|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
My nie mamy kredytu pomimo że masz w sezonie dużo zarabia to nie ma zdolności pracuje w firmie u ojca a dla banków to mało-wiarygodne
![]() a inna spr że nie wyobrażam sobie życie z kredytem np na 20 lat
|
|
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
Oliweczka, ja właśnie mam zaciągnięty kredyt hipoteczny rodzina na swoim czy jakoś tak , to jest właśnie ten kredyt z dopłatą dla młodych małżeństw nie posiadających praw do innego lokalu mieszkaniowego i jestem zadowolona. Wiesz raty są obciążeniem wiadomo ale bez tego nie moglibyśmy sie cieszyc swoim mieszkankiem w ktorym mamy osobny pokoik dla malenstwa bo kupiliśmy 3 pokojowe mieszkanko a co do opłąt to przez 8 lat mamy dofinansowaną kwotę ok 400 zł do raty, po tym okresie bank nam przelicza jeszcze raz kredyt z inną prowizją, niższą i na nowo wylicza nam ratę więc nie ma opcji żeby płacić tą wyjściową wysoką ratę, ta po okresie dopłat będzie o ok 200 wyższa niż teraz ale o 200 niższa niż ta wyliczona wyjściowo, a co do tych kredytów to musielibyście podjąc decyzję jak najszybciej bo wiem że w tym oku mają z tej opcji kredytów całkowicie się wycofac. ufffff to w takim skrócie jak cos to pytaj
|
|
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
ja mieszkam w 49 mkw. i wydaje mi sie jednak małe jak na 4 osoby... owszem 0 da sie zyc, ale jeden jeszcze pokoj by sie przydal przynajmiej. oczywiscie marze o domku...
|
|
|
|
#2944 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana, czy to Twój naturalny kolor?
Bardzo Ci do twarzy w blondzie i ja na Twoim miejscu bym przy nim została. ![]() Nerola, ale masz zwierzyniec w domu!- ZAZDROSZCZE Po prostu dom moich marzeń pełen zwierzaków, od dziecka o takim marzyłam. Na dodatek te jeżyki (napotykane w życiu przypadkowo, zawsze przynosiły mi szczęście) Ja sama na swojego psa czekałam bardzo długo(prosiłam o niego jako przedszkolak, a kupiłam za własne pieniądze jak miałam 18 lat)- mama była nieugięta w tej kwestii, a tata ze względu na swoją pracę musiał często wyjeżdżać, więc jego zdanie się tak do końca nie liczyło. Rodzice Borysa teraz bardzo kochają i śmieją się do dziś, że to ich pierwszy wnuczek. (ogromną satysfakcje sprawiło mi jak mama powiedziała, że żałuje tego, że w naszym domu pies nie pojawił się jak byliśmy dziećmi) Dlatego cieszę się ogromnie, że moje dziecko będzie mogło wychowywać się z psem. Stapelka, świetny masz duet w domu i mogę się założyć, że to pewnie ta terierkowa psinka rządzi? Bardzo ciekawy pomysł na biznes- życzę, żeby prosperował jak najlepiej (jeśli nie masz nic przeciwko to przekażę adres na Labradorowym forum )Ja sama mam już zakaz kupowania obroży, bo Borys ma ich sporo, a piekarnika nie posiadam więc z foremki nie mogłabym skorzystać, ale na forum jest mnóstwo labomaniaków- więc może ktoś się skusi na któryś z gadżetów.
|
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Farba na głowie
Jak zmyje wstawie fote, tylko błagam o SZCZERE opinie
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ważne, że wszystko dobrze![]() Ja połówkowe mam na 8 marca-Dzień Kobiet ahh ![]() Zmalowana gratuluję zakupu, przy Dzidzi napewno się przyda ![]() Tez z niecierpliwieniem czekam na zdjęcie po farbowaniu My też póki co bez kredytu, ale mamy podobną sytuację jak ania też planujemy budowę domu i chyba zdecydujemy sie na kredyt, żeby szybko ten dom postawić, bo zbierac można, ale to jeszcze potrwa, a my chcemy zacząć jak najszybciej. To racja, że teraz malo kto daje radę bez kredytu, taka prawda. My mieszkamy w 62 m w dwójkę i jest w sam raz, ale z dzieckiem już troche ciasno. A wychowałam się w 50m w czwórkę i też było dobrze... ![]() Babonika już myślałam, że o nas zapomniałaś nonono Jest taka piękna pogoda u mnie mmm zbieram dupsko i idę na spacer a co!
