Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-09, 13:07   #181
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

nena1984 myślę że najlepiej zapytać właścicielkę lokalu. Bo możliwie że ona się tym zajmie (kto wie czy już ktoś nie pytał jej o te ognie itp)
Ja chciałam dwa lampioniki albo kilka ale kurcze... W pobliżu jest stacja benzynowa i możliwe ze nie pozwolą Nam.. Wtedy będę upierała się przy sztucznych ogniach

ja na pewno będę miała samochód z rodziny.. jakoś w okolicach nie ma parcia na wymyślne autka wiec nawet nie przeszło mi przez myśl wynajmowanie

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 13:11   #182
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

my będziemy mieć prawie 300 osób pewnie część z nich odpadnie, bo wiadomo jak to bywa.

jeśli chodzi o pierwszą piosenkę to będzie to Flames of love

Tż chce na weselu lampiony, mi tez się podobają, więc może się na nie skusimy
Stary 2011-02-09, 13:12   #183
ibyza
Wtajemniczenie

u mnie wesele ok. 200 osób, a cena jeszcze nie wiem dokładnie ile ale myślę, że za dwa dni w 180 się zmieścimy

my samochodu nie chcemy wynajmowanego , dla mnie to strata kasy.

a pierwszy taniec, jeszcze nie wiem jaka piosenka mamy jeszcze czas ale na pewno nie będziemy chodzić na żaden kurs tańca
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 13:14   #184
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Kochane

wybrałyście już pierwszą piosenkę? jakiś kurs tańca?
planujecie jakieś atrakcje typu: wypuszczenie lampionów, sztuczne ognie?
Piosenek będzie kilka, bo zamierzamy zrobić mix kilku tańców, więc i kilka fragmentów piosenek połączymy ze sobą

A co do atrakcji szczególnych, to też uważam, że nie ma co szaleć, bo atrakcją na weselu mają być Państwo Młodzi, a nie np. barman i latające butelki (choć nie powiem, wygląda to efektownie). Inna sprawa, że marzy mi się pokaz sztucznych ogni, ale bardziej w prezencie dla mnie niż jako atrakcja dla gości Bo kocham fajerwerki niesamowicie. Ale to za droga impreza niestety, więc jeśli nie zostaniemy do lipca 2012 milionerami, to raczej nic tego typu nie będzie

Samochód będziemy mieli swój, więc to w ogóle nie jest kwestią finansową dla nas. Ale nawet gdybyśmy nie mieli swojego, to na pewno byśmy nie wypożyczali, tylko pożyczyli od kogoś, bo nie wyobrażam sobie 1000zł stracić w sumie za nic.

ewika, a ja bym wolała, żeby było mniej (właśnie ze względu na koszty), no ale co zrobić jak z nas są towarzyskie bestie i w dodatku mamy fajne rodziny i dużo przyjaciół A 120-140 to i tak już spora impreza, więc nie masz na co narzekać

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-02-09 o 13:18
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 13:16   #185
kindziulindzia
Zakorzenienie

patrzyłam lampiony na allegro nie jest to duży wydatek i zrobię niespodziankę swoim najbliższym i znajomym i chcę kupić po sztuce dla każdej pary by mogli sobie puścić i wpadłam na taki pomysł by doczepić karteczkę do tych lampionów z informację że w dniu 19.05.2012 odbył się ślub Kingi i Łukasza a nóż widelec ktoś by to odebrał
wizualnie pięknie by to wyglądało 60 lampionów puszczonych w niebo w nocy jeśli chodzi o piosenkę to wybrałam KANCELARIA - ZABIORĘ CIĘ WŁAŚNIE TAM przy tej piosence nasze drogi się połączyły
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 13:17   #186
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
my będziemy mieć prawie 300 osób

Toż to chyba rekord tego wątku

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 13:24   #187
(kicia)
Zakorzenienie

Co do piosenki to jest tyle pięknych że nie możemy się zdecydować.

Co do lampionów jest to dla mnie kolejne zapożyczenie z innej kultury może i ładne ale jak dla mnie skoro nie znam tradycji z tym związanych i symboliki to nie będę tego robić. Ale nie mówię że nie można takiej atrakcji sobie zafundować to tylko moje zdanie

A sukienki nie radzę wypożyczać bo słyszałam że wychodzą takie historie typu poprzednia panna mloda zniszczyłą suknię a Ty dowiadujesz się tego na kilka dni przed weselem, albo będziesz całe wesele uważać przesadnie żebyś ty nie uszkodziła jej w jakikolwiek sposób. To już lepiej kupić używaną.
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-02-09 o 13:52
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 13:26   #188
ewika19
Zadomowienie

Smile Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
ewika. bez przesady z tym cyrkiem w końcu zwierzyny i klaunów nie będzie
Szczerze to zamiast tych całych zabaw oczepinowych które zapewne i tak wycofam wolałabym wyjść na zewnątrz i chociaż wypuścić dwa lampioniki (bo niestety pokaz sztucznych ogni wiąże się z dużymi kosztami)
Wiec to juz indywidualna sprawa. niektórym sie podoba innym nie.
Ja uważam ze należy znac pewna granice i osobiście iluzjonistów bądź tancerek brzucha nie chciałabym.

Ja mam 150-180 gości cena od osoby z poprawinami to 180 zł.
Lampiony to owszem, podobają mi się i chcę sobie wypuścić taki z moim TŻem ale myślę, żeby to zrobić nie w dniu ślubu lecz np. w pierwszą rocznice. Nie chcę się nakręcać na coś w dniu ślubu co będzie wymagało wyjścia na pole ponieważ martwię się o pogodę :/. Zazwyczaj mam szczęście do pogody ale jakoś się obawiam :/. A popularne pokazy barmańskie, jakieś tańce to zbędny dla mnie wydatek. Wiadomo, że jeśli ktoś ma znajomych co za darmo zrobią mu taki pokaz to ok, ale ogólnie u mnie zostałabym wyśmiana za "nadmierne kombinowanie"- i to głównie przez teściów . Poza tym to jestem bezrobotna i musiałabym takie rzeczy sama sobie opłacić a nie mam z czego :/

Zastanawiam się czy nie napisać na zaproszeniu, że zamiast kwiatów chcę coś innego. Tylko, że ja mam pomysł który głównie przez rodzinę mojego TŻa zostanie wyśmiany i chyba by mnie zabili za taki pomysł. Chodzi o to, że chciałabym żeby zamiast kwiatów dali karmę dla psów którą zawiozłabym do schroniska. Jestem straszną miłośniczką zwierząt, ogólnie to nawet filmu z psem nie obejrzę bo zaraz płaczę (bo coś mu się stanie), gdy w szkole czytaliśmy "pies który jeździł koleją" udawałam, że jestem chora żebym nie musiała tego słuchać ;P. I dla mnie ogromne znaczenie ma niesienie pomocy zwierzętom. Ale nawet mój TŻ mnie nie wspiera w tym pomyśle bo dla niego to też jest głupie :/
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 13:34   #189
melod_y
Zakorzenienie

ja kiedyś też myślałam aby zorganizować zbiórkę pluszaków czy coś w tym stylu. Ale gdzieś na inym forum padł tekst (cytować nie będę bo nie pamiętam dokładnie- ale tyczyło się że to jednak jest Nasz dzień i chociaż raz "chciałaby" aby wszystko kręciło się wokół niej... ) i jakoś mi to utkwiło w pamięci i długo się zastanawiałam nad tym.
Ja jednak zrezygnowałam z takiej "akcji".

Stary 2011-02-09, 13:35   #190
baskaeta
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, a mam pytanie co będzie jeśli na wieczór w tą piekną noc weselną niestety będzie padało? Czy wtedy też będą sztuczne ognie? Czy w takiej sytuacji zwracają kasę albo coś w tym stylu? Bo wydaję mi się że sztuczne ognie to w naszym kraju trochę ryzykowne posunięcie. Nie chcę nikogo zniechęcać tylko pytam.
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 13:42   #191
nena1984
Zakorzenienie

evika normalnie...nie wiem co powiedzieć, bo my własnie tez wpadliśmy juz na ten pomysł i na naszych zaproszeniach widnieje taki oto tekst
"Miło nam będzie zamiast kwiatów przyjąć od Państwa karmę dla psów i kotów,
Która zostanie przekazana schronisku dla bezdomnych zwierząt."
Moi rodzice trochę sie z tego śmiali, bo jak to będzie wyglądać jak goście z whiskasami przyjdą, ale moim zdaniem gorzej będzie wyglądać jak każda zaproszona para kupi wiązankę za 20 zł, która padnie następnego dnia, od razu mi żal będzie...nawet sobie na te kwiaty nie popatrzę, bo wiadomo każdy jest przejęty w tym dniu czymś innym. A tak za 20 zł to można 4 czteropaki karmy dla kotków/piesków kupić. Wiadomo co teraz dzieje się w schorniskach...bieda totalna

Ja byłam na weselu gdzie zamiast kwiatów dawane byly: pluszaki dla dzieci z domu dziecka, przybory szkolne i słodycze dla dzieci z domu dziecka i standardowo kupony lotto Pięknym pomysłem jest też zbiórka (ale to trzeba dogadać np. z jakimś hospicjum, żeby wysłali wolontariusza - zbiórkę do puszki po zakończeniu mszy)

Stary 2011-02-09, 13:46   #192
baskaeta
Zadomowienie

Dziewczyny jesli coś dla siebie - to polecam pomysł z książką zamiast kwiatów książki i np żeby nie było powtórzeń wybrać dla gości różną tematykę

Co do kwiatów niestety ale kwiatami nie nacieszyliśmy się długo po ślubie cywilnym ponieważ na drugi dzień jechaliśmy w podróż poślubną i kwiaty oddaliśmy rodzicom. Natomiast książka z dedykacją zostaje na długo

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

nena1984 a co ze sztucznymi ogniami jeśli pogoda nie dopisze??
Stary 2011-02-09, 13:48   #193
melod_y
Zakorzenienie

baskaeta spotkałam też się z "tworzeniem własnej małej winiarni" i ludzie przynosili wino Książki też są fajnym pomysłem.

ewika19 ja żyje też stwierdzeniem że to nasze wesele :P zresztą te karmę mogą włożyć do torebek to nie będzie widać ze tam jest karma
A jakby teście mieli wonty do tego i tak rób tak, jak Ty chcesz (prędzej czy później zapomną o tych prezentach a w pamięci pozostanie im wesele i zabawa )

Stary 2011-02-09, 13:55   #194
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość

[/COLOR]nena1984 a co ze sztucznymi ogniami jeśli pogoda nie dopisze??
kochana, ja jeszcze nie wiem czy się wogóle na to zdecydujemy, to jest jednak bardzo duży koszt, ale na stronie jakiejś firmy która się tym zajmuje przeczytałam kiedyś, że nowoczesnym fajerwerkom nie przeszkadza zła pogoda, nawet deszcz

Stary 2011-02-09, 13:59   #195
baskaeta
Zadomowienie

technika poszła do przodu jednak -> no nie wiem jak u Ciebie z salą -> ale żeby podziwiać je trzeba chyba wyjśc na zewnątrz a co wtedy z fryzami, makijazami itd? Wiesz ja nie chcę Cię zrazać ani nic takiego tylko moja cecha wrodzona dala o sobie znać czyli praktyczność w życiu codziennym Nie czuj się urazona w żadnym wypadku
Stary 2011-02-09, 14:09   #196
evoonia86
Zakorzenienie

my też nie chcemy kwiatów, tylko jakieś przybory szkole, maskotki dla domu dziecka. oboje z Tż się zgadzamy w tek kwestii a jeśli komuś sie nie podoba to trudno i na pewno będziemy mieli napisane na zaproszeniach, że chce coś innego, a nie kwiaty. tym bardziej, że obecnie za kwiaty trzeba zapłacić najmniej 20-25 zł, a za te pieniążki można naprawdę sporo kupić dla dzieciaków. byłam kiedyś jako wolontariuszka w pobliskim domu dziecka i wiem, że tam im brakuje dosłownie wszystkiego. nie mogę im wiele dać, więc przynajmniej dostaną zabawki, itd. moja siostra się śmieje, że ona będzie stała blisko nas podczas składania życzeń i jak ktoś przyniesie kwiaty to dostanie od niej opierdziel, że nie słucha/nie czyta zaproszenia
Stary 2011-02-09, 14:31   #197
DobraDusza88
Zakorzenienie

Też się zastanawiałam nad tym, żeby poprosić w zaproszeniach o coś innego niż kwiaty Ale to jeszcze czas mam na zastanawianie się nad tym

Co do ubioru mojego TŻ-zostawiam to jemu nie będę jakoś się specjalnie wtrącać, bo to jemu ma się podobać i ma się czuć w tym dobrze Też bym nie chciała, żeby mi mówił jaką sukienkę mogę kupić, a jakiej nie a jak będzie chciał znać moje zdanie to mu wtedy pomogę

Lista gości- u nas mamy wpisane w umowie, że będzie 120 osób. Ale myślę, że zmieścimy się spokojnie w 100. No chyba, że rodzice będą chcieli kogoś zaprosić. Nie zamierzam jakoś specjalnie się sprzeciwiać, bo to oni nam płacą za salę, więc jeśli będą chcieli kogoś zaprosić to niech to robią tylko żeby to nie było 50 osób, bo za całą resztę my płacimy a wiadomo- wódka itd kosztuje

Myślę, że za salę zmieścimy się w cenie 200 zł. I w tym już mamy ciasta, tort i 1,5 l napojów na osobę. Podstawa w zeszłym roku wynosiła 165 zł, ale my chcemy jeszcze wiejski stół, pokrowce na krzesła i zamienić 1 kolację na takie jedno danie a za to trzeba dopłacić Myślę jednak, że w tych 200 zł się zmieścimy

A co do kosztów wesela to myślę, że nasze będzie kosztowało ok 50-60 tys jeśli zamówimy wszystko to co planujemy
Stary 2011-02-09, 14:36   #198
baskaeta
Zadomowienie

DobraDusza88 witam w klubie z kosztami
Stary 2011-02-09, 14:39   #199
(kicia)
Zakorzenienie

ja też chcę coś innego niż kwiaty ale nie zapiszę tego w zaproszeniach tylko dołączę jakiś wierszyk na ozdobnej karteczce z bardzo prostego powodu. Wiele osób przeczyta gdzie kto o której i tyle. Nie zwracają uwagi na resztę zaproszenia. Tak było już na kilku weselach w moje rodzinie ze gadałam z ciotkami czemu kupiły kwiaty jak na zaproszeniu była prośba o coś innego a one na mnie oczy że pierwsze słyszą.
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 14:41   #200
ewika19
Zadomowienie

Smile Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
evika normalnie...nie wiem co powiedzieć, bo my własnie tez wpadliśmy juz na ten pomysł i na naszych zaproszeniach widnieje taki oto tekst
"Miło nam będzie zamiast kwiatów przyjąć od Państwa karmę dla psów i kotów,
Która zostanie przekazana schronisku dla bezdomnych zwierząt."
Moi rodzice trochę sie z tego śmiali, bo jak to będzie wyglądać jak goście z whiskasami przyjdą, ale moim zdaniem gorzej będzie wyglądać jak każda zaproszona para kupi wiązankę za 20 zł, która padnie następnego dnia, od razu mi żal będzie...nawet sobie na te kwiaty nie popatrzę, bo wiadomo każdy jest przejęty w tym dniu czymś innym. A tak za 20 zł to można 4 czteropaki karmy dla kotków/piesków kupić. Wiadomo co teraz dzieje się w schorniskach...bieda totalna

Ja byłam na weselu gdzie zamiast kwiatów dawane byly: pluszaki dla dzieci z domu dziecka, przybory szkolne i słodycze dla dzieci z domu dziecka i standardowo kupony lotto Pięknym pomysłem jest też zbiórka (ale to trzeba dogadać np. z jakimś hospicjum, żeby wysłali wolontariusza - zbiórkę do puszki po zakończeniu mszy)
Karma dla zwierząt to jest super pomysł tylko, że ja muszę mojego TŻa przekonać bo bardzo mi na tym zależy . Ale będę walczyć ;P
Stary 2011-02-09, 14:45   #201
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
DobraDusza88 witam w klubie z kosztami
A jak Wam idzie z odkładaniem ? bo kurczę u nas kiepsko :P sprawdza się- "im więcej masz tym więcej wydajesz" w naszym przypadku
Stary 2011-02-09, 14:52   #202
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
A jak Wam idzie z odkładaniem ? bo kurczę u nas kiepsko :P sprawdza się- "im więcej masz tym więcej wydajesz" w naszym przypadku

o matko skąd ja to znam ha ha ale plan jest póki co jego wykonanie jest całkiem niezłe -> choć plan że odkładamy na ten cel od tego roku -> więc co prawda dwa miesiące za nami dopiero ale wpłaty zaliczki itd tez sie licza i juz troszke mniej do uzbierania sie robi
po z atym niedługo kupujemy Pana Tadka więc znowu ubędzie z konta
Stary 2011-02-09, 14:53   #203
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
My już mamy odłożone. Mamy listę i według niej liczyliśmy ile nam potrzeba. Z tym, że jedzenie i salę nam rodzice płacą.
Stary 2011-02-09, 14:59   #204
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
My już mamy odłożone. Mamy listę i według niej liczyliśmy ile nam potrzeba. Z tym, że jedzenie i salę nam rodzice płacą.
No to tak jak i nam Właśnie pisząc, że salę nam rodzice płacą to chodziło mi o to, że jedzenie Bo my mamy od talerzyka, a wiem, że to różnie na salach jest.

My póki co z naszych pieniędzy zapłaciliśmy zaliczkę u fotografa no i staramy się oszczędzać
Stary 2011-02-09, 15:00   #205
baskaeta
Zadomowienie

My też mamy listę i nią się posługujemy a że mamy już wszystko podpisane wiec wiemy jakie będą realne koszty A zbieranie kasy na ten cel to sama przyjemność Z tym że my sami za impreze płacimy - raczej rodziców nie obciązamy tym kosztem

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2011-02-09 o 15:03
Stary 2011-02-09, 15:16   #206
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

moniczka moge nawet całe 2 tygodnie trzymać kciuki, oby tylko wszystko dobrze się skończyło!!!

ubiór Pana Młodego- ciężka sprawa, bo mój kochany jest bardziej wybredny ode mnie. Oczywiście w grę wchodzi garnitur lub smoking w czarnym kolorze, kamizelka, musznik i kapelusz (bo on tak lubi) i ja nie mam w tym temacie nic do gadania. Buciki będzie sobie musiał już na jesień kupić, żeby je troszeczkę wychodzić, np w karnawale.

liczba gości
ok. 120 (w tym dużo dzieciaków)

co zamiast kwiatów? zastanawialiśmy się nad upominkami dla domu dziecka, albo winem i czekoladkami. Niestety zawsze znajdą się tacy, którzy z kwiatami przyjdą, bo przecież jakieś kwiaty młodzi muszą dostać...:pal a: A mi starczy mój bukiecik + ew. świadkowej.

fajerwerki/ sztuczne ognie i inne atrakcje u nas odpadają, bo Młoda Pani nie lubi sztucznych ogni, do tego stopnia, że w sylwestra o północy zamiast patrzeć w niebo patrzy na ziemię... dla mnie to pieniądze wyrzucone "do luftu".

odkładanie pieniążków na wesele mój kochany w większości płaci sobie sam za wesele (za swoją rodzinę, jego ubranie,itp itd), no i już ma sporo uzbierane, może nawet starczy mu na pokrycie tych kosztów. A mnie wspomagają rodzice, którzy w prezencie płacą moją część za wesele. I nie ma żadnego "ale", bo siostrze zapłacili, to i mnie chcą. Z tego co mi wiadomo, to wszystko sobie ładnie w banku śpi na kupce.
No i tak sobie obliczyliśmy, że powinniśmy się zmieścić do 40 tysięcy... ta cena mnie przeraża...

A za ok 3 tygodnie zaczynamy remont naszej przyszłej sypialni

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 15:22   #207
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
fajerwerki/ sztuczne ognie i inne atrakcje u nas odpadają, bo Młoda Pani nie lubi sztucznych ogni, do tego stopnia, że w sylwestra o północy zamiast patrzeć w niebo patrzy na ziemię... dla mnie to pieniądze wyrzucone "do luftu".
, mnie zawsze denerwuje "światełko do nieba" gdy jest WOŚP. Zamiast te pieniądze przeznaczyć na te chore dzieci to pieniądze lecą sobie do nieba i tyle...
Stary 2011-02-09, 15:32   #208
marcia45
Zadomowienie

Hej Dawno się nie odzywałam, ale sesja i trochę problemów finansowych sprawiło, że zaczęliśmy sie poważnie zastanawiać nad nierobieniem wesela mimo, że dużo już jest rzeczy pozałatwianych.

Co do ubioru to nie myślałam nad tym, pewnie bliżej wakacji się tym zajme.

Wesele robimy na 140 osób, to i tak bardzo zawężony krąg najblizszych. Chcieliśmy zamiast kwiatów prosić o wina i inne alkohole, ale zobaczymy, narazie sie zastanawiam czy wypada.

Co do zbierania, z tym jest bardzo ciężko, ale od marca zaciskamy mocno pasa, żadnych wyjść, wyjazdów tylko oszczędzanie, bo naprawdę nie damy rady. Tym bardziej,że wynajmujemy mieszkanie i ja studiuje dziennie, więc mam mało zarabiam.

Planujemy przeznaczyć 40 tys(miało być 30 ale obliczeniach stwierdziłam, że nie da rady się w takiej sumie zmieścić), więc będzie tylko to co konieczne i żadnych atrakcji. Chciałam fontanne czekoladową i drink bar, ale raczej finansowo wolimy zaoszczedzic.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 15:42   #209
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Hej dziewczęta

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
srebrnemu, święcącemu mówię stanowcze nie
myślałam kiedyś z teściową o czarnym a takim delikatnym połyskiem, ale takim bardzo delikatnym.
Yeah... My z moim TŻ mamy dokładnie takie preferencje - że czarny z delikutaśnym połyskiem W grę wchodzi też grafitowy (ku któremu szczególnie mój kochany się skłania) ale to jeszcze zobaczymy w którym będzie się zacniej prezentował Jak tu któraś z dziewczynek napomknęła (przepraszam, ale nie pamiętam) - mój TŻ też jest wysoki (190cm) i szczuplutki, więc w takim lekko połyskliwym będzie mmm... miodzio-lodzio
Mnie bardzo podobają się kamizelki (białawo-perłowe ze słocistym lub srebrzystym akcentem --> w zależności od dodatków w mojej sukience) szczególnie, że taka kamizelka od razu wyróżnia Młodego z tłumu Jeśli chodzi o to co będzie miał wokół szyi to musznik albo mucha - zależy w czym będzie mu bardziej do twarzy

AaAuuuUUuuGgggRrrr !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Właśnie pięknie Was tu prawie wszystkie cytowałam i przez przypadek zamknęłam moje zbiorcze okienko i buba
No to tak po krótce, że zdjęcia koleżanki która wkleiła linka do fotografa (przepraszam, ale nie pamiętam nicku) są przepiękne i na pewno będą mieć świetną pamiątkę Wszystkie foty oglądałam z wybałuszonymi oczami - trafili całkowicie w mój gust
Tym, które zdały egzaminy serdecznie gratuluję
Nowe PMki witam ;*
A jeśli mowa o winietkach, to ja podobnie jak dziewczęta u góry - nie wyobrażam sobie wesela bez winietek z wyżej wymienionych powodów Na wesela chadzam od 2004 i na wszystkich 5 na których byłam = były winietki także nie sądzę, że to jest jakaś nowa moda

Tak w ogóle, to chciałam się uroczyście pochwalić, że podpisaliśmy wczoraj umowę z naszymi panami fotografami (www.smfoto.pl)
Tym razem poznaliśmy drugiego pana (bo na targach z jednym mieliśmy do czynienia) i generalnie spotkanie wyglądało tak:
No kurcze zakochałam się w nich Któraś z dziewcząt zwróciła mi uwagę, że jak w pakiecie dają minimum 300zdjęć (wszystkich) to jest mało (że ma ona ma 550 - przepraszam, nie pamiętam która z Was ) no ale na umowie mamy minumum 400, natomiast Tomek (yeah ) powiedział, że w praktyce wyjdzie to jakieś 1000-1200 Szczególnie jak będziemy ładnie pozować No a zdjęć obrobionych niby minimum 150, ale mówi, że nie raz to prawie 300 wychodzi bo się z Kubą nie mogą zdecydować które obrobić i negocjują "kurcze, ale to też jest super..." A najbardziej mnie ubawiło to, że Tomek zapytał się nas, czy mamy jakieś hobby albo czy uprawiamy jakiś sport czy coś, to mówimy że tańczymy bachatę - on zaraz cały się podekscytował i mówi: "no to wpadniemy do was na salę treningową popstrykać parę fotek - będziecie mieli taką sesję narzeczeńską" Oczywiście BEZPŁATNIE No jest rewelacja Szczególnie dlatego, że mimo iż pracują we dwóch to nie wołają jakoś dużo (2400zł za wszystko) ale to dzięki temu, że fotografowanie to ich pasja a nie jedyne źródło utrzymania to nie ździerają Jestem happy

Pozdrawiam Was wszystkie Kochane
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 16:06   #210
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
, mnie zawsze denerwuje "światełko do nieba" gdy jest WOŚP. Zamiast te pieniądze przeznaczyć na te chore dzieci to pieniądze lecą sobie do nieba i tyle...
już nie chciałam tego pisać widzę, że doskonale się rozumiemy

sztuczka nawet nie masz pojęcia jak Ci tej bachaty zazdroszczę!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
u mnie w okolicy nie ma kursu, a mi sie marzy tak seksownie kręcić bioderkami
I oczywiście gratuluje podpisania umowy

Kurcze z tej całej sesji zapomniałam, że 6 były targ w Katowicach, niestety miałam egzamin. Ale za to do Opola się wybieram... nie mogę sobie odpuścić tej przyjemności. Tym bardziej, że preferencje co do sukienki mi się zmieniają z dnia na dzień, dlatego potrzebuję inspiracji!!!!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości