Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-09, 10:02   #151
nena1984
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cześć kochane!

Właśnie wróciłam od swojego pracodawcy i się okazało że nie będę miała prawdopodobnie pozwolenia na parkowanie. U nas niestety takie cos jest wymagane, a jak ktoś nie ma za szybą to Straż miejska mandaciki wystawia. Stare pozwolenie wygasło, a nowego prawdopodobnie nie będzie, bo teraz wszyscy mają samochody i nie ma juz miejsc na parkingu....zgroza

co do garnituru mojego lubego, to niestety mamy tu niemały problem. Mój Tż jest strasznie niewymiarowy, mierzy 197 cm, ma długie ręce (chyba od grania w kosza - moja małpka) i niestety zostaje nam szycie, ale może dobrze przynajmniej jeden garnitur będzie mieć idealnie dopasowany. Jako że nie lubimy kamizelek, tych dziwnych muszników, to ja widzę mojego przyszłego męża w ciemnym, najlepiej czarnym garniturze, białej koszuli i czarnym krawacie

moniczka jestem całym sercem z Tobą, daj koniecznie znać co ze sprawą

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:04   #152
kindziulindzia
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

mój się upiera przy krawacie a ja bym chciała go ubrać w muszkę
on chce coś w brązie ja za granatem lub grafitem i tak w kółko ale tak sobie myśle, że jak bedzie przymierzał garnitury to zobaczę w którym mu najlepiej i oby on dobrze się w nim czuł
a wy kochane co myślicie o np. fraku lub smokingu?
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:05   #153
evoonia86
Zakorzenienie

srebrnemu, święcącemu mówię stanowcze nie
myślałam kiedyś z teściową o czarnym a takim delikatnym połyskiem, ale takim bardzo delikatnym.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 202014.jpg (10,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg elegante_d2.jpg (23,0 KB, 26 załadowań)
Stary 2011-02-09, 10:11   #154
evoonia86
Zakorzenienie

my nie myślimy o żadnym fraku, czy smokingu garnitur będzie miał na dłużej, a ze smokingu to już nie skorzysta. poza tym jakoś nie widzę go czymś innym, niż garnitur
Stary 2011-02-09, 10:13   #155
melod_y
Zakorzenienie

Ale jestem egoistka Na razie nie pomyślałam o ubraniu TŻ
Ale myślę że poszukamy razem jakiegoś ładnego i mam dar przekonywania więc damy rade

Aaaa I rozmawiałam z Nim wczoraj o tym księdzu
Powiedział że u Nas to się pół roku przed chodzi (wie bo jego siostra kuzyni też brali u Niego ślub)... Więc ja już nie wiem,
I dodał że jeszcze jakieś indywidualne nauki przeprowadza! ja nie chce z Nim o niczym gadać!

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:13   #156
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Jestem. następna sprawa za 2 tyg i prawdopodobnie (jakieś 90%) że już będzie wyrok. To będzie początek końca moich ciężkich spraw ale nie mogę się już doczekać...
Mój TŻ nie lubi fraków, smokingów ale myślę że skoro jestem w stanie przekonać go do wszystkiego czego chcę to z jego stroje nie będę miała problemu
A poza tym to muszę się brać za sprzątanie bo jak już pisałam jutro mój chłop będzie miał 7 lat i zaprasza kolegów z przedszkola więc pewnie częśc przyjdzie z rodzicami i trza wysprzątać. A poza tym jutro TŻ ma wolne w pracy i będziemy w dzień biegać po sklepach żeby ubrać mnie na te wesele 5 marca a poza tym czeka nas napompowanie balonów... Kupiłam 100 ale chyba tyle nie będę dmuchać.
Stary 2011-02-09, 10:13   #157
ewika19
Zadomowienie

Smile Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Powiedz Tacie, że równie dobrze można powiedzieć, że nie wypada gości na siłę sprowadzać w jedno miejsce... przecież to jest w ogóle bezsensowny argument. Nie daj się, bo wesele bez winietek to zawsze ktoś niezadowolony - a już najgorsze, jak niezadowoleni będziecie Wy, jak się Wam wpieprzą do stołu niechciane kuzynki.

Laski, macie jeszcze półtora roku - użyjcie wszelkich możliwych trików i argumentów, żeby przekonać nieprzekonanych, że winietki na weselu to w dzisiejszych czasach rzecz niezbędna zarówno dla porządku ogólnego, jak i zachowaniu godności osobistej samych gości. Bez winietek staną się rozszalałą hordą biegnącą zająć miejsca zamiast zwracać uwagę, co się dzieje na sali. A ostatecznie ZAWSZE ktoś będzie niezadowolony z tego, gdzie siedzi, bo np. nie zdąży zająć miejsca koło znajomych i będzie musiał siedzieć z obcymi ciotkami.
Natomiast główny argument ZA winietkami - każdy ma specjalnie dla siebie przypasowane miejsce, więc każdy automatycznie czuje się ważny, wymieniony z nazwiska, a więc oczekiwany. Jest porządek, nikt się nie spieszy, nie biegnie, może się zająć patrzeniem na szczęście Młodych. A jeśli z jakiegoś powodu przeznaczone miejsce nie będzie gościowi odpowiadać, to zawsze może się z kimś zamienić, winietki nie są przecież przyspawane do krzeseł
A u mnie nie będzie na 100% winietek. Zarówno ja jak i rodzina TŻa jest strasznie towarzyska i ja im pozwolę usiąść jak sobie chcą. Co gdzie idziemy to nam mówią "mam nadzieję, że nie będzie winietek" i potwierdzamy to zdanie. Jestem pewna, że rodzina TŻa wymiesza się z moją i ustawianie winietek w tym wypadku w ogóle nie ma sensu. I tak by sobie je pozmieniali. A ja nie obawiam się, że będzie trzeba wchodzić na salę a goście będą się zastanawiać gdzie usiąść, bo po kościele jedziemy do mojego domu na błogosławieństwo i będą mieli wystarczająco dużo czasu by sobie znaleźć miejsce . A poza tym to mi się nie chce nad tym myśleć . A obok siebie będę miała swoje ukochane osoby bo stół prezydialny będzie tylko dla nas, rodziców i starostów (czyli rodzeństwa)

Cytat:
Napisane przez czwartkowa Pokaż wiadomość
umnie rodzice nie robią problemu z niczym ze wszytkim sie praktycznie zgadzają i wszytko im się podoba podbnie jak evoonia86 umnie teżrodzice nie mają zamiaru prosić 7 wody po kisielu mama ma dużą rodzinę ale nie będziemy prosić wszytkich tylko tych z którymi mamy kontakt, uważam ze proszenie tylko dlatego bo to rodzina jest jest bezsensowne - ponadto sami rodzice uważają abym na to miejsce zaprosiła sobie znajomych z którymi mam wiekszy kontakt niż z rodziną którą widziałam 5 lat temu ale jest rodziną pozatym znajomi będą pewniejszymi goścmi niż 7 woda po kisielu
U mnie jest tak samo. Moi rodzice i TŻa uważają, że to jest nasz ślub i to nam się ma podobać .

Cytat:
Napisane przez moniczka_2010 Pokaż wiadomość
Eeee chyba idę tam na darmo. Dzwoniłam właśnie i nie ma jednej rzeczy na którą sąd czeka... Pewnie znowu przełożą termin... Ale kciuki trzymajcie może akurat się uda
Napewo się uda

Co go garnituru to mój TŻ na pewno będzie miał ciemny- najprawdopodobniej czarny. Widziałam kiedyś Parę Młodą co Pani Młoda miała białą a Pan Młody miał biały garnitur i wyglądało to OKROPNIE .
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:14   #158
(kicia)
Zakorzenienie

A moi rodzice nawet nie chcą słyszeć że zaplacimy za coś więcej niż się umawialiśmy. Choć ostatnio z TŻtem chcieliśmy jeszcze za alkohol zapłacić. No ale tata się uparł że nie i koniec. Mamy tylko odłożyć te 8tys i pokryc te mniejsze wydatki. Kiedyś myślałam że się wyrobie w kwocie 25tys. Marzenie wychodzi nam całość 33tys. Przy tak małym weselu. Co do zaangarzowania rodziców. To u mnie tata bardzo się angazuje. Sam ogólnie zaczął temat wesela, sam latał u siebie w pracy załatwiał filmy z wesel na salach które braliśmy pod uwagę. Zanim ciotka załatwiła mam zespół to tata siedział w necie i cały czas słuchał różnych zespołów. Mama to nie angazuje się tak być może dla tego że ma problemy z chodzeniem i nie zbyt może jeździć z nami załatwiać. Ale jak jeździliśmy podpisywać umowę na salę to pojechała z nami. Wiem że może tego nie okazuje ale cieszy się że choć ja będę miała normalne wesele. Jak mój tata planował wesele mojej siostry do którego nie doszło to policzył sobie ponad 200osób. Nawet swojego chrześniaka i takich tam liczył. A np ja faceta w życiu na oczy nie widziałam. Ale jak my zaczęliśmy planować wesele to ja zrobiłam listę pokazałam im ją i powiedziałam że tylko te osoby mam zamiar zaprosić. I wyjątkowo się zgodzili.
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:21   #159
nena1984
Zakorzenienie

frakom smokingom i innym pingwinom oraz świecącym sreberkom rodem z seksmisji mówimy stanowcze NIE! Ja widzę swojego Tż w czymś takim (od razu pytanie za 100 punktów - jakie są moje dwa ulubione seriale?)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg patrick-dempsey-versace-4-1.jpg (31,0 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4b2b_went.jpg (19,1 KB, 32 załadowań)

Stary 2011-02-09, 10:24   #160
melod_y
Zakorzenienie

mój będzie raczej za graniakiem. I zapewne ciemnym

Stary 2011-02-09, 10:27   #161
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_2010 Pokaż wiadomość
A poza tym to muszę się brać za sprzątanie bo jak już pisałam jutro mój chłop będzie miał 7 lat i zaprasza kolegów z przedszkola więc pewnie częśc przyjdzie z rodzicami i trza wysprzątać. A poza tym jutro TŻ ma wolne w pracy i będziemy w dzień biegać po sklepach żeby ubrać mnie na te wesele 5 marca a poza tym czeka nas napompowanie balonów... Kupiłam 100 ale chyba tyle nie będę dmuchać.
to szykuję Wam się mała imprezka życzę udanej zabawy

nena- czyżby seriale o doktorkach i więźniach ?? (Prison i Chirurdzy znaczy się )

Edytowane przez evoonia86
Czas edycji: 2011-02-09 o 10:31
evoonia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:40   #162
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
frakom smokingom i innym pingwinom oraz świecącym sreberkom rodem z seksmisji mówimy stanowcze NIE! Ja widzę swojego Tż w czymś takim (od razu pytanie za 100 punktów - jakie są moje dwa ulubione seriale?)

jestem zdecydowanie z CHIRURGIEM jak dla mnie strzał w 10! muszę swojemu to pokazać
Stary 2011-02-09, 10:43   #163
evoonia86
Zakorzenienie

mój Tż raczej nie przekona się do granatu
Stary 2011-02-09, 11:08   #164
(kicia)
Zakorzenienie

co do ubioru TŻ to myślimy o czarnym bądź szarym garniturze (szary z leciuteńkim połyskiem ale nie błyszczący), biała lub ecru (zależnie od koloru sukienki) kamizelka i musznik. Tylko co do butów mam problem bo nie wiem czemu ale czarne pantofle gryzą mi się z szarym garniturem jak sobie wyobrażę tak ubranego TŻta. a Na buty musimy się w wakacje zdecydować bo on ma wieczny problem z pantoflami i unika ich jak ognia. Jedne pantofle ma nie wygodne do tej pory nie pamiętam kiedy je kupił a drugie dopiero po 2 latach zrobiły się wygodne i nie obcierały go.

Stary 2011-02-09, 11:10   #165
nena1984
Zakorzenienie

evoonia86 BRAVO! Wygrywasz nielimitowany dostęp do serwisu wizaz.pl a zwłaszcza do części poświęconej naszym ślubom

Granat fajny, ale pewnie też u nas nie przejdzie, do niczego by nie pasował. Ale czarny...miodzio

kindziulindzia fajnie, że Ci się podoba, zawsze to coś innego, jeszcze jakby mieć gdzieś granatowy akcent, na zaproszeniach, albo w bukiecie...

co do winietek moim zdaniem to chyba najlepsze rozwiązanie jak rodziny obu stron i ich znajomi nie znają się jakość super dobrze. U mnie właśnie tak jest, poza wąską grupą wspólnych znajomych, pochodzimy z Tż z dwóch różnych światów. Pracujemy w zupełnie różnych zawodach, studiowaliśmy w odległości 300 km od siebie, więc każde z nas ma swoje grono przyjaciół chociażby ze studiów...których chcemy zaprosić. Podobnie jest z rodziną, nasze najbliższe rodziny się wprawdzie znają, czy to ze świąt, czy na codzień, jednak każde z nas ma rodzinę rozsianą po Polsce i nie tylko i ta rodzina też zostanie zaproszona. Nie sądze że w trakcie jednej imprezy, starsza ciocia ze śląska zdąży się zapoznać i będzie się świetnie bawić z kumplem ze studiów, któremu tylko % w głowie Ale jesli rodziny/znajomi obojga młodych się znają i lubią to moim zdaniem nie ma przeszkód, żeby sobie sami miejsca poszukali. Ale jak już któraś z Was tu słusznie zauważyła goście poczują się dowartościowania widząc swoje nazwisko napisane ładną czcionką na ładnej winietce z kokardką, mnie to zawsze takie pierdółki ruszają

Stary 2011-02-09, 11:18   #166
(kicia)
Zakorzenienie

nena ah ten MacBoski cudo

Stary 2011-02-09, 11:40   #167
czwartkowa
Raczkowanie

ja swojego widze w czymś taki jest szcuplutki i wysoki figurke ma idealną http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...:0&tx=58&ty=96
czwartkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:44   #168
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
ja swojego widze w czymś taki jest szcuplutki i wysoki figurke ma idealną http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...:0&tx=58&ty=96
mmmm...ciasteczko!

Stary 2011-02-09, 11:56   #169
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ach, piękność Ale niestety tylko dla chudych, mój raczej odpada... Chociaż od marca zamierza się ostro wziąć za siebie (skończy szkołę i wreszcie będzie miał czas) i ma plan popylać na siłkę 2 razy w tygodniu i w ogólnie ruszać się, a więc i się odchudzić sporo... Jednak podejrzewam, że taki jak ten pan ze zdjęcia to nigdy nie będzie, bo jednak ma zupełnie inną budowę.

Mi się fraki zupełnie nie podobają, z tymi ogonami, ale smokingi to już zupełnie inna para kaloszy! Niektóre są piękne. Więc dla TŻta na ślub albo garniak albo smoking - czarny lub graficik

Jak widać, są zarówno przeciwnicy, jak i miłośnicy winietek. Ja wiem jedno - nigdy już nie chciałabym być na weselu, gdzie winietek nie będzie, bo już za dużo się takich naoglądałam i dziękuję. Ale jak widać to też zależy od rodziny i od zwyczajów - widać w niektórych rejonach brak winietek się sprawdza i tym rejonom gratuluję

U mnie też nie będzie żadnej 10tej wody po kisielu. Listę układaliśmy sami, potem skonsultowaliśmy z Rodzicami, żeby nikogo nie pominąć i będą same bliskie osoby. A że mamy dużo bliskich, to, podobnie jak u evooni, będzie duże weselisko

moniczka, nie zdążyłam 3mać kciuków, bo dopiero teraz przeczytałam, ale teraz już będę 3mać za tę ostatnią rozprawę! Niech skażą i jeszcze w dupę kopną!!! A potem już tylko zmienisz dzieciakom nazwisko

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 12:00   #170
czwartkowa
Raczkowanie

jakie duze wesele zamierzacie mieć ???
Stary 2011-02-09, 12:04   #171
ibyza
Wtajemniczenie

nena dla mnie zdecydowanie ten 2 wygrywa garnitur oczywiście a raczej marynarka bo tylko to widać

mmmmmmmm.... czwartkowa wooow, a wiecie co ja to ostatnio rozmawiałam z Tż o krawacie i chyba zdecydujemy sie na jednolity ciemny fiolet jak kolor przewodni to fiolet , to i krawat fioletowy i bez kamizelki racze ale jest jeszcze dużo czasu i się wszystko okaże, może kolor przewodni mi sie zmieni

winietki - ja też myślałam, żeby usadzić tylko swój najbliższy stół, ale nie wiem czy to będzie fair w stosunku do reszty gości... mam nadzieję, że przekonam mamę do zmniejszenia liczby gości... bo tak jak pisałyście to bez sensu zapraszać ludzi, którzy i tak nie wiadomo czy przyjdą, nawet jak potwierdzą (im po prostu nie zależy i nie przychodzą jak nie maja ochoty) a my i tak musimy zapłacić za te osoby uhhhh.... będę jeszcze walczyć o to, tylko najgorsze, że u mnie tak jest właśnie, że się wszystkich "odprasza"- czyli zaprasza tych co moi rodzicie kiedyś byli na weselu (głuuuuupi zwyczaj), ale jak mówię staram się z tym walczyć
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 12:05   #172
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Listę okroiliśmy z ok 250 do 230 gości... Ale liczymy się z tym, że może nie wszyscy będą mogli (ostatnio było kilka ślubów i ciąż w rodzinie, więc różnie może być ) Więc liczymy, że tak 200, 210 będzie... Wiem, okropnie dużo, ale to naprawdę wszyscy bliscy, w którymi utrzymujemy kontakt...

A no i oczywiście krawat cz musznik TŻta będzie niebieski, dopasowany do koloru moich butów

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-02-09 o 12:06
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 12:16   #173
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam w planach 110 -120 osób licząc po 180zł od głowy to ładna suma wychodzi a biorąc pod uwagę fakt, że wlasne wesele sponsoruje sama ze swoim TŻ z własnych funduszy chciałabym się zamknąć w kwocie za calość (wesele, kościół, alkohol itd. itp) do 35 000 i trochę mnie to przeraża ale skoro "oświadczyłam" swoim rodzicom, że sama zoorganizuję swoje wesele to tego się trzymam i mam z głowy rzeczy typu zaproś tego i tamtego bo to ja decyduje kto i z kim taki plus
Stary 2011-02-09, 12:26   #174
czwartkowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
ja mam w planach 110 -120 osób licząc po 180zł od głowy to ładna suma wychodzi a biorąc pod uwagę fakt, że wlasne wesele sponsoruje sama ze swoim TŻ z własnych funduszy chciałabym się zamknąć w kwocie za calość (wesele, kościół, alkohol itd. itp) do 35 000 i trochę mnie to przeraża ale skoro "oświadczyłam" swoim rodzicom, że sama zoorganizuję swoje wesele to tego się trzymam i mam z głowy rzeczy typu zaproś tego i tamtego bo to ja decyduje kto i z kim taki plus
umnie wesele robimy na 150 osob wiadomo ze nie wszyscy przyjda kwota jest zblizona do Twojej bo 190 zł ;/ mnoząc przez 150 osob to miała bym samochód fajny
Stary 2011-02-09, 12:35   #175
kindziulindzia
Zakorzenienie

Kochane

wybrałyście już pierwszą piosenkę? jakiś kurs tańca?
planujecie jakieś atrakcje typu: wypuszczenie lampionów, sztuczne ognie?
Stary 2011-02-09, 12:39   #176
ewika19
Zadomowienie

Smile Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Ja będę miała 120-140 osób. Nie wiem ile mnie to wyniesie kosztowo ponieważ mam kucharę i wiele produktów będę miała swoich (warzywa, część owoców, całe mięso itp.). Na pewno to będzie taniej niż jakbym miała catering a skoro mam możliwość zrobić taniej to tak robię .

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Listę okroiliśmy z ok 250 do 230 gości... Ale liczymy się z tym, że może nie wszyscy będą mogli (ostatnio było kilka ślubów i ciąż w rodzinie, więc różnie może być ) Więc liczymy, że tak 200, 210 będzie... Wiem, okropnie dużo, ale to naprawdę wszyscy bliscy, w którymi utrzymujemy kontakt...
Ale ja Ci zazdroszczę tylu gości [nie mówię o kosztach tak wielkiego wesela] . Zawsze marzyłam o ogromnym weselu ale do 230 to nie mam szans nazbierać .

kindziulindzia- ja chcę na pewno jakąś polską piosenkę. Chcę żeby goście rozumieli do czego tańczyć będziemy ;P. A kurs tańca to dla mnie jak na razie otwarty temat. I u mnie żadnych atrakcji nie będzie uważam, że to zbyteczne i robienie cyrku z wesela.

Edytowane przez ewika19
Czas edycji: 2011-02-09 o 12:42
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 12:44   #177
(kicia)
Zakorzenienie

Ja nam listę na 100osób ale może jeszcze kogoś doprosze bo facet nam powiedział że on poniżej 100osób wesel nie robi więc czy będzie 100czy mniej to i tak policzy 100. A ja też mam 180zł/os i koszt samej sali mnie przeraża przy i tak małym weselu.

Stary 2011-02-09, 12:50   #178
melod_y
Zakorzenienie

ewika. bez przesady z tym cyrkiem w końcu zwierzyny i klaunów nie będzie
Szczerze to zamiast tych całych zabaw oczepinowych które zapewne i tak wycofam wolałabym wyjść na zewnątrz i chociaż wypuścić dwa lampioniki (bo niestety pokaz sztucznych ogni wiąże się z dużymi kosztami)
Wiec to juz indywidualna sprawa. niektórym sie podoba innym nie.
Ja uważam ze należy znac pewna granice i osobiście iluzjonistów bądź tancerek brzucha nie chciałabym.

Ja mam 150-180 gości cena od osoby z poprawinami to 180 zł.

czwartkowa- (żeby nie było nie liczę na jakieś zwroty wesela w postaci grubych kopert) ale prawda jest taka ze zawsze coś w tych kopertach jest i wesele nie wyniesie Cię 35.000 tylko na pewno mniej kiedy jednak otworzysz te koperty

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-02-09 o 12:54
Stary 2011-02-09, 12:53   #179
kindziulindzia
Zakorzenienie

ja liczę każdą złotówkę i staram się gdzie mogę te koszty ciąć a najgorsze, że nie mam zielonego pojęcia ile wyniesie mnie suknia i dodatki (jak załatwiałam kościół to ksiądz nie chciał mi powiedzieć jakie są koszty mszy i żebym się zgłosiła 3 miesiące przed ślubem by złożyć dokumenty to wtedy się dowiem o koszty! - jakaś paranoja!) i tak sobie myślę, że będę raczej za wypożyczeniem bo to taniej a po drugie nie będę musiała się później martwić o sprzedaż bo w odróżnieniu od faceta on z garnituru jeszcze skorzysta ja z sukni raczej nie a będzie mi szkoda trzymać ją w szafie i by mole ją wcinały
Stary 2011-02-09, 13:01   #180
nena1984
Zakorzenienie

u mnie będzie około 120, zaproszenia będą na większą ilość osób, ale że część z daleka, to pewnie i tak nie przyjadą. Cena nie wiem dokładnie jaka będzie, dopiero w czerwcu się dowiem. Ale w cenie nie mam prawie nic. Do tego dochodzą hotele, prawie dla wszystkich. Coraz bardziej myślę o tych sztucznych ogniach. chociaż 3 minutki, może zaoszczędzimy np. na samochodzie (wezmiemy od rodziny, oj u nas to niektórzy mają takie fury, że fryz dęba staje) i wtedy te 2 tys lekką ręką na sztuczne ognie. Głupi to trochę wydatek i zupełnie niepotrzebny. Ale jak sobie wyobrażę...ja wtulona w tż, piękna muzyka i te cudne rozbłyski na tle nieba upstrzonego gwiazdami....(wesele mamy zdala od ludzkości...więc nie ma zbędnego oświetlenia). A wiecie, bo się trochę juz tym interesowałam, że trzeba mieć zgodę właściwej gminy na sztuczne ognie po północy?

Pierwszy taniec będzie do instrumentala (por una cabeza). Ma go grać kwartet smyczkowy, ale nie mam jeszcze umowy, bo pani się dopiero pod koniec roku kazała odezwać. Martwi mnie trochę, jak mi ktoś ich ukradnie....to

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości