Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-09, 10:41   #1771
myszka_maj
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
mona ja mam pościel bawełnę satynową z elway i jestem bardzo z niej zadowolona , pierze sie super, nic sie nei dzieje, nie spiera sie, nie trzeba prasować, a mam ją już z 4 lata u męża

ja choruję na ten wzór
http://www.posciel-mateo.pl/posciel_...pro,470,0.html
tez mam posciele tej firmy i potwierdzam sa super

a wzor super... pasowalaby mi do sypialni

ps. tomus dziekuje za komplementy

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2011-02-09 o 10:44
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:45   #1772
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Jestem! padnięta, stres to tak męczy, że az głowa boli najgorszy początek, potem jakoś ochłonęłam... no więc rozdałam tylko 4 podania na 20/30 bo dzisiaj akurat trafiłam, że wszyscy dyr się zbierają i mają radę... udało się w 3 szkołach i w jednym przedszkolu, a w reszcie poplotkowałam w sekretariacie ogólnie na miłe panie trafiłam co mi doradzały
Jak wspomniałam zaniosłam do jednej szkoły, gdzie dyr jest moja była n-ka j.polskiego... bardzo sympatyczna z kl. 4-6 i gdyby nie to, że wiedziałam że ona tam pracuję to chyba bym się tak nie pchała, bo każdy sekretariat chce tylko podanie... :/
Dokładnie to mówię czy zastałam panią dyr... a ona że tak a w jakiej sprawie to mówię że w sprawie pracy... a ona że pracy nie ma na najbliższe parę lat i jak chce to mogę zostawić cv u niej. Mówię, że ja chce osobiście a ona się zapiera... więc ja tak zajrzałam do tego pokoju dyr, a ta wkurzona i krzyczy do dyrki czy szukja pracownika a dyr się pyta na jakie stanowisko więc ja już śmiało weszłam sama jej wyjaśnić i tak stanęłam i mówię o co chodzi... i się uśmiechnęłam... a onaa na to oooo aniaaaa to moja była uczennica (mówi że poznała mnie po uśmiechu za drugim spojrzeniem ) a ta w sekretariacie dosłownie w przeciągu sekundy z wrednego babska zrobiła się mega miła, a że mogla powiedzieć itp. no nic porozmawiałyśmy sobie i faktycznie mówi że teraz jest ciężko szczególnie u nich w szkole (co słyszałam też w innych szkołach, że ta najsłabiej stoi) no i i że duuuuża szansa będzie za 2 lata akurat jak obronię mgr no i jeszcze rozmawiałyśmy bardziej prywatnie i mówi że teraz żebyśmy się lepiej o bobasa postarali to potem akurat będzie podchowane... bo dostać pracę i zaciążyć to tak trochę szkoda... i mówi że tak mi radzi hahaha serio brałam taką opcję pod uwagę gdybym pracy nie dostała... bo siedzieć "bezczynnie" 2 lata w domu to mi się nie uśmiecha haha no to tyle...
Aaaa no i niestety w dwóch szkołach dałam się namówić na zostawienie cv w sekretariacie... w jednym babka była taka niezbyt miła i nie chciała za bardzo udzielić info, ale zapisała w zeszycie że oddałam i do tego pieczątke przybiła, a w drugiej szkole dyrka na urlopie i zostawiłam ale będę dzwonić po 23.01 no a reszta do rozwiezienia więcej nie zostawiałam uffff się rozpisałam
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:45   #1773
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
mona ja mam pościel bawełnę satynową z elway i jestem bardzo z niej zadowolona , pierze sie super, nic sie nei dzieje, nie spiera sie, nie trzeba prasować, a mam ją już z 4 lata u męża

ja choruję na ten wzór
http://www.posciel-mateo.pl/posciel_...pro,470,0.html
piękna i pasowałaby do naszej sypialni, tylko na all jej nie widziałam.

Celi na ja raz kupiłam i po dwóch praniach pościel nie miała już połowy koloru, wogóle na szmtkę się nadaje. Dlatego chcę kupic komplet który nam troche posłuży.

