnicę między moim średnim blondem a jasnym brązem, ale nie aż tak I tak dziwię się sobie, że tak dłuugo wytrzymałam. No ale przyszedł czas kiedy postanowiłam, że chcę być blondynką i poszłam na dekoloryzację
|
|||
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
bunny swietne falki
ja juz czesciej chodze w zwiazanych bo nie trawie odrostu dobrze ze malo wychodze z domu do ludzi kitkulka same gwiazdki mi wyskoczyly i nie znam nadal tej nazwy ..faker co jest?
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2011-02-09 o 11:27 |
|
|
|
#4926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze blond przy takim kolorze ubrania to w ogóle rzuca się w oczy ![]() a co do komplementów to kurde... usłyszeć od faceta jest fajnie, ale jak już kobieta skomplementuje drugą kobietę to jest jeszcze fajniej ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;24961047]Dziewczynki moje drogie, mam do Was 2 pytania - mam nadzieję że uda mi się przestrzelić przez offtop
![]() Pierwsza rzecz to przez ponad 2 miesiące używałam osławionej już maski Biowax z L'biotica do włosów zniszczonych i o dziwo strasznie wypadały mi włosy w tym czasie. Kładłam to na karb zimy, czapek itp. ale maska się skończyła, już drugi tydzień jej nie używam i włosy coraz mniej wypadają. Podczas jej używania strasznie mi leciały włosy - podczas mycia wyciągałam cały kłąb z umywalki, a teraz coraz mniej. Możliwe to że ten Biowax mnie tak załatwił? I drugie pytanko, a właściwie prośba o poradę. Siostra chciałaby spróbować czegoś z profesjonalnych farbek - marzy jej się taka marchewka typowa. Wg wzornika kolorów podstawowych majirel oceniłam jej odrościk na 7. Resztę włosów miała cały czas farbowane jedną farbą - Garnier 100% color, taką jak w załączniku odcień 743. Teraz już kolor jest sprany i zupełnie nie przypomina tego z opakowania, jest ciemniejszy. Czy byłaby szansa, żeby złapało jej np. majirel 7.40 taki jak w załączniku? Jeśli tak, to na jakiej wodzie 6% czy 9%? Wiem, że najlepiej byłoby wstawić fotki, ale ja jestem w innym mieście a siostra w innym, a obiecałam jej że zapytam Was o radę [/QUOTE]Udalo ci sie przestrzelić przez off top! A tak serio- my zawsze odpowiadamy jeżeli tylko mamy kompletne info albo zdjecia ![]() To bardzo możliwe że włosy ci wypadaja od waxa- cos ostatnio wiele osób na niego narzeka- ze wlosy wypadają, żołkną, że uczula skórę lepiej nie używaj dopóki nie przestana wypadać.Siostra niech spokojnie robi majirelem, z wodą 6%- podciagnie jej włosy o ton w górę i kolor będzie miał śliczny blask. 9% to jej rozjasni i zmyje sie do żoltego- bez sensu. dałaś kompletny opis to foto jest zbędne. Powodzenia!
|
#4930 |
|
Przyczajenie
|
hej wam...mam zapytanie...jeżeli rozjaśniam włosy na całej długości a nastepnie farbuje to jak zlikwiduje odrost po pewnym czasie....czy znowu bede musiała rozjaśniać i farbować?? dodam że mam braz włosy (bynajmiej kiedys takie były) teraz raczej szare...czy znacie jakis inny sposob by zniwelowac odrost??
|
|
|
|
#4931 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie.
Mój odcień naturalny to ciemny blond. Od roku używam farb Loreala w tonacji złocistej, wczoraj coś mnie podkusiło i kupiłam kolor HOLLYWOOD BARDZO JASNY BLOND, ale zauważyłam że jest niezalecany dla ciemnego blondu. Jakie mogą być skutki takiego farbowania? |
|
|
|
#4932 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pierwszy raz w życiu coś mi się takiego zdarzyło! A ja w ogóle szłam taka w szoku z tą blond głową, bo mi się wydawało, że wszyscy przechodnie na mnie patrzą i wiedzą, że właśnie wyszłam od fryzjera |
|
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4934 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie miałam ochotę wypróbować jeszcze tego waxa z proteinami mlecznymi, ale w obecnym stanie rzeczy zrezygnuję, bo przykro aż było patrzeć na te moje włosy w umywalce. Teraz mam w zamiarze wypróbować zakwaszającą maskę po farbowaniu Leo i Sleek Stapiz Volume lub colour non-stop, bo miałam kiedyś tego zwykłego sleeka i bardzo mi odpowiadał. Miałam po nim fajne włoski pomimo, że miała ta maska trochę silikonu. Dziękuję Ci za pomoc w sprawie siostry, ja też będę chciała w najbliższym czasie pofarbować czymś profesjolanym, więc jeszcze pozwolę się raz zapytać Cię o poradę, ale to już jak będę miała aparat żeby zrobić fotki tych moich kłaczków
|
|
|
|
|
#4935 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo dumna jestem z moich blondasów. A powiedz jak reanimujesz to bardzo moczysz wlosy? Bo ja zawsze na nie psikam i psikam aż prawie ciekną i wtedy mysle- cholera przesadzilam! A znów jak psiknę np. z 6x to mysle że są za suche i sie rozlecą i zel ich nie utrzyma...Jak nie mozecie wyslac nazwy tego cuda to niech kitkulka na watku w klubie napisze- tam można na pewno. I fotki tego sprzętu poprosimy- ewentualnie fotkę pudelka- to będzie widac nazwę ![]() Cytat:
Cytat:
foto jest w mojej zielonej koszulce do sprzątania
|
|
#4937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe falki to ty masz boskie wiec sie nie dziw ze tak sie zachwycają A takie bardzo jasne blondynki zwracaja uwage ![]() Szkoda ze ja mam za ciemne brwi do takiego koloru Ale moze to i dobrze bo wlosy by mi chyba odpadły ![]() [1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;24961791]Jak w zeszłym roku zostałam blondynką to po wyjściu od fryzjera idąc prze miasto zaczepił mnie chłopak z pytaniem, czy nie dałabym się zaprosić na kawę. Pierwszy raz w życiu coś mi się takiego zdarzyło! A ja w ogóle szłam taka w szoku z tą blond głową, bo mi się wydawało, że wszyscy przechodnie na mnie patrzą i wiedzą, że właśnie wyszłam od fryzjeraHahaha no niezle, co blond robi z ludzmi ![]() Ja jak sie spotkałam z tym co wam wczoraj pisałam jakos po tym drugim farbowaniu to tak patrzy patrzy. A ja mysle no kurde o co chodzi co brudna jestem czy jak. I sie pytam: "no co?!" "nie nic..." "no to co sie patrzysz?" a ten na to "no bo... blondyyynaaa" |
|
|
|
|
#4938 |
|
Magda ;)
|
Infatuated super wyszło
![]() Agatka ja jestem za Twoją nazwaą,bardzo mi się podoba ![]() NeverGoodEnough18 wolalabys zolte niz siwe? No coz ja wolalabym siwe,bo umyjesz 3 razy wlosy i sie zmyje,a z zoltym nic nie zrobisz. Teraz tak mowisz,ze rozjasniacz super, zobaczymy czy pozniej nie bedziesz prosic o pomoc,bo wlosy Ci sie wykruszyly. Dziewczyny tutaj jak mialy ciemne naturalki, to kombinowaly 2 farbami,zeby tylko nie dawac rozjasniacza. Czekoladowoo haha moje tez jakos tak swiecą na zolto-rudo ![]() Bunny widzisz,a tak nie bylas przekonana do falek jest super i inni to widzą,a te wszystkie co sie glupio patrza - po prostu Ci zazdroszczą i to zdjęcie falek chyba najbardziej mi sie podoba z tych,ktore wstawialas Kitkulka co to za nazwa ![]() ![]() napisz tak k.i.t.k.u.l.k.a. albo k i t k u l k a heh pczywiscie nazwe tego cuda
|
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
BUNNY miałaś rację, chociaż ja sobie też wielkich nadzieji nie robiłam
bo wiadomo jak ktoś coś znajdzie uważa że jego KOTKA no niestety tak już jest ![]() BUAHHOT pięknie już tż mnie objechał o czym myślę to mu powiedziałam że jestem |
|
|
|
#4940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a połączenie czarny+blond też jest super ![]() Cytat:
![]() caskadzie już napisałam
|
||
|
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
Bunny a włoski śliczne
|
|
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
dobra ja juz znam nazwe tej maszyny
bunny reanimuje zawsze moczac woda nie ociekaja ale sa wilgotne ale nie mokre a wogole to mocze dlonie i rozcieram zel w takich mokrych dloniach i na wlosy tak jest lepiej bo zel robi sie rzadszy i lepiej go rozprowadzic
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
o tak KITKULKA masz rację połączenie czerni z blondem
|
|
|
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A rozjasniacz to fakt - daje po tyłku, zwłaszcza jak sie ciagle robi. Ja dzisiaj klade ostatni raz i chocby nie wiem co wyszlo to nie bede kładła wiecej. Wole miec moze nie taki kolor o jakim marzyłam, niz stracic połowe włosów. A ja np wiecie dlaczego sie szarości w Londzie i tym Srebrnym Pyle nie boje? Bo ja mam wrazenie że mi bedzie dobrze w takich nawet szarych kolorkach. Ja mam zimny typ urody, włosy z natury to zimą mam np takie że one mają szaro-zieloną poświate - powaga Dlatego sie nie boje bo szarosc to w sumie taka moja natura |
|
|
|
|
#4945 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To skad my mozemy to wiedzieć? Jeżeli użyjesz rozjaśniacza a potem farby to odrosty co miesiąc też będziesz musiała robić najpierw rozjasniaczem, potem farbą bo inaczej odrost sie odetnie kolorem i będzie biskup lub tzw. skunks. Nie wiem jakie masz włosy i jaki kolor bys chciała- ale możliwe ze sama farba by wystarczyła. Rozjaśniacz to zuo Cytat:
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;24961791]Jak w zeszłym roku zostałam blondynką to po wyjściu od fryzjera idąc prze miasto zaczepił mnie chłopak z pytaniem, czy nie dałabym się zaprosić na kawę. Pierwszy raz w życiu coś mi się takiego zdarzyło! A ja w ogóle szłam taka w szoku z tą blond głową, bo mi się wydawało, że wszyscy przechodnie na mnie patrzą i wiedzą, że właśnie wyszłam od fryzjeraBo na blondynki zawsze sie na ulicy patrzą do tego można przywyknąć, potem tak juz to nie dziwi.Ale z tym chlopakiem super sprawa- utwierdził cie w przekonaniu ze dobrze wyglądasz ![]() [1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;24961994]Hehe dziękuję Bunny za odpowiedź, na Ciebie zawsze można liczyć Właśnie miałam ochotę wypróbować jeszcze tego waxa z proteinami mlecznymi, ale w obecnym stanie rzeczy zrezygnuję, bo przykro aż było patrzeć na te moje włosy w umywalce. Teraz mam w zamiarze wypróbować zakwaszającą maskę po farbowaniu Leo i Sleek Stapiz Volume lub colour non-stop, bo miałam kiedyś tego zwykłego sleeka i bardzo mi odpowiadał. Miałam po nim fajne włoski pomimo, że miała ta maska trochę silikonu. Dziękuję Ci za pomoc w sprawie siostry, ja też będę chciała w najbliższym czasie pofarbować czymś profesjolanym, więc jeszcze pozwolę się raz zapytać Cię o poradę, ale to już jak będę miała aparat żeby zrobić fotki tych moich kłaczków [/QUOTE]Leo i stapiz maja niezle maski- ale regeneracji sie nie spodziewaj- ochronia i ulatwia czesanie i tyle w sumie. Weż te do koloru-sa lepsze. I jak sie zdecydujesz- na pewno poradzę
|
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
czekoladowoo tez mam ciemne grubsze brwi i co ? mam blond
|
|
#4948 | ||
|
Magda ;)
|
Cytat:
a na to urzadzonko moja mama sie naplila wczesniej,ale troche drogie jest Cytat:
|
||
|
|
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4950 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() mialy byc foty
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

wiekszość Polek to niestety ale mysi blond...
ale dobra stało się cóż moja wina bo zostawiłam jestem rozkojarzona a przecież nie każdy jest uczciwy
najbardziej to mi szkoda że tam był też labret a znalazłam tylko u tego jednego jubilera takie malutkiego jak chciałam chciałam, prawie niewidocznego 

U mnie zaraz miną 2 miesiace bez koloryzacji
na mojej ulicy to chyba ja jedna mam blond
. Jak już odrost był na tyle duży, ze rzucał sie w oczy to nosiłam ciągle związane włosy a do tego opaskę. Wtedy nie był aż tak widoczny 

to mu powiedziałam że jestem