|
|
|
|
|
#2947 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wychodzę z założenia, że lepszy kredyt niz płacić komus za wynajem. Bez kredytu to nigdy by nas nie było stac na mieszkanie, no może za 20 lat Do tego jeszcze kredyt na samochód ![]() A mieszkanie kupiliśmy pierwsze (i ostatnie) jakie oglądalismy. Decyzja podjęta w 12h i nie żałuję ![]() Zamalowana nie mogę się doczekac efektu |
|
|
|
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2949 |
|
Rozeznanie
|
o Zmalowana - czekam z niecierpliwością
![]() Marzena - dzięki choć nie chciałam, żeby to jak reklama zabrzmiało
|
|
|
|
#2950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja USG genetyczne mam jutro i nie mogę się doczekać! Wszystko MUSI być dobrze! ![]() Nerola - świetną masz tę swoją rodzinkę. Taką pełną. I dorośli i dzieci i zwierzory Tak powinno być! ![]() Cytat:
A co do wielkości mieszkań, to jest bardzo względna rzecz, jakie jest duże, a jakie małe. My np. we dwójkę mieszkamy w bloku w 80 m.kw. Niby dużo, a nawet bardzo dużo, ale... Człowiek się niestety szybko przyzwyczaja do dobrego i potem sobie nie wyobraża niczego mniejszego. My tu mieszkamy od 6 lat, urządziliśmy się tak, że cała powierzchnia jakoś tak jest zajęta i teraz, gdy przychodzi do rozmów, gdzie umieścić dziecko, to nie mamy pojęcia jak to rozegrać. Wydaje nam się że nie mam miejsca
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba czuję się seksowniejsza <Wstydniś>
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-02-09 o 14:30 |
|
|
|
#2952 |
|
BAN stały
|
Ja wychodzę z założenia ,że lepiej wziać kredyt niż mieszkać na wynajętym albo rodzicom na głowie.
Z jednym dzieckiem to pal licho ale jak rodzina sie będzie powiększać? Nie mogłabym kogoś tak obarczać i sama sie męczyć. My mamy 130 m. i jest ok.,choć nie powiem-brakuje nam jednego pokoju ![]() Zmalowana jesteś boska Czekam na fotki,nie robię na razie obiadu.I wiem,ze będzie ładniusio! Tak dziewczyny-rodzinka u nas niczego sobie ale spełnic zachcianki każdego? Gardło mnie boli,spać mi się chce. |
|
|
|
#2953 |
|
Raczkowanie
|
OLiweczka ja zajmuję się kredytami hip zawodowo i tak dot RNS (rodzina na swoim)
1. tylko 10% ofert RNS jest dla klienta opłącalnych, ale jesli się łapie na którąś z nich to jest zdecydowanie bardziej opłacalny niż kredyt klasyczny!!!!! i prosze mi tu nie opowiadać głupot, albo udowodnić 2. w ciągu 2-3 m-cy w życie wejdą zmiany dot ustawy i tak: a) odpadnie rynek wtórny b) zmienią się limity RNS (cena za m2 w dól)- odsyłam do strony www.bgk.pl c) wiek kredytobiorcy max 35lat d) Oprócz tego zmieniono kilka punktów ustawy, z których najważniejszy dotyczy zaprzestania udzielania dopłat z chwilą nabycia prawa własności kolejnego mieszkania przez kredytobiorcę lub zmiany sposobu użytkowania nieruchomości, na której zakup udzielono kredytu. To oznacza, że zakup drugiego mieszkania lub otwarcie sklepu w wybudowanym w ramach RnS domu zakończy kredytowe eldorado – państwo przestanie dopłacać do naszego kredytu. Ten zapis dotyczy klientów którzy wezmą kredyt po wejściu ustawy w życie. To jest mega ważny argument nawet na rynku pierwotnym i w budowie domu. Prawdopodobny termin wejścia w ustawy początek kwietnia w najlepszym początek lipca. W tej chwili ustawa przechodzi przez Sejm jakieś pytania??? iwona ))
|
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
to ciepła herbatka i do łóżeczka! Jak się obudzisz, to przejdzie
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Robie dziś na obiad racuchy... to wasza wina
|
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś idę na totalną łatwiznę
![]() Pamiętacie takie danie z przedszkola - makaron z serem białym i cukrem? Uwielbiałm to i dziś właśnie postanowiłam sobie przypomnieć
|
#2957 |
|
Zadomowienie
|
Oj mnie zawsze przerażała myśl o kredycie na 20 czy 30 lat. Na razie jesteśmy na Nie. My jesteśmy tez w dobrej sytuacji bo D jest jedynakiem wiec kiedys kiedyś będzie miał mieszkanie po mamie. Broń boże nie życze jej źle
ale zawsze to jakies tam zabezpieczenie jak byśmy zdecydowali sie na kredyt to można wynająć albo sprzedać. Bo z praca jest tak ze w tej chwili ją mamy i byłoby Nas stac na spłacanie rat, ale nie wiadomo co moze być za 5 czy 10 lat. Moje dzisiejsze zdonycze - łączna cena 2 zł No i Mój/Nasz sierściuch
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A sa w ogole dostepne mniejsze rozmiary kolderek? Pytam z ciekawosci?
|
|
|
|
|
#2959 |
|
Zadomowienie
|
Mi sie bardziej podobasz teraz
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2960 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
inaczej, bardzo ładnie poznajesz sie w lustrze?zerknijcie na tego sprzedawce na allegro, ma sporo fajnych ciuszków: http://allegro.pl/show_user_auctions...&change_view=1 |
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
O żesz, inna osoba!!!
![]() Chyba Ci to buzię optycznie wyszczupliło
|
#2963 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmalowana - szczerze - ślicznie!
|
#2964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy douszny Braun, ale nie pamietam modelu, zreszta przez ten czas (4 lata), modele na pewno sie zmienily. Ja jestem zadowolona. W domu mam tez gdzies linka do termometru takiego na podczerwien bez dotykowego, sa mamy, ktore go zachwalaja, jak chcesz, to potem wrzuce linka. |
|
|
|
|
#2965 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana, wiesz, że bardzo dobrze wyglądasz i w tym kolorze.
|
|
|
|
#2966 |
|
BAN stały
|
Zmalowana niech ten k***s załuje,ze Was tak potraktował.
Ja Cię przygarniam do siebie z małym facecikiem Ślicznie wyglądasz.Na prawdę!!! Monia brzuszek jak najbardziej szybciej "wywaliło" ![]() Jaki śliczny kocyk A ja spać nie mogę bo dizeciaki lataja po podwórku(2) a trzeci w domu a pomysły mają różne,wiec muszę pilnować. Ja na obiad dzis jakieś tam jezyki z Winiar-tez idę na łatwiznę. I do tego frytki i kalafior. |
|
|
|
#2967 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj robiam "Pomysł na... " Boloński garnek wiec dzisiaj obiad z prawdziwego zdarzenia
Chociaż D bardzo lubi ten bolinski nawet wczoraj zastrzegł zebym nie zjadała na kolacje tego co zostalo bo on chce do pracy sobie wziąć i na drugie schaboszczaki z ziemniaczkami i brokuł na patrze ale to dopiero po 17 jak mężus z pracy wróci. Oj kalafiorka to bym sobie zjadła Musze zakupic jak będziemy w sklepie
|
|
|
|
#2968 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
zmalowana - mimo ze w rudym byloby wg mnie ladniej, to ten ciemny sprawil ze masz wyrazniejsze rysy twarzy i oczy jak sarenka! miodzio!!!!!
jak tak dalej bede na ciebie patrzec to sama sobie strzele brąz... ale nie, meżowi tego nie zrobie... on szaleje za mną w wersji blond poza tym masz dosc ciemna oprawe oczu a ja bladzioch i wygladam jakbym rzes i brwii nie miala jak bez makeupu...przez was głodna jestem, a czekam az sie dziec obudzi, bo on sam przy stole jesc nie chce, woli z kims (najlepiej to nakarmic, ale takiego wała! ma rece to niech macha lyzka!) my dzis ogórkowa Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-02-09 o 15:07 |
|
|
|
#2970 |
|
Rozeznanie
|
Zmalowana dla mnie bomba
ładnie Ci wydobyło rysy twarzy! cudnie!makaron z serem i z cukrem - uwielbiam!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.

Ja też po południu porobię fotki, jak mnie wena najdzie
, chyba już zapomnialam, jak to się szuka
jak cos to pytaj

Ważne, że wszystko dobrze

zębole