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:48   #1774
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Jestem! padnięta, stres to tak męczy, że az głowa boli najgorszy początek, potem jakoś ochłonęłam... no więc rozdałam tylko 4 podania na 20/30 bo dzisiaj akurat trafiłam, że wszyscy dyr się zbierają i mają radę... udało się w 3 szkołach i w jednym przedszkolu, a w reszcie poplotkowałam w sekretariacie ogólnie na miłe panie trafiłam co mi doradzały
Jak wspomniałam zaniosłam do jednej szkoły, gdzie dyr jest moja była n-ka j.polskiego... bardzo sympatyczna z kl. 4-6 i gdyby nie to, że wiedziałam że ona tam pracuję to chyba bym się tak nie pchała, bo każdy sekretariat chce tylko podanie... :/
Dokładnie to mówię czy zastałam panią dyr... a ona że tak a w jakiej sprawie to mówię że w sprawie pracy... a ona że pracy nie ma na najbliższe parę lat i jak chce to mogę zostawić cv u niej. Mówię, że ja chce osobiście a ona się zapiera... więc ja tak zajrzałam do tego pokoju dyr, a ta wkurzona i krzyczy do dyrki czy szukja pracownika a dyr się pyta na jakie stanowisko więc ja już śmiało weszłam sama jej wyjaśnić i tak stanęłam i mówię o co chodzi... i się uśmiechnęłam... a onaa na to oooo aniaaaa to moja była uczennica (mówi że poznała mnie po uśmiechu za drugim spojrzeniem ) a ta w sekretariacie dosłownie w przeciągu sekundy z wrednego babska zrobiła się mega miła, a że mogla powiedzieć itp. no nic porozmawiałyśmy sobie i faktycznie mówi że teraz jest ciężko szczególnie u nich w szkole (co słyszałam też w innych szkołach, że ta najsłabiej stoi) no i i że duuuuża szansa będzie za 2 lata akurat jak obronię mgr no i jeszcze rozmawiałyśmy bardziej prywatnie i mówi że teraz żebyśmy się lepiej o bobasa postarali to potem akurat będzie podchowane... bo dostać pracę i zaciążyć to tak trochę szkoda... i mówi że tak mi radzi hahaha serio brałam taką opcję pod uwagę gdybym pracy nie dostała... bo siedzieć "bezczynnie" 2 lata w domu to mi się nie uśmiecha haha no to tyle...
Aaaa no i niestety w dwóch szkołach dałam się namówić na zostawienie cv w sekretariacie... w jednym babka była taka niezbyt miła i nie chciała za bardzo udzielić info, ale zapisała w zeszycie że oddałam i do tego pieczątke przybiła, a w drugiej szkole dyrka na urlopie i zostawiłam ale będę dzwonić po 23.01 no a reszta do rozwiezienia więcej nie zostawiałam uffff się rozpisałam
Ana to roznoszenie cv to takie niezbyt miłe chyba jest??
Stary 2011-02-09, 10:50   #1775
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość

Celi na ja raz kupiłam i po dwóch praniach pościel nie miała już połowy koloru, wogóle na szmtkę się nadaje. Dlatego chcę kupic komplet który nam troche posłuży.

ja na all tez jej nei widziałam

ale u mnei na targowisku stoja dwie babki i maja te pościele chyba cos za 60 /70zł komplet

ja jestem znich tez zadowolona dlatego ze one są na zamek zapinane
a moj maż strasznie wierzga nogami w nocy i zawsze albo w magiczny sposob poodpina guziki albo pourywa...

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:54   #1776
india83
Zakorzenienie

Ana
ładna fryzurka, kiedys miała podobna

atomufka dzięki za link. no musze przyzac, ze calkiem fajne niektóre łazienki

Cytat:
Napisane przez Katunia:);[B
India - [/B]mebelki, mieszkanko pierwsz klasa - ta pani na rogówce takze przefajna podswietlenie barku - rewelacja!
Menu wiec pisze:
na slodko
-bounty,
-orzechowiec (znalazlam fajny przepis od kolezanki) albi snikers
-babka cytrynowa (specjalnie dla braciszka mojego )

przystawki
-boma koreczkowa (cos na wzor tego co Agus pokazywala)
-omletowe koreczki z fetą
-jajka faszerowane - jedne z szynka, drugie z tunczykiem
-salatki :
- z makaronow zupek chinskich (makaron, ser zolty, szynka, papryka, ogorek, majonez)
- salatka z tortelini (chyba z brokulem i cos tam jeszcze wrzuce-tylko do konca nie wiem co... )

na cieplo - wspominane makarony
- penne z kurczakiem w sosie pomidorowo serowym,
(do tego jeszcze papryka, cebulka)
- kokardki ze szinakiem i serem feta
-spagetti z sosem bolonskim
+bagietki z maslem czosnkowym

Co o tym sadzicie ? cos dodaj, cos ująć ?
chcialam do przystawek jeszcze dac muszle makaronowe nadziewane, ale pomyslam ze chyba za duzo juz by tego makaronu bylo.
I czy talerz wedlin i serow do przekasek dawac jeszcze i chlebek cebulowy ?
dzieki!

ale zgłodnialam jak czytam o takich pysznisciach

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
cześć

Katunia menu bardzo mi się podoba

Atomufka ach niedobra dziewczyno, niedobra tak brzydko kłamać ludziom ale popieram

wczoraj oglądałam fany film (stary, ale fajny) polecam "Wykolejony" http://www.filmweb.pl/Wykolejony
uwielbiam i polecam ksiązke - jedna zmoich ulubionych

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
hej kochane....

wlasnie karmie Tomka i jedna reka do was pisze

czekam dzis na listonosza zamowilam komplecik jednak jasny, tzowi tez sie spodobal wiec stanelo na jasnym

Katunia tez ukladam menu na chrziny i chyba co nieco zgapie od ciebie

Aguś imie sliczne

Anika - widzialam ze byla rozmowa o nacieciu. ja bylam niedawno u gina na wizycie kontrolnej po porodzie (moj gin nie pracuje w szpitalu w ktorym rodzilam) i moj gin bardzo sie zdziwil ze nie bylam nacinana bo on baaaardzo zadko decyduje sie na pierwszy porod bez naciecia i ze musialam miec dobra polozna i ze ja musialam sie jej sluchac wogole ja sama sie dziwilam ze nie bylo naciecia bou nas w szpitalu to standard i to nie tylko przy pierwszym porodzie.

ktosiu fajna pralka tez czeka mnie zakup pralki a kompletnie nie wiem jaka

kurcze....tz mnie namawia na sciecie wlosow na krotko...jak mialam kiedys....a ja dopiero co je zapuscilam ....fakt mam teraz okropna dlugosc - odrosniety bob i wiecznie chodze rozczochrana .... sama nie wiem ... chcialam zapuscic na dluzsze zebym mogla w kite zwiazac ... ale kiedy one urosna...
jak to bywa z zakochanymi w swoich malenstwach mamami pochwale sie moim skarbem
słodziak

Cytat:
Katunia mmm menu wyglada pysznie, ale jak ma byc włoskie to jedno z ciast zrobiłabym Tiramisu

Myszka jaki czarujący mały mężczyzna

Ja przeglądam pościel na all bo już powoli nie mamy pod czym spać, mam tylko jeden porządny komplet, drugi kupiony w makro zrobił się szmaciany a o tym tanim z all nawet nie piszę, kasa wyrzucona w błoto, teraz szukam czegos koniecznie polskiej firmy bo chińszczyzny już nie kupię

atrakcyjne cenowo są te
http://allegro.pl/satyna-posciel-100...432094660.html
http://allegro.pl/komplet-posciel-el...444427594.html
najbardziej podoba mi sie ten komplet ale też jest znacznie droższy, kolor fiolet
http://allegro.pl/posciel-satyna-220...424147954.html
3 najładniejsza lub 1, druga całkowicie odpada jak na mój gust oczywiscie
Stary 2011-02-09, 10:55   #1777
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
moze z tym bobasem to dobre rozwiazanie chociaż ja tez mialam taki plan... skoro nie mialam pracy to zaszlam w ciaze a jak zaszlam to sie znalazła praca ale juz bylo za późno

Cytat:

to chyba masz taka samą sypialnie jak ja

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
oj bardzo.... ja jak szukałąm pracy i roznosiłam cv to czulam sie jak bym żebrała na wódke dosłownie tak u mnie traktuja mlodych ludzi szukających pracy ... zadko kiedy ktos mni traktowal z szacunkiem i byl mily....

Nasz Skarb
Stary 2011-02-09, 10:58   #1778
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ana moja mama pracowała do ostatniego dnia. Jeszcze jadąc na porodówkę wpadła do pracy
Niezła to mojej teściowej akcja porodowa się zaczęła jak pyliła w ogródku

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ja już po szkoleniu było średnio standardowo wychwalali ich podręczniki - ja na nich pracowałam i wiem że są beznadziejne no ale - doświadczenie świetne ale szkoda że nie do wykonania bo ciekawe skąd załatwię sobie pamiętający kształty metal czy płynny magnez itd... podobno dają na uniwersytecie na wydziale fizyki no ale...
jakby nie to że dostałam rewelacyjną tabilcę to bym była zła
wow super, że taki prezent ja nie wiem skąd Ty na takie szkolenia chodzisz u mnie to nic takiego nie ma albo nie wiem gdzie się dowiadywać a z chęcią bym poszła... to było płatne? ile trwało? i jaki temat? bo chyba przegapiłam

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Jeśli tylko możesz staraj się zobaczyć z dyrektorem i zrobić jak najlepsze wrażenie Cały czas chodzi o to abyś się wyróżniła z tłumu kandydatów. Jakby na to nie patrzeć szukanie pracy to też praca.

Zacznij od najłatwiejszego poziomu - a potem się wciągniesz i przepadłaś....
Staram się zobaczyć, jednak w dwóch przypadkach (póki co na 4) niestety nie widziałam dyr a podanie oddałam... a jak się mozna wyróżnić? bo nie wiem czy to tak ładnie być natrętem skoro mówią, że wszyscy oddają w sekretariacie? żeby tylko sobie nie pogorszyć chcąc polepszyć

Cytat:
jak to bywa z zakochanymi w swoich malenstwach mamami pochwale sie moim skarbem
Przystojniak jak się patrzy!

Aguś no to czekam na zdjęcie! Ola śliczne imię pamiętam, że miałam i nadal mam lalkę, której dałam tak na imię i też obiecywałam, że córka w przyszłości będzie się tak nazywała! No ale nie wiem, bo jest jeszcze kilka co mi się podoba

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Ojjj męczące! Szczególnie jak utrudniają spotkanie z dyrektorem! No i wtedy pojawia się problem... bo nie wiadomo jak się zachować... Niby pasuje oddawac osobiście, żeby dyrektorka Cie zapamiętała, no ale być natrętnym? tez nie bardzo... albo uda Ci się już spotkać z dyr i ona odp. żeby zostawić cv w sekretariacie to też się tak głupio wyjdzie

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2011-02-09 o 11:00
Stary 2011-02-09, 10:59   #1779
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
ja na all tez jej nei widziałam

ale u mnei na targowisku stoja dwie babki i maja te pościele chyba cos za 60 /70zł komplet

a moj maż strasznie wierzga nogami w nocy i zawsze albo w magiczny sposob poodpina guziki albo pourywa...

dokładnie tak i zameczek jest metalowy wiec wytrzymały

ja kupuje zawsze u takiego akwizytora ktory przyjezdza do tesciowej do pracy

India -kochana mam do ciebie pytanie - przegladałam twoj watej o budowie domku i spodobaly mi sie twoje plytki w lazience - co to za wzór i jaka cena jesli mozna spytac

Nasz Skarb
Stary 2011-02-09, 11:01   #1780
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
jakie? pyszneeee hehe - napiszę w klubowej książce kucharskiej
będę czekać

Cytat:
mammmmm mam taką identyczną jest super, satyna bawełniana w ogóle jest genialna a ten wzór mistrzowski uwielbiam go bardzo cieszy moje oko dostaliśmy w prezencie ślubnym super jest

Cytat:
Jestem! padnięta, stres to tak męczy, że az głowa boli
niestety ale często nie chcą przyjmować podań, dziewczyny ode mnie z uczelni bardzo narzekały mówiły że do szkół zostawić podanie jest ciężko, dużo lepiej jest w przedszkolu jeśli chodzi o tą kwestie, ale zawsze jak ci powiedzą że nie to możesz powiedzieć że rozumiesz że nie mają wakatu ale mimo wszytko wolisz zostawić..
ale to akurat już wiem z doświadczenia bardzo rzadko się przyznają że w ogóle mają miejsce najpierw długo szukają z polecenia dopiero potem jakiś konkurs albo coś.. dlatego najczęściej jak cos to i tak dzwonią w sierpniu bo już mur beton muszą kogoś przyjąć...
no chyba że otwierają nowe oddziały klasy albo w trakcie roku ktoś odejdzie... ale tak.. na prawde wszędzie gdzie słyszę to jak jest wakat dyra się pyta pracowników czy kogoś znają potem pyta innych dyrektorów itd..
Stary 2011-02-09, 11:05   #1781
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Ana
ładna fryzurka, kiedys miała podobna
Dziękuję

Cytat:
moze z tym bobasem to dobre rozwiazanie chociaż ja tez mialam taki plan... skoro nie mialam pracy to zaszlam w ciaze a jak zaszlam to sie znalazła praca ale juz bylo za późno
Jakby co to i tak będę czekać przynajmniej do października a i tak nie wiem czy się zdecyduję swoją drogą nie wiem czemu, ale bardzo się boje tego kroku.

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
niestety ale często nie chcą przyjmować podań, dziewczyny ode mnie z uczelni bardzo narzekały mówiły że do szkół zostawić podanie jest ciężko, dużo lepiej jest w przedszkolu jeśli chodzi o tą kwestie, ale zawsze jak ci powiedzą że nie to możesz powiedzieć że rozumiesz że nie mają wakatu ale mimo wszytko wolisz zostawić..
ale to akurat już wiem z doświadczenia bardzo rzadko się przyznają że w ogóle mają miejsce najpierw długo szukają z polecenia dopiero potem jakiś konkurs albo coś.. dlatego najczęściej jak cos to i tak dzwonią w sierpniu bo już mur beton muszą kogoś przyjąć...
no chyba że otwierają nowe oddziały klasy albo w trakcie roku ktoś odejdzie... ale tak.. na prawde wszędzie gdzie słyszę to jak jest wakat dyra się pyta pracowników czy kogoś znają potem pyta innych dyrektorów itd..
Martuś oni chcą przyjmować podania, ale w sekretariacie... żeby nie iść z nimi do dyrektora... swoją drogą jedna myśl mi przychodzi do głowy, że mają kogoś znajomego co szuka pracy i tego mojego podania dyr zwyczajnie nie dadzą... pewnie nie jest to regułą, ale i tak myślę że się zdarzają takie sytuacje...
A co do szkoły do dyrektorka była moją n-ką, znamy się no i waśnie widać, że zupełnie podejście reszty personelu...
Stary 2011-02-09, 11:06   #1782
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:

Uwielbiam pościele zapinane na zamek

Ana, pierwsze koty za płoty. Z resztą będzie prościej. mam nadzieje, że ktoś się odezwie i że nie będziesz musiała czekać na pracę 2 lata

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:07   #1783
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
wow super, że taki prezent ja nie wiem skąd Ty na takie szkolenia chodzisz u mnie to nic takiego nie ma albo nie wiem gdzie się dowiadywać a z chęcią bym poszła... to było płatne? ile trwało? i jaki temat? bo chyba przegapiłam
dostałam zaproszenie z wydawnictwa z juki - często jak wydawnictwa robią szkolenia - szkolenie super ściągają ludzi a na początku albo w przerwach reklamują podręczniki - szkolenie jest bezpłatne tym razem było o doświadczeniach w szkole i przedszkolu trwało od 16 do 18.30
zapisz się na strony różnych wydawnictw to będą cię informować...
bo te z ukrytą reklamą podręczników w tle są bezpłatne. warto iść choćby posłuchać, zaświadczenie też się przyda często daję pakiet swoich ksiażek jako reklamę więc masz już coś do bazy albo plansze edukacyjne...
inne szkolenia te płatne to już na stronach są wypisane
Stary 2011-02-09, 11:07   #1784
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Myszko to ta jak u mnie, jak nie byłam w ciąży to pracy nie było, a jak zaszłam to się mojego brata babka w szkole pytała, czy jestem juz po studiach

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:08   #1785
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby co to i tak będę czekać przynajmniej do października a i tak nie wiem czy się zdecyduję swoją drogą nie wiem czemu, ale bardzo się boje tego kroku.

rozumiem.... no fakt to jest ogromna zmiana....przeogromna.... ale ja nie zaluje tego ze minela mnie ta praca trudno, napewno troche szkoda bo to zawsze cos na poczatek by bylo ....ale nie zamienilabym teraz tomka na tamta prace jedyne czego mi szkoda to kasy bo przy tomku by sie przydala ale co tam .... tak widocznie mialo być

scio - no tak jest niestety.... ja zaluje jedynie ze ta praca nie znalazła sie troche wczesniej tzn staz bo potem mialabym umowe no i maciezynski itd.... ale trudno trzeba zyc dalej

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2011-02-09 o 11:11
Stary 2011-02-09, 11:11   #1786
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Martuś oni chcą przyjmować podania, ale w sekretariacie... żeby nie iść z nimi do dyrektora... swoją drogą jedna myśl mi przychodzi do głowy, że mają kogoś znajomego co szuka pracy i tego mojego podania dyr zwyczajnie nie dadzą... pewnie nie jest to regułą, ale i tak myślę że się zdarzają takie sytuacje...
A co do szkoły do dyrektorka była moją n-ką, znamy się no i waśnie widać, że zupełnie podejście reszty personelu...
ale z reguły i tak jak dasz dyrze podanie to ono jest wrzucane do teczki czy segregatora z podaniami.. więc jak ma zaginąć to i tak zaginie.. a wydaje mi się że to jest inaczej.. mają mnóstwo podań w segregatorze i teczce wkładają tam wszystko bez względu komu dasz (aczkolwiek zniechęcają żeby zostawić.. bo po co im tyle..) a i tak tego nie oglądają tylko biorą z polecenia, dopiero jak nikogo nie ma to przeglądają cv, myślę że grunt żebyś zostawiła nie ważne czy w sekretariacie czy u dyr - pytaj jak ci pozwolą to super a jak nie to nie ma sensu na chama się pchać bo lepiej w ogóle go oddać niż wiesz robić burdy że tylko dyrze

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-02-09 o 11:13
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:17   #1787
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja ta nie żałuje, nie tym razem to innym

Ale dzis sie czuje beznadziejnie.

M. poszdł do lekarza i go godzine juz nie ma. Zaginął gdzieś w akcji

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:22   #1788
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Ana, pierwsze koty za płoty. Z resztą będzie prościej. mam nadzieje, że ktoś się odezwie i że nie będziesz musiała czekać na pracę 2 lata
O tak ja tez mam taką nadzieję. Chyba, że wypali plan b

Cytat:
dostałam zaproszenie z wydawnictwa z juki - często jak wydawnictwa robią szkolenia - szkolenie super ściągają ludzi a na początku albo w przerwach reklamują podręczniki - szkolenie jest bezpłatne tym razem było o doświadczeniach w szkole i przedszkolu trwało od 16 do 18.30
zapisz się na strony różnych wydawnictw to będą cię informować...
bo te z ukrytą reklamą podręczników w tle są bezpłatne. warto iść choćby posłuchać, zaświadczenie też się przyda często daję pakiet swoich ksiażek jako reklamę więc masz już coś do bazy albo plansze edukacyjne...
inne szkolenia te płatne to już na stronach są wypisane
Ooo dobrze wiedzieć a mogłabyś mi podać jakie to strony, na których Ty jesteś zapisana i z których przychodzą zaproszenia?

Cytat:
rozumiem.... no fakt to jest ogromna zmiana....przeogromna.... ale ja nie zaluje tego ze minela mnie ta praca trudno, napewno troche szkoda bo to zawsze cos na poczatek by bylo ....ale nie zamienilabym teraz tomka na tamta prace jedyne czego mi szkoda to kasy bo przy tomku by sie przydala ale co tam .... tak widocznie mialo być

scio - no tak jest niestety.... ja zaluje jedynie ze ta praca nie znalazła sie troche wczesniej tzn staz bo potem mialabym umowe no i maciezynski itd.... ale trudno trzeba zyc dalej
Właśnie ogromna zmiana... no i tak chęć, że praca a potem masz macierzyński... no ale jak mi to powiedziała pani dyr, pierwsza co to i tak na rok więc szkoda...

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
ale z reguły i tak jak dasz dyrze podanie to ono jest wrzucane do teczki czy segregatora z podaniami.. więc jak ma zaginąć to i tak zaginie.. a wydaje mi się że to jest inaczej.. mają mnóstwo podań w segregatorze i teczce wkładają tam wszystko bez względu komu dasz (aczkolwiek zniechęcają żeby zostawić.. bo po co im tyle..) a i tak tego nie oglądają tylko biorą z polecenia, dopiero jak nikogo nie ma to przeglądają cv, myślę że grunt żebyś zostawiła nie ważne czy w sekretariacie czy u dyr - pytaj jak ci pozwolą to super a jak nie to nie ma sensu na chama się pchać bo lepiej w ogóle go oddać niż wiesz robić burdy że tylko dyrze
Ale mi nikt nie odmówił, żeby nie zostawiać... i powiem Ci więcej, jak dałam dyr to ona od razu otwierała czytała i patrzyła gdzie praktyki a jak w sekretariacie to mówili, że NIBY przekażą dyr, no ale ja to wątpię...
Stary 2011-02-09, 11:24   #1789
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

no pewnie.

ja ogolnie czuje sie zdolowana tym siedzeniem w domu ale juz wiosna na horyzoncie moja ukochana pora roku

przyszedl komplecik - sliczny .... tylko butow nie mam jeszcze dla tomusia

Nasz Skarb
Stary 2011-02-09, 11:25   #1790
idzia111
Zakorzenienie

Cześć!

Z tymi podaniami tak to jest. Większość i tak chce z polecenia

I jak ma być dobrze w tym kraju

A propo dzieci to my chyba zdecydujemy się na ten rok, tak żeby w przyszłym się urodziło. Mieliśmy za rok się starać, ale wyniki badań mam dobre, a z moją pracą też ciężko. Więc pewnie od września-października ,,zabieramy się do roboty". Hehe, jak to brzmi.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:30   #1791
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo dobrze wiedzieć a mogłabyś mi podać jakie to strony, na których Ty jesteś zapisana i z których przychodzą zaproszenia?

Ale mi nikt nie odmówił, żeby nie zostawiać... i powiem Ci więcej, jak dałam dyr to ona od razu otwierała czytała i patrzyła gdzie praktyki a jak w sekretariacie to mówili, że NIBY przekażą dyr, no ale ja to wątpię...
juka nowa era edukacja polska mac
to już cię nie kumam.. odebrałam to tak jak opowiadały mi moje koleżanki czyli ze w szkołach pani sekretarka mówi że nie ma miejsc nie przyjmują podań... nie pozwala iść do dyr a jak już widzi że nie ugra to pozwala zostawić ale u siebie w sekretariacie
więc chyba jakaś niejasność panuje.. to chcą od ciebie podania czy nie chcą męczysz sie przy rozdawaniu czy z uśmiechem na ustach dyr czyta je przy tobie... zdecyduj sie
Stary 2011-02-09, 11:34   #1792
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
juka nowa era edukacja polska mac
to już cię nie kumam.. odebrałam to tak jak opowiadały mi moje koleżanki czyli ze w szkołach pani sekretarka mówi że nie ma miejsc nie przyjmują podań... nie pozwala iść do dyr a jak już widzi że nie ugra to pozwala zostawić ale u siebie w sekretariacie
więc chyba jakaś niejasność panuje.. to chcą od ciebie podania czy nie chcą męczysz sie przy rozdawaniu czy z uśmiechem na ustach dyr czyta je przy tobie... zdecyduj sie
hahaha
Wchodzę do sekretariatu i większości jak mówię, że w sprawie pracy to mówią żeby zostawić tu u nich cv... a ja mówię, że wolę osobiście z dyrektorem. No i jak mi się uda do niego dotrzeć, to czytał podanie a jak nie udało to pani stawiała na cv pieczątkę i mówiła że przekaże do jego rąk (w co nie wierzę)... a męczę się żeby się dostać do dyr, bo nie chcą niego wpuszczać tylko żebyś zostawić u nich już jasne?
Stary 2011-02-09, 11:40   #1793
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha
Wchodzę do sekretariatu i większości jak mówię, że w sprawie pracy to mówią żeby zostawić tu u nich cv... a ja mówię, że wolę osobiście z dyrektorem. No i jak mi się uda do niego dotrzeć, to czytał podanie a jak nie udało to pani stawiała na cv pieczątkę i mówiła że przekaże do jego rąk (w co nie wierzę)... a męczę się żeby się dostać do dyr, bo nie chcą niego wpuszczać tylko żebyś zostawić u nich już jasne?
no to teraz pięknie składnie napisałaś
no i tak też laski mi mówiły
ale myślę że podania przekazują.. tyle że dyr do nich nie zagląda hahahahahaha to już inna bajka
jejku w przedszkolu to jest dużo łatwiej bo od razu masz kontakt z dyr.. u mnie jak robiłam w zeszłym roku rajd chyba 2-3 przedszkola powiedziały ze nie ma miejsc nie będzie i nie chcą podania, reszta mówiła ze nie ma ale podania brała i dyr albo mówiła DZIĘKUJE z takim tonem że to tyle, albo zapraszała na pogaduchy więc jest jeden plus nie musisz walczyć ze strażnikiem w postaci sekretarki

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

aaa i mam jeszcze pytanie bo zostawiłaś podanie tylko w 3 szkołach i przedszkolu a w reszcie nie - nie bo dyrektorzy mięli konferencje i nie chciałaś zostawić u sekretarki tak? dobrze rozumiem? czyli jutro idziesz jeszcze raz?

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-02-09 o 11:39
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:45   #1794
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha
Aniu, sekretarki mówią dyr, że ktoś zostawił CV, ale na pewno nie kładą ich w ten sam dzień na biurku. Bo jak nie szukają, to po co dyrektorzy mają sobie tym głowę zawracać, mają wystarczająco dużo roboty. Wszystkie cv lądują w jednym miejscu i jak zaczynają szukać to wtedy dopiero dyr przegląda zostawione cv.

I tak jak Marta mówi, zazwyczaj dyrektorzy jak się spotykają to rozmawiają ze sobą, że mają komplet, albo, że kogoś brakuje i wtedy między sobą wymieniają się swoimi obserwacjami, że mają super nauczycielkę i że na pewno weźmie jeszcze kilka godzin itp.

O pracę nauczyciela teraz jest bardzo ciężko, ale trzeba składać cv i czekać. Madzi się udało od tak dostać pracę więc Tobie też sie uda!

Stary 2011-02-09, 11:45   #1795
idzia111
Zakorzenienie

anika222 ta pościel do której wkleiłaś link jest ok? Chcemy kupić, ale jakaś tania się wydaje. W sklepach od 100 zł zaczyna się bawełniano-staynowa.

A wg Ciebie dobra jest tylko z tej firmy ELWAY? Czy inne z tej strony też są ok.?
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:49   #1796
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Ale dzis sie czuje beznadziejnie.

M. poszdł do lekarza i go godzine juz nie ma. Zaginął gdzieś w akcji
musi swoje odstac w kolejce... nie ma to tamto....

moj tato ostatnio dostał opierdziel od neurologa ze tak rzadko sie pokazuje u niego

to mu tatop wypalił panie ale po zapisaniu do pana to sie czeka 3-4 miesiące to jak mam czesciej przychodzić

i sie lekarz zamknął coś pomamrotał pod nosem narzekajac na nfz

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
anika222 ta pościel do której wkleiłaś link jest ok? Chcemy kupić, ale jakaś tania się wydaje. W sklepach od 100 zł zaczyna się bawełniano-staynowa.

A wg Ciebie dobra jest tylko z tej firmy ELWAY? Czy inne z tej strony też są ok.?
nie wiem czy inne są dobre bo ja kupiłam tylko z elway ze trzy komplety wtedy i mam je do dziś

ale jak ostatnio u tych babek byłam po pościel dla małej to ta z elway była po 70 zł chyba poszwa na kołdre + 2 poszewki i w promocji jeszcze przescieradło było

ale to z przescieradłem to nieczesto sprzedają za 70 zł

i ja nie kupowałam z żadnej strony czy all tylko na targowisku u mnie w knurowie
producent ten sam to chyba posciel bedzie tez dobra

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2011-02-09 o 11:53
Stary 2011-02-09, 11:50   #1797
Gucia0987
Zakorzenienie

Idzia, wow! decyzja podjęta! Gratulacje!
My jesteśmy nakręceni dzieckiem jednych znajomych, staraniami drugich, ale decyzja jeszcze nie podjęta. Najpierw muszę wyprostować swoje zdrowie i będziemy myśleć

Stary 2011-02-09, 11:51   #1798
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
no to teraz pięknie składnie napisałaś
no i tak też laski mi mówiły
ale myślę że podania przekazują.. tyle że dyr do nich nie zagląda hahahahahaha to już inna bajka
jejku w przedszkolu to jest dużo łatwiej bo od razu masz kontakt z dyr.. u mnie jak robiłam w zeszłym roku rajd chyba 2-3 przedszkola powiedziały ze nie ma miejsc nie będzie i nie chcą podania, reszta mówiła ze nie ma ale podania brała i dyr albo mówiła DZIĘKUJE z takim tonem że to tyle, albo zapraszała na pogaduchy więc jest jeden plus nie musisz walczyć ze strażnikiem w postaci sekretarki

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

aaa i mam jeszcze pytanie bo zostawiłaś podanie tylko w 3 szkołach i przedszkolu a w reszcie nie - nie bo dyrektorzy mięli konferencje i nie chciałaś zostawić u sekretarki tak? dobrze rozumiem? czyli jutro idziesz jeszcze raz?
To się ciesze, że tym razem zrozumiale aczkolwiek nie powiem w jednej szkole (ta co moja była n-ka) sekretarka była okropna! ale jak jej dyrektorka powiedziała, że to moja uczennica to w mig była milutka...
Dokładnie o 100 bardziej wolę do przedszkola zanosić chociaż powiem Ci, że jak nie wiem gdzie ma pokój dyrektor to nawet nie ma się kogo zapytać bo pustki... a jak już w końcu trafiłam to drzwi zamknięte no i nie ma się nawet kogo zapytać czy w ogóle dyr jest czy wyszła, czy będzie... trzeba by było iść do którejś z sal, ale tak głupio zawracać głowę w trakcie zajęć
Także i szkoła i przedszkole ma plusy i minusy ale przed wejściem to szkoły bardziej się stresowałam... i kombinowałam jak negocjować z sekretarką choć w dwóch sekretariatach panie były bardzooooo miłe i nawet doradzały co robić, żeby dostać pracę żeby może na staż na świetlice się załapać, bo jedna dziewczyna była i teraz jest na zastępstwo przyjęta a w drugiej znowu mówili, że nawet dobrze przyjść osobiście i jest jakaś mała nadzieja, bo jest jedna młoda n-ka co ma małe dziecko i może znowu... hmmm albo coś wiedza albo zgadują... także z tymi sekretariatami to zależy kto w nich siedzi

Odp. na pytanie: tak jutro dalszy ciąg rajdu
Stary 2011-02-09, 11:51   #1799
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

aaaaa i zapomniałam sie was poradzic

chce kupic mamie na urodziny nożyce do rozbierania mięsa i takie widelce kuchenne cos ala szpikulce do podawania mięs z półmisków

poradzcie coś jakiej firmy są dobre....

Stary 2011-02-09, 11:54   #1800
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Aniu, sekretarki mówią dyr, że ktoś zostawił CV, ale na pewno nie kładą ich w ten sam dzień na biurku. Bo jak nie szukają, to po co dyrektorzy mają sobie tym głowę zawracać, mają wystarczająco dużo roboty. Wszystkie cv lądują w jednym miejscu i jak zaczynają szukać to wtedy dopiero dyr przegląda zostawione cv.

I tak jak Marta mówi, zazwyczaj dyrektorzy jak się spotykają to rozmawiają ze sobą, że mają komplet, albo, że kogoś brakuje i wtedy między sobą wymieniają się swoimi obserwacjami, że mają super nauczycielkę i że na pewno weźmie jeszcze kilka godzin itp.

O pracę nauczyciela teraz jest bardzo ciężko, ale trzeba składać cv i czekać. Madzi się udało od tak dostać pracę więc Tobie też sie uda!
Ale mówią inaczej że tylko przyjdzie to jej poda... a jak dałam osobiście do dyrektorka przy mnie się zapoznawała z podaniem

U nas sytuacja jest taka, że może i miejsce w szkole by się znalazło, ale z jednej szkoły zostało oddelegowanych 10 n-li i oni mają pierwszeństwo w reszcie szkół...